YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )"

Transkript

1 Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef YTTRANDE Datum Dnr (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Revisorerna har översänt revisionsrapport nr till regionstyrelsen för yttrande. Syftet med granskningen har varit att ge revisorerna underlag för att bedöma om hälso- och sjukvårdsnämnden och sjukvårdsnämnd Sund säkerställer att s psykiatriska verksamhet bedrivs på ett ändamålsenligt och för patienterna tillfredsställande sätt. Särskilt fokus har riktats mot hur ansvars- och uppdragsfördelningen fungerar i praktiken mellan berörda nämnder. Rapportens slutsats att hälso- och sjukvårdsnämnden och sjukvårdsnämnd Sund via sitt arbete gemensamt säkerställer att s psykiatriska verksamhet bedrivs på ett ändamålsenligt och för patienterna tillfredsställande sätt är glädjande. Regionstyrelsen ser detta som en bekräftelse på att det kontinuerliga utvecklingsarbetet som sker inom verksamheten och genom politiska beslut fungerar. Granskningsrapporten kritiserar ansvars- och uppdragsfördelningen mellan hälso- och sjukvårdsnämnden, beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård samt sjukvårdsnämnd Sund som otydlig i praktiken för såväl förtroendevalda som i tjänstemannaorganisationen. Denna otydlighet inkluderar även personalnämnden då bedömningen är att det saknas en helhetsbild av frågor som rör kompetensförsörjning inom psykiatrin. Regionstyrelsen kan endast till viss del instämma i detta och synpunkter mot revisionens kritik utvecklas ytterligare under punkterna 1 och 2 nedan. C:\pactdok\Regionstyrelsen\ \Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )\ RS_Yttrande.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (5) 1. Att regionstyrelsen säkerställer att sjukvårdsnämnd Sund tillsammans med hälso- och sjukvårdsnämnden gör en genomlysning av roll- och ansvarsfördelningen för den psykiatriska verksamheten för att få till stånd en väl fungerande samverkan mellan berörda nämnder och beredning. Revisionens bedömning är att reglementet för den politiska styrningen är tydligt samtidigt som det praktiska utövandet och modellen i sig medför otydligheter i ansvars- och rollfördelning mellan framför allt hälso- och sjukvårdsnämnden och sjukvårdsnämnd Sund. Regionstyrelsen vill dock fortsatt vidhålla att ansvars- och rollfördelning rent praktiskt är tydliggjorda via skrivningarna i reglementet. Ett tydligt exempel på detta är att det är sjukvårdsnämnd Sund som via reglementet som driftsledningsnämnd ansvarar för drift och verksamhetsfrågor vad gäller division psykiatri inom Skånevård Sund. I granskningsrapporten lyfts sjukvårdsnämnd Sunds hantering av den kritik som IVO riktade mot den psykiatriska slutenvården i Malmö fram som ett bra exempel på hur nämnden tog sitt ansvar och fattade nödvändiga beslut för att säkra en fortsatt god utveckling av den vård som ges inom division psykiatri. Därutöver vill regionstyrelsen påtala att det inte upplevs föreligga några liknande oklarheter kring ansvars- och rollfördelning vad gäller övrig verksamhet inom Skånevård Sund. Det föreligger inte heller några liknande oklarheter vad gäller verksamheterna inom de två andra sjukvårdsförvaltningarna, SUS och Kryh. De påtalade oklarheterna rörande ansvars- och rollfördelning verkar därmed vara begränsade till verksamheten på en enskild division inom förvaltning Sund. Med detta sagt kommer regionstyrelsen, utifrån sitt ansvar att ta ett samlat ansvar för ledningen av hälso- och sjukvården i, fortsätta arbeta för att klargöra rollerna för de berörda politiska organen vad gäller den psykiatriska verksamheten. 2. Att regionstyrelsen utreder, tydliggör och kommunicerar vilken nämnd som är ansvarig för kompetensförsörjningen inom psykiatrin i Skåne. Enligt reglementet (fastställt av Regionfullmäktige ) att Personalnämnden ska ansvara för den regioninterna kompetensförsörjningsstrategin och rekryteringsarbetet, med syfte att skapa en attraktiv, konkurrenskraftig och forskningsvänlig arbetsplats för nuvarande och framtida medarbetare. Av reglementet framgår det även att personalnämnden har ansvar för övergripande personalpolitiska frågor. Bredden i kompetensförsörjningsfrågor är stor och omfattar allt från det dagliga arbetet med att täcka upp bemanningen i den dagliga driften, att på kort sikt lösa omedelbara behov av rekrytering och vikarietillsättningar till mer långsiktiga frågor som rör utbildningsplatser etc.

3 Datum (5) Personalnämnden engageras inte i frågor som specifikt rör mer vardagliga frågor kring bemanning och drift, även om mer övergripande insatser görs inom området Attraktiv arbetsgivare, omfattande rekryteringsprocess, introduktionsprogram, annonsutformning etc etc. Det finns dock ett aktivt samspel med samtliga förvaltningar, i det här fallet förvaltning Sund till exempel vad gäller kompetensförsörjningsplaner (centralt och på förvaltningsnivå), utbildningar för specialistsjuksköterskor (till exempel inom psykiatrin) och även för den vad gäller läkarfrågor (prioritering av ST-utrymmen). Ur ett personalnämndsperspektiv och HRfunktionsperspektiv upplevs alltså inte ansvarsfördelningen rörande kompetensförsörjningen inom psykiatrin i Skåne som särskilt oklar. Då det enligt granskningsrapporten konstaterats oklarheter rörande personalnämndens ansvar i förhållande till Skånevård Sund och division psykiatri vad gäller kompetensförsörjning finns det ett behov av klargörande vad gäller vilka ansvar som ligger inom respektive roll. Sådana diskussioner kommer att genomföras som en del av den kontinuerliga dialogen mellan personalnämnden/koncernstab HR och Skånevård Sund. 3. Att regionstyrelsen säkerställer att tilldelningen av de ekonomiska medlen blir mer transparent så att det blir tydligt vilka medel som kommer från vilka källor. I hälso- och sjukvårdsuppdraget samt förvaltningsuppdraget som alla förvaltningar har att förhålla sig till framgår att: De statliga medlen till landstingen, enligt särskilda överenskommelser inom hälso- och sjukvården, ingår i den totala budgeterade finansieringen i skånsk hälso- och sjukvård. Detta innebär att förvaltningarna, inom givna ekonomiska ramar, åläggs att leva upp till de inriktningar och krav som ska uppfyllas för att ska tilldelas sin andel av dessa statliga medel. Detta innebär att de särskilt riktade statsbidragen inte hanteras budgetmässigt separat utan ingår i den totala finansieringen av hälso- och sjukvården. I de av fullmäktige tilldelade regionbidragen till respektive sjukvårdsnämnd ingår alltså statsbidragen, de är dock inte särskilt märkta som enskild post i regionbidragen, utan ingår som en del i klumpsumman. Därutöver har hälso- och sjukvårdsnämnden avsatt medel i sin internbudget för psykisk hälsa där särskilda beslut tas om riktade kortsiktiga insatser som ofta handlar om utvecklingsarbete inom psykiatrin. Dessa medel kan tilldelas både division psykiatri inom sjukvårdsnämnd Sund, men också till externa aktörer.

4 Datum (5) 4. En tydlig politisk strategi för hur köerna ska minskas inom den psykiatriska verksamheten. I det samlade uppdraget till hälso- och sjukvården för 2017 (HSN , 231) finns målet att tillgängligheten till psykiatrisk vård ska öka jämfört med föregående år. Målet är uppdelat i: - tillgänglighet för barn och unga med psykisk ohälsa - tillgänglighet till vuxenpsykiatri - akutsökande på vuxenpsykiatriska akutmottagningar Av sjukvårdsnämnd Sunds verksamhetsplan 2017 finns det övergripande målet att Tillgängligheten ska förbättras jämfört med föregående år. Uppföljningen av tillgänglighet sker månadsvis och i samband med delårsoch årsredovisning. Indikatorer för vård i rimlig tid rapporteras till SKL:s webbplats Väntetider i vården. Psykiatrin har en strategisk plan för att öka tillgängligheten. Framgångsfaktorerna som påtalas är tydliga uppdrag, rätt kompetens och samverkan. I samband med att psykiatrin tog fram en samlad handlingsplan utifrån genomlysning av vuxenpsykiatri 2015, specificerades målen inom tillgänglighet ytterligare, se tabell nedan. Hög tillgänglighet och köfri vård (öppenvård): o Nybesök inom 30 dagar vuxenpsykiatri 60 %, Barn- och ungdomspsykiatri 90 % Produktionsplanering samt eventuella satsningar som är aktuella, exempel ADHD o Införa Bedömningsteam i alla verksamhetsområden o Likvärdig remissbedömning Tillgänglighet ADHD- utredningar, väntande/genomförda Öka tillgängligheten/utredning inom vårdgarantin Skapa bevakningslista för vårdgarantin Se över utredningsprocessen Tillgänglighet Vårdplatser Tillgänglig och jämlik vård o Vårdplatskoordinatorer- daglig kontakt Nätverk av verksamhetschefer o inkopplas vid behov av att skapa ökad tillgänglighet av vårdplatser Upphandlade privata aktörer Ovanstående är exempel på pågående arbete inom psykiatrin där det uttalade målet är att förbättra tillgängligheten.

5 Datum (5) 5. Ett mer aktivt politiskt arbete med frågan att säkerställa att övergång från barn- och ungdomspsykiatrin till vuxenpsykiatrin fungerar på ett tillfredsställande sätt Det finns samarbetsavtal för hur patienter som fyller 18 år medan de är i behandling ska övergå från barn- och ungdomspsykiatrin till vuxenpsykiatrin. Dessa avtal är anpassade inom respektive verksamhetsområde och ska sörja för att övergångarna sker smidigt och patientsäkert. Målbeskrivningar och uppföljning av att övergångarna sker på ett tillfredsställande sätt ska återges i den frekvens som efterfrågas. I det samlade uppdraget för hälso- och sjukvård i Skåne 2017 och/eller verksamhetsplanen för Sjukvårdsnämnd Sund 2017, förekommer inte dessa övergångar explicit, det vill säga de är inte beslutade mål och därmed ingår de inte i indikatorbiblioteket. De ingår dock indirekt vid måluppföljningen av tillgänglighet och upplevelsen av vården. Övergångarna är dock centrala i förvaltningens verksamhet. I divisionen för psykiatris förbättringsarbete och styrning diskuteras övergångarna inom divisionsledningen och mellan aktuella verksamheter. Henrik Fritzon Ordförande Alf Jönsson Regiondirektör

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-17 Dnr 1500586 1 (5) Revisionsrapport. Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr 7-2015)

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-02-07 Dnr 1800187 1 (8) Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Satsning psykisk hälsa 2018 Ordförandens förslag

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se YTTRANDE Datum 2017-05-11 Dnr 1600285 1 (5) Granskning av Effektivitet och produktivitet inom Hälso- och sjukvården

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Karin Hesselgard Förvaltningsstabschef 040-770802 karin.hesselgard@skane.se YTTRANDE Datum 2015-04-09 Dnr 1400098 1 (5) Granskning av förvaltningarnas förmåga att klara sina

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 Bim.Soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-01 Dnr 1800187 1 (9) Hälso- och sjukvårdsnämnden Satsning psykisk hälsa

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2016-11-23 Dnr 1600275 1 (6) Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr 6-2016) Revisorerna

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd Kryh Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 lars.blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-07 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017)

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin

Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Revisionsrapport Styrning och ledning av psykiatrin Christel Eriksson Cert. kommunal revisor Mars 2014 Sammanfattning PwC har fått uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Region Halland att granska

Läs mer

Psykiatrin - uppföljning. Granskning på uppdrag av Region Skånes revisorer September Pär Ahlborg Ulrike Deppert Anna Nordström

Psykiatrin - uppföljning. Granskning på uppdrag av Region Skånes revisorer September Pär Ahlborg Ulrike Deppert Anna Nordström Psykiatrin - uppföljning Granskning på uppdrag av Region Skånes revisorer September 2017 Pär Ahlborg Ulrike Deppert Anna Nordström Helseplan Stadsgården 10 116 45 Stockholm tel 08-410 408 00 helseplan.se

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd SUS Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-09 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017) Revisorerna

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-04 Dnr 1700551 1 (8) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr ) Personalnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-30 Dnr 1500586 1 (5) Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr 7-2015) s revisorer har översänt granskningsrapport

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-01-16 1 (12) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-01-22 09.30 Plats: Skånehuset, Kristianstad,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-03-20 Dnr 1700551 1 (9) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-12-14 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-05-18 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2017-02-16 1 (8) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-16 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-25 Dnr 1601576 1 (5) Personalnämnden Regioninterna resursteam inventering och utveckling

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-02 Dnr 1500111 1 (8) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-10-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-10-28 kl.09.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-20 Dnr 1500885 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Icke-kirurgisk behandling

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-14 Dnr 1500340 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Handlingsplan Psykiatri Skåne 34 punktslista

Handlingsplan Psykiatri Skåne 34 punktslista Skånevård Sund Datum 2015-12-11 1 (9) Handlingsplan Psykiatri Skåne 34 punktslista Handlingsplan för att utveckla verksamheten inom Psykiatri Skåne presenterad för Sjukvårdsnämnd Sund 2015 12 11. Minska

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet Vårdproduktionsutskottet Ingrid Bergman Ledningsstrateg 046-275 19 01 Ingrid.Bergman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-16 Dnr 1302793 1 (5) Vårdproduktionsutskottet Psykiatriöverenskommelse 2014 Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Granskning av årsredovisning samt revisionsberättelse Regionfullmäktige Östen Högman, revisionens ordförande

Granskning av årsredovisning samt revisionsberättelse Regionfullmäktige Östen Högman, revisionens ordförande Granskning av årsredovisning samt revisionsberättelse 2018 Regionfullmäktige 2019-04-11 Östen Högman, revisionens ordförande 2015-2018 Mandatperioden rapporter, 2015-2018 Antal skriftliga rapporter: 98

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 701 713 Datum 2018-12-19 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2018-12-19 kl. 10.00 13.00 Plats: Regionhuset, Malmö ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg -

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Mötesbok: Psykiatriberedningen ( ) psykiatriberedningen Datum: Plats: Angereds Närsjukhus Kommentar:

Mötesbok: Psykiatriberedningen ( ) psykiatriberedningen Datum: Plats: Angereds Närsjukhus Kommentar: Mötesbok: Psykiatriberedningen (2017-06-16) psykiatriberedningen Datum: 2017-06-16 Plats: Angereds Närsjukhus Kommentar: Dagordning Kallelse Kallelse psykiatriberedningen 2017-06-16 3 Beslutsärenden 23

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2016-12-05 1(6) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykisk ohälsa hos ensamkommande flyktingbarn (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykisk ohälsa hos ensamkommande flyktingbarn (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd Sund Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-01-26 Dnr 1601787 1 (7) Granskning av psykisk ohälsa hos ensamkommande flyktingbarn (rapport nr 9-2016)

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 588 607 Datum 1 (7) Protokoll från sammanträde Tid: Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg - vice ordförande Jana Lund Anders

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Fastställd av regionstyrelsen 2016-12-08, 2 Inledning Hela arbetsmarknaden och inte minst hälso- och sjukvården står inför stora

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden YTTRANDE Datum 2018-03-14 Dnr 1800326 1 (5) Remiss. För barnets bästa? Utredningen om tvångsåtgärder mot barn i psykiatrisk tvångsvård (SOU 2017:111) har beretts möjlighet att

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Åsa Nordström Regionjurist 044-3093061 Asa.K.Nordstrom@skane.se YTTRANDE Datum 2015-08-25 Dnr 1501744 1 (5) Förvaltningsrätten i Malmö Domare 104 Box 4522 203 20 Malmö Laglighetsprövning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Regionstyrelsen 67-80

Regionstyrelsen 67-80 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 67-80 Tid: 2015-04-21, kl 13:00-15:10 Plats: Regionens hus, sal A 75 Dnr RJL2015 /88 Yttrande över Granskning av allmänpsykiatrin för vuxna, LJR2014/21 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 046-77 08 61 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-29 Dnr 1502566 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av nationella

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 1(7) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till sammanträde.

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Regionstyrelsen Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Ordförandes förslag till beslut Föreslås att regionstyrelsen beslutar att godkänna svar på revisionsrapport Granskning

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT Regiondirektören Alf Jönsson Tfn: +46 44 309 31 21 Mail: alf.jonsson@skane.se BESLUT Datum 2016-03-29 Dnr 1600180 1 (6) Chefs- och ledarkriterier i Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas.

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas. Regionstyrelsen Ledningsstrateg 044-309 35 30 marianne.palmqvistberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2009-06-09 Dnr 0901212 1 (2) Regelverk för förvaltningar inom Region Skåne gällande försäljning/uthyrning

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-26 Dnr 1703944 1 (6) Beredningen för

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll

Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna kontroll Landstingets revisorer 2017-03-28 Rev/17010 Revisionskontoret Karin Selander Anders Marmon Johan Magnusson Granskning av årsredovisning 2016 samt landstingsstyrelsens styrning, uppföljning och interna

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-04 Dnr 1500342 1 (8) Regionstyrelsens arbetsutskott Budgetprocess

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer