Sammanfattning av Hospiteringsenkät

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanfattning av Hospiteringsenkät"

Transkript

1 Sammanfattning av Hospiteringsenkät Om hospiteringsprojektet Inom Räddningstjänsten i Storgöteborg sker kompetensutveckling av ambulanspersonalen bl.a. genom hospitering 2 veckor/år på något av de tre akutsjukhusen i staden. Syftet med hospiteringen är att ambulanspersonalen skall bibehålla och fördjupa sina kunskaper inom prehospitalt vårdarbete, samt öka förståelsen för helhetssyn och vårdkedjetänkande. Efter hospiteringen har ambulanspersonalen besvarat en enkät, som vi efter det första hospiteringsåret gjort en sammanställning av. Bakgrund/Syfte Ambulanssjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har i Storgöteborg ett upptagningsområde med ca invånare och en yta av 1200km 2, med tätort, förort och landsbygd. I denna organisation finns omkring 160 ambulanssjuksköterskor/sjukvårdare anställda, där kompetensutveckling av ambulanspersonal bl. a. sker genom hospitering vid något av de tre akutsjukhusen i staden. Syftet med hospiteringen för ambulanspersonalen är att de skall bibehålla och fördjupa sina kunskaper inom prehospitalt vårdarbete, samt att öka förståelsen för helhetssyn och vårdkedjetänkande. Detta ger möjlighet till individuell återkoppling om patientgrupper genom klinisk erfarenhet och läkargenomgång på vårdavdelning. Metod Hospiteringstiden för ambulanssjukvårdare är 2 veckor/år och för ambulanssjuksköterskor 4 veckor/år. Samordningen av hospiteringen sköts av en vårdkedjesamordnare som ansvarar för innehåll, uppföljning och feedback av sjukhuspraktiken och fokuserar på att möta utbildningsbehovet hos respektive ambulanspersonal. Då 25 % av alla ambulanslarm i Göteborg är relaterade till bröstsmärtor, är målet att tillgodose behovet av utbildning i hjärtsjukdomar, genom placering vid hjärtintensivavdelning någon gång under femårsperioden. Detta ger möjlighet att ta del av medicinsk vård och omvårdnad inom hospital hjärtsjukvård och kan utveckla evidensbaserad hjärtsjukvård prehospitalt. Under hospiteringstiden ges även utrymme att göra studiebesök på de enheter som ligger utanför den avdelning man hospiterar på. En broschyr har utarbetats där samtliga tillvalsalternativ finns beskrivna, t.ex.: förlossningen, anestesi, obduktion, sjukhuskyrkan och SOS larmcentral. Man har förutom hospiteringen även möjlighet att istället välja att läsa en 5p/10p kurs på någon av högskolorna med prehospital/akutsjukvårdsutbildnig.

2 Enkäten Enkäter har utarbetats som riktas mot såväl hospitanter som handledare på avdelningen. En av de viktigaste frågorna i denna är Tillförde sjukhustjänstgöringen dig större kunskap inom något område. Merparten av ambulanssjuksköterskorna, som nyligen arbetat vid sjukhusklinik eller innehar rotationstjänst, förväntas disponera sin tid till studier. På sikt hoppas vi hospiteringen kan kopplas till en kommande kompetensstege. Sammanfattning av enkät riktad till hospiterande ambulanspersonal hösten våren enkäter delades ut till ambulanspersonalen på den avdelning de hospiterade. Vi fick tillbaka 26 stycken, svarsfrekvensen var 60 %. I början av året omarbetades enkäterna. Av de svar vi fick in hade 22 stycken fått samma frågor. De övriga 4 hade fått den första kortare versionen. En del av frågorna består av flervalsalternativ samt också möjlighet att beskriva svaret med egna ord. En del av de tillfrågade har bara fyllt i flervalsalternativen därför stämmer inte antalet citat med antalet svar. Följande frågor ställdes: Hur många år har Du arbetat som ambulanspersonal? Vilken avdelning har Du hospiterat på? Hur har Du blivit bemött under Din hospiteringsperiod? Hur har den handledning Du fått varit? Kan Du tänka Dig att rekommendera denna avdelning till någon annan? Anser Du att Räddningstjänstens mål och syfte med Din hospitering har uppfyllts? Tillförde Din sjukhustjänstgöring Dig större kunskap inom något område? Gjorde Du något eller några av de tillval som Samordnaren på Ditt sjukhus erbjöd? Övriga synpunkter?

3 Följande avdelningar var aktuella: Mölndal: Ortopeden avd 231, MIVA, MAVA, Kirurgen avd 236, Akutmottagningen. Sahlgrenska: Akutmottagningen, avd 90, 91, 20, 14, 93. Östra: Akutmottagningen Centralkliniken, Ortopedavdelningen 349B, HIA 357, KAVA 350B MAVA 356, Infektionsavdelningen 302, Akutmottagningen Barnkliniken. Samtliga hospiterande var män. En var ambulanssjukvårdare och brandman, de övriga hade undersköterskeutbildning. Antal år i yrket fördelar sig enligt nedanstående diagram: år 5-10 år år år år På frågan hur handledningen på avdelningen varit svarade 15 stycken att den varit mycket bra, 11 stycken tyckte den varit bra, ingen var missnöjd. Alla var nöjda med schemat under hospiteringen. Flera skrev att det berodde på att de haft möjlighet att påverka det själva. 20 stycken kunde tänka sig att rekommendera den avdelning de hospiterat på till någon annan, 4 stycken kunde inte tänka sig detta och 2 var tveksamma.

4 Nedan följer några citat från dem som svarade nej: För att det känns som det bara är en teoretisk avd., så gott som ingen praktik. Den tillför ingen kunskap som jag har nytta av på min arbetsplats. Ej givande Absolut ingen avdelning i utbildningssyfte för en amb-sjukvårdare Några citat från dem som kunde tänka sig att rekommendera avdelningen till någon annan: Den ger en bra inblick i vad som händer efter att vi lämnat pat. För amb.sjukvårdare är akuten en ganska bra plats. Trevlig personal som är intresserade att instruera Bra personal, möjlighet att se vad som händer med alla collumpatienter vi kör Personalen har varit underbar. Mycket stor kunskap och trevligt bemötande. Jag kände mig mycket välkommen. Roligt. Om man vill ha djupare kunskap om hjärt och kärlsjukdomar Eftervård av bröstsmärtor som är våran vanligaste förekommande pat. krets, EKG tolkning, bra personal. Trevlig personal, bra bemötande. Finns bra möjligheter att vara på andra avd. Duktig personal om man är intresserad av hjärta Bra handledning, bra bemötande av personalen. Finns mycket spännande att se, samt att man är delaktig i det dagliga arbetet. Barn generellt är ngt som dom flesta behöver en inblick i vad gäller omhändertagande osv. Mkt bra mottagen, viljan att man skall se, få inblick i verksamheten är generös Man har god insikt om amb.pers kunskaper, ger ganska stor frihet till eleven (fick sätta venflon), eleven får feedback, svar på frågor mm., samt en ödmjuk inställning. Citat från de tveksamma: Man bör gå ihop med ssk. på avd. annars ger det inte så mycket. Mycket liten eller ingen återkoppling till prehosp.omv., kan bero på liten beläggning vid detta tillfälle. Handledare ej förberedda, vet ej vad vi eftersträvar. (Vet ej själv)

5 Av de 22 som fått frågan om Räddningstjänstens mål och syfte uppnåtts tyckte 14 stycken att det hade det, 3 stycken svarade nej medan 5 stycken var tveksamma. De som inte ansåg att mål och syfte hade uppnåtts beskrev enligt följande: Behöver mer specificerad utbildning som riktar sig till ambulansen Har ej fått något papper på mål och syfte från Räddningstjänsten Det är viktigt att vi får gå med de som gör det vi gör, nålsättning, andningsvägar mask, mediciner, mm. Kommer från Mölndal med god bedside utb. (kontinuerlig utb., känner läraren), med strängare kunskapskontroll och uppföljning. Enl. dokumentet som skickades ut där neuro ej fanns med, dock har den givit ngt ytterligare i symtom på neuro skador. Dock hade 1-2 dagar räckt. De som svarade ja skrev: Genom att man varit runt på olika instanser, förlossning, Op., mm. Se vårdkedjan. Har följt patienten från amb. upp till operation, följt läkare, sett olika ställen. Bra bredd. Vårat yrke innebär bred kompetens Enligt Räddningstjänstens mål skall vi få en ökad förståelse för hela vårdkedjan. Detta har man verkligen möjlighet till på akuten. I och med de olika tillvalen blev ändå praktiktiden positiv Jag har vidgat mina vyer. Lärt mig bra saker. Blir en mer förstående ambulanssjukvårdare Fördjupning i eftervård av bröstsmärtor, samt fått lite av varje av dom tillval som funnits tillhanda. Min kompetens har höjts inom dessa områden Har fått en bra genomgång av hjärtpat., EKG tolkning. Ökad inblick och förståelse, mer kunskap. Tror det, fått en inblick i det dagliga arbetet på olika avdelningar Jag har fått lite kunskap om omhändertagandet av barn och framförallt vad som förväntas av oss vid avlämning på akuten. Bra att man har valmöjlighet att kunna få se sig omkring inom olika områden, att man inte är låst på ett ställe! Mycket viktigt! Man har fått en bild av hela vårdkedjan OP-NIVA-Avd

6 De som var tveksamma skrev: Vet ej målet Skulle vilja se mig runt mer Jag vet inte vad syftet är p.g.a. dålig kommunikation inom organisationen. Tycker att hospiteringen är något vi skall fortsätta med även att sjukhuspersonal skall med oss ut 21 stycken ansåg att sjukhustjänstgöringen tillfört dem större kunskap. 3 stycken tyckte inte det, 2 var tveksamma. En av dem som svarade nej på frågan skrev: Eftersom jag jobbat på akuten De som ansåg att sjukhustjänstgöringen gett dem mer kunskap inom något område skrev: Har fått lite insikt om hur det fungerar efter akutens behandling Ngt ytterligare ang. symtom och symtombild vid neuroskador Fått en helhetsbild av hela kedjan, från det att vi lämnar av på akuten. Mer kunskap om neurokir./skallskador. Ingående genomgång av dialys, UCG, enzymer vid hjärtinfarkt och mycket mera. Inte rent medicinskt men jag har vidgat mina övriga intresseområden för mitt jobb som ambulanssjukvårdare. Fick en inblick. Nålsättning, fria luftvägar. Mer kunskap om hjärtpatienter i stort, tolkning av EKG, läkemedel, auskultation av hjärta och lungor. Till viss del - repetition, hur mycket man orkar med. Förlossningen mycket bra Varit med vid förlossning EKG tolkning, eftervård av bröstsmärta, samt större kunskap inom mina tillvals områden. Framförallt dagen på förlossningsavdelningen Förlossningen Om njurar och levern HIA-EKG tolkning, förlossning 1 dag Ökad förståelse för vad som är viktigt att man gör i amb. resp. vad som inte är lika viktigt. Har även varit med på traumaträning Veta vad som händer med patienten efter det att jag/vi lämnat dem hos er EKG tolkning

7 Citat från dem som var tveksamma: Förlossningen gav mig några viktiga tips annars tror jag faktiskt inte det Lite inom bukkirurgi då jag följt kir. jouren Vad beträffar möjligheten att göra tillval fanns den frågan inte med på den första kortare versionen av enkäten. 23 stycken har svarat, 16 stycken har utnyttjat möjligheten att göra tillval. 7 stycken har avstått, av dem skrev 1 löste detta själv, och 1 hade inte fått någon information om denna möjlighet. De populäraste tillvalen har varit sjukhuskyrkan, förlossningen, patologen och SOS alarm. Några kommentarer: Bra att få se andra avdelningar och specialiteter Tillvalen var mest givande Mkt bra med tillval, att enbart gå på avdelningen hade gjort praktiken katastrofal Mycket bra Tillvalen är ett måste för att få ut max av hospiteringen. Att bara gå på avdelning två veckor utvecklar föga Bra Alla 4 tillvalen var väldigt intressanta samt lärorika, som jag kan bära med mig ut till mitt yrke. Intressant och lärorikt att se hur de olika rutinerna är på de avd. Förlossningen har jag säkert nytta av framöver. Dagen på förlossningen var väldigt bra, fick med hjälp av barnmorskan hjälpa till vid förlossning, mkt bra handledning, värdefullt Kul att se hosp. diabetesbeh. Spännande, intressant med obduktion och se hur det ser ut i verkligheten. Både SOS och förlossningen var helt ovetande om att jag skulle komma. Tyckte dock att förlossningen och anestesin var lärorika. Bra att få en möjlighet att se så mkt man vill. Man kan inte vara 2 v på ett och samma ställe! Bra mottagen! Bra. Hade aldrig varit på någon obduktion förut. Bra och informativt, bra bemötande På frågan om man har några övriga synpunkter på hospiteringen fick vi följande svar. Har blivit väl omhändertagen vart jag än har kommit Skulle vilja få reda på att jag skulle hospitera tidigare än jag fick (4-5 dagar). Fick inte chansen att välja ställe själv. Skulle gärna viljat ordna ställen själv också

8 Går man på vårdavd. bör man nog gå ihop med en ssk. Annars kanske man borde försöka ordna så att man hamnar på någon IVA avd. skillnaden mellan vårdavd. och IVA ar stor. Tror att de ger oss mera som amb. personal. Handledare bör få målbeskrivning och syfte med vårt besök då vi/jag ej själv vet vad jag ska få med mig ut i ambulansen. Då avd. har mycket elever och dyl. är det nog bra om det inte är för många olika som har hand om oss, eftersom våra mål troligtvis skiljer sig från ssk stud och usk stud. I stort sett ganska meningslöst. Personligen tycker jag att 14 dagar utbildning hade varit bättre. Ta bort ortoped kir avd som praktikplats. Helt meningslöst, ha dock kvar ortoped op som tillval. Jag är mycket nöjd med min praktiktid! Roligt att få se ngt annat. Jag lärde mig kanske inte så mycket men skoj ändå Tack för en otroligt bra hospitering, fortsätt jobba så här. Ligg på Räddningstjänsten så att de har bättre planering för när vi skall ut på hospitering. 3-4 v, 2 v är för kort Har ej några negativa synpunkter, ser framemot nästa hospiteringsperiod. Tycker att 2 veckor är lite lång tid, skulle räcka med 1 vecka. Det var inte så länge sedan jag själv arbetade på avd. Vi ska inte gå med undersköterskor utan med sköterskor om det ska ge något! Viktigt! Kanske två veckor på samma avd känns lite långsamma, ibland få pat, svårt att hitta uppgifter. Kanske en vecka + fria tillval andra veckan vore bra. Det vore bra om man kan köpa P-tillstånd. Dyrt-svårt att hitta. Det är viktigt för humöret och att få en bra start. Cenraloperation var en bra plats. Var mer delaktig än vad jag hade trott. Blev väl omhändertagen av min handledare samt övrig personal. Hade hela perioden en dialog med min handledare vad vi/jag skulle eller ville göra och om det var något särskilt jag ville var med om. Skulle gärna haft en dag till på anestesin för att hålla fritt och sätta lite nålar. Hade lite otur, det var ganska lugnt på barnakuten, men tycker det var en bra placering. Går med ett leende på läpparna efter att ha avslutat min hospitering. Jämfört med tidigare 2 dagars perioder har valmöjligheterna och kvalitén höjts avsevärt. Tyckte det var bra att komma till ett färdigt dukat smörgåsbord, bara att själv ta initiativ och njuta. Har blivit mycket väl omhändertagen av personalen på MAVA

9 Allmänt har min hospiteringsperiod varit bra. Generellt är utbildningen för oss på Räddningstjänsten en katastrof, jämfört med den vi/jag fått sedan 1985 i Mölndal! Ingen struktur, kontroll och uppföljning. Men min hospitering har varit utsökt. Ni är ambitiösa och har goda intentioner. Kontakta våra lärare från Mölndal för råd och vägledning. Jag önskar att alla som skall hospitera får möjlighet att göra det på akutintager CKÖ Personalen på avd behöver info om vad vi amb. personal gör och kan i dag så att vi kan handledas rätt. Vi bör gå med ssk och jourläkare för att lära och träna medicinska kunskaper. Akutens personal bör åka med oss för att få helheten, verkligheten! Pga. eran urusla planering och dåliga information om min hospitering så vet jag inte vad målet med hospiteringen innebär. Med andra ord har det varit upp till mig att utföra det på bästa möjliga sätt. Eftersom jag tappade motiveringen i samband med att jag fick reda på det 3 dagar!!! innan så har jag säkert inte gjort mitt bästa. Det krävs en ordentlig uppryckning ifrån amb organisationens sida för att man skall få tillbaka arbetsglädjen. Hoppas den går att få tillbaka. Sammanställt av hospiteringssamordnare: Birgit Sahlin Gunilla Tornberg Ingela Wennman Ambulansenheten/SU Hus A4 Mölndals sjukhus Mölndal

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009 1(16) 1. Termin 1. Termin 1 20 49 2. Termin 2 0 0 3. Termin 3 8 20 4. Termin 4 12 29 5. Termin 5 1 2 6. Termin 6 0 0 Antal ej angivit svar: 2 av 43 (=4,65%). Antal svarande: 41. 2(16) 2. Möjligheterna

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare

Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering APL frågor till handledare Utvärdering för handledare VT 13 Jag har gått den nya handledarutbildningen A. Ja 14 53,8 B. Nej 12 46,2 Jag har endast gått den gamla handledarutbildningen A. Ja

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Hjärtinfarkt. Katarina Eggertz 091012

Hjärtinfarkt. Katarina Eggertz 091012 Hjärtinfarkt Hjärtats blodförsörjning Hjärtmuskeln har en egen blodförsörjning från två kranskärl Dessa kommer direkt från stora kroppspulsådern där den lämnar vänster kammare Kranskärlen förgrenar sig

Läs mer

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET?

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? En undersökning av anestesi- och intensivvårdssjuksköterskors arbetsvillkor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Inledning... 3 2 Metod och urval...

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Höftfrakturkedjor i Skåne är det möjligt? Tony Andersson KAMBER-Skåne 091013

Höftfrakturkedjor i Skåne är det möjligt? Tony Andersson KAMBER-Skåne 091013 Höftfrakturkedjor i Skåne är det möjligt? Tony Andersson 091013 Innehåll Bakgrund organisation och förutsättningar. Strategier och metod. Uppföljning av vårdkedjan, inklusions- och exklusionskriterier.

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan 1 av 11 Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 Saad Hashim Me hashim@it.kth.se George Hannouch Me hannouch@it.kth.se 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan av 11 Svar till frågorna: 1 1.

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten)

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten) Miniprojekt, pedagogisk grundkurs IV, ht 2000. Andreas Gyllenhammar & Johan Persson, Institutionen för geovetenskaper Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft

Läs mer

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan RAPPORT 1 2011-05-30 Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan Inledning och bakgrund Utbildningsnämnden tog beslut 2008-12-02 att införa skriftlig

Läs mer

UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET

UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET UTVÄRDERING AV KOMPETENSHÖJNING I UTTALSPROJEKTET Juni 2005 Innehåll Syfte 2 Bakgrund 1. Projektgruppen 3 2. Övriga lärare 4 Metod och Resultat 1. Projektgruppen 4 2. Övriga lärare 7 Avslutande diskussion

Läs mer

Asylboende Malmö 2016-04-05. Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 Antal respondenter: 66

Asylboende Malmö 2016-04-05. Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 Antal respondenter: 66 Asylboende Malmö 2016-04-05 Enkätnamn: Asylboende Malmö 2016-04-05 respondenter: 66 Urval: Alla Frågor: Alla frågor Fråga 1 Hur nöjd är du med Programupplägget? 1 Inte alls nöjd 0 0% 2 0 0% 3 6 13% 4 23

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2014

Utvärdering APL frågor till handledare VT2014 Utvärdering APL frågor till handledare VT2014 Jag har gått den nya handledarutbildningen A. Ja 39 78 B. Nej 11 22 Total 50 100 98% (50/51) Jag har endast gått den gamla handledarutbildningen A. Ja 6 20,7

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar som haft barn på Terapikoloniers sommarverksamheter, eller som själva deltagit tillsammans med sina barn på någon Terapikoloniers

Läs mer

Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna Allmänt Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har en klinisk undervisningsmottagning KUM som ligger i anslutning till akutmottagningen.

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30

En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30 Samtalsprocessen En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30 Samtalsprocessens fem faser Öppna Lyssna Analysera Bedöma Motivation Åtgärd Avsluta Öppningsfasen Genom rösten, god

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30 Datum 13-6-6 1(14) Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 1-4-1 13-4-3 Bilaga: Frågeformulär Postadress: Tel. 7-6 88 73 Samordningsförbundet i Kalmar län Organisationsnr -189 Lögstadsgatan 98 39 Vimmerby

Läs mer

Stress, symptom och klinik; beteendemedicin i primärvården, 7,5 hp ht 09

Stress, symptom och klinik; beteendemedicin i primärvården, 7,5 hp ht 09 Stress, symptom och klinik; beteendemedicin i primärvården, 7,5 hp ht 09 Antal deltagare i enkäten: 31 Antal erhållna enkätsvar: 33 1. I vilken utsträckning uppskattade Du kursadministrationen som helhet?

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Sammanfattning av enkäten en till en projektet

Sammanfattning av enkäten en till en projektet Sammanfattning av enkäten en till en projektet Tack för att ni tog er tid att svara på enkäten. Vi på 4-6 har sammanställt resultatet, och även gjort små förklaringar och svar till frågor, eller kommentarer

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering - Film >> - Presentationer - Utvärdering - Kommentarer 18 frågor 11 frågor 5.3.2013 A. RESAN a. utveckla min kommunikationsförmåga

Läs mer

PRIM-NET. Bedömningsmall Del I

PRIM-NET. Bedömningsmall Del I Persnr: IDnr: PRIM-NET Bedömningsmall Del I - Samtalsguide Muntlig info ang studien och bedömningssamtalet - Innan bedömningssamtalet Innan du får vara med i studien så ställer vi samma frågor till alla

Läs mer

Elev och Föräldrainformation inför prao, praktisk arbetslivs orientering.

Elev och Föräldrainformation inför prao, praktisk arbetslivs orientering. Limhamn-Bunkeflo stadsdelsförvaltning Elev och Föräldrainformation inför prao, praktisk arbetslivs orientering. På söker eleverna själva PRAO-platser. Vi tycker det är en bra träning inför senare kontakter

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger Strömbackaskolan läsåret 2015-2016 Handlingsplan mot droger! Piteå maj 2015, Piteå kommun Strömbackaskolan. Handlingsplan mot droger I detta dokument avses med ordet drog, alkohol, narkotika, icke medicinsk

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Telefonrådgivning för sjuksköterskor

Telefonrådgivning för sjuksköterskor Är ni flera från arbetsplatsen som vill gå kontakta oss för grupprabatt! Telefonrådgivning för sjuksköterskor Medicinsk lagstiftning och egenvårdsråd vad bör du tänka på? Smärta i huvud, buk och bröst

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

Diabeteskurs 160128 i Göteborg. Utvärdering. 1. Vilket är ditt yrke? 2. Motsvarade kursen dina förväntningar? 3. Vad var bra? Antal svarande: 77

Diabeteskurs 160128 i Göteborg. Utvärdering. 1. Vilket är ditt yrke? 2. Motsvarade kursen dina förväntningar? 3. Vad var bra? Antal svarande: 77 Diabeteskurs 160128 i Göteborg Utvärdering 1. Vilket är ditt yrke? Antal svarande: 77 2. Motsvarade kursen dina förväntningar? Antal svarande: 77 3. Vad var bra? Antal svarande: 64 - Bredden, olika perspektiv

Läs mer

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar på skola/förskola är ett bra forum för att stärka föräldrarna i sin föräldraroll Föräldrarna är viktigast för barnen/ungdomarna,

Läs mer

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD VARFÖR JOBBAR DU PÅ CSK? JENNIE JÖNSSON, SJUK SKÖTERSKA, sedan drygt ett år på avd 112 medicinkliniken: På CSK kan man vidareutvecklas!

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa

Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa Stöd på BVC vid misstanke att barn far illa Kartläggning i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2015-11-10 Diarienummer: HSN 1402-0316 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Projekt Ökad patientmedverkan 10 frågor till 60 patienter nationellt. 2013-2014 HAKIR. (handkirurgiskt kvalitetsregister)

Projekt Ökad patientmedverkan 10 frågor till 60 patienter nationellt. 2013-2014 HAKIR. (handkirurgiskt kvalitetsregister) Projekt Ökad patientmedverkan 10 frågor till 60 patienter nationellt. 2013-2014 HAKIR (handkirurgiskt kvalitetsregister) Ett samarbete mellan Södersjukhuset AB Linköpings Universitetssjukhus Skånes universitetssjukhus

Läs mer

Intervjufrågor - Vårdcentral/Hälsocentral, kommunal vård & omsorg

Intervjufrågor - Vårdcentral/Hälsocentral, kommunal vård & omsorg Intervjufrågor - Vårdcentral/Hälsocentral, kommunal vård & omsorg Frågorna ställs som öppna och de svarsalternativ som presenteras nedan är avsedda för att snabbt kunna markera vanligt förekommande svar.

Läs mer

Stockholms stads vidareutbildning av barnskötare till förskollärare

Stockholms stads vidareutbildning av barnskötare till förskollärare Stockholms stads vidareutbildning av barnskötare till förskollärare Uppföljning av Stockholms stads vidareutbildning av barnskötare till förskollärare 2002 USK UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTORET Innehållsförteckning

Läs mer

LIA handledarutbildning 22/10. Att vara handledare

LIA handledarutbildning 22/10. Att vara handledare LIA handledarutbildning 22/10 Att vara handledare What s in it for me? Fundera över hur du kan se den studerande som resurs på din arbetsplats Studerande som resurs Reflektion Inspiration extra hand kan

Läs mer

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON 2010-10-09 Dröm av NN, Översvämning En drömtolkning är inte bara en "liten rolig grej" utan ska ge vägledning i ditt Liv och berätta vad du kan göra för att må ännu bättre!

Läs mer

Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011

Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011 Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011 I februari 2011 åkte jag som utbytesstudent från sjuksköterskeprogrammet vid Linköpings universitet, campus Norrköping, till Universidad del Desarrollo i Santiago

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare.

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare. Brukarenkät IFO 2015 Kvalitetsrapport 2015:2 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2015 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de frågeområden som berörs i enkäten.

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE

UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE RAPPORTMALL Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 hp Jeanette Gunnarsson Bakgrund: Beskrivning

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Utvecklings- och fältforskningsenheten Umeå socialtjänst

Utvecklings- och fältforskningsenheten Umeå socialtjänst Utvecklings- och fältforskningsenheten Umeå socialtjänst Innehållsförteckning Familjehemscentrum... 2 Enkätstudien... 4 Varför och för vem görs studien?... 4 Vad ska studeras?... 4 Av vem görs studien?...

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter

Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter Kvalitetsenkät till Individ- och Familjeomsorgens klienter Kvalitetsrapport 13, 2007 KVALITETSRAPPORT En enkät har delats ut till alla personer som Individ- och familjeomsorgen hade kontakt med under vecka

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Att handleda framtidens kollega. Birgitta Fläckman 16 05 09-12

Att handleda framtidens kollega. Birgitta Fläckman 16 05 09-12 Att handleda framtidens kollega AVC - Vad är det? Kamratlärande kontra Idag finns åtta Akademiska vårdcentraler i Stockholmsområdet, inom Stockholms läns landsting, de driver nätverk och knyter samman

Läs mer

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013 Vilket program läser du på? Sjukgymnastprogrammet Rebecca, SG - Reserapport Kenya- Sommar 2013 Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi University, Eldoret i Kenya Vilken termin åkte du och

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 2 Elevens loggbok efter utbildningsperioden Innehållsförteckning 1 REFLEKTERANDE TANKESÄTT... 3 2 SLUTLIGA UPPGIFTER... 4 3 HANDLEDARENS UTVÄRDERING FÖR ELEVEN... 5 4 SJÄLVUTVÄRDERING... 9 5 UPPGIFTER

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

Du kan stötta ditt barn

Du kan stötta ditt barn Du kan stötta ditt barn Råd och stöd till barn och föräldrar inför undersökningar och behandlingar vid sjukhusbesöket Författare: Personal inom olika yrkeskategorier på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus,

Läs mer

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Det kan vara svårt att räcka till som pedagog. Med en eller flera elever som har behov av särskilt stöd kan man lätt själv känna sig otillräcklig.

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2012-09-20. Utslussen Behandlingshem. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-09-01-2012-08-31

Kvalitetsindex. Rapport 2012-09-20. Utslussen Behandlingshem. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-09-01-2012-08-31 Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2012-09-20 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-09-01-2012-0-31 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

Vårdkedja ambulans hjärtsjukvård Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2012

Vårdkedja ambulans hjärtsjukvård Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2012 Vårdkedja ambulans hjärtsjukvård Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2012 Stefan Kihlgren Sjuksköterska Kardiologi Infarktsjukvård, kort historik 1960- och 1970-talet Lindra symtom Hög mortalitet Långa vårdtider,

Läs mer

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 2012-10-01 Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 Avd. för verksamhetsutveckling Socialförvaltningen Adress Box 834, 391 28 Kalmar Besök Skeppsbrogatan 55 Tel 0480-45 00 00 vx britt.kronberg@kalmar.se

Läs mer

Hur har ni det på akuten? En intervjuundersökning om akutsjukvårdens organisation vid tio svenska sjukhus

Hur har ni det på akuten? En intervjuundersökning om akutsjukvårdens organisation vid tio svenska sjukhus Hur har ni det på akuten? En intervjuundersökning om akutsjukvårdens organisation vid tio svenska sjukhus Eva Törnvall, Agneta Andersson FoU enheten för närsjukvården, Landstinget i Östergötland www.lio.se/fou

Läs mer

2009-01-23. Sektorn för socialtjänst Funktionshinder BRUKARUNDERSÖKNING I BOSTÄDER 2008. Bostäder

2009-01-23. Sektorn för socialtjänst Funktionshinder BRUKARUNDERSÖKNING I BOSTÄDER 2008. Bostäder Sektorn för socialtjänst Funktionshinder 2009-01-23 BRUKARUNDERSÖKNING I BOSTÄDER 2008 Bostäder Undersökningen omfattar 12 bostäder. Kindbogården ingår inte eftersom bostaden avvecklades. Ett svar märkt

Läs mer

Höftfrakturlinjen SUS - Lund

Höftfrakturlinjen SUS - Lund Ortopediska kliniken Version: 1.0 Skapad: 20120915 Reviderad: 2014-11- 24 Gäller tv, längst tom: 20150415 Ansvarig: Magnus Eneroth Författare: My von Friesendorf Dokumentinnehåll:Arbetsuppgifter höftfrakturlinjen

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201120 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

2. Bor du ensam? Ja, jag bor helt ensam Nej, jag delar hushåll med make/maka/sambo eller annan person t.ex. syskon, barn, föräldrar

2. Bor du ensam? Ja, jag bor helt ensam Nej, jag delar hushåll med make/maka/sambo eller annan person t.ex. syskon, barn, föräldrar 1. Var vistas du nu? Eget boende, utan kommunal hemtjänst Eget boende, med kommunal hemtjänst Särskilt boende (t.ex. sjukhem, ålderdomshem, servicehus, korttidsboende, gruppboende, slussplats, växelboende

Läs mer

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 BERGS KOMMUN Resultat brukarenkät hemvård och särskilt boende 1 Innehållsförteckning Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 Svarsfrekvens... 2 personer som svarat

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer