Webbaserat fastighetssystem för drift och underhåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Webbaserat fastighetssystem för drift och underhåll"

Transkript

1 Webbaserat fastighetssystem för drift och underhåll

2 Senaste generationen fastighetssystem Varför ett webbaserat fastighetssystem? Det finns många fördelar med att välja ett helt webbaserat fastighetssystem. Det ger er tillgänglighet då ni kan logga in från vilken dator som helst. Det enda som krävs är egentligen bara en dator med internetanslutning och webbläsare. För webbaserade applikationer finns idag flera kraftfulla säkerhetslösningar att tillgå för att hindra intrång från obehöriga. I Pondus Pro finns det bra funktioner för att säkerställa den interna behörigheten ända ner på detaljnivå. Eftersom allt systemunderhåll sker på serversidan kan ni minimera kostnader för både support och underhåll samtidigt som det krävs färre serverlicenser. I Pondus Pro har det lagts mycket tid på att skapa ett anpassningsbart system, för flera typer av förvaltningsorganisationer, vilket minimerar dyra anpassningskostnader. Allt fler telefoner och handdatorer blir bättre på att hantera avancerade applikationer. Det blir effektivt att hämta och leverera information när man är ute i verksamheten. Mobilt är också miljövänligt! En drifttekniker behöver med andra ord inte göra extraresor till och från sin arbetsplats i onödan. Ni får ordning och reda på dokument. Undersökningar har visat att upp till 30 % av utförandetiden traditionellt går åt till informationssökning. Det kan vara svårt att hitta information då den ofta är utspridd lokalt hos användare eller ligger dubbellagrad med osäkerhet om version. Med Pondus Pro reducerar ni både denna tid och osäkerhet. Pondus Pro Ett webbaserat system Sida 1 (11)

3 Hållbart tänk bakom arkitektur och design Pondus Pro är utvecklat i Microsoft.NET / SQL-miljö och är fokuserat på funktionalitet med strukturerad uppbyggnad. Produkten är en treskiktslösning med ett datalager, ett affärslager och ett webbaserat användargränssnitt. Systemet är också moduluppbyggt, vilket innebär att det kan anpassas med valfria tilläggsmoduler. Utmärkande egenskaper för Pondus Pro är att planeringsfunktioner för de olika modulerna nu har sammanförts samt att händelser hanteras av en gemensam ärendemotor. Systemets kalenderfunktion sträcker sig i oändlighet med planerade åtgärder som kan aktiveras automatiskt efter uppsatt intervall. I basmodulen ingår: Fastighetsbas Dokumenthantering Rapportgenerator Analys och Sök Mobile Surf Administration Import och export Tilläggsmoduler: Tillsyn & skötsel Planerat underhåll Besiktningar Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll Mediauppföljning Felavhjälpande underhåll PDA Sync Kontraktshantering Driftinstruktioner RAMVERK BAS (Säkerhet och behörighetssystem för användare) Fastighetsbas - Dokumenthantering - Rapportgenerator - Mobile surf Tillsyn & skötsel Planerat underhåll 21 Juni 3 September MODULER Besiktningar HLU Energi/media Felanmälan PLANERING ÄRENDEN RAPPORTER PDA-Sync Kontraktshantering BEVAKNING Driftinstruktioner Pondus Pro Ett hållbart system Sida 2 (11)

