LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr 2012-12-10"

Transkript

1 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr NÇrvarande: 27 lions(av 45=60 %) och 20 partners. VÇlkommen och redovisning LP Ulf Petersson hälsade välkommen till Årets fjärde månadsmçte och lämnade en kort redovisning fçr vad klubben uträttat under Året. Han erinrade bl a om Bidrag till Elisabeth Perssons skola fär blinda barn i Hanoi och till Ulrika Nilssons barnhem i La Paz i Bolivia samt till 3 fadderbarn i Ecuador, Uganda och Kamerun genom PLAN Sverige, Bidrag till projektet Rent Vatten i Tanzania som drivs i distriktets regi med bl a klubbarna i HÇrby och Éhus och som nu satsar på utbildning av folk på platsen som ska skçta vattenanläggningarna. Vi bidrar med mat och underhållning på Barncancersavdelningen på Barnsjukhuset i Lund (zon-aktivitet)och LydiagÅrden som fçrra Året fick bidrag efter att Lions vunnit Çver Rotary i golftävlingen (TyvÄrr vann Rotary tävlingen i År och fick bestämma gåvomottagare), Flera fçreställningar av MalmÄ Opera uppskattades av allmänheten, Lions Kulturstipendium delades ut fçr fçrsta gången till Ése Alexandersson alias Trollmor, tre ungdomsstipendier(15-20 År) och ett ungdomsledarstipendium har utdelats, bidrag till pensionçrernas trevnad har delats ut till Äldreboendena i HÇÇr från GÇte Anderssons donationsfond. Sist men inte minst har Korvvagnen varit i gång hela Året och blivit PR fçr Lions som syns ute i samhället och uppskattas av allmänheten. TACK Presidenten framfçr ett STORT TACK till alla som på olika sätt hjälpt till under Året att samla ihop pengar som sedan klubben delat ut till olika angelägna och behjärtansvärde ÄndamÅl. Vid hçstens avslutande mçte på FogdarÇds GÄstgÅrd med liten julbuffñ från Nillas catering var det tänkt att Trollmor Ése Alexandersson skulle underhållit, men hon har tyvärr blivit sjuk så denna underhållning får anstå tills vidare. MÄte Ö 1 LP Ulf Petersson Çppnade månadsmçtet. Ö 2 Dagordningen godkändes. Ö 3 Upprop = KlubbmÄstarens anmälningslista, totalt 47 närvarande. Ö 4 FÇregÅende mçtes protokoll godkändes.

2 2 É 5 Kassarapport LP Ulf Petersson meddelade att kassçren lämnat fçljande kassarapport: AD: kr, AK: kr, OMTANKE: kr och MINT: kr samt Korvvagn: kr. Ekonomi Presidenten meddelande att han uppdragit Åt Eddie Blom att tills vidare hjälpa kassçren med debiteringsuppgifter från julbasaren vilket styrelsen godkänt. Presidenten och Eddie Blom ska träffa kassçren på onsdag den 12/12 fçr att diskutera hur kassçrsarbetet ska organiseras framçver eftersom kassçren inte hinner med allt jobb på grund av sitt eget jobb i fçretaget och sjukdom inom familjen. É 6 KommittÑrapporter a) Julmarknad Eddie Blom meddelade att Julmarknaden gett ett netto på Çver kr enligt den preliminära sammanställningen. IntÄkterna beräknas till kr och omkostnaderna till kr. Ett mycket bra resultat framhçll Eddie Blom som varit marknadsgeneral fçr tredje gången och tackade alla Lions med partners och andra som gjort att marknaden kunde ge ett så stort Çverskott, fçrmodligen det hçgsta i vår historia. Presidenten och Çvriga närvarande gav Eddie Blom och hans kommittñ en FULL HAND fçr väl utfçrt arbete. b) Trivsel och omsorg Clas Kehlmeier påminde om att KommittÑn och presidenten ska träffa Eva Olsson på KungshÄllan måndag den 17 december kl fçr att dela ut julpengarna till Äldreboendena på Étorp, BjÇrken, SkogsglÄntan och Orupslund dit Även pressen bçr kallas. Alf Bengtsson meddelade vid fçrra månadsmçtet att kommittñn ska träffas fçr att lägga upp planer fçr kommittñns framtida arbete. Alf Bengtsson hade i mail framfçrt kommittñns tack till Josef Nanasi och Sven Persson med partner Birgitta fçr deras medverkan vid pensionärernas trivseldag på Lucky Bowl med Éke Hjerpe. Framtiden Styrelsen hade diskuterat frågan om vad som kommer att hända på KungshÄllan när kommunen ska spara och drar in en tjänst som hälsokoordinater som bl a har hand om de frivilliga volontär-verksamheten, många personer som hjälper till med olika aktiviteter fçr pensionärerna på KungshÄllan. Styrelsen har beslutat att uppdra År Sven Persson och sekreteraren att arbeta fram en protestskrivelse till kommunen om indragningarna på KungshÄllan. c) Konserter och MalmÄ Opera Anders Hansson meddelade att nästa fçreställning med MalmÇ Opera blir lçrdag den 13 april 2013 med ett Jaques Brel-program. d) Korvvagnen Pia Goldschmidt rapporterade att korvvagnen under hçsten dragit in Çver kr och att den ska ut två gånger till fçre nyår så beloppet beräknas bli ca kr. Lista fçr anteckning om deltagande fçr kommande fçrsäljning skickades runt under mçtet.

3 3 KommittÑn fçreslår att korvvagnen Är ute vid loppislçrdagar på Nya Torg och lçnefredagar utanfçr Systembolaget varje månad. Det Är viktigt att VI SYNS UTE BLAND FOLKET I HÄÄR. Listan bifogas protokollet som Bilaga, e) MedlemskommittÑn AvsÇgelse Anders Hansson har i skrivelse meddelat att han på grund av flyttning till Simrishamn vill lämna klubben i HÇÇr. Anders Hansson tackade fçr sina fyra År i Lions i HÇÇr och nämnde bl a samarbetet med MalmÇ Opera och dess fçreställningar på Kulturhuset Anders och med instiftandet av Lions kulturstipendium samt sitt engagemang i Midsommarfirandet på Berggrenska gården som gav mycket PR fçr Lions. Det har varit en mycket intressant tid fçr mig i HÇÇr. Presidenten tackade Anders Hansson fçr hans arbete i klubben och Çnskade honom och hans partner lycka till i Simrishamn. Henry Olofsson hade redan i maj 2010 begärt att på grund av sjukdom få lämna klubben som han tillhçrt sedan I juni 2010 beslutade klubben att Henry Olofsson skulle stanna kvar som privilegierad medlem. Efter undersçkning av Crister Olsson och presidenten har Henry Åter uttryckt sin Çnskan att på grund av sjukdom få lämna klubben. Presidenten framfçrde ett stort tack till Henry Olofsson fçr det arbete han lagt ned Inom klubben under 44 År. Sven Persson meddelade på styrelsemçtet att hans kandidat HÅkan Andersson tacka Nej till erbjudandet att bli lionsmedlem. f) ProgramkommittÑn Crister Olsson meddelade att tills vidare gäller fçljande program under vårterminen. Januari: BesÇk på Leksaksmuseum i EslÇv. Februari: Stand-up-komiker på besçk Mars: BesÇk på LydiagÅrdens. April: BesÇk på biogasanläggning i MaglasÄte. Maj: Gibraltarcyklisten på besçk, fçredrag om en cykeltur Juni: VÅravslutning på Fulltofta Naturcenter. Reservation fär ev Åndringar. g) Midsommarfirande på Berggrenska gården Presidenten meddelade att INGEN anmält sitt intresse fçr att ta Çver ansvaret fçr denna kommittñ som Josef Nanasi skçtt under tre År. Vid fçregående mçte var frågan uppe om Lions kunde tänka sig att ta Çver serveringen under sommaren på Berggrenska gården som tidigare skçtts av pensionärsfçreningen Klubb 72 av SPF. Styrelsen beslutade enhälligt avstå från Çvertagandet av serveringen på Berggrenska gården och att tills vidare hålla Ärendet med midsommarfirandet Çppet, vilket Även blev klubbens beslut. h) Materiel och färråd Sven Persson meddelade att fçrrådet Är i ordning. l) PR, IT och Foto Sekreteraren meddelade att ett foto med text om Kulturstipendiaten Ése Alexander varit infçrd i tidningen LION dec 2012.

