YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr )"

Transkript

1 Personalnämnden Ronny Wain YTTRANDE Datum Dnr (5) Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr ) s revisorer har översänt granskningsrapport nummer , Granskning av Kompetensförsörjning uppföljning, för yttrande. Personalnämnden önskar därför framföra följande. Övergripande synpunkter Stora insatser har gjorts de senare åren för att stärka s arbete inom kompetensförsörjningsområdet. Personalnämnden delar revisorernas bedömning att det långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet i har utvecklats och blivit mer systematiskt och att arbetet idag bedrivs i en gemensam struktur och i ett nära samarbete med förvaltningarna. Personalnämnden delar även revisorernas övergripande bild av problematiken kring den mer kortsiktiga kompetensförsörjningen. I Region Skåne, liksom inom övriga landsting/regioner, finns betydande problem med dagens kompetensförsörjning vad gäller ett flertal yrkeskategorier, framförallt inom hälso- och sjukvården. För att hantera den mer kortsiktiga kompetensförsörjningen krävs en stor bredd i åtgärder vilka innefattas i s kompetensförsörjningsplan för Granskningen har identifierat ett antal förbättringsområden/frågeställningar vilka kommenteras i det följande: C:\pactdok\Personalnämnden\ \Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr )\ PN_Yttrande.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (5) Kunskaperna om arbetsmiljö och kompetensförsörjningsfrågor i beslutsfattandet inklusive genomförandet av regelmässiga konsekvensanalyser I ska nya chefer gå en obligatorisk sex dagars basutbildning. Denna utbildning innehåller bland annat en introduktion till arbetsmiljö. Basutbildningen för nya chefer kompletteras på förvaltningsnivå med ytterligare arbetsmiljöutbildningar för de som tar emot en Fördelning av arbetsmiljöuppgifter (tidigare arbetsmiljödelegering). Basutbildningens innehåll utvärderas och omprövas kontinuerligt och granskningen ger inspel för att ytterligare förstärka inslag med fokus på chefens uppdrag och kompetens i att leda och fördela arbetet utifrån konsekvenser för arbetsmiljön och kompetensförsörjningsprocessen. Inför den första årliga uppföljningen (år 2013) av det systematiska arbetsmiljöarbetet genomfördes utbildningar i riskbedömning vid förändring samt i årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Målgruppen för utbildningsinsatserna var samtliga samverkansgrupper, med representanter för arbetsgivare och fackliga organisationer. I den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet, avseende år 2014, angav 87 procent av cheferna i att de hade tillräckliga kunskaper för uppdraget och 92 procent angav att de undersöker arbetsmiljön årligen samt vid förändring. Helhetsbedömningen av uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet är att detta arbete fungerar, men att det samtidigt finns utvecklingsmöjligheter. Revisorernas granskning ger anledning att återigen ge förvaltningar i uppdrag att säkerställa att chefer, nya som mer erfarna, med emottagen Arbetsmiljöfördelning har genomgått arbetsmiljöutbildning inklusive riskbedömning vid förändring. Långsiktig planering avseende ST-tjänster I granskningen konstateras att strukturen för, och dialogen inom organisationen och med universitetet, rörande ST-tjänster har förbättrats sedan föregående granskning. Kunskapen om gällande regelverk är hög och riktlinjerna kommuniceras till förvaltningarna på ett tillfredsställande sätt. Samtidigt konstateras att den långsiktiga planeringen av ST-tjänster kan bli tydligare för att undvika risker att förvaltningarna inte i tillräcklig utsträckning klarar av att ta hand om ST-läkarna på grund av bland annat avsaknad av handledare och flaskhalsar i sidotjänstgöring. Denna problematik har uppmärksammats av s styrgrupp för AT/ST. I augusti månad tog styrgruppen beslut om ett uppdrag för att, inom två specialiteter, ta fram modell/-er för att hantera s.k. trånga sektorer vid sidotjänstgöring. Erfarenheterna från dessa första pilotspecialiteter ska kunna vara användbara för uppskalning till fler specialiteter.

3 Datum (5) Uppdraget kommer att inbegripa följande frågeställningar: Fördjupad kartläggning med analys av kapacitet och inflöde för sidotjänstgöring, innefattande handledningskapacitet, bedömt behov etc. Sidotjänstgöringstidens längd i relation till måluppfyllelse och utbildningskvalitet. Alternativa lösningar för måluppfyllelse i ST, ex. alternativ logistik för var sidotjänstgöring fullgörs. Belysa möjligheter att bättre utnyttja hela s och Södra sjukvårdsregionens sammantagna resurser, inkluderande privata vårdgivare. Belysa konsekvenser och möjligheter till följd av den nya STförordningen. Uppdraget kommer att vara slutrapporterat till styrgrupp AT/ST i under våren/försommaren 2016, varefter erfarenheter och förslag till lösningar ska tillgängliggöras för fortsatt arbete med sidotjänstgöringen inom fler specialiteter. s varumärke som arbetsgivare Revisorerna ser det som angeläget att ytterligare förstärka s varumärke. Grunden för ett starkt varumärke ur ett arbetsgivarperspektiv är att erbjuda goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö vilket är ett prioriterat arbetsområde. Insatser för att stärka s varumärke är en del i s kompetensförsörjningsplan för åren och en handlingsplan har utarbetats för hur ska arbeta vidare med arbetsgivarvarumärket. Bland de aktiviteter som utförts/är under genomförande kan nämnas: Under 2015 har arbetet fortsatt med att stärka s attraktivitet som arbetsgivare och målgruppsanpassa rekryteringen. Under våren gjordes en utvärdering av den enkät som TNS SIFO skickat ut till 100 utvalda sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, läkare och chefer i. Utvärderingen har lett till att ett omtag gjorts när det gäller innehållet i platsannonserna, där mer fokus nu läggs på att berätta om de lokala arbetsplatserna.

4 Datum (5) För att attrahera och rekrytera nya medarbetare har även en kampanj bedrivits på sociala medier, där medarbetare berättar om hur det är att jobba i och om hur de via arbetet är med och gör skillnad varje dag. Beslut har tagits att fortsätta utveckla egna jobba-hos-oss-sidor på Facebook. Där publiceras berättelser om som arbetsplats och visas exempel på samtliga de jobbmöjligheter kan erbjuda. Även rekrytering via Linkedin har inletts under året. Den ökade aktiviteten på sociala medier har bland annat medfört att antalet besökare på skane.se/jobb ökat och på Facebook ökade antalet besökare med 30 procent efter marknadsföring av sidan. har en gemensam rekryteringsprocess som fungerar som ett stöd till chefer, HR-funktioner och GSF Rekryteringscentrum. Rekryteringsprocessen ska också kvalitetssäkra rekryteringar och stärka s arbetsgivarvarumärke. Rekryteringsprocessen har under första delen av året uppdaterats. Syftet med uppdateringarna är att s rekryteringar ska vara kompetensbaserade, icke-diskriminerande och i samklang med s Personalidés värdegrund. Resultaten avseende kompetensförsörjningsinsatserna Kompetensförsörjningsarbete är framför allt ett långsiktigt arbete. I nuläget med stora framtida utmaningar inom kompetensförsörjningsområdet är det därför av yttersta vikt att hela organisationen kraftsamlar. Det innebär exempelvis att skapa en ökad medvetenhet om vilka lösningar som är möjliga och ger resultat eller inte och att brister inom olika yrkeskategorier inte löser sig själv genom att utbilda bort. Fokus måste vara på att hitta lösningar, dels inom den befintliga medarbetargruppen och dels att hitta nya kompetenser. Det fortsatta arbetet med skapa struktur sker på flera olika sätt. En rad insatser görs för sjuksköterskegruppen. Regionala introduktions-program för nya sjuksköterskor pågår där sjukvårdsförvaltningarna också har erhållit resurser för att driva detta arbete. Utbildningsanställningar och särskilda utbildningsförmåner för sjuksköterskor vid vidareutbildning har införts. Det pågår även ett arbete med att utveckla metodik och IT-stöd för hur roller och kompetenser klarläggs och tydliggörs. En viktig roll i detta arbete är chefsrollen. I den gemensamma basutbildningen för chefer finns kompetensförsörjning med som ett fokusområde. En strategi för kompetensmixplanering med syfte att använda rätt kompetens till rätt uppgift håller på att tas fram. Flera piloter pågår för att växla arbetsuppgifter mellan yrkeskategorier. Strategin för kompetensmixplanering syftar till att skapa ett ramverk och stöd för det vidare arbetet.

5 Datum (5) Kompetensstegar tas fram för flera yrkesgrupper som sjuksköterska, undersköterska, psykolog, biomedicinsk analytiker, med flera. Undersköterskans roll ses över genom bland annat genom att se vilka eventuella begränsningar som finns i vad en undersköterska får göra samt vilka krav vi har på utbildningen för anställningsbarhet. Arbetet med kompetensförsörjning inbegriper en mängd aktiviteter/insatser som följs upp. De aktiviteter som ingår i s kompetensförsörjningsplan är målsatta och följs årligen upp. I det vidare arbetet med kompetensmixplanering kommer uppföljningsmodeller att utarbetas. Märta Stenevi Ordförande Ann-Sofi Bennheden HR-direktör

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-17 Dnr 1500586 1 (5) Revisionsrapport. Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr 7-2015)

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Fastställd av regionstyrelsen 2016-12-08, 2 Inledning Hela arbetsmarknaden och inte minst hälso- och sjukvården står inför stora

Läs mer

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke Carina Wirth Personalstrateg 044-309 3058, 0768-87 06 59 carina.wirth@skane.se PM Datum 2010-05-07 Dnr 0900843 1 (5) Handlingsplan för att stärka s varumärke Vad är ett arbetsgivarvarumärke? Förstärkning

Läs mer

Datum Dnr Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Personalnämnden Charlotta Tinghammar HR-strateg 040-675 30 63 Charlotta.Tinghammar@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1701924 1 (5) Personalnämnden Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utredningsuppdrag socialt hållbart Malmö Kommungemensam långsiktig strategi för kompetens- och personalförsörjning STK-2015-394

Tjänsteskrivelse. Utredningsuppdrag socialt hållbart Malmö Kommungemensam långsiktig strategi för kompetens- och personalförsörjning STK-2015-394 SIGNERAD 2015-04-30 Malmö stad Stadskontoret 1 (5) Datum 2015-04-30 Vår referens Carina Funeskog Enhetschef carina.funeskog@malmo.se Tjänsteskrivelse Utredningsuppdrag socialt hållbart Malmö Kommungemensam

Läs mer

Datum Dnr

Datum Dnr Personalnämnden Maria Lindborg Handläggare 0768-87 13 20 Maria.Lindborg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-27 Dnr 1500978 1 (7) Personalnämnden Snabbspåret - lägesrapport Ordförandens förslag 1. Lägesrapporten

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernstab HR Enheten för kompetensförsörjning Lisa Davidsson HR-strateg 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se Datum 2016-02-18 1 (7) Kompetensförsörjningsplan 2015-2018: genomförda aktiviteter under

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-12-07 Dnr 1700179 1 (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr 9-2017) Revisorerna har översänt

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Handlingsplan kompetensförsörjning, Kristianstads kommun

Handlingsplan kompetensförsörjning, Kristianstads kommun Handlingsplan kompetensförsörjning 2018-2021 1 (5) Handlingsplan kompetensförsörjning, Kristianstads kommun Antaget av Kommunstyrelsen 2018-02-14 31 att gälla från 2018-02-16. Kontaktperson: Kajsa Sjögren,

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 47 51 Datum 2015-11-11 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2015-11-11 09.00 11.30 Plats: Rådhus Skåne, rum 114 Beslutande Märta Stenevi (MP), Ordförande Caroline Wessel (M),

Läs mer

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Regionstyrelsen Regionledningskontoret Kristina Pesula 1 (5) Arbets- och personalutskottet Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Ärendebeskrivning I budget 2019 för Region Stockholm,

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap Kommunstyrelsen 2016-01-20 Kommunledningskontoret KLK HR KSKF/2015:297 Annika Tjernström 016-710 72 79 1 (1) Kommunstyrelsen Strategisk kompetensförsörjning - ny bilaga till Riktlinje för medarbetarskap

Läs mer

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund Plan för Kompetensmix Skånevård Sund 2016-11-15 1 Inledning Kompetensmix handlar om att på ett strukturerat sätt uppgiftsväxla arbetsuppgifter mellan yrkeskategorier och att föra in nya kompetenser i verksamheterna.

Läs mer

Hälsofrämjande arbetsplatser

Hälsofrämjande arbetsplatser Utveckling av Hälsofrämjande arbetsplatser vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset INTENTIONER AKTIVITETER ERFARENHETER CHARLOTTA NORDBERG HR-STRATEG SALUS 12-13 november 2012, C Nordberg Agenda Kort presentation

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 19 28 Datum 2016-04-20 1 (7) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2016-04-20 14.00-16.55 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Märta Stenevi (MP), ordförande (närvarande och

Läs mer

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar PM 2015-04-17 1 (5) Sommarplaneringen i vården 2015 Tidig planering för säker och trygg vård i sommar För att få en bild av hur planeringen av vården och bemanningen av vårdpersonal ser ut inför sommaren

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77

YTTRANDE. Datum Dnr Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77 Personalnämnden Marie Karlsson HR-strateg 040-675 36 93 Marie.MK.Karlsson@skane.se YTTRANDE Datum 2019-02-14 Dnr 1802355 1 (6) Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll,

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år

Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år 2019-2021 Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 1.1.Kompetensförsörjningsstrategi...3 2.Analys av nuläge...3 2.1.Avgränsning...4 3.Roll och ansvarsfördelning...4

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan för Regionservice 2015-2017

Kompetensförsörjningsplan för Regionservice 2015-2017 HR-avdelningen Jenny Sellberg HR specialist 046-17 77 39 Jenny.Sellberg@skane.se HANDLINGSPLAN Datum 2015-08-10 Dnr 1 (9) Kompetensförsörjningsplan för 2015-2017 Inledning är en serviceorganisation och

Läs mer

Stockholms läns landsting i (2)

Stockholms läns landsting i (2) Stockholms läns landsting i (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2013-11-06 LS 1309-1077 lamos^lgsstmseh Landstingsstyrelsen 13*11-19 00 Skrivelse från Lars Dahlberg (S) och Helene Hellmark Knutsson

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Redovisning av fördelning av arbetsmiljöansvar och uppgifter inom exploateringskontoret

Redovisning av fördelning av arbetsmiljöansvar och uppgifter inom exploateringskontoret Dnr Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Ann-Charlotte Bergqvist 08-508 271 25 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Redovisning av fördelning av arbetsmiljöansvar och uppgifter inom exploateringskontoret

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-15 Dnr 1401907 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Mentorskapsprogram för invandrarkvinnor

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer

Datum 2015-12-09. Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: 2015-12-09 14.00 16.30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad, rum 208

Datum 2015-12-09. Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: 2015-12-09 14.00 16.30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad, rum 208 PROTOKOLL 52 59 Datum 2015-12-09 1 (5) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2015-12-09 14.00 16.30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad, rum 208 Beslutande Märta Stenevi (MP), Ordförande Caroline

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain/Ola Björgell 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-29 Dnr 1704159 1 (6) Remiss. Bastjänstgöring för läkare (Ds 2017:56) har beretts möjlighet att

Läs mer

Datum 2010-08-11 Dnr 1000692. Studentmedarbetare i Region Skåne. studentmedarbetarsystemet, Svenskt Näringsliv

Datum 2010-08-11 Dnr 1000692. Studentmedarbetare i Region Skåne. studentmedarbetarsystemet, Svenskt Näringsliv 044-309 30 58 carina.wirth@skane.se PM Datum 2010-08-11 Dnr 1000692 1 (4) Studentmedarbetare i Regiondirektören har fått i uppdrag att närmare undersöka förutsättningarna för hur ett studentmedarbetarsystem

Läs mer

Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun

Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen : : Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun Dokumentansvarig: Personalavdelningen Ärendenummer: Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun Syftar till att tydliggöra

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Välfärdsförvaltningens kompetensförsörjningsstartegi

Välfärdsförvaltningens kompetensförsörjningsstartegi Datum 2016-10-03 Välfärdförvaltningens kompetensförsörjningsstrategi 2016-2020 Antagen av: Humanistiska nämnden 126/2016 Omsorgsnämnden 86/2016 Dokumentägare: Välfärdsförvaltningens förvaltningschef Ersätter

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Datum Dnr Omvärldsanalys av medarbetarförmåner. 1. Personalnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Datum Dnr Omvärldsanalys av medarbetarförmåner. 1. Personalnämnden lägger rapporten till handlingarna. Personalnämnden Jan Åke Lundin Förhandlingschef 040-675 35 25 Jan.Ake.Lundin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-12-07 Dnr 1802299 1 (5) Personalnämnden Omvärldsanalys av medarbetarförmåner Ordförandens

Läs mer

Personal- och kompetensförsörjning

Personal- och kompetensförsörjning www.pwc.se Revisionsrapport Pär Sturesson Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Personal- och kompetensförsörjning Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning...

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 0900843 1 (8) Personal- och arbetsgivarutskottet Handlingsplan Sveriges ledande arbetsgivare

Läs mer

Kompetensförsörjning - Karriärvägar Äldreomsorg och Hälso- och sjukvård. Maria Tuvegran och Margaretha Häggström

Kompetensförsörjning - Karriärvägar Äldreomsorg och Hälso- och sjukvård. Maria Tuvegran och Margaretha Häggström Kompetensförsörjning - Karriärvägar Äldreomsorg och Hälso- och sjukvård Maria Tuvegran och Margaretha Häggström Kompetensmodellen, hur började det? Uppdrag från kommunstyrelsen 2007 Arbetet startade 2008

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan Jämställdhetsplan 2015-2017 Tyresö kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare för såväl kvinnor som män. Alla individer ska ges lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön. Det ska finnas

Läs mer

Förstudie om kommunens personaloch. kompetensförsörjning. Sollentuna kommun

Förstudie om kommunens personaloch. kompetensförsörjning. Sollentuna kommun www.pwc.se Lina Olsson Cert. kommunal revisor Förstudie om kommunens personaloch kompetensförsörjning Oktober 2017 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och slutsats... 1 2. Inledning...

Läs mer

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning.

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning. Personalnämnden Malin Ferbas Handläggare 040-675 36 30 Malin.Ferbas@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-18 Dnr 1500978 1 (8) Personalnämnden Uppskalning snabbspåret Ordförandens förslag 1. Personalnämnden

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö PROTOKOLL 22 28 Datum 2017-06-15 1 (5) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2017-06-15 kl 10.00-14.00 Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö Beslutande Amela Hodzic (S), ordförande

Läs mer

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Använd checklistan så här: Syftet med den årliga uppföljningen är att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskriften

Läs mer

Personal- och kompetensförsörjning

Personal- och kompetensförsörjning www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Anna Carlénius Personal- och kompetensförsörjning Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning... 1 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Personalnämndens verksamhetsberättelse

Personalnämndens verksamhetsberättelse Personalnämndens verksamhetsberättelse för perioden Januari augusti 2015 Version inför personalnämnd 2015-10-07 0 Innehåll Inledning... 2 Förord... 2 Sammanfattning... 3 Viktiga händelser under perioden...3

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Marie Härstedt Personalstrateg 040-675 30 46 marie.harstedt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-02-14 Dnr 1201721 1 (1) Personal- och arbetsgivarutskottet Motion. Friskvård

Läs mer

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats Maria Ahlmark, verksamhetsområdeschef Primärvården Ärendenr HSN 2013 / 444 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 11 november Hälso- och sjukvårdsnämnden Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft

Läs mer

Grundläggande granskning 2017

Grundläggande granskning 2017 Grundläggande granskning 2017 Barn- och utbildningsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Socialnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport 2017-11-21 Sammanfattning I rapporten sammanfattas resultat från granskning

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Kompetensförsörjning Arbetsmiljö

Kompetensförsörjning Arbetsmiljö Kompetensförsörjning Arbetsmiljö Statistik Utmaningar Aktiviteter Kia Ronnhed HR Direktör Region Västerbotten Kompetensförsörjning inom Region Västerbotten Vår verksamhet bygger på medarbetare med engagemang

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-12 Dnr 1601719 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT Regiondirektören Alf Jönsson Tfn: +46 44 309 31 21 Mail: alf.jonsson@skane.se BESLUT Datum 2016-03-29 Dnr 1600180 1 (6) Chefs- och ledarkriterier i Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM.

Läs mer

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Använd checklistan så här: Syftet med den årliga uppföljningen är att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskriften

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft och tillväxt. En fungerande och effektiv kompetensförsörjning

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Systematiskt arbete med kompetensförsörjning i VGR sedan 2009

Systematiskt arbete med kompetensförsörjning i VGR sedan 2009 Systematiskt arbete med kompetensförsörjning i VGR sedan 2009 Utgår från Ledningssystem för kompetensförsörjning (SS 624070) Gemensamma begrepp, struktur och arbetssätt IT-stöd i arbetet och gemensam databas,

Läs mer

Handlingsplan HR enheten

Handlingsplan HR enheten Handlingsplan HR enheten 2019 HR-enheten arbetar med att ge stöd inom hela HR-området till chefer och medarbetare. Vårt arbete ska bidra till att Folkuniversitetet uppfattas som en attraktiv arbetsgivare

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-23 Dnr 1700820 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs.

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs. Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-03-27 LS 1401-0138 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-04- 08 00 02 8 Traineeprogram i Stockholms läns landsting Föredragande

Läs mer

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Presentation av mig & bakgrund till projektet Utmaningarna Tre chefer funderar (2015) o o Demografisk

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Barn- och ungdomsförvaltningen 2018

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Barn- och ungdomsförvaltningen 2018 Handläggare Datum FHV-administratör Ann-Sofi Carlsson 2019-02-01 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Barn- och ungdomsförvaltningen 2018 HR-enheten Kommunledningskontoret Adress Box 611,

Läs mer

Datum Dnr Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum Dnr Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Persnalnämnden Ann-Sfi Bennheden HR-direktör Ann-Sfi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-07 Dnr 1502570 1 (6) Persnalnämnden Strategi - Begränsa berendet av bemanningsföretag Ordförandens förslag

Läs mer

Dnr KK17/307. Kompetensförsörjningsplan för Nyköpings kommun. Antagen av kommunstyrelsen

Dnr KK17/307. Kompetensförsörjningsplan för Nyköpings kommun. Antagen av kommunstyrelsen Dnr KK17/307 Kompetensförsörjningsplan för Nyköpings kommun Antagen av kommunstyrelsen 2017-05-08 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 1 Bakgrundsanalys och överväganden... 3 2 Mål och inriktning... 5

Läs mer

Medledar- och arbetsmiljöpolicy

Medledar- och arbetsmiljöpolicy Medledar- och arbetsmiljöpolicy Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2017:757 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den: 25 januari 2018 Dokumentet

Läs mer

Landstingets kompetensförsörjning - förstudie

Landstingets kompetensförsörjning - förstudie LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-11-17 Johan Magnusson Rev/15026 Landstingets kompetensförsörjning - förstudie Rapport 8-15 Landstingets kompetensförsörjning - förstudie Bakgrund Landstingets

Läs mer

Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar

Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Datum 2017-05-03 Dnr 170023 Landstingsdirektörens stab Centrala HR-enheten Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 17/14 En plan för att minska sjukskrivningar Förslag till beslut

Läs mer

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet

Workshop tre arbetsmiljö och profilering. Mittuniversitetet Workshop tre arbetsmiljö och profilering Arbetet ska resultera i s vision och strategi 2019-2023 kännetecknas av nytänkande och inkludering genomföras med brett deltagande och engagemang Visionen Aug -17

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2013 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan Kommunledningskontoret, HR-avdelningen Kontaktperson: Mattias Wirsén, tfn 13 55 23 Likabehandlingsplan 2016-2019 För lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet Antagen av Kommunstyrelsen 2016-05-25.

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef Chef i Mjölby kommun KS/2016:172 Dokumentansvarig: Personalchef Inledning Att vara chef är ett av de viktigaste uppdragen i Mjölby kommun. Uppdraget är utmanande och stimulerande, med fokus på att nå goda

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Revisionsrapport. Region Skånes revisorer. Carl-Gustaf Folkeson, certifierad kommunal revisor. Fredrik Birkeland revisionskonsult

Revisionsrapport. Region Skånes revisorer.   Carl-Gustaf Folkeson, certifierad kommunal revisor. Fredrik Birkeland revisionskonsult www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av kompetensförsörjning inom hälso- och sjukvården Carl-Gustaf Folkeson, certifierad kommunal revisor s revisorer Fredrik Birkeland revisionskonsult Lena Salomon

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjningsplan Exploateringskontoret. Aktiviteter för innevarande år

Strategisk kompetensförsörjningsplan Exploateringskontoret. Aktiviteter för innevarande år Strategisk kompetensförsörjningsplan 2018-2020 Exploateringskontoret Aktiviteter för innevarande år 2018 Strategi för kompetensförsörjning Enligt budget 2017 ska följande aktivitet leda till att kommunfullmäktiges

Läs mer

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling Kompetensutveckling 2017-10-16 1 HÖK 16 övriga anteckningar Kompetensutveckling 2. Parterna konstaterar att bilagan Kompetensutvecklingsavtal till ÖLA 00 fortsätter att gälla till annat överenskoms. 3.

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG Datum KUNGSBACKA KOMMUN Kommunstyrelsen

PROTOKOLLSUTDRAG Datum KUNGSBACKA KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-06-21 151 Svar på kommunrevisionens granskning av strategisk kompetensförsörjning av chefer KS/2016:242 1.1.7 Beslut Kommunstyrelsen överlämnar tjänsteskrivelse,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för kompetensförsörjning KS 2015/

Riktlinje. Riktlinje för kompetensförsörjning KS 2015/ Riktlinje 2015-12-18 Riktlinje för kompetensförsörjning KS 2015/0828 027 Beslutad av personalutskottet den 18 december 2015. Riktlinjen gäller för hela Norrköpings kommun. Den här riktlinjen är ett komplement

Läs mer

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning.

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen 14*03-0 4 0 0 0 1 2 * Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om personalbemanning

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi 2022

Kompetensförsörjningsstrategi 2022 Kompetensförsörjningsstrategi Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 116/2019 2019-06-04 Dokumentägare: Dokumentnamn: Kompetensförsörjningsstrategi Dokumentansvarig: Personaldirektör Ersätter

Läs mer

Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner, landsting och regioner

Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner, landsting och regioner Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner, landsting och regioner Kristina Folkesson Sveriges Kommuner och Landsting AFA Försäkrings regionala dagar, hösten 2018 Parterna Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Karriärutvecklingsmodeller

Karriärutvecklingsmodeller Karriärutvecklingsmodeller kopplade till löneutveckling i Västra Götalandsregionen 2018-02-01 Gunilla Length Persson Koncernkontoret VGR Koncernstab HR Västra Götalandsregionen (VGR) En av Sveriges största

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernstab HR Lisa Davidsson HR-strateg 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se KOMPETENS- FÖRSÖRJNINGSPLAN Datum 2015-03-09 Dnr 0900843 1 (14) Kompetensförsörjningsplan för 2015-2018 1. Inledning ska vara

Läs mer

Datum Dnr Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar. 1. Lägesrapporten läggs till handlingarna.

Datum Dnr Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar. 1. Lägesrapporten läggs till handlingarna. Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-25 Dnr 1601577 1 (5) Personalnämnden Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar Ordförandens

Läs mer

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 1 Redovisning personalförsörjning Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 2 Uppdrag till personalpolitiska beredningen Inhämta kunskap, diskutera och lägga förslag kring landstingets personalrekrytering i syfte

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015-2017

Likabehandlingsplan 2015-2017 Antagen ks 227/2014 Sida 1(5) Kommunledningskontoret Anna Olsson anna.olsson@osby.se Likabehandlingsplan 2015-2017 Likabehandlingsplanen beskriver och ger struktur åt likabehandlingsarbetet i kommunens

Läs mer

Regional strategi för arbetsgivarpolitik

Regional strategi för arbetsgivarpolitik Regional strategi för arbetsgivarpolitik Vår vision Socialdemokratisk arbetsgivarpolitik ska stärka personalens arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det är viktigt både för den enskilde men också för kvaliteten

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan 2018-2019 Advania Sverige AB Innehåll 1. Advanias verksamhet... 3 2. Definitioner... 3 3.... 3 3. Riskbedömning... 3 4. Handlingsplan... 4 4.1 Rekrytering... 4... 4... 4 4.2 Ledarskap... 4... 5... 5 4.3

Läs mer

Granskning av kompetensförsörjning Kungsörs kommun en förstudie

Granskning av kompetensförsörjning Kungsörs kommun en förstudie Granskning av kompetensförsörjning Kungsörs kommun en förstudie 14 september 2012 Lena Joelsson Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte 4 Metod 5 Frågeställningar 6 Omvärldsanalys 7 Analys av kompetensbehov

Läs mer

Miniskrift Kompetensförsörjning som en grund för bättre förändringsberedskap

Miniskrift Kompetensförsörjning som en grund för bättre förändringsberedskap Miniskrift Kompetensförsörjning som en grund för bättre förändringsberedskap Skrift fem i en serie om agil verksamhetsutveckling. Innehållet bygger på material som deltagarna i Partsrådets program Förändring

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Tidig planering för att garantera säker och trygg vård i sommar

Tidig planering för att garantera säker och trygg vård i sommar PM 2016-04-25 1 (6) Avd för arbetsgivarpolitik Lotta Christofferson Sommarplaneringen i vården 2016 Tidig planering för att garantera säker och trygg vård i sommar SKL årliga enkätundersökning ger en bild

Läs mer