Protokoll fört vid styrelseinternat i Svensk förening för allmänmedicin den september 2014 på Sjövillan i Sollentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid styrelseinternat i Svensk förening för allmänmedicin den 25-26 september 2014 på Sjövillan i Sollentuna"

Transkript

1 Protokoll fört vid styrelseinternat i Svensk förening för allmänmedicin den september 2014 på Sjövillan i Sollentuna Kallade/Närvarande: Karin Träff Nordström (KTN) Kenneth Widäng (KW) Olof Cronberg (OC) Marit Lindberg (ML) Knut Meidell (KM) torsdag Åsa Niper (ÅN) Anna Nager (AN) torsdag Anmält förhinder: Ulf Österstad (UÖ) Adjungerade: Ingrid Eckerman (IE) Heléne Swärd (HS), fredag Eva Norell (EN), torsdag, fredag 207A, 207D 204 Mötets öppnande Fastställande av dagordning 205 Föregående protokoll Föregående protokoll. 206 E-post-beslut A Nordisk Kongress i Allmänmedicin i Göteborg: AN representerar SFAM i symposium om kunskapsdatabas. B SFAM har nominerat tre personer till en ny grupp för att förstärka STRAMAarbetet: Katarina Hedin, Pär-Daniel Sundvall och Sigvard Mölstad. 207 Styrelsens arbete A Recertifieringen och den fortsatta processen: Möte och workshop med berörda råd torsdag 25 sept kl Se minnesanteckningar som är bilaga till detta protokoll. B Onödiga gruppen : OC får styrelsens uppdrag att kontakta SBU med anledning av den viljeinriktning de ger uttryck för i nästa nummer av tidskriften AllmänMedicin. C Svensk allmänmedicinsk kongress 2016: Diskussioner med intresserade pågår, inget beslut är fattat. D Marknadsföring: Styrelsen ger EN uppdrag att ta fram en marknadsföringsplan och förslag på genomförande för att få fler medlemmar. EN uppdras att ta fram en ny rollup. E Kontaktväg mellan styrelsen och Socialstyrelsen behöver skapas. ÅN och ML tar fram förslag på process till styrelsen. F Nomineringsarbetet av allmänläkare till diverse uppdrag: ML bistår KW att leta allmänläkare till allehanda expertgrupper. 208 SFAMs råd och nätverk A SFAM.Q: Kvalitetsdagen 2014 arrangeras den 12 november i Stockholm. Styrelsen har för avsikt att vara representerad vid konferensen. B Examen 2015: Karin Lindhagen sköter administrationen och arvoderas för det. 209 Lokalföreningar Nordisk Kongress i Allmänmedicin i Göteborg: AN är styrelsens representant i arbetet. 210 Kansliet A Beslöts se över hela IT-miljön på kansliet. HS inventerar och ÅN föreslår förbättringar. B Styrelsen ger EN uppdrag att se möjligheter, kostnader mm för ev deltagande vid årets Riksstämma. C Beslöts att inte delta med monter vid konferensen Somatisk sjukdom och psykisk ohälsa i Stockholm den 9-10 okt. HS ser till att material finns tillgängligt.

2 211 Hemsidan ÅN ber MK-Media om offert för att slutföra arbetet med hemsidan och färdigställa de funktioner som ännu inte blivit klara. 212 Tidskrifterna Rapport från chefredaktören till AllmänMedicin. 213 Ekonomi A Beslöts att anta Fortbildningsenhetens förslag att anlita InUse i arbetet med att ta fram en kravspecifikation för det fortsatta arbetet med en fortbildningsweb. Planering är att en prototyp ska finnas i början av 2015 B Kassörens rapport. C Kassören får uppdrag att titta på förutsättningar för att bilda bolag för hantering av fortbildningsenheten när projekttiden är slut. D Styrelsen antog kassörens förslag till justerat arvode för inkomstbortfall. 214 Styrelsen deltar - Sveriges läkarförbunds representantskap 21 okt, OC deltar - Riksstämman 4-5 dec, AN och KTN deltar från styrelsen - Socialdepartementets seminarium om kunskapsstyrning 3 okt, KTN deltar - Socialstyrelsens workshop om primärvårdsanpassning av riktlinjer 23 okt, ÅN försöker delta. - Leading Healthcare seminarium Hur vill vi leda? 8 nov, KTN deltar - SFAMs kvalitetsdag 12 nov, OC deltar - Dagens Medicins seminarium om fortbildning 26 nov, KTN deltar - Socialdepartementets högnivågrupp för kronikersatsningen, möte 2 dec, KTN deltar - Besök på allmänmedicinska institutionen i Uppsala 11 dec, AN och KTN deltar - Leading Healthcare möte 16 dec, KTN deltar - SFAMs ST-dagar jan 2015, KTN, ÅN och ev andra från styrelsen deltar 215 Remisser, inkomna till SFAM A Förslag till nya bestämmelser om läkarnas specialiseringstjänstgöring, dnr /2014. Svar till Socialstyrelsen senast 30 sept. B SIS Remiss Kvalitet i äldreboende och kvalitet i hemtjänst. C D DLF: remiss om namnfrågan. Förfrågan om nominering till konsenspanel nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård. 216 Kommande styrelsemöten Internat januari 2015 (torsd-lördag). DLFs styrelsen deltar för gemensamt möte 29/1 kl 17 med efterföljande middag. Onsdagsmöten udda veckor via telefon o web, kl OBS!-ändrad tid. Nästa möte 8/ Mötet avslutas. Ordförande förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Justeras Heléne Swärd ( ) / Kenneth Widäng ( ) Karin Träff Nordström SFAMs kansli Facklig sekr Ordförande

3 Bilaga till protokoll Rapport från SFAM-möte kring recertifiering Sjövillan Konferens i Sollentuna Deltagare från styrelsen Karin Träff Nordström, Anna Nager, Kenneth Widäng, Olof Cronberg, Knut Meidell, Marit Lindberg, Åsa Niper från fortbildningsrådet Gösta Eliasson, Andreas Thörneby från kompetensvärderingsrådet Eva Jaktlund, Meta Wiborgh från ASK-nätverket Robert Svartholm, Karin Lindhagen från DLF Britt Bergström från fortbildningssamordnarnätverket Christina Sandell från fortbildningsenheten Eva Norell, Joakim Lindqvist, Roland Koch Chefredaktör AllmänMedicin Ingrid Eckerman Motion vid årsmötet i SFAM 2014 om att utreda frågor kring möjlig recertifiering ligger bakom detta möte. Meta Wiborgh berättade om att frågan har funnits med inom SFAM sedan lång tid med växlande intensitet. Det har dock varit svårt att få något att konkret att hända. Robert Svartholm har funderat om hur man kan veta att man duger. Detta har lett fram till ASK (allmänläkares självvärdering i kollegial dialog). Karin Lindhagen berättade om hur ASK växte fram i kompetensvärderingsrådet efter önskan från examinatorerna att kunna värdera sig själva. Görs tillsammans med en kollega. Inslagen i examinationen används med stor flexibilitet som underlag. Dialogen med kollegan är grunden. Eva Jaktlund funderar kring trovärdighet i allmänläkarverksamheten internt och externt. Kräver ett recertifieringssystem. Trovärdigheten kräver att vi har som allmänläkare har tillräcklig kompetens under hela vårt yrkesliv. Behov av en norm för fortbildning. Mycket bättre att vi sätter normen för fortbildning än att det sker efter andras bedömningar. Vi kanske fortbildar oss mer än vi tror om tar med egna möten FQ-grupper med mera. Gösta Eliasson framhöll skillnaden mellan att verka för bra utveckling för de intresserade eller se till att de som inte håller måttet inte får fortsätta i arbetet. Det senare är en myndighetsfråga. Anar en framtid när Socialstyrelsen behöver skriva föreskrifter om fortbildning och möjligen recertifiering. Det vore bra att det då finns en modell som vi kan lansera. Andreas Thörneby pekade på behovet av begreppsdefinition så att vi vet vad vi pratar om. Inslag av mätning behövs för trovärdigheten till andra specialiteter, arbetsgivare och patienter.

4 Britt Bergström säger att inom läkarförbundet är recertifiering ännu inte riktigt gångbart som term. Allmänläkarna är sämst i klassen avseende tid för organiserad fortbildning (drygt 5 dagar per år). Olof Cronberg menar att med ett bra koncept och tillräcklig volym kan det nog kunna skapas ekonomiska incitament kring vårdval och även för hyrläkare. Marit Lindberg upplever en rädsla från ST-läkare att bli specialister för att då missa möjligheter till fortbildning. Christina Sandell utvecklar verksamhet lokalt i Linköping. Få ett alternativ till kurser sponsrade av läkemedelsindustrin. Pekade på att fortbildning inte få ses som ett nöje av omgivningen utan som ett läkaransvar för att bibehålla kvalitén i allmänläkararbetet. Anna Nager pekade på behov av marknadsföring av vad som redan görs och att det som görs måste göras av tillräckligt många. Åsa Niper ser ett behov att hitta vägar så att nog många orkar ta första stegen mot ett mål där det blir lättare att fortbilda sig än att låta bli. Eva Norell presenterade fortbildningsenheten. Man håller på att skapa en fortbildningsweb. Där skall gå att skapa en individuell fortbildningsplan uppföljning av denna se en utbildningskatalog Utbildningskatalogen planeras för provdrift under våren Joakim Lindqvist skall jobba med uppföljningsdelen. Börjar med förankringsprocess lokalt. Förbereder frågan om CPD-poäng i svensk version för allmänmedicin. Roland Koch som har erfarenhet av datorarbete från tidigare jobbar med utbildningskatalogen. Katalogen skall vara bred och innehålla länkar till tänkbara aktiviteter inom allmänläkarfortbildning. Karin TN ser behovet av förankring internt i föreningen men även externt. Särskilt viktigt att SFAM och DLF är överens. Robert ser att fortbildningsplan, uppföljning, katalog också kräver en utvärdering antingen i form av bedömning från utomstående eller i en kollegial dialog. I ett frivilligt system är kollegial dialog bästa möjligheten. Meta ser att trovärdigheten för allmänläkarkåren är grundläggande. Eva J ser behovet att initialt behöver vara utan trösklar och att även kollegial dialog kan vara hotfull. Christina anser att kontrollen bör ske på processnivå åtminstone initialt. Karin L ser att ASK och examen har inspirerat även om inte så många genomgår detta. Sammanfattning: Kåren och samhället är säkert enigt om behovet av välutbildade allmänläkare som bibehåller sin kompetens. Inte lika klart när det gäller hur det skall gå till och var ansvar ligger.

5 Önskemål framåt Pengar i vårdval för fortbildning (beställaren/landstinget) Krav om fortbildning i vårdval (beställaren/landstinget) Lönen kopplas till genomgången fortbildning/recertifiering (arbetsgivaren) Ett enhetligt system i Sverige (regional struktur och synnerligen komplex politisk fråga) Låg tröskel för individen till fortbildning (SFAM genom fortbildningsweb och råd) Chefsinformation kring fortbildning (SFAM) Åsikter CPD-poäng som registreras tydliggör för individ, arbetsgivare och beställare på ett begripligt sätt hur bra fortbildningen fungerar inom beställarens område, hos en viss arbetsgivare, för viss individ. Inget är nytt men arbetet framåt innebär spridning till många fler. Innebär också struktur i planering och uppföljning för individen. Öppna jämförelser kring fortbildning kan vara väsentligt i marknadsföring av fortbildning. Lite terminologi Fortbildning är deltagande i div aktiviteter validering är en kompetensvärdering av individens steg i det livslånga lärandet recertifiering är domslutet för licensens upprätthållande. Slutsats Skall SFAM arbeta för en obligatorisk recertifiering? Nej i nuläget inte driva frågan men är principiellt positiva om frågan väcks av andra. På kort sikt gäller fortsatt arbete med fortbildningswebben enligt plan (SFAMs fortbildningsenhet) på ett sätt som gör det användbart vid en ev framtida obligatorisk recertifiering. När fortbildningswebben är klar kan den, förutom att vara ett verktyg för den enskilde doktorn användas som underlag för lobbyarbete lokalt hos arbetsgivare och beställare. Vi behöver sträva efter att hålla på med kontinuerlig fortbildning blir norm för allmänläkare. Vid datorn Kenneth Widäng Facklig sekreterare SFAM

Vi går igenom Att-göra-listan (se separat dokument) och reviderar denna.

Vi går igenom Att-göra-listan (se separat dokument) och reviderar denna. Protokoll för styrelsemöte i Svensk förening för allmänmedicin, Stockholm den 16-17 april 2012 Närvarande: Karin Träff Nordström va Jaktlund hristina Westerdahl (må + ti 8.30-10) Louise amark Ulf Peber

Läs mer

Verksamhetsplan inkl budget för Svensk förening för allmänmedicin 2013/2014

Verksamhetsplan inkl budget för Svensk förening för allmänmedicin 2013/2014 Verksamhetsplan inkl budget för Svensk förening för allmänmedicin 2013/2014 SFAM skall på ett oberoende sätt främja utbildning, forskning och utveckling inom allmänmedicin och stödja nationella, regionala

Läs mer

Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2015-2016

Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2015-2016 Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2015-2016 Vision Styrelsens vision är att SFAM på ett tydligt sätt ska bidra till utvecklingen av den allmänmedicinska specialiteten och av hälso-

Läs mer

Ekonomisk berättelse för Svensk förening för allmänmedicin 2015

Ekonomisk berättelse för Svensk förening för allmänmedicin 2015 Ekonomisk berättelse för Svensk förening för allmänmedicin 2015 Utfall 2015 Utfall Föreningsintäkter 2015-12- 31 Medlemsavgifter 2 138 273 Utbildningsprenumeration 235 426 Studiebrev 70 000 AllmänMedicin

Läs mer

Förbättrad vård för patienter med kroniska sjukdomar

Förbättrad vård för patienter med kroniska sjukdomar Förbättrad vård för patienter med kroniska sjukdomar Slutrapport Sfam har av regeringen erhållit medel för 2014 och 2015 till nedan projektet Förbättrad vård för patienter med kroniska sjukdomar, S2014/588/FS.

Läs mer

P rotokoll från styrelsemöte för Svensk förening för allmänmedicin under internat i Fjällbacka den 1 2 september 2006

P rotokoll från styrelsemöte för Svensk förening för allmänmedicin under internat i Fjällbacka den 1 2 september 2006 P rotokoll från styrelsemöte för Svensk förening för allmänmedicin under internat i Fjällbacka den 1 2 september 2006 Närvarande: Annika Eklund Grönberg Eva Jaktlund Lars Borgquist Gunnar Carlgren Karin

Läs mer

Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2014-2015

Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2014-2015 Verksamhetsplan för Svensk förening för allmänmedicin 2014-2015 Vision Styrelsens vision är att SFAM på ett tydligt sätt ska bidra till utvecklingen av den allmänmedicinska specialiteten och av primärvården

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Distriktsläkarföreningens styrelsemöte

Protokoll fört vid Svenska Distriktsläkarföreningens styrelsemöte Protokoll fört vid Svenska Distriktsläkarföreningens styrelsemöte 2013-05-22 Närvarande: Övriga: Ove Andersson (OA) Britt Bergström (BB) Anders Nilsson (AN) Daniel Mella (DM) Christer Olofsson (CO) Anna

Läs mer

Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator.

Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator. Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator. Obs! 2015-2016 har inte alla examinatorer någon medexaminator, eftersom det är så många examinander. De examinatorer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE Bilaga till kontrakt mellan vårdgivare i och Landstinget Blekinge gällande anställning av ST-läkare i allmänmedicin:....

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Årsmötet Protokoll 2009-04-24

Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Tid: Fredagen den 24 april 2008 kl. 08.00 09.30 Plats: Närvarande: Hemavan Se bilagd närvarolista 1 Öppnande Föreningens ordförande Anders

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID MÖTE MED HALLANDS LÄKARFÖRENINGS STYRELSE 2008-10-27

PROTOKOLL FÖRT VID MÖTE MED HALLANDS LÄKARFÖRENINGS STYRELSE 2008-10-27 PROTOKOLL FÖRT VID MÖTE MED HALLANDS LÄKARFÖRENINGS STYRELSE 2008-10-27 Deltagare: Anders Åkvist Per Meijer Fredrik Åberg Caroline Williamsson Ulla-Britt Björkman Elsa Andersson Kansli Eva Simfors Adjungerade

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 www.svnuppsalaorebro.se Utkast 2015-11-18 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Sjukvårdsregionens utvecklingsgrupp för nationella riktlinjer 1 Regionala utvecklingsgruppen för nationella riktlinjer Utvecklingsgruppen

Läs mer

Medsittning Innehållsförteckning

Medsittning Innehållsförteckning Medsittning Innehållsförteckning Sida Om medsittning 4 Aspekter på ömsesidig medsittning. Fortbildning i FQ-grupper 5 Utgångspunkten 5 Vad är allmänläkares medsittning? 5 Varför medsittning? 5 Förutsättningar

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Åtgärder för en bättre fortbildning. - en policy från Sveriges läkarförbund

Åtgärder för en bättre fortbildning. - en policy från Sveriges läkarförbund Vår vision för läkares kompetensutveckling Alla läkare ska ha goda förutsättningar att under hela sitt yrkesliv ta till sig ny kunskap. Läkarnas kompetens har en avgörande betydelse för sjukvårdens kvalitet

Läs mer

Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri, en presentation av föreningen och föreningens arbete.

Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri, en presentation av föreningen och föreningens arbete. Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri, en presentation av föreningen och föreningens arbete. Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri (SFBUP) ingår som en del i två större organisationer.

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-10-06 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 7/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-03-07 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 2/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009

Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009 ANTAL SIDOR 1(5) Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009 Närvarande: ordförande: Catharina Isberg Annelie Ekberg Andersson Christina Jönsson Adrial Catrin Sundel Inger Thomas Sundin

Läs mer

SFAMs remissvar: Framtidens närsjukvård finansiering, styrning och struktur

SFAMs remissvar: Framtidens närsjukvård finansiering, styrning och struktur Sveriges Läkarförbund Avdelningen för politik och profession Att. Susann Asplund Johansson Box 5610 114 86 STOCKHOLM SFAMs remissvar: Framtidens närsjukvård finansiering, styrning och struktur Sammanfattning

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte 2013-06-05, Svensk Förening för Hematologi (telefon)

Protokoll för styrelsemöte 2013-06-05, Svensk Förening för Hematologi (telefon) Protokoll för styrelsemöte 2013-06-05, Svensk Förening för Hematologi (telefon) Närvarande: Jan Samuelsson (Ordf), Maria Liljeholm (Sekr), Per Axelsson (skattmästare), Anna Eriksson (ST-ledamot), Maria

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013

PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013 PROTOKOLL FRÅN KRETSMÖTE 31 AUGUSTI 2013 1. Ordförande öppnar mötet och dagliga reflektioner läses. 2. Presentationsrunda. Deltagarlista sändes runt för ifyllnad, 16 närvarande. Samt GSRrapporter för ifyllnad

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 Plats: SRATs kansli Stockholm Datum: 14-15 maj 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom Ordförande Ingela Jägestrand Mari Carlsson Anna Magnusson Monica Ringdahl Birgitta Jönsson

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2017-01-20 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 2/2017 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

ASK Allmänläkares självvärdering i kollegial dialog SFAM. Q 2008

ASK Allmänläkares självvärdering i kollegial dialog SFAM. Q 2008 ASK Allmänläkares självvärdering i kollegial dialog SFAM. Q 2008 ASK-visionen natt behålla och utveckla glädjen i arbetet natt stärka den egna professionella utvecklingen genom att själv värdera sin kompetens

Läs mer

PROJEKTPLAN

PROJEKTPLAN 2011-12-31 PROJEKTPLAN Bakgrund Socialstyrelsen har fastställt Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder. Huvudansvaret för implementeringen av de nationella riktlinjerna vilar på huvudmän

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011

Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 Svensk förening för Tropikmedicin och Internationell hälsa Protokoll från Årsmöte i Stockholm onsdagen 30 november 2011 1 Mötets öppnande. 2 Val av mötesordförande Helena Palmgren. 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Håkan Sköld (HS), Robert Jensen (RJ), Ann Norrsell (AN),

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 6/2014 Plats: Djurönäset hotell och konferens Datum: 26-28 augusti 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med Uppsala Pensionärsföreningars Samarbetsråd, UPS, onsdagen den 21 april 2010 på Storgatan 11, kl

Protokoll fört vid styrelsesammanträde med Uppsala Pensionärsföreningars Samarbetsråd, UPS, onsdagen den 21 april 2010 på Storgatan 11, kl UPS prot. 21/4/2010 UPPSALA PENSIONÄRSFÖRENINGARS SAMARBETSRÅD Protokoll fört vid styrelsesammanträde med Uppsala Pensionärsföreningars Samarbetsråd, UPS, onsdagen den 21 april 2010 på Storgatan 11, kl.

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

Detta dokument är avsett att vara ett stöd vid utformning

Detta dokument är avsett att vara ett stöd vid utformning oftast krav på fortbildning i de dokument som reglerar vårdenheternas åtaganden i vårdvalssystemet. Fortbildningsrådet har, på uppdrag av styrelsen, nu tagit fram dokumentet Golden Standard för allmänläkares

Läs mer

Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand.

Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand. Specialistexamen i allmänmedicin år 2015-2016. Instruktion för examinand. Detta ingår i examen: Anmälan Inlämnad senast 31 augusti 2015. Anmälningsblankett finns på hemsidan www.sfam.se. Du får en examinator

Läs mer

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Plats: Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Närvarande: LAG, beslutande Kansli Övriga Per Jonsson, ordförande Anne Sörqvist Mats Bergling Bo Carlsson Carina Bohm Kjell-Arne

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

Specialistexamen i allmänmedicin Instruktion för examinator och medexaminator.

Specialistexamen i allmänmedicin Instruktion för examinator och medexaminator. Specialistexamen i allmänmedicin 2016-2017. Instruktion för examinator och medexaminator. Obs! Det har inte gått att tilldela medexaminator till att alla examinatorer för examen läsåret 2016-2017. De examinatorer

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren

Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren 2017-11-14 Mötesanteckningar från regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2017-11-13 kl. 08.30-10.30 Plats Kallade Höglandsförbundet Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

1 Ordförande Göran Günther öppnade mötet. 2 Till protokolljusterare jämte ordföranden valdes Hans Norrgren.

1 Ordförande Göran Günther öppnade mötet. 2 Till protokolljusterare jämte ordföranden valdes Hans Norrgren. PROTOKOLL Organ Styrelsemöte och Internat för Svenska Infektionsläkarföreningen Tid 27-29 augusti 2014 Plats Grand Hôtel, Mölle Närvarande Göran Günther ordf. Kristina Cardell Magnus Hedenstierna Anna-Karin

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Protokoll 2015-10-13 Etern (5) Kallade Jesper Andersson Ordförande Sonny Ström Vice ordförande Linnéa Sekobon Sekreterare

Läs mer

Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18

Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18 Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18 Närvarande: Elisabeth Beijer, Madeleine Blusi, Mats Ericsson, Lolo Lebidinski och Jenny Malmsten Förhinder: Lisbeth Eriksson, Carina Forsman Björkman och

Läs mer

Anders Lundqvist 060830 familjeläkare

Anders Lundqvist 060830 familjeläkare 1 Anders Lundqvist 060830 familjeläkare Fortegruppens verksamhetsberättelse 050701-060630 1. Bakgrund Fortegruppen består av familjeläkarna: Gunilla Byström, VC Viken Örnsköldsvik, Anders Lundqvist, VC

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 Plats: Datum: SRATs kansli, Stockholm 22 23 oktober 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna Magnusson

Läs mer

Sydsvenska Belysningssällskapet

Sydsvenska Belysningssällskapet PROTOKOLL fört vid sammanträde med styrelsen för Sydsvenska Belysningssällskapet Tid: Onsdagen den 7 september 2011 Plats: Närvarande: Autoropa, Arlöv Jim Collin Katarina Hennig Rolf Hoppeler Ingvar Eriksson

Läs mer

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun 1 (5) ST-kontrakt avseende specialistutbildning i Dokumentet gäller för HSF, Primärvården ST-läkare: Åtagande Specialiseringstjänstgöringen (ST) ska utformas utifrån Socialstyrelsens föreskrifter. Detta

Läs mer

Protokoll fört vid styrelseinternat för Svensk förening för allmänmedicin Sjövillan, fredag 23 januari 2009

Protokoll fört vid styrelseinternat för Svensk förening för allmänmedicin Sjövillan, fredag 23 januari 2009 Protokoll fört vid styrelseinternat för Svensk förening för allmänmedicin Sjövillan, fredag 23 januari 2009 Närvarande: Annika klund-grönberg (ordf) jörn Nilsson Anna-Karin Svensson Ulf Peber Sara Holmberg

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2016-09-12 Närvarande: Anette Lirsjö, Elisabeth Johansson, Pär-Jonas Jönsson, Lena Larsson, Lilian Svensson, Inger Kindblad, Ingrid Augustinsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

SWESEM Mötesplan för styrelsemöte nr 4, 2011 Tid: Ons 1 juni, kl 8-16 Plats: Sal Tanto, Södersjukhuset, Stockholm

SWESEM Mötesplan för styrelsemöte nr 4, 2011 Tid: Ons 1 juni, kl 8-16 Plats: Sal Tanto, Södersjukhuset, Stockholm SWESEM Mötesplan för styrelsemöte nr 4, 2011 Tid: Ons 1 juni, kl 8-16 Plats: Sal Tanto, Södersjukhuset, Stockholm ÄMNE Beslut Diskussion Information 1. Mötets öppnande och organisation SYFTE/BAKGRUND Fastställande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Sveriges Universitets- 2011-04-26 & Högskoleförbund Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Deltagare: Yasmine Lindström, ordförande

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen. Svenska Läkaresällskapet

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen. Svenska Läkaresällskapet PROTOKOLL (Protokoll Inf. läk fören 2003-01- 15.doc) 05-05-16 Organ Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen Tid 15 januari 2003 Plats Närvarande Svenska Läkaresällskapet Åke Örtqvist, Ordf. Britt-Marie

Läs mer

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Deltagare Ronny Spångberg ordförande Katharina Sjögren Edström vice ordförande Annika Ramsell kassör Jussi Koreila vice kassör Jonas Jonsson vice sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för SYLF 2010-11-01 Deltagare: Lena Ekelius, ordf. Christian Öhrn Emma Spak Johan Zelano (via Skype), 4-7, 12, 14 & 16 c, e-f Förhinder: Saman Saidi Åsa Bratt

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 Plats: SRATs kansli Datum: 15-16 januari 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson ledamot Anna Magnusson ledamot Lillemor

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

TIDSKRIFT FÖR SVENSK FÖRENING FÖR ALLMÄNMEDICIN. nummer 3 2014 årgång 35. Tema: Etik, smärta, rörelseorganen

TIDSKRIFT FÖR SVENSK FÖRENING FÖR ALLMÄNMEDICIN. nummer 3 2014 årgång 35. Tema: Etik, smärta, rörelseorganen AllmänMedicin TIDSKRIFT FÖR SVENSK FÖRENING FÖR ALLMÄNMEDICIN nummer 3 2014 årgång 35 Tema: Etik, smärta, rörelseorganen Nyttan av att kunna något om etik sid 18 Ortopedisk medicin något som inte bara

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsredovisning för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Svensk Förening För Allmänmedicin får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27

Ann Garö ombudsman 31, 30. Maria Yngvesson ombudsman 31, 30. Styrelsen Sveriges TandhygienistFöretagare 27 Styrelseprotokoll nr 2 2013 Plats: SRATs kansli Stockholm Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Anna Magnusson sekreterare Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN Mötesdatum : 11 November Tid: 18.30 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande : Annette Jonasson (AJ), Eva Liljekvist-Borg (ELB), Ann Tholsson (AT), Helena Orre (HO), Monica Johansson (MJ) samt Lennart Ölund

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte , Svensk Förening för Hematologi (telefon)

Protokoll för styrelsemöte , Svensk Förening för Hematologi (telefon) Protokoll för styrelsemöte 2013-10-04, Svensk Förening för Hematologi (telefon) Närvarande: Jan Samuelsson (ordf), Maria Liljeholm (sekr), Catharina Lewerin (sekr elect), Per Axelsson (avgående skattmästare),

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 8 dec 2013. 126. Mötets öppnande. 127. Godkännande av dagordning. 128. Val av justerare. 129. Föregående protokoll

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 8 dec 2013. 126. Mötets öppnande. 127. Godkännande av dagordning. 128. Val av justerare. 129. Föregående protokoll PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 8 dec 2013 Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Terese Öström (TÖ), Åsa Frank (ÅF) ledamöter, Jessica Wigren (JW), Malin Stigenberg(MS)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 2-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7)

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för habiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7) Sid 1(7) Kalendarium 2013-2014 2013 2014 2013-01-10 - - 11 Styrelsemöte 2013-02-15 Årsberättelsen ska vara färdig 2013-04-19 Förbereda styrelsemöte och årsmöte 2013-05-15, start kl Styrelsemöte 2014-05-15

Läs mer

DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Johansson, Helena (Ordförande) Johansson, Annika (SA) Kågström, Jonas (AUE) Andrén, Marianne (AHA) Löf, Rose-Marie (ATM) Åstrand Swenneke,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 6/2016 Datum: 2016 Tid: Fredag 21 oktober kl 15.00- lördag 22 oktober kl 11.30 Mötet ajournerades 21/10 kl 21.30 lördag

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Närvarande: Beslutande Kjell Svensson Cilla Hamfelt Agnetha Hammarstedt Helena Hellström Annika Hjälm Terese

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll 1 (5) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Justerat 2015-05-08 Protokoll för styrelsen 2015-04-15 Närvarande: Lena Ringstedt, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen

Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen PROTOKOLL Organ Styrelsemöte Svenska Infektionsläkarföreningen Tid 2012-08-29 till 2012-08-31 Plats Närvarande Fjällbacka Jan Källman ordförande Hans Norrgren Kristina Cardell Camilla Lorant Stephan Stenmark

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Triona AB, Stockholm Datum och tid torsdagen den 21 september, kl 13.30-14.30 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Sekreterare Christina

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JENNIE HAMMARQVIST, SUZETTE ELESTEDT,

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Svenska nationalkommittén för globala miljöförändringar Närvarande ledamöter: Annelie Ekblom, Uppsala universitet Eva Friman, SWEDESD, Uppsala Universitet Bertil

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer