HIT 35. Aktuellt. Bakgrund. Behörighet att leda. De olika varianterna. Målgrupp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HIT 35. Aktuellt. Bakgrund. Behörighet att leda. De olika varianterna. Målgrupp"

Transkript

1 HIT 35 Bakgrund HIT 35 är en nyhet from hösten Bakgrunden till att vi utvecklat dessa är att efterfrågan på korta pass ökar. Korta pass skapar också möjligheter för medlemmar att plocka ihop sin egen träning. Att kombinera ett kortpass med ett annat eller lägga till egen träning innan eller efter. Högintensiv träning passar särskilt bra att träna som kortare pass då det är så pass krävande. Aktuellt Vi har en nyhet på HIT 35 inför våren 2016, HIT 35 Team. Behörighet att leda From våren 2014 heter HIT-utbildningen "Högintensiv träning" och är 2 dagar. I den ingår HIT 35. Du som har en äldre HIT-utbildning har behörighet att leda HIT 35. Läs då in dig på pass.nu och delta på ett pass för att få en känsla för kortvarianten. De olika varianterna Det finns fyra varianter av upplägg för HIT 35. När vi utvecklat de olika varianterna har en utgångspunkt varit att de ska skilja sig åt vad gällande hur långa arbetsintervallerna är. Vi vill också att det praktiska, t ex i uppställning, ska vara olika för att skapa olika upplevelser. Ibland jobbar vi i zoner där vi loopar, ibland kör alla samma övning, vi jobbar i rader osv. Varianterna inom HIT 35 är: (namnen på de olika passen är interna) Team (nyhet) Fokus på att jobba i team och skapa gruppkänsla. Tabata 3 st Tabataintervaller Storstryk 5 övningar a 1 min vardera. Görs 2 varv Stänkaren 4-6 övningar som loopas i 12 min Målgrupp Målgruppen på HIT 35 är vana HIT-deltagare. De som går ofta på HIT, eller tränar högintensiv träning på egen hand. För att få ut det mesta möjliga av HIT 35 är det viktigt att deltagarana är vana att ta ut sig. På HIT 35 lägger vi mindre tid på att gå igenom övningarna och teknik än på ett traditinellt HIT-pass. En fallgrop kan vara att deltagarna tror uppfattar att ett kortare HIT-pass är ett intro-pass till HIT-träning. Ett inkörspass. Det är inte tanken så därför är det viktigt att föreningen komunnicerar HIT 35 på ett bra sätt.

2 Sal och gym/multihall HIT kan köras både i sal och i gymmet/multihallen. Fördelen med att göra det i en sal är bl a att fler kan vara med. Nackdelen med att vara fler är att det kräver mer utrustning. Fördelen med att vara i gymmet/multihallen är att träningen syns mer och skapar en härligt stämning och inspiration för fler än de som är med på passet. Ofta behöver man misnka gruppstorleken när man är i gymmet/mulithallen men det kan också ha sina fördelar. En mindre gupp gör att varje deltagare blir mer sedd av ledaren, det blir en tajtare gruppkänsla och ger större möjligheter att variera övningar/redskap. En annan fördel med att köra passet i gymmet/multihallen är att det kan bli lättare att särskilja HIT och TMI/IMT Högintensiv träning åt. Det blir lättare att förstå att TMI/IMT är ett inspirationstillfälle och inte ett pass/sluten grupp. Ledarskap Ditt ledarskap kommer att påverka vilken inställning deltagarna har med sig in i träninge. Vad du säger och gör. Ju mer erfarenheter du har med dig att träna högintensivt själv och leda HIT (55 min), desto bättre förutsättningar har du att lyckas med att leda HIT 35. Här gäller det att snabbt förmedla vad tanken är med passet och ge tips och råd om hur de kan tänka kring passen. Kom ihåg att det inte finns ett bästa sätt att göra ett pass på. Vissa gillar att gasa från start och se vad som händer, andra lyckas bättre med att vara taktisk. Här kommer din erfarenhet in. Träningen I och med att passen är kortare vill vi använda tiden så effektivt som möjligt. Därför använder vi övningar som är dynamiska, ofta helkropp, och de som driver upp pulsen. Samtidigt vill vi ha övningar som är varierade och inte för tekniskt svåra. Vi utgår ofta från grundövningarna. Ju fler övningar ett pass innehåller desto fler möjligheter ges vad gällande variation. Uppvärmningen En genomtänkt uppvärmning bidrar till att deltagatana snabbt kommer in i ett bra tempo och får ut så mycket som möjligt av passet. De ska både bli förberedda mentalt och fysiskt. Som alltid ska uppvärmningen vara förberedande för de övnignar och belastningar som kommer i passet och den ska vara succesiv. I det korta passen väljer vi att inte ha någon teknikdel utan satsar istället på att vi förmedla energi och få till en snabb övergång till själva huvuddelen. När vi kör HIT 35 i gymmet/mulihallen så kan det vara svårt att springa runt i uppvärmningen. Då gör vi den på stället. Musik och tekniska hjälpmedel Det kan hjälp att använda musik och andra tekniska hjälpmedel för att tex ha koll på tiden. I vissa appar går det att kan man synka timer och musiklista. Andra hjälpmedel kan var en stor digital timer, whiteboard osv. Passupplägg Uppvärmningen: med introduktion till passet/övningarna: min. Huvuddelen: min. Nedvarvning och rörlighet: 6-7 min. Totalt: min.

3 Kortvarianter på HIT är: 1. Team (nyhet) HIT -35 Team är en nyhet våren Med Team-passet vill vi utnyttja den energi som blir när man jobbar tillsammans. Då träningstiden är max 13 minuter kan utmaningen vara att få till att deltagarna både vill känna teamkänslan, men samtidigt fått tillräckligt med träning på den korta tiden utan att det blivit för mycket vila. Det får inte heller bli stressigt och rörigt. Som en grund ligger alltid att ha en variation i övningsval. Något som också påverkar är vilka praktiska förutsättningar som finns i föreningen och lokalen. Förslag på upplägg: 1. Teamet ska hinna så många repetitioner som möjligt av tex 3-6 övningar. Varje övning görs under en bestämd tidsperiod (2-4 min). En kör, den andra vilar. Teamet växlar när de vill. Lägg ihop antalet reps. 2. Teamet ska tillsammans samla reps och kcal/distans. Både personerna i teamet kör samtidigt men med olika uppdrag/övningar. Tidsperioden är uppdelade på sekunder med 30 sekunders vila. Görs i 3 set. 3. Teamet ska hinna så många varv som möjligt av tex 3-6 övningar. Varje övning utförs utifrån en förutbestämd antal reps. En kör, den andra vilar. Teamet växlar när de vill min / övning, stanna ej klockan i bytet av övning (enligt förslag 1 ovan) Wallballs Burpeeboxjump över Marklyft 2. Teamet ska samla maximalt antal kcal på rodden och styrkefrivändningar (enligt förslag 2 ovan). -90 sek x 2 Person A ror, max antal kcal Person B utför: 6 situps 9 thrusters med KB 12 svingar Därefter gör person B max antal styrkefrivändningar under återstående tiden av de 90 sekunderna. Efter 90 sek byter personerna plats, utan att klockan stoppas. Efter sekunder ges 30 sekunders vila. Upprepa 2 gånger till. Peppa deltagarna att slå resultatet varje varv, notera gärna antal kcal och antal power clean på en whiteboard. 3. Max antal varv av (enligt förslag 3 ovan): 50 Sving ca 16 kg-24 kg 40 Utfallshopp 30 Burpees 40 Marklyft ca 40 kg - 60 kg 50 Knäböjshopp 10 Shuttlesprints om ex 15 m (utförs alltid tillsammans). För att skapa teamkänsla kan några nycklar vara att låta uppvärmningen vara tillsammans med sin kompis, inspirerar att peppa varandra ex genom high fives osv. För att kunna utmana sig i träningen behöver deltagarna bli sporrade att utföra rörelserna snabbare än de normalt sätt gör, lägg gärna lite extra tid på att tänka ut inspirerande sätt att utmana motionären på.

4 2. Tabata Korta intervaller där man jobbar i 20 sek och vilar i 10 sek. En Tabataintervall är 4 min (inkl vilan) och det innebär att det blir 8 st arbetsintervaller i varje Tabata. Vi kör totalt 3 st Tabataintervaller och vilan mellan varje Tabataintervall är 30 sek. Vi jobbar övning för övning, det vill säga 8 set per övning i rad. Totalt blir huvuddelen 13 minuter. Vi väljer ut 3 st övningar som kompletterar varandra och inte är för lika. 1. Alla kör samma övning samtidigt. 2. Dela gruppen på två. Halva gruppen kör en övning, den andra en annan. Kör klart den första Tabatan. Byt. Sista Tabatan kör hela gruppen samma. Ett tips är att i Tabata 1 och 2 använda redskap och i Tabata 3 jobba utan redskap. 3. Är redskap en utmaning kan man dela gruppen på tre. Varje grupp kör olika övningar. Varje grupp byter övning efter varje Tabata. Pushpress, situps, sumodrag till hakan Pushpress, utfallshopp, burpees Roddmaskin, sving, boxhopp Armhävning, knäböj, lateral-burpees Armhävning, utfallshopp, golv till tak Thrusters, situps, roddmaskin En del övningar funkar för de flesta att köra alla intervaller rakt av utan att behöva vila mitt i. Man klarar av att göra rörelsen, men inte lika snabbt eller kraftfullt t ex sving. Andra övningar tar det mer stopp i, t ex armhävningar. Om man behöver vila mitt i, peppa personen att skaka loss och snabbt komma igen. I en Tabata kan man antingen lägga ihop antalet reps totalt eller per Tabataintervall. En annan variant är att deltagarna ska få så hög lägsta omgång per Tabata som möjligt. Då blir det mer att tänka smart. Använda gärna någon form av timer alt ge mycket feedback kring hur mycket tid som är kvar. 3. Storstryk Här arbetar vi med 5 olika övningar i 1 minut vardera. Vi vilar 1 min och upprepar samma 5 övningar. Totalt blir huvuddelen 11 minuter. Tänk variation. Utgå från grundövningarna knäböj, press, fällning/lyft, utfall och drag (rotation). På storstryk funkar också övningar som hopprep och roddmaskin. Alla personer kör samma övning samtidigt: 1. Gör en bana/rad med de 5 olika övningarna. Varje övning/ruta behöver ca 2x2 m. Varje person har sin bana/sina redskap. Det här tar mycket plats och är utrustningskrävande. 2. Varje person står på samma ställer och har sitt kitt runt sig. Dela upp gruppen: 3. Gör en bana/rad med de 5 olika övningarna. Varje övning/ruta behöver ca 2x2 m. Dela in gruppen så det är en person/ruta. Det innebär att deltagarna börjar på olika övningar.

5 4. Gör en cirkel med 5 olika stationer. Deltagarna börjar på olika ställen oh gär ett varv. -Wall ball, roddmaskin, boxhopp, utfall med vikt ovanför, sumodrag till hakan -Sving, burpees, situps, utfallshopp, thrusters -Knäböj, armhävning, utfallshopp, situps, burpees -Burpees, sving, situps, thrusters, get up -Sving, pull up, utfall med vikt ovanför, get up, burpees Vi använder ingen vila mellan övningarna. Det innebär att de måste ha koll på när de ska byta övning. Ange alltid när det är 10 sek kvar och räkna ner. Det innebär att de måsta byta övning när det är några sekunder kvar, om du har delat gruppen (så person bakom kan börja nästa övning i tid). 4. Stänkaren Vi loopar 4-6 övningar i 12 min. Varje övning ca 8-20 reps. Tänk variation. Precis som på storstryk, utgå från grundövningarna knäböj, press, fällning/lyft, utfall och drag (rotation). På stänkaren funkar också övningar som hopprep och roddmaskin eller övningar där du rör dig i salen ex ruscher, björngång, utfall osv. Här är det viktig att man kan köra i sitt tempo. Har sina redskap. Enklast är att man har sitt kitt och sin plats. : -Wallball, marklyft, laterala hopp över stång, roddmaskin, utfallsgång, PU/rodd -Over box, GB-squat, situps, utfallsgång runt, svingar, burpees -Knäböj, armhävning, situps, utfallshopp, burpees -Jump PU, over box, burpess, sving, knäböj med vikt -Knäböj, situps, thrusters, sving, utfallshopp, ruscher Vilken taktik ska deltagarna välja? De kommer säkerligen behöva vila under de 12-minutrarna. Vila lite var 3:e minut? Vila lite efter varje varv? Det löser sig?

Small group Högintensiv träning

Small group Högintensiv träning Small group Högintensiv träning Small group Hogintensiv traning ar en kurs for dig som vill trana tufft. Du lar dig mer om intensiv traning, utmanar din kapacitet och testar olika satt att trana hogintensivt

Läs mer

Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att

Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att vara till för dig som vill hitta nya sätt att variera träningen och

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 GYM 3 träningspass + 1 aktivvilodag + 3 träningspass

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 GYM 3 träningspass + 1 aktivvilodag + 3 träningspass paleonordic.se 1 PASS 1 5x5 Knäböj med skivstång fram (2020, +1, 90 sec) 12 x Utfalssteg med Kettlebells + 8 x knäböj med kettlebells i rack + 60 sec vila 4 varv AmRap 8 minuter: 6 pull-ups + 10 x Kettlebell

Läs mer

TIPS FRÅN COACHEN! På de gemensamma passen jag har hållt för er på torsdagar har jag använt två appar för att enkelt kunna hålla koll på tiden.

TIPS FRÅN COACHEN! På de gemensamma passen jag har hållt för er på torsdagar har jag använt två appar för att enkelt kunna hålla koll på tiden. TIPS FRÅN COACHEN! På de gemensamma passen jag har hållt för er på torsdagar har jag använt två appar för att enkelt kunna hålla koll på tiden. Det finns ju ett antal olika träningsappar att använda för

Läs mer

Variationer i träningsutbudet

Variationer i träningsutbudet Variationer i träningsutbudet I Friskis&Svettis har vi ett gemensamt träningsutbud och som idag består av drygt 70 olika träningspass och arbetssätt. Inom detta utbud genomför vi ledar/instruktörsutbildningar

Läs mer

Small group PT-grupp: träna upp din grundfysik

Small group PT-grupp: träna upp din grundfysik Small group PT-grupp: träna upp din grundfysik I "PT-grupp: träna upp din grundfysik" vänder vi oss till dig som vill komma igång. Tillsammans med en PT skapar du de bästa förutsättningarna för att utvecklas

Läs mer

HIT, hög intensiv träning, fortsätter att vara till för alla

HIT, hög intensiv träning, fortsätter att vara till för alla T M I - Träna med instruktör & HIT Varje onsdag kl 18-19 i gymmet Följande tider i stora hallen: Lördag 22 feb kl 1430-1530, Söndag 9 mars kl 13-14, Lördag 22 mars, 12 april och 24 maj kl 1430-1530 HIT,

Läs mer

Sommarträning utomhus Tips på träningspass

Sommarträning utomhus Tips på träningspass Sommarträning utomhus Tips på träningspass Träna tufft utomhus utan redskap Att träna utomhus sommartid är ett härligt sätt att njuta av naturen medan man får dagens träning gjord. Man behöver inte träna

Läs mer

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen TM I Träna med instruktör, i grupp, i gymmet! Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback

Läs mer

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen TM I Träna med instruktör, i grupp, i gymmet! Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 Då går vi in i vecka 2 av mitt träningsupplägg. Hoppas ni haft roligt och förhoppningsvis även träningsvärk under vecka 1. Vecka 2 kommer se lika ut som

Läs mer

Baksida lår st Ryggresningar st TRX armhävningar händerna i handtagen 10 st, alt. explosiv armhävning med klapp

Baksida lår st Ryggresningar st TRX armhävningar händerna i handtagen 10 st, alt. explosiv armhävning med klapp Cirkelträning: Axelpress Häck, över under Chins TRX hoppande utfall Rep Bänkpress (tidskrävande) Frontsquat Boxjump Viktskiva MAQ knä-upp åt sidan Utfall med viktskiva, vridning åt sidan Bicepscurl Dips,

Läs mer

Fysträning 2011. Individuella träningspass under Juli månad. 3 träningspass per vecka Växla mellan passen. Kondition / benstyrka

Fysträning 2011. Individuella träningspass under Juli månad. 3 träningspass per vecka Växla mellan passen. Kondition / benstyrka Individuella träningspass under Juli månad 1 Mängd: Längd: Pass 1: 3 träningspass per vecka Växla mellan passen 90 minuter Kondition / benstyrka Uppvärmning - 15 minuter löpning 70% fart Tänjningar framför

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 GYM 1 aktivvilodag + 3 träningspass + 1 aktivvilodag + 2 träningspass

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 GYM 1 aktivvilodag + 3 träningspass + 1 aktivvilodag + 2 träningspass paleonordic.se 1 TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 GYM PASS Måndag Aktiv vila träna på din rörlighet, stretcha etc. PASS Tisdag 5 minuter löpning/rodd/hopprep + Dynamisk uppvärmning 5x5 Knäböj med skivstång fram

Läs mer

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning kvalitet Löpning kvalitet är ett pass utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning kvalitet har vi ett brett utbud:

Läs mer

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2015/2016

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2015/2016 Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2015/2016 Work hard, Be nice. And have fun! En träning skall alltid innehålla dessa komponenter: Uppvärmning 15 min Fysprogram 30 min Tennis x min Återhämtning

Läs mer

Styrketräning A-pojkar säsongen

Styrketräning A-pojkar säsongen Styrketräning A-pojkar säsongen 2014-15 Efter samråd med Robban och Roger har vi planerat enligt följande: Allmänt: Målsättningen för a-pojkar under våren är förbereda sig ytterligare rent lyfttekniskt

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 1 MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning 1 Utfallsböj 3 x 10 st höger ben 10 st vänster ben Stå med ena foten fram och den andra bak, böj sedan så att det främre knäet

Läs mer

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen Spin distans Konditionen kan tränas på en mängd olika sätt. Både vad gäller träningsmodeller och upplägg, inne och ute, utifrån sträckor och tid eller efter upplevelse och känsla, enskilt eller på gruppträningspass

Läs mer

Gren 1. Mördarbacken Obstacle Course i samarbete med Tough Race

Gren 1. Mördarbacken Obstacle Course i samarbete med Tough Race Starttid 08.30 Gren 1 Individuellt Gren 1 Mördarbacken Obstacle Course i samarbete med Tough Race Timecap: 10 minuter Atleten startar på kommando och springer runt banan som sträcker sig längst hoppbacken

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 8

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 8 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 8 Tänk vad tiden går snabbt när man har roligt! Hoppas ni har tyckt det varit lika roligt som jag tycker det varit. Nu har ni fått en liten skjuts med träningen

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Styrka. Kondition distans och fartövn. Styrka Ben och rygg. Rörlighet, koordin. och bålövn.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Styrka. Kondition distans och fartövn. Styrka Ben och rygg. Rörlighet, koordin. och bålövn. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag styrka ben rygg långa interv. ben axlar distans fartövn. Rörlighet, koordin. bålövn. funktion backint. Och fartövn. Ben rygg Långa interv. Ben axlar Rörlighet,

Läs mer

Träningsprogram - Styrka

Träningsprogram - Styrka Träningsprogram - Styrka Vi jobbar två och två, de som gör skivstångsträningen har en aktiv vila mellan seten. Vi varierar mellan två träningsprogram per vecka. Alla spelare är indelade i grupper. Skivstång

Läs mer

TM I. Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback

TM I. Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback TM I Träna med instruktör, i grupp i gymmet! Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback med att träna i mindre grupp med den höga stämning

Läs mer

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014/2015

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014/2015 Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014/2015 Work hard, Be nice. And have fun! En träning skall alltid innehålla dessa komponenter: Uppvärmning 15 min Fysprogram 30 min Tennis x min Återhämtning

Läs mer

Kom i form med cirkelträning!

Kom i form med cirkelträning! Kom i form med cirkelträning! Varsågod - här bjuder vi på ett cirkelpass som är en form av intervallträning. Det är ett effektivt och varierande sätt att träna kondition, spänst och styrka. Tidsintervallen

Läs mer

Träning under Sommaruppehåll 2018 FHC U16

Träning under Sommaruppehåll 2018 FHC U16 Träning under Sommaruppehåll 2018 FHC U16 Veckoplanering Första och sista veckan av sommaruppehållet kommer att vara något lättare träningsveckor. Detta gäller så länge du INTE tränar i Borgen v.26. Gör

Läs mer

Styrke/gymträning Steg2

Styrke/gymträning Steg2 Styrke/gymträning Steg2 Steg 2 innefattar 2 dagar styrketräning/vecka. Programmet kommer att hjälpa dig att bli starkare och få bättre bålstabilitet samt bättre balans. Steg 2 bygger på dels styrkeövningar

Läs mer

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014!!! On the road to success!

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014!!! On the road to success! Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014 On the road to success En träning skall alltid innehålla dessa komponenter: Uppvärmning 15 min Fysprogram 30 min Tennis x min Återhämtning 15 min = alltid

Läs mer

Försäsongsträning med KFUM Innebandy division 1

Försäsongsträning med KFUM Innebandy division 1 Försäsongsträning med KFUM Innebandy division 1 Träningsschema Under veckorna 26 till 31 kommer jag (Filip) inte kunna vara närvarande överhuvudtaget, så tanken är att jag i detta dokument kommer visa

Läs mer

Fotstabilitet 10 min 2 ggr i veckan lägger du in där det passar dig. Även eventuella rehab övningar

Fotstabilitet 10 min 2 ggr i veckan lägger du in där det passar dig. Även eventuella rehab övningar VECKA 27 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG Ledigt Ledigt Ledigt Ledigt C3+bålprog C3 Ledigt Ledigt VECKA 28 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG Fotboll Fotboll Fotboll Fotboll

Läs mer

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014

Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014 Träningsupplägg Team Hellas tävlingsspelare 2014 On the road to success! En träning skall alltid innehålla dessa komponenter: Uppvärmning 15 min program 30 min Tennis x min Återhämtning 15 min = alltid

Läs mer

Kompisträning. Dubbelt så kul, dubbelt så bra. Här är 9 kul parövningar där du och en kompis lyfter varandra och er träning till nya höjder.

Kompisträning. Dubbelt så kul, dubbelt så bra. Här är 9 kul parövningar där du och en kompis lyfter varandra och er träning till nya höjder. Kompisträning Dubbelt så kul, dubbelt så bra. Här är 9 kul parövningar där du och en kompis lyfter varandra och er träning till nya höjder. Kompisträning Så lägger ni upp passet: Värm upp så ni blir mjuka

Läs mer

Sommarträningsprogram för BSK P

Sommarträningsprogram för BSK P Sommarträningsprogram för BSK P00 2015 Varje träningspass är upplagt för att ta 45 60 minuter där syftet är att vänja kroppen vid regelbunden träning utan att belasta en växande 14/15 åring med annat än

Läs mer

REHABPROGRAM. Hjärt & Lung. Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg

REHABPROGRAM. Hjärt & Lung. Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg REHABPROGRAM Hjärt & Lung Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg Träningsglädje = Livskvalitet Friskare hjärtan! Fysisk aktivitet bidrar till att vi håller

Läs mer

SSLK Sommarträning U14:1 19/20

SSLK Sommarträning U14:1 19/20 SSLK Sommarträning U14:1 19/20 Schema KONDITIONSTRÄNING Aerob träning 1 (A1) Lågintensiv kontinuerlig belastning 55-65% av VOmax. Arbetstid 60-120min. Välj en ganska jämn terräng som tillåter ett kontinuerligt

Läs mer

Indoor walking distans

Indoor walking distans Indoor walking distans Konditionen kan tränas på en mängd olika sätt. Både vad gäller träningsmodeller och upplägg, inne och ute, utifrån sträckor och tid eller efter upplevelse och känsla, enskilt eller

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 7 MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning 1 Utfallsböj, 3 X 10 st höger ben 10st vänster ben Stå med ena foten fram och den andra bak, böj sedan så att det främre knäet

Läs mer

Cross. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Cross. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Cross Cross är ett av Friskis&Svettis största träningspass i utemiljö. Cross är ett enkelt, allsidigt och roligt pass med mycket driv och träningskänsla. Deltagarna får träna varierat i stationsform med

Läs mer

Fotbollsfys 3a: Styrka, spänst, snabbhet och bål träning med boll F12, F13, F14, F15, P12, P13, P14, P15. Fotbollsspecifik fys-träning 3a

Fotbollsfys 3a: Styrka, spänst, snabbhet och bål träning med boll F12, F13, F14, F15, P12, P13, P14, P15. Fotbollsspecifik fys-träning 3a Sida 1 av 5 Vem, vad, var och när Titel Lag/träningsgrupper Fotbollsfys 3a: Styrka, spänst, snabbhet och bål träning med boll F12, F13, F14, F15, P12, P13, P14, P15 Datum Tisdag, 01 Juli 2014 Tid 00:00-01:45

Läs mer

TRÄNINGS PROGRAM 6 DAGARS VECKO SCHEMA

TRÄNINGS PROGRAM 6 DAGARS VECKO SCHEMA TRÄNINGS PROGRAM 6 DAGARS VECKO SCHEMA Upplägg för träning 6 dagar i veckan. Med både konditions och styrke övningar. ÖVNINGSUPPLÄGG FÖRKLARING AV UTFÖRANDE CARDIO Cardio träningen är uppdelad i 3 delar.

Läs mer

Poängjakten: Poängräkning: Styrka (enligt program) Kondition (enligt program)

Poängjakten: Poängräkning: Styrka (enligt program) Kondition (enligt program) Poängjakten: Poängjakten innebär att ni skall samla ihop minst 15 poäng i veckan genom egenträning under vecka 27, 28, 29, 30, 31 och 32. Det är ingen tävling i vem som skrapar ihop flest poäng utan ett

Läs mer

Fysprogram sommar 2018

Fysprogram sommar 2018 Fysprogram sommar 2018 Oavsett om du vill tävla på den absolut högsta nivån och bli en internationell basketbollspelare, om du spelar för att det är kul och för att du gillar sporten eller för att du gillar

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 1: Från 5 till 10 kilometer För dig som är ny i spåret eller som har sprungit runt 5 kilometer tidigare och nu vill ta steget

Läs mer

Styrketräning oktober till januari

Styrketräning oktober till januari Styrketräning oktober till januari Detta program är ett förslag på allmänt program och individuella justeringar kan ske. Syftet med styrketräningen under grundträningsperioden är att öka den maximala styrkekapaciteten.

Läs mer

Small Group löpning. Målgrupp. Behörighet. Instruktör-/tränarrollen. Upplägg

Small Group löpning. Målgrupp. Behörighet. Instruktör-/tränarrollen. Upplägg Small Group löpning Small group Löpning är en kurs för dig som är löpare som vill bli starkare, snabbare och mer effektiv i din löpning. Kursen består av 6 träningstillfällen för en grupp på 5-8 personer.

Läs mer

Trä ningsschemä fo r 1 veckä

Trä ningsschemä fo r 1 veckä Trä ningsschemä fo r 1 veckä Vem är träningsschemat för? Träningsschemat är lämpat både för kvinnor och män som har som mål att öka sin styrka och bygga muskler. Träningen är högintensiv och kräver tidigare

Läs mer

Pass 1: Styrka och kondition

Pass 1: Styrka och kondition Pass 1: Styrka och kondition Ett komplett träningspass för hela kroppen som utvecklar både styrka och kondition. Förbered kroppen genom valfri uppvärming i cirka 10 minuter innan du börjar. Utfall Stå

Läs mer

Bulgarian Bag. Här är ett träningsprogram. med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner.

Bulgarian Bag. Här är ett träningsprogram. med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner. Bulgarian Bag Här är ett träningsprogram som, med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner. Bulgarian Bag Så kör du övningarna:» Gör så många repetitioner som möjligt

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

Träna med instruktör i gymmet, TMI hösten 2013 Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen

Träna med instruktör i gymmet, TMI hösten 2013 Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Träna med instruktör i gymmet, TMI hösten 2013 Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Vi har under hösten kombinerat det fina med individuell träning och feedback med att träna i mindre

Läs mer

Träningsprogram P07, Program 8 (60+30 min), 2017

Träningsprogram P07, Program 8 (60+30 min), 2017 Träningsprogram P07, Program 8 (60+30 min), 2017 7 mot 7 spel Träningen kommer att bestå av 2+1 block, tiden i blocken är bara ett riktmärke. Uppvärmning 12 min Teknik/spelövningar/matchspel 4x12 min Fys

Läs mer

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen TM I Träna med instruktör, i grupp, i gymmet! Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback

Läs mer

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning distans Löpning distans är träning utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning distans strävar vi efter att hålla

Läs mer

Sommarträning WIBK 2016

Sommarträning WIBK 2016 Sommarträning WIBK 2016 För att du skall komma förbered och kunna delta i träningarna efter sommaruppehållet så har jag satt ihop följande program. Det är nu du bygger grunden inför den kommande säsongen

Läs mer

TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST!

TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST! TRÄNING SOM FUNKAR - KOM IGÅNG I HÖST! För att du skall få träningen att funka när sommaren klingar av och hösten är här har sjukgymnasten Marie Larsson gjort ett program som du lätt kommer igång med.

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 3 Nu går vi in i vecka 3, nu kommer nya övningar och nytt intervallpass. Kom ihåg att utmana dig själv på alla pass. Lycka till! MÅNDAG STYRKETRÄNING Övning

Läs mer

Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk

Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk Göteborg 20170621 Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk Av Christan Greven Tips och råd Anpassa schemat efter dig. Till exempel om du känner att 8 st armhävningar är för lite. Gör 10 st på varje set, eller

Läs mer

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Här följer några sidor off-ice övningar och några enkla träningspass för dig som vill träna lite mer hemma men har svårt att hitta på bra övningar

Läs mer

Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag.

Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag. Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag. Tid att lägga ner: Max 1 timme per dag Om programmet: Jag

Läs mer

Träningsupplägg Hellas Tennis tävlingsspelare 2013

Träningsupplägg Hellas Tennis tävlingsspelare 2013 Träningsupplägg Hellas Tennis tävlingsspelare 2013 On the road to success! Träningsupplägg Hellas Tennis 2013 Spelare upp till 15 år: Uppbyggnadsperiod funktionell kropp, muskeltillväxt och uthållighet

Läs mer

Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut!

Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut! Inledning Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut! All sommarträning ska loggas i Funbeat. Gå in på www.funbeat.se (eller appen Funbeat ) och skapa ett eget konto. Lägg

Läs mer

SPÅNGA J18 TRÄNINGSPROGRAM Nedan följer träningsprogrammet som är uppdelat i 7 delar:

SPÅNGA J18 TRÄNINGSPROGRAM Nedan följer träningsprogrammet som är uppdelat i 7 delar: SPÅNGA J18 TRÄNINGSPROGRAM 2014 Hej! Nedan följer träningsprogrammet som är uppdelat i 7 delar: 1. Uppvärmning 2. Uthållighet 3. Snabbhet 4. Styrka 5. Rörlighet 6. Teknik 7. Mental träning Det som är viktigast

Läs mer

Vi har schemalagt mellan 3-4 träningspass per vecka, med start tisdagen den 5 juni. Totalt är det 36 pass schemalagt.

Vi har schemalagt mellan 3-4 träningspass per vecka, med start tisdagen den 5 juni. Totalt är det 36 pass schemalagt. Hej, Här finner ni träningsprogrammet för sommaren 2012. Träningen har 5 olika teman; allmänstyrka, bålstyrka, spänst/snabbhet, balans/koordination och kondition. Det finns 2 träningspass inom varje tema

Läs mer

Inledning. Ta sedan hänsyn till hur länge musklerna behöver vila mellan passen för att sedan sy ihop ett program.

Inledning. Ta sedan hänsyn till hur länge musklerna behöver vila mellan passen för att sedan sy ihop ett program. Inledning Tack för att du väljer att läsa vår träningsbok! Vi på Relode strävar efter att ge dig maximalt stöd i din träning, så vi hoppas att du skall ha nytta av att läsa denna boken och ta med dig det

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 -

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - Karlstad Stadslopp är ett arrangemang som alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Jag har under åren haft flera tuffa duster runt de 10 000 metrarna. Så det finns minst

Läs mer

Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99

Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99 Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99 Du ska träna minst 2-3 pass i veckan från och med v31 (28 juli). Passen tränar fyra olika områden; Uthållighet, Snabbhet, Styrka och Teknik. Kombinera gärna uthållighetspass

Läs mer

Tyngdlyftningsrogram 2-4 pass per vecka

Tyngdlyftningsrogram 2-4 pass per vecka Inför detta program har du byggt en solid teknik och du har tränat någon form av träningsprogram för olympiska lyft tidigare. Förslagsvis våra inlärningsprogram och något av våra 3 eller 4 dagarsprogram.

Läs mer

Metoder att träna kondition på!

Metoder att träna kondition på! Metoder att träna kondition på! På vilket sätt kan du träna kondition och vilket sätt är effektivast? Träna kondition! Det finns flera olika sätt att träna kondition på som jag nämnt under de lektioner

Läs mer

Träningsschema LÖPNING. CRfitness AB #PROJECTBESTOFME. CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13

Träningsschema LÖPNING. CRfitness AB   #PROJECTBESTOFME. CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13 Träningsschema LÖPNING CRfitness AB www.crfitness.se info@crfitness.se #PROJECTBESTOFME CRfitness AB 2017 Sida 1 av 13 Information Intervallträning är viktig om man vill bli en bättre löpare både korta

Läs mer

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort!

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! S TRÄNA HEMMA PROGRAM 28 SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! Kom i form hemma Vi träffar många personer som tränar mycket och som är motiverade och som har

Läs mer

MAXA DIN FETTFÖRBRÄNNING INTERVALLPROGRAM

MAXA DIN FETTFÖRBRÄNNING INTERVALLPROGRAM MAXA DIN FETTFÖRBRÄNNING INTERVALLPROGRAM Maxa din fettförbränning INTERVALLPROGRAM Av: Nicolas Fiori http://maxadinfettforbranning.se Version 2.00 INTERVALL PROGRAM NYBÖRJARE TILL AVANCERAD Nybörjare

Läs mer

BOOTY BUILDER 6 WEEK COURSE

BOOTY BUILDER 6 WEEK COURSE BOOTY BUILDER 6 WEEK COURSE Hej! Kul att du vill delta på min BOOTY BUILDER 6 WEEK COURSE. I denna guide kommer du få ta del utav mina favorit övning för att bygga en större & fastare rumpa. Du kommer

Läs mer

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt Dans fuego Fuego betyder eld på spanska och det står för just det eldiga, hettan och passionen i dansuttrycket som genomsyrar denna variant av danspass. Dans fuego utgår från samma upplägg som Dans fusion,

Läs mer

Sommarprogram. Konditionsprogram 3 ggr per vecka, börja med lätt vecka v28. 2 ggr per vecka (minst), välj pass gym/inte gym

Sommarprogram. Konditionsprogram 3 ggr per vecka, börja med lätt vecka v28. 2 ggr per vecka (minst), välj pass gym/inte gym Sommarprogram Konditionsprogram 3 ggr per vecka, börja med lätt vecka v28. Styrkepass 2 ggr per vecka (minst), välj pass gym/inte gym Spänst + boll tillsammans 2 gånger per vecka Styrketräningsprogram,

Läs mer

Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut!

Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut! Inledning Det bästa träningspasset är det som du genomför! Kvalitet i varje minut! All sommarträning ska loggas i Funbeat. Gå in på www.funbeat.se (eller appen Funbeat ) och skapa ett eget konto. Lägg

Läs mer

Sommarprogram TSLK 2012

Sommarprogram TSLK 2012 Sommarprogram TSLK 2012 Träningen som vi gör under sommar och höst gör vi för att bli bättre skidåkare och för att klara de stora krafterna som vi utsätts för i skidbacken och det kommer minska skaderisken.

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA Jag har varit sjuk och vill få hjälp att komma tillbaka till löpningen och en frisk, vältränad kropp. Jag ska springa Lidingö Tjejlopp 10

Läs mer

Teorin bakom konditions- och styrketräning!

Teorin bakom konditions- och styrketräning! Teorin bakom konditions- och styrketräning! Prestationsförmåga Fyra faktorer påverkar Exempel: Yttre miljö - Klimat och materiel Inre miljö - Sömn, kost Fysiska faktorer - Konstitution, fysik Psykiska

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER DANIEL 38, 8 VECKOR, 3 LÖPPASS/VECKA Jag har valt 15 km och mitt mål är att prestera en bra tid. Jag hoppas få hjälp med att lägga upp en träning som förbättrar tekniken och

Läs mer

Träningsprogram 1 (ca 45 min)

Träningsprogram 1 (ca 45 min) Träningsprogram 1 (ca 45 min) Löpning Intervall, ca 30 min - Jogga i 10 minuter - Intervaller 10 st. Spring 80% av maxfart i 40 sekunder. Vila 30 sekunder. Spring 80% igen - Avsluta med 5 minuters jogging.

Läs mer

Uppvärmning Uppvärmning. Koordination & Rörlighet

Uppvärmning Uppvärmning. Koordination & Rörlighet Uppvärmning 10-1 Kriterier Ålder Typ Tid Min antal ledare Rek antal ledare Utrustning Data Uppvärmning Koordination & Rörlighet 10- min Min 1 ledare Rek 2 ledare Hopprep Beskrivning Uppvärmning som består

Läs mer

Västerås skidklubb Karin Spets

Västerås skidklubb Karin Spets Träningsplanering Svart grupp En liten introduktion till varför och därefter förslag på upplägg Tänk på att svart grupp är åldern 13 till 14 år och att i den åldern är det viktigaste att få in en skidvana

Läs mer

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet The new kitt En introduktion till nya utbildningsprogrammet Nytt i nya utbildningsprogrammet Målet med Friskis&Svettis utbildningsverksamhet har alltid varit att skapa förutsättningar för varje ledare

Läs mer

Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå.

Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå. Maximalstyrkan är direkt avgörande i de flesta idrotter på elitnivå. Maximalstyrkefaktorn är väldigt avgörande för prestationen på elitnivå. Sedan skiljer det givetvis mellan olika idrotter hur stark man

Läs mer

ANALYS AV ETT TRÄNINGSPASS I PEAK POWER.

ANALYS AV ETT TRÄNINGSPASS I PEAK POWER. ANALYS AV ETT TRÄNINGSPASS I PEAK POWER. Bakgrund Peak power samt tid till peak power är viktiga egenskaper vid utvecklingen av explosiv träning samt vi maximalstyrketräning. Hur hög effekt kan man utveckla

Läs mer

En kort löpträningsguide

En kort löpträningsguide En kort löpträningsguide Håkans träningstrappa Träningstrappan är en skiss på vilka träningsformer och hur mycket av varje träningsform en ska innehålla. Trappan täcker träningsmängder på 3-12 mil per.

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA

LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA LIDINGÖLOPPET 10 KILOMETER CLAIRE 25, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA Jag har varit sjuk och vill få hjälp att komma tillbaka till löpningen och en frisk, vältränad kropp. Jag ska springa Lidingö Tjejlopp 10

Läs mer

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen

Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen TM I Träna med instruktör, i grupp, i gymmet! Varje vecka med nya utmanande kombinationer i träningen Vi har nu gett oss på konststycket att kombinera det fina med individuell träning och individuell feedback

Läs mer

Strandträning med funktionella övningar

Strandträning med funktionella övningar Strandträning med funktionella övningar Arbeta under 45 sekunder vid varje övning. Den första löpövningen kan du utföra under 1-2 minuter. När du arbetar med en sida i taget kan du arbeta växelvis med

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 30 KILOMETER

LIDINGÖLOPPET 30 KILOMETER LIDINGÖLOPPET 30 KILOMETER NINA 26, 8 VECKOR, 3-4 LÖPPASS/VECKA Jag ska springa Lidingöloppet 30 km, för att jag ville utmana mig själv på en distans jag aldrig sprungit tidigare. Helst vill jag slå min

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM HP TIBRO P02. & TRÄNINGSDAGBOK. Mer information

TRÄNINGSPROGRAM HP TIBRO P02.   & TRÄNINGSDAGBOK. Mer information TRÄNINGSPROGRAM HP TIBRO P02 & TRÄNINGSDAGBOK Mer information www.laget.se/hptibrop02 1 Nu börjar det! Nu läggs mer ansvar för din träning på dig! Målsättningen är att inte bara bibehålla den fysiska förmågan

Läs mer

Från 6 reps till 1 reps lades det på 2,5 kg från 1 reps till 6 reps togs det av 2,5 kg.

Från 6 reps till 1 reps lades det på 2,5 kg från 1 reps till 6 reps togs det av 2,5 kg. Del 3. Bänkpress. Belastningarna skulle ligga inom 70 % till, % av 1 RM. Enligt träningsläran är det maximalstryka. Träning mellan 70 % till 100 % av 1 RM. Huvuddelen av denna träning var i det lägre området

Läs mer

Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag F Sjögren Program Periodisering per vecka, Vecka 16 Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag NULÄGE OCH MÅLSÄTTNING Träna för att träna (12-16 år) Åldrarna som definierar denna fas bygger

Läs mer

Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna

Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna Vi har genomfört en fantastisk första halva av 2018 med starka insatser i

Läs mer

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER

LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER LIDINGÖLOPPET 15 KILOMETER FIALOTTA 41, 8 VECKOR, 2 LÖPPASS/VECKA MÅL TID 1.30-1.45 Jag ska springa Lidingöloppet 15 km med målet att springa på en tid jag tycker är bra med mina förutsättningar. Men jag

Läs mer

Flexövningar. Upprepa varje övning 10 gånger. Kör igenom hela passet två gånger.

Flexövningar. Upprepa varje övning 10 gånger. Kör igenom hela passet två gånger. Flexövningar 6 effektiva övningar med fokus på core Hela kroppen sitter ihop i långa muskelkedjor. Genom att tänja ut dem i de här flexflödena kan du som gymmare och löpare vidareutvecklas. Upprepa varje

Läs mer

- VIKTNEDGÅNG / 5-DAGARS 2-SPLIT / 3-SPLIT HYBRIDPROGRAM

- VIKTNEDGÅNG / 5-DAGARS 2-SPLIT / 3-SPLIT HYBRIDPROGRAM TRÆNINGSPROGRAM - VIKTNEDGÅNG / 5-DAGARS 2-SPLIT / 3-SPLIT HYBRIDPROGRAM INTRODUKTION Detta 5-dagars program är uppbyggd kring en kombination av 2-split/3-split -struktur. Det har en markant högre workload

Läs mer

Träningsplanering Juniorgruppen En liten introduktion med introduktion till varför och därefter förslag på upplägg

Träningsplanering Juniorgruppen En liten introduktion med introduktion till varför och därefter förslag på upplägg Träningsplanering Juniorgruppen En liten introduktion med introduktion till varför och därefter förslag på upplägg Förbättra prestationsförmågan Det finns flera delar som bidrar till konditionen, uthållighetsförmågan.

Läs mer