Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Amanda Agestav (KD) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Ann-Louise Molin Östling (S) Magnus Edström (MP) Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) Rodrigo Romo (M) Jesper Brandberg (L) Ann-Christine From Utterstedt (SD) Vasiliki Tsouplaki (V) Jazmin Pettersson (S) Mikael Lindh (S) Solveig Nilsson (S) Mikael Sandberg (S) Anna Thunell (MP) Vicki Skure Eriksson (C) Eric Söderberg (KD) Staffan Anger (M) Caroline Högström (M) Marcus Jacobson (M) Jenny Boström (L) Patric Sjölund (SD) Anna Maria Romlid (V)

2 (10) 1 Dnr KS Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1 till och med 10 är offentliga. 2 Dnr KS Protokollsjustering Amanda Agestav (KD) Elisabeth Unell (M) 3 Dnr KS 2017/ Information - Uppföljning av bostadsbyggandet Dnr KS 2015/ Beslut - Uppdrag om överenskommelse med Arbetsförmedlingen 1. Stadsledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag på övergripande överenskommelse med arbetsförmedlingen. Att trygga den kommunala sektorns kompetensförsörjning, arbetet med lokal- och regional utveckling och att fler personer snabbare kommer ut i arbetslivet och får egen försörjning, är viktiga gemensamma utmaningar för staden och arbetsförmedlingen. Genom en utvecklad och väl organiserad samverkan kan gemensamma resurser användas mer effektivt och ge en ökad samhällsnytta. Arbetsförmedlingen och landets kommuner behöver dra nytta av varandras resurser och samarbeta så att man kan möta utmaningar och ta vara på möjligheter. Därför har Arbetsförmedlingen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har träffat en nationell överenskommelse om att stödja samverkan på lokal och regional nivå. Västerås stad och Arbetsförmedlingen tecknade i slutet av 2015 en överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten. Denna överenskommelse var initierad av Delegationen för unga till arbete (DUA). Delegationen för unga till arbete verkar för att arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet får större genomslag på lokal nivå. I Västerås finns ett historiskt gott samarbete mellan Västerås stad och Arbetsförmedlingen. Det är därför naturligt att teckna en övergripande överenskommelse om samverkan där specifika satsningar och överenskommelser kan ingå som olika spår. Samverkan kan definieras som övergripande gemensamt handlande på organisatoriskt plan för att uppnå ett visst syfte. Med samverkan avses en organiserad och systematisk form av

3 (10) samarbete. Genom en skriftlig överenskommelse skapas förutsägbarhet, tydlighet och en långsiktigt hållbar samverkan. Med utgångspunkt från detta föreslås att stadsledningskontoret ges i uppdrag att tillsammans med berörda förvaltningar och arbetsförmedlingen ta fram ett förslag på en övergripande överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Västerås stad med syfte att genom samverkan nå våra visioner och lösa utmaningar i framtiden. Den skriftliga överenskommelsen ska skapa förutsägbarhet, tydlighet och en långsiktigt hållbar samverkan som genererar nytta hos invånare och arbetsgivare i Västerås. Uppdraget bör genomföras genom en gemensam process för att identifiera samverkansområden och därtill hörande gemensamma åtaganden. Överenskommelsen bör adressera följande områden: Stadens kompetensförsörjning Ortens kompetensförsörjning Minska den långvariga arbetslösheten Utöver dessa kan ytterligare områden komma att identifieras under processen. Överenskommelsen bör byggas på principen att staden och arbetsförmedlingen gemensamt identifierar tydliga behov hos både arbetsgivare och arbetssökande/ kommuninvånare för att kunna matcha dessa mot konkreta åtgärder. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till beslut: 1. Stadsledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag på övergripande överenskommelse med arbetsförmedlingen. 5 Dnr KS 2017/ Beslut - Uppdrag om program för ekologisk hållbarhet Stadsledningskontoret ges i uppdrag att ta fram ett program för ekologisk hållbarhet. Miljöprogrammet är från 2005 och har till största del genomförts. För att Västerås stad fortsatt ska kunna utveckla och förbättra sitt miljöarbete behöver ett nytt program tas fram, Program för ekologisk hållbarhet. Uppdraget att ta fram programmet genomförs av stadsledningskontoret med medverkan från förvaltningar och bolag. Även invånare, näringsliv, organisationer och akademi kommer att erbjudas möjlighet att vara med i framtagandet.

4 (10) 6 Dnr KS 2017/ Beslut - Delårsrapport per 31 augusti 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige Delårsrapporten per 30 augusti 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige läggs till handlingarna. Årets planerade verksamhet genomförs utan större avvikelser. Två stora oplanerade händelser har inträffat under perioden, Amazons etablering och arbetet med den eventuella Northvolt-etableringen. Den ekonomiska prognosen för året visar ett överskott med 4,4 mnkr varav 2,3 mnkr beror på att kommunstyrelsens medel för oförutsedda händelser inte används. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till beslut: Delårsrapporten per 30 augusti 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige läggs till handlingarna. 7 Dnr KS 2017/ Remiss av betänkandet Nästa steg? - Förslag för en stärkt minoritetspolitik (SOU 2017:60) 1. Bilagt förslag till remissyttrande över Nästa steg godkänns. 2. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Kulturdepartementet har remitterat betänkandet "Nästa steg? - Förslag för en stärkt minoritetspolitik" till bland annat Västerås stad. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till beslut: 1. Bilagt förslag till remissyttrande över Nästa steg godkänns. 2. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 8 Dnr KS 2017/ Beslut - Ny organisation för mottagning och inkluderingflyktingar 1. Förslag till organisering av arbetet för mottagande och inkludering flykting godkänns. Från hösten 2015 ökade flyktingsströmmarna till Sverige och Västerås kraftigt. I samband den kraftigt ökande flyktingtillströmningen kom också en stor andel ensamkommande flyktingbarn.

5 (10) Detta kom att bli en utmaning för den kommunala verksamheten framför allt för Individ och familj samt grundskola och gymnasium. Det krävdes också utökad planering för boende/bostäder, personal, skärpt säkerhets- och kommunikationsorganisation. Läget ställde också ökade krav på den generella planeringen som t ex bibliotek, badhus, fritidsgårdar, kommunikationer med mera. Västerås stad tillskapade för ändamålet en kommunövergripande organisation Mottagande och inkludering, vilken tog beslut om oktober Den mest tydliga framgångsfaktorn var att deltagande förvaltningar och i förekommande fall andra myndigheter och civilsamhällets aktörer formade gemensamma avstämningar, samsyn och gemensam planering. Två tidigare revisionsrapporter Granskning av flyktingmottganade och integration (Revisionsrapport 2014:4) samt Granskning av mottagande av ensamkommande flyktingbarn (Revisionsrapport 2015:2) påvisar att staden i dess delar möte uppgiften på ett lämpligt sätt men att det brister i samordning. Den GAP-analys som Utredning och statistik genomförde på uppdrag av Stadsledningskontoret hösten 2016 påvisar detsamma. Med erfarenheter av mottagande av nyanlända och med idag ett minskande inflöde av asylsökande, nyanlända samt ensamkommande barn har Stadsledningskontoret i dialog med samverkande förvaltningar tagit fram ett förslag på framtida organisering av arbetet. Förslaget går i korthet ut på att lägga ett samordningsuppdrag i linjen, det vill säga att undvika parallella/dubbelarbete men samtidigt säkerställa kvalitén i arbetet. Dessutom föreslås en struktur som ska säkerställa koncernperspektivet och tillse att kommunstyrelsen kan leda och följa upp det gemensamma arbetet. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till beslut: 1. Förslag till organisering av arbetet för mottagande och inkludering flykting godkänns. 9 Dnr KS Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Postlistan för kommunstyrelsens diarium samt inkomna remisser och handlingar av särskild betydelse som inkommit sedan föregående sammanträde anmäls till kommunstyrelsen.

6 (10) 10 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen. 11 Dnr KS 2015/ Beslut - Uppdrag om granskning av flyktingmottagande och integration Förslag till kommunfullmäktige: 1.Lägga redovisning av uppdraget att vidarutveckla styrning och organisation av flyktingmottagande och integration till handlingarna. På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Västerås stad granskade Ernst&Young år 2014 om staden hade tillräcklig beredskap att ta emot flyktingar samt om arbetet med stadens integrationsprogram genomfördes på ett systematiskt sätt. Revisionsrapporten var ärende på Kommunfullmäktige (KFM 337) där man - Lade rapporten till handlingarna - Gav i uppdrag att i samband med arbetet med budgeten för 2016 skulle arbeta vidare med de rekommendationer som revisionen gav i sin granskningsrapport. Revisorernas sammanfattande bedömning var att det finns en bra beredskap i staden för att ta emot ett växande antal flyktingar, även om det kan uppstå kö till förskoleplats och svårigheter att få fram tillräckligt med bostäder. I rapporten framgick att nämnder och styrelser inte såg Integrationsprogram för Västerås stad som ett tydligt styrdokument. Flertalet nämnder har dock mål och ambitioner som anknyter till integrationsprogrammet. Rapporten Granskning av stadens flyktingmottagande samt integration har behandlats i individ- och familjenämnden, nämnden för funktionshindrade och äldrenämnden. Samtliga tre nämnder stödjer revisorernas rekommendationer att - ett styrdokument för hela koncernen bör tas fram för att skapa ett systematiskt arbete - till styrdokumentet knyta åtgärdsplaner och till dessa knyter uppföljningsinstrument

7 (10) - framtagandet bör inledas av kommunstyrelsen för att uppnå tydlighet och systematik Stadsledningskontorets övervägande Från hösten 2015 ökade flyktingsströmmarna till Sverige och Västerås kraftigt. I samband den kraftigt ökande flyktingtillströmningen kom också en stor andel ensamkommande flyktingbarn. Detta kom att bli en utmaning för den kommunala verksamheten framför allt för Individ och familj samt grundskola och gymnasium. Det krävdes också utökad planering för boende/bostäder, personal, skärpt säkerhets- och kommunikationsorganisation. Läget ställde också ökade krav på den generella planeringen som t ex bibliotek, badhus, fritidsgårdar, kommunikationer med mera. Västerås stad tillskapade för ändamålet en kommunövergripande organisation Mottagande och inkludering, vilken tog beslut om oktober Den mest tydliga framgångsfaktorn var att deltagande förvaltningar och i förekommande fall andra myndigheter och civilsamhällets aktörer formade gemensamma avstämningar, samsyn och gemensam planering. antog gemensamma mål för stadens insatser. Insatser som riktades till olika målgrupper av nyanlända vid olika tidpunkter. Den GAP-analys som Utredning och statistik genomförde på uppdrag av Stadsledningskontoret hösten 2016 påvisar detsamma och påpekar vikten av en struktur i vardagsarbetet. Med erfarenheter av det stora mottagandet av flyktingar under senare halvan av år 2015 och år 2016 samt att idag ett Sverige har ett minskande inflöde av asylsökande, nyanlända och ensamkommande barn har Stadsledningskontoret i dialog med samverkande förvaltningar tagit fram ett förslag på framtida organisering av arbetet. På uppdrag av pågår ett arbete med att ta fram ett socialt hållbarhetsprogram som tar hänsyn till revisionens synpunkter på brister när det gäller Integrationsprogrammet. Ett socialt hållbarhetsprogram kommer att föreläggas Kommunfullmäktige årsskiftet 2017/2018. Varför vi föreslår att uppdraget är återrapporterat. 12 Dnr KS 2015/ Beslut - Revisionsrapport, Granskning av stadens mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till kommunfullmäktige: 1. Rapporten läggs till handlingarna.

