Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31. Omfattning 55-64"

Transkript

1 Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl. 13:00 Plats Storken, Stagneliusgatan 31 Omfattning ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Kristina Podolak-Andersson (S) Inger Henriksson (S) Magnus Lundén (S) Sandra Shalaby (S) Marita Fransson (C) Ole Torffvit (M) Lene Polteg (FP) Petra Gustavsson (SD) Kenneth Sjöström (S) Ersättare Kenneth Sjöström (S) Anna Johansson (S) Ola Erlandsson (S) Michael Palmquist (V) Margreth Johansson (KD) Övriga Mattias Ask Johan Råberg Magnus Levin Thomas Johansson 59 Ann-Charlotte Andersson 61 Lars Axelsson Liselott Bratt 55 Sherije Millaku 55 Anslaget på kommunens anslagstavla den

2 2 (15) Ingelott Irebring 55 Helen Ottosson 55 Eva Nilsson 55 Gert Friberg 55 Sekreterare Marina Pull Justeras Michael Ländin ordförande Sandra Shalaby

3 3 (15) Behandling av mötesärende 55 Information av Räddningschefen gällande branden på Norrlidshemmet och uppmärksammande av personalen som var i tjänst vid händelsen Undersköterskorna Liselott Bratt, Sherije Millaku, Ingelott Irebring, Helen Ottosson och Enhetschef Eva Nilsson uppmärksammas med blommor och presentkort för rådigt ingripande den kväll i maj då en brand bröt ut på Norrlidshemmet. Gert Friberg, räddningschef, deltar vid uppmärksammandet och berömmer personalen som handlat helt enligt bokens alla regler och överlämnar diplom från räddningstjänsten.

4 4 (15) 56 Ekonomisk rapport efter maj månad Dnr ON 2015/0063 Handlingar Tjänsteskrivelse 5 juni Ekonomisk rapport efter maj månad. Beviljade hemtjänsttimmar. Bokförda kostnader för övertid. Bokförda kostnader för timanställda sjuklönekostnader. Bakgrund I enlighet med omsorgsnämndens beslut om verksamhets- och budgetuppföljning för år 2015 lämnas en ekonomisk rapport för maj månad. Omsorgsförvaltningens ekonomiska läge är klart förbättrat efter maj månad jämfört med april. Ramminskningen för år 2015 var 11 mnkr och de besparingarna har klarats av. Totalt beräknas förvaltningen nu efter fem månaders drift ha en ekonomisk balans vid årsskiftet. Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska rapporten för maj månad 2015.

5 5 (15) 57 Granskning av omsorgsnämndens hantering av sin ekonomiska situation och kommunstyrelsens uppsiktsplikt Dnr ON 2015/0041 Handlingar Tjänsteskrivelse 5 juni Omsorgsnämndens förslag till åtgärder. Följebrev. Revisionsrapport. Bakgrund Kommunens revisorer har granskat omsorgsnämndens hantering av den ekonomiska situationen under 2014 och begär svar på vilka förslag till åtgärder som omsorgsnämnden tänker vidta med anledning av revisionsrapporten. Ekonomerna på omsorgsförvaltningen har studerat rapporten och har inte upptäckt några större avvikelser i sak. Det kan dock konstateras att kommentarer till delårsrapporten saknas. Enligt rapporten ska det ha genomförts 6 uppföljningar under året men det verkliga antalet är 8. Omsorgsnämnden godkänner omsorgsförvaltningens förslag till åtgärder med anledning av revisorernas granskning. _

6 6 (15) 58 Åtgärdsplan för en budget i balans 2015 Dnr ON 2015/0064 Handlingar Tjänsteskrivelse med åtgärdsplan 5 juni Bakgrund Vid omsorgsnämndens sammanträde i april beslutades att ge förvaltningen i uppdrag att presentera en ekonomisk åtgärdsplan för en budget i balans i samband med sammanträdet i juni. Med anledning av det beslutet har förvaltningen tagit fram en åtgärdsplan som redovisas på dagens sammanträde. För 2016 kommer omsorgsnämnden att få en budgetminskning på 11 mnkr till följd av höga standardkostnader och att samtliga nämnder ska minska sina kostnader med en procent årligen under perioden Mot denna bakgrund lägger förvaltningen fram en åtgärdsplan för att minska kostnaderna år Omsorgsnämnden godkänner åtgärdsplanen för en budget i balans Omsorgsnämnden godkänner åtgärdsplanen för att klara av budgetminskningen år 2016.

7 7 (15) 59 Granskning av äldreomsorg - meningsfull vardag, aktiviteter och socialt innehåll Dnr ON 2015/0047 Handlingar Tjänsteskrivelse med åtgärdsplan 19 maj PwC rapport Granskning av äldreomsorg meningsfull vardag, aktiviteter och socialt innehåll. Följebrev från kommunens revisorer. Bakgrund PwC har på uppdrag avrevisorerna i Kalmar kommun genomfört granskning av socialt innehåll på särskilt boende för äldre. Deras sammanfattande bedömning är: Verksamheten gällande sociala aktiviteter behöver utvecklas. Styrningen av arbetet och särskilt träffpunkterna behöver förbättras. Samarbetet mellan träffpunkter och särskilt boende behöver stärkas. I större utsträckning följa upp efterlevnaden av mål- och styrdokument. Avsaknad av mål med insatserna i genomförandeplaner. Rekrytering av pedagoger till verksamheten. Ta fram struktur för samarbete med frivilligorganisationer. Åtgärder Verksamheten gällande sociala aktiviteter behöver utvecklas då de aktiviteterna är ett viktigt inslag i helheten runt den enskilda omsorgstagaren. I omsorgsnämndens handling Utblick 2020-framtidens äldreomsorg i Kalmar,, ON 2014/0055, skrivs att gemenskap och aktiviteter ska vara en självklar del av den äldres vardag. Syftet med handlingen Utblick 2020 är att innehållet ska tas med i kommande verksamhetsplaner för omsorgsnämnden. Kultur i alla former ger en positiv inverkan på hälsan, det ska tas tillvara. Gemenskap och aktiviteter är områden som inbjuder till samverkan och syftet är att skapa glädje och välbefinnande hos den enskilde. I vård- och omsorgsboende är gemenskap och aktiviteter ett planerat och naturligt inslag i verksamheten. Nämnden planerar att genomföra aktiviteter genom samverkan med frivilliga, organisationer, skolor och andra aktörer. Träffpunkterna är en viktig del i den sociala gemenskapen och tillgängligheten till träffpunkterna är en viktig del för en framgångsrik verksamhet. Det handlar till exempel om verksamhetsinnehåll, öppettider, transporter. Betydelsen av aktiviteter ska vara väl känd hos personalen och vara en del av vård och omsorg. Det är viktigt att arbeta tillsammans med omsorgstagaren för att uppnå delaktighet och inflytande runt gemenskap och aktiviteter.

8 8 (15) Överläggning Per Dahl (M), Lene Polteg (FP) och Ole Torffvit (M) anser att nämndens svar på revisorernas granskning är välformulerad men att det inte går att bortse från att erbjudanden som berikar det sociala innehållet i vardagens för många boende ofta är bristfälliga. Granskningen visar att Kalmar kommun är sämre på att erbjuda aktiviteter och utevistelse på vardagar än jämförbara kommuner. Detta visas också i resultaten i Öppna jämförelser. Mot bakgrund av detta yrkar alliansgruppen att omsorgsnämnden gör följande tilläggsbeslut: att tidigare fastställda handlingsplaner fortfarande gäller och ska följas utevistelse en gång per vecka och två aktiviteter på vardagar och en på helgdagar, samt att återrapportering till nämnden om arbetet med sociala aktiviteter ska ske en gång per halvår. Proposition Ordförande frågar om nämnden anser att alliansgruppens förslag på tilläggsbeslut ska skrivas in i protokollet. Han finner att nämnden inte anser att tilläggsbesluten ska skrivas in i protokollet. Votering Votering begärs varvid ordförande ställer följande propositionsordning: Den som vill bifalla alliansgruppens yrkanden röstar Ja och den som inte anser att tilläggsbesluten ska tas med som beslut i protokollet röstar Nej. Omröstning sker och utfaller med 7 Nej-röster mot 4 Ja-röster. Nej-röster avges av Liselotte Ross(V), Kristina Podolak Andersson (S), Inger Henriksson (S), Magnus Lundén (S), Sandra Shalaby (S), Marita Fransson (C) och Michael Ländin (S). Ja-röster avges av Per Dahl (M), Lene Polteg (FP), Ole Torrfvit (M) och Petra Gustafsson (SD). Nämnden som helhet anser att alliansgruppens tankar kring utevistelser och socialt innehåll är bra och att nämnden ska fortsätta arbeta med dessa frågor i det gemensamma målarbetet. Omsorgsnämnden överlämnar svar på de åtgärder som vidtas med anledning av PWC:s granskning av äldreomsorgen, till kommunens revisorer. Reservation Per Dahl (M), Lene Polteg (FP) och Ole Torffvit (M) reserverar sig muntligt mot beslutet att inte ta med deras yrkande som beslut i protokollet.

9 9 (15) Protokollsanteckning Margreth Johansson (KD) antecknar till protokollet: Det är viktigt att sätta fokus på vad utevistelser, fysiska aktiviteter innebär för äldre på äldreboenden. Utevistelser, fysiska aktiviteter både ute- och inomhus har betydande hälsoeffekter och det stödjer också forskningen. Solljuset är en faktor som bidrar till D-vitaminer som är en brist hos äldre, luft och temperaturutbyte ger också en god hälsoeffekt. Skelettet stärks och benskörhet motverkas, muskulatur och rörligheten bibehålls. Sömnkvaliten förbättras, depression och ångest motverkas samt att det sociala livet främjas. Det borde vara en naturlig del med utevistelser och aktiviteter för äldre som lever på äldreboenden men tyvärr är det inte så. De handlingsplaner som finns måste förverkligas och genomföras dock måste handlingsplanen ses över och utgå utifrån individens vilja och behov. Jag ställer mig bakom M och FP:s reservation.

10 10 (15) 60 Revidering av omsorgsförvaltningens dokumenthanteringsplan Dnr ON 2015/0066 Handlingar Revideringsförslag. Beskrivning av en myndighets allmänna handlingar-arkivbeskrivning. Förteckning över IT-stöd. Bakgrund Omsorgsnämndens dokumenthanteringsplan har reviderats enligt underlag. Planen anger vilka typer av handlingar som hanteras i omsorgsförvaltningen, vilka som ska bevaras och vilka som ska gallras. De gallringsfrister som anges följer gallringsråd som utfärdas av Sveriges Kommuner och Landsting samt Riksarkivet. Omsorgsnämnden godkänner förslag till gallringsfrister som redovisas i dokumenthanteringsplanen samt förslag till arkivansvarig och arkivredogörare.

11 11 (15) 61 Riskanalys överflyttning av boendesamordnare till gemensam verksamhet Dnr ON 2015/0055 Handlingar Tjänsteutlåtande 5 juni Riskbedömning och handlingsplan. Bakgrund Boendesamordnaren flyttas organisatoriskt från myndighetsavdelningen till gemensam verksamhet. Denna förändring görs eftersom det finns en fördel med att boendesamordnaren får organisationstillhörighet där processen med förändring av befintliga boenden och planering av nya sådan sker. På så sätt kan boendesmordnaren tidigt komma in i den processen och få en ökad delaktighet och insyn. Detta innebär att boendesamordnaren kan göra en bättre planering när det gäller till exempel korttidsplatser och nya boende utifrån behov. Omsorgsnämnden antecknar informationen till handlingarna.

12 12 (15) 62 Vård- och omsorgsboende Smedby Den nya om- och tillbyggnaden av vård- och omsorgsboendet i Smedby kommer att vara inflyttningsklar vid årsskiftet. Boendet kommer att ha två korttidsplatser där man har beredskap att ta emot vårdtagare med särskilt omfattande vård- och omsorgsbehov och två korttidsplatser för personer med kognitiv svikt och med omfattande vård- och omsorgsbehov. Personal med särskild kompetens kommer att rekryteras till boendet. Omsorgsnämnden antecknar informationen till protokollet.

13 13 (15) 63 Förvaltningschefen informerar - Kommunstyrelsens beslut gällande remissyttrande över delbetänkandet av Klagomålsutredningen SOU 2015:14. - Kommunfullmäktiges beslut gällande utvärdering och uppföljning av hemsjukvårdsavtalet. - Deltagande i svenska HALT 2015, mätning av vårdrelaterade infektioner och antibiotikaförbrukning. - Kompetenssatsning för att minska avvikelser i läkemedelshanteringen. - Semestervikariat all grundbemanning i omsorgsnämndens verksamhet är tillsatt. - Diskussion har förts mellan arbetsgivaren och Kommunal gällande avtalet rätt till heltid, sammanställningen blir klar i juli. - PRO:s Äldrebarometer Omsorgsnämnden antecknar informationen till handlingarna.

14 14 (15) 64 Delgivningsärenden - Sjukfrånvarostatistik Omsorgsnämnden antecknar informationen till handlingarna.

15 15 (15) 65 Delegationsbeslut Sammanställning av biståndshandläggarnas beslut under tiden 19 maj till 16 juni Omsorgsnämnden antecknar informationen till handlingarna. _

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris.

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-15 Omsorgsnämnden 53 Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. Dnr ON 2017/0054 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-05-29 Motion

Läs mer

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande:

Sammanfattning De satsningar som ligger till grund för beslutet är följande: UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-10-26 74 Motion - Inför "måltidsvän" inom Kalmars omsorg. Dnr ON 2017/0086 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-10-03 Motion Inför måltidsvän inom Kalmars omsorg Bakgrund

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 22 november 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 73-82 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 29-38 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 20 juni 2018 kl. 13:00 Plats Vänskapens väg 6 Omfattning 45-51 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden.

Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden. UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2017-06-15 54 Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden. Dnr ON 2017/0064 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-05-29 Motion Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 46-56 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 16 juni 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 46-56 ande Per Dahl (M), ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Gunnel Akinder (S) Michael Palmquist

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 24 november 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 79, 81-89 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 31 maj 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 37-44 ande Michael Ländin (S), ordförande 41-44 Per Dahl (M), 1:e vice ordförande, tjänstgörande ordförande 37-40

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-10-26 KS 2015/1051 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 36-45 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 april 2018 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby. Omfattning 25-36

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 april 2018 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby. Omfattning 25-36 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 26 april 2018 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby Omfattning 25-36 ande Michael Ländin (S), ordförande 25-32 Per Dahl (M), 1:e vice ordförande 25-27 Liselotte Ross

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 24 november 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 80 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Onsdagen den 28 mars 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 13-24 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Torsdagen den 23 november 2017 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 82-91 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Kristina

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 30 mars 2017 kl. 13:00-17.00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 14-23 ande Michael Ländin (S), ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Annica Portland Bengtsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-17:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 24-34 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-75 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Torsdagen den 23 maj 2019 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1B Omfattning 42-49 ande Michael Ländin (S), ordförande Måns Linge (M), 1:e vice ordförande Richard Deichmann (V), 2:e vice ordförande Magnus Lundén

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 17 december 2015 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby. Omfattning

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 17 december 2015 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby. Omfattning Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 17 december 2015 kl. 13:00 Plats Ingelstorpsvägen 1, Smedby Omfattning 102-117 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V),

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna

Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2019-06-19 51 Motion - Nyanländas språkkunskaper inom de sociala omsorgerna Dnr ON 2019/0070 Handlingar Tjänsteskrivelse 2019-06-15 Motion om nyanländas språkkunskaper inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 14.00. Ajournering kl. 13.45-13.50. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 12.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Torsdagen den 15 juni 2017 kl. 13:00-17.30 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 48-61 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Kenneth

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 28 september 2017 kl. 13:00-16.30 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 62-71 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132 Omsorgsnämnden Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott Omfattning 119-132 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-12-22 KS 2014/0424 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Torsdagen den 25 oktober 2018 kl. 13:00 Plats Rimsmedsvägen 25 Omfattning 62-72 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande Kristina

Läs mer

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet

Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2018-01-03 KS 2018/0016 Kommunfullmäktige Godkännande av externt hyresavtal för Oxhagshemmet Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner att servicenämnden

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 13:00 Plats Klicka här för att ange text. Omfattning 39-54

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 13:00 Plats Klicka här för att ange text. Omfattning 39-54 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 13:00 Plats Klicka här för att ange text. Omfattning 39-54 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2018-01-22 KS 2015/1051 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Ekonomisk rapport efter februari månad

Ekonomisk rapport efter februari månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-03-16 ON 2015/0023 0480-453510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter februari månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars månad

Ekonomisk rapport efter mars månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-04-14 ON 2015/0040 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter mars månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-24 Tid kl 13.00-15.45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 16-28 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-14.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Rosita Holmström (M) Britt Lindgren (C) Mikael Sternemar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid 20 juni 2012 kl. 13:00 16:15 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-79 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30. ftij BÅSTADS ~ Sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden 2015-05-12 1 (10) Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30. Eddie Grankvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 18-26

Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Tid: Onsdag 18 april kl. 09:00 14:35 Plats: Folktandvården City, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Lovisa Ljungberg

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C)

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C) Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-16:20 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 127-142 ande Steve Sjögren (S), Ordförande 127-128, 133-142 Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande, ordförande 129-132 Birgitta

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Måndagen den 4 mars 2019, kl. I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ai II i-ci II isline F urustrand-ffi P[»ti S

Måndagen den 4 mars 2019, kl. I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ai II i-ci II isline F urustrand-ffi P[»ti S Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsen Tid Plats Närvarande Måndagen den 4 mars 2019, kl. I 6.00-16.13 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad närvarolista Utses att justera, 3:2 Ai

Läs mer

Motion från Margreth Johansson (KD) om. kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning inom omsorgen.

Motion från Margreth Johansson (KD) om. kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning inom omsorgen. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-05-27 KS 2014/0740 50044 Kommunfullmäktige Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Bildningsnämnden. Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55

PROTOKOLL Sida 1 Bildningsnämnden. Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, klockan 13:00-15:10, ajournering 14:30-14:55 Beslutande Magnus Larsson (C), ordförande Thina Andersson (S) 1:e vice ordförande Gudrun Gustafsson (M) 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 92-104 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:35 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 104-118 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-09-16

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-09-16 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Diamanten, Brotorget 1, kl 16:30-19:00. Ajournering 18:25-18:30 Ordförande: Sven-Bertil Persson (V) Vice ordförande: Erik Hammarström (MP) 2:e vice ordförande: Göran

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris.

Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lars Axelsson 2017-05-29 ON 2017/0054 53800 Omsorgsnämnden Svar motion Äldreboende ska konkurrera med livskvalité - inte bara lägsta pris. Förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 8 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Ingemar Narheim (M) Anna Hedbrant (C) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson (S) Peter

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst

Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-10-01 KS 2015/0528 50044 Kommunfullmäktige Motion från Max Troendlé (MP) om bättre hemtjänst Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur

18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 18 Revidering av riktlinjer för förskola och pedagogisk omsorg - syskonförtur 19 Avgift för insatsen Trygg hemgång 20 Rapport om

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Torsdagen den 25 april 2019 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1B Omfattning 33-41 ande Michael Ländin (S), ordförande 36-41 Måns Linge (M), 1:e vice ordförande 36-41, ordförande 33-35 Richard Deichmann (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2012-09-20 24 (34) Plats och tid Brandstationen i Högsjö, den 20 september 2012, klockan 18.00 21.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ola Lindgren (S), ordf. Marie-Louise Karlsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1B Omfattning 50-57 ande Michael Ländin (S), ordförande Richard Deichmann (V), 2:e vice ordförande Siw Gyllensten (M) tjänstgörande ersättare Magnus

Läs mer

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Sammanfattning Ersättningar och bidrag ska enligt

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 51-64 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-15:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 51-64 ande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Jan Petersson (S) Nura Mahmutagic

Läs mer

Brukarundersökning 2017

Brukarundersökning 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2017-11-07 ON 2017/0102 53515 Omsorgsnämnden Brukarundersökning 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Beslutande Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Beslutande Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg Tid och plats Teleborgs slott, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Kennerth Sjögren (S) Ann-Mari

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns.

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns. 1(6) 111 Dnr 00005/2017 Budget 2018 beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för 2018-2020 godkänns. 2. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget 2018-2020 gäller efter att erforderliga

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12

Sammanträdesprotokoll 1/12 Sammanträdesprotokoll 1/12 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Övriga närvarande Onsdagen den 24 april 2019 kl. 9.00 15.00 Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ajournering 41 kl 9.20-9.35

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Göteborgsvägen 7, Bruket kl. 16:30-19:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande)

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Mus-Olle, tisdagen den, klockan 8.15-12.40 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande

Läs mer

Lantmäterinämnden 22 november 2017

Lantmäterinämnden 22 november 2017 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 22 november 2017 Sid Justering... 3 15 Mål- och resursplan 2018 - lantmäterinämnden... 4 16 Krisledningsplan - lantmäterinämnden... 6 17 Information november 2017...

Läs mer

Utblick 2020 framtidens äldreomsorg i Kalmar

Utblick 2020 framtidens äldreomsorg i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2014-03-11 ON 2012/0055 53515 Omsorgsnämnden Utblick 2020 framtidens äldreomsorg i Kalmar Förslag till beslut Omsorgsnämnden fastställer

Läs mer