4 Senaste generationen fastighetssystem Ett anpassningsbart system för hela er verksamhet Flexibiliteten och funktionaliteten i Pondus Pro leder till ett helt nytt synsätt vid anskaffning och implementering av fastighetssystem. Ni ges möjlighet att själv anpassa systemet, begränsa behörighet och skräddarsy användargränssnitt. Med andra ord kan ni styra att rätt information visas för era användare. I Pondus Pro får ni bland annat friheten att lägga upp era egna egenskaper som tex fritt antal mängder, adresser, ansvarsområden, resurser och ekonomisk märkning utan att systemet behöver anpassas. Pondus Pro kan även i standardutförande täcka in olika verksamheters behov av anpassningar och på så sätt minska kostnaderna. Fortsätt jobba efter egna arbetsätt och processer Ni äger dem Pondus Pro använder dem Med det interaktiva verktyget för ärendehantering kan ni lägga upp er förvaltningsorganisations befintliga ärendeprocesser. I Pondus Pro kan ni själva bygga och koppla ihop händelsekedjor så att de överensstämmer med era befintliga eller önskade processer. Flexibel gränssnittshantering I Pondus Pro har målsättningen varit att skapa en programvara som är användarvänlig både till funktion och utseende. Eftersom användargränssnittet är webbaserat har det inspirerats av navigeringssätt som många är vana vid på nätet. Sidlayouten är dynamisk vilket gör att den snabbt anpassar sig efter användarens skärmupplösning. Är ni många som vill bestämma hur det ska se ut på skärmen? I Pondus Pro kan ni skräddarsy er bildskärmslayout. Allt från språk till ordval och färger kan ändras liksom visad information. Inställningarna görs via systemparametrar och kan styras mycket detaljerat. Hantering av felanmälningar, tillsyner, underhåll, besiktningar eller andra händelser kommer att hanteras lika tillförlitligt vid varje tillfälle enligt uppsatta processer. Läs mer under fastighetsdatabas och ärendehantering. Pondus Pro Ett anpassningsbart system Sida 3 (11)

5

6 Senaste generationen fastighetssystem Pondus Pro är för dig som jobbar med fastigheter. Pondus Pro har utvecklats för proffs av proffs. Nu är det er tur. Att starta upp ett IT-stöd i verksamheten innebär en hel del arbete. Men med Pondus Pro kan ni fokusera på verkställa målsättningarna inom er förvaltning. Vi är era partners i ett verksamhetsperspektiv. Vi hjälper er att genomöra installationer eller implementering i linje med er målsättning. Vi inventerar byggnader och tekniska system, skapar tillsyner och underhållsplaner eller fastighetsdokumentation. Vi medverkar vid intergrationer mot andra system, eller överför befintlig data till Pondus Pro. Med hjälp av lång erfarenhet som teknikkonsulter och utvecklare får vi ert nya system i drift - på era vilkor. Bengt Dahlgren AB är ett av landets ledande konsultbolag inom VVS, Energi & Miljö, Styr & Övervakning, Brand & Risk samt Teknisk förvaltning. Kunskapen i våra verksamheter ger oss en unik helhetssyn. Bengt Dahlgren AB Göteborg Stockholm Linköping Malmö Skövde (IBA) Umefast AB har levererat systemlösningar för fastighetsbranschen sedan Våra kunder är statliga, kommunala, industriella och privata bolag runtom i Norden. Vi utvecklar programvaror för fastighetsförvaltning med den senaste IT-tekniken och de smartaste lösningarna Umefast AB Kylgränd 6B, UMEÅ Tfn: , Fax: Pondus Pro Kontaktuppgifter Sida 12 (12)

7 Senaste generationen fastighetssystem Fastighetsdatabas I Pondus Pro bas finner ni den funktionalitet som behövs för att lagra fastighetsdata med dess dokument och behov av rapportuttag. I fastighetsdatabasen ingår alltså förutom registerhållning både en avancerad dokumenthantering och en kraftfull rapportgenerator. Dessutom finns det effektiva funktioner för både analys och sök samt för import och export av data. För att ytterligare förbättra systemets tillgänglighet har vi låtit anpassa gränssnittet för vissa funktioner så de kan nås via mobiltelefon - Pondus Mobile Surf. Givetvis omges allt av ett flexibelt säkerhetssystem med full funktionalitet för användare- och resurshantering. Med FI2 i basen effektiviserar ni både verksamhet och kundnytta Registrering av fastighetsrelaterad information sker i ett organisationsanpassat system enligt FI2 - En standard för att hantera alla former av information som rör fastigheter, så att olika system inom fastighetssektorn kan samverka. Objektsmodellen i Pondus Pro är FI2-strukturerad vilket gör det betydligt enklare att kommunicera med den nya standarden. För att kunna flytta data mellan IT-system har man i FI2 utgått från xml-standarden och skapat branschspecifika märkord för fastighetsinformation. Systemet stödjer import och export av data via FI2xml. Ni sparar således både tid och arbete för såväl interna som externa parter. Infrastrukturell enhet (område) Byggnadsverk Byggdel Utrymmessystem Komponent Utrymme Artikel Fastighet Pondus Pro Fastighetsdatabas Sida 6 (11)

