Motala kommun (2) Bo Lundén Processledare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motala kommun (2) Bo Lundén Processledare"

Transkript

1 Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun (2) Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från Styrgrupp Väster, SVä Tid: Onsdagen den 15 maj 2019 kl Plats: Konferensrum Nöten LiM Närvarande: Åke Wännman,, Patrizia Bjerkegren,, Helen Lövborg, Annette Johansson, Karin Sörbin, Pernilla Thunander, Therese Johansson Förhinder: Susanna Jangerot, Joachim Samuelsson Mjölby, Desirée Svanberg, Representant Boxholm Övrig deltagare: Johanna Palmstierna p 8 1. Mötet öppna Helen Lövborg hälsade välkommen och öppnade mötet. 2. Godkännande av dagordning Dagens program godkänns. Tillägg under övriga frågor - Vårdcentralen Ödeshög - Inför sommaren - NPÖ - Verksamhetsförändringar Motala kommun. - Tracheostomipatienter - Ärende Ödeshög - Bemanning sjuksköterskor MSK - Information från palliativa nätverket 3. Återrapport uppdrag för arbetsgrupper Barn o ungdomsgruppen: Therese önskar få med enhetschef Barnlogopedi i gruppen. Detta ser styrgruppen inga hinder för. Therese förankrar med samordnare barn-och ungdomsgruppen. Åke har ett medskick från Anita Lådhö och Annika Örhn om att bli inbjudna till gruppen.

2 Västergruppen: Västergruppen ställer en fråga om vem som är länken mellan gruppen och styrgrupp väster. Helen tar denna fråga med Susanna Jangerot. Västergruppen har även en fråga om MHFA utbildning. Deras frågor bifogas anteckningarna. Tas upp i styrgruppen den 4/9. ReKo: Följande punkter togs upp från ReKo: ReKo informerar om en nätverksträff för nyckelpersoner i processen kring samordnad vård och omsorg kommer att ske i september. ReKo informerar om att representanter från Boxholm och MSK saknas. Karin informerade om att en vårdenhetschef slutenvård kommer att ansluta till gruppen. Återkommer med namn. ReKo ställer frågan om styrgrupp väster har några önskemål inför sommaren avseende bemanning utifrån utskrivningsprocessen? Svar från styrgruppen: Inga särskilda önskemål. Arbete och bemanning enligt rimlig nivå för att samordning ska fungera. ReKo informerar om att anteckningar kommer att läggas på webben (samma plats som anteckningar från styrgrupp väster). ReKo har ett förslag på broschyr Det du behöver veta inför din hemgång. Svar: Styrgrupp väster föreslår att underlag till broschyr går på remiss till kommunerna då alla inte var närvarande vid mötet. Synpunkter till Bo Lundén innan maj månads utgång. Om inga synpunkter kommer så är det klart att lägga ut broschyren på vårdgivarwebben och exemplar skrivs ut vid behov. Undvika tryckt material. 4. Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård. Cosmic Link verkar vara igång idag, det ser bra ut. Pratade om meddelande utanför vårdtillfälle. Detta fungera men man måste initiera ett samordningsärende från någon part. Patrizia informerade om att det är rött spår som gäller när man går till korttids och det ska inte bytas till grönt. Karin tar med information till MSK. Annette påpekar även att samordning är viktig när man går från korttids. Karin informerade om nätverk avseende samverkan LAH och kommuner samt primärvård. Pernilla ser behov av översyn av grupper och att tydlighet är viktig. Helen föreslog att försöka identifiera nätverk och se vilka som ska finnas och vilka som deltar.

3 Åke informerade om att det kommit synpunkter på utskrivningsprocessen. Gjort en genomgång av processen i Ödeshög och kommit fram till att den inte är optimal. Kan fundera på om det blivit bättre för patienten. Biståndshandläggare, hemsjukvård, MAS har deltagit. Önskar att Regionen gör en uppföljning efter ett drygt år av arbete enligt ny lag. Annette föreslår att man ser på återinläggningar under en tidsperiod för att värdera processen. Karin ser svårigheter att sätta datum för utskrivningsklar. Åke tog ut frågan om kontakt mellan slutenvård och primärvård. Annette ser att det är vissa delar där det inte fungerar, främst från de större sjukhusen. Patrizia trycker på vikten av att läkar till läkarkontakt fungerar, särskilt i de komplicerade ärendena. Helen refererar till de senaste anteckningar från LGVO där en utvärdering av processen samordnad vård och omsorg är på gång. Medskick till LGVO från styrgrupp väster är att göra journalgranskning under cirka 14 dagar samt se på de kvalitativa delarna i processen. 5. Arbetet i styrgruppen Arbeta i lokala samordningsgrupper utifrån de tre områdena Att växa upp, Att åldras och Mitt i livet. En struktur för arbetet bedömer styrgruppen finns i väster genom de nuvarande arbetsgrupperna. Kan behöva samverka mellan arbetsgrupper i vissa frågor, särskilt gäller det området Mitt i livet där bland annat psykiatrifrågor ingår. Utvecklingsledare till de te områdena rekryteras nu. Utvecklingsledare besöka Styrgrupp väster framöver för att se över hur struktur ska harmonisera mellan länsdelarna.. Till LGVO redovisa vår struktur i väster och även de nätverk som finns i västra länsdelen. Bo skickar ut minnesanteckningarna till ansvariga i arbetsgrupper för att få snabb återkoppling. Föreslogs Susanna Jangerot som kontaktperson till Västergruppen. Bo kvarstår under första mötet i höst som processledare. 6. Vak i ordinärt boende. Åke föreslår att västers kommuner pratar sig samman och återkommer när frågan kan tas upp igen i styrgruppen. 7. Lokal överenskommelse för läkarmedverkan i den kommunala hälso-och sjukvården, psykiatri. Helen har varit i kontakt med Camilla Salomonsson om den överenskommelse som finns i väster. Bedömningen från Camilla är att det inte behövs någon lokal överenskommelse då det övergripande avtalet gäller. Det finns däremot inga hinder att ta fram ett lokalt. Patrizia ser ett behov av att psykiatrin inte tappas bort i det allmänna avtalet. Helen föreslår att frågan går till Västergruppen så att de kan ta fram ett förlag till lokal rutin. Helen skickar mall till samordnare i Västergruppen. Vid upprättande använda den mall som primärvården har gentemot psykiatrin.

4 8. Uppdrag som utvecklingsledare RSS kvinnofrid vid SKL. Johanna Palmstierna har en finansierad på halvtid för att arbeta med frågor om kvinnofrid. Ansökan till projektet inskickad av Linköpings kommun. Johanna är anställd i Linköpings kommun. Informerade och visade ett bildspel om kvinnofrid. Lämnas med anteckningar liksom en rapport från länsstyrelsen. I dagsläget gör Johanna en turné till olika samverkansorgan t.ex styrgrupp väster och kommuner. Pilot om systematisk uppföljning startar i höst. Stötta samordnare att prioritera mellan olika inkommande förslag. Therese skickar med en fråga från Rehab väst vart man ska vända sig när medarbetare får till sig saker som de behöver delge. Johanna ser att det är kommunerna som står för stödet och att det behövs en översyn av överenskommelse som finns eller skapa ny. Åke ser kvinnojouren som en del i detta. 9. Uppdrag till länsdelarna för uppföljning av hemsjukvården Frågan varit uppe på LGVO och uppdrag till västra länsdelen var uppföljning av tröskelprincipen. Annette informerade om att förtydliganden gjordes i tillämpningsanvisningarna samt att återkoppling skett till LGVO. Förändringarna godkändes ej av LGVO. Viktigt att se vad som är bäst för patienten när det gäller tröskelprincipen. Finns inget om att man är inskriven i hemsjukvård som en del kommuner använder utan behovet hos patient styr insats. Exempel togs från SRH där man gör olika i öster jämfört med övriga länsdelar. Diskuterades en del kring olika syn på strokeprocessen mellan länsdelarna. Ursprungliga uppdraget går in i de delar som är rör nya organisationen Läkemedelsgenomgångar och strokekompetensbevis tas med till LGVO för diskussion om var uppdraget ska ligga. Delen om tröskelprincipen utgår och tas som en del i den större diskussionen om samverkan kring patient. 10. Övriga frågor Annette informerade om Vårdcentralen i Ödeshög. stora problem i fastigheten och evakuering sker v 24. En dialog förs med Ödeshögs kommun om bygglov för baracker. Under kvartal 4 ska det finnas bättre lokaler. Man minskar på planerade kontroller under den tid det är provisoriskt. En dag stäng vid flyttning. Tracheostomipatienter. Karin informerade om att tracheostomerade patienter nu tas till LiM för eftervård. NPÖ. Patrizia informerade om att man behöver gå ut medinformation om att Regionen nu kan läsa kommunal dokumentation. Inför sommaren. Patrizia tog upp frågan om handlingsplan vid värmebölja. Helen informerade om att en workshop om hantering av värmerelaterade risker. Medel har givits till länsstyrelsen, Regionen och kommuner för att arbeta med frågan. Patrizia lyfter frågan med MASAR. Pernilla har tagit frågan i ett arbetsgivarperspektiv. Regionen ser över läkemedelsrum, sterilförråd mm

5 avseende värme. Patrizia tar upp behovet av att samverka med primärvården då det är äldre personer i ordinärt boende som lider mest av värmen. Åke tog upp en skrivelse om arbetstid under påsk från personal i Ödeshög. Skickats som bilaga inför mötet. Karin svarade att kliniken hade samordnare inne på påskdagen och det skickades ärenden i Meddix. Rutiner kan eventuellt med hänsyn till arbetsbelastning eventuellt fallera något. Karin informerade från palliativa gruppen att hemsida är klar och vårdprocessprogrammet ligger på denna sida. Representant från primärvården saknas. Förslag om certifiering palliativ vård diskuterats och gruppen har tagit fram sju olika kriterier. Karin drog dessa förslag på kriterier. Karin skickar till Bo för spridning till chefer. Styrgruppen tar ställning om fortsättning vid nästa möte. Pratade om kostnad för kvalitetsregister. Helen ser en positiv trend när det gäller hyrsjuksköterskor. De minskar i antal på MSK. Förändringar i Motala kommun. Pernilla informerade om det åtgärdspaket som socialnämnden tog i april för att minska kostnader. 12 platser på korttidsplatser dras ner på Strandvägen. Planerad avveckling till midsommar. Arbeta på andra sätt och det innebär översyn av rutiner för myndighet när det gäller placering på korttids och beviljandetider samt att personer som väntar på SÄBO inte kan neka en plats på SÄBO om de befinner sig på korttidsboende. Trygg hemgång är en del av åtgärderna. De ska ta de ärenden som är aktuella även när det gäller från korttidsboende. Även viss bemanningsneddragning på enhet för dagverksamhet demens. Minskar på staben med bland annat en MAS och webbredaktör. Stänger bassäng på Solbacken och stänger hälsocenter. Dessutom en besparing på en procent på alla verksamheter samt även minskning av värdinnefunktion på träffpunkter. Karin ser att det är långa väntetider från Motala kommun och att det ökat senare tid. Varit 10 till 12 överbeläggningar på MSK under våren. Extra punkt. Efter mötet kom en fråga från MSK om intresse från kommunerna att skicka kommunsjuksköterskor på utbildning/fortbildning om MSK erbjuder föreläsningar i till exempel KOL och hjärtsvikt. Sprid information i kommunerna och hör av er till Bo Lundén om intresse finns. 11. Nästa möte. Nästa möte blir den 4/ klockan Återkommer med plats och agenda. Sista mötet för året är den 13/

6 Vid minnsanteckningarna Bo Lundén Styrgrupp väster Annette, Helen, Karin, Patrizia, Åke, Rozita, Desirée, 1.Mötet öppnas av Helen. 2.Dagordning godkänd 1. Våga vara hemma projekt presenterades av Sven, Daniel, Erik. Bilder mailas till Bo. Ett projekt som rör vård hemma och trygghet genom IT lösningar där patient tar värden själv och har skypekontakt med VC. Hemmonitorering avseende tex blodtryck puls och saturation mm. Testas nu i projekt i väster. Sedan piloter på olika ställen i Regionen. Sätter datum för implementation. Vinnova deadline hösten 2020.

7 Leverantör under våren, upphandling i höst och pilot våren Ärendet upp i LGVO. 2. Samverkan vid utskrivning. Linda Rickardsson info om arbetet inom psykiatriska kliniken där arbetet skett med stöd av Camilla Slomonsson. Tagit fram en rutin för PHE enligt flödesschema som finns för Somatik. MEddix har varit nytt för psykiatrin. Haft tre ärenden i år. Närhet undrlättar. Teamledarna är meddixansvvariga samt även ssk och kurator. Blir inte så många ärenden och många är kända. SIP Är ett mer känt arbetssätt inom psykiatri än i Somatik. Kan finnas en oro inom hemsjukvården för patientgruppen. Blir mest gula spår inom Psyk. Patrizia tog upp gränsdragning vid problem både Somatikk och psykiatri hos patient. Britt menar att SIP är en viktig del i detta. Beslut om vem som kallar i samband med SIP. Åke tog upp problem med patienter som varit inom Psyk och sedan visade sig hamna inom demensomsorgen. Platser finns inom Regionen för denna kategori. 3. MHFA. Utbildning ske via clinicum och kostnadstak finns om kostnad till LGVO och starta i projektform med cirka 20 platser. Finns möjlighet att sanarbete melan kommuner i väster kring fler platser ihop med Regionen. ROzita tar upp om Carin Tyren kan delta första gången som stöd till utbildare. Västergruppen föreslår att man driver samverkan kring MHFA I väster. Instruktör får betalt från Clinicum om de administrerar. KOstar cirka 1600 för två dagar. Clinicum ordnar allt praktiskt. SVÄ Ställer sig bakom att man samverkar kring parallellspår utan clinicum och skickar från olika kommuner till utbildningsdagar. Finns cirka 10 utbildare kvar i väster. Kommunernas tar upp frågan vid gemensamt möte i februari kring praktiska frågor. Västergruppen kommer med förslag till styrgruppen. Åke har en reflektion kring planering via Skype men nu finns bekymmer med att preliminära utskrivning skjuts fram av och till samt att det är svårt med Skype för vissa patientgrupper. Karin tar med frågan. Svara även på att de kan var svårt med att planera preliminärt pga patientens tillstånd varierar. Rozita tar upp problemet där man trycker på för att få hem någon samt att se över återinläggningar. Svårt att mäta enligt Helen. Annette tycker också att det är viktigt att följa återinläggningar. Föreslår att stickprov görs under några veckor. HElen har lyft frågan men det går inte att få till. Karin tar upp att det är många patientgrupper som kommer till MSK. På US kan det bli olika kliniker. ANnette vill helst se orsaken till återinläggning. FÖreslår att ST eller AT kan granska detta i samband med att de gör ett projekt under utbildningen. Patrizia tar upp frågan också när det gäller prel uk och sedan avlider någon dag efter. Tog även upp en del andra problem där allt inte är klart. Även spårfärg ändras när kommunen har korttidsplats. Åke tog upp om koordinator och att det finns ett behov av översyn från ReKo om processen. Även biståndsbedömmare får ökat arbete när uk skjuts fram. Rozita tar upp samma problem med kortids. Karin tar med alla tankar hem. Mycket pressat på sjukhuset så man har även fått skicka patienter till andra sjukhus utanför länet. Karin tog upp jul och nyårshelgen hur det fungerade. Önskar samordna till samma dag förslagsvis påskdagen för vårdsamordare och handläggare. Rozita tar upp att VC borde vara bemannade vid påsk. ANnette tar med frågan. Annete tarupp att det vore bra om även övriga sjukhus tar påskdagen. 4. ARbetet styrgrupp Helen föreslår att man tar upp frågan igen inför nästa möte i mars. 5. Nära vård- nätverk. Ett inledande möte före årsskiftet där man gjorde en inventering av behov. Bo och Patrizia rapporterade om att kommunikationsvägar varit uppe samt

8 att man försöker få till en samordning i frågan och ta fram digitala lösningar. Saknades läkare från VC tyvärr. KArin tog upp detta och Annete tar upp detta i PV. Även vårdaamordnarrollen diskuterades och man tar med detta. 6. Återrapport Västergruppen. Finns en del utifrån handlingsplan som tagits fram. Dels ordna en halvdag för att informera om varandras områden, p6 är ok enligt SVÄ. Någon gång under kvartal 2. Ta hänsyn till införande av LINK. Föreslå datum i SVÄ. Vidare P 5 tar man upp samverkan med ReKO. Föreslås även att PV Deltar ibland detta ok enligt Annette. Vidare P3 med ohälsa. Gruppen ser MHFA som en del. Se p 5 ovan. Den 10/10 världspsykiatrins dag där man kan delta med aktiviteter som Västergruppen planerar. Göra något gemensamt mellan kommunerna och Fontänhus. OK enligt SVÄ. Vidare att P1 personcentrerat kan behöva se över hur det fungerar i kommuner. Inom REgionen har man satsat på detta. SVÄ godkänner inventering. REKO har frågetecken kring sitt uppdrag. KArin föreslår att samma frågor tas upp samt att och lägg stil,cosmic Link. Se lapp. barn och ungdomsgruppen rapporterade Rozita ifrån. SKolan ifrågasätter den sammansättning som finns och saknar ett mandat. Politiskt vill man ha gruppen med denna samverkan. Återkommer i frågan och Helen fått rapport från Susanna efter ett möte att frågetecken finns. ÅKe föreslår arbete kring ändrad åldersgräns inom hälsa bar och unga. Tydliggöra mandat till arbetsgrupper enligt ÅKe. Pratade om arbetsgrupper och den nya process man planerar i LGVO. Karn tog upp palliativa gruppen och hade möte med 120. Deltagare. Föreläsning om svåra samtalet, uppskattat. Hemsida finns på vårdgivarwebben och man tittar på utdata. Förslag att gruppen tittar på utdata och se på behov av kvalitetsförbättringar. 7. Vak i ordinärt boende och Karin har kollat vem namn kommunicerar med i LInköping, kommuniceras med handläggare eller samordnare i hemtjänst. LAH har bara vak med inneliggande patienter. Patrizia har kollat med MASAR. Och de menar att vak sätts in om man har hemtjänst. Utan hemtjänst är ett problem. Frågan tas upp med Linköping från kommunalt håll. 8. Slutenvård för pat med BPSD. Patrizia tog upp problemen med kompetens kring dessa personer 1 till 2 per år vid slutenvård. Finns inga speciella platser för dessa personer i slutenvård och kompetensfrågan är viktig. Hur säkerställa jämlik vård. Helen rapporterade att en grupp diakuterat fågan och på geriatriken i Linköping för US. Helen tar upp med närsjukvårdsdirektör centrala om det finns möjlighet att Låna plats. Finns även planering för en infornmation och utbildning till personal avdelning 8 om demensfrågor och BPSD från personal minnesmottagningen. Samarbete finns mellan P m ä och minnesmottagning. Åke föreslår att stämma av med östra länsdelen också. 9. Sjukresor. Rozita tog upp frågan om sjukresor. Behövs färdtjänst för att få sjukresa.? Färdtjänst ges enbart till personer med ett varaktig funktionsnedsättning. REgionen har ett regelverk som följs enligt Karin. Rozita tar det som ett inlägg. Helen tar upp vikten av att skriva avvikelse om det blir fel. 10. Inga övriga frågor. 11. Nästamöte 20/3 EM. Skickat från min ipad

9

Motala kommun (2) Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2019-02-04 1 (2) Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från Styrgrupp Väster, SVä Tid: Onsdagen den 30 januari 2019 kl 09.00-12.00 Plats: Konferensrum

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-04-13 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 11 april 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-06-04 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 30 maj 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-12-11 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-10-30 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 25 oktober 2017 kl 08.30-12.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-02-18 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Tisdagen den 16 februari kl 09.00-12.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-06-08 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 2 juni kl 13.30-16.00 Plats:

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-04-25 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 21 april kl 09.00-12.00 Plats:

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-05-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 26 april 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum,

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, 171018 1 Styrgrupp Beställare och processägare Rolf Östlund Närsjukvårdsdirektör NSC Linda Ljungqvist,

Läs mer

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner Camilla Salomonsson och Anette Grahn, oktober 2017 1 Bakgrund Vård och omsorg behöver samordnas bättre Resurser används ineffektivt, t ex genom

Läs mer

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse RUTIN FÖR Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse Antaget av Medicinskt ansvarig sjuksköterska Antaget 2018-06-01 Giltighetstid 2020-06-01 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Parter: Region Östergötland, Östergötlands kommuner Datum: Diarienummer: HSN

Parter: Region Östergötland, Östergötlands kommuner Datum: Diarienummer: HSN Överenskommelse mellan Region Östergötland och kommunerna i Östergötland om samverkan för trygg, säker och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Parter: Region Östergötland, Östergötlands

Läs mer

Minnesanteckningar Hjälpmedelsråd

Minnesanteckningar Hjälpmedelsråd Sida 1 av 5 1 (5) 2019-05-16 Minnesanteckningar Hjälpmedelsråd 190516 Tid och plats: den 15:e maj kl 10-12. Regionhuset, västra sammanträdesrummet, plan 5. Närvarande: Malin Visell (MAR centrala), Bente

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH 170310 Lagförslag Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Ska ersätta dagens betalningsansvarslag. Tidplan Lagrådsremiss 20 december 2016

Läs mer

Samverkansmöte 27/9. Agenda

Samverkansmöte 27/9. Agenda Agenda Samverkansmöte 27/9 Nya lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård from 1/1-18. Kristina Jungmar, chef avdelningen för myndighetsutövning Information från Maria Kittel, verksamhetschef

Läs mer

Esther ledningsgrupp

Esther ledningsgrupp MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Ulfsparresalen, gula villan, hus 17, Höglandssjukhuset Eksjö Närvarande: Kerstin Carlsson, Eksjö kommun Ann-Katrin Henrysson, Eksjö kommun Jill Malmqvist, Eksjö kommun Ingela

Läs mer

Sunne kommun. Bilaga till Samgranskning äldreomsorg och läkemedel. Advisory Offentlig sektor KPMG AB 2015-02-02 Antal sidor: 5

Sunne kommun. Bilaga till Samgranskning äldreomsorg och läkemedel. Advisory Offentlig sektor KPMG AB 2015-02-02 Antal sidor: 5 Bilaga till Samgranskning äldreomsorg och läkemedel Advisory Offentlig sektor KPMG AB Antal sidor: 5 2015 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the Organisation Folkmängden

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås MINNESANTECKNINGAR 1 (1) Mötesrubrik Plats Samordningsmöte med projektledningsgrupp/utvecklingsledare/teamsamordnare Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås Tidpunkt 2013-08-27 Närvarande Projektgruppen:

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Ny lag om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Prop.2016/17:106 Lagförslagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2018 för den somatiska vården och 1 januari 2019 för den psykiatriska

Läs mer

Patientfall i in- och utskrivningsprocessen

Patientfall i in- och utskrivningsprocessen Patientfall i in- och utskrivningsprocessen ETT STÖD FÖR VERKSAMHETERNA ATT VÄLJA RÄTT PROCESS Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård omfattar alla enskilda individer som bedöms

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Årsrapport

Årsrapport Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Årsrapport 2015 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille kommun

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Agenda. Link2 - start Lägesrapport. Fortsatt arbete Genomgång av nytt i Link2. Folkhälsa och sjukvård

Agenda. Link2 - start Lägesrapport. Fortsatt arbete Genomgång av nytt i Link2. Folkhälsa och sjukvård Link Agenda Link2 - start 2018-12-02 Lägesrapport Fortsatt arbete 2019 Genomgång av nytt i Link2 Lägesrapport Link har fungerat som väntat efter uppgraderingen. Skillnaderna mellan gamla och nya Link innebär

Läs mer

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget?

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Bil 3 Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Sammanställning av app-svar från Workshop 28 september 2018 Rutiner Använda liknande rutiner

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT)

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT) Ansvarig Verksamhetsområdes chef Hälsa och omsorg Enhetschef IFO Dokumentnamn Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina vårdplaner Upprättad av Medicinskt ansvarig sjuksköterska Vårdplanerare hälsa

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Betänkande av utredningen om betalningsansvarslagen SOU 2015: Sektionen för vård och socialtjänst 1

Betänkande av utredningen om betalningsansvarslagen SOU 2015: Sektionen för vård och socialtjänst 1 Betänkande av utredningen om betalningsansvarslagen SOU 2015:20 2015-03-05 Sektionen för vård och socialtjänst 1 En vattendelare och.. lite av ett getingbo? 2015-03-05 Sektionen för vård och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Vårdplaneringsprocessen i Link VÄLKOMNA! Agenda Vårdplaneringsprocessen introduktion Samordnad vårdplanering i Link Utbildningsmaterial Support Trygg och säker vård och omsorg Jag får den vård jag behöver

Läs mer

Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans

Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans Objektspecialist för samordnad vård och omsorgsplanering via distans 2016-02-01-2016-12-31 Handläggare: Verksamhet: Datum: 2017-03-28 Diarienummer: www.regionostergotland.se Dokumenthistorik Version Datum

Läs mer

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Innehåll: Bakgrund Arbetsgrupp Beskrivning av arbetsmetod

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Uppdrag nytt processråd

Uppdrag nytt processråd Uppdrag nytt processråd Processråd för Samverkan vid utskrivning från sluten Hälso-och sjukvård samt Samordnad Individuell Plan (SIP) Länsledning 180608 Anna Eriksson, Ingrid Åsberg Bakgrund Regionen och

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan

Länsgemensam ledning i samverkan Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Praktiska anvisningar Sjuksköterska Kerstin Jonskog- Bertilsson och Ann-Katrin Wilhelmson Informationsöverföringsgruppen

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG 1/ Dnr: HSN Ledningsstaben Anna Bengtsson. Hälso- och sjukvårdsnämnden

BESLUTSUNDERLAG 1/ Dnr: HSN Ledningsstaben Anna Bengtsson. Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Anna Bengtsson 2017-09-27 Dnr: HSN 2017-491 Hälso- och sjukvårdsnämnden Förslag till Överenskommelse mellan Region Östergötland och kommunerna i Östergötland om samverkan

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG DEN 18 SEPTEMBER 2018 BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG CHECKLISTA MED VILKA ÅTGÄRDER SOM KRÄVS, SWOT-ANALYS OCH REKOMMENDATION

Läs mer

Nyckelpersoner. Välkomna!

Nyckelpersoner. Välkomna! Fortbildningsträffar Maj 2019 Nyckelpersoner inom Patientjournalen Välkomna! Cosmic Link Agenda fortbildningsträff Maj 2019 Cosmic Link Processen Aktörer Samtycke Utlokalisering Tips & trix Frågor Berör:

Läs mer

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48%

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48% Övertagande av hemsjukvård Skellefteå : 170/351=48% 1. Bakgrundsinformation Besvarad av: 170 (97%) Ej besvarad av: 5 (3%) Ange inom vilket yrke du arbetar 1 Biståndshandläggare 20 (12%) 2 Hemtjänstchef

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Utredning Göran Stiernstedt SOU 2015:20 Nuvarande betalningsansvarslag upphävs och ersätts av den nya lagen 1 januari 2018 Gemensam

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

Kommunalt forum Jönköpings län

Kommunalt forum Jönköpings län Kommunalt forum Jönköpings län 2018-06-01 Slutrapport och Avtalsförslag Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom hemsjukvården efter KomHem Thomas Tryggvesson Rapporten Resultat, beslutsförslag

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-02-01 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Eva Berg, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Monika

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Trygg och säker vård och omsorg Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Organisation Styrgrupp- ReKo Övergripande projektgrupp Vårdsamordning Marita Sandqvist Mobila team Ulrika Stefansson Digitala

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Februari - september 2016 Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Effekter... 3 Inskrivning och vårdplanering... 3 Tillfälliga vistelser och betalningsansvar...

Läs mer

Sammanställning 1. Bakgrund

Sammanställning 1. Bakgrund Sammanställning 1 Blandat lärande nätverk Sörmlands län 27 september 2016 om Delaktighet och bemötande ur ett anhörigperspektiv, samverkan mellan kommuner och landstinget. Bakgrund Nämnden för socialtjänst

Läs mer

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Rutin Pilot 25 april 9 juni 2017 INNEHÅLL Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Sök patient... 7 Samtycke... 7 Inskrivningsmeddelande... 7 Underlag (vänster meny under SPU i Lifecare)... 7 ADL (vänster

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun 2019 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso-

Läs mer

AVTAL LÄKARMEDVERKAN KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

AVTAL LÄKARMEDVERKAN KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Dnr 2018-255 AVTAL LÄKARMEDVERKAN KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Innehållsförteckning 1. Avtalsparter... 3 2. Bakgrund... 3 3. Syfte och mål... 3 4. Avtalstid... 3 5. Avtalets omfattning... 3 6. Parternas

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Mobilt Öppenvårdsteam Östra MÖT. Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Mobilt Öppenvårdsteam Östra MÖT. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Mobilt Öppenvårdsteam Östra Mobila Team från sjukhus Startade som projekt inom Västra Götalandsregionen Del av omställningen till nära vård Syfte: Trygg utskrivning från sjukhuset, ökat samarbete med kommun

Läs mer

Handlingsplan för NOSAM Östra Göteborg 2018

Handlingsplan för NOSAM Östra Göteborg 2018 Handlingsplan för Östra Göteborg 2018 Uppdrag :s uppdrag är att gemensamt definiera och arbeta utifrån behoven i närområdet samt att arbeta med de uppgifter som beskrivs under -info i LGS:s samverkansplan.

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupperna rapporterar Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupp Barn och unga Västbus Barn och unga ska lyckas i skolan! Temagrupp Barn och unga Samverkan och

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Utbildningsmaterial framtaget i samverkan mellan region Östergötland och länets 13 kommuner

Utbildningsmaterial framtaget i samverkan mellan region Östergötland och länets 13 kommuner Utbildningsmaterial framtaget i samverkan mellan region Östergötland och länets 13 kommuner 1 Ny samverkanslag I januari 2018 börjar en ny lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i programberedning för äldre och multisjuka.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i programberedning för äldre och multisjuka. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Gunilla Benner Forsberg TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-04-06 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-05-16 1 (3) HSN 2017-0027 Yttrande över motion 2016:43 av Tuva Lund (S)

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Vilken är socialtjänstens roll i in och utskrivningsprocessen? Nära vård och hälsa. Seminarium 5 april 2019

Vilken är socialtjänstens roll i in och utskrivningsprocessen? Nära vård och hälsa. Seminarium 5 april 2019 Vilken är socialtjänstens roll i in och utskrivningsprocessen? Nära vård och hälsa Seminarium 5 april 2019 Agenda Vad skiljer omsorg från hälso- och sjukvård? Vilken är biståndshandläggarens roll i processen?

Läs mer

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen Standardiserad utskrivningsprocess - startar på akutmottagningen Landstinget i Värmland Befolkningsmängd Värmland 275 904 Tre akutsjukhus Karlstad, Arvika och Torsby 30 vårdcentraler i länet Standardiserad

Läs mer

Mötesanteckningar LGVO

Mötesanteckningar LGVO Mötesanteckningar 1/5 Mötesanteckningar LGVO Tid: Fredag, 17 juni 2016 kl. 12.45-16.30 Plats: Idingstad säteri Närvarande: Sven-Inge Arnell, Motala, sekretariatet AnnaCarin Forsmark, Regionen Monica Hagman,

Läs mer

Patientsäkerhetsnätverksträff. SKL 23 maj 2017

Patientsäkerhetsnätverksträff. SKL 23 maj 2017 Patientsäkerhetsnätverksträff SKL 23 maj 2017 Sammanhållen vård (Göran Stiernstedt) Uppdragen: S 2013:14 Sveriges Riksdag Utredning för effektivare resursutnyttjande inom HSV Klart 13/1 2016 Nationell

Läs mer

Starta inte datorerna Folkhälsa och sjukvård

Starta inte datorerna Folkhälsa och sjukvård Starta inte datorerna Superanvändarutbildning VÄLKOMNA! Vårdplaneringsprocessen i Link Agenda Presentationsrunda Vårdplaneringsprocessen Superanvändarrollen Vårdplaneringsprocessen i Link - visning Testa

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/5 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-02-07 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Magnus Oweling Monica Hagman Annette Johansson Lena Törnfeldt Valdemarsviks Sparbank Närsjukvårdsdirektör

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län 2017-11-02 Innehåll Överenskommelsens omfattning... 1 Övergripande mål för samverkan... 2 Ansvarsfördelning...

Läs mer

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 2016/17: 106) HSN 2018-0687 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Så här jobbar vi med SIP i Nykvarn, Salem och Södertälje En gemensam lokal rutin

Så här jobbar vi med SIP i Nykvarn, Salem och Södertälje En gemensam lokal rutin Så här jobbar vi med SIP i Nykvarn, Salem och Södertälje En gemensam lokal rutin 2018-01-08 Förord Det här är en lokal rutin för SIP (Samordnad individuell plan). Den riktar sig till dig som arbetar i

Läs mer

Lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Gäller från januari 2018 Nytt arbetssätt gäller vid behov av samordning av insatser Idag finns brister i samordning av insatser för den

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer