LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L"

Transkript

1 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets andra månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr (VÇrldsliondagen) NÇrvarande: 30 lions (65 %) och 5 partners samt 2 gäster. Invigning LP Ulf Petersson hälsade välkommen till Årets andra månadsmçte med både invigning av nya medlemmar och redovisning av två stipendiater om hur pengarna använts. Presidenten tände ett ljus fçr LionrÇrelsen som grundades just denna dag 1917 vid sin fçrsta kongress i Dallas, Texas, USA. Lions som i dag fyller 95 År Är världens stçrta serviceklubborganisation med medlemmar i 207 länder i klubbar, I Sverige finns 481 klubbar med medlemmar per den 30 juni Under ledning av presidenten fçrrättades hçgtidlig invigning av två nya medlemmar, nämligen Marie LindelÄw med presidenten som fadder och Christer Ovallius med partner Kerstin Lill med Thomas HÅkansson som fadder. Sven Thuvesson läste Lions syften och Lions etik samt internationella uppgifter. Sedan de nya medlemmarna besvarat frågan om de Çnskade fortsätta delta i Lions arbete och fçlja dess etik och Çvriga regler med JA fçrklarade presidenten dem invigda i Lions och klubben i HÇÇr samt ÇverlÄmnades medlemscertifikaten. Faddrarna ÇverlÄmnade lionsmärket till de nya medlemmarna samt dambroschen till partnern Kerstin Lill. Presidenten och Çvriga medlemmar med partners hälsade de nya medlemmarna med partner välkomna i Lions gemenskap. MÅltid KlubbmÄstaren Sven Persson presenterade maten från den nya matleverantçren Nillas Catering som framçver kommer att leverera maten till oss. Det Är dock mycket viktigt att gçra avanmçlan till klubbmästaren senast onsdagen fçre mçtet om Du inte kan komma. Tre Lions har inte gjort någon avanmälan idag. Vi får betala den mat som beställts. FÄr icke gjord avanmçlan kommer en debitering på minst 100 kr! FÄredrag Presidenten presenterade Tanja Svensson som fick Lions Ungdomsstipendium 2011 fçr deltagande i träning på vattenskidor i USA. Tanja Svensson redovisade med bilder sina upplevelser i Florida, USA, under några veckor sommaren 2012 med träning och tävlingar i vattenskidåkning. Hon berättade

2 2 också att hon blivit invald i klubbens styrelse (RingsjÄns Vattenskidklubb) och har uppdrag som tränare i fçreningen. Tanja Svensson tackade fçr stipendiet från Lions som gjort det omçjliga mçjligt fçr hennes utveckling inom sporten. Presidenten presenterade Även Peter Nilsson som fick 2012 Års Ungdomsledarestipendium fçr sitt arbete under många År inom Frosta InnebandyfÄrening. Peter Nilsson redovisade med bilder hur man arbetar med innebandy som uppstod på 1980-tal efter mçnster från landhockey som spelas utomhus och Är en olympisk gren sedan bçrjan av 1900-talet. Frosta IBF bildades 1993 och Peter Nilsson har varit med sedan dess fçr att träna olikas ungdomslag. Peter Nilsson tackade fçr Stipendiet som han fick av Lions och ska användas till läger fçr ungdomslaget som Är mycket uppskattat. Tack LP Ulf Petersson tackade både Tanja och Peter fçr deras redovisning och stora engagemang i sina fçreningar. De Är värdiga mottagare av Lions stipendier och hedrades med en stor applåd.. MÄte É 1 LP Ulf Petersson Çppnade månadsmçtet. É 2 Dagordningen godkändes. É 3 Upprop = KlubbmÄstarens anmälningslista, totalt 37 närvarande. É 4 FÇregÅende mçtes protokoll godkändes. É 5 Kassarapport KassÇren redovisar fçljande behållning: AD: kr, AK: kr, OMTANKE: kr och MINT: kr É 6 KommittÑrapporter a) Julmarknad Eddie Blom redovisade på styrelsemçtet att Julmarknaden blir sçndag den 2 december kl på Jurist-& MÄklarhuset. KommittÑn har mçte den 15 oktober fçr att fastställa planeringen fçr aktiviteten. LP meddelade att styrelsen har beslutat att debitera varje medlem 120 kr fçr att finansiera en del av vinsterna vid Julkappstombolan. Medlemmarna slipper därfçr att själva skaffa varor till vinster i Julklappstombolan. Detta blev Även klubbens beslut Ett särskilt meddelande om debiteringen skickas ut med e-posten. b) MÄllan Sven Thuvesson meddelade att gräset vid MÇllan i BosjÇkloster klippts regelbundet under sommaren och senast idag. KassÇren uppmanas skicka faktura på kr fçr arbetet med gräsklippningen i januari till Kulturen i Lund. c) Trivsel och omsorg Alf Bengtsson meddelade att kommittñn ska träffas fçr att lägga upp planer fçr kommittñns framtida arbete.

3 3 d) Stipendier K G Andersson meddelade att kommittñn haft mçte efter ansçkningstidens utgång den 30 september fçr det nyinrättade Kulturstipendiet på kr. Bland 10 fçrslag har kommittñn fastnat fçr Ösa Alexandersson. Hon Är sagoberättare, skådespelare och musikant som bl a uppträder bland barnen med Trollmor sagor. (Se hemsidan : Motivering till Årets stipendium: Med all din kreativitet och ditt fantastiska engagemang i sagorna vçrld, Çr du ett färedäme som bçrare och Återskapare av en berçttartradition som varit på vçg att färsvinna. Denna text finns på Diplomet som medfçljer stipendiechecken på kr. Stipendiet delades ut av presidenten i samband med MalmÇ Operas fçreställning av Tosca på Kulturhuset Anders lçrdagen den 6 oktober. Mycket uppskattat av både mottagaren och publiken i salongen. e) KulturNatten/Korvvagnen Pia Goldschmidt rapporterade att kommunen firat Kulturnatten fredag den 28 september på Nya Torg. Lions ställde upp med fçrsäljning av korv samt Çl och läsk kl Korvvagnen var igång Även loppis-lçrdagen den 6 oktober på Nya Torg. Dessa två tillfällen inbringade netto kr. BRA JOBBAT i kommittñn. Lista fçr anteckning om deltagande fçr kommande fçrsäljning skickades runt under mçtet. NÄsta gång Är fredag den 26/10. Listan bifogas protokollet. Bilaga, f) Medlems- och nomineringskommittñn Alf Andersson meddelade att ytterligare en intresserad blivande medlem Är på gång, ev redan i november. KlubbmÄstaren påminner om att den som har med en gäst vid ett mçte betalar matavgiften. Vid invigningen betalar klubben matavgiften. Klubben betalar Även matavgiften fçr inbjudna fçredragshållare och underhållare. g) ProgramkommittÑn Bertil Gustavsson i ProgramkommittÑn meddelade att mçtet i november utformas som en engelsk PUB-afton. NÄr det gäller DecembermÇtet har klubbmästaren framfçrt Åsikter om detta som kommittñn ska titta på. I Çvrigt gäller fçljande program under vårterminen. Januari: BesÇk på Leksaksmuseum i EslÇv. Februari: Stand-up-komiker på besçk Mars: BesÇk på LydiagÅrdens. April: BesÇk på biogasanläggning i MaglasÄte. Maj: Gibraltarcyklisten på besçk, fçredrag om en cykeltur Juni: VÅravslutning på Fulltofta Naturcenter. Reservation fär ev Åndringar. h) Midsommarfirande LP Ulf Petersson meddelade att Josef Nanasi som under tre År, , svarat fçr familjeunderhållningen på midsommarafton undanbett sig ansvaret fçr denna kommittñ. LP undrade om det finns någon bland lions som vill Åta sig detta uppdrag så att vi kan fortsätta att synas vid denna familjeaktivitet. HÄr av Dig till styrelsen!

4 4 i) Materiel och färråd Sven Persson meddelade att fçrrådet Är i ordning. l) PR, IT och Foto Bertil BjÇrk meddelade vid fçrra månadsmçtet att information från alla kommittñer med lätthet kan infçras på vår hemsida som kan nås genom LÇsen fçr inloggning på medlemssidorna Är fortfarande Lions2012. k) KalenderkommittÑn Pia Goldschmidt meddelade att KalenderkommittÑn haft mçte och beslutat att uppskjuta utgivningen av en Lionkalender till År 2014 så att man hinner med att dokumentera alla Lions aktiviteter i sin rätta miljç. LedamÇter i KalenderkommittÑn utsågs vid fçrra mçtet och består av Pia Goldschmidt, sammankallande, Bertil BjÇrk, Sven Thuvesson och Ulf Petersson. l) Julgransinsamling LP Ulf Petersson fçreslog på senaste styrelsemçtet efter en idñ från ZonmÇtet att Även klubben i HÇÇr bçr engagera sig i insamling av begagnade julgranar. Jan Wilborgsson har Åtagit sig att närmare undersçka mçjligheten att starta en sådan aktivitet om ingen annan i HÇÇr eventuellt redan har startat något likartat. Styrelsen Återkommer med fçrslag. m) MalmÄ Opera Bo Nyman i KonsertkommittÑn rapporterade från MalmÇ Operas fçreställning på Kulturhuset Anders lçrdag den 6/10 som blev ett mycket lyckat arrangemang som livligt uppskattade av den fulltaliga publiken. Bo Nyman framfçrde ett stort tack från Anders Hansson till alla lions med partners som medverkat och gjort att fçreställningen njutbar fçr publiken. NÄsta fçreställning med MalÇ Opera blir med Jacques Brel den 16 mars n) IR, Internationella relationer Öke Svensson frågade om hur det blir med bidraget till Ulrika Nilssons fritidshem Qhanawara i Bolivia sedan Ulrika med familj flyttat hem till Sverige. KassÇren Bo Nyman meddelade att Ulrika skçter den ekonomiska ledning av fritidshemmet från HÇÇr och att bidraget från Lions med 1000 kr i månaden gäller till verksamhetsårets slut, d v s juni Öke Svensson efterlyste en redovisning av Lions bidrag på kr till skola i Namibia genom Eva och Bengt-Inge Hallberg som jobbar i Namibia. Freddy Friberg har i ett särskilt meddelande via e-posten hänvisat till makarnas hemsida om Namibia-insamlingen och att en slutlig redovisning kommer att ÇverlÄmnas senare under hçsten. Freddy Friberg håller kontakt med GÇran Brandt i HÇÇr, som Är jobbarkompis med Bengt-Inge Hallberg. o) HÄÄrsamdagen HÅkan Asmoarp rapporterade att kommittñn haft mçte med FÇretagarfÇreningen om uppläggningen av HÇÇrsamdagen 2013 som ev bli under september i stället fçr mars månad. Lions fçrsçker få Çver huvudansvaret fçr aktiviteten till FÇretagarfÇreningen som genom arrangemanget har stora mçjligheter att visa upp sig fçr invånarna i HÇÇr.

5 5 p) Barncancerdagen i Lund Lars Sunning, sammankallande i kommittñn, meddelade att i denna zon-aktivitet har klubben begärt att få stå fçr arrangemanget i april Det gäller matservering och underhållning på Barncanceravdelningen på sjukhuset i Lund, där vi engagerat oss tidigare under flera År. KommittÑn består av Lars Sunning, Thomas HÅkansson och Britt-Marie Larsen Andersson É 7 Inkomna skrivelser och styrelsebeslut AnsÄkan om bidrag a) Cystisk Fribros Ann-Christin Dellholm, HÇÇr, som har ett barnbarn 6 År, och som lider av Cystisk Fibros, framfçrde ett stort tack till Lions som under de senaste två Åren skänkt bidrag (2x2000 kr) till forskningen om sjukdomen. Nu firas Åter den europeiska CF-dagen i november varfçr det vore lämpligt med ett nytt bidrag till CF-forskningen. Styrelsen hade beslutat att bevilja kr fçr ÄndamÅlet, vilket Även blev klubbens beslut. b) VolontÇr i Ghana Fyra ungdomar som går sista Året på JB-gymnasiet i Lund och inte Är från HÇÇr har ansçkt om bidrag fçr volontärresa till Ghana sommaren Styrelsen har beslutat avslå framställningen, vilket Även blev klubbens beslut. c) HjÇrtstartare Freddy Friberg tog Åter upp frågan om Lions ska satsa på inkçp av hjärtstartare till fçreningar i HÇÇr. En elev på SÄtoftaskolan har tagit initiativ till genomfçrande av hjärt-och lungräddning i skolan och fçljden av detta kan bli behov av pengar fçr inkçp av hjärtstartare. Styrelsen har inte behandlat frågan. Freddy Friberg får i uppdrag att gçra en inventering om vad som finns och vilket behov av inkçp av hjärtstartare det finns i kommunens skolor. Klubben beslutar bordlägga Ärendet i avvaktan på undersçkningen. d) Distriktet projektkatalog LP Ulf Petersson meddelade att vid fçrra månadsmçtet beslutade klubben att hçja bidraget från kr till kr till angelägna projekt som finns med i Distriktets Projektkatalog Presidenten har enligt tidigare beslut fçreslagit vilka projekt som ska beviljas bidrag. Presidenten lade fram fçljande beslut: Kronor per medlem 1) Lions Rent Vatten ) Stipendier till Distriktet ) LCIF Int HjÄlpfond ) StÇd till funktionshindrade ) Katastrofberedskapen ) Verksamhet f funktionshindr ) PengapÅsen /RM/ ) Samnordiskt projekt /RM/ ) UngdomslÄger/Utbyte ) Utbildning Flickor Nepal ) MiljÇprojekt ) Lions Quest Tillsammans Summa kr kr 685 kr/medlem Klubben beslutade fastställa presidentens beslut.

