Personalen på vårt fadderföretag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personalen på vårt fadderföretag"

Transkript

1 Personalen på vårt fadderföretag Projektarbete 2 Sofia Karlsson Ida Westergren SP 2C Folkungskolan, Linköping Vt 2004

2 Innehållsförteckning MÅL... 1 SYFTE... 1 METOD... 1 AVGRÄNSNINGAR... 1 TIDPLAN... 1 FÖRETAGSFAKTA OM DENDU... 1 PERSONALPOLITIK... 1 ORGANISATION... 1 EMELIE NILSSON... 1 EN VANLIG ARBETSDAG... 1 TRIVSEL PÅ DENDU... 1 PERSONLIGA EGENSKAPER SOM KRÄVS FÖR EMELIE NILSSONS ARBETE... 1 PLATS I ORGANISATIONEN... 1 LÖN... 1 FRAMTIDEN... 1 KIM PETTERSSON... 1 EN VANLIG ARBETSDAG... 1 TRIVSEL PÅ DENDU... 1 PERSONLIGA EGENSKAPER SOM KRÄVS FÖR KIM PETTERSSONS ARBETE... 1 PLATS I ORGANISATIONEN... 1 LÖN... 1 FRAMTIDEN... 1 JONNY LARSSON... 1 EN VANLIG ARBETSDAG... 1 TRIVSEL PÅ DENDU... 1 PERSONLIGA EGENSKAPER SOM KRÄVS FÖR JONNY LARSSONS ARBETE... 1 PLATS I ORGANISATIONEN... 1 LÖN... 1 FRAMTIDEN... 1 URBAN JOHANSSON... 1 EN VANLIG ARBETSDAG... 1 TRIVSEL PÅ DENDU... 1 PERSONLIGA EGENSKAPER SOM KRÄVS FÖR URBAN JOHANSSONS ARBETE... 1 PLATS I ORGANISATIONEN... 1 LÖN... 1 FRAMTIDEN... 1 SLUTSATSER... 1 ANSVAR... 1 TIDIGARE UTBILDNING & ERFARENHETER... 1 FRAMTIDSSYN... 1 TRIVSEL PÅ DENDU... 1 ARBETSUPPGIFTER... 1 LÖNER... 1 EGNA KOMMENTARER... 1 KÄLLFÖRTECKNING... 1 BILAGA 1, FRÅGEFORMULÄR 1-5

3 Mål Målet med detta projektarbete är att skriva ett välgjort projektarbete om fyra anställda på Dendu Chark AB, samt att jämföra de olika arbetsområdena som de har. Vi skall även kunna presentera arbetet muntligt inför klassen och andra intressenter med hjälp av PowerPoint. Syfte Syftet med detta arbete är att ta reda på hur man fördelar ansvar och arbetsuppgifter i vårt fadderföretag Dendu och hur organisationen påverkar Denduanställdas dagliga arbete. Vi ska även öva förmågan att beskriva människors arbetsuppgifter i en organisation. Metod Vi har intervjuat fyra anställda på Dendu som vi ansåg var passande, eftersom dessa fyra personer har olika arbetsområden inom företaget. Vi utförde intervjuerna under samma dag den 9/ Därefter sammanfattade vi dessa till en berättelse om varje person. Sedan var det dags för att analysera och jämföra de olika intervjuerna noga. Under terminens gång har vi även besökt Dendu ett flertal gånger för att ta kort på de anställda så att vår layout skulle bli attraktiv. Till sist sammanställde vi allt material till ett slutligt projektarbete. Avgränsningar Vi kommer att fördjupa oss i att beskriva de olika arbetsuppgifter som de olika intervjupersonerna har på Dendu. Vi skall även beskriva dessa olika arbetsuppgifter och se om det skiljer mycket emellan dem. Vi kommer helt enkelt att beskriva personalen på Dendu i detta projektarbete. Tidplan Inspiration --- Disposition Förbereda frågor Intervju --- Skriva rapport Lämna in rapport --- Förbereda presentation Hålla presentation (22)

4 Företagsfakta om Dendu Dendus affärsidé är att vara det naturliga leverantörsalternativet för legotillverkning till charkindustrin samt private labels till dagligvaruhandeln och storköksmarkanden, av prisvärda produkter med hög och jämn kvalité. Dendu Chark AB har två fabriker belägna i Linköping (Tornby) och i Mantorp. I dessa tillverkas korv, köttbullar, pastej, sylta, bacon, bog, hamburgare och stekfläsk. Sammanlagt finns det idag ca 75 anställda. Dessa är någorlunda jämnt fördelade i både Linköping och Mantorp. Könsfördelningen på vårt fadderföretag är 60 % kvinnor och 40 % män. Vid jultid har Dendu ca 15 extraanställda på grund av den ökade produktionen till jul. Mycket av det som ingår i ett julbord tillverkar Dendu. (Källa:www.gulasidorna.se) Personalpolitik Varje år utförs marknadsundersökningar bland Dendus personal för att se hur personalen trivs. Om resultatet blir sämre än man väntat vidtas åtgärder så att arbetsplatsen skall bli så bra som möjligt. Undersökningarna görs på varje arbetsavdelning och man får ut resultatet avdelningsvis. Från den senaste undersökningen som gjordes framgick det att fabriksarbetarna inte trivdes lika bra som kontorsarbetarna. Med hjälp av dessa marknadsundersökningar kan personalen få fram sina åsikter och den ansvarige i respektive avdelning försöker göra allt för att förbättra det som är dåligt. Genom denna undersökning får alltså personalen på Dendu fram sin åsikt om sin arbetsplats. 2 (22)

5 Organisation Bolagsstyrelse Ord.: M Aaby-Ericsson, L Andersson T Gustafsson, J-E Johansson, O Karlsson, T Sjöbohm, L Smedjevik. Företagsledning VD Lars Andersson Ledningsgrupp L Andersson, U Johansson, T Fredell, J Larsson, Marknadsavdelning - Linköping Dendu Chark AB Marknadschef - Lars Andersson Produktionsavdelning - Linköping Dendu Produktion Jonny Larsson Produktionsavdelning - Mantorp Saltmästarn Produktion Torbjörn Fredell Inköp / Flöden / HACCP Torbjörn Fredell / Lars Andersson Ekonomi / Personal Urban Johansson Säljdistrikt Lars Andersson Fabrik / Export / Övrigt Mottagning / Beredning Kim Pettersson / Niklas Kratz Tillverkning Torbjörn Fredell / Roine Andersson Tillverkning Kim Pettersson Förpackning / Expedition Torbjörn Fredell / Roine Andersson Köttbullstillverkning Patrik Thorsson / Johan Claesson Service / Underhåll Per-Inge Collin / Lars Persson Förpackning / Expedition Jonny Larsson / Tomas Pettersson Clifford Källbom Service / Underhåll Lars Persson / Sölve Bellman Detta organisationsschema visar hur Dendu är organiserat. Som man ser så är Dendu uppdelat i många olika arbetsområden, där det är en eller flera ansvariga på varje område. För att ett företag skall gå runt så krävs det olika arbetsområden som har en eller flera ansvarstagare, så Dendu är organiserat på ett bra och praktiskt sett. För att få en bra inblick i hur Dendu är organiserat så har vi valt att intervjua fyra personer på Dendu som alla har olika arbetsuppgifter. Vi har valt att intervjua Emelie Nilsson som är produktionsarbetare, Kim Pettersson som är produktionsansvarig, Jonny Larsson som är fabrikschef samt Urban Johansson som är ekonomichef på Dendu. Varför vi valde att intervjua dessa personer är för att det finns ett samband mellan dem. Det går som en pyramid från Emelie Nilsson till Urban Johansson - alltså har alla olika klassat arbete och det kan vara intressant att undersöka vad som skiljer arbetena åt. Vi har här nedan visat hur pyramiden ser ut samt markerat med rosa textfärg vart personerna vi intervjuat befinner sig på organisationsschemat. Urban Johansson (ekonomichef) Jonny Larsson (fabrikschef) Kim Pettersson (produktionsansvarig) Emelie Nilsson(produktionsarbetare) 3 (22)

6 Emelie Nilsson Ålder: 23 år Bor: Tannefors Familj: Pojkvän Befattning: Produktionsarbetare Intressen: Vänner, familj, idrott och mat Viktigast i livet: Vänner, familj och hälsa Vi har intervjuat Emelie Nilsson som arbetar inom produktionen på Dendu. Hon har rödbrunt hår som sticker fram lite busigt under arbetsmössan. Emelie Nilsson är en glad och sprallig tjej som sprider glädje på arbetsplatsen. Emelies vänner tycker att hon är bra på att lyssna och förstå, därför vänder de sig gärna till henne när de har problem eller bara vill ha en rolig stund. Emelies stubin är väldigt kort. Om hon är stressad och ingen gör som hon säger blir hon lätt arg och tjurig. Vi uppfattar Emelie som en tuff tjej som klarar av de slitsamma arbetsuppgifterna på Dendu och står stadigt med båda fötterna på jorden. Emelie har arbetat på Dendu i fyra år. På gymnasiet gick hon samhällsvetenskapliga programmet med inriktning ekonomi på Katedralskolan. Emelies anställning på Dendu började med ett sommararbete. Hennes mamma och pappa arbetade på Dendu för 30 år sedan. Det var där de blev störtförälskade i varandra. Det är genom föräldrarnas kontakter som Emelie fick sitt sommararbete på Dendu. Hon arbetade där över somrarna och under julen. Efter gymnasiet visste hon inte vad hon ville läsa vidare till så därför tyckte hon att det var bra att börja arbeta heltid på Dendu. När hon fick fast anställning efter gymnasietiden fick hon stå vid paketeringen av varorna. Då fick hon inget direkt ansvar. Att paketera mat är ett monotont arbete för dagarna ser likadana ut. Idag har Emelie fått ta mer ansvar. Hon har mer att säga till om än de andra som arbetar med produktionen. 4 (22)

7 En vanlig arbetsdag Emelie Nilsson börjar kl på morgonen. Hennes arbetsuppgifter under dagen är produktionsarbete samt beställning av varor. Emelie tillverkar endast korv och får tillbringa den största delen av tiden vid en korvmaskin. Hon får ut en stor korvsmet som hon stoppar i maskinen. Därefter skall hon även sköta maskinen. Det finns olika slags korvmaskiner. En är s.k. korvspruta. Den fungerar precis som namnet, den sprutar ständigt ut korvar. Emelie har dock inte fått avsmak för korv efter sina år på Dendu. Tvärtom! Korv är bland det bästa hon vet i matväg. Emelie behöver heller inte lägga ut stora kostnader för att gå på gym eftersom hon får starka muskler av att bära och lyfta stora truckar och varor. Emelie har ett stort ansvar på Dendu eftersom hon helt och hållet ansvarar för inköp av tarmar till korvsmeten. Detta gör hon dagligen och måste se till att det alltid finns råvaror. Kl går hon hem för dagen. Hon tycker att det är skönt att sluta så tidigt. På eftermiddagarna har hon tid att umgås med sina vänner samt att idrotta. Emelie Nilsson arbetar med att hänga upp korvar Trivsel på Dendu Emelie trivs rätt bra på Dendu. Hon tycker att hon har ett stort inflytande eftersom det är många som lyssnar på henne och tar henne på allvar. En sak som Emelie tycker är speciellt bra med Dendu är att man får vara som man är. Hon kan komma en dag till arbetet med oborstat hår och osminkad. De dagar då man är sur accepterar de andra det och har förståelse. Att stå vid en maskin hela dagarna kräver inte att man alltid måste vara så trevlig; det är ju inga kunder som går omkring i fabriken. Under åren på Dendu har Emelie utvecklats. Hon har bl a lärt sig att arbeta med olika slags människor och hennes självförtroende har blivit större. Idag tror hon på sig själv och är övertygad om att hon kan om hon vill. 5 (22)

8 Personliga egenskaper som krävs för Emelie Nilssons arbete En viktig egenskap är att vara stresstålig. Under jul och påsk ökar produktionen och detta medför mer arbete för personalen. Det anställs ca 15 extraarbetare under dessa tider, trots detta räcker det inte. Personalen på Dendu måste arbeta övertid för att det skall gå runt. Då måste de även arbeta under helgerna som de aldrig annars gör. På helgerna har de OB-tillägg med 100 %. En annan egenskap som krävs för Emelies arbete är att kunna samarbeta med olika människor. Emelie hävdar att man inte kan komma överens med alla på ett företag, men alla kan göra så gott de kan. På Dendu är det en stor åldersskillnad mellan de anställda. Detta innebär att de även har olika intressen, så det är svårt att finna något gemensamt. Emelie försöker vara glad och trevlig mot alla och detta är mycket viktigt för annars blir dagarna så grå och trista. Plats i organisationen Emelie är golvarbetare men kallas chefen på skoj av de andra eftersom hon ansvarar för inköp. De andra produktionsarbetarna vänder sig till henne då de undrar över något eftersom Emelie är en tjej med mycket koll. Emelie i sin tur vänder sig till Kim Petterson om hon undrar över något eftersom han är produktionsansvarig samt chef över Emelie och de övriga golvarbetarna. Lön Emelie Nilsson har en timlön på 95: - vilket ger en månadslön på 17100: - (brutto). Hon tycker att det är en låg lön eftersom hon har ett ansträngande arbete för kroppen. De som har arbetat på Dendu under en längre tid med samma arbetsuppgifter dag in och dag ut har fått krämpor i kroppen. En personalförmån som erbjuds för de anställda är massage. Detta för att försöka förhindra besvär och stela muskler. När Emelie började arbeta på Dendu fick hon 64: - i timmen. Hennes lön har alltså ökat med åren och har även blivit högre i och med att hon fått ta mer ansvar. Hon har inte förhandlat fram sin lön. Den är redan bestämd och Emelie vill inte slösa tid på att försöka få en bättre timlön. 6 (22)

9 Framtiden Att vara fabriksarbetare på Dendu är inte Emelie Nilssons drömarbete. Hon har inte tänkt fortsätta länge till. Emelie har blivit kvar på Dendu längre än hon från början trodde. Eftersom hon tjänat pengar har det varit svårt för henne att säga upp sig och börja studera till något annat. I framtiden har hon tänkt plugga vidare till socionom. Det tycker vi att hon kommer passa utmärkt till eftersom hon är bra på att lyssna på människor och komma med bra råd. När intervjun var avslutad tog hon fram sin snusdosa ur fickan och stoppade in en portion snus. Vi frågade henne om vi fick ta en bild till projektet. Då rodnade hon och klämde ur sig lite klatschigt: Herregud, då måste jag ju slänga ut snuset för jag kan ju inte sitta här med värsta prillan Hon rättade till håret och vi fick ta vår bild. 7 (22)

10 Kim Pettersson Ålder: 28 år Bor: Tannefors Familj: Flickvän och ett barn Befattning: Produktionsavdelningsansvarig Intressen: Familjen, sport och AIK Viktigast i livet: AIK och barnet Vår andra intervju gjordes med Kim Pettersson som är produktionsavdelningsansvarig på Dendu. Han är en välbyggd man och det syns tydligt att han har några år bakom sig på Dendu eftersom han är muskulös och ganska stor. Kim Pettersson beskriver sig själv som en väldigt glad person som alltid försöker att ha ett leende på läpparna. Men om han någon gång skulle bli arg så är det svårt att få honom på bra humör igen, då går han mest omkring för sig själv och surar och det kan ta ett bra tag innan man kan få se ett leende på hans läppar igen. Under intervjun upplevde vi Kim Pettersson som en ganska tystlåten person, intervjun gick väldigt snabbt och ibland fick vi nästan klämma ut svaren ur honom. Om hans kompisar skulle få beskriva honom tror Kim Pettersson själv att de kan uppleva honom som ganska långsint. Om det någon gång är bråk så är han inte den första som säger förlåt och han har väldigt svårt för att ge sig i en konflikt men han hoppas att kompisarna oftast ser den andra sidan hos honom, när han är glad. Kim Pettersson har arbetat på Dendu till och från i 13 år eftersom han emellanåt har tröttnat på det slitsamma arbetet som produktionsansvarig. Arbetet på Dendu fick han genom sin bror som en gång också har haft en anställning där. När Kim Pettersson började på Dendu var han 15 år. Det var genom ett sommararbete som han fastnade på Dendu. Kims sommararbete ledde till att han valde livsmedelsprogrammet på Anders Ljungstedska gymnasium. Kim Pettersson fick börja sin anställning som alla andra nybörjare med att börja arbeta vid paketeringen vilket han inte fann som ett höjdaryrke. Kim bestämde sig därför för att kämpa och försöka få en bättre plats i organisationen. Detta har han lyckats med eftersom han idag är Dendus produktionsavdelningsansvarige. 8 (22)

11 En vanlig arbetsdag Kim Petterssons arbetsdagar kan se väldigt olika ut från dag till dag. Det är därför väldigt svårt att berätta vad som är typiskt för en vanlig arbetsdag. Men eftersom han är produktionsavdelningsansvarig så är hans huvudsakliga uppgift att se till så att allt fungerar bra vid produktionen. Han ser till att alla alltid är sysselsatta och han fungerar även som en kontaktperson om någon av golvarbetarna behöver hjälp. En av Kim Petterssons uppgifter är att blanda smet som sedan skall bli färdigställda korvar vilket han ägnar en stor del av sin tid till. Han brukar även få stå vid produktionsmaskinerna när det är stressigt och mycket att göra. Kafferasterna är en favorit hos Kim Pettersson eftersom det är först då som han kan ta sig en lugn stund och vila. Kim brukar dricka en kopp kaffe när han anländer till sitt arbete på morgonen i syfte att piggna till. Dagens andra fikapaus inträffar på eftermiddagen då dagen börjar lida mot sitt slut. Det finner han som ett väldigt bra avslut på en hård och slitsam arbetsdag. Kim Petterssons arbetstider brukar vara mellan men han har flextid vilket innebär att det går att börja och sluta både tidigare respektive senare. Kim Pettersson står vid en korvmaskin Trivsel på Dendu Kim Pettersson trivs rätt bra på Dendu. När allt går som önskat på arbetet tycker han att det känns underbart att arbeta. När det däremot uppstår konflikter på arbetsplatsen eller om han har problem i privatlivet kan det kännas motvilligt att gå till Dendu för att arbeta. En nackdel med Dendu är att Kim Pettersson inte har så mycket gemensamt med sina arbetskamrater. Det är många som är äldre och en del kommer från andra länder och har andra kulturer vilket kan göra att det ibland uppstår konflikter, säger Kim Pettersson. Det är inte många arbetskamrater som han umgås med på fritiden men han försöker ändå vara trevlig så att det blir ett bra arbetsklimat. Kim Pettersson finner att han har ett bra inflytande på sin arbetsplats. Han får ta mycket ansvar som produktionsavdelningsansvarig vilket han tycker är mycket stimulerande. Kim Pettersson finner även att arbetet på Dendu har gett honom mycket kunskap. Han har utvecklats väldigt mycket som person under dessa år. Nog kommer det alltid att finnas en viss omogenhet hos honom eftersom det är en del av hans personlighet. Miljön på Dendu tycker Kim Pettersson emellanåt är mycket stressig. Han anser dock att det är en mycket fri arbetsplats då man får se ut som man vill och om man någon dag skulle vara arg eller ledsen så vet man att det inte kan påverka Dendus kunder. 9 (22)

12 Personliga egenskaper som krävs för Kim Petterssons arbete Egenskaper som krävs för Kim Petterssons anställning är att man måste vara snabbtänkt samt klara av att ta mycket ansvar. En annan viktig egenskap är att man skall vara mycket stresstålig. Att kunna arbeta i grupp är även en stor fördel för Kim Petterssons arbete eftersom det är många personer som skall samarbeta på en produktionsavdelning. Ibland skall man även vara beredd på att kunna ta emot kritik från andra. Det finns många som klagar på en sådan arbetsplats och då gäller det att försöka behärska sig genom att göra det bästa av situationen. Kim Pettersson tycker inte att det krävs några speciella tidigare arbetslivserfarenheter för sitt arbete. Själv har han klarat sig utmärkt på sina kunskaper som han fick från livsmedelsprogrammet. Kim Pettersson säger att det är viktigt att arbeta på och ta intryck från andra och se till att ständigt vara med i matchen vilket gör att man klarar av arbetsuppgifterna. Plats i organisationen Kim Petterssons plats i organisationen är att han är ansvarig för produktionsavdelningen. Han är alltså en s.k. chef över golvarbetarna t.ex. Emelie Nilsson. Om några av golvarbetarna skulle ha problem med något så är det till Kim Pettersson de rapporterar detta. Kim Pettersson får kontakta fabrikschefen, Jonny Larsson om han själv får problem. Lön Kim Pettersson finner sin lön som rimlig till sin arbetsinsats, men anser dock att lönen är en sak som man aldrig riktigt blir nöjd med. Det skulle absolut inte vara fel att få en liten slant till. I nuläget ligger Kim Petterssons månadslön på : - och han har ej förhandlat fram sin lön utan den är fast. Utöver lönen så kan Kim Petersson även gotta sig med några personal- och trivselförmåner, t.ex. så får han korv och andra livsmedel på Dendu till ett billigare pris samt tillgång till massage efter en hård arbetsdag. Framtiden Att vara produktionsavdelningsansvarig är inget drömyrke för Kim Pettersson. Han har trots detta arbetat på Dendu i många år och eftersom han inte har några andra arbetslivserfarenheter än detta arbete så tänker han fortsätta ett tag till. Kim Pettersson har arbetat upp sig till att bli produktionsavdelningsansvarig, så varför inte anta utmaningen att sträva efter en högre plats i organisationen? 10 (22)

13 Jonny Larsson Ålder: 47 år Bor: Berga Familj: Fru och två barn Befattning: Fabrikschef på Dendu Intressen: Familjen, golf, vänner och trav Viktigast i livet: Att må bra Vår tredje intervju gjordes med Dendus fabrikschef Jonny Larsson. Vi fick vänta ett litet tag på att han skulle göra entré i intervjurummet men efter ett tag anlände han till rummet där vi satt ivriga och väntade med pennan i högsta hugg. Jonny Larsson började med att ursäkta sin försening och sade att han varit på en liten rökpaus, det behöver han för att klara av sitt stressiga arbete som fabrikschef. Nu kunde äntligen intervjun börja! Jonny Larsson beskriver sig själv som en stor optimist. Han menar att allt går att lösa bara man är villig att inte ge upp. När vi frågade honom om han hade några negativa egenskaper så sade han att det inte fanns något svar på detta. Han anser att om man har några negativa egenskaper så ska man hålla dem för sig själv och om de någon gång skulle komma fram så får man helt enkelt behärska sig. Vårt intryck av Jonny Larsson som person var att han är en väldigt lugn och samlad person, han var väldigt lätt att prata med och vi hann inte ens ställa frågan innan han berättade svaret. Jonny Larsson har arbetat på Dendu i 20 år. Det hela började med en arbetsansökan som chaufför- och parkeringsansvarig på Dendu och efter mycket om och men fick han anställningen. Arbetet i sig var väl ingen höjdare däremot fortsatte han sin anställning på fabriken eftersom han funnit så goda arbetskamrater. Från att för 20 år sedan börjat som chaufför- och parkeringsansvarig har Jonny Larsson arbetat upp sig väldigt mycket. Hans position har ständigt förändrats och idag har han den fina titeln fabrikschef på Dendu. Om man skall titta närmre på Jonny Larssons tidigare arbetslivserfarenheter så är det inget som liknas vid hans nuvarande sysselsättning. Bl.a. har han studerat ekonomi, eftersom hans första tanke vara att bli ekonom, men han har ändrat riktning många gånger och arbetade bl.a. tillsammans med Steffo Törnqvist i en klädaffär. Jonny har även hållit på mycket med pappersarbete. Det mest framgångsrika yrke han haft hittills är sitt nuvarande. 11 (22)

14 En vanlig arbetsdag Jonny Larssons arbetsdagar ser jämt olika ut, det finns inte en dag som är den andra lik. Eftersom han är fabrikschef på Dendu så har han väldigt mycket att hålla ordning på. Men hans huvudsakliga uppgifter under dagen är att ansvara för hela fabriken och dess personal. Om Dendu får problem med något som gäller fabriken så är det hans uppgift att lösa det hela på bästa sätt. Det är även Jonny som tar hand om kundbesök och kundmöten. Jonny Larsson tycker att dagarna brukar gå väldigt fort på Dendu och hans målsättning för varje dag är att lära sig något nytt. Han har inget klagomål på sina arbetstider för han har nämligen flextid men arbetstiderna brukar oftast bli Trivsel på Dendu Jonny Larsson trivs utmärkt på Dendu. Det är inte bara med själva yrket utan även med de snälla arbetskamraterna som han har i sin närhet. Visst kan man inte vara vän med alla på en arbetsplats men han försöker bjuda på sig själv genom att vara öppen och trevlig. Det finns några speciella vänskapsband han skapat på Dendu. T.ex. umgås han väldigt mycket med före detta VD: n, Sven Wiberg och även med Dendus ekonomichef Urban Johansson. Tillsammans brukar de spela golf och de har även ett stort gemensamt intresse i trav. Jonny Larsson finner även att han utvecklats mycket som person under åren på Dendu. Han har lärt sig att ta mycket ansvar och att leda en grupp. Det roliga med arbetet på Dendu är även att han träffat väldigt mycket nytt folk genom tiden t.ex. på kundbesök och kundmöten. Miljön på Dendu tycker Jonny är helt ok, men för att miljön skall kunna vara bra på en arbetsplats gäller det att alla hjälps åt och att rutiner följs! Detta för att försöka uppnå en förbättrad trivsel på fabriken. Personliga egenskaper som krävs för Jonny Larssons arbete De egenskaper som krävs för Jonny Larssons arbete är att man måste ha en erfarenhet av att sitta i en ledarposition. Man skall även inte ta åt sig så lätt om det uppstår en konflikt. I Jonny Larssons arbete är det även viktigt att kunna arbeta i grupp och samarbeta. Att tänka optimistiskt är även viktigt i Jonny Larssons arbete, det är betydelsefullt att tänka att allt är möjligt bara man försöker! En annan egenskap som krävs för Jonnys arbete är stresstålighet. Man får vara beredd på att ta en del av sin fritid för att hinna med allt som skall göras. Jonny säger att det är väldigt lätt att ta med arbetet hem, men det måste man lära sig att inte göra genom att försöka arbeta mer effektivt i fabriken under dagtid. 12 (22)

15 Plats i organisationen Jonny Larssons plats i organisationen är att han är ansvarig för hela fabriken, dvs. över allt som händer och sker samt över personalen. Om någon utav fabrikspersonalen t.ex. Kim Pettersson får problem med något som rör fabriken så rapporterar han det till Jonny Larsson. Om Jonny Larsson i sin tur har problem med något skall han rapportera det till VD: n som är Lars Andersson. Om Jonny Larsson någon dag skulle vara sjuk eller bortrest så måste ändå dagen på Dendu gå lika bra utan honom. När inte Jonny är närvarande på fabriken är det Kim Pettersson som får ta befälet tills Jonny Larsson åter igen befinner sig på plats. Jonny Larsson tycker att organisationen på Dendu fungerar bra och han tycker att personkemin oftast fungerar bra men ibland kan det uppstå vissa konflikter som de försöker lösa på bästa sätt! Jonny Larsson trivs med sin plats i organisationen och han kan ju inte förneka att det känns mycket bra att ha sista ordet på fabriken. Lön När vi frågade Jonny Larsson vad han har för timlön kliade han sig i huvudet medan han sa att han inte ville svara på det. Dock erkände han att den inte var sexsiffrig. Men efter ett väldigt luskande och frågande så fick vi till slut ut det ur honom och han berättade att den i nuläget låg på : - i månaden. Han fann den rimlig till sin arbetsinsats men han kunde som alla andra gärna se att den blev högre, fast han påpekade dock att lönen inte är det vikigaste utan det mest väsentliga är att trivseln är i topp. Lönen är något som Jonny Larsson förhandlar fram med sin chef men idag tycker han inte att någon förhandling behövs eftersom han är nöjd som den är. Om Jonny Larsson arbetar på helger så får han ett OB-tillägg på 100 % men det är bara om han beordrar personal att arbeta på helgen, för då måste ju även han befinna sig på plats. Om han däremot arbetar helt själv på Dendu med t.ex. pappersarbete så tar han inte ut något OB-tillägg. Han värderar högt personalförmånerna som erbjuds i form av billigare korv, få möjligheten att resa mycket i sitt arbete samt tillgänglig massage. Framtiden Jonny Larsson tror att han kommer att fortsätta att arbeta på Dendu i framtiden. Han hävdar att det är för sent i dagsläget att studera till sitt drömyrke, ekonom. Dessutom anser han att det är onödigt att byta arbete nu när han trivs så bra med sina arbetskamrater och arbetet som helhet. Hans målsättning är att allt går att lösa om man själv vill och han tror att det fortfarande finns nya saker att upptäcka inom sitt arbete som fabrikschef. Jonny Larsson hoppas att han skall fortsätta med att träffa nya och intressanta människor inom livsmedelsvärlden i framtiden! 13 (22)

16 Urban Johansson Ålder: 44 år Bor: Mantorp Familj: Fru och tre barn Befattning: Ekonomiansvarig, controller Intressen: Hästar, trav, familjen och vännerna Viktigast i livet: Att få vara frisk och att ens anhöriga också mår bra När vi satt och väntade på att Urban Johansson skulle anlända till intervjurummet hörde vi plötsligt någon vacker stämma som trallade i korridoren Flickorna på tv 2 åh åh åh, det är ni som får jorden att gå runt Det var Urban Johanssons entré. Han är en positiv person med en skön humor. Urban beskriver sig själv som en väldigt noggrann person. Han har lätt för att upptäcka samt även lösa kluriga problem. Urban Johansson har även lätt för att träffa nya människor och har en god personkännedom. Hans negativa egenskaper är att han ibland är för ambitiös och tar på sig för mycket arbete. Urban Johansson har väldigt svårt för att säga nej till saker och ting. Folk vänder sig ofta till honom när de undrar över något och behöver hjälp. Urban är en mycket hästintresserad man. Han hävdar att han dock är för fet för att själv kunna rida, därför föredrar han trav. Urban Johansson är intresserad av ekonomi, det är därför som han har arbetat på Dendus ekonomiavdelning sedan Urban har en 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi med sig i bagaget. Urban Johansson har väldigt lätt för siffror, så han tycker själv att han passar ypperligt som ekonomiansvarig på Dendu. Urban Johansson har arbetat på Dendu i 23 år. Tidigare arbetade han som kontorist på ett mindre företag. Där fick han lära sig det mesta inom bokföring, löner mm. Detta hade han stor nytta av när han senare sökte arbete som ekonomiansvarig på Dendu. Han kunde mer än de övriga på avdelningen och fick ledarrollen direkt. Urban Johansson har gått sex stycken kurser för att få mer kunskap inom sitt arbete. Dessa kurser har varit inom ekonomi och arbetsledarkurser. Efter sina år på Dendu har Urban utvecklats mycket. Han klappar sig på magen samtidigt som han hävdar att han blivit större. Bättre självförtroende har han också fått. Idag är han mycket säkrare när han har förhandlingar med sina kunder, träffar nya människor, håller företagspresentationer mm än han var i sina yngre dagar. 14 (22)

17 En vanlig arbetsdag Urbans arbetsdagar är varierande. Ingen dag är sig lik. Han får i stort sätt komma och gå när han vill, men han måste se till att sköta sitt arbete. Trots detta så arbetar Urban Johansson för det mesta mellan kl 8-17 på vardagarna. En arbetsdag kan se ut enligt följande: Klockan parkerar Urban Johansson sin nya bil utanför Dendu. Bilen har han som en löneförmån och får även bensinen betald, dock måste han skatta för den. När han väl befinner sig på Dendu går han igenom sin e-post samt planerar dagen med en kopp kaffe i handen. Under dagen arbetar han med ekonomiska rapporter som t ex redovisning. Han är samtidigt ett stöd för personalen på Dendu och får svara på deras eventuella frågor. Lunch levereras mitt på dagen till Dendus matsal från en restaurang som heter Oscar. Urban Johansson ägnar även en tid åt att förbereda kommande möten. Han brukar möta nya människor samt ha företagspresentationer. När klockan är runt sätter han sig i bilen för att åka hem till sin familj i Mantorp. Urban Johansson sitter på kontoret Trivsel på Dendu Urban Johansson trivs väldigt bra på Dendu. Han saknar dock Sven Wiberg som var den förra VD: n. De hade väldigt roligt ihop de delade båda samma intressen som trav. De umgås ofta på fritiden och har funnit varandra väl. Fördelarna med Urbans arbete är att han har eget ansvar. Han styr själv över sin tid och får arbeta självständigt. Urban Johansson har ett stort inflytande på Dendu. Han kan påverka mycket med sina synpunkter eftersom det är många som ser upp till honom. Urban anser att de har en god personkemi på arbetsplatsen, dock förekommer det en del motsättningar på vissa plan. Personliga egenskaper som krävs för Urban Johanssons arbete De egenskaper som krävs för en framgångsrik ekonom är framför allt att tycka om att arbeta med siffror samt pappersarbete. Man bör också vara noggrann och ordningsam. En annan viktig egenskap för Urban Johanssons arbete är att ha förmågan att kunna arbeta självständigt och ta tag i saker och ting. Stresstålig är också en betydelsefull egenskap eftersom det ibland blir väldigt mycket att göra och då är det en fördel om man är effektiv. Det är även viktigt att vara utåtriktad om man skall passa i Urbans kostym eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är att möta kunder samt hålla föredrag om verksamheten. 15 (22)

18 Plats i organisationen Urban är ekonomichef och har därmed ett stort inflytande på sin arbetsplats. Han har en högre position än de andra som vi har intervjuat till detta projektarbete. De som rapporterar till Urban om de fått problem är främst Jonny Larsson och en kvinna som heter Carina Johnsson. Hon arbetar med faktureringar och behöver ibland lite rådgivning. Om Urban har något på hjärtat som berör företaget vänder han sig oftast till VD: n och styrelsen. Lars Andersson heter mannen som är Urbans närmste chef och VD. Lön Urban Johansson har en månadslön på : -. Han tycker att lönen borde vara bättre eftersom han måste lägga ner en stor del av sin fritid för att hinna med allt han skall göra inom arbetet. Visst får han personalförmåner som exempelvis en bil samt att äta så mycket mat han vill utan att betala, men han är samtidigt arbetsam som en myra. Urban har kommit fram till att hans timlön är väldigt liten eftersom han har en fast månadslön och arbetar så mycket på övertid. När han arbetar under helgerna får han inget OB-tillägg. Han hävdar att lönen låter mycket men det argumenterar han starkt emot eftersom han lägger ner så mycket tid som exempelvis på helgerna, arbetar övertid samt får arbeta hemma. Urban säger att det inte är långt från smärtgränsen. Det är väl bara att ta sig i kragen och förhandla till sig en löneförhöjning undrar vi? Det gjorde han förr när Sven Wiberg var chef på företaget. Idag måste Dendu följa de löneramar som facket rekommenderar. Framtiden Urban trivs mycket bra på sin arbetsplats och har inga större planer på att lämna Dendu. Däremot hävdar han att om han skulle byta arbete så är det hög tid att göra det nu. Det är svårt att få en anställning vid en hög ålder. Urban anser att han inte har någon tid till att fundera på ett annat arbete. Hans anställning på Dendu är inte hans drömarbete. Urbans stora dröm är att vara ekonomiskt oberoende så han kan sköta om hästarna hela dagarna. Det är i hög grad något som han har att se fram emot när han blir pensionär! Han vill i framtiden få mer tid till sin familj och sina vänner. Han har bestämt sig för att värdera sin fritid och ta sig mer tid till sådant som inte berör arbetet. 16 (22)

19 Slutsatser Det framgår att de personer som vi intervjuat har olika arbetsuppgifter, ansvarsområden, erfarenheter, personligheter etc. Vi skall nu jämföra skillnaderna samt likheterna mellan dem. Ansvar Emelie Nilsson har mer ansvar än de andra golvarbetarna eftersom hon ansvarar för inköpen av tarmar som är en råvara som används vid tillagningen av korv. Hon har dock inget inflytande vad gäller arbetstiderna. Hon börjar kl på morgonen och slutar kl Kim Pettersson har lite mer ansvarsområden än vad Emelie har. Han är produktionsavdelningsansvarig vilket innebär att han har ett stort ansvar. Det är Kim som ser till att alla inom produktionsavdelningen har arbetsuppgifter under hela dagarna. Hans arbetstider är vanligtvis mellan , men han har flextid så han kan disponera sin tid om han så önskar. Jonny Larsson har ännu mer ansvar än Emelie och Kim. Han är fabrikschef på Dendu och har därför ett stort inflytande på sin arbetsplats. Han ansvarar dagligen för att arbetet bedrivs och det är han som är själva hjärnan bland korvarna, hamburgarna, köttbullarna och medarbetarna på fabriken. Om det uppstår problem så ligger det oftast på Jonnys ansvar att lösa dessa. Han har även ett ansvar för att kunderna skall vara nöjda och om ett företag är missbelåtet med Dendus produkter så är det Jonnys uppgift att denna lilla tvist löses. Det är angeläget att få nöjda kunder eftersom missnöjda kunder inte är någon bra marknadsföring. Urban Johansson har mest ansvar utav de personer som vi intervjuade. Han lägger upp sina arbetsdagar på egen hand och har huvudansvaret för Dendus ekonomi. Han ansvarar även för datorerna på firman samt personalens löner. Urban är ett stöd för de anställda på Dendu eftersom han är väldigt kunnig och kan stå till svars vid förfrågningar. Han får ofta resa väldigt mycket inom arbetet och han brukar även förbereda presentationer om företaget för intressenter. Det framgår i våra intervjuer att mängden ansvar på Dendu är oerhört olika från person till person. För att det skall fungera på en arbetsplats kan inte alla ha samma ansvar. Att alla skall bestämma och göra som de känner för skulle medföra en total kaos. Därför är det bra att alla har olika arbetsuppgifter samt ansvarsområden. 17 (22)

20 Tidigare utbildning & erfarenheter Emelie läste inte vidare efter gymnasiet och har inte haft något annat arbete än Dendu. Emelie har ett arbete där det inte krävs några tidigare erfarenheter. Många av de andra golvarbetarna som står vid en maskin hela dagarna kan knappt ett ord svenska och har inga tidigare arbetslivserfarenheter. Kim läste inte heller vidare efter sin gymnasietid. Däremot gick han livsmedelsprogrammet. Detta har förmodligen givit honom en del kunskaper som varit till nytta inom livsmedelsföretaget Dendu. Han har arbetat på Dendu i 13 år, så erfarenheter har han inom branschen. Jonny Larsson har arbetat på Dendu ännu längre än Kim, i 20 år. Så det framgår i detta fall att ju längre man arbetat på Dendu desto mer ansvarsfullt arbete får man. Kim håller på att lära sig Jonnys arbetsuppgifter så han en dag kan ta över dessa helt. Jonny har många olika yrkeserfarenheter i livet. Han har arbetat på en rad olika arbeten innan han kom till Dendu. Urban Johansson studerade ekonomi på gymnasiet. Innan han arbetade på Dendu var han på ett mindre företag där han arbetade på ett kontor. Där fick han goda erfarenheter inom bokföring och ekonomi. Detta gjorde att han var så gott som fullärd när han fick sin anställning på Dendu. Framtidssyn Emelie har inga framtidsplaner på att fortsätta arbeta på Dendu. Hon har bestämt sig för att börja studera till socionom så snart som möjligt. Vårt intryck vad gäller för Kims, Jonnys och Urbans del verkar de vara kvar på Dendu fram till deras pensionsdag. Emelie har arbetat en mycket kortare tid på företaget om man jämför med männen. Kanske är det lättare att bryta ett arbetsmönster om man inte etablerat sig så lång tid? Det är den slutsats vi drar av detta. Trivsel på Dendu Vad gäller trivseln på Dendu så verkar det som att alla de personer vi intervjuat till detta arbete trivs hyfsat bra på Dendu. De yngre personerna t.ex. Emelie Nilsson och Kim Pettersson verkar dock inte ha så mycket gemensamt med den övriga personalen på Dendu, för vissa personer i personalen är både äldre och kommer från andra länder mm. Dessa olikheter kan ibland göra så att det uppstår konflikter och att alla inte alltid kommer överens. Men de äldre i personalen t.ex. Jonny Larsson och Urban Johansson verkar trivas utmärkt på Dendu. Det beror nog på att de arbetat ihop en rätt lång tid på Dendu och har därmed kommit varandra mer in på livet. Men om man bortser från åldersskillnader och andra olikheter som religioner verkar det som all personal på Dendu gör sitt bästa för att alla ska trivas och må bra på Dendu. Arbetsmiljön på Dendu tyckte många var trivsam men stressig! Det som gjorde att man trivdes med den var att man hade chansen att bara få vara sig själv t.ex. så är det inte så viktigt att vara fixerad vid utseendet på Dendu och om man hade humörsvävningar någon gång så påverkade inte detta Dendus kunder. Men det finns ju dock de som får tänka mer på att hålla humöret uppe t.ex. Urban Johansson och Jonny Larsson som ofta träffar Dendus kunder. Bland de 18 (22)

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Svar från intervjuperson 1. Vad har du för arbetstitel? - Konstruktör - Nyproduktion - Via studier och praktik 4. Din ålder? - 20-30 år 5.

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14 Om rapporten Om statistiken Data från Ungdomsbarometern 13/14 Ungdomsbarometern är en årligen återkommande studie vars syfte är att kartlägga vad de svenska ungdomarna tycker, tänker och gör inom ett brett

Läs mer

Barns och ung- domars hälsa i Kronobergs län

Barns och ung- domars hälsa i Kronobergs län Barns och ungdomars hälsa i Kronobergs län Att börja med Har du någon gång haft hög feber, ont i magen eller huvudvärk? Såklart du har, det har nästan alla. Då vet du hur trist det är att missa den där

Läs mer

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista rapport arbetsledning missköta sig rasist Diskrimineringsombudsmannen arbetskamrater arbetstider morgon- eller eftermiddagsskift stämpelkort

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Glädjerapporten 2014 Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Så här kul har vi det på jobbet just nu. I genomsnitt skrattar vi 5,1 ggr/dag på svenska arbetsplatser. Vård och Omsorg

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

Ungdomars kommentarer om stress och återhämtning Hösten 2013

Ungdomars kommentarer om stress och återhämtning Hösten 2013 Ungdomars kommentarer om stress och återhämtning Hösten 2013 Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann Swärd Barnrättsstrateg

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionshinder?

Är du anhörig till någon med funktionshinder? Är du anhörig till någon med funktionshinder? Kris- och samtalsmottagningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Kris- och samtalsmottagningen kan hjälpa dig När man är med om något riktigt svårt kan det hända att

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionshinder?

Är du anhörig till någon med funktionshinder? Är du anhörig till någon med funktionshinder? Kris- och samtalsmottagningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Kris- och samtalsmottagningen kan hjälpa dig När man är med om något riktigt svårt kan det hända att

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

2. Innehållsförteckning

2. Innehållsförteckning 1. Sammanfattning Marknadsföring betyder oerhört mycket för MQ. De sattsar allt på utomhusreklam som ger ett stort intryck istället för att sprida ut reklamen. De börjar förbereda sina kampanjer långt

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation.

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. 1 Inledning Unionen har i tidigare studier sett att arbetslivet har förändrats för tjänstemännen. Tjänstemannaarbetet

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

NU HAR HON SLUTAT FLEXTIDSFÄLLAN

NU HAR HON SLUTAT FLEXTIDSFÄLLAN FLEXTIDSFÄLLAN NU HAR HON SLUTAT Tidsjakt. Anna Halmerius registrerade flex när hon egentligen jobbade övertid, men hann aldrig ta ledigt. Och det var hon inte ensam om som distriktssköterska i Västra

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor!

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! En stark fackförening gör skillnad Kraven på oss arbetstagare ökar hela tiden. Vi ska göra mer på kortare tid. Genom vårt arbete

Läs mer

En sann berättelse om utbrändhet

En sann berättelse om utbrändhet En sann berättelse om utbrändhet Marie är 31 år, har man och en hund. Bor i Stockholm och arbetar som webbredaktör på Företagarnas Riksorganisation (FR). Där ansvarar hon för hemsidor, intranät och internkommunikationen

Läs mer

Fler drömjobb i staten! /IT-specialister. Ungas krav STs förslag

Fler drömjobb i staten! /IT-specialister. Ungas krav STs förslag Fler drömjobb i staten! / Ungas krav STs förslag Bilaga till rapporten Fler drömjobb i staten! ungas krav - STs förslag Den här bilagan redovisar en nedbrytning av resultaten fokuserat på en specifik grupp

Läs mer

Publicerad i Femina. När känner vi arbetsglädje?

Publicerad i Femina. När känner vi arbetsglädje? Jobba dig lycklig Att ha ett arbete är en av de absolut viktigaste faktorerna för vår lycka, trots larmrapporter om stress och utbrändhet. Det visar den internationella lyckoforskningen. Bengt Brülde är

Läs mer

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag Målet Amanda Olsson 9b 1-13 Det känns som jag har sprungit ett maraton, ibland har det gått så lätt och ibland så tungt. Jag har varit så inne i allt så jag inte sett hur långt jag kommit, inte förrän

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans

INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans INNEHÅLL 8 14 18 20 22 26 29 Hur vi har gjort rapporten Livet före och efter det förändrade beslutet Så påverkar beslutet vardagsliv och fritid

Läs mer

Konkreta tips inför anställningsintervjun

Konkreta tips inför anställningsintervjun Konkreta tips inför anställningsintervjun Ofta är det intervjun som till slut avgör om du får jobbet och därför är det viktigt att du förbereder dig. Gör du ett gott intryck och lyckas presentera dig på

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

Ordet konflikt kommer från conflictus och kan översättas till sammanstötning, motsättning, en kamp mellan krafter.

Ordet konflikt kommer från conflictus och kan översättas till sammanstötning, motsättning, en kamp mellan krafter. www.byggledarskap.se Konflikthantering 1(5) Konflikthantering Vad är en konflikt? Ordet konflikt kommer från conflictus och kan översättas till sammanstötning, motsättning, en kamp mellan krafter. Andra

Läs mer

Vad du är bra på. Vet du vad du skulle vilja arbeta med i framtiden? Om du inte vet kan du kanske få hjälp av frågorna nedan.

Vad du är bra på. Vet du vad du skulle vilja arbeta med i framtiden? Om du inte vet kan du kanske få hjälp av frågorna nedan. Namn Datum Vad motiverar dig? Vad vill du göra efter gymnasietidens slut? För att kunna matcha dig på bästa sätt mot vidare studier eller arbete behöver vi veta vad du gillar, vad som motiverar dig, lite

Läs mer

PERSONALBAROMETER 2004-03-04. Frekvens Tabeller. 1 Kön. Frekvens Procent Kvinna 181 53,7 153 45,4. Man. 334 99,1 Bortfall 3,9 Total 337 100,0.

PERSONALBAROMETER 2004-03-04. Frekvens Tabeller. 1 Kön. Frekvens Procent Kvinna 181 53,7 153 45,4. Man. 334 99,1 Bortfall 3,9 Total 337 100,0. 1 PERSONALBAROMETER 2004-03-04 Frekvens Tabeller 1 Kön Kvinna 181 53,7 Man 153 45,4 Total 334 99,1 Bortfall 3,9 2 Ålder 18-34 83 24,6 35-49 50-65 138 40,9 113 33,5 Total 334 99,1 Bortfall 3,9 3 Föseland

Läs mer

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer?

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Författare: Kristina Bromark, utvecklingsledare Enheten för välfärd och FoU-stöd, funktionshinder Tfn: 0727-41 54 25 E-post: kristina.bromark@regionuppsala.se

Läs mer

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA Daniel Lehto 2011 daniellehto@yahoo.se Till Julia PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO Pappa jobbar på ett boende för gamla människor. Det är ett roligt

Läs mer

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Säljare av olika skäl Hur ser du på din egen säljarroll? Jag möter människor som arbetar med försäljning av olika skäl och som ser helt olika på sina uppdrag

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Stressbarometern 2013

Stressbarometern 2013 Stressbarometern 2013 1,2 miljoner löntagare och 15 förbund i samverkan Stressbarometern 2013 Konflikter: 21 Trygghet: 21 Personligt stöd: 22 Förutsättningar: 31 Arbetsbelastning: 33 Uppskattning: 35 Kontroll:

Läs mer

En fjärils flykt Gunnel G Bergquist

En fjärils flykt Gunnel G Bergquist En fjärils flykt Gunnel G Bergquist Livet för en del människor, Är kantat av sorg och vemod. Framtiden för dem Saknar oftast ljus och glädje. För andra människor Flyter livet på som en dans. Tillvaron

Läs mer

Uppföljning av samtal med dataspelande ungdomar och deras föräldrar

Uppföljning av samtal med dataspelande ungdomar och deras föräldrar Uppföljning av samtal med dataspelande ungdomar och deras föräldrar hösten och våren 2009 Uppföljningen bygger på intervjuer utförda av Ann-Katrin Johansson och Jenny Wahl Rapporten sammanställd av Jenny

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

AVmedia dagen 20151027. Ses offline. Milla Skoglund Stina Nilsson

AVmedia dagen 20151027. Ses offline. Milla Skoglund Stina Nilsson AVmedia dagen 20151027 Ses offline Milla Skoglund Stina Nilsson Varför "ses offline"? AVmedia utbildning Många kränkningar på nätet, Trygghets gruppen Lektion 1 Kontrakt Kontrakt Kontrakt SES OFFLINE?

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Kontoret på fickan. En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet

Kontoret på fickan. En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet Kontoret på fickan En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet Kontoret på fickan en studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet 3 Innehåll Det moderna arbetslivet............................................

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

cannabisstudien Röster från Fyra berättelser

cannabisstudien Röster från Fyra berättelser cannabisstudien Röster från Fyra berättelser Under åren 2012-2014 intervjuade forskaren Russell Turner personer som sökte hjälp på Behandlingsgruppen för drogproblems mottagningar. Alla som intervjuades

Läs mer

Om unga föräldrar. och arbetsmarknaden.

Om unga föräldrar. och arbetsmarknaden. Om unga föräldrar och arbetsmarknaden Text: Elisabet Wahl Inledning Ungdomsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att genomföra insatser för att öka kunskapen om hur föräldrar under 25 års ålder kan

Läs mer

Kollektivavtal vad är grejen?

Kollektivavtal vad är grejen? Kollektivavtal vad är grejen Det är skönt när det finns avtal om lön och andra villkor. Men så är det inte på alla arbetsplatser. Första steget för den som bryr sig och vill ha koll* på sitt jobb är att

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Välkomnandet av den nya förskoleklassen

Välkomnandet av den nya förskoleklassen Välkomnandet av den nya förskoleklassen Ett samarbete för en mjukare övergång mellan förskola och förskoleklass Malmsjö skola- Förskolan Trollgården- Förskolan Trollet- Förskolan Älvan. Vt- 12 Emelie Vesterholm,

Läs mer

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor?

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Svaret blir förmodligen olika beroende på vem som frågar. Men säkert är att CSN- blanketternas och tentornas tid är den period i livet då du bestämmer hur resten skall

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Ta tuffa samtal på måndagen

Ta tuffa samtal på måndagen Ta tuffa samtal på måndagen Näringsliv SvD 2011-08-18 08.03 Torsdag den 18 augusti Dalarö 16 Klart.se Ta tuffa samtal på måndagen PROFIL Namn: Jenny Rosberg. Ålder: 44. Bor: Söder om söder. Familj: Man

Läs mer

Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten)

Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten) Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten) Deltagande Det är den 8:e enkäten som genomförts med elever i f-klass, åk 4 och 7 i grundskolan och åk1 på gymnasiet. Svarsfrekvensen

Läs mer

Tre månader i Modena

Tre månader i Modena Tre månader i Modena Jag läser sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitetet i Linköping och jag har spenderat 12 veckor i italienska Modena. Universitetet där heter Università degli studi di Modena e

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ.

Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ. ISSP 2005 Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ. Först några frågor om arbete i allmänhet Fråga 1 Föreställ Dig att Du kunde förändra hur Du använder Din tid, och ägna mer tid åt vissa saker

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 Respondenterna Om Placement report Placement Report är marknadsundersökning som genomförts av studenter i årskurs

Läs mer

Interaktionen mellan flickor och pojkar under schackpartiet

Interaktionen mellan flickor och pojkar under schackpartiet Lärande och samhälle Schack som pedagogiskt verktyg Interaktionen mellan flickor och pojkar under schackpartiet Författare: Karin Hahlin-Ohlström Examinatorer: Jesper Hall Lars Holmstrand Pesach Laksman

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

Sammanställning av resultat från entreprenörskap/workshop med elever från HUC. 9 mars 2012 i Högsby

Sammanställning av resultat från entreprenörskap/workshop med elever från HUC. 9 mars 2012 i Högsby Sammanställning av resultat från entreprenörskap/workshop med elever från HUC 9 mars 2012 i Högsby Lena Gustafsson, Nyföretagarcentrum Uppvidinge uppvidinge@nyforetagarcentrum.se 0733-44 80 75 Sammanställning

Läs mer

ANNA ÅBERG. Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är...

ANNA ÅBERG. Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är... ANNA ÅBERG Häng med in i min värld och lär känna mig. Kanske är jag just den som ni söker... Jag är......en glad och ambitiös tjej som försöker stå med båda fötterna på jorden, CURRICULUM VITAE...positiv

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Min bok När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Förord Tanken med Min bok är att den ska delas ut till alla barn som har en mamma, pappa eller ett syskon som ligger på sjukhus men kan även användas om

Läs mer

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha &

Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Projektnamn: Innovativum Uppdragsgivare: Ingrid Thuresson, Charlotte Engblom & Philip Bengtsson Projektgruppdeltagare: Sara Nasser, Arianita Rexha & Jesper Zanton Projektkordinator: Dina Jacobson Innehåll:

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER All personal på fritidshemmet är väl förtrogna med fritidshemmets uppdrag. Vi diskuterar

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Tändvätska för att hitta din glöd privat och på jobbet! Att ge varandra tändvätska innebär att vi ger varandra rätt energi. Då får vi

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV, INUTI OCH UTANPÅ Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna fundera kring sådant som finns inuti oss och påverkar vårt beteende,

Läs mer

Samtliga kategorier 100% 90% 80% 70% 60% Resultat Betydelse Angelägenhet 50% 40% 30% 20% 10%

Samtliga kategorier 100% 90% 80% 70% 60% Resultat Betydelse Angelägenhet 50% 40% 30% 20% 10% 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Samtliga kategorier Verksamhetsmål Utveckling Inflytande Uppskattning Engagemang Återkoppling Samtliga kategorier Arbetsplatsutveckling Tid för planering Ledarskap Trivsel Jag trivs

Läs mer

Tack och lov finns det en enkel lösning på just den delen av problemet. Stäng av datorn och mobilen. Låt inte mobilen stå på ljudlös, då kommer

Tack och lov finns det en enkel lösning på just den delen av problemet. Stäng av datorn och mobilen. Låt inte mobilen stå på ljudlös, då kommer Att mobilanvändandet går att koppla till sömnstörningar visar även en undersökning gjord i Bamberg. 7 Samma sak visade sig även i den undersökningen när försökspersonerna utsattes för en tusendel av det

Läs mer

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder Till: Sjukvårdsminister Gabriel Wikström, gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink Sjukvårdslandstingsrådet Marie Ljungberg Schött Personallandstingsrådet

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor Tom 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att det är roligt att gå till

Läs mer

Sova kan du göra när du är pensionär

Sova kan du göra när du är pensionär Sova kan du göra när du är pensionär Återhämtning är mer än bara sömn Utan sömn tar kroppen stryk. Det gäller alla. Män, kvinnor, nattugglor, soffpotatisar och elitidrottare. Inte minst gäller det dem

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Isberget är en modell som är användbar för att diskutera vad vi menar med mångfald.

Isberget är en modell som är användbar för att diskutera vad vi menar med mångfald. Mångfaldsövningar Isberget När vi möter en människa skapar vi oss först en uppfattning av henne utifrån det som är synligt och hörbart. Ofta drar vi då slutsatser om hur denna människa är, och vi tror

Läs mer

"50+ i Europa" Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa

50+ i Europa Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa Agency Logo Household-ID 1 2 0 4 2 0 0 Person-ID Intervjudatum: Intervjuar ID: Respondentens förnamn: "50+ i Europa" Kartläggning av hälsa, åldrande och pensionering i Europa Skriftligt frågeformulär för

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Är du anhörig till någon med funktionsnedsättning?

Är du anhörig till någon med funktionsnedsättning? Är du anhörig till någon med funktionsnedsättning? Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Det här erbjuder vi Kris- och samtalsmottagningen vänder sig till dig som är förälder,

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR?

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? Alkohol förknippas ofta med fest och avkoppling, men även med skam och misslyckande när vi inte kan hantera vårt drickande. Det är lätt att tro att alkoholproblem bara drabbar

Läs mer

Allt du behöver veta inför en anställningsintervju!

Allt du behöver veta inför en anställningsintervju! Allt du behöver veta inför en anställningsintervju! LNU Karriär Lite konkreta tips inför anställningsintervjun. Att förbereda sig inför intervjun är A och O. Ta reda på så mycket som möjligt om företaget

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Resultatredovisning för Test Testsson

Resultatredovisning för Test Testsson Normjämförelse Jämförelsegrupp: Pojkar - årskurs 4 Totalpoäng 10 Råpoäng Stanine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Stanine 1 är ett mycket undergenomsnittligt värde som 4,0 % av jämförelsegruppen har. Redovisning av delskalor

Läs mer

Pappor står utanför lagen

Pappor står utanför lagen 1 av 5 2012-02-23 17:04 Pappor står utanför lagen AKTUELLT Hur länge ska vi pappor bli behandlade som idioter som inte kan ta hand om våra egna barn? Det frågar sig en pappa som känner sig överkörd och

Läs mer