8 Senaste generationen fastighetssystem Struktur och ordning med egna klassificeringar och mängder Lättare att hitta i ett system där allt data är indexerat och sökbart Aldrig tidigare har det varit möjligt med sådan strukturering av data som i Pondus Pro. Ni tillåts att fritt märka era basdatauppgifter och dokument med egna klassificeringar, vilket ger möjligheten till automatisk sammanlänkning av information och presentation i systemet. Stora mängder data kan på detta sätt hanteras för att upprätta planering av underhåll. Som ett exempel kan material klassificerade med AFF-koder matchas med AFF-kodade åtgärder och dokument osv. Dessutom har ni möjlighet att sätta upp era egna definitioner för mängder. Förutom ett antal standardmängder som tex BRA och NTA så är det fritt fram att lägga upp oändligt många mängder. Kanske kan gräsyta eller städyta osv. passa just din verksamhet? En mycket användbar funktion i Pondus Pro är analys och sök. I princip alla poster i Pondus Pro är sökbara tack vare att databasen är indexerad. Ni har möjlighet att fritextsöka i systemet som sedan genererar en träfflista efter aktuell sökning. Sökningen går att begränsa med olika urvalsfilter. Det är till exempel möjligt att låta sökningen ske mot en viss del av systemet. Träfflistan består av ett antal listposter som var och en länkar till ett unikt och överskådligt objektskort eller funktioner i systemet. Smarta objektskort sammanställer prydligt all väsentlig information En mycket användbar funktion i Pondus Pro är de smarta objektskorten som kan sammanställa och visa relaterad information för ett aktuellt objekt. Det kan vara allt från foton och ritningar till energiuppgifter och underhållsplaner. Informationen presenteras överskådligt med kategoriserade flikar. För basobjekten finns även flikar för mängder och klassificeringar vilka bland annat visar summeringar av mängder och klassificeringar för underliggande basobjekt. Objektskort finns för fastighet, registerbyggnad, byggnadsverk, byggdel, platsutrustning, artikel, utrymmes-system, utrymme, resurs, dokument och ärende. Pondus Pro Fastighetsdatabas Sida 7 (11)

9 Pålitlig dokumenthantering med ut- och incheckning samt versionshantering Att snabbt hitta rätt dokument och upprätthålla god ordning på dokumentversioner och uppdateringar skapar stora rationaliseringsvinster och minskar onödiga störningar. För att uppnå dessa vinster krävs ett bra dokumentsystem samtidigt som det är lika viktigt med bra manuella rutiner och ansvarsfördelning. Pondus Pro dokumenthantering är ett utomordentligt verktyg för arkivansvariga likväl som för dem som i sitt dagliga arbete behöver stöd och tillgång till nyttiga verksamhetsdokument. Ni sparar tid genom att Pondus Pro automatiskt skapar mappar för dokument när ni lägger in information i databasen. Ni har även möjligheten att bygga egna dokumentstrukturer. e-post eller SMS vilka filer användaren har utcheckade. Alla tidigare versioner sparas varför det är möjligt att kontrollera ursprungsdokument. Alla dokument kan även klassificeras med en mängd olika klassningar, vilket gör att dokument kan kopplas samman med andra funktioner med samma klassning, vilket också underlättar sökning. Ni kan checka ut och in dokument med automatisk versionshantering. Det loggas vem som gjort ändring och varför. Systemet vet hela tiden vem som checkat ut filen och kan påminna användaren varje vecka via Pondus Pro Fastighetsdatabas Sida 8 (11)

10 Senaste generationen fastighetssystem Full kontroll och uppföljning med Pondus Pro rapportgenerator Med rapportgeneratorn i Pondus Pro får ni ett kraftfullt verktyg för uppföljning och kontroll av er verksamhet. Med hjälp av fördefinierade mallar och stor frihet i att skapa egna, kan ni med enkelhet generera önskvärda rapporter för hela organisationen. En stor nyhet är att det nu är möjligt att abonnera dagligen, veckovis, månadsvis eller årsvis på rapporter till en eller flera e-postadresser. Ni sätter upp ramarna Pondus sköter resten. Det finns flera format att presentera rapporter på: HTML, MHTML, Excel XLS, PDF och Image. Idag har fastighetsinformation i mobiltelefonen blivit basalt Pondus Pro fastighetssystem har blivit ännu mer tillgängligt med den nya funktionen Mobile Surf som en fast del i baspaketet. Mobile Surf är en surfingång där vissa funktioner i systemet kan nås mobilt via mobiltelefoner och handdatorer. Funktionen är i första hand designat för att snabbt och enkelt hitta och komma åt information. Via sökfunktionen kommer man via en träfflista åt grundinformation och sedan vidare till objektskorten för ytterligare information. Start Bas Fel Sök Felanmälan F , Aktiv Grunddata Status Aktiv Beskrivning Felanmälan utrymmessystem; Ansvarig Roland Josefsson Resurs Prominensen AB Aviseringsdatum Klar senast Avrapporterat datum Kund Ansgar Bjarnaursson (K0FB00-005) Position Utrymmessystem: Information Kontaktperson Ansgar Bjarnaursson Kontaktperson (tel) , , Kontaktperson (e-post) ans@bj.is Fakturanamn Ansgar Bjarnaursson Fakturaadress Huvudnyckel Ja Anmält av Ansgar Bjarnaursson Anmält av (tel) , , Anmält av (e-post) ans@bj.is Ärendetext Problem med luftpump. Kommentar Registrerade användare har även möjlighet att titta på sin egen ärendelista. Ärenden eller annan data kan inte ändras via surfingången men däremot är det enkelt att mejla vidare dokument eller annan information från ett objektskort. För att kunna redigera information mobilt, till exempel att kvittera arbetsorder etc., krävs tilläggs-modulen PDA Sync för handdatorer. Pondus Pro Fastighetsdatabas Sida 9 (11)

11 Skapa egna ärendeprocesser och minska behovet av kostsamma systemanpassningar En av Pondus Pro s kraftfullaste funktioner är det interaktiva verktyget för att bygga och påverka ärendehantering. Nu kan ni göra anpassningar själva och föra in era egna arbetsprocesser i systemet. I ett interaktivt gränssnitt släpar ni in block med steg och händelser och kopplar samman er önskade process (se ovan). Hantering av felanmälningar, tillsyner, underhåll, besiktningar eller andra händelser hanteras lika tillförlitligt vid varje tillfälle enligt uppsatt process. Systemet har oanade möjligheter och ni sätter själva gränsen för hur omfattande era processer ska vara. Med enkelhet kan man mellan varje steg lägga händelser som återrapportering via e-post till felanmälare, tekniker eller driftansvariga. I processen kan ni också lägga in tidskontroller som t.ex. styr bevakning av ärendeprocessens vägval. Med andra ord får ni full kontroll på era ärenden och därmed kvalitetssäkrar er förvaltning. Genom ärendetavlan kan sedan användare smidigt titta på sina jobb och utläsa status. Tavlan är filtrerbar och kan till och med styras av behörighet så att endast de egna jobben visas. Ärenden kan markeras för specialbevakning vilket ger användaren signaler om vad om senast hänt med det aktuella ärendet. Pondus Pro Fastighetsdatabas Sida 10 (11)

12 Pondus Pro är för dig som jobbar med fastigheter Pondus Pro har utvecklats för proffs av proffs. Nu är det er tur. Att starta upp ett IT-stöd i verksamheten innebär en hel del arbete. Men med Pondus Pro kan ni fokusera på att verkställa målsättningarna inom er förvaltning. Vi är era partners i ett verksamhetsperspektiv. Vi hjälper er att genomföra installationer eller implementering i linje med er målsättning. Vi inventerar byggnader och tekniska system, skapar tillsyner och underhållsplaner eller fastighetsdokumentation. Vi medverkar vid integrationer mot andra system, eller överför befintlig data till Pondus Pro. Med hjälp av lång erfarenhet som teknikkonsulter och utvecklare får vi ert nya system i drift - på era villkor. Bengt Dahlgren AB är ett av landets ledande konsultbolag inom VVS, Energi & Miljö, Styr & Övervakning, Brand & Risk samt Teknisk förvaltning. Kunskapen i våra verksamheter ger oss en unik helhetssyn. Bengt Dahlgren AB Göteborg Stockholm Linköping Malmö Skövde (IBA) Umefast AB har levererat systemlösningar för fastighetsbranschen sedan Våra kunder är statliga, kommunala, industriella och privata bolag runtom i Norden. Vi utvecklar programvaror för fastighetsförvaltning med den senaste IT-tekniken och de smartaste lösningarna. Umefast AB Kylgränd 6B, UMEÅ Tfn: , Fax: Sida 11 (11)

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering MMK Intelligent ärende- och inventariehantering MMK utvecklades av Vendel Data första gången 1997 som ett verktyg för den egna organisationen. Målsättningen var att ge stöd till en arbetsmetodik baserad

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Partner Login

RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Partner Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Partner Login...

Läs mer

Confidence ticket. Confidence ticket. Vi finns med i alla steg med egen personal för: Driftsättning. Utbildning. Installation.

Confidence ticket. Confidence ticket. Vi finns med i alla steg med egen personal för: Driftsättning. Utbildning. Installation. Confidence ticket Ett avancerat entrésystem för alla typer av publika och offentliga anläggningar. Confidence ticket är ett komplett system för sim- och sportanläggningar, mässor, upplevelseparker som

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Inledning. september. Ny version på måndag kväll

Inledning. september. Ny version på måndag kväll september Inledning Ny version på måndag kväll Sommarvärmen försvann från norr men vi håller oss varma med en ny version av DeDUWeb. På måndag kväll så uppdaterar vi till version 5.5.0 Den innehåller fler

Läs mer

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Färdig webbplats till din förening. Inget onödigt krångel. Slipp allt onödigt krångel. Med FSY får din förening en färdig webbplats med flera smarta funktioner och med

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE DET HÄR ÄR TEAMENGINE DISTRIBUERA STYRELSEMATERIALET ENKLARE Med TeamEngine styrelseplats får du och övriga styrelsemedlemmar en

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT INTRANÄT BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT TEAMENGINE INTRANÄT JOBBA ÄNNU BÄTTRE TILLSAMMANS I ett företag vill man kunna fokusera på själva arbetet och uppnå stödjer och underlättar den interna kommunikationen

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1

Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1 Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Tillsyn och skötsel... 3 1.1. Syfte och avgränsningar... 3 1.2. Definitioner... 3 1.2.1. Begrepp inom tillsyn

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning

Telia Touchpoint mobil växellösning Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med Statistik Bas Få tillgång till Touchpoint Statistik Bas Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller?

Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? Spårbarhet och daglig partirapportering, vad gäller? EU har infört krav på spårbarhet för fiskeri- och vattenbruksprodukter. Orsaken är behovet av en förbättrad kontroll och konsumenternas behov av säkrad

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2

Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2 Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2 Umefast AB 2009 www.umefast.se Innehåll 1. Analys & sök... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Förutsättningar för arbete med modulen... 2 1.3. Teknik...

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

Utforska nya versionen av HelpDesk! HelpDesk 3.4. www.artologik.com. Fler finesser, mer kontroll, men fortfarande lika lätt att använda!

Utforska nya versionen av HelpDesk! HelpDesk 3.4. www.artologik.com. Fler finesser, mer kontroll, men fortfarande lika lätt att använda! Glöm alla minneslappar och borttappade ärenden. HelpDesk effektiviserar supporten! HelpDesk 3.4 www.artologik.com Utforska nya versionen av HelpDesk! Fler finesser, mer kontroll, men fortfarande lika lätt

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation

Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation Modern företagstelefoni Förenkla och förbättra er kommunikation Kraven om ett mobilt arbetssätt, har satt en ny standard för vår kommunikation. icentrex har gett oss de verktyg våra medarbetare behöver

Läs mer

Välkommen till en enklare värld!

Välkommen till en enklare värld! Välkommen till en enklare värld! ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett modernt webbaserat system för lagring av olika dokument och ritningsrelaterad information, som behöver delas mellan olika

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Tips och förslag på hur en webbapplikation kan konfigureras

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING VARFÖR DECIDAS 3 UPPLYSNINGSTJÄNSTER Kreditupplysning Beslutsstöd 4 4:1 4:2 INFORMATIONSTJÄNSTER Personnummer Adresser Telefonnummer

Läs mer

AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING

AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING AXXOS Kalibrering FÖR SMIDIGARE MÄTDONSHANTERING Funktioner i Axxos Kalibrering Se nedan vilka funktioner som ingår i en installation av Axxos Kalibrering. Funktioner Axxos Kalibrering 4.0 Ärendehantering

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

5.3.4261.5. Bifoga foto i mobilen. Nya möjligheter för utskrift från Windows. RemoteX (/)

5.3.4261.5. Bifoga foto i mobilen. Nya möjligheter för utskrift från Windows. RemoteX (/) RemoteX (/) 5.3.4261.5 Bifoga foto i mobilen Nu kan du via arbetsordersidan bifoga en fil, såsom ett foto, en film eller annat. Funktionen fungerar endast på nyare telefoner och vilka filer som kan bifogas

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.65 maj 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Enkät- och analysverktyg

Enkät- och analysverktyg Enkät- och analysverktyg Be the first to know Skapa undersökningar, anmälningar och blanketter Kombinera webb-, mobil-, pekskärms- och pappersenkäter Analysera och bearbeta enkäter Enkät- och analysverktyg

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET

AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET AUTOMATISKA PROCESSER I ORIGO, FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET ORIGO SYSTEMET FÖR EFFEKTIVARE PASSERADMINISTRATION OCH HÖGRE SÄKERHET Med Origo har vi i nära samarbete med våra

Läs mer

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda - Sveriges största bokningssystem Du blir lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och möjlighet till fakturering?

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual Weblord 2015-09-02 1 Inledning Anmälan görs i Weblord som arbetar direkt mot Västfastigheters fastighetssystem Landlord. I Weblord

Läs mer

Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet

Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet Arbeta rätt & lönsamt! - enkelt med IT-stöd från Idea Idea VerksamhetsLedning Ett IT-system för att genomföra och administrera arbetsmiljörehab- och säkerhetsarbetet.

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2015 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.2 2015-02-15 Om hur

Läs mer

Beskrivning av CADSAFE CLOUD

Beskrivning av CADSAFE CLOUD Beskrivning av CADSAFE CLOUD System Beskrivning Cadsafe Cloud services är ett webbaserat dokument och filhantering system. Systemet ska och kan användas för att dokumentera Systematisk brandskyddsarbete,

Läs mer

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings ver. 1.0-2014 360 emeetings för Apple ios Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings hjälper dig och din verksamhet att minska

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

1. Polopoly och webbpublicering på SU

1. Polopoly och webbpublicering på SU 1. Polopoly och webbpublicering på SU Den här guiden är en introduktion till webbpubliceringssystemet Polopoly 9.16 för dig som ska arbeta som webbredaktör vid Stockholms universitet. Här går vi igenom

Läs mer

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: FÖR INTELLIGENT SCANNING Med SimplifyScan kan användarna enkelt scanna in och och distribuera dokument vart som helst i nätverket, direkt från ett Sharp

Läs mer

Handledning för Exder Mobile

Handledning för Exder Mobile Handledning för Exder Mobile ReadSoft 2010 ReadSofts kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 15-06-09 Exder Mobile Sida 2 av 37 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning...

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

RX-NKI Underlag till NKI service mätning Beskrivning

RX-NKI Underlag till NKI service mätning Beskrivning RX-NKI Underlag till NKI service mätning Beskrivning För att utveckla och följa upp kommunernas service görs s.k. Nöjd-Kund-Index undersökningar med jämna mellanrum. Ett dataunderlag med en viss information

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.2

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.2 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Mobil ärende version 2.2 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.4

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.4 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Mobil ärende version 2.4 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

Avantra den jordnära utmanaren som arbetar med delaktighet,framåtanda UPPHANDLINGSSYSTEM. vilja av stål. Marknadsledare på

Avantra den jordnära utmanaren som arbetar med delaktighet,framåtanda UPPHANDLINGSSYSTEM. vilja av stål. Marknadsledare på Presentation 3.0 Avantra den jordnära utmanaren som arbetar med delaktighet,framåtanda och en vilja av stål Marknadsledare på UPPHANDLINGSSYSTEM Nu ännu bättre stöd i ditt upphandlingsarbete! Nyheter våren

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version 1.59 feb 2017 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Ärendehantering i Incit Xpand. Niclas Petersson Mikael Svensson

Ärendehantering i Incit Xpand. Niclas Petersson Mikael Svensson Ärendehantering i Incit Xpand Niclas Petersson Mikael Svensson Felanmälan Servicecenterärende, d.v.s. fråga, klagomål e.d. Uppgift Beställning från verksamhet Beställning tillval Besiktning - Beställa/genomföra

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Produktblad VLS. Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem

Produktblad VLS. Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem Produktblad VLS Måleribranschens webbaserade VerksamhetsLedningsSystem Genom att göra rätt saker på rätt sätt stärker VLS-abonnenten sin position mot konkurrenterna så att marginalerna förbättras genom

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige.

Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige. Entergate AB Om Entergate Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige. Entergate utvecklar webbaserade program, som enkät- och analysverktyg, kunskapsoch inlärningstest

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Arrigo. Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll

Arrigo. Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll Arrigo Webbportal för enkelt och effektivt fastighetsunderhåll Det ultimata fastighetssystemet... Underhållsportal Arrigo är en webbaserad portal för insamling av fastighetsrelaterad data som kan användas

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2014-03-18 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

modern kraftfull enkel

modern kraftfull enkel intercopy.net modern kraftfull enkel Användarvänligt Byggdagbok Forum Snabbt Säkert Flexibelt Utskrifter Inköp Skärmanpassning Arkivering intercopy.net är ett av Sveriges mest använda projektnätverk, idag

Läs mer

Installation av CABAS

Installation av CABAS Quick start Installation av CABAS 1. Börja med att försäkra dig om att du har användarnamn och lösenord för CABAS. 2. OBS! Användarnamnet och dess lösenord är personligt. Om ni behöver fler användare av

Läs mer

Kom igång med Provectus Groupware

Kom igång med Provectus Groupware Kom igång med Provectus Groupware Provectus Groupware är en sammarbetsplattform för arbetsgrupper som innehåller alla de funktioner som en modern Microsoft Exchange lösning gör så som e-post, kalender,

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Ta med Idus ut i verkligheten

Ta med Idus ut i verkligheten Funktioner Ta med Idus ut i verkligheten Arbetsorderhantering Material Dokument Bifoga bilder Rondlistor GPS-märkning Online/Offline Autosynk Mindre papper och letande. Ha all information i er hand! Idus

Läs mer

Moodle på Åsö för lärare

Moodle på Åsö för lärare Moodle på Åsö för lärare När du skapat ett konto på Moodle är det dags att skapa en kurs. Surfa i exempelvis Firefox till: http://asovux.se/~moodle2 Givetvis kan du nå Moodle via Åsö webbsida om du föredrar

Läs mer

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen 360 Avtalshantering håller organisationen uppdaterad och utgör beslutsunderlag när avtal ska ingås, övervakas eller omförhandlas. Utmaningarna är

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola. Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst

Lunds Tekniska Högskola. Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst Lunds Tekniska Högskola Verktyg för verkligheten Webbtjänster från Svensk Byggtjänst Inloggning webbtjänster Ny användare steg 1 Registrera dig på www.byggtjanst.se. (se nästa sida) När du registrerar

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 Systemkrav för Visma Connect... 4 Installation av Visma Connect... 4 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

Automatiserad katalogproduktion

Automatiserad katalogproduktion Automatiserad katalogproduktion EBI AB Brändövägen 7 S-165 72 Hässelby Sweden Tel:+46(0)8-899002 Fax:+46(0)8-899003 info@ebi.se www.ebi.se Inledning Detta dokument beskriver i korthet några lösningar som

Läs mer

Manual TMG isave. Version 1.1

Manual TMG isave. Version 1.1 Manual TMG isave Version 1.1 Innehållsförteckning Sida 2 1. Inledning 1.1 Om TMG isave 1.2 Inloggningsuppgifter 1.3 Mallar/Produkter/Leveranstider 1.4 Kontaktuppgifter/Support 2. Gränssnitt 2.1 Moduler/Funktioner

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Handbok IST Analys Intag

Handbok IST Analys Intag Handbok IST Analys Intag Innehåll Innehåll... 2 IST Analys - generellt... 3 Flikar... 3 Inbyggd hjälp... 3 Exportmöjligheter... 3 Bokmärken... 4 Behörigheter... 5 Flera datakällor... 5 Flikar... 6 Översikt

Läs mer

Vad är Byggbasen? Öppen söktjänst för proffs med 70 000 besök/månad. www.byggbasen.com

Vad är Byggbasen? Öppen söktjänst för proffs med 70 000 besök/månad. www.byggbasen.com Leverantörsregister som etablerades 1989 i samarbete med Skanska, BPA och SIAB. Marknadsför leverantörer mot proffs! Webbtjänst sedan 2001 med Sveriges mest omfattande leverantörsregister för inköp inom

Läs mer

med programvaran DeDU WSP Systems UNITED BY OUR DIFFERENCE

med programvaran DeDU WSP Systems UNITED BY OUR DIFFERENCE Effektivare Fastighetsunderhåll med programvaran DeDU WSP Systems UNITED BY OUR DIFFERENCE DeDU ÄR marknadens mest användarvänliga program för: Fastigheter Ärendehantering Tillsyn och skötsel Planerat

Läs mer

REJÄL UNDERHÅLLSPLAN

REJÄL UNDERHÅLLSPLAN REJÄL UNDERHÅLLSPLAN Spara tid och pengar genom planerat underhåll Det är ett välkänt faktum att planerat och förebyggande underhåll är avsevärt billigare än akut och eftersatt underhåll. Trots att de

Läs mer

Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige.

Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige. Entergate AB Om Entergate Entergate grundades i USA 1998 av Cyrus Daneshmir, och är sedan 2001 etablerat i Sverige. Entergate utvecklar webbaserade program, som enkät- och analysverktyg, kunskapsoch inlärningstest

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer