Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Amanda Agestav (KD) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Ann-Louise Molin Östling (S) Magnus Edström (MP) Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) Rodrigo Romo (M) Jesper Brandberg (L) Ann-Christine From Utterstedt (SD) Anna Maria Romlid (V) Jazmin Pettersson (S) Mikael Lindh (S) Solveig Nilsson (S) Mikael Sandberg (S) Anna Thunell (MP) Vicki Skure Eriksson (C) Eric Söderberg (KD) Staffan Anger (M) Caroline Högström (M) Marcus Jacobson (M) Jenny Boström (L) Patric Sjölund (SD) Hawar Asaiesh (V)

2 (9) 1 Dnr KS Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1 till och med 12 är offentliga. 2 Dnr KS Protokollsjustering Jesper Brandberg (L) Ann-Christine From Utterstedt (SD) 3 Dnr KS 2018/ Beslut - Deltagande på fastighetsmässan MIPIM mars Västerås Stad deltar på MIPIM 2018 med kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck, som också uppdras att avrapportera utfallet av vårt deltagande, senast under maj månad Investerarmässan MIPIM i Cannes räknas som en av världens främsta fastighets- och investerarmässor. Västerås Stad deltar sedan länge som medlem i Stockholmsregionens samlade agerande med kommuner och fastighetspartners. Investeringspotentialen på 95 miljarder Euro till 2030 är Stockholmsregionens huvudbudskap på mässan. 1. Västerås Stad deltar på MIPIM 2018 med kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck, som också uppdras att avrapportera utfallet av vårt deltagande, senast under maj månad Dnr KS 2018/ Beslut - Bokslutskommuniké 2017 för Västerås stad 1. Bokslutskommuniké 2017 läggs till handlingarna. Årets resultat för Västerås stad är +518 mnkr. Av detta är 167 mnkr realisationsvinster. Exklusive jämförelsestörande poster är resultatet +198 mnkr, vilket kan jämföras med årets budget på mnkr. Investeringsutfallet är 536 mnkr av en budgetram på mnkr, vilket innebär en genomförandegrad på 49 %. Mälarenergi gör ett resultat på 290 mnkr, vilket är 15 mnkr sämre än budget.

3 (9) Bostads AB Mimer gör ett resultat på 78 mnkr, vilket är 3 mnkr bättre än budget. 1. Bokslutskommuniké 2017 läggs till handlingarna. 5 Dnr KS 2018/ Beslut - Nämndinitiativ från (S, C, KD och MP) om tilläggsbudget Nämndinitiativ bifalls. Socialdemokraterna, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet har i ett nämndinitiativ med rubriken Nämndinitiativ från (S, C, KD och MP) om tilläggsbudget 2018 föreslagit att stadsledningskontoret dels ska redovisa förändrade ekonomiska förutsättningar för 2018 samt att utifrån de nya förutsättningarna ta fram ett förslag på tilläggsbudget med huvudinriktning mot förstärkningar inom skola och utbildning. Tilläggsbudgeten ska också skapa förutsättningar för att möta det investeringsbehov staden står inför de kommande åren. Nämndinitiativet har den 10 januari 2018 anmälts till kommunstyrelsen för beredning. föreslår att nämndinitiativet bifalls mot bakgrund av att de ekonomiska förutsättningarna har förändrats. Stadsledningskontoret återkommer till kommunstyrelsen 24/1 med en redovisning av de förändrade ekonomiska förutsättningarna och kommer efter det utreda två områden innan förslag till tilläggsbudget tas fram. Det handlar dels om individ- och familjenämndens prognostiserade resultat 2018 då de lämnade ett underskott på cirka 32 mnkr i bokslutet 2017 och dels en utredning kring volymprognoserna för 2018 inom skolverksamheterna och då främst gymnasieverksamheten. 1. Nämndinitiativ bifalls. 6 Dnr KS 2017/ Information - Handlingsplan för bostadsförsörjning

4 (9) 7 Dnr KS 2017/ Remiss - Förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen 1. Förslaget till yttrande godkänns och överlämnas till Tillväxt- och regionplaneförvaltningen vid Stockholms läns landsting. Tillväxt- och regionplaneförvaltningen har på uppdrag av Stockholms landstingsfullmäktige initierat arbetet med att ta fram en regional godsstrategi för Stockholmsregionen. Stockholms län är Sveriges största konsumtionsmarknad. Individers och företags val och mönster förändras i snabb takt, vilket påtagligt har förändrat godshanteringens förutsättningar. Stockholmsregionen växer och därmed ökar även godstransporterna. Det är en stor samhällsutmaning att möta det ökade behovet av transporter samtidigt som det gäller att minimera trängseln, öka framkomligheten i transportsystemet och nå klimatmålet om ett fossilfritt transportsystem till Nyttotrafiken utgör en stor andel av trafikarbetet i Stockholms län och är en förutsättning för en ekonomiskt framgångsrik region. Den regionala godsstrategin för Stockholms län ska vara vägledande för aktörer i regionen och bidra till att nå målen i den regionala utvecklingsplanen i Stockholmsregionen, RUFS Godsstrategin har status som ett planeringsunderlag enligt plan- och bygglagen 7 kap 5. Det innebär att landstinget hänvisar till underlaget inom ramen för sitt regionplaneuppdrag och att kommuner och statliga myndigheter ska använda sig av underlaget i sin planering. Godsstrategin syftar till att nå en regional samsyn om de viktigaste regionala utmaningarna med de ökade godstransporterna och hur regionens aktörer tillsammans ska hantera dessa. Strategin redovisar strategiska områden och insatsområden där det behövs regional kraftsamling för genomförande. Godsstrategin ska efter remiss och justering beslutas i Tillväxt- och regionplanenämnden och antas under Godsstrategin är utgångspunkt för ett konkretiserat genomförande, där landstingets har en drivande roll tillsammans med regionens aktörer. Yttrandet har arbetats fram gemensamt inom 4 Mälarstäder och skickas som remissvar till Stockholm län i likalydande i text och format. Remissvaret är även avstämt med Region Västmanland inklusive Kollektivtrafikmyndigheten samt med Länsstyrelsen Västmanlands län för att försäkra att remissvaren är samspelta och pekar på samma styrkor och brister. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen utarbetat följande förslag till 1. Förslaget till yttrande godkänns och överlämnas till Tillväxt- och regionplaneförvaltningen vid Stockholms läns landsting.

5 (9) 8 Dnr KS 2018/ Beslut - Handlingsplan för Heltid som norm i Västerås stad 1. Heltid som norm ska vara infört i Västerås stad senast 31 maj Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att heltid ska vara norm och att fler ska arbeta heltid. Välfärdens behov av kompetens behöver tryggas. Samtidigt behöver välfärdssektorn erbjuda attraktiva anställningar. Heltid som norm kan i förlängningen dessutom minska behovet av visstidsanställningar och leda till ökad jämställdhet. Målet är att tillsvidareanställning på heltid är det normala vid nyanställning och att redan anställda medarbetare ska arbeta heltid i högre utsträckning än i dag. Heltidsarbete ökar det ekonomiska oberoendet och gör att fler klarar sin egen försörjning. När fler arbetar heltid uppstår dessutom positiva effekter för yrkenas attraktivitet, framtida kompetensförsörjning och jämställdhet. SKL och Kommunal är överens om tre mål: Alla medarbetare som nyanställs ska anställas på heltid. Alla deltidsanställda ska erbjudas heltidsarbete. Fler av dem som redan har en heltidsanställning men av olika anledningar jobbar deltid i dag, ska eftersträva heltidsarbete. Alla kommunala arbetsgivare ska planera för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka, vilket framgår av det centrala kollektivavtalet mellan Kommunal och SKL (HÖK 16). När heltid införs bör dessutom en sammanhållen arbetstid utan delade turer eftersträvas. En plan för arbetet ska finnas på plats senast 16 februari Planen ska utgå från verksamhetens behov och resurser. Den ska stämmas av årligen fram till den 31 maj 2021 och på så sätt fungera som utgångspunkt för det fortsatta arbetet. De centrala parterna rekommenderar att kommunerna och Kommunal tar fram planen tillsammans, exempelvis i en partsgemensam arbetsgrupp. Planen ska omfatta Kommunals avtalsområde, men självklart är det önskvärt att hela organisationen strävar efter att bli en heltidsorganisation. 1. Heltid som norm ska vara infört i Västerås stad senast 31 maj 2021.

6 (9) 9 Dnr KS 2018/ Beslut - Framtida organisation och förvaltning av önskad tjänstgöringsgrad i Västerås stad 1. Önskad tjänstgöringsgrad fortsätter i befintlig genomförandemodell samt att central samordning fortsatt finns till stöd för denna. Projektet Önskad tjänstgöringsgrad (ÖTG) bedrivs i Västerås stad från år 2015 till 2017 med syftet att stärka Västerås stads attraktionskraft som arbetsgivare samt öka medarbetarnas möjligheter att försörja sig på sin lön. Målet med projektet är att i december 2017 ska samtliga tillsvidareanställda i Västerås stad ha önskad tjänstgöringsgrad och rutiner, processer, finansieringsmodeller samt stödfunktioner ska finnas så att rätten till önskad tjänstgöringsgrad kan upprätthållas över tid. En utredning har genomförts under hösten 2017 med syftet att ta fram underlag för beslut om en framtida organisation och förvaltning av ÖTG från januari Resultatet från utredningen visar att för en hållbar framtida organisation och förvaltning av ÖTG är utifrån dagens förutsättningar lämpligast att arbetet fortsätter i befintlig genomförandemodell och att central samordning finns till stöd för arbetet. Kostnaden för stödet beräknas till kr och finns i stadsledningens budget för strategiska projekt. Eventuella kostnader för ÖTG belastar respektive förvaltning. I takt med att heltid som norm införs i staden fasas ÖTG ut, vilket sker senast 31 maj Önskad tjänstgöringsgrad fortsätter i befintlig genomförandemodell samt att central samordning fortsatt finns till stöd för denna. 10 Dnr KS 2013/ Beslut - Uppföljning av planerings- och utvecklingskostnaderna för Mälarporten 1. Rapporten läggs till handlingarna. Projekt Mälarporten ska två gånger per år, i januari och augusti, redovisa planerings- och utvecklingskostnader för projektet Mälarporten. De interna personalkostnaderna budgeteras och redovisas från och med 2014, som en del i planeringskostnaderna. Enligt beslut i kommunstyrelsen i maj 2016 kommer kostnaderna för planering, utredning och personal belasta stadens exploateringsbudget. Från och med 2017 och framåt ska budgeten hanteras av fastighetsnämnden.

7 (9) 1. Rapporten läggs till handlingarna. 11 Dnr KS Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Postlistan för kommunstyrelsens diarium samt inkomna remisser och handlingar av särskild betydelse som inkommit sedan föregående sammanträde anmäls till kommunstyrelsen. 12 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen. 13 Dnr KS 2018/ Överläggning Stadsdirektörsinstruktion 14 Dnr KS 2017/ Beslut - Motion från (M), Inför aktivt skolval i Västerås Förslag till kommunfullmäktige: 1. Motionen avslås. Caroline Högström (M) har i en motion med rubriken Inför aktivt skolval i Västerås föreslagit att -Västerås stad inför ett system med aktivt skolval där samtliga elever i kommunen behöver göra ett aktivt val av grundskola, oavsett om det gäller kommunal eller fristående huvudman. Motionären anför att om alla gör ett aktivt skolval skulle skolsegregationen minska och starkare förutsättningar för blandade klasser skulle erhållas. Krav på aktiva val skulle leda till kunskap om möjligheten till fria skolval och

8 (9) gälla vid start i förskoleklass och årskurs 1 samt vid val där ny skolplacering önskas. Motionen har remitterats till Grundskolenämnden. Förslag till kommunfullmäktige: 1. Motionen avslås. 15 Dnr KS 2017/ Beslut - Motion från (M) om att utreda möjligheterna för obligatoriska hembesök i enlighet med Växjö och Solnamodellen Förslag till kommunfullmäktige: 1. Motionen avslås. Caroline Högström (M) och Eleonore Lundkvist (M) har i en motion med rubriken Utred möjligheterna för obligatoriska hembesök i enlighet med Växjö och Solnamodellen föreslagit att -ge Individ- och familjenämnden i uppdrag att utreda möjligheten att göra obligatoriska hembesök vid ansökan om försörjningsstöd. Motionärerna anför att hembesök som metod vid ansökningar om försörjningsstöd ger bättre möjligheter att garantera medborgare rätt stöd och öka kvaliteten i försörjningsstödsarbetet. Motionen har remitterats till Individ- och familjenämnden Yttrande från Individ- och familjenämnden I kontakter med Växjö och Solna framkommer det att det att under 2017 inte genomförs obligatoriska hembesök vid ansökningar om försörjningsstöd. Däremot görs selektiva hembesök. Detta görs också i Västerås i viss utsträckning i samband med t ex ansökningar om hemutrustning eller där barnens perspektiv bättre kommer till uttryck i hemmiljön. Individ- och familjenämnden anför de begränsningar som omöjliggör ett obligatorium gällande hembesök som förutsättning för försörjningsstöd. Med hänvisningar till Socialtjänstlagen, Regeringsformen och Europakonventionen finner nämnden att obligatoriska hembesök strider mot lagarnas skrivningar om människors rätt till självbestämmande och integritet. Individ- och familjenämnden hänvisar också till Justitieombudsmannens slutsatser gällande hembesök. JO menar att hembesök är ett utredningsmedel som måste hanteras med stor försiktiget. I alla lägen måste det ske frivilligt och ske med en reell frivillighet, dvs inte vara villkorat eller påtvingat. Individ- och familjenämnden betonar dock att arbetet inom nämndens ansvarsområde redan idag på flera sätt är fokuserat på att försörjningsstödet utbetalas på korrekta grunder och på att synliggöra behov.

9 (9) Förslag till kommunfullmäktige: 1. Motionen avslås. 16 Dnr KS 2018/ Information - Mälarenergi 17 Dnr KS 2018/ Beslut - Tillstyrkande av visstidsanställning av direktör för Västerås stad Vård och Omsorg 1. Anställningsvillkoren för Tobias Åsell som visstidsanställs som direktör för Västerås stad Vård och Omsorg under perioden 1 februari 2018 till och med 31 december 2018 tillstyrks. Direktören för Västerås stad Vård och Omsorg, Helene Öhrling, kommer att vara tjänstledig från sin tillsvidareanställning som direktör under perioden 1 februari till 31 december 2018 för att tjänstgöra som biträdande stadsdirektör. Under motsvarande period förordnas Tobias Åsell som direktör för Västerås stad Vård och Omsorg. Tobias Åsell har sin tillsvidareanställning som direktör för Skultuna kommundelsförvaltning. 1. Anställningsvillkoren för Tobias Åsell som visstidsanställs som direktör för Västerås stad Vård och Omsorg under perioden 1 februari 2018 till och med 31 december 2018 tillstyrks. 18 Dnr KS 2018/ Stadsdirektören informerar 19 Dnr KS Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2018-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 mars 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 14.00 2018-02-28 2 (12) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(5) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 31 augusti 2017 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Fler ska arbeta heltid i framtiden

Fler ska arbeta heltid i framtiden HELTIDSPLANEN Fler ska arbeta heltid i framtiden Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att heltid ska vara norm och att fler ska arbeta heltid. Välfärdens behov av kompetens

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Handlingsplan för heltid som norm

Handlingsplan för heltid som norm Handlingsplan för heltid som norm Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Innehållsförteckning Fler ska arbeta heltid i framtiden...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA TILL WORKSHOP OM HELTID

VARMT VÄLKOMNA TILL WORKSHOP OM HELTID VARMT VÄLKOMNA TILL WORKSHOP OM HELTID Sätt er gärna partsgemensamt med personer från samma kommun, landsting eller region SYFTE MED DAGEN 1) Presentera manual för heltidsplan 2) Inspiration till att starta

Läs mer

Handlingsplan 2017-2021 heltid som norm Innehållsförteckning Inledande information... 3 Nuläge... 4 Rekryteringsbehov... 7 Organisation, delaktighet och beslut... 8 Mål... 9 Handlingsplan... 10 Kortsiktig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

HELTIDSPLAN. Lidköpings Kommun Kommunal + SKL

HELTIDSPLAN. Lidköpings Kommun Kommunal + SKL HELTIDSPLAN Lidköpings Kommun 2017-2021 Kommunal + SKL Fler ska arbeta heltid i framtiden Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att heltid ska vara norm och att fler

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 augusti 2015 Plats och tid Mälarhamnars kontor, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-11-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

319 Dnr KS 2017/

319 Dnr KS 2017/ VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Kommunstyrelsen 2019-08-28 319 Dnr KS 2017/01021-1.2.1 Beslut - Motion från (M), Inför aktivt skolval i Västerås Beslut Förslag till kommunfullmäktige: 1. Motionen

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

/ >- //_y'- ;(._,_.-

/ >- //_y'- ;(._,_.- i --=-':;. Eskilstuna kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-13 Sida 1(74) Plats och tid Beslutande Ersättare Rinmansalen, stadshuset, klockan 15:00-15:45 Jimmy Jansson (S), ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

HELTIDSPLAN. Emmaboda

HELTIDSPLAN. Emmaboda HELTIDSPLAN Emmaboda Fler ska arbeta heltid i framtiden Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att heltid ska vara norm och att fler ska arbeta heltid. Välfärdens behov

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 1 juni 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2018-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 12 maj 2016 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 14:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Leif Zetterberg (C), tjänstgör

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2017-09-20, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Förslag till beslut Förslag till handlingsplan antas

Förslag till beslut Förslag till handlingsplan antas TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2017/586/02 Sida 2018-03-27 1 (2) Kommunstyrelsen Heltid som norm - Heltidsresan - handlingsplan KS2017/586/02 Förslag till beslut Förslag till handlingsplan antas Sammanfattning

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 17 februari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(5) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 11 april 2019 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut 1 (6) Handläggare: Susanne Skärlund Tillväxt- och regionplanenämnden Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut Ärendebeskrivning Landstingsfullmäktige har i budget för 2017 gett uppdrag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD)

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-05-24 1 (8) Dag och tid 2017-05-30, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) 2. Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-12 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00083-8.2.4 Individ- och familjeförvaltningen Anne Grundell Epost: anne.grundell@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden

Läs mer

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1.

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1. 1(5) Namn på dokumentet: Heltid som norm Version: 1.0 Dokumenttyp: Handlingsplan Gäller: 2018-2021 Revideras: Årligen Dokumentansvarig: Personalchef Senast ändrad: 2018-01-10 Beslutad av: Hillevi Lindström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 53-58

Sammanträdesprotokoll 53-58 1 (6) Sammanträdesprotokoll 53-58 Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 391, kl 15:00-16:30 Ajournerades kl 15:55-16:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov.

Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov. 1 2 Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov. Fram till 2027 ökar antalet yngre och äldre markant mycket mer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 1 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-04 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 15 november 2016 Plats och tid Önstaskolan, kl 13:00 Förmöten Rum för förmöten

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen

Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Malmgren Tobias Datum 2018-01-31 Diarienummer KSN-2017-4337 Kommunstyrelsen Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Europeisk deklaration om jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå

Europeisk deklaration om jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå PM 2009:1 RI (Dnr 222-2353/2008) Europeisk deklaration om jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Stockholms stad

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (21) 2018-01-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2018 Plats och tid s sessionssal, 14:00 2018-01-11 2 (21) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott 12 februari 2019

Kommunstyrelsens personalutskott 12 februari 2019 Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 12 februari 2019 Sid Justering... 2 1 Information från HR-direktören... 3 2 Uppdatering av arbetsgivarpolitisk strategi... 4 3 Hantering

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 7 mars 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16.00 2019-02-28 2 (10) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Förskolenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 april 2016 Ordförande Amanda Agestav Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 10:00 Förmöten Majoriteten i F481 09:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Medborgarhuset, Kvistbergavägen 10, Västerås,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 10 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer