Datum Dnr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Dnr"

Transkript

1 Personalnämnden Maria Lindborg Handläggare BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (7) Personalnämnden Snabbspåret - lägesrapport Ordförandens förslag 1. Lägesrapporten läggs till handlingarna. 2. HR-direktören ges i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett kompetenscentrum för utlandsutbildade. Sammanfattning Den uppskalning av Snabbspåret som Personalnämnden beslutade om 16 mars 2016 har genomförts. I september 2016 hade 24 läkare och 2 sjuksköterskor haft en plats för språkauskultation eller provtjänstgöring inom. Behovet av platser kvarstår, framför allt i Malmö och Lund. Insatser i asylprocessen är nu möjliga, då kan erbjuda svenskundervisning och språkauskultation under denna process. Skånes lärosäten har för närvarande inget utbud av kompletterande och/eller obligatoriska utbildningar. Lunds universitet planerar för 20 platser våren Det finns för närvarande en brist på tydlighet och förutsägbarhet vad gäller s erbjudande av platser för kompletterande praktisk tjänstgöring. Förutom gruppen som är utbildade utanför EU/EES finns andra utlandsutbildade som har behov av komplettering före anställning. Ett gemensamt kompetenscentrum för utlandsutbildade i behöver fortsatt utredas. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag C:\pactdok\Personalnämnden\ \Snabbspåret - lägesrapport och förslag till justeringar\ u4 PN_Beslutsförslag.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (7) Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Bakgrund Personalnämnden fattade den 20 maj 2015 beslut om ett så kallat snabbspår för utomeuropeiskt utbildade läkare och sjuksköterskor. Arbetet inleddes med en pilot i nordöstra Skåne för sju läkare och tre sjuksköterskor. Piloten är ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Migrationsverket. Under hösten 2015 läste pilotens deltagare yrkessvenska med inriktning mot vård, gjorde studiebesök och språkauskultationer i s hälso- och sjukvårdsverksamheter samt fortsatte sina ordinarie svenskstudier på SFI eller Komvux. Språkauskultationsplatser och provtjänstgöringsplatser Den 16 mars 2016 fattade personalnämnden beslut om att skala upp snabbspåret med fler platser för utomeuropeiskt utbildade sjuksköterskor och läkare i hela Skåne. Förvaltningarna fick i uppdrag att under våren identifiera platser för språkauskultation 1 och provtjänstgöring 2 som kunde påbörjas innan sommaren eller under hösten Sjukvårdsförvaltningarna arbetar olika med snabbspåret och har kommit olika långt i sitt arbete. Undervisning i svenska För personer i legitimationsyrken har från september 2016 möjlighet att erbjuda svenskundervisning och språkpraktik. Genom detta kan tiden till svensk legitimation förkortas och kan knyta till sig viktig kompetens och framtida medarbetare. Antal personer som erhållit för plats för provtjänstgöring eller språkauskultation ( tom sept) Språkauskultation 3 18 Provtjänstgöring (läkare) 4 6 Praktisk tjänstgöring(sjuksköterskor) Språkauskultation innebär att individen inte deltar i det kliniska arbetet utan endast går bredvid en medarbetare för språkträning och för att få en bild av hur den svenska sjukvården fungerar. 2 Utomeuropeiskt utbildade specialistläkare med minst fem års relevant yrkeserfarenhet inom sin specialitet kan få beslut av Socialstyrelsen att genomgå en provtjänstgöring. Provtjänstgöringen pågår under sex månader och verksamhetschefen gör en bedömning av individens kompetens som ligger till grund för Socialstyrelsens fortsatta handläggning av legitimationsansökan. Socialstyrelsen har tydliga riktlinjer om vad provtjänstgöringen ska innehålla och vad som ska bedömas.

3 Datum (7) Uppskalningen enligt Personalnämnden beslut i mars 2016 har genomförts. I framför allt Malmö och Lund finns behov av ytterligare platser under våren Ekonomiskt stöd Ersättning utgår till aktuell förvaltning/enhet enligt följande: Språkauskultation Provtjänstgöring (läkare) Praktik (sjuksköterskor) Litteratur under praktik (ej provtjänstgöring) 7000 kr/månad för heltid kr/månad för heltid 7000 kr/månad för heltid högst 5000 kr Förutom ovanstående finansierar personalnämnden under 2016 lön motsvarande AT-tjänst till för närvarande 2 provtjänstgörande läkare och lön motsvarande undersköterskelön till 2 utlandsutbildade sjuksköterskor som gör praktisk tjänstgöring. Provtjänstgöring ska främst erbjudas inom prioriterade specialiteter som bild- och funktionsmedicin, allmänmedicin, lungmedicin, ögonsjukdomar, urologi och rehabiliteringsmedicin där har rekryteringsutmaningar. Vid språkauskultation får individen ersättning via Migrationsverket eller Arbetsförmedlingen. En väg in s erbjudande för de som ännu inte kan söka lediga arbeten har varit otydligt. Intresseanmälningar har inkommit genom många kommunikationskanaler och till många olika medarbetare och verksamheter. Den 1 april 2016 inrättades en central funktion inom Gemensam Service Funktion (GSF) som via telefon och mail tar emot förfrågningar och ansökningar från utlandsutbildade sjuksköterskor och läkare. På skane.se finns information på svenska, engelska och arabiska om funktionen. GSF har mottagit cirka 20 förfrågningar per vecka från utlandsutbildade personer med vårdutbildning som vill börja arbeta inom skånsk sjukvård. Av de inkomna förfrågningarna kan GSF besvara merparten direkt utan att skicka förfrågningen vidare till förvaltningarna. Frågor som förvaltningarna fortsatt får besvara är framförallt frågor om språkauskultation och provtjänstgöringar. Denna En väg in kommer framöver förtydligas och marknadsföras, både externt och internt.

4 Datum (7) Utmaningar Till skillnad från Snabbspår i andra branscher så är vägen till ett arbete inom Hälso-och sjukvård också styrd av Socialstyrelsens handläggningstider, krav på komplettering och kunskapsprov/praktisk tjänstgöring. Fr om 1 juli 2016 finns det ett nytt system för ansökan om svensk legitimation för läkare, processen ser ut enligt följande 1) Ansöka om att få utbildningen granskad av Socialstyrlesen 2) Genomföra kunskapsprov motsvarande svensk legitimation 3) Genomföra en kurs i svenska författningar 4) Visa intyg/betyg på att tillräckliga kunskaper i svenska föreligger 5) Utföra praktisk tjänstgöring (lämplighets- och kompetensbedömning) 6 ) Ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen Detta innebär att vägen till svensk legitimation blir densamma för alla utomeuropeiskt utbildade läkare. Specialister, som arbetat minst fem år i sitt hemland inom sin specialitet, fick före 1 juli beslut om Provtjänstgöring. Avsaknad av utbildningar i Skåne Kompletteringsutbildningar för läkare utbildade utanför EU ges i Göteborg, Linköping och vid Karolinska Institutet. Kursen Svenska författningar ges för läkare endast i Göteborg och Stockholm, för sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor även i Lund. Lunds universitet förbereder att starta kompletterande utbildning för läkare utom EU, med trolig start våren Kunskapsprovet enligt den nya legitimationsprocessen utförs av Umeå universitet och för sjuksköterskor i Göteborg. Möjlighet att erbjuda den kliniska praktik som krävs för svensk leg Provtjänstgöring. De som jobbat minst 5 år som specialister i sitt hemland och som före 1 juli 2016 ansökte om svensk legitimation fick beslut om provtjänstgöring 6 mån. Detta innebär att det finns personer som fortfarande väntar på möjlighet till sådan tjänst. Praktisk tjänstgöring efter avklarat kunskapsprov (enligt den nya legitimationsprocessen) Sannolikt 6 månaders praktisk tjänstgöring, sannolikt inom två olika specialistområden.

5 Datum (7) Andra grupper med behov av komplettering Svensktalande utbildade inom EU/EES Allt vanligare att svenska ungdomar väljer läkarutbildning i annat EU-land, vilket vid fullgjord examen också ger svensk legitimation. Utbildningarna i andra EU-länder skiljer sig från svensk utbildning ibland med mindre klinisk praktik. Idag är det upp till varje verksamhetschef att bedöma och ge medarbetaren kompletterande utbildning till den kompetens som krävs inom svensk Hälso-och Sjukvård inklusive svensk lagstiftning och författningar. Icke-svensktalande utbildade inom EU/EES. Av särskilt intresse för oss som arbetsgivare är utbildade specialister inom områden där har brist, såsom specialister i allmänmedicin, patologer med flera. Nya legitimationsprocessen innebär krav på svenskkunskaper motsvarande C1 (svenska som andra-språk på gymnasienivå) vilket är mycket svårt att erhålla, utan att vistas/jobba i Sverige. För att sådan arbetskraftsinvandring ska kunna bli möjlig, krävs således både komplettering av svenska språket och komplettering av medicinska kunskaper Kompetenscenter för utlandsutbildade? Idag finns inget tydligt erbjudande för sökande som vill arbeta inom Region Skåne och som har behov av komplettering/ praktisk tjänstgöring för att erhålla kompetens motsvarande eller svensk legitimation. För att vara en attraktiv arbetsgivare för denna grupp av presumtiva medarbetare så kan en väg vara att ge förutsägbarhet kring vilken möjlighet det finns inom. Den nya legitimationsprocessens praktiska tjänstgöringsdel för utbildade utom EU/EES kommer sannolikt också att kräva en region-el/förvaltningsövergripande planering Årligen skulle kunna erbjuda: provtjänstgöringsplatser (under en period) praktiska tjänstgöringsplatser (efter avklarat kunskapsprov) kompletterande utbildningsplatser för svensktalande EU-utbildade eventuellt som ett led i fortsatt tjänstgöring och ST inom t ex allmänmedicin och psykiatri. kompletterande utbildningsplatser för specialister utbildade inom EU med behov av ytterligare svenskundervisning och medicinsk komplettering Genom ett gemensamt kompetenscenter skulle arbetsgivaren kunna samla den kompetens som krävs för klinisk handledning och teoretisk kunskap. Antalet platser för respektive grupp skulle bygga på behovet av kompetens och rekrytering ske utifrån kravprofiler och urval. s erbjudande för gruppen utlandsutbildade skulle därmed också bli förutsägbart och tydligt. Förutsättningarna för sådant kompetenscenter behöver ytterligare utredas.

6 Datum (7) Ekonomiska konsekvenser och finansiering Ärendet bedöms inte medföra några ekonomiska konsekvenser Juridisk bedömning Samråd med regionjurist har inte bedömts nödvändig Miljökonsekvenser Ärendet bedöms inte medföra några miljökonsekvenser. Samverkan med berörda fackliga organisationer Samverkan/MBL har tidigare slutförts på regional nivå. Uppföljning Ärendet följs upp i löpande uppföljning. Amela Hodzic Ordförande Ann-Sofi Bennheden HR-direktör

7 Datum (7)

Koncernkontoret. Internationellt kompetenscentrum för utlandsutbildade i Region Skåne VERSION Koncernstab HR

Koncernkontoret. Internationellt kompetenscentrum för utlandsutbildade i Region Skåne VERSION Koncernstab HR Koncernkontoret Koncernstab HR Projektbeställare: HR-direktör Ann-Sofi Bennheden Projektledare: Maria Lindborg/ Malin Ferbas Internationellt kompetenscentrum för utlandsutbildade i Region Skåne VERSION

Läs mer

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning.

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning. Personalnämnden Malin Ferbas Handläggare 040-675 36 30 Malin.Ferbas@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-18 Dnr 1500978 1 (8) Personalnämnden Uppskalning snabbspåret Ordförandens förslag 1. Personalnämnden

Läs mer

Datum Dnr Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar. 1. Lägesrapporten läggs till handlingarna.

Datum Dnr Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar. 1. Lägesrapporten läggs till handlingarna. Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-25 Dnr 1601577 1 (5) Personalnämnden Lägesrapport arbetsmarknadssatsningar Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Personalnämnden Charlotta Tinghammar HR-strateg 040-675 30 63 Charlotta.Tinghammar@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1701924 1 (5) Personalnämnden Lägesrapport handlingsplan hälsofrämjande arbetsplats

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Lotta Christofferson Personalstrateg 040-675 30 66 lotta.christofferson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1402519 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Central prioritering

Läs mer

Personer med utländsk hälso- och sjukvårdsutbildning

Personer med utländsk hälso- och sjukvårdsutbildning Personer med utländsk hälso- och sjukvårdsutbildning Olivia Wigzell Infuturum, Umeå 161117 2016-11-21 Personer med sjukvårdsutbildning utanför Sverige Socialstyrelsens behörighetsarbete för att pröva legitimation

Läs mer

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-11 Dnr 1802365 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-09-19 Dnr 1801982 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Samarbete om snabbspa r fo r de 21 reglerade ha lso- och sjukva rdsyrkena

Samarbete om snabbspa r fo r de 21 reglerade ha lso- och sjukva rdsyrkena Samarbete om snabbspa r fo r de 21 reglerade ha lso- och sjukva rdsyrkena 2015-12-02 Bakgrund SKL, Vårdföretagarna, Sveriges Apoteksförening, Sveriges läkarförbund, Vårdförbundet, Sveriges psykologförbund,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-10-19 Dnr 1802111 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Introduktionsprogrammet för utlandsutbildade personer Förstudie. Teodora Heim och Per Stomberg

Introduktionsprogrammet för utlandsutbildade personer Förstudie. Teodora Heim och Per Stomberg Introduktionsprogrammet för utlandsutbildade personer Innehållsförteckning Introduktionsprogrammet för utlandsutbildade personer Förstudie Teodora Heim och Per Stomberg Oktober 2016 00 Introduktionsprogrammet

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö PROTOKOLL 22 28 Datum 2017-06-15 1 (5) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2017-06-15 kl 10.00-14.00 Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen, Malmö Beslutande Amela Hodzic (S), ordförande

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-04-20 Dnr 1800945 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om att tillvarata sjukvårdskunskaper och medicinsk kompetens hos syriska flyktingar

Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om att tillvarata sjukvårdskunskaper och medicinsk kompetens hos syriska flyktingar Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-06-10 LS 2015-0590 Landstingsstyrelsen Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om att tillvarata sjukvårdskunskaper och medicinsk kompetens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-29 Dnr 1801510 1 (6) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr ) Personalnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-30 Dnr 1500586 1 (5) Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr 7-2015) s revisorer har översänt granskningsrapport

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Hur säkerställer vi utlandsutbildade läkares kompetens? Regionala pensionärsrådet i VGR

Hur säkerställer vi utlandsutbildade läkares kompetens? Regionala pensionärsrådet i VGR Bilaga 2. Hur säkerställer vi utlandsutbildade läkares kompetens? Regionala pensionärsrådet i VGR 20180427 Viktigt att skilja mellan formell och reell kompetens! Socialstyrelsen har ansvar för formell

Läs mer

Vägen till svensk legitimation

Vägen till svensk legitimation Vägen till svensk legitimation Andrew Kyobe Socialstyrelsen 2018-09-06 Personer med utländsk hälsooch sjukvårdsutbildning Bidrar med - kompetensförsörjning - mångfald, ny kompetens och erfarenhet Pågående

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer

SFA medicin. Kompetenscenter i Köping

SFA medicin. Kompetenscenter i Köping SFA medicin Kompetenscenter i Köping Svenska för medicinskt utbildade akademiker, SFA i Köping, Västmanland Sfa-medicin är en intensiv, yrkesinriktad språkutbildning för de som har utländsk utomeuropeisk

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sara Anderhov Näringslivsutvecklare 040-675 32 47 Sara.Anderhov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-28 Dnr 1802344 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Ersättning folkhögskolor

Läs mer

Integration genom kompetensförsörjning

Integration genom kompetensförsörjning Integration genom kompetensförsörjning en projektidé från Söderhamn Bakgrund Ett ökat antal nyanlända till kommunen och regionen Behov av att snabba på processen (genom att påbörja undervisning i svenska

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Vägen till svensk legitimation för personer med hälso- och sjukvårdsutbildning från tredje land DS 2007:45 HS 2008/0037

Vägen till svensk legitimation för personer med hälso- och sjukvårdsutbildning från tredje land DS 2007:45 HS 2008/0037 Hälso- och sjukvårdsnämnden Vägen till svensk legitimation för personer med hälso- och sjukvårdsutbildning från tredje land DS 2007:45 HS 2008/0037 Bakgrund Invandrare som kommer till Sverige med en akademisk

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702434 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Outnyttjad

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-14 Dnr 1500340 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård

PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård Den tredje gruppen i projekt Liv-spåret: I gruppen finns gynekolog, tandläkare, sjuksköterska, anestesiläkare,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare

Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare Nr 15/2017 2017-12-13 Till Läkarförbunds yrkes- och lokalföreningar Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare Antalet samråd med Arbetsförmedlingen och yttranden

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-15 Dnr 1401907 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Mentorskapsprogram för invandrarkvinnor

Läs mer

Datum Dnr Omvärldsanalys av medarbetarförmåner. 1. Personalnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Datum Dnr Omvärldsanalys av medarbetarförmåner. 1. Personalnämnden lägger rapporten till handlingarna. Personalnämnden Jan Åke Lundin Förhandlingschef 040-675 35 25 Jan.Ake.Lundin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-12-07 Dnr 1802299 1 (5) Personalnämnden Omvärldsanalys av medarbetarförmåner Ordförandens

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-23 Dnr 1700820 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-22 Dnr 1600962 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Utredning om den samlade

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-08-18 Dnr 1702797 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden KrinovaMAT Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Yvonne Sommerfeldt Biträdande Verksamhetschef Hjälpmedel 046-770941 Yvonne.Sommerfeldt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-28 Dnr 1202124 1 (5) Habiliterings- och

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Pia Edmund Divisionsekonom 040-6753685 Pia.Edmund@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-11 Dnr 1501787 1 (5) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Budget 2016 Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain Ledningsstrateg 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-09-29 Dnr 1603257 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Central prioritering av ST-tjänster

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anna Liljehov Fysisk planerare 040-675 34 08 Anna.Liljehov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1300615 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Den attraktiva regionen projektomgång

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain/Ola Björgell 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-29 Dnr 1704159 1 (6) Remiss. Bastjänstgöring för läkare (Ds 2017:56) har beretts möjlighet att

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-20 Dnr 1500885 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Icke-kirurgisk behandling

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-27 Dnr 1701338 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Utredning VC Kirseberg Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-19 Dnr 1601845 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Översyn av ambulanssjukvård och prehospitala resurser i Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Datum 2010-04-19 Dnr 0902202. Sjukvårdande behandling utomlands. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden föreslår Hälso- och sjukvårdsnämnden

Datum 2010-04-19 Dnr 0902202. Sjukvårdande behandling utomlands. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden föreslår Hälso- och sjukvårdsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ulla Mårtensson 044-309 41 21 ulla.martensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-04-19 Dnr 0902202 1 (4) Sjukvårdande behandling utomlands Ordförandens förslag föreslår

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-12 Dnr 1601719 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-13 Dnr 1800274 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars sjukvårdskompetens

Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars sjukvårdskompetens Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2015-1237 Landstingsstyrelsen Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars

Läs mer

Kompetens som specialistsundersköterska och valideringsprocessen i VGR. Information i personalutskottet 2015-02-18

Kompetens som specialistsundersköterska och valideringsprocessen i VGR. Information i personalutskottet 2015-02-18 Kompetens som specialistsundersköterska och valideringsprocessen i VGR Information i personalutskottet 2015-02-18 Begreppet Specialistundersköterska Begrepp som används av YH-myndigheten för att visa att

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Läkare utan specialistutbildning Tekniker

Läkare utan specialistutbildning Tekniker Koncernstab HR Malin Ferbas HR-strateg Tel 040-675 36 30 Malin.Ferbas@skane.se PM INTRODUKTIONSPROGRAM Datum 2014-05-20 Dnr 1500978 1 (8) Introduktionsprogram för utlandsutbildade personer Inledning Sen

Läs mer

Svar på motion från Birgitta Sacrédeus (KD): Yrkesintroduktion En ny väg till jobb för ungdomar!

Svar på motion från Birgitta Sacrédeus (KD): Yrkesintroduktion En ny väg till jobb för ungdomar! BESLUTSUNDERLAG Central förvaltning Datum 2016-05-12 Sida 1 (2) Personalenhet Dnr LD14/01056 Uppdnr 841 2016-05-12 Landstingsstyrelsens personalutskott 2016-05-30 Landstingsstyrelsen 2016-06-13--14 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anders Elmevik Näringslivsutvecklare 040-6753403 Anders.Elmevik@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-04-09 Dnr 1500359 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Jobbkommission Skåne

Läs mer

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-25 Dnr 1601576 1 (5) Personalnämnden Regioninterna resursteam inventering och utveckling

Läs mer

Ärende 12. Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) PROTOKOLLSUTDRAG Regionstyrelsen. Peder Björn

Ärende 12. Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) PROTOKOLLSUTDRAG Regionstyrelsen. Peder Björn Regionstyrelsen Ärende 12 Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) Regionstyrelsen tillstyrker regionfullmäktige BESLUTA a t t anse motionen besvarad. Svar på motion: Nyttja sjukvårdskompetensen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-27 Dnr 1502718 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Central prioritering av ST-tjänster inom 2016 Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Pia Landgren Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-24 Dnr 1602011 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Patientavgifter 2017

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anders Axelsson Analytiker 040-675 34 09 Anders.Axelsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-07 Dnr 1503242 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Nyanlända - snabb väg in på

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 046-77 08 61 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-29 Dnr 1502566 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av nationella

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård

PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård PROJEKT LIV-SPÅRET Utbildning i svenska språket och introduktion till hälsooch sjukvård eller tandvård Några av de 15 personer som ingår i den första deltagargruppen i Liv-spåret. PROJEKT LIV-SPÅRET Projekt

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet Vårdproduktionsutskottet Ingrid Bergman Ledningsstrateg 046-275 19 01 Ingrid.Bergman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-16 Dnr 1302793 1 (5) Vårdproduktionsutskottet Psykiatriöverenskommelse 2014 Ordförandens

Läs mer

Kompletterande utbildning

Kompletterande utbildning 1. Socialstyrelsens Kompletteringsprogram 2. Kompletterande utbildning Läkare, sjuksköterskor, tandläkare + 3. Grundutbildningen - svensk examen - Antagen + TG - Antagen till senare del 1. 2. 3. 4. SoS

Läs mer

Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten

Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-04-26 41 Dnr PS 2013-0022 Motionssvar angående personalens språkkunskaper och patientsäkerheten Förslag

Läs mer

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES

Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Remissversion Information om praktisk tjänstgöring för fysioterapeuter med utbildning utanför EU och EES Vägen till legitimation Praktisk tjänstgöring är en del av Socialstyrelsens väg till legitimation

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Susanne Renard Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 39 78 Susanne.Renard@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-02-02 Dnr 1604541 1 (6) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-01-22 Dnr 1503558 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende

Läs mer