Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid kl Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Gunnel Akinder (S) Jan Petersson (S) Ann-Marie Engström (S) Ginn Berggren Eklund (V) Kerstin Edvinsson (M) Rolf Wahlberg (M) Birgitta Nordlöw (FP) Ruth Pahlm (KD) Mark Hammar (MP) Ersättare Övriga närvarande Zymer Kuqaj (S) Kerstin Gustafsson (V) Marika Danielsson (C) Junita Karlsson (KD) Thomas Tryggvesson Lars Axelsson Monica Antonsson Christina Erlandsson Cecilia Frid Madelene Eriksson Magnus Levin Thomas Johansson Annika Lindquist Ingvar Frizell Lena Ekström Annika Eriksson Anne Beijerstam Englund Ingrid Jirsell Simlund Lena Regin Monica Jeansson Linda Axelsson Ewa Björkman Nina Enwide Caroline Hansén

2 Omsorgsnämnden Sekreterare Agneta Järkelid Justerat Steve Sjögren Ruth Pahlm Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2009 intygar:

3 Omsorgsnämnden Ny förvaltningschef Thomas Tryggvesson tillträdde som ny förvaltningschef den 1 september Han kommer närmast från en anställning inom omsorgsverk-samheten i Växjö kommun. Tidigare har han arbetat i Uppvidinge kommun och vid Kommunförbundet i Kronoberg. Omsorgsnämnden hälsar Thomas Tryggvesson välkommen till omsorgsförvaltningen i Kalmar. 118 Handläggning av ärenden enligt socialtjänstlagen Vid dagens sammanträde är myndighetshandläggare inbjudna för att beskriva ärendegången inom SoL (socialtjänstlagen). Monica Jeansson redovisar demenskedjan, dvs de olika stegen under en utredning om eventuell demenssjukdom, vilka aktörer som är inblandade och vem som gör vad. Linda Axelsson redovisar ett konkret ärende från utredning till beslut. Ewa Björkman redovisar handläggningen i ett ärende som rör en kvinna för Här framgår hur insatserna börjar med hjälp i hemmet som ökas gradvis för att till slut mynna ut i ett särskilt boende. Exemplet visar också på att den enskildes och anhörigas önskemål inte alltid är lika. Lena Regin beskriver växelboende och de olika faser som oftast finns innan den enskilde kan acceptera ett sådant boende. Växelvårdsboende blir en avlastning för make/maka och kan medverka till att omsorgs-tagaren kan bo kvar i sitt hem under en längre tid. För närvarande finns 12 växelvårdsplatser för äldre och 5 platser för personer med demens-sjukdomar. Omsorgsnämnden tackar för informationen. 119 Delårsrapport (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 september Delårsbokslutet per den 31 augusti 2009 visar att drift- och investeringsbudgeten tillsammans lämnar ett överskott om 6,8 milj kr. Förklaringen är att det finns planerad verksamhet främst inom LSS som startar i höst och alltså inte har några redovisade driftkostnader. I den förra rapporten redovisades ett underskott om 4,3 milj kr. Prognosen kan nu skrivas ner till 4 milj kr.

4 Omsorgsnämnden Protokollsanteckning Omsorgsnämnden godkänner delårsbokslutet med rapporter och överlämnar kommentarerna till kommunstyrelsen. Kerstin Edvinsson (M) och Rolf Wahlberg (M) antecknar: Vi vill tydliggöra att nämndens uppgift är att arbeta för en ekonomi i balans även om underskottet i HSL-verksamheten genereras av en för låg skatteväxling i samband med övertagandet av hemsjukvården. 120 Tidsplan för arbetet med verksamhetsplan och internbudget 2010 (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 september Förslag till tidsplan för arbetet med verksamhetsplan och internbudget 2010 redovisas. Nämndshandlingen ska vara klar den 17 november för behandling i nämnden vid novembersammanträdet. Omsorgsnämnden fastställer föreslagen tidsplan. 121 Pandemiplan för omsorgsförvaltningen (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 9 september Caroline Hansén redovisar förslag till pandemiplan för omsorgsförvaltningen. Planen ska fungera som ett övergripande dokument att använda i förebyggande syfte och vid ett eventuellt pandemiutbrott. Vid ett utbrott ska den fungera som ett hjälpmedel så att förvaltningen ska kunna starta upp ett ledningsarbete med god struktur för att säkerställa samhällsviktiga verksamheter. I planen finns också ett underliggande syfte, nämligen att sprida information om vad en pandemi och influensa är, hur förvaltningens åtgärds- och ansvarsfördelning ser ut samt vad som är viktigt att tänka på vid en extraordinär händelse av denna karaktär. Omsorgsnämnden antar redovisad Pandemiplan för omsorgsförvaltningen. 122 Yttrande över förändringar i Lex Sarah-bestämmelsen (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 4 september 2009.

5 Omsorgsnämnden En statlig utredning föreslår ändrade regler för skyldigheten att anmäla allvarliga missförhållanden, s k Lex Sarah-anmälningar, i socialtjänstlagen och i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förändringen innebär bland annat att socialnämnden och andra huvudmän ska anmäla allvarliga missförhållanden till tillsynsmyndigheten. Vidare föreslås att bestämmelsen utvidgas till att gälla inom hela socialtjänsten och inom Statens institutionsstyrelses institutioner. En annan förändring är att den som är rapporteringsskyldig inte längre behöver ta ställning till om det är ett missförhållande som är allvarligt eller inte. Förslag till yttrande i ärendet redovisas. Omsorgsnämnden godkänner upprättat förslag till yttrande över förändringar i Lex Sarah-bestämmelsen och överlämnar yttrandet till Socialstyrelsen. 123 Kompetenskrav för undersköterska i omsorgsförvaltningen (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 14 september För att anställas och lönesättas som undersköterska i omsorgsförvaltningen föreslås bland annat följande krav: Godkänt betyg inom omsorgskurser omfattande 1400 poäng varav 900 poäng ska vara baskurser och 500 poäng ska vara valbara kurser inom karaktärsämnen. Körkort är en nödvändighet. Överläggning Frågan om körkortet diskuteras. Meddelas att centrala samverkansgruppen är i grunden positiv till kravet om körkort. Det kan bidra till att höja statusen för yrket. Men man ser också svårigheterna och risken att det blir en klass- och jämställdhetsfråga. Förutsättningar för att ta körkort bör skapas i skolan och skolan ska visa på möjligheter att söka stipendier. Kerstin Edvinsson (M) föreslår att kravet på körkort ska utvärderas om ett år. Omsorgsnämnden fastställer kompetenskrav för undersköterska i omsorgsförvaltningen enligt förslaget. Tillämpningen av kravet om körkort ska utvärderas om ett år.

6 Omsorgsnämnden Rutiner vid nyrekrytering av vikarier (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 14 september Förutom sedvanliga rekryteringsrutiner föreslås följande vid rekrytering av personal: Information om kompetenskraven (godkänd utbildning och körkort) ges vid första intervjutillfället. Kontroll av betygen för att konstatera om den sökande är undersköterska eller vårdbiträde. Den som inte uppfyller kriterierna informeras om att det endast kan bli anställning upp till 300 dagar om inte utbildning påbörjas eller vederbörande tar körkort. Efter 200 anställningsdagar hålls uppföljningssamtal med vikarier som inte har utbildning eller körkort. Motivera duktiga vikarier att söka utbildning. Efter 250 dagar tas ny kontakt för att följa upp om de har påbörjat utbildning eller körkort. Vid anställningsdag 300 sker den sista kontakten med vikarier som saknar utbildning eller körkort. Om villkoren inte är uppfyllda avslutas samarbetet samma dag. Vid rekrytering av vikarier i bemanningspoolen föreslås följande prioriteringsordning. 1) undersköterska med körkort, 2) vårdbiträden som läser till undersköterska och har körkort, 3) vårdbiträden som inte läser till undersköterska eller har körkort. Omsorgsnämnden godkänner föreslagna rutiner vid nyrekrytering av personal i omsorgsförvaltningen. 125 Rutiner för trainee-programmet i samarbete med Stagneliusskolans omvårdnadsprogram (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 14 september Syftet med trainee-programmet är att knyta kvalificerade medarbetare till omsorgsförvaltningen för att täcka rekryteringsbehovet och höja kompetensnivån. Alla som har blivit antagna till omvårdnadsprogrammet erbjuds plats i trainee-programmet. De elever som väljer att delta i programmet får tillgång till yrkesambassadörerna som kan ge stöd och vägledning under hela utbildningstiden. Från och med det år eleverna fyller 18 år och har

7 Omsorgsnämnden avslutat åk 2 erbjuds de semesteranställning. Om kraven är uppfyllda för Trainee efter åk 3 blir eleverna anvisade en tillsvidareanställning i direkt anslutning till avslutad utbildning. Under utbildningstiden ställs också krav på närvaro, att körkortsutbildning påbörjas samt visad lämplighet. Det krävs att eleven är godkänd i alla ämnen Omsorgsnämnden godkänner föreslagna rutiner för traineeprogrammet i samarbete med Stagneliusskolans omvårdnadsprogram. 126 Verksamhetsmål för omsorgsnämnden Ett utkast till dokument över omsorgsnämndens verksamhetsmål utdelas. Sypunkter inför upprättande av slutligt förslag till handling lämnas senast till nästa presidieträff den 15 oktober. 127 Förvaltningschefen informerar Aktuella frågor för förvaltningen är: Önskad sysselsättningsgrad arbetsgruppen räknar på effekterna för pilotarbetsplatserna. En uppföljningsmodell ska tas fram före start. Förberedelser pågår inför delningen av förvaltningen på nyåret. Vissa gränsdragningsfrågor återstår. Organisationsöversyn av den kvarvarande förvaltningen. Förslag i mitten av oktober. Skisser finns över förslag till äldreboende på Varvsholmen. Det omfattar 36 platser för äldreboende och 36 platser trygghetsboende. Personalutrymmen och utrymmen för träffpunk tillkommer. Överenskommelse med CA om fortsatt projektering, kalkyler, detaljritningar etc. Kommunen binder sig inte för något i nuläget.

8 Omsorgsnämnden Hemrehabilitering Verksamhetschef Christina Erlandsson och myndighetshandläggare Nina Enwide redovisar utfallet av försöket med hemrehabilitering i norra Kalmar. Försöket är positivt av flera aspekter; framför allt framgångar för enskilda omsorgstagare som har kunnat träna i sin hemmiljö men också minskat behov av hemtjänstinsatser och därmed ekonomiska besparingar 129 Statistik avseende hemsjukvården Antalet hemsjukvårdspatienter är för närvarande 848. Det har skett en minskning av antalet patienter i ordinärt boende sedan avgiften infördes. En viss ökning har skett med boende i servicelägenheter. 130 Boendesamordnarens rapport och omsättning i särskilt boende Alla beslut om särskilt boende och korttidsplatser har kunnat verkställas under månaden. I augusti blev 10 boendeplatser för äldre lediga, 5 platser med demensinriktning och 3 servicelägenheter. 131 Statistik avseende sjukfrånvaro och frisknärvaro Tillgänglig statistik visar en fortsatt minskning av långtidsfrånvaron. 132 Anmälningsärenden För kännedom anmäls följande ärenden. Utdrag ur kommunstyrelsens protokoll den 17 augusti 2009, 115, ang yttrande över departementsskrivelsen Behovsbedömning av annat än ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Utdrag ur kommunfullmäktiges protokoll den 31 augusti 2009, 107, ang fyllnadsval av Junita Karlsson (KD) som ersättare i omsorgs-

9 Omsorgsnämnden nämnden. Förvaltningschefens delegationsbeslut den 28 augusti 2009 angående ändringar i attestantförteckningen för Socialstyrelsens skrivelse den 15 september angående inspektion av munhälsobedömning och nödvändig tandvård. (dnr AO 2009/ ) Sammanställning av myndighetshandläggarnas beslut enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade under tiden 21 augusti 18 september Fadderuppdrag Rolf Wahlberg (M) delar ut en skriftlig redovisning över sina fadderbesök våren Frågor från Ruth Pahlm (KD) Ruth Pahlm (KD) efterlyser svar på sina tidigare frågor rörande enhetschefernas arbetssituation samt mentorskap inom omsorgsförvaltningen.

Sammanträdesdag 2008-10-30

Sammanträdesdag 2008-10-30 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-30 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 137-156 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-08-19 Tid kl 13.00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 79-91 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-12-17 Tid kl 11.00-14.45 Plats Oxhagshemmet Omfattning 171-194 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-27 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 157-174 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-18 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 24-35 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-10-26 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgskontoret Omfattning 109-122 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-09-24

Sammanträdesdag 2008-09-24 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-09-24 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 119-136 ande Ingegerd Petersson (c) ordförande Jean Welander (mp)

Läs mer

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Omsorgsnämnden 2014-02-05 1(17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 5 februari 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Justerade paragrafer 1-14 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-06-26

Sammanträdesdag 2008-06-26 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-06-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Magistern Omfattning 91-105 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott. Omfattning 119-132 Omsorgsnämnden Tid kl. 09:00-13:00 Plats Kalmar Slott Omfattning 119-132 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-05-23

Sammanträdesdag 2006-05-23 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-05-23 Tid kl 13.00-15.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 49-63 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-10-25

Sammanträdesdag 2007-10-25 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-10-25 Tid kl 13.00-16.15 Plats Norrlidshemmet Omfattning 97-111 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson (C) Omsorgsnämnden

Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson (C) Omsorgsnämnden KALMAR KOMMUN PROTOKOLL LSS-rådet 2009-05-12 Tid kl. 18.00 20.00 Plats Snäckan (lokal för daglig verksamhet), Kalmar Omfattning 10-21 Närvarande Steve Sjögren (S) Ordförande (Omsorgsnämnden) Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-12-18 Tid kl 11.00-14.30 Plats Oxhagshemmet Omfattning 175-193 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041

57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdag 2013-05-31 57 Program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom Dnr ON 2013/0041 Handling Skrivelse den 7 maj 2013 från Landstinget

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-18 Tid kl 13.00-16.05 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 10-23 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-29 Tid kl 13.00-16.00 Plats Skälby gård Omfattning 75-90 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel Akinder (s) Jan Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-75 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP) Plats h tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-8.30, 11.00 12.00, 13.00-14.55 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-10-21 Tid kl 12.30-16.40 Plats Oxhagshemmet Omfattning 109-125 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 270/2010. Datum: 2011-04-14 Klockan: 09:00-12:30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 270/2010. Datum: 2011-04-14 Klockan: 09:00-12:30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten Protokoll Sv 270/2010 Socialnämnd väster Datum: 2011-04-14 Klockan: 09:00-12:30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten Närvarande ledamöter Torgny Larsson (S) Ewa Leitzler (M) Lars-Göran Hallenius (S)

Läs mer

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs.

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs. VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN 2013-01-31 1 2 Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs. _ VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN 2013-01-31 2 3 Dnr VON/2012:45-709 Handläggare: Maria Sabelström/Ulf

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 37-54 ande Steve Sjögren (S) ordförande Gunnel Akinder (S)

Läs mer

Datum. Anna-Lena Zandbergs. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping

Datum. Anna-Lena Zandbergs. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.55. ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Irene Smedberg (S) Tanja Linderborg (V) Inga-Britt Lövelius

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 29-38 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 23 april 2015 kl. 13:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 29-38 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-02-22

Sammanträdesdag 2007-02-22 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-02-22 Tid kl 12.30-16.45 Plats Omsorgskontoret Omfattning 18-35 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13.30-15.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2013-03-13 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Prostgatan 7, Mora, kl 08.30 10.00 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2011-01-03 1 1-13 Tid 14.00-14.45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-06-29 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 64-79 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B. Omfattning 36-45 Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 26 maj 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 36-45 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Närvarande ersättare Stina Espenkrona

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Hillevi Lindström (KD) Stefan Gustavsson (C) Birgitta Sandgren (S) Berit Svensson (V) AnneMarie Grennhag

Hillevi Lindström (KD) Stefan Gustavsson (C) Birgitta Sandgren (S) Berit Svensson (V) AnneMarie Grennhag 1 (14) Plats och tid Wilhelm Thamsalen, Stadshuset, Huskvarna, kl. 13:00 16.50 Beslutande Övriga närvarande AnneMarie Grennhag (M) ordförande Thomas Bäuml (M) Magnus Crona (M) närvarande t.o.m. kl.16.00

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-03-07 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 38-54 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-04-20 Tid kl 13.00-15.40 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 43-56 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-06-23 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-06-23 1 (18) Socialnämnden 2010-06-23 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 23 juni, kl. 09:00-12:40. ande Bertil Eriksson (KD), ordförande Nils-Erik Falk (C), vice ordförande Lena Westling (C) Bertil

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-22 1 (17) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.50 Beslutande C Bardh (M), ordf, M Hahn (S), E-K Hjalmarsson (S) kl 13.30--14.30,16.25--16.50, K Olofsson (S), C-A Bengtsson (M), S-G

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

2009-08-25. Övriga deltagare, delvis: Karin Widecrantz MAS, Britt-Marie Karlsson kvalitetsutvecklare och Susanne Jonasson enhetschef HO

2009-08-25. Övriga deltagare, delvis: Karin Widecrantz MAS, Britt-Marie Karlsson kvalitetsutvecklare och Susanne Jonasson enhetschef HO Sammanträdesprotokoll 1(21) 2009-08-25 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.00 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 ande Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) 91-97

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-05-14

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-05-14 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 17:00-21:20 Ordförande: Lars Johansson (M) 2:e vice ordförande: Ann-Margreth Olsson (S) Ledamöter: Lena Arnesen (M) John

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-18 80 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 87-93 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12. 2013-01-23 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Anna-Greta Söderlund (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 250/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Protokoll Sv 250/2013 Socialnämnd väster Datum: 2014-05-15 Klockan: 08:45-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1, Jätten Närvarande ledamöter Bodil Svensson (S) Marianne Ahlstrand (C) utgår 61 Ewa Leitzler (M) Lars-Göran

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal onsdagen den 19 september 2012, kl 08.30-15.30 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S) Marita Björkvall

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-09-28 Tid kl 13.00-15.15 Plats Omsorgskontoret Omfattning 95-108 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-17.00 Beslutande Annica Eriksson (s) Mats Gullberg (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Gulli Wallgren (s) Lisbet Björklund

Läs mer

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 219/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 14:00-16:20 Plats: Jätten

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 219/2013. Datum: 2014-05-15 Klockan: 14:00-16:20 Plats: Jätten Protokoll Sö 219/2013 Socialnämnd öster Datum: 2014-05-15 Klockan: 14:00-16:20 Plats: Jätten Närvarande ledamöter Sigvard Sundkvist (KD) Elisabeth Karlsson Zuaw (S) Ulf Södersten (M) Carola Johansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Tid kl 13.00-16.00 PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-25 Plats Stensberg Omfattning 84-98 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-09-22 52-57

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-09-22 52-57 Vård- 52-57 2 Information överläggningar Delårsbokslut 2014... 6 Ej verkställda beslut 2014... 7 Anmälan av delegationsbeslut från 2014... 8 Statistik 2014... 13 Övriga frågor...14 Meddelanden...15 3 Plats

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-08. Sammanträdestid 08.30-12.30 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 2 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.30 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Jan Berge, ordf (mp) Britt-Marie Jonsson, v.

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48 Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Stina Espenkrona

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6

Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2015-02-16 SN-2015/6 Socialnämnden Verksamhetsplan 2015 för socialnämnden SN-2015/6 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-03-27 1 (15) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 09.00-12.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-19 Plats och tid Stadshuset, Sjuntorpsrummet, kl 15.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Ann-Christin Holgersson (S) Sven-Åke Möll (S) Erik M Svensson (S) Maj

Läs mer