8 (10) På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Västerås stad granskade Ernst &Young år 2015 om staden hade tillräcklig beredskap för att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Detta mot bakgrund av att under året sett ett ökat antal ensamkommande flyktingbarn till Västerås liksom flera andra av landets kommuner. Revisorernas sammanfattande bedömning var att Västerås stad hade tillräcklig beredskap för att möta den ökade tillströmningen. Och gav staden följande rekommendationer: Individ- och familjenämnden - Utveckla det strukturella samarbetet mellan de verksamheter som möter ensamkommande flyktingbarn inom staden. - Se över strukturen för möten mellan Socialkontor Barn och Ungdom och HVB boendena. - Se över stödet till ensamkommande ungdomar mellan år kan möta ungdomarnas behov. - Tillsammans med Grundskolenämnd och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd se över hur samarbetsformer mellan skola och socialtjänst kan utformas för att förenkla arbetet. Överförmyndarnämnden - Identifiera vilka utvecklingsbehov och vilket stöd de gode männen behöver. Stadsledningskontorets övervägande Från hösten 2015 ökade flyktingsströmmarna till Sverige och Västerås kraftigt. I samband den kraftigt ökande flyktingtillströmningen kom också en stor andel ensamkommande flyktingbarn. Staden hade vid årets slut runt 450 barn och ungdomar placerade i HVB-hem eller familjehem. Detta kom att bli en utmaning för den kommunala verksamheten framför allt för Individ och familj samt grundskola och gymnasium. Det krävdes också utökad planering för boende, personal, skärpt säkerhets- och kommunikationsorganisation. Läget ställde också ökade krav på den generella planeringen som t ex bibliotek, badhus, fritidsgårdar, kommunikationer med mera. Västerås stad tillskapade för ändamålet en kommunövergripande organisation Mottagande och inkludering, vilken tog beslut om oktober I organisationens uppdrag var ett stort fokusområde just ensamkommande barn och unga. Den mest tydliga vinsten genom den bildade organisationen var att deltagande förvaltningar och i förekommande fall andra myndigheter och civilsamhällets aktörer formade samsyn och gemensam planering av insatser. Den GAP-analys som Utredning och statistik genomförde på uppdrag av Stadsledningskontoret hösten 2016 påvisar samma vinst.

9 (10) Konstateras kan att samtliga de utvecklingsbehov som revisorerna sett i rapporten Granskning av mottagande av ensamkommande flyktingbarn har arbetats fram och i stora delar implementerats under den tid då ett stort antal flyktingar och nyanlända kommit till Västerås. Detta framgår i den GAPanalys och rapport över arbetet som genomförts från 2015 till 2016 samt i ett förslag till ny organisation. 13 Dnr KS 2016/ Överläggning - Samlad långsiktig strategi för social hållbarhet 14 Dnr KS 2017/ Information - Delårsrapport per den 31 augusti 2017 för Västerås stad 15 Dnr KS 2017/ Beslut - Översyn av valdistrikt i Västerås stad Förslag till kommunfullmäktige: 1. Förslaget om indelning av kommunen i 90 valdistrikt enligt bifogat förslag godkänns för slutligt fastställande av länsstyrelsen. Inför allmänna val skall kommunen göra en översyn av sin organisation i valdistrikt och valkretsar.(vl 4 kap. 13 och KL 5 kap 2 ) Västerås stad har redan beslutat att kommunen inte skall vara indelad i valkretsar till valet (KFM ). Kommunen har en kraftig befolkningstillväxt och några valdistrikt rapporterade sina resultat oacceptabelt sent vid valet 2014 varför en grundlig översyn har krävts. Arbetet har genomförts av valkansliet tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningens avdelning för geografisk information. Utgångspunkten är valmyndighetens riktlinjer för arbete med valgeografi och mandat. Utredningen föreslår att Västerås stad indelas i 90 valdistrikt vid valet 2018, en ökning med 8 distrikt jämfört med Förslaget vilar på befolkningsprognosen, tar hänsyn till att det är val igen 2019 till Europaparlamentet, och att det finns viss marginal för vissa distrikt att växa i relation till planerad byggnation. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till beslut: Förslag till kommunfullmäktige: 1. Förslaget om indelning av kommunen i 90 valdistrikt enligt bifogat förslag godkänns för slutligt fastställande av länsstyrelsen.

10 (10) 16 Dnr KS 2017/ Stadsdirektören informerar 17 Dnr KS Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2018-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-11-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 augusti 2015 Plats och tid Mälarhamnars kontor, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 12 maj 2016 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 14:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-07 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-50847980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 september 2017 Ärende

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

Svar på revisionsrapport "Granskning av mottagandet av ensamkommande barn"

Svar på revisionsrapport Granskning av mottagandet av ensamkommande barn 2017-05-15 1 (5) Social- och arbetsmarknadsnämnden Svar på revisionsrapport "Granskning av mottagandet av ensamkommande barn" Beslutsunderlag Sundbybergs stads revisorers granskning av mottagandet av ensamkommande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 28 september 2010

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 28 september 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-09-23 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-12.20 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (10) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-10-07 Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle kl 14.00 15.20 Paragrafer 6-13 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid/plats 2016-10-14 Kommunledningskontoret

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-12 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00083-8.2.4 Individ- och familjeförvaltningen Anne Grundell Epost: anne.grundell@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Reviderad kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00 - Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2019-04-15 1 (8) Plats och tid Stadshuset,, klockan 15:00-16:30 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S),ordförande Gunilla Carlsson (C) Bengt-Olof Idmyr (KD) Jan-Erik Jeppsson (M) Marcus Åhagen

Läs mer

Sverige för nyanlända Värden, välfärdsstat, vardagsliv (SOU 2010:16)

Sverige för nyanlända Värden, välfärdsstat, vardagsliv (SOU 2010:16) RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIONEN - KANSLIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.5.1.-270.-2010 SID 1 (5) SDN 2010-04-22 2010-04-15 Handläggare: Marianne Berg Ekbom Till Rinkeby- Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S)

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, Stadshuset Klockan 13:00 14:40 Beslutande Insynsledamöter Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) Bernt-Åke

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-16 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Kommunstyrelsen Granskning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008.

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Kommittédirektiv Dialog med kommuner om flyktingmottagande Dir. 2008:16 Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare i form av en kontaktperson

Läs mer

Betänkande från Mottagandeutredningen (SOU 2018:22) den kompletterande promemorian Ett socialt hållbart eget boende

Betänkande från Mottagandeutredningen (SOU 2018:22) den kompletterande promemorian Ett socialt hållbart eget boende Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (8) 2018-09-10 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43 114 Till Socialnämnden 16 oktober 2018 Betänkande från

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 14 Mars 2016, kl 17.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Alingsås kommun, principer för indelning

Läs mer

POG kommitténs övergripande överväganden och förslag underlag för remiss till nämnder och bolag

POG kommitténs övergripande överväganden och förslag underlag för remiss till nämnder och bolag Sid 1 (5) Remissförslag Till samtliga nämnder och bolag POG kommitténs övergripande överväganden och förslag underlag för remiss till nämnder och bolag Bakgrund och direktiv Den av kommunfullmäktige tillsatta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2019-09-23 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 15:00-16:25 ande Kjell Gustafsson (S),ordförande Fredrik Bertilsson (SD) Leif Boreson (C) ersättare för Gunilla Carlsson (C) Bengt-Olof Idmyr

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 17 februari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 7 juni 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Kommunstyrelsen Individ-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (11)

Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden 2015/11 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-18:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Strandberg (S), vice ordförande, tjänstgör

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Mottagningsutredningen (SOU 2018:22) - Ett ordnat mottagande - gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande Remiss från kommunstyrelsen

Mottagningsutredningen (SOU 2018:22) - Ett ordnat mottagande - gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande Remiss från kommunstyrelsen Överförmyndarförvaltningen Ensamkommande barn Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr 1.6-101/2018 2018-06-04 ÖFN 2018-08-23 9 Handläggare Emma Lundqvist Telefon: 08-508 29 700 Till Överförmyndarnämnden Förvaltningens

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Utlåtande Rotel VI (Dnr 2017/000991) Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Motion (2017:40) av Per

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (22) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 januari 2016 Plats och tid A 391, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 juni 2015 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-53 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 maj 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Svar på remiss över betänkandet Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5)

Svar på remiss över betänkandet Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) 2016-08-19 Ks 376/2016 Ert dnr: KU2016/00088/D Svar på remiss över betänkandet Låt fler forma framtiden! (SOU 2016:5) Kulturdepartementet har inkommit med en remiss till Örebro kommun gällande betänkandet

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2018-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 mars 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 14.00 2018-02-28 2 (12) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (19) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 december 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00-23:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 21 juni 2017, kl Largen, Alceahuset, Akersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdagen den 21 juni 2017, kl. 09.35-09.45 Plats Largen, Alceahuset, Akersberga Närvarande Enligt bifogad närvarolista Utses att

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-09-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 5 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset rum B33, 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer