Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75"

Transkript

1 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S) Nura Mahmutagic (S) Marika Danielsson (C) Birgitta Nordlöw (FP) Ann Pettersson (S) Michael Ländin (S) Balder Sörensen (MP) Monica Jernetz (M) Övriga Thomas Tryggvesson, förvaltningschef Monica Antonsson, verksamhetschef Christina Samuelsson, verksamhetschef Christina Erlandsson, verksamhetschef Annika Lindqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska Lars Axelsson, verksamhetschef Thomas Johansson, avdelningschef Ann-Charlotte Andersson, avdelningschef Eva Holm, avdelningchef Sekreterare Agneta Järkelid Anslaget på kommunens anslagstavla den 24 juni 2014.

2 2 (9) Justeras Steve Sjögren ordförande Michael Ländin

3 3 (9) 65 Fastställande av dagordning Ärendet Antagande av anbud avseende vård- och omsorgsboendet Vasallparken utgår. Ärendet Yttrande om vård- och omsorgscollege Kalmar län utgår. Som första punkt tillkommer Information om händelse vid Berga Backe. Med ovanstående ändringar fastställer omsorgsnämnden dagordningen. 66 Information om händelser vid Berga Backe Dnr ON 2014/0063 Handling Omsorgsförvaltningens skrivelse 18 juni 2014 ställd till kommunstyrelsen. Omsorgstagaren är en snart 80-årig kvinna som flyttade till Berga Backe i mars i år. Hon hade tidigare bott på annat äldreboende. I slutet av maj noterades ett rött märke på kvinnans skinka/höft. Rutiner finns för vilka åtgärder som vidtas när rodnad upptäcks. De vanligaste åtgärderna är: Minska nattfastan Ge mellanmål Hudvård, bedöma huden varje dag Protein och energirik kost Tryckavlastande madrass Vändschema Verksamhetscheferna Monica Antonsson och Christina Erlandsson samt medicinskt ansvarig sjuksköterska Annika Lindqvist redogör för händelsen och de åtgärder som har vidtagits. Verksamheten har träffat anhöriga. Lex Maria-anmälan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg IVO. Lex Sarah-rapport görs idag. Detta leder till intern social utredning. Utredningarna beräknas kunna slutföras inom några veckor. Överläggning Omsorgsnämnden ges tillfälle att ställa frågor och får dem besvarade.

4 4 (9) Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet 67 Begäran om yttrande i fråga om utlämnande av uppgifter Dnr ON 2014/0049 Handlingar Yttrande 3 juni Tjänsteskrivelse 4 juni En privatperson har ställt en fråga till JO om Kalmar kommun får lämna ut information om vilka som har hemtjänst i ett bostadsområde till hyresvärden. Så har skett i samband med att Riksbyggen bytte låssystem till samtliga lägenheter i ett område. Uppgifterna lämnades i syfte att underlätta för omsorgstagarna att få extra nycklar för att lämna till hemtjänsten. Överläggning Förslag till yttrande redovisas. Omsorgsnämnden godkänner yttrande till JO med anledning av anmälan angående nycklar i hemtjänsten. 68 Äldres behov i centrum Dnr ON 2014/0050 Handlingar Tjänsteskrivelse 15 maj För att möta framtidens behov av äldreomsorg på ett bra och likvärdigt sätt behövs en strukturerad handläggning och dokumentation av vård och omsorg. Den information som dokumenteras om individen behöver beskrivas på ett gemensamt språk. Det gemensamma språket utgår från en nationell klassifikation av funktionstillstånd.

5 5 (9) Socialstyrelsen introducerar nu en modell som kallas för Äldres Behov I Centrum. Den innebär att individen ska få hjälp och stöd utifrån sina individuella behov, inte utifrån de insatser som kommunen erbjuder. Modellen bidrar till behovsinriktat och systematiskt arbetssätt, gemensamt språk och strukturerad dokumentation samt bättre underlag för planering och uppföljning. Syftet är att utveckla rättssäker handläggning och dokumentation med individens behov i centrum; tydlighet, inflytande och bättre insyn för den enskilde i handläggningsprocessen; bättre uppföljning och utvärdering av resultaten samt förbättrad statistik för att möta den äldres behov i framtiden. Yrkesgrupper som berörs av den nya modellen är biståndshandläggare, enhetschefer och undersköterskor. För att införa modellen krävs en procapitamodul, mobilt bredband till alla handläggare samt information till personal. Före införandet bildas en styrgrupp med representanter för avdelning myndighet, verkställighet och avdelningen utveckling och kvalitet. Kommunens pensionärsråd och fackliga organisationerna blir referensgrupper. Omsorgsnämnden inför socialstyrelsens modell Äldres Behov I Centrum i omsorgsförvaltningen.

6 6 (9) 69 Socialt innehåll i vård- och omsorgsboende Dnr ON 2014/0057 Handlingar Tjänsteskrivelse 11 juni Handlingsplan 11 juni Omsorgsnämnden godkände i februari 2012 en handlingsplan gällande socialt innehåll i särskilt boende. Planen är nu reviderad och uppdaterad så att den är aktuell. Definitionen av socialt innehåll i vård- och omsorgsboende har lagts in i planen. Vissa tillägg har gjorts, bl.a. att utformningen av det sociala innehållet ska dokumenteras i genomförandeplanen. Planen kommer att kommuniceras till berörda enhetschefer via ordinarie informationsmöten. Uppföljning kommer att ske om ett år. Överläggning I den näst-näst-sista punkten i handlingsplanen nämns möjlighet till utevistelse. Vid centrala samverkansgruppens möte den 17 juni 2014 påpekade arbetstagarparterna att de krav som ställs på utevistelse ska vara samma som ställs som för privata utförare. I pågående upphandling av vårdoch omsorgsboende anges två utevistelser i veckan som en mertjänst. Margreth Johansson (KD) yrkar att skrivningen kring möjlighet till utevistelse ska förtydligas så att det framgår att det handlar om tillgänglighet och inte antal tillfällen till utevistelse. Proposition Sedan överläggningen avslutats frågar ordföranden först om nämnden bifaller eller avslår handlingsplanen. Han finner att nämnden godkänner planen. Därefter frågar han om nämnden bifaller eller avslår Margreth Johanssons tilläggsyrkande och finner att nämnden godkänner detsamma. Omsorgsnämnden godkänner den reviderade handlingsplanen gällande socialt innehåll i vård- och omsorgsboende. När det gäller utevistelse ska planen förtydligas med ordet tillgänglighet.

7 7 (9) 70 Namn på nytt vård- och omsorgsboende på Varvsholmen Dnr ON 2014/0059 Handlingar Tjänsteskrivelse 11 juni I september står det nya boendet klart på en plats i Kalmar som historiskt sett har varit och är förknippad med Varvet. Att anknyta till detta i namngivning och i viss inredning kan ge upphov till många goda samtal och minnen mellan de boende, personal och anhöriga. Ytterligare förslag har varit Varvsgatan 19, Varvsholmen och Spantrutan. Namnet på det nya vård- och omsorgsboendet på Varvsholmen ska vara Varvet. 71 Förvaltningschefen informerar Information lämnas i följande ärenden. Avtalsläget avseende Rätten till heltid. Bygglov har beviljats för Smedängen. Anbudsförfrågan är utskickad. Familjen Kamprads Stiftelse har skänkt fyra stycken elcyklar och ett antal s.k. ljugarbänkar till omsorgsverksamheten. Brister i munhälsan hos äldre har uppmärksammats. Rapport kommer att redovisaas vid nämndens sammanträde i augusti. Kommunen har för avsikt att ta över hyreskontraktet avseende Parkgården med en avtalstid om tre år. Budgetrapport lämnas inte denna månad. Utförlig redovisning av omstruktureringsarbetet och ekonomiska effekter redovisas i augusti. Dagens Samhälle har gjort en undersökning av hur utvecklingen av Rätten till heltid ser ut i landet. Kalmar kommun hamnar på en god 4 plats. Tidningen Fokus har undersökt vilka platser som det är attraktivt att bo på. När det gäller boende för äldre kommer Kalmar kommun på 15 plats. Standardkostnaden för äldreomsorgen 2013 har presenterats. Kalmar kommun ligger nu på 11,1 % över index jämfört med 18,9 % 2011 och 15,5 % Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet.

8 8 (9) 72 Helganställningar Dnr ON 2014/0061 Handling Omsorgsförvaltningens skrivelse 11 juni I arbetet med Rätt till heltid pågår kontinuerligt åtgärder för att förbättra och hitta goda idéer. En arbetsgrupp har bildats för att söka förbättringar och ösningar. I gruppen deltar förvaltningschef, verksamhetschef, utvecklingschef, personaladministrativ chef, tre enhetschefer, tre undersköterskor och två representanter för Kommunal. Ett stort problem är akut sjukfrånvaro och arbetstoppar i hemtjänsten under helger.. En lösning kan vara att införa helganställningar. Tre olika modeller har diskuterats, 100 %, 90 % och 75 %. Kompensationen för att ha kontinuerlig helgtjänstgöring ligger i den förkortade arbetstiden som ändå motsvarar arbetstid %. I första hand föreslås redan anställda med undersköterskeutbildning erbjudas helgtjänst. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 73 Boendesamordnarens rapport 18 personer har beslut och väntar på boende för äldre. 15 personer med beslut väntar på boende med demensinriktning. Under maj månad har sju boendeplatser för äldre blivit lediga och nio platser med demensinriktning. En sökande från annan kommun har beviljats vård- och omsorgsboende. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet.

9 9 (9) 74 Anmälningsärenden För kännedom anmäls följande. Utdrag, 60, ur kommunfullmäktiges protokoll den 28 april 2014 angående införande av klimatkompensering av samhällsbetalda resor i Kalmar. Utdrag, 61, ur kommunfullmäktiges protokoll den 28 april 2014 angående förändring i samarbetsavtal med Entebbe. från Inspektionen för vård och omsorg i ärendet Bristande omvårdnad vid boende, Kalmar. Dnr 2013/0002. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet. 75 Anmälan av delegationsbeslut Protokoll från central rekrytering 13 maj Ordförandens beslut om deltagande i seminariet Äldre anhöriga angår alla! Tisdagen den 17 juni 2014, Linnéuniversitet, Kalmar. Ordförandens beslut om deltagande i internutbildningen lagen om offentlig upphandling (LOU) för politiker den 4 respektive 10 juni 2014.

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Val av justerare Lennart Erlandsson (M) Fastställande av dagordning

Val av justerare Lennart Erlandsson (M) Fastställande av dagordning KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4 Gruppmöten Majoriteten: onsdagen den 18 juni kl. 11:30, länsmuseets

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:35 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 104-118 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid 20 juni 2012 kl. 13:00 16:15 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-79 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-12-22 KS 2014/0424 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

ÄBIC - Äldres behov i centrum

ÄBIC - Äldres behov i centrum TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Lingmerth 2015-11-11 SKDN 2015/0254 52908 Södermöre kommundelsnämnd ÄBIC - Äldres behov i centrum Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 51-64 ande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Jan Petersson (S) Nura Mahmutagic

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132 Omsorgsnämnden Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott Omfattning 119-132 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-09-23 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 117-134 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C)

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C) Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-16:20 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 127-142 ande Steve Sjögren (S), Ordförande 127-128, 133-142 Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande, ordförande 129-132 Birgitta

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-12-18 KS 2013/0583 50044 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart Förslag

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 75-82 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-18 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 24-35 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-13 ande Steve Sjögren, Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-10-26 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgskontoret Omfattning 109-122 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris.

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-15 Omsorgsnämnden 53 Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. Dnr ON 2017/0054 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-05-29 Motion

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-24 Tid kl 13.00-15.45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 16-28 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64 Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31 Omfattning 55-64 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-12 KS 2014/0740 50044 Kommunfullmäktige Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 20 juni 2018 kl. 13:00 Plats Vänskapens väg 6 Omfattning 45-51 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN - PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-26 Tid kl 13.00-16.45 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 98-117 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-08-19 Tid kl 13.00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 79-91 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-04-20 Tid kl 13.00-15.40 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 43-56 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-12-17 Tid kl 11.00-14.45 Plats Oxhagshemmet Omfattning 171-194 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 22 november 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 73-82 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Agneta Järkelid 2014-05-13 ON 2014/0047 Tfn: 0480-45 35 02 Omsorgsnämnden Omsorgsnämndens delegationsordning Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-10-30

Sammanträdesdag 2008-10-30 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-30 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 137-156 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean

Läs mer

Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna

Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2019-06-19 51 Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna Dnr ON 2019/0070 Handlingar Tjänsteskrivelse 2019-06-15 Motion om nyanländas språkkunskaper inom

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 46-56 ande Per Dahl (M), ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Gunnel Akinder (S) Michael Palmquist

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Tid 08:30-10:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris.

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lars Axelsson 2017-05-29 ON 2017/0054 53800 Omsorgsnämnden Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. Förslag till

Läs mer

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden kallas till sammanträde torsdagen den 25 september år 2014 kl 14:00 i Leja, Lindesbergs kommunhus. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin ersättare.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-10-01 KS 2015/0528 50044 Kommunfullmäktige Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-06-26

Sammanträdesdag 2008-06-26 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-06-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Magistern Omfattning 91-105 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sekreterare Eric Styffe

Sekreterare Eric Styffe Datum: kl 09:00 Plats: Socialkontoret samt Nya Skagern, Gullspång Ordförande Per-Arne Brandberg Sekreterare Eric Styffe Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande:

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande: UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-10-26 74 Motion - Inför "måltidsvän" inom Kalmars omsorg. Dnr ON 2017/0086 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-10-03 Motion Inför måltidsvän inom Kalmars omsorg Bakgrund

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-11-23 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 118-137 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-10-26 KS 2015/1051 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S)

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 36-45 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

ONVU PROTOKOLL

ONVU PROTOKOLL ONVU PROTOKOLL 2018-10-24 Lisa Hedin KALLELSE Datum 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och kallas härmed till sammanträde onsdag den 24 oktober 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 29-38 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Diarienummer Datum Omsorgsnämnden Agneta Järkelid 2014-10-22 1 (6) Omsorgsnämndens delegationsordning Beslutad av nämnden för äldre-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00-16.45 Beslutande ledamöter Lena Kandergård, ordförande (S), till kl 15.15, 63-65 Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29 s arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll !i. HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (16) Tjänstgörande

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2017/0257 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.45

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-05-23

Sammanträdesdag 2006-05-23 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-05-23 Tid kl 13.00-15.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 49-63 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl 14.15-16.00 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Gunnar Grahn (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 30 mars 2017 kl. 13:00-17.00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 14-23 ande Michael Ländin (S), ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Annica Portland Bengtsson

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-15:35 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Elisabeth Henningsson (S) Peter Agelii (S) Yvonne

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 14.00 Observera dag och tid! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK. Uthyrning av vård- och omsorgsboende process

OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK. Uthyrning av vård- och omsorgsboende process OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Förvaltningschef Thomas Tryggvesson Verksamhetschef Lars Axelsson 2013-12-18 1 (8) Uthyrning av vård- och omsorgsboende process

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer