SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden"

Transkript

1 ltid och plats A-salen, kl. 13: Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande, Gitten Öholm (KD), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Suzanne Frank (M) Alexander Modell (M), tjänstgörande ersättare för Anna Gustbée (M), 48, 49 Anna Gustbée (M), Margareta Jonsson (C) Lars Rejdnell (L) Gunnel Jansson (MP) Fitim Krasniqi (S), tjänstgörande ersättare för Alije Mikullovci Kera (S) Andreas Liljenberg (S) Erika Lagergren (S) Marianne Paine (S) Carin Högstedt (V) Hannes Jónsson (SD) Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Elaine Sandell Belin (M) Gitten Öholm (KD), Budimir Simic (M) Ronnie Kemner (M) Alexander Modell (M), Majja Almkvist (C) Guje Larsson (MP) Per Säbom (S) Åsa Hjort (S) Pernilla Wikelund (SD) Ewa Ekman, förvaltningschef Henrik Mohlin, förvaltningssekreterare Ulrika Örnström, avdelningschef ekonomi Anders Allard, avdelningschef uppdrag och uppföljning Maria Eidehall, avdelningschef utveckling, 48 Suzanne Madar, omsorgschef särskilda boenden, 48 1 (33)

2 Lars Olsén, ekonom, 48 Louise Bertilsson, avdelningschef sjuksköterskor, 54 Övriga Marcus Fält, regionchef Attendo Sverige, 48 Gustav Hållén, verksamhetschef Attendo Sverige, 48 Kennerth Sjögren, kommunens revisorer, Allmänheten (anställd vid omsorgsförvaltningen) Justering Justerare Plats och tid Julia Berg Omsorgsförvaltningen Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Henrik Mohlin Ordförande Ulf Hedin Justerare Julia Berg 2 (33)

3 Bevis om anslag av protokoll omsorgsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Omsorgsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Henrik Mohlin 3 (33)

4 Förteckning över omsorgsnämnden ärenden 48 Dnr Information och utbildning Dnr Anmälan av delegationsbeslut till omsorgsnämnden Dnr Meddelanden till omsorgsnämnden Dnr Fördjupad prognos för omsorgsnämnden till och med april, Dnr Yttrande över medborgarförslag om att införa pensionärernas hus Dnr Återrapportering av uppdrag att ta fram ny ersättningsmodell inom särskilt boende äldreomsorg Dnr Återrapportering av uppdrag att ta fram en kunskapsjour för sjuksköterskor Dnr Återrapportering av uppdrag kring inomhustemperaturer i kommunala boenden Dnr Återrapportering av uppdrag att utreda möjligheten att omvandla det särskilda boendet Bågen till ett trygghetsboende Dnr Statsbidrag för habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Dnr Svar på skrivelse ifrån föreningen För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, angående lämplig storlek på kommunens habiliteringsersättning för daglig verksamhet Dnr Förlängning av avtal för "Kultur i daglig verksamhet" Dnr Revidering av omsorgsnämndens dokumenthanteringsplan Dnr Revidering av omsorgsnämndens delegationsordning Dnr (33)

5 s sammanträdestider Nytt datum för sammanträde i november Dnr Information från ledamöter Dnr Förvaltningschefen informerar Dnr Frågor ifrån ledamöter och ersättare Dnr Övrigt (33)

6 48 Dnr Information och utbildning s beslut noterar informationen. Marcus Fält och Gustav Hållén ifrån Attendo Sverige informerar om företagets verksamhet inom äldre och funktionshinderomsorg. Kennerth Sjögren, förtroendevald revisor, informerar om kommunens revisorers uppdrag och verksamhet. Maria Eidehall, avdelningschef för utveckling, informerar om omsorgsförvaltningens kompetensutveckling för medarbetare. Suzanne Madar, omsorgschef för särskilda boenden, samt Lars Olsén, ekonom, informerar om det ekonomiska utfallet till och med maj inom sitt verksamhetsområde. 6 (33)

7 49 Dnr Anmälan av delegationsbeslut till omsorgsnämnden 2019 s beslut godkänner redovisningen av delegationsbeslut. har i vissa ärenden överlåtit sin beslutanderätt till utskott, nämndens ordförande och tjänstemän enligt en av nämnden tagen delegationsordning. Beslut som fattas med stöd av delegationen ska redovisas till nämnden. 7 (33)

8 50 Dnr Meddelanden till omsorgsnämnden 2019 s beslut noterar informationen. Redovisning av inkomna och upprättade skrivelser, beslut, rapporter, vidtagna åtgärder och protokoll. 8 (33)

9 51 Dnr Fördjupad prognos för omsorgsnämnden till och med april, 2019 s beslut fastställer nämndens fördjupade prognos och översänder den till kommunstyrelsen. Enligt gällande ekonomistyrningsprinciper ska varje nämnd lämna en rapport över utfall samt prognos till kommunledningsförvaltningen. Föreliggande rapport avser redovisat till och med den 30 april samt en prognos för helåret. Rapporten ska ha behandlats av nämnden innan kommunens samlade rapport behandlas av kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 35/2019 föreslagit omsorgsnämnden att fastställa nämndens fördjupade prognos och översända den till kommunstyrelsen Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 15 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Fördjupad prognos för 2019 för omsorgsnämnden, med ekonomiskt utfall till och med april. Beslutet skickas till För kännedom Kommunstyrelsen 9 (33)

10 52 Dnr Yttrande över medborgarförslag om att införa pensionärernas hus s beslut lämnar följande yttrande över förslaget: Det finns redan idag ett Pensionärernas Hus i Växjö, med lokaler för aktiviteter och gemenskap. Kommunen stödjer denna verksamhet genom att omsorgsnämnden betalar hyran för de lokaler som används. Till kommunfullmäktige har inkommit ett medborgarförslag om att starta ett Pensionärernas hus mitt i staden: ett hus där det finns utrymmen och personal bara för just pensionärer. Förslaget har sänts till omsorgsnämnden för yttrande. Idag finns Pensionärernas hus, som drivs av föreningen Pensionärernas hus, på Skyttegatan i Växjö. Verksamheten är öppen för alla pensionärer. Pensionärernas hus väntas flytta till nya lokaler på Hofs Park från och med år Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 36/2019 föreslagit omsorgsnämnden att lämna följande yttrande över förslaget: Det finns redan idag ett Pensionärernas Hus i Växjö, med lokaler för aktiviteter och gemenskap. Kommunen stödjer denna verksamhet genom att omsorgsnämnden betalar hyran för de lokaler som används. Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 13 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Remiss av medborgarförslaget. Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 10 (33)

11 53 Dnr Återrapportering av uppdrag att ta fram ny ersättningsmodell inom särskilt boende äldreomsorg s beslut beslutar att införa en ny ersättningsmodell för särskilt boende med start 1 januari 2021, enligt vad som framgår av ärendet. Grundtanken med den differentierade ersättningen i rådande system är att utförare ska anpassa bemanningen efter brukarens behov. I praktiken har det visat sig vara svårt, särskilt om bemanningen ska minska. Utvecklingen av snittimmar per omsorgstagare har fluktuerat över tid på ett sätt som är kostnadsdrivande och inte kan motiveras utifrån objektiva kriterier. Varierad ersättning skapar osäkerhet i utförarens finansiella förutsättningar, som exempelvis kan leda till fler timanställningar och minskad kontinuitet för brukaren. Förvaltningen har utifrån ovanstående fått ett uppdrag att utreda konsekvenser och möjligheter att införa ett nytt ersättningssystem i särskilt boende. Detta för att, samtidigt