4 4 j) KalenderkommittÑn Pia Goldschmidt meddelade vid fçregående månadsmçte att KalenderkommittÑn haft mçte och beslutat att uppskjuta utgivningen av en Lionkalender till År 2014 så att man hinner med att dokumentera alla Lions aktiviteter i sin rätta miljç. Sven Thuvesson har redan tagit några bilder vid julmarknaden och fçljer upp under Året med nya bilder från våra aktiviteter fçr att samla bilder till en kalender 2014 kr. k) HÄÄrsamdagen Pia Goldschmidt meddelade att kommittñn haft mçte den 28/11, varvid man beslutat att tills vidare lägga ned denna aktivitet eftersom FÇretagarna inte var beredda att Çverta huvudansvaret fçr arrangemanget. Styrelsen hade noterat att aktiviteten gav ett magert resultat i fçrhållande till det omfattande arbetet som lades ner. Klubben beslutade att tills vidare lägga ned denna aktivitet. l) Barncancerdagen i Lund Lars Sunning, sammankallande i kommittñn, hade vid fçrra månadsmçtet meddelat att i denna zon-aktivitet har klubben begärt att få stå fçr arrangemanget i april Det gäller matservering och underhållning på Barncanceravdelningen på sjukhuset i Lund, där vi engagerat oss tidigare under flera År. KommittÑn består av Lars Sunning, Thomas HÅkansson och Britt-Marie Larsen Andersson Barnvakt LP Ulf Petersson meddelade att styrelsen i princip ställt sig positiv till ett fçrslag från president Bo Kristensson, LC SvalÇv, som håller i zon-aktiviteten på Barncancerkliniken, att vi lions ska hjälpa till med barnpassning på avdelningen under kortare tid får att ge fçräldrar som bor på avdelningen lita andrum och fritid fçr andra aktiviteter. NÅgon vuxen person ska hela tiden finnas till hands på avdelningen. Klubben beslutade i enlighet med styrelsens fçrslag att tills vidare vara positiv till att delta på något sätt. m) Lions Plastkassar LP Ulf Petersson framfçrde på styrelsemçtet fçrslag om att Åter sälja Lions Plastkasse till affärerna. Presidenten hade bett Olle Iding att närmare undersçka om det Är läge att Åter starta upp denna aktivitet. Klubben beslutade godkänna vidtagna ÅtgÄrder och avvakta undersçkningen. n) PÅskpynt Olle Nilsson meddelade att kommittñn ligger i startgroparna fçr att efter jul-och nyårsfirande sätta igång med planeringen fçr denna stora aktivitet. PÅskdagen infaller 2013 den 31 mars. É 7 Inkomna skrivelser och styrelsebeslut AnsÄkan om bidrag a) Utegym i HÄrby DistriktsguvernÇr Anna Sahl har i brev efterlyst sponsorer till ett nytt Utegym i HÇrby som ska byggas till en kostnad av kr. Styrelsen hade utan diskussion beslutat att inte delta i denna aktivitet, vilket Även blev klubbens beslut.

5 5 b) Natashas barnlçger Natasha Andersson, TáBY, ansçker fçr 25:e Året om bidrag till hennes sommarläger i Roslagen fçr ukrainska strålskadade barn. Insamlingen sker genom LC Almunge i Uppland. Styrelsen hade beslutat att inte ge något bidrag till denna aktivitet, vilket Även blev klubbens beslut. c) Cambodia Helping Tour 2013 Presidenten hälsade Jenny och Mattias Johansson från Fogdarp välkomna till Lions fçr att närmare berätta om deras aktivitet i Kambodja att genomfçra en cykeltur på 50 mil genom Kambodja i januari månad fçr att samla in pengar från sponsorer till byggande av en skola fçr att ge fattiga barnen gratis undervisning i engelska i en liten by på landet. Jenny Johansson berättade att hennes lillebror Mattias redan 2004 varit i Kambodja och sett nçden bland barnen ute på landsbygden och hade samlat in pengar fçr att bygga enkla skollokaler fçr att hjälpa barnen med undervisning i engelska. Ér 2005 fçrolyckades Mattias i en tragisk dykolycka på Costa Rica. Jenny och hennes familj startade därefter en fond till brodern Mattias Minne fçr att kunna fortsätta det arbete han bçrjat med fçr fattiga barn på landsbygden. Tillsammans med Jenny Gren som Är tandskçterska från HÇrby Åker de på egen bekostnad till Kambodja fçr att hälsa på i skolan och hjälpa till med tandhygienen bland barnen som efter den ordinarie skolan kan få gratis undervisning i engelska. PÅ hemsidorna och (Tryck Ctrl och klicka på vänster musknapp) kan man läsa mycket om tidigare projekt och om planerna infçr detta projekt. Jenny Johansson meddelade att det Är hennes pappa som administrerar minnesfonden. Bilaga: utdrag av hemsidan/bloggen. Eftersom det var kort om tid beslutade styrelsen att begära mandat att bevilja ett lämpligt belopp till denna aktivitet som nu klubben blivit informerad om och i princip kan godkänna. Klubben beslutade att ge styrelsen mandat att bevilja ett lämpligt belopp, gärna lite stçrre enligt Crister Olsson, vid nästa styrelsemçte den 3 januari É 8 Övriga Çrenden a FogdarÄd GÇstgÅrd Lars Persson vid FogdarÇds GÄstgÅrd har erbjudit Lions gratis hyra till vidare om vi använder lokalen minst två gånger per År och anlitar Nillas Catering som finns på gården. Styrelsen hade beslutat att med tacksamhet ta emot erbjudandet, vilket Även blev klubbens beslut. b) Tack FÇreligger Tackbrev från GlimÅkra FolkhÇgskolas Baslinje fçr bidrag till Årets studieresa till Jylland. c) ZonmÄte FrÅn ZO Anders Arvelid har inkommit protokoll från Zon-mÇtet i Landskrona den 6 november med bl a beslut om en ny zon-aktivitet genom bidrag till ett läkarpars engagemang i ett projekt fçr HIV-smittade kvinnor i Tanzania.

6 6 d) Uppvaktning Bertil Gustavsson framfçrde ett stort tack till klubben fçr uppvaktningen på hans 70-Årsdag. Grattis! e) Information Sekreteraren meddelade att han via e-posten vidarebefordrat inkomna meddelanden från 1/ DistriktsguvernÄren Annas Nyhetsbrev nr 6 fçr december, 2/ LCI Lions Clubs International Nyhetsbrev fçr december. 3/ LCIF Lions Clubs International Foundation om PÅverka liv genom LCIF. 4/ Lions MD 101 Sveriges Lions Nyhetsbrev december. 5/ Lions Forskningsfond SkÅne, info och julhälsning 6/ LCI Lions Clubs International FramgÅngshistorier om medlemskap 7/ GMT Jan Seebass, Koordinator fçr medlemsutvecklingen i distriktet i en Rapport till DR, DistriktsrÅdet: Medlemsantalet i distriktet per den 30/ var en minskning med 6 medlemmar. Ett rimligt mål fçr Året Är att klubbarna tar in ca 10 % av medlemsstocken, d v s 130 nya medlemmar i distriktet. LC HÄÄr hade 44 medlemmar vid halvårsskiftet och borde enligt fçrslaget Çka med 4-5 medlemmar netto under Året. Till december har vi Çkat med 3 men fçrlorat 2 = nettoçkning från 44 till 45 medlemmar. Det finns alltså utrymme fçr några fler. f) LionshjÇrta Sekreteraren meddelade att han från kansliet i Stockholm kçpt 25 st rçda lionshjärtan med blinkande sken till damerna som hjälper till vid aktiviteterna fçr att synas Ännu bättre. É 9 Avslutning Presidenten Ulf Petersson tillçnskade alla en GOD JUL och GOTT NYTT ÄR samt tackade fçr livligt deltagande och avslutade verksamhetsårets tredje månadsmçte samt Çnskade välkommen Åter till månadsmçtet den 7 januari Vid protokollet: Justeras: Thorsten Liljekvist Sekreterare Ulf Petersson President

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12 NÇrvarande: 32 lions(av 45=71 %) och 16 partners. LP Ulf Petersson

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L

LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets andra månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr. 2012-10-08 (VÇrldsliondagen) NÇrvarande: 30 lions (65 %) och 5 partners samt

Läs mer

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45 LIONS CLUB I HÄÄR ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45 NÉrvarande: Ej nérvarande: PP Äke Svensson BKM Jan Wilborgsson LP Ulf Petersson 1:e vlp Eddie

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11 NÇrvarande: 26 Lions(av 45=58 %) och 5partners. Ä 1 LP Ulf Petersson hålsade

Läs mer

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr.

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr. LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr. NÉrvarande: 22 lions av 44 (50 %) och 4 gäster samt 5 ungdomar

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2013-02-11 NÇrvarande: 26 Lions(av 45=58 %) och 4 partners och 2 gäster (DG Anna Sahl

Läs mer

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00 LIONS CLUB I HÄÄR ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00 NÉrvarande: PP Äke Svensson LP Ulf Petersson 1:e vlp Eddie Blom 2:e v LP Lars G Thomasson LD

Läs mer

L I O N S C L U B H Ä Ä R

L I O N S C L U B H Ä Ä R L I O N S C L U B H Ä Ä R ANTECKNINGAR från styrelsemçtet den 12 april 2012 hemma hos GÇte Jonsson kl 19.oo-22.15 NÉrvarande LP Äke Svensson PP Bertil Gustavsson 1:e vlp Ulf Petersson 2:e vlp Eddie Blom

Läs mer

P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets färsta månadsmäte i matsalen på FogdarÄdsgÅrden 2012-09-10 (FogdarÄd Omsorg, VÅrd & Utbildning)

P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets färsta månadsmäte i matsalen på FogdarÄdsgÅrden 2012-09-10 (FogdarÄd Omsorg, VÅrd & Utbildning) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Internationelle presidenten 2012-2013 Wayne Maddens motto: In a world av service Åversatt till I en vérld av hjélpinsatser >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> LIONS

Läs mer

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Vi hjälper NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Så har då hösten kommit på allvar, klockorna är omställda till vintertid, det är blåsigt och kallt och det blir mörkare för var dag. I går, 29 oktober var det

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb Datum: 2013-05-07 Tid: 19:00 Plats: Klubbstugan Närvarande: 25 personer 1Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och

Läs mer

Zon möte för zon 2/3 i Norberg den 3 november 2016.

Zon möte för zon 2/3 i Norberg den 3 november 2016. Zon möte för zon 2/3 i Norberg den 3 november 2016. 1 Mötet öppnades och zonordförande Sven-Erik Ödring hälsade samtliga välkomna. 2 Som ordförande för mötet, valdes Sven-Erik Ödring. 3 Som sekreterare

Läs mer

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 6 December Välkommen till december månads nyhetsbrev.

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 6 December Välkommen till december månads nyhetsbrev. Vi hjälper NYHETSBREV nr. 6 December 2017 Välkommen till december månads nyhetsbrev. Verksamhetsåret närmar sig halvtid, och i skrivande stund har vi 930 medlemmar, en nettominskning med 36 medlemmar detta

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland Protokoll fört vid Sektion Södra Götalands representantskap 21 mars 2013 på Af Lund Antal deltagare: 37 närvarande medlemmar varav 23 som valda ombud med

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 PROTOKOLL Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 1 Mötets öppnande ZO Olle Ahlstöm öppnade mötet och hälsade alla välkomna till

Läs mer

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll Protokoll Fredagen den 21 april 2017 kl 15.00 Plats: Scandic Väst Örebro Dagordning 1 DG Margareta von Wachenfeldt förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Till sekreterare valdes VDG Britt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Verksamhetsrapport

Verksamhetsrapport Lions Clubs International MD 101 Distrikt 101 SM Verksamhetsrapport 2018-07-01 2019-03-31 Lions hjälper - Lions finns på plats - Lions gör det möjligt Distriktet består av 38 klubbar, 1 LEO-klubb och 1119

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden.

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist

Läs mer

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 2016-04-20 Sida 1(5) Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 Förslag: 4F Framtiden i vårt samhälle kommer att innebära utmaningar, ex naturkatastrofer, krig och flyktingströmmar. Förändring

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET

PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DistriktsRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Tingshuset, Lenhovda Tid: 2011-11-19, kl 10.00 - - 15. Närvarande: Torgny Rönnestad, Jan-Erik Thoft, Anders Eriksson, Madeleine

Läs mer

Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås

Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås Lions Distrikt 101B Protokoll från Distriktsmöte den 14 april 2012 Quality Hotel, Västerås Mötet öppnas av DG Roland Thorstensson Mötet ajourneras därefter för lunch 1 Mötet återupptas av DG Roland Thorstensson

Läs mer

Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping

Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping PROTOKOLL STY 3/2007 Sammanträdesdata Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Din insats och ditt engagemang har betydelse för många LC Sala. Verksamhetsplan för Lions Club Sala. Bildad 20 september 1951

Din insats och ditt engagemang har betydelse för många LC Sala. Verksamhetsplan för Lions Club Sala. Bildad 20 september 1951 Verksamhetsplan 2016-2017 för Lions Club Sala Bildad 20 september 1951 2016/2017 Lions Club International President, IP BOB CORLEW, USA president@lionsclubs.mmsend.com Multipeldistrikt 101 Sverige Guvernörsrådets

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM

PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Sida 1 av 6 PROTOKOLL FRÅN DISTRIKTSRÅDET LIONS CLUBS, DISTRIKT 101 SM Plats: Scandic Hotel i Växjö Tid: 2013-01-26, kl 09.00 ~ 16.15 Närv: Monica Jönsson, Lennart Svensson, Sören Fohlström, Johnny Berggren,

Läs mer

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet.

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Tierp. 2. Val av ordförande att leda mötet Stig Lundqvist valdes till ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare DS

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20

PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20 PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20 1. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd Upprop och

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2015 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid: tisdagen den 26 maj. 18-19,30. Plats: Trankärrsgården, Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Lars Erik Olofsson,

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Lions 100 år. Lions i världens 210 länder firar nu hundraårsjubiléet. På bilden ser du hur Lionsklubben Pasadena i Texas har slagit på stort och byggt ett jättelejon.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

Kyrkorådet för mandatperioden 2014-2017

Kyrkorådet för mandatperioden 2014-2017 1 (13) Kyrkorådet för mandatperioden 2014-2017 Plats och tid Perstorps prästgård, torsdagen den 19 november 2015, kl. 13.30-16.00. Beslutande Martin Nilsson, ordförande Marianne Zackrisson, vice ordförande

Läs mer

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014.

Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014. Lions Clubs International Distrikt 101-B protokoll distriktsrådsmöte nr 2, lördagen den 15:e november, hotell Stinsen i Hallsberg 2014. 1 Mötets öppnande DG Ingemar Karlsson hälsade samtliga välkomna och

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Närvarande Ej närvarande. Lena Jernström Lars-Erik Johansson Silva Holmér Anna Carlson Ulrik Bergquist Jeanette Liljebäck Kerstin Sundberg Vanja Ljung Crister Rosenberg Jenny Mellåker Ulrika Pettersson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 14 november 2007 Plats: Kansliet i Backaryd kl: 18:30 Närvarande Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Bennie Erlandsson, Fredrik Einarsson,

Läs mer

Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad

Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad 2004-09-27 Samarbetskommitténs protokoll 3/04 Tid/Plats Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad Närvarande Ledamöter Stefan Svalö, Bjuv Sven Yngve Persson, Bjuv Lars Elofson, Båstad

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Lions Distrikt 101S Fototävling

Lions Distrikt 101S Fototävling Lions Distrikt 101S Fototävling 2018 www.lions.se 1 Lions Club Dalby Lejonmarknaden har blivit ett ständigt återkommande arrangemang i Dalby Tivoli, underhållning, lotteri och servering är ett bra koncept,

Läs mer

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson Protokoll fört vid styrelsemöte med Skånska Sångarförbundet söndagen den 7 mars 2004 kl 9.30 på Örestrand Höganäs Närvarande: Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson,

Läs mer

Protokoll nr 3 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 4

Protokoll nr 3 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 4 Sidan 1 av 4 Närvarande: Erik Winell, EW, Arne Lindquist, AL, Anders Gustafsson, AG Lars Carlsson, LC, Roger Ohlsson, RO, Lars Sundberg,LS Bengt Simonsson, BS, Ove Hedberg, OH Adjungerade: Mats Hagberg,

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Protokoll vid Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2014.02.28

Protokoll vid Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2014.02.28 Protokoll vid Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2014.02.28 Öppnande 1. Skandinaviska Klubbens ordförande, Jens Ole Jespersen, hälsade alla närvarande hjärtligt välkomna och förklarade Skandinaviska Klubbens

Läs mer

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets tionde mçnadsmåte pç Fulltofta Naturcentrum utanfår HÅÅr.

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets tionde mçnadsmåte pç Fulltofta Naturcentrum utanfår HÅÅr. LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets tionde mçnadsmåte 2012-06-11 pç Fulltofta Naturcentrum utanfår HÅÅr. NÉrvarande: 29 lions av 44 (66 %) och 11 partners samt 1 gäst.

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 5 Datum: -06-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Rolf Weiffert Ordförande Eva Ohlin Sekreterare Carina Duholm Ledamot Gunilla Svensson Ledamot Frånvarande: Sassa Holmberg

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 2008-03-01 10:00-16:35 Scandic Hotel, Norrköping Närvarande Svemo Sture Fredell Stig Klemetz Lisbeth Hagman Jörgen Hafström Bertil Bergström Åke Knutsson Olle Bergman

Läs mer

PROTOKOLL TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN

PROTOKOLL TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN PROTOKOLL 2-2010 TELEFONMÖTE BARNKOMMITTÉN Sammanträdesdata Tid Måndagen den 17 maj kl 17.00-18.30 Deltagare Christer Melander Mats Ericsson Anders Sjöholm Tommy Landin Bodil Dahl sammankallande medlem

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 25 april 2009, kl. 12.00-18.55 26 april 2009, kl. 09.00 13.40 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Novotel, Göteborg Birgitta Ekesand,

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2013-2014 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08. Tid Onsdag den 7 maj 2008

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08. Tid Onsdag den 7 maj 2008 Norrköping 08 05 13 1(5) PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08 Sammanträdesdata Tid Onsdag den 7 maj 2008 Kallade Olle Bergman, sammankallande Kjell Ericsson Thomas Sandberg Susanne Lindell, adj. Lena Bleckman,

Läs mer

Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012

Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012 Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012 1. Mötets öppnande Alf Christensson hälsade alla välkomna till Villaägarna Tygelsjö-Västra Klagstorps

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte

Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte PROTOKOLL 1:5 Adelöv Framtidsgrupp, styrelsemöte Datum Tid Plats Närvarande 2012-09-04 19.00 21.00 Adelövs skola Kenneth Malm Ingemar Karlsson Uno Ljungberg Annika Hansson Helena Karlsson Kristina Karlsson

Läs mer

NYHETSBREV NR 8 februari 2017

NYHETSBREV NR 8 februari 2017 THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-U Vi gör det tillsammans NYHETSBREV NR 8 februari 2017 Vår medlemsstatus jan/feb 2017-01-27 Just nu är vi 984 medlemmar i distriktet. Vi har fått

Läs mer

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 KALLELSE till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 Plats: Samling på Rådhuset, därefter Grand Hotel. OBS! Styrelsen påminner vänligen om beslutet att öka mötesavgiften

Läs mer

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 10.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Olle Carlson, Pia Axelsson, Barbro Collin, Adjungerad jaktansvarig Sophia Jarl Frånvaro:

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2014 Nr 8 Datum: 2014-10- 14 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Lena Weiffert Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Bo Bergström

Läs mer

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Vittinge. 2. Parentation Tyst

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 3 juni 2014 Tid och plats Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Godkännande av föregående protokoll 2005 04 16-17 Beslutades att godkänna protokoll 2004 04 16-17, och lägga det till handlingarna.

Godkännande av föregående protokoll 2005 04 16-17 Beslutades att godkänna protokoll 2004 04 16-17, och lägga det till handlingarna. Protokoll fört styrelsemöte för Golden retrieverklubben 2005 07 02-03, Scandic hotell, Upplands Väsby Närvarande: Beslutande: Ing-Marie Röstlund Lena Flodfält Helena Hellström Lars Johnsson ( 114-132)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 1 FIRMA Föreningens firma är Särö Villaägareförening, (org. nr. 849400 7076) 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till

Läs mer

a) Samnhällsbyggnadsnämndens föredragningslista upptog inte något som behöver tas upp av styrelsen.

a) Samnhällsbyggnadsnämndens föredragningslista upptog inte något som behöver tas upp av styrelsen. PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE I FIGEHOLMS SAMHÄLLSFÖRENING DEN 21 AUGUSTI 2013 Närvarande: Kerstin Hemmingsson (ordf), Lennart Ericsson (suppl.), Roland Johansson, Inger Nicklagård, Sven Gunnar Persson,

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman -

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman - Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 En tyst minut hölls för drevervännerna Lennart Davidsson, Alf Johansson och Håkan Petrén 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014

KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014 ÅRSMÖTESPROTOKOLL KATARINA SKOLGILLE 8 maj 2014 Lokal: Sjölins Ek gymnasium, Mäster Mikaels gata 10 Stockholm. 1/ Åldermannen, Göran Wendin, öppnade Katarina Skolgilles 84:e årsmöte och hälsade alla årsmötesdeltagare

Läs mer