6 6 É 8 Övriga Çrenden a) Lions klubbmçsterskap i golf Under ledning av Bertil BjÇrk hade klubbmästerskap i golf genomfçrts fredag den 21/9 på BosjÇklosters golfbana. Det var 11 spelare som startade. Segrade gjort Barbro Petersson, 2:a blev K G Andersson, 3:a blev Olle Iding och 4:a blev Eddie Blom. STORA APPLÖDER c) DistriktsmÄte Presidenten och sekreteraren rapporterade från hçstens DistriktsmÇtet på Medborgarhuset i EslÇv den 15 september då verksamheten fçr godkändes och nya projekt presenterades. En läkare från Lund hçll ett intressant fçredrag om barndiabetes eftersom insamlingen till VÄrldens barn detta År går till barndiabetesforskningen. d) ZonmÄte ZO Anders Arvelid ledde zon-mçtet på Fulltofta Naturcenter onsdag den 19 september. Det var klubben i HÇÇr som stod fçr arrangemanget. Ulf Petersson, Lars Thomasson, Jan Wilborgsson, Öke Svensson och Thorsten Liljekvist deltog i mçtet där de närvarande klubbarna redovisade sina aktiviteter. e) GlasÄgoninsamling NÅgon frågade efter om glasçgon fortfarande samlas in genom Lions. LP Ulf Petersson svarade att denna insamling fortsätter och att man kan läsa om det på Lions hemsida d) Diverse meddelanden Sekreteraren meddelade att han via e-posten vidarebefordrat inkomna meddelanden från 1/ DistriktsguvernÇren Annas Nyhetsbrev oktober, 2/ LCI Lions Clubs International Nyhetsbrev oktober, 3/ Lions Forskningsfond SkÅne som nyligen startat sin verksamhet inom distrikt 101S och Region SkÅne, 4/ Qhanawara Fritidshem i Bolivia, rapport från Ulrika Nilsson, 5/ HÇÇrs FÇreningsallians Nyhetsbrev september, och 6/ Kulturhuset Anders med hçsten program på kulturhuset. Vidare fçrelåg tackkort från NorrÄngsskolans elevkår som fått bidrag från Lions och som varit på lägerskola i GrÇvelsjÇn. É 9 Avslutning Presidenten Ulf Petersson tackade fçr livligt deltagande och avslutade verksamhetsårets andra månadsmçte. Vid protokollet: Justeras: Thorsten Liljekvist Sekreterare Ulf Petersson President

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets tredje månadsmäte i matsalen på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2012-11-12 NÇrvarande: 32 lions(av 45=71 %) och 16 partners. LP Ulf Petersson

Läs mer

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45 LIONS CLUB I HÄÄR ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 8 november 2012 hemma hos Eddie Blom. Kl 18.30-21.45 NÉrvarande: Ej nérvarande: PP Äke Svensson BKM Jan Wilborgsson LP Ulf Petersson 1:e vlp Eddie

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr 2012-12-10

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr 2012-12-10 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets fjçrde månadsmäte i matsalen på FogdarÄds GÇstgÅrd i HÄÄr 2012-12-10 NÇrvarande: 27 lions(av 45=60 %) och 20 partners. VÇlkommen och

Läs mer

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr.

P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr. LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L fårt vid det 53:e verksamhetsçrets sjunde mçnadsmåte 2012-03-12 pç Kontorshuset NAVET, Matsalen i HÅÅr. NÉrvarande: 22 lions av 44 (50 %) och 4 gäster samt 5 ungdomar

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11 LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjunde månadsmäte på LydiagÅrden utanfär HÄÄr 2013-03-11 NÇrvarande: 26 Lions(av 45=58 %) och 5partners. Ä 1 LP Ulf Petersson hålsade

Läs mer

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00

LIONS CLUB I HÄÄR. ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00 LIONS CLUB I HÄÄR ANTECKNINGAR från StyrelsemÇtet den 6 september 2012 hemma hos Ulf Peterson. Kl 18.30-22.00 NÉrvarande: PP Äke Svensson LP Ulf Petersson 1:e vlp Eddie Blom 2:e v LP Lars G Thomasson LD

Läs mer

P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets färsta månadsmäte i matsalen på FogdarÄdsgÅrden 2012-09-10 (FogdarÄd Omsorg, VÅrd & Utbildning)

P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets färsta månadsmäte i matsalen på FogdarÄdsgÅrden 2012-09-10 (FogdarÄd Omsorg, VÅrd & Utbildning) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Internationelle presidenten 2012-2013 Wayne Maddens motto: In a world av service Åversatt till I en vérld av hjélpinsatser >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> LIONS

Läs mer

L I O N S C L U B H Ä Ä R

L I O N S C L U B H Ä Ä R L I O N S C L U B H Ä Ä R ANTECKNINGAR från styrelsemçtet den 12 april 2012 hemma hos GÇte Jonsson kl 19.oo-22.15 NÉrvarande LP Äke Svensson PP Bertil Gustavsson 1:e vlp Ulf Petersson 2:e vlp Eddie Blom

Läs mer

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr

LIONS CLUB HÄÄR. P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr LIONS CLUB HÄÄR P R O T O K O L L färt vid det 54:e verksamhetsårets sjçtte månadsmäte på Kontorshuset NAVET i HÄÄr 2013-02-11 NÇrvarande: 26 Lions(av 45=58 %) och 4 partners och 2 gäster (DG Anna Sahl

Läs mer

Verksamhetsplan för distrikt 101-B

Verksamhetsplan för distrikt 101-B Verksamhetsplan för distrikt 101-B 2011-2012 Ansvar och mål GLT Ledarutveckling Utbilda nuvarande och pågående klubbfunktionärer Sprida lionskunskap i klubbarna Utbilda ZO och VZO Informera nya Lions i

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Din insats och ditt engagemang har betydelse för många LC Sala. Verksamhetsplan för Lions Club Sala. Bildad 20 september 1951

Din insats och ditt engagemang har betydelse för många LC Sala. Verksamhetsplan för Lions Club Sala. Bildad 20 september 1951 Verksamhetsplan 2016-2017 för Lions Club Sala Bildad 20 september 1951 2016/2017 Lions Club International President, IP BOB CORLEW, USA president@lionsclubs.mmsend.com Multipeldistrikt 101 Sverige Guvernörsrådets

Läs mer

Verksamhetsrapport

Verksamhetsrapport Lions Clubs International MD 101 Distrikt 101 SM Verksamhetsrapport 2018-07-01 2019-03-31 Lions hjälper - Lions finns på plats - Lions gör det möjligt Distriktet består av 38 klubbar, 1 LEO-klubb och 1119

Läs mer

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden.

LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. LP Norrtälje Rolf Hammarberg önskade alla välkomna till Norrtälje Han berättade om Roslagens Huvudstad Norrtälje och dess historia genom århundraden. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Verksamhetsplan för distrikt 101-B

Verksamhetsplan för distrikt 101-B Verksamhetsplan 2012-2013 för distrikt 101-B Ansvar och mål GLT Ledarutveckling Utbilda nuvarande och pågående klubbfunktionärer Sprida lionkunskap i klubbarna Utbilda ZO och VZO Vara mentor till framtida

Läs mer

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017

Vi hjälper. NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Vi hjälper NYHETSBREV nr. 5 november 2017 Så har då hösten kommit på allvar, klockorna är omställda till vintertid, det är blåsigt och kallt och det blir mörkare för var dag. I går, 29 oktober var det

Läs mer

Sida 1 av totalt 7 Club-Nytt inför månadsmöte den 2010-11-10 NOVEMBER 2010. Månadsmötets höjdpunkter: Intagning av Hans Hed, Hedersmedlem

Sida 1 av totalt 7 Club-Nytt inför månadsmöte den 2010-11-10 NOVEMBER 2010. Månadsmötets höjdpunkter: Intagning av Hans Hed, Hedersmedlem Sida 1 av totalt 7 Club-Nytt inför månadsmöte den 2010-11-10 NOVEMBER 2010 Månadsmötets höjdpunkter: Intagning av Hans Hed, Hedersmedlem Julmarknaden, Generalens kväll Vinlotteri Partners och vänner är

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017

Förslag: Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 2016-04-20 Sida 1(5) Verksamhetsplan etsplan för Distrikt 101-A, 2016-2017 Förslag: 4F Framtiden i vårt samhälle kommer att innebära utmaningar, ex naturkatastrofer, krig och flyktingströmmar. Förändring

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20

PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20 PROTOKOLL FÖRT VID MEDLEMSMÖTE YSTADS BRUKSHUNDKLUBB 5 oktober, 2010 klockan 20 1. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd Upprop och

Läs mer

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet.

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Tierp. 2. Val av ordförande att leda mötet Stig Lundqvist valdes till ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare DS

Läs mer

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 En tyst minut hölls för drevervännerna Lennart Davidsson, Alf Johansson och Håkan Petrén 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Distriktsguvenör 101 SV. Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630. Sida 1. DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011.

Distriktsguvenör 101 SV. Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630. Sida 1. DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011. Sida 1 Distriktsguvenör 101 SV Verksamhetsberättelse för 101 SV 110701 120630 DR-electmöte i Ljungby den 11 juni 2011. Uppstartsmöte för det nya distriktsrådet genomfördes i Ljungby. Kalendarium för verksamhetsåret

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1

Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 PROTOKOLL Fört vid zonmöte med zon 6 Distrikt 101-SM den 12-09-17. Plats: Klostergården, Hultsfred Närvaro: enligt bilaga 1 1 Mötets öppnande ZO Olle Ahlstöm öppnade mötet och hälsade alla välkomna till

Läs mer

Lions Club Bålsta. En liten cell i en världsomspännande organisation. Org.-nr 817000-9222. Postadress Lions Club Bålsta Skvadronvägen 2 746 52 Bålsta

Lions Club Bålsta. En liten cell i en världsomspännande organisation. Org.-nr 817000-9222. Postadress Lions Club Bålsta Skvadronvägen 2 746 52 Bålsta Lions Club Bålsta En liten cell i en världsomspännande organisation Org.-nr 817000-9222 Postadress Lions Club Bålsta Skvadronvägen 2 746 52 Bålsta Bankgiro 579-2957 Swish 1234 26 09 80 E-post balsta.lions@balsta.lions.se

Läs mer

KLUBBKASSÖR. Utan pengahantering. stänga Lions!

KLUBBKASSÖR. Utan pengahantering. stänga Lions! KLUBBKASSÖR Utan pengahantering kan vi stänga Lions! Uppgifter. Ansvara för att hjälpkassa och dess avkastning hålls åtskild från administrativa medel. Ansvara för klubbens räkenskaper Delta i zon- och

Läs mer

NYHETSBREV NR 4 oktober

NYHETSBREV NR 4 oktober THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-U Vi gör det tillsammans NYHETSBREV NR 4 oktober 2016-09-01 Så övergår september så sakteliga till den klassiska höstmånaden oktober. När jag växte

Läs mer

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30

till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 KALLELSE till Kristianstads Zontaklubb Medlemsmöte onsdagen 8 oktober 2014 kl. 18.30 Plats: Samling på Rådhuset, därefter Grand Hotel. OBS! Styrelsen påminner vänligen om beslutet att öka mötesavgiften

Läs mer

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017

Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Distriktguvernörens nyhetsbrev mars 2017 Lions 100 år. Lions i världens 210 länder firar nu hundraårsjubiléet. På bilden ser du hur Lionsklubben Pasadena i Texas har slagit på stort och byggt ett jättelejon.

Läs mer

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom)

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom) Norrköping 99 09 20 1(6) PROTOKOLL UK 2/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 10 och lördagen den 11 september 1999 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro och Hotell Billingehus, Skövde Jörgen Hafström,

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Tel Datum :

Tel Datum : 1(5) Tel. 0417-19430 Datum : 2016-08-08 kl 18:00 i klubbrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars Birgersson (ord ledamot/vice ordförande) Verner Arvdalen (ord. ledamot) Lena Persson (ord. ledamot)

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars Närvarande: Bodil Nilsson, Ylva Cole, Anna-Pia Fällmark,, Helene Hansson, Gunnar Jönsson, Franca Smith,

Läs mer

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll

Distriktsrådsmöte 4. Protokoll Protokoll Fredagen den 21 april 2017 kl 15.00 Plats: Scandic Väst Örebro Dagordning 1 DG Margareta von Wachenfeldt förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Till sekreterare valdes VDG Britt

Läs mer

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 ÅRSMÖTESPROTOKOLL KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 Lokal: Sjölins Ek gymnasium, Mäster Mikaels gata 10 Stockholm. 1/ Åldermannen, Göran Wendin, öppnade Katarina Skolgilles 83:e årsmöte och hälsade alla årsmötesdeltagare

Läs mer

PRO Eslöv 70 år 1943 2013.

PRO Eslöv 70 år 1943 2013. PRO Eslöv 70 år 1943 2013. Inledning 1942 mitt under brinnande krig bildades Sveriges pensionärers riksorganisation. Anledningen till detta var pensionärernas svåra situation i samhället. Få pensionärer

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari Närvarande: Eva-Lena Jönsson, Bodil Nilsson, Helena Truedsson, Lena Wetterskog- Sjöstedt, Ylva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 2008-03-01 10:00-16:35 Scandic Hotel, Norrköping Närvarande Svemo Sture Fredell Stig Klemetz Lisbeth Hagman Jörgen Hafström Bertil Bergström Åke Knutsson Olle Bergman

Läs mer

Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2007 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening Styrelse Ordförande Lars Elmqvist Kassör Ingvar Bengtsson

Läs mer

Lions Distrikt 101S Fototävling

Lions Distrikt 101S Fototävling Lions Distrikt 101S Fototävling 2018 www.lions.se 1 Lions Club Dalby Lejonmarknaden har blivit ett ständigt återkommande arrangemang i Dalby Tivoli, underhållning, lotteri och servering är ett bra koncept,

Läs mer

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson Protokoll fört vid styrelsemöte med Skånska Sångarförbundet söndagen den 7 mars 2004 kl 9.30 på Örestrand Höganäs Närvarande: Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-04-24 14:00 11-19 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 5 Tid: 2015-04-13 kl 09.30-12.15 Plats: Kulturhuset

Styrelseprotokoll nr 5 Tid: 2015-04-13 kl 09.30-12.15 Plats: Kulturhuset BRÄKNE-HOBY 1(3) Styrelseprotokoll nr 5 Tid: 2015-04-13 kl 09.30-12.15 Plats: Kulturhuset Närvarande: Elisabet Petersson, Börje Andersson, Kerstin Linde, Sonja Blomé, Hasse Jonsson, Berit Ljungström, Lisbeth

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 6-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 6-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 6-2013 2013-06-14 (10.00-17.00) Ulricehamn Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Sammankallande 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-01-21 1 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

Nyhetsbrev juni, 2013. Hej,

Nyhetsbrev juni, 2013. Hej, Hej, Nyhetsbrev juni, 2013 Här kommer juni månads nyhetsbrev från oss på kontoret. Du har fått detta nyhetsbrev därför att du är klubbpresident eller klubbsekreterare. Var vänlig sprid det till alla medlemmar

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. -1- (6) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Johan Svenningson Katrineholm

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1-2010 2010-02-05 15.00-19.00 Arlanda Stad Deltagare SVEMO Peter Isgren Roger Karlsson Håkan Olsson Jan-Eric Sällqvist Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 för RSMH Kamratföreningen Lyktan Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2012 för RSMH Kamratföreningen Lyktan Helsingborg RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) Lyktan i RSMH Lyktan är en förening i utveckling. Föreningen är en ideell, partipolitisk obunden och religiös neutral förening, som genom socialpolitisk

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 5 Datum: -06-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Rolf Weiffert Ordförande Eva Ohlin Sekreterare Carina Duholm Ledamot Gunilla Svensson Ledamot Frånvarande: Sassa Holmberg

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

NYHETSBREV NR 8 februari 2017

NYHETSBREV NR 8 februari 2017 THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS DISTRIKT 101-U Vi gör det tillsammans NYHETSBREV NR 8 februari 2017 Vår medlemsstatus jan/feb 2017-01-27 Just nu är vi 984 medlemmar i distriktet. Vi har fått

Läs mer

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström

Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin Engström Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 augusti 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson, Sofie Widal, Martin

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Jägareförbundet Halland

Jägareförbundet Halland Jägareförbundet Halland Sida l av 5 Protokoll för 2012 års ordinarie länsföreningsstämman Tid: Plats: Närvarande: Torsdagen den 22 mars Medborgarhuset i Tvååker ca. 140 ombud, medlemmar, styrelseledamöter

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 Plats: Stallet på Mårbacka Närvarande: ett femtiotal av sällskapets medlemmar samt ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman, Herta

Läs mer

Årsmöte för Landöns byalag

Årsmöte för Landöns byalag Årsmöte för Landöns byalag Datum: Tid: 16:00 Plats: Klubbstugan, Landöns hamn 1 Mötets öppnande Ellinor Thim hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat 2 Val av mötesordförande Årsmötet beslutade

Läs mer

Vi gör det tillsammans

Vi gör det tillsammans Vi gör det tillsammans Nyhetsbrev 5 Hej alla Lionvänner nu råder det normaltid igen och november har svept sin våta mörka filt runt oss, då är det skönt att krypa upp i soffan och läsa en god bok eller

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 8-15 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 7 Datum: 2016-08-09 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Gunilla

Läs mer

Ystads Segelsällskap. Protokoll från styrelsemöte /30

Ystads Segelsällskap. Protokoll från styrelsemöte /30 Ystads Segelsällskap Protokoll från styrelsemöte 2015-06-23/30 Närvarande: Benny Persson, Ola Tedin, Eva Milberg, Bitte Nyman, Conny Jönsson, Inge Håkansson och Allan Waktmar. Särskilt adjungerad till

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Liberty Intelligence Our Nations Safety

Liberty Intelligence Our Nations Safety Liberty Intelligence Our Nations Safety ( Frihet Klokhet Vårt Lands Trygghet) -12 Lions organisation. (vårt distrikt) Klubbar (38 st) Zoner (6 st) Distrikt 101-SM (10 st) 101. Multipeldistriktet MD (1

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-09-25 14:00 20-29 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

PROTOKOLL STY 4/2006 1(5) Tid kl och kl Plats Scandic Hotel Nord, Norrköping

PROTOKOLL STY 4/2006 1(5) Tid kl och kl Plats Scandic Hotel Nord, Norrköping PROTOKOLL STY 4/2006 1(5) PROTOKOLL STY 4/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-05-05 kl 18.00 och 2006-05-06 kl 09.00-12.00 Plats Scandic Hotel Nord, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012

Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012 Protokoll fört vid vår- och årsmötet för Villaägarna Tygelsjö / V. Klagstorp måndagen den 26 Mars 2012 1. Mötets öppnande Alf Christensson hälsade alla välkomna till Villaägarna Tygelsjö-Västra Klagstorps

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem

Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem Raja Eloranta, LC Heby Morgongåva, önskade alla välkomna till Vittinge församlingshem 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Vittinge. 2. Parentation Tyst

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer