Protokoll Skolkonferens

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Skolkonferens 2014-11-20"

Transkript

1 Protokoll Skolkonferens Närvarande: Jennie Blom ordf 8A Jari Ljungquist sekr 8B Maria Papec 9C Magnus Holm 7D Patrik Christierson 9B Anna Lena Andersson 8A Tina Bjerhag 8A Alice Rostgaard Evald 7C Rosa Thelander 7D Lennart Sallegård, lärarrepresentant Ulrika Svensson, fritidsledare Sadaf Timori, elevrådsrepresentant Sunny Petersson, elevrådsrepresentant Ann Wikström, rektor Elevrådet informerar Elevrådsrepresentanterna Sunny års 8 och Sadaf års 9 inledde konferensen med att informera lite allmänt om olika satsningar och önskemål som elevrådet försöker att driva igenom på skolan. Studiehallen har man fått in ritningar och olika förslag på ommöblering samt tillsatt en liten grupp som ska sammanfatta det hela. Man har kommit med förslag på att utvärdera lärarna, bedömningen ska endast vara till för den berörde läraren och ska vara ett underlag för att se hur läraren ligger till kvalitetsmässigt med sin undervisning. Lärarna har rätt att vara anonyma om de önskar det. Elevrådet ska fixa en egen sida på Hofgårdsskolans hemsida där man kan läsa om deras arbete samt presentera sina medlemmar, deras visioner och ambitioner inför framtiden. Skolan har fått lite investeringspengar för att använda till olika förbättringar. Vidare så tycker de att det har blivit mycket bättre och lugnare på skolan, speciellt nu som organisationen har blivit mer komplett i och med att rektorstjänsten blivit tillsatt. Man sitter på bestämda platser i lektionssalen, man får inte välja sin bänkkamrat utan det kan bli någon som du aldrig umgås med, något som upplevs positivt eftersom man jobbar bättre tillsammans. Man har fasta tider då alla klasser på skolan byter placering samtidigt. Mobil disciplinen har blivit bättre nu eftersom de flesta lärarna inte tillåter mobilanvändande på lektionerna vilket gör att eleverna får mer uträttat på sin lektionstid, tydliga regler som alla följer.

2 Man tycker att s-tiderna är jättebra men det kan vara svårt att få plats vissa gånger, speciellt på mattelektionerna då det är många som behöver hjälp, några får hjälp på ordinarie lektion med hjälp av extra lärare. Rektorn säger att skolan har förstalärare, flera av dem är mattelärare som går utbildning och då är frånvarande vilket gör att det blir mindre matte för eleverna, men det kommer att ske en förändring. På frågan om det generellt är många elever som går på extrahjälp i matte svarar rektorn att det finns ganska många elever med behov av stöd eller annan anpassning här på skolan, men hur man ligger till rent generellt kan hon inte svara på. Man arbetar på att försöka sprida ut eleverna till fler lektionssalar så att alla som behöver hjälp ska få plats. Rektorn säger att de håller på med resursfördelning och får utvärdera vart det leder. Skolan har två specialpedagoger på 270 elever och med dem så har man kontinuerliga möten för att bli uppdaterade om statusen på skolan, om någon klass behöver extra stöd, dessa två är en resurs som skolan tycker är bra. En del av elevernas mognadsprocess är elevens förståelse för sitt eget ansvar för sitt lärande. Därför jobbar man med struktur, ansvarstagande, regler etc. Lärarna försöker pusha eleverna och med bra argument få dem att satsa på de ämnen som de ligger dåligt till i, inte bara i de ämnen som läraren själv undervisar eleven i då det visat sig att det finns klassföreståndare som inte undervisar sina egna elever i ett enda ämne. Samtidigt så trycker man hårt på att eleven på sin s-tid, ska gå på lektionerna i de ämnen som eleven själv är intresserad av och inte för att kompisarna är där. Skolan erbjuder även läxhjälp. Det har varit sex till tio elever som har valt att gå på dessa. Läxhjälpen sker direkt efter skolans slut bara för att det ska vara hanterbart med undervisning (alla dagar utom fre- sön). Reglerna säger att man inte får lägga det på ordinarie skoltid. Man vet inte om man kan fortsätta erbjuda läxhjälp, eftersom skolan inte får fortsatt ekonomiskt bistånd. Nu så har man löst bemanningen av läxhjälpen med att ordinarie lärare går in ha har dessa timmar. Efter utvärdering får man se hur det blir efter årets slut. Sunny tycker att läxhjälpen är bra även att hon får bra hjälp med läxorna hemma, man måste försöka att få elever som behöver extra hjälp att tycka det är bra och på så sätt locka andra elever. Det är svårt att motivera eleverna till att utnyttja den hjälpen då de tycker att det är skämmigt! Kanske ett namnbyte kan ändra på det.

3 Ulrica Svensson Fritidsledare informerar Hon tycker att stämningen på skolan är bra men hon upplever ett lugn som hon tror beror på lite olika faktorer, något mindre elevantal mot föregående år är en av dem, att rektorn visar sig och rör sig mera i skolmiljön tror hon är ytterligare en faktor som påverkar, det är ganska mycket verksamhet igång på rasterna. Aktiviteterna är X-box, pingis, airhockey bord, många spelar vanliga sällskapsspel. Skolan har fått en ny syslöjdslärare som sällan stänger sin dörr, så de elever som vill fortsätta att jobba med sina arbeten är fria att göra det. Man har pratat mycket om tobak och konstaterat att det har minskat oerhört mycket, de har inte alls det problemet i år. Man tror att trenden håller på att vända och att man håller sig ifrån detta. Problemet är elever som är vanerökare med stöd från föräldrarna, något som skolan inte kan påverka mer än att säga till dem att de inte får röka på skolans område. På frågan om droger så har man inte märkt någon droghantering eller försäljning av droger, man har däremot haft misstanke om droger och gjort vissa drogtester, skolan har en drogpolicy som de följer och vid minsta misstanke så kontaktas vårdnadshavare som man tillsammans med försöker få till en åtgärd. Skolan har även ett tätt samarbete med vård & fält. Vidare informerar Ulrica om julavslutningen den 19 december och att de har planer på att ändra den eftersom de har lucia och veckan efter julavslutning och för personalen men framför allt musikläraren så är det mycket jobb med instrument som ska finnas, ljudet ska fungera, mikrofoner och det är minst en dags arbete för att få allt att fungera. Eleverna ska träna på instrumenten och för allt detta arbete så har man börjat tänka om och ändra på konceptet så det skapades ett forum för detta. Man har diskuterat med elevrådet och festkommittén vad man kan göra för något. Som en röd tråd i detta så arrangerar man en julfight som med början vecka.47 och varje tisdag så är man i sina hemklassrum där man klassvis kommer att få ett uppdrag att lösa på tid. Det är frågor som är kopplade till olika ämnen samt praktiska lösningar osv. De tre klasserna som når högst resultat kommer att vara finalister ute i Hofgårdshallen, där man kommer att svara på frågor samt utföra en del praktiska uppgifter och då få fram två finalister som får fajtas om segern. Rektorn och elevrådet kommer att prata lite i mellan samt dans och lite olika inslag som filmvisning, allsång, julsång. Det kommer att vara prisutdelning för 1-2 och 3:e, det tar ca en timma, efteråt så går man till klassrummet och sedan är skoldagen slut vid kl: Föräldrarna är inte tänkta att var med på avslutningen, men de föräldrar som kommer är givetvis välkomna.

4 Det är nattinnebandy i sporthallen den 12 december mellan kl: med kiosk, grillning av hamburgare för högstadiet och gymnasiet, anmälan dit senast 5 december. Ulrika utryckte önskemål om att få föräldrar att hjälpa till i kiosken som är på läktaren. Jennie mailar ut till gruppen för intresseanmälan. Rektor Ann Wikström Informerar Vidare diskuterades utvecklingssamtalen då vissa föräldrar upplever dem som bra med bra upplägg och bra dialoger mellan lärare och elev medans andra upplever raka motsatsen med information bara någon timma från sista läraren innan utvecklingssamtalet, man hade helt enkelt inte fått in matriser, uppgifter från några lärare. Lennart tycker att hans utvecklingssamtal har gått bra då han försöker sitta ner i god tid med varje elev och ge en kort information på 3-4 minuter, men han har full förståelse för de lärare som bara har en timma i veckan i ämnet! Är eleven borta den veckan så dröjer det ytterligare en vecka till nästa gång. Egentligen så ska man inte behöva ha utvecklingssamtal utan eleverna får feedback löpande, elever och föräldrar måste samverka för att eleverna ska nå målen, problemet är när eleverna inte berättar hur de ligger till för föräldrarna utan håller det för sig själva. Matrisen vill skolan inte lägga ut i Edwise eftersom den inte är reviderad, men man ska kunna få den i pappersform även om så inte har skett. Rektorn tar med sig detta och ser om det kan ske en förbättring. Eftersom edwise är ganska nytt så har Hofgårdsskolan inte jobbat något direkt i den plattformen, det man har gjort i edwise under hösten är att man vecka 43 började skapa ett klassrum för varje klass där man kan lägga in olika sorters information som t.ex. filer, läxor etc. Problemet är att skolan har pedagoger som inte är bekanta med det verktyget så det kommer att ta lite tid innan de är insatta med edwise som plattform. Det är skolans ambition att man ska använda edwise eftersom den plattformen i första hand är till för eleven som då kan gå in och kolla vad som händer i klassen, men även att föräldrar ska få insyn och information om vad eleven står i sitt lärande. Edwise används redan på låg och mellanstadiet. Lärarna har varit lite skeptiska mot Läroplattformen eftersom det har strulat en del men allt eftersom man lär sig edwise så ser man dess potential då man kan göra så mycket i programmet även om det är krångligt. Som elev måste man förbereda sig med att strukturera och planera inför gymnasiet och därför görs detta redan i högstadiet. Aktuellt på skolan Skolan fått nyanlända vilket betyder att det är trångt om platserna så man kommer att flytta den internationella gruppen till B-huset som har två klassrum med grupprum så att de får lära sig svenska språket, lättare ämnen, praktiska ämnen som slöjd, idrott, matte etc.

5 för att slutligen placeras i ordinarie klasser så fort det går för att kunna få betyg i nionde klass. Det haltar men skolan har gjort så gott de kan efter de förutsättningar som ges då man önskar att man kunde gjort mycket mera, man skulle vilja ha kartläggning på varje elev för att se hur de ligger till kunskapsmässigt. Vi får hela tiden fler nyanlända till skolan och man jobbar hårt med att hinna kartlägga elevernas kunskapsnivåer för att kunna möta deras behov. Än så länge har vi ett glapp mellan resurser och behov. Rektorn är orolig för frånvaron på skolan, både giltig och ogiltig frånvaro, skolan försöker utreda vad det är för orsaker som gör att elever avviker. Varje månad så tar man ut en lista på varje elev och har man en frånvaro på 20 % så tas en dialog upp med elev och förälder där man förklarar för dem hur allvarligt det är, det är ett komplext problem. Det finns en handlingsplan för skolfrånvaro på Sävsjö kommuns hemsida som är för alla där det står tydligt vad som gäller. Skolan har ett åtgärdsprogram som de följer vid för mycket frånvaro. Rektorn tycker att det är positivt när föräldrar besöker skolan och intresserar sig för elevernas skoldag och hoppas att flera kommer. Vidare informerade rektorn att man haft en skyddsrond, en trevlig sådan på skolan där alla klasser fick varsitt skyddsronds protokoll där man fick fylla i det som man tyckte var dåligt på skolan beträffande miljön, något som genererade i ett antal felanmälningar. Betygen ska sättas och höstbetyget kan eleverna se på edwise och vårterminens betyg får niorna i pappersform. Lucia och julavslutning kommer att vara den 17/12 och så har de fått en inbjudan att gå ner till Röda kvarn och titta på filmen en oväntad vänskap. Lennart säger att han är nöjd med eleverna, de är duktiga tycker han. Rektorn säger att det är problem att få lärare till framförallt internationella gruppen något som är likadant i alla skolor eftersom migrationsverket ligger efter med betalning till kommunen. Skolan har några lärare som inte är behöriga bland annat en i Svenska A, det går ut annonser vid jämna mellanrum för att få in behöriga lärare. Man bör se över hur man gör med elever som är blyga och inte vågar fråga sin lärare när de får problem, något som hämmar deras lärande. Föräldrarna tycker att utvecklingssamtalet borde tidigareläggas då man tycker att det är väl sent att ha dem i slutet av året.

6 Kommande skolkonferens: Torsdag den 19 feb kl: Vid protokollet Jari Ljungquist sekr. Justeras Ann Wikström rektor Jennie Blom ordf. Föräldrarådet

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Kvalitetsrapport Studiehandledning och Modersmål Läsåret

Kvalitetsrapport Studiehandledning och Modersmål Läsåret Annie-Frid Johansson, Magnus Jacobsson RAPPORT Mary Gren, Rim Dergham, Abdirahman Suleiman, Kibrom Mehari Tesfagabr, Said Raihanullah, Jarunee Phunsawat och Iana Gorbei. Kvalitetsrapport Studiehandledning

Läs mer

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 1-5 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro

Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro Bilaga 1 Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro Vid ogiltig skolfrånvaro tillämpas Haninge kommuns handlingsplan för uppföljning av elevers frånvaro. Ett av stegen i handlingsplanen är att

Läs mer

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm.

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. HT 15 VT 16 Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. Grunden för definitioner och hur rutinen ska se ut för elever på skolan som

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3

Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3 Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3 IM Elever från olika program träffas för att skapa en vi känsla Eleverna på språkintroduktion vill gärna ha många samarbeten med nationella program

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Rutiner vid frånvaro av elev

Rutiner vid frånvaro av elev Rutiner vid frånvaro av elev Sameskolstyrelsen 20160304 Rutiner vid frånvaro av elev Skollagen kap 7 Alla skolpliktiga barn har en ovillkorlig rätt att få tillgång till utbildning. För att inga barn ska

Läs mer

Rutiner vid frånvaro av elev

Rutiner vid frånvaro av elev Rutiner vid frånvaro av elev Sameskolstyrelsen 20160304 Rutiner vid frånvaro av elev Skollagen kap 7 Alla skolpliktiga barn har en ovillkorlig rätt att få tillgång till utbildning. För att inga barn ska

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Sida 2 av 5 Lärarna har regelbundet följt upp med eleverna frågan om arbetsro i klassrummet. Undervisning Skolan har genomfört de åtgärder som föresla

Sida 2 av 5 Lärarna har regelbundet följt upp med eleverna frågan om arbetsro i klassrummet. Undervisning Skolan har genomfört de åtgärder som föresla Sida 1 av 5 Fågelforsskolan 6-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola a för planen Rektor Vuxenteam Vår vision Eleverna har

Läs mer

Skolråd Hammarskolan

Skolråd Hammarskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Hammarskolan Rapport Dnr: 20170228 Rev: [Datum] Skolråd Hammarskolan 20170228 Pia Bolin, Ann-Lena Schultz, Charlie Svedmark, Ulrika From (justerare), Maria Johansson,

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

DOKUMENTATION VID OANMÄLD FRÅNVARO

DOKUMENTATION VID OANMÄLD FRÅNVARO Bilaga 1 DOKUMENTATION VID OANMÄLD FRÅNVARO Elev: Klass: 1:a frånvarotillfället - information till vårdnadshavare Datum och ämnen för oanmäld frånvaro: Datum för kontakt med vårdnadshavare: Viktigt att

Läs mer

Ledare. Nyhetsbrev juni Hej!

Ledare. Nyhetsbrev juni Hej! Nyhetsbrev juni 2017 Ledare Hej! Nu är det några få dagar kvar till dess att läsåret är slut och sommarlovet tar vid. Vårterminen har gått fort fram och vi kan summera en termin där mycket skett. Ni kan

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Öxnered skola Förskoleklass till år 6 Senast uppdaterad 2013-08-13 Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT

TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT HUDDINGE KOMMUN TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2015/2016 Trångsundsskolan Trångsundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Stockholms stad. Västerholms friskola. 64 svar. 80 procent svarsfrekvens

Stockholms stad. Västerholms friskola. 64 svar. 80 procent svarsfrekvens Stockholms stad Västerholms friskola 64 svar 80 procent svarsfrekvens Elever åk 2 - Kunskap Jag får hjälp av mina lärare när jag behöver det. Andel positiva Vet ej 2018 46 26 13 10 5 72 3% 2017 55 30 11

Läs mer

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 6-9 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16

Välkommen till klasserna. 4-6 läsåret 2015-16 Välkommen till klasserna 4-6 läsåret 2015-16 Efter en skön sommar med både sol och regn hoppas vi att alla är sugna på att börja skolan igen! Här kommer viktig information till er, föräldrar och elever,

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Frågeguide Kvalitetsgranskning Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi (2010)

Frågeguide Kvalitetsgranskning Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi (2010) 1 (17) Dnr 40-2010:119 Frågeguide Kvalitetsgranskning Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi (2010) 2 (17) Huvudmannen 1.1 Förvaltningschef (eller motsvarande) m.fl. Inledning Hur uppfattar ni att det fungerar

Läs mer

Rutiner för att tidigt fånga upp betydande skolfrånvaro i grundskolan -Fylls i vid ärende när åtgärder sker för att stärka en elevs skolnärvaro

Rutiner för att tidigt fånga upp betydande skolfrånvaro i grundskolan -Fylls i vid ärende när åtgärder sker för att stärka en elevs skolnärvaro Rutiner för att tidigt fånga upp betydande skolfrånvaro i grundskolan -Fylls i vid ärende när åtgärder sker för att stärka en elevs skolnärvaro Elevens namn: Skola: ns namn: Elevens personnummer: Klass:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys av Väskolans fritidshem Läsår 14 15

Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys av Väskolans fritidshem Läsår 14 15 2015-08-05 Systematiskt kvalitetsarbete Helhetsanalys av Väskolans fritidshem Läsår 14 15 Emma Niklasson, rektor Väskolan F-3 och fritidshem emma.niklasson@kristianstad.se 044-134060 1 Innehåll 1. Våra

Läs mer

Handlingsplan för förebyggande av droganvändning samt åtgärder vid Misstanke om Missbruk Misstanke om Påverkan samt Uppenbar Påverkan

Handlingsplan för förebyggande av droganvändning samt åtgärder vid Misstanke om Missbruk Misstanke om Påverkan samt Uppenbar Påverkan Handlingsplan för förebyggande av droganvändning samt åtgärder vid Misstanke om Missbruk Misstanke om Påverkan samt Uppenbar Påverkan Inledning Skolan är en arbetsplats där vuxnas attityder, värderingar

Läs mer

Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96%

Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96% Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96% 1. Jag känner mig trygg i skolan. 100 100 100 100 100, 2. De andra eleverna är trevliga mot mig i skolan. 97 97 97 100

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Skollagen (2010:800) 1 kap. 5 Utformning av utbildningen Var och en som verkar inom utbildningen ska främja

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Hammarnskolan, Hjo läsåret 2015/16 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2015/2016 Visionen för Hammarnskolan är att det

Läs mer

MODELLOMRÅDET ETT SAMVERKANSARBETE för barn och ungdomars psykiska hälsa. SKOLNÄRVARO HANDLINGSPLAN för kommunala skolor i Enköpings kommun

MODELLOMRÅDET ETT SAMVERKANSARBETE för barn och ungdomars psykiska hälsa. SKOLNÄRVARO HANDLINGSPLAN för kommunala skolor i Enköpings kommun MODELLOMRÅDET ETT SAMVERKANSARBETE för barn och ungdomars psykiska hälsa SKOLNÄRVARO HANDLINGSPLAN för kommunala skolor i Enköpings kommun Skolplikt och elevens rätt till utbildning Enligt skollagen 7

Läs mer

Handlingsplan för ökad närvaro. förskola, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsförvaltningen

Handlingsplan för ökad närvaro. förskola, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsförvaltningen Handlingsplan för ökad närvaro förskola, grundskola och grundsärskola Barn- och ungdomsförvaltningen Handlingsplan för ökad närvaro i grundskola och grundsärskola Ogiltig frånvaro Steg 1 Vid första tillfället

Läs mer

Dragonskolans Teamarbete

Dragonskolans Teamarbete Dragonskolans Teamarbete På Dragonskolan arbetar såväl lärare som elevteam nära eleven. Syftet med detta är att eleven ska känna sig trygg i skolan och samt att skapa bra skapa bra förutsättningar och

Läs mer

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan 8 FSK år VårdnadshavareSandaredskolan. Borås Stad jämförelsetjänst. Mitt barn känner sig tryggt i skolan. 8 4,9 7 49 4 (4/4). Skolan har höga förväntningar på elevernas prestation.,4 4, 7,8 4 9,9 7,8 44

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Stavreskolans drogplan

Stavreskolans drogplan Stavreskolans drogplan Handlingsplan vid förebyggande arbete samt åtgärder vid droganvändning För Stavreskolan åk F-9 Upprättad: 20140910 Inledning Stavreskolans drogförebyggande arbete syftar till att

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Handlingsplan för arbetet med att motverka ogiltig frånvaro från skolan. Almby skola

Handlingsplan för arbetet med att motverka ogiltig frånvaro från skolan. Almby skola Handlingsplan för arbetet med att motverka ogiltig frånvaro från skolan Almby skola Inledning Alla skolpliktiga barn och ungdomar har rätt till utbildning. Kommunen har ansvar att se till att alla hemmahörande

Läs mer

Rådaskolan. Du kommer att möta ikväll de flesta av oss som arbetar på Rådaskolan och Stinsen

Rådaskolan. Du kommer att möta ikväll de flesta av oss som arbetar på Rådaskolan och Stinsen * Rådaskolan Du kommer att möta ikväll de flesta av oss som arbetar på Rådaskolan och Stinsen Robert, rektor: Kort presentation Berättar om skolstarten, studiestöd och förväntningar. Stinsen Petter berättar

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn)

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Barn och utbildningsförvaltningen 2018-10-25 1 (7) Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Handlingsplan För att stimulera hög närvaro Senast uppdaterad 2018-10-25 Barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan

Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 20130902 Undervisning för nyanlända vid Hedlundaskolan 1 Innehållsförteckning Hedlundaskolan Världens skola!... 3 Anmälan av ny elev (nyanländ)... 3 Inskrivning... 4 Pedagogiskt samtal... 4 Introduktionsperiod

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010. Klämmaskolan ALINGSÅS LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2009/2010 Klämmaskolan ALINGSÅS Beskrivning av verksamheten Klämmaskolans huvudsakliga uppgift är att ta emot och pedagogiskt arbeta med elever i stort behov av fler vuxna omkring

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

Grundskolan och fritidshem

Grundskolan och fritidshem Den svenska skolan för nyanlända För barn 7 15 år Grundskolan och fritidshem Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Fritidshem

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2018-08-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas psykiska hälsa

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Den här broschyren

Läs mer

1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro

1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro 1. Backaskolan Handlingsplan vid frånvaro Fastställd av styrelsen 20160215 Frånvaro från skolan är ofta ett tecken på ohälsa, som kan bero på brister i skolmiljön, dåliga relationer med kamrater eller

Läs mer

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011.

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Närvarande: Jan-Olov Andersson biträdande rektor, Magnus Thim arbetslag 4, Jenny Björklund arbetslag 5, Kristina Olsson arbetslag 3, Gerle Ekelund 7A, Lucas

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola Utbildningsförvaltningen Sida 1 (6) Sofia skola 2013-11-25 IUP-plan för Sofia skola I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning

Läs mer

Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl

Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl LJUNGBY KOMMUN Barn- och Utbildningskontoret 2016-05-04 Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl. 13.00-15.30 Deltagare Nils-Göran Jonasson, Tf barn-

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Du är viktig Du

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Hammarnskolan & Fritids, Hjo läsåret 2017/18 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2017/2018 Visionen för Hammarnskolan

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Elevens rätt till utbildning - rutiner för att främja närvaro och att uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i skolan

Elevens rätt till utbildning - rutiner för att främja närvaro och att uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i skolan 2015-09-11 Elevens rätt till utbildning - rutiner för att främja närvaro och att uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i skolan Inledning I skollagen anges att bildningsnämnden ansvarar för att alla

Läs mer

1

1 www.supermamsen.com 1 Skolan ser: En elev som fungerar. Jobbar på. Har vänner. Det är inga problem i skolan! Hemmet ser: Ett barn som trotsar, inte orkar med Inte orkar träffa vänner... Inte orkar fritidsaktiviteter

Läs mer

Mottagande av nyanlända och. flerspråkiga barn/elever

Mottagande av nyanlända och. flerspråkiga barn/elever Mottagande av nyanlända och flerspråkiga barn/elever 1 Vision Varje barn och elev med utländsk bakgrund ska ges den kunskap de har rätt till för att nå målen för utbildningen. Mål Öka likvärdigheten mellan

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Sandbäcksskolan. Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan

Sandbäcksskolan. Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan Sandbäcksskolan Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan 2013 Inledning Sandbäcksskolan är en F-9 skola med ca 450elever.Verksamheten omfattar förskoleklass, grundskola, fritidshem och fritidsklubb. Det finns

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Råd till vårdnadshavare

Råd till vårdnadshavare Uppdaterad 2015-02-15 Råd till vårdnadshavare RÄTT TILL STÖD I SKOLAN FÖR ELEVER MED CANCER INNEHÅLL 3 4 5 6 8 9 Inledning Under sjukhusvistelsen Elevens skolgång Skolgången Råd från andra vårdnadshavare

Läs mer

Klassarbete -återkoppling till dessa. För att arbeta med studiero och relationer för ett fungerade klassrum- och

Klassarbete -återkoppling till dessa. För att arbeta med studiero och relationer för ett fungerade klassrum- och Elevhälsoplan för Pysslingen Skola: PeterSvenskolan 2 Rektor: Jessica Lundin Kristiansson Version: 2017-10-12 11:27:15 Resultat av föregående års utvärdering Klassarbete -återkoppling till dessa. För att

Läs mer

Minnesanteckningar från Forum för samråd 130306

Minnesanteckningar från Forum för samråd 130306 Minnesanteckningar från Forum för samråd 130306 Närvarande: Jan Lidfors, repr. 7A Torbjörn Flink, repr. 9B Anette Karlsson, repr. 7C Iréne Persson, repr. 7C Venia Beckvid, repr. 6C Bonnie Clementsson,

Läs mer

Föräldraråd den 10/2 2009

Föräldraråd den 10/2 2009 Föräldraråd den 10/2 2009 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Jessica Johansson, Ingrid Aronsson, Cecilia Engström, Pernilla Bergqvist, Ronnie Aronsson, Helen Bounivier, Mia Petersson Elever: Magnus

Läs mer

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA. Bedrivs kontinuerligt och utan förekommande anledning.

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA. Bedrivs kontinuerligt och utan förekommande anledning. PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA Främjande Förebyggande Åtgärdande Kränkande behandling (skollagen) Positiva, stärkande inslag. Riktas mot alla. Bedrivs kontinuerligt och

Läs mer

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla. Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Uppsala yrkesgymnasium Ekeby och Jälla Rutiner vid frånvaro 2018/2019 Inledning Skolinspektionens senaste rapport (2016) om omfattande frånvaro visar att elever med hög frånvaro löper större risk att hamna

Läs mer

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17

STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 STARTSKOLAN SPRÅKINTRODUKTION Läsåret 2016/17 Innehållsförteckning Välkommen till Startskolan...4 Språkintroduktion...5 Studieplan, omdömen & betyg...6 Start - Mellan - Fortsättning...7 Studiehandledning...8

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Strömslundskolan 7-9 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Strömslundskolan 7-9 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Strömslundskolan 7-9 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV

Läs mer

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack?

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? Lärande och samhälle. Schack som pedagogiskt verktyg På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? - Kan man få elever i år 9 att vilja spela på fritiden med kompisar eller via tekniska

Läs mer

KISTA GRUNDSKOLA VISION. Alla ska lyckas på Kista grundskola!

KISTA GRUNDSKOLA VISION. Alla ska lyckas på Kista grundskola! KISTA GRUNDSKOLA KISTA GRUNDSKOLA Alla ska lyckas på Kista grundskola! Per Wadman, rektor VISION Kista grundskola är skolan där alla ska lyckas. Allt vi gör bedöms utifrån den visionen. Bidrar det vi gör

Läs mer

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: Antal svarande: 1072

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Om mig Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2018 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. Om mig 2018 Gy Norrköping

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen (FL 1986:223) den729 juni,20 ( Mölndals kommun /Madeleine Olofsson skola@molndal.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Almåsskolan

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015

Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015 Torsbergsgymnasiet 2015-04-29 Plan för elevhälsan, Torsbergsgymnasiet 2014/2015 Syfte Planen syftar till att ge en tydlig struktur för de olika typer av insatser och åtgärder som är tänkbara för att främja

Läs mer

Handlingsplan för att öka skolnärvaro

Handlingsplan för att öka skolnärvaro Handlingsplan för att öka skolnärvaro Frånvaro i sig är en tydlig indikation på att eleven inte mår bra och att skolan inte, i samverkan med andra aktörer, gett det stöd och den hjälp som eleven behöver

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år Rusksele skola ORGANISATION F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år lärare 2,2 tjänster inkl slöjd 13 elever / lärare Fritidspersonal

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor. Datum: 2014-09-08

Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor. Datum: 2014-09-08 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor Datum: 2014-09-08 Systematiskt kvalitetsarbete Hermods gymnasium samt Design & Construction College

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16 1 1. Skolans vision för likabehandlingsarbete 2. Inledning 2.1 Presentation av verksamheten Trollets fsk har 21 st barn.

Läs mer

Grundskolan 2013-10- 01. Skolnärvaro. Handlingsplan för skolnärvaro i Surahammars kommuns grundskolor

Grundskolan 2013-10- 01. Skolnärvaro. Handlingsplan för skolnärvaro i Surahammars kommuns grundskolor Grundskolan 2013-10- 01 Skolnärvaro Handlingsplan för skolnärvaro i Surahammars kommuns grundskolor Skolplikt och elevens rätt till utbildning Alla barn har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning

Läs mer