Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18"

Transkript

1 Stel bröstrygg Det är så otroligt med den moderna livsstilen att vi blir stela i övre delen av ryggen, i bröstryggen. Därför är det viktig att mobilisera detta parti för att återfå och bibehålla god rörlighet i ryggraden. För att kunna rotera bröstryggen samtidigt som ländryggen är stilla/neutral, behöver du låsa fast bäckenet. Här är en ypperlig övning från Westcoast4 där skumrullen hjälper till at låsa bäckenet och därmed nedre ryggen. All rörelse tas ut i bröstryggen, så som övningen är ämnad.

2 Räksallad med mango Här är en av mina personliga receptfavoriter som vi lagat många gånger hemma hos oss. En fräsch räksallad med både sötma, syra och hetta. Full med näring från frukt och grönt. Räksallad med mango :59:18

3 Portioner 4 Fruktig räksallad med mango och apelsin. Lämna ett omdöme Spara recept Skriv ut Ingredienser g handskalade räkor 200 g färska salladsblad (t.ex. spenat) 10 st körsbärstomater 250 g fryst, tinad mango 2 st avokados 1,5 st apelsin 1 st rödlök Dressing msk rapsolja 2 msk vit balsamico saften av 1/2 apelsin 1 hackad vitlöksklyfta finhackad chili efter smak salt och peppar Instruktioner Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Förbered övriga salladsingredienser. Blanda dressingen med salladsbladen. Vänd ner övriga ingredienser i salladen. Näringsvärden per portion kcal g protein (20 E%)

4 3. 23 g kolhydrater (24 E%) g fett (53 E%) Av Therese Borgelöv Anpassad från Husmorsorna Anpassad från Husmorsorna kostschema.com Bra barnmat Mellanmål Del 2 Om vi vill att våra barn ska äta nyttig mat måste vi börja med oss själva. Vi måste vara barnens förebilder och visa vad de ska äta för att ta hand om sina små kroppar och orka med både skola och lek. Vi kan inte begära att barnen ska äta grönsaker om vi själva inte gör det. Vi kan heller inte begära att de ska avstå fika och sötsaker, om vi själva inte gör det. Det är de vuxna som visar vägen, så börja först och främst med din egen kosthållning, om du vet med dig att det finns förbättringar att göra. Med det sagt kan vi gå in på artikelns tema, näringsrika mellanmål för våra hungriga små vänner (och vuxna!). Nedan listar jag både vanliga mellanmål som anpassats till mer näringsrika alternativ, samt lite nytänk för inspiration. Jag vill tillägga att mycket av frukostmaten i del 1 fungerar att severa som mellanmål. Risifrutti En enkel typ av risifrutti är lika delar vispad grädde och keso. Toppa med bärpuré från bebishyllan (sockerfri och sötad med frukt). Mer fett och protein istället för tillsatt socker.

5 Du kan även prova att göra hemmagjord risifrutti enligt mitt recept. Matmuffins Matmuffins är ett enkelt mellanmål som kan frysas och tinas snabbt i mikro när barnen blir hungriga. De innehåller mycket fett som gör att de står sig länge, och tillsammans med fettet blir grönsakerna inuti riktigt goda! Var inte rädd för att använda smör, grädde och olja i matlagningen. Nyttig mat blir godare och mättar längre. Recept på glutenfria matmuffins, ca 12 st 4 ägg 1,5 dl vispgrädde 3 msk kvarg 9 ångkokta broccolibuketter (hackade) 1 dl frysta ärter (eller majs) 3 msk finhackad lök 6 msk riven ost

6 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver svartpeppar Ugnen ska vara på 170 grader. Koka broccolin och stek löken i smör. Vispa upp äggen lätt med en gaffel och blanda sedan ner samtliga ingredisner. Häll upp smeten i muffinsformar (ca halvvägs så de har plats att svälla) och grädda ca 30 minuter i ugnen, tills de börjar få lite färg. Andra smakkombinationer kan vara paprika & fetaost, soltorkad tomat, mozzarella och basilika, svamp och parmesan etc. Plättar/pannkakor I nedan recept på plättar (fungerar också som pannkakor) har det vanliga vetemjölet har bytts mot näringsrik banan och jag använder lite bovetemjöl som är glutenfritt samt fiberhusk som bindemedel. Nyttigare och mer mättande än vanliga pannkakor! Ca 8 st plättar 1 mixad banan 1 ägg 1 äggula ca 0,5 dl grädde 1 msk bovetemjöl 0,5 tsk fiberhusk Blanda ingredienserna och låt smeten stå en stund så att fiberhusken får svälla och binda smeten. Stek plättar i rikligt med osaltat smör på låg medelvärme. Festis/MER Ska barnen ha med sig dryck till utflykten och du vill köpa en tetrapak med sugrör gå till bebishyllan; där finns juice utan socker.

7 Fika/kakor För att göra superenkla kakor kan du mosa ihop (eller mixa) 1 stor banan med 2,5 dl havregryn. Smaksätt eventuellt med vaniljpulver, kanel, lite nötsmör/hackade nötter och/eller russin. Låt baka i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Perfekt för små barn som mellanmål. Vill du köpa kakor finns bättre alternativ på bebishyllan, de är helt sockerfria och sötade med frukt. Fika ska inte erbjudas barnen dagligen, men då och då kan de givetvis få en kaka. Prova gärna att baka lite nyttigare och mer mättande alternativ, så det inte bara blir tomma kalorier. Här ett recept från Green Kitchen Stories.

8 Cookies med mandelsmör och blåbär 20 st Helt vegetabiliska och glutenfria! ca 2.5 dl havregryn (150 g) ca 1.5 dl bovetemjöl (100 g) 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 3/4 dl kallpressad olivolja 1.2 dl lönnsirap (maple syrup) eller agavesirap 2.5 dl mandelsmör (250 g) 3/4 dl (90 g) tahini (sesampasta, finns på utländska hyllan) 0.5 tsk vaniljpulver 1 dl torkade blåbär Sätt ugnen på 180 C. Mixa havregrynen till ett mjöl, blanda med bovetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en stor skål. Hetta upp olivolja, lönnsirap, mandelsmör och tahini i en liten kastrull på medelvärme. Rör om tills det gått ihop ordentligt. Häll den smälta röran över mjölmixen, tillsätt blåbär och vänd ner ingredienserna tills allt blandats. Forma degbollar med 2.5 cm omkrets och placera på bakplåtspapper, tryck till lätt på varje boll med baksidan av en gaffel. Baka i ugnen minuter baka inte för länge då blir de torra! Låt kakorna svalna lite och överför sedan till ett galler där de får svalna klart. Kakorna är lite omtåliga när de är varma, men hållfasta när de svalnat. Kan förvaras i en kakburk 1-2 veckor. Avokado Avokado är en underbar frukt full av näring och nyttiga fetter. Lär gärna barnen att uppskatta avokado. Ibland krävs det upp emot 10 prov innan barnen uppskattar en ny smak, så ge inte upp! Hur ska det serveras då? Ett toppenalternativ är mosad avokado som bres på smörgåsen. Prova att krydda upp avokadosmöret med t.ex. limejuice, svartpeppar, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar och ev. lite salt.

9 Smoothie Smoothie brukar uppskattas av barn och det är ett ypperligt tillfälle att få i dem extra näring från bär, frukt och grönsaker. Här är ett recept du kan prova: Smoothie för barn (och vuxna) 1 dl frysta blåbär 0.5 st avokado 0.5 st banan en näve färsk spenat 1 dl naturell yoghurt 10% vatten eller mjölk till önskad konsistens En annan smarrig smoothie med kokosmjölk hittar du här. Frukt Att bara ge barnen en frukt till mellanmål fungerar ju, men mättnaden blir bättre i kombination med protein och fett. En idé är att servera äppelbitar med nötsmör, eller bananskivor med nötsmör mellan två skivor. Numera finns inte bara jordnötssmör, utan flera goda varianter från Kung Markatta, så som mandelsmör, cashewnötssmör och hasselnötssmör. Se upp med nötsmör med tillsatt socker och andra konstigheter, håll dig gärna till de högkvalitativa från ekologiska märken. Torkad frukt är trevlig plockmat för de små som vill äta själva, och det finns även fruktremmar av torkad frukt som uppskattas av barnen. Granolabars Det är inte bara vi vuxna som förtjänar en bar när vi har rört på oss, barnen kan också uppskatta detta lättillgängliga snaks när de är i farten. Här är ett recept att prova (jag använder torkade blåbär istället för frysta, det blir mindre kladdigt).

10 Går sådär nu... Minns ni att jag fått tag på en vacker stringhylla att fylla med fina små saker? Det går sådär att få upp den på väggen, efter hela 3 tappra försök har vi mest lyckats få en massa fula hål i väggen. Nya friska tag imorn, samt inhandling av spackel och målarfärg till den stackars väggen. Det går bra nu

11 Helgspa Igår var jag och Peter på Hagabadet för brunch och relax. Brunchen är väldigt bra och fräsch där, och avkoppling i spamiljö var välbehövligt för dessa småbarnsföräldrar. Ester var hos sin farmor några timmar.

12 Efter ett snabbt dopp i folkbadet somnade jag och min make gott i en varsinn solstol, haha!

Proteinintag under diet och viktminskning

Proteinintag under diet och viktminskning Proteinintag under diet och viktminskning När du försöker gå ner i vikt äter du mindre kalorier än normalt vilket innebär att om du inte förändrar din kost mot en mer proteinrik så kommer ditt faktiska

Läs mer

Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18

Räksallad med mango. Räksallad med mango :59:18 Räksallad med mango Här är en av mina personliga receptfavoriter som vi lagat många gånger hemma hos oss. En fräsch räksallad med både sötma, syra och hetta. Full med näring från frukt och grönt. Räksallad

Läs mer

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn!

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Gott för barnens magar och ditt samvete! Att svänga ihop ett gott men ändå nyttigt eko-mellis till barnen är inte alltid det lättaste.

Läs mer

Mat och prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida: - Besöksadress: Farledsgatan 5

Mat och prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida:   - Besöksadress: Farledsgatan 5 Mat och prestation Jenny Möller Tel: 0736-64 64 19 - E-post: jenny@balancebylife.se Hemsida: www.balancebylife.se - Besöksadress: Farledsgatan 5 Gröt Koka gröt på havregryn, råggryn, helt havre, quinoa,

Läs mer

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g)

Recept på kesellasås. Min favorit kommer från ICA, lättkvarg 0,1%. Näringsvärde ICA Lättkvarg 0,1% (per burk 250 g) Nyttig kesellasås Recept på kesellasås Att göra sås på kvarg (eller Kesella som Arlas variant heter) är ett lätt alternativ till kall sås på exempelvis cremé fraiche eller turkisk yoghurt. Min favorit

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Mat och Prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida: -Besöksadress: Farledsgatan 5

Mat och Prestation. Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida:   -Besöksadress: Farledsgatan 5 Mat och Prestation Jenny Möller Tel: 0736-64 64 19 - E-post: jenny@balancebylife.se Hemsida: www.balancebylife.se -Besöksadress: Farledsgatan 5 Prestationstriangeln grunden för en god prestation Sömnen

Läs mer

Ingredienser Portioner: 4 små bröd

Ingredienser Portioner: 4 små bröd Frötoppat proteinbröd Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt (och innehåller

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

Lax med rostad blomkålsmash

Lax med rostad blomkålsmash Lax med rostad blomkålsmash Jag skulle kunna leva på den här blomkålsmashen, helt underbar! Köp gärna färsk lax med skinn (700 g lax blir ca 600 g utan skinnet). Lax med blomkålsmash 2014-10-14 14:01:20

Läs mer

Pigg utan kaffe? Grönsaker till maten

Pigg utan kaffe? Grönsaker till maten Pigg utan kaffe? Jag är inte förvånad att träning hamnar i toppen på tipsen som gör dig pigg utan kaffe. Det finns inget bättre sätt att låta huvudet koppla av för en studn coh istället trötta ut kroppen.

Läs mer

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Recept och inspiration från Nutricia Hela dagens måltider lika goda som nyttiga Mättande mellanmål lätta att ta med Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera

Läs mer

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Nyttiga våfflor pepparkakskrydda med Eftersom det är våffeldagen imorgon hade jag som mål att denna vecka hitta ett bra recept på nyttiga våfflor. Av en händelse

Läs mer

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48 Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter vecka 48 inspiration Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter x x Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde,

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient NOURISHING PERSONAL HEALTH KRISTINAS FRUKOSTTIPS (2 PORTIONER) MILD VANILJ För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA , LUGNETS MELLANMÅL LUGNETS MELLANMÅL Våren 2012 startade vi arbetet med att få Grön Flagg certifiering, som är utmärkelsen för skolor och förskolor som vill arbeta med hållbar utveckling. Vi siktar på

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för soliga vårdagar Ann-Louises Quinoasallad med passionsfrukt, torkad physalis och nötmix, 4 portioner Ann-Louises fantastiska Lemony-lime hummus, en stor sats Till

Läs mer

6 jättegoda recept med ägg.

6 jättegoda recept med ägg. 6 jättegoda recept med ägg. Spenatfrittata med fetaost och pinjenötter Värm ugnen till 180. Vispa samman ägg, grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar. Stek squash och rödlök i olivolja. Tillsätt

Läs mer

Goda recept med bra energi! Kvantum Gränby, Uppsala

Goda recept med bra energi! Kvantum Gränby, Uppsala Goda recept med bra energi! Kvantum Gränby, Uppsala Proteingröt, 1 portion 1 dl havregryn 2 dl vatten 1 ägg 1 tsk kanel salt servera mer Jordnötssmör och chaimjölk och skivad banan. Bananpannkakor, 2 portioner

Läs mer

PASTASALLAD. 1 portion: 40 g okokt fullkornspasta 30 g röd paprika 30 g gul paprika 80 g tomat 30 g rödlök 70 g gurka 60 g keso

PASTASALLAD. 1 portion: 40 g okokt fullkornspasta 30 g röd paprika 30 g gul paprika 80 g tomat 30 g rödlök 70 g gurka 60 g keso Kolhydratberäkningar Linda Åkerlund PASTASALLAD 1 portion: 40 g okokt fullkornspasta 30 g röd paprika 30 g gul paprika 80 g tomat 30 g rödlök 70 g gurka 60 g keso dressing: 0,5 msk olja 1 krm salt 1 krm

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 7 Recept Potatis/ris/pasta förp quinoa sötpotatis Hej! Hösten är på ingång och även vår matkasse bjuder på smaker från denna härliga årstid. Svamp är något som verkligen andas höst och på menyn

Läs mer

Sremska med avokadoröra. vecka 13

Sremska med avokadoröra. vecka 13 Sremska med avokadoröra och salsa vecka 13 familj Sremska med avokadoröra och salsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2632 kj/629 kcal. Protein 18,4 g. Fett 34,4 g. Kolhydrater 59,7 g. Ingredienser:

Läs mer

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Allt-i-ett med kyckling, rödbetor och fetaostsås Familjekassen är för dig som

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi,

Läs mer

MUMSIGA MELLANMÅL FÖR MURRIGA HÖSTDAGAR

MUMSIGA MELLANMÅL FÖR MURRIGA HÖSTDAGAR MUMSIGA MELLANMÅL FÖR MURRIGA HÖSTDAGAR Mättande Äpplesmoothie portioner potatisskalare skärbräda kniv kanna stavmixer måttsats glas eller skålar för servering äpplen dl äppeljuice dl vaniljyoghurt tsk

Läs mer

Mat och prestation! Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida: -Besöksadress: Farledsgatan 5

Mat och prestation! Jenny Möller. Tel: E-post: Hemsida:  -Besöksadress: Farledsgatan 5 Mat och prestation! Jenny Möller Tel: 0736-64 64 19 - E-post: jenny@balancebylife.se Hemsida: www.balancebylife.se -Besöksadress: Farledsgatan 5 Prestationstriangeln grunden för en god prestation Sömnbrist

Läs mer

FYLL PÅ MED SCHYSST ENERGI

FYLL PÅ MED SCHYSST ENERGI FYLL PÅ MED SCHYSST ENERGI Martin & Servera är samarbetspartner till Generation Pep. MELLAN MÅLEN: Fyll på med schysst energi Här hittar du enkla mellanmålstips, skapade av Mattias Fredagskocken Larsson

Läs mer

VEGOKASSE. 3 dagar. Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror!

VEGOKASSE. 3 dagar. Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta förp ris förp lasagneplattor, Hej! Denna vecka bjuder matkassen på tre smarriga vegetariska rätter. Först ut så har vi en härlig currygryta med blomkål och

Läs mer

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad Vecka 24 Medelhavsfisk Omelett med skinka och broccoli Kryddiga biffar med tabbouleh Panerad tofu med puré och gurkasallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Mellanmål & Dekoration Kurs och inspiration i mellanmål för förskolor och grundskolor

Mellanmål & Dekoration Kurs och inspiration i mellanmål för förskolor och grundskolor Mellanmål & Dekoration Kurs och inspiration i mellanmål för förskolor och grundskolor Kursledare Anna Blomqvist Måltidsutvecklare AcadeMedia Anna.blomqvist@academedia.se Rickard Lundberg Måltidsansvarig

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

Kyckling med currysås

Kyckling med currysås Kyckling med currysås Jag gillar verkligen kyckling med currysås. Det var en av de klassiska måltiderna som serverades under min barndom. Mamma kokade hel kyckling som serverades med ris och currysås.

Läs mer

Ingredienser v 2. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 2. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar

Ingredienser v 2. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 2. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar Original -dagar Ingredienser v Recept Kött/fisk 500 gram kycklingfärs Ca 600 gram fryst vit fiskfilé 500 gram nötfärs Potatis/ris/pasta mm pkt färska lasagneplattor förp risnudlar kg mjölig potatis Hej!

Läs mer

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 46 Recept Potatis/ris/pasta förp lasagneplattor Grönsaker vitlök rödlökar citron paprika tomater salladshuvud förp groddar förp salladsmix 500 gram förkokta rödbetor

Läs mer

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram kassler Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis förp couscous Grönsaker kruka basilika kruka persilja sötpotatisar 450 gram morötter 500 gram

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat, krämig

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 20 Fiskgryta med tomat och curry Zucchinibiffar med grana padano och yoghurtsås Grekisk falukorv i ugn Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre vara en utmärkt lösning. Resource 2.0+fibre är en näringsdryck som innehåller

Läs mer

Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med

Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med NutriniKid (Fortini) Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera med olika frukter och bär blåbär, hallon,

Läs mer

Gott & lättlagat. Blädderex. saltå kvarn AB I 153 91 Järna I Tel 08 551 508 00

Gott & lättlagat. Blädderex. saltå kvarn AB I 153 91 Järna I Tel 08 551 508 00 Gott & lättlagat Blädderex saltå kvarn AB I 153 91 Järna I Tel 08 551 508 00 Gott & lättlagat Här har vi samlat några av våra favoritrecept till dig. De är både läckra och hälsosamma men framförallt goda

Läs mer

Enkla recept med Neocate Active

Enkla recept med Neocate Active Enkla recept med Neocate Active Recept och inspiration från Nutricia Hela dagens måltider lika goda som nyttiga Mättande mellanmål lätta att ta med Mat för barn med födoämnesallergi Smoothie på ett kick

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 8 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat,

Läs mer

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD med färskost Smakligt och snabbt Låt oss presentera ett gäng världsvana mackor (eller vad man nu ska kalla dem) att servera som fika, lunch eller när

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 1 Recept Kött/fisk Ca 500 gram fryst laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 500 gram fryst kycklingfilé 1 2 Potatis/ris/pasta 2 kg färskpotatis Hej! Välkomna till en härlig

Läs mer

Frukost och mellanmål

Frukost och mellanmål Frukost och mellanmål - Små mål med stor betydelse Ett inspirationshäfte från 1 Varför frukost? Morgonmålet lägger grunden till hela dagen och frukosten hjälper dig att få en bra start och gör att du känner

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

Gott till diabetiker

Gott till diabetiker Gott till diabetiker Receptkompendiet du håller i din hand är ett projekt gjort av två närvårdarstuderanden. Kompendiet fungerar som vårt slutarbete och såväl recepten som bilderna är våra egna. Recepten

Läs mer

Recept. Ingredienser v 6. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar

Recept. Ingredienser v 6. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar 2 personer 4 dagar v 6 Recept Kött/fisk Ca 300 gram kycklingfilé 1 förp chorizo Ca 250 gram fryst laxfilé 1 3 4 Potatis/ris/pasta 500 gram potatis 2,4 Hej! Välkommen till den här härliga februariveckan

Läs mer

Vecka 25. Gravad lax med dillstuvad potatis. Vegetarisk wok med tofu. Fyllda tomater med rostat vitkålsmos. Ljummen kycklingsallad

Vecka 25. Gravad lax med dillstuvad potatis. Vegetarisk wok med tofu. Fyllda tomater med rostat vitkålsmos. Ljummen kycklingsallad Vecka 25 Gravad lax med dillstuvad potatis Vegetarisk wok med tofu Fyllda tomater med rostat vitkålsmos Ljummen kycklingsallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat

Läs mer

VISSTE DU ATT ÄGG INNEHÅLLER ALLA VITAMINER, UTOM VITAMIN C! VISSTE DU ATT 3 AV 10 SVENSKAR I ÅLDERN 15-29 ÅR INTE VET HUR MAN KOKAR ETT PERFEKT ÄGG!

VISSTE DU ATT ÄGG INNEHÅLLER ALLA VITAMINER, UTOM VITAMIN C! VISSTE DU ATT 3 AV 10 SVENSKAR I ÅLDERN 15-29 ÅR INTE VET HUR MAN KOKAR ETT PERFEKT ÄGG! Ska din kropp få all energi den behöver bör du äta fem, sex gånger varje dag. Alltså frukost, lunch, middag och minst två mellanmål! Hur mycket du äter varierar förstås beroende på hur mycket du rör dig.

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

ENKLA RECEPT NEOCATE JUNIOR HELA DAGENS MÅLTIDER FÖR BARN MED FÖDOÄMNESALLERGI

ENKLA RECEPT NEOCATE JUNIOR HELA DAGENS MÅLTIDER FÖR BARN MED FÖDOÄMNESALLERGI ENKLA RECEPT NEOCATE JUNIOR HELA DAGENS MÅLTIDER FÖR BARN MED FÖDOÄMNESALLERGI MAT FÖR BARN MED FÖDOÄMNESALLERGI Neocate Junior är en mjölkfri näringsdryck för barn över ett år. Neocate Junior kan drickas

Läs mer

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/pasta/ris förp mathavre förp pasta Hej! Välkommen till en ny vecka och tre fantastiskt goda recept! Första rätten på menyn är en grillad sparris- och

Läs mer

Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 43. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta 500 gram pasta Hej! Vi startar denna vecka med en härlig klorofyllrik broccolipesto med pasta och halloumi. Snabbt, gott, lättlagat och dessutom

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

mangosmoothie med lime & ingefära

mangosmoothie med lime & ingefära Näringsvärde per portion: Energi: 118 kcal Fett: 1,7 g Mättat fett: 0,2 g Kolhydrater: 23 g Protein: 1 g Kalcium: 158 g D-vitamin: 2 μg Järn: 0,4 mg C-vitamin: 18,8 mg ekv: 0,056 kg mangosmoothie med lime

Läs mer

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 28 Recept Potatis/pasta/ris förp pasta 2 Hej! En riktigt bombastisk vegetarisk burgare får inleda denna sommarvecka. Jag älskar att göra olika vegoburgare, man kan verkligen

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Stekt schnitzel med blomkålssallad

Läs mer

Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar

Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar Original -dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs 500 gram fryst laxfilé Potatis/ris/pasta pkt pasta pkt hirs, Hej! Välkomna till en ny smakrik vecka. Vi har bl.a. en supergod och lättlagad

Läs mer

Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar

Recept. Ingredienser v 5. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! Original 3-dagar Original -dagar Ingredienser v 5 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram fläskytterfilé 500 gram fryst laxfilé 1 2 Potatis/ris/pasta mm 1 kg potatis 2 Hej! Välkommen till en smakrik meny med fem nya

Läs mer

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza Vecka 33 Pastaskruvar med tonfisk Öppen moussaka Lotta Lundgren Huevos Rancheros Vesuvio-pizza Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt hälsosam

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Potatis/ris/pasta 900-000 gram potatis förp pasta förp quinoa Hej! En snabblagad och krämig soppa på potatis och purjolök med bönhummus på gott knäckebröd får inleda denna

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 49-56 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 HEMLAGAD FITNESS MÜSLI Ingredienser 3 dl havregryn ½ dl krossade linfrön 2 dl FITNESS 1 dl hackade mandlar ½ dl russin ½ dl solrosfrön 1 dl torkade blåbär 3 msk kokosflingor

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Vecka 32 Lasagne med rökt lax och spenat Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Zucchinibiffar Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp Vecka 32 Fisksoppa med grädde och citron Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås Tjockkorv med tysk surkål Pasta med krämig sås och svamp Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det

Läs mer

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 35. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny grön och smakrik matvecka. Först ut får du tillaga en asiatisk måltid med goda och smakrika

Läs mer

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein Fröbröd med GOJIBÄR Ett alldeles ljuvligt bröd som är fullproppat med nyttigheter. Perfekt som frukostbröd, på ostbrickan,

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 111-118 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 LAURAS JORDGUBB- OCH BANAN SMOOTHIE MED FLINGOR Antal: ca 6 personer 500 g frysta jordgubbar 3 bananer 400 g kvarg eller grekisk yoghurt 2 dl apelsinjuice 30 g flingor

Läs mer

Ingredienser. Gör så här

Ingredienser. Gör så här Banan- och currysoppa 10 g lök 20 g purjolök 1 msk solrosolja 100 g (ca 1 st) banan 30 g ananas på burk 100 ml köttbuljong 50 g (ca 1 st) potatis 10 g (1 msk) mandlar 2 msk mellangrädde salt, curry, vitpeppar

Läs mer

Ingredienser v 39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 39. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 39. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta 500 gram sötpotatis Hej! Vi inleder denna härliga höstvecka med magiska crêpes fyllda med champinjoner och skogens guld- kantareller. Du kan

Läs mer

Bulgurmenyn. 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal

Bulgurmenyn. 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal Bulgurmenyn Frukost totalt 115.5 kcal (138 kcal): 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal Salta ägget. Grönt ekologiskt te är

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 6 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Måndag Frukost: Grekisk proteinyoghurt med melon och hackade valnötter Lunch: Laxpytt med sparris Middag: Blixtsnabb chiligryta med guacamole

Måndag Frukost: Grekisk proteinyoghurt med melon och hackade valnötter Lunch: Laxpytt med sparris Middag: Blixtsnabb chiligryta med guacamole Måndag Frukost: Grekisk proteinyoghurt med melon och hackade valnötter Lunch: Laxpytt med sparris Middag: Blixtsnabb chiligryta med guacamole Tisdag Frukost: Grekisk proteinyoghurt med melon och hackade

Läs mer

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS ENKLA SMÅRÄTTER MED varg SOM BAS PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil.

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK NOVEMBERMYS UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK Med dagens krav på ren mat fri från vitt socker, vitt mjöl, mjölk och för mycket salt, kan det lätt kännas som en utmaning när man väl står där vid spisen. Vi har

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 38. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 38. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 8 Recept Potatis/ris/pasta 2 sötpotatisar Hej! Välkomna till en ny vecka med vår vegetariska matkasse. Vi har en spännande meny framför oss med många härliga smaker och färgstarka rätter. Inledningsvis

Läs mer

Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp ris, 2 Grönsaker 2 rödlökar vitlök lime aubergine 500 gram morötter 2 broccoli rättika Ca 500 gram vitkål förp gemsallad färsk

Läs mer

Crêpes, Pajer. Fridrik Andersen

Crêpes, Pajer. Fridrik Andersen Crêpes, Pajer Fridrik Andersen Steinerskolan, 13.02.2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Squash pirog... 3 Paj med lax och citron... 4 Getostpaj med tomat och rostade frön... 6 Crêpes med champinjoner och sojabönor...

Läs mer

Redskap för hemmaträning

Redskap för hemmaträning Redskap för hemmaträning Jag har ett litet förråd med träningsredskap hemma, perfekt att använda för egen styrketräning utomhus. Det finns många utmärkta övningar du kan göra med enbart kroppen som redskap,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 9. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 9. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 9. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 9. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta förp quinoa Hej! Broccoligratäng med fejkon får inleda denna vintervecka. Fejkon är ett vegetariskt alternativ till bacon och passar prefekt i

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 65-71 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 FITNESS GRANOLABARS MED NÖTTER Ingredienser ½ dl kärnfria dadlar 2½ dl FITNESS 2½ dl grovhackade hasselnötter 1 dl grovhackade salta macadamianötter 1 dl russin -

Läs mer

Tips! Det kan kännas enkelt Den första anledningen Sen öppnar det upp för fler alternativ

Tips! Det kan kännas enkelt Den första anledningen Sen öppnar det upp för fler alternativ Tips! Det kan kännas enkelt eller väldigt komplicerat. Att ta med sig kylväska överallt är en vanesak, precis som det här med att börja kompostera. När man väl kommit igång och fått in vanan är det otroligt

Läs mer

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41 Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar vecka 41 inspiration Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Recept Produktinformation

Recept Produktinformation Recept Produktinformation Varm choklad» 1-2 tsk Kung Markatta Kakao» 1 tsk Kung Markatta Rårörsocker» 2½ dl ekologisk mjölk, sojamjölk eller havredryck Blanda socker och kakao i en kopp. Värm mjölken och

Läs mer

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid!

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! Äkta matglädje GI Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 3 Måltid 1 Fiskgryta

Läs mer

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41 Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar vecka 41 inspiration Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och

Läs mer

Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag!

Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag! Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag! Nygårdsskolan, Askim, juni 2011 Buffé: Vegetarisk chili med smak från Indien Quorn Stroganoff med senap från Dijón Marinerade kikärtor med apelsin,

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp mathavre förp glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka som inleds med en asiatisk måltid med goda och smakrika bönbiffar tillsammans med

Läs mer

Ingredienser v 25. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 25. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 25. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 25. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 25 Recept Potatis/pasta/ris förp pasta 2 Hej! En riktigt bombastisk vegetarisk burgare får inleda denna sommarvecka. Jag älskar att göra olika vegoburgare, man kan verkligen

Läs mer

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35 Saffransgryta med räkor och dill vecka 35 familj Saffransgryta med räkor och dill cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2910 kj/ 697 kcal. Protein 34,1 g. Fett 36,5 g. Kolhydrater 54,9 g. Ingredienser:

Läs mer

Tacos. Svenska tacos :04:51. Portioner 4 Lämna ett omdöme Spara recept Skriv ut Tacokrydda till 500 g nötfärs (eller köp färdig)

Tacos. Svenska tacos :04:51. Portioner 4 Lämna ett omdöme Spara recept Skriv ut Tacokrydda till 500 g nötfärs (eller köp färdig) Tacos En svensk klassiker, eller vad säger ni? Här med hemgjord tacokrydda utan tillsatser, samt hemgjord guacemole som sås. Själv uppskattar jag inte de mosiga tortillabröden som mest består av vetemjöl,

Läs mer

Mumsiga. mellanmål. som mättar små magar

Mumsiga. mellanmål. som mättar små magar Mumsiga mellanmål som mättar små magar MJÖLK INNEHÅLLER 18 AV 22 NÄRINGSÄMNEN SOM MÄNNISKAN BEHÖVER VARJE DAG. Energi till allt det roliga Det är lätt att glömma bort hur viktiga mellanmålen är för våra

Läs mer

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja. Vitlöksbröd med flingsalt 30 34 små börd (kan göras större) 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 1 ½ tsk salt 8 10 dl vetemjöl ca 50 g smör, smält ca 2 vitlöksklyftor flingsalt färsk persilja,

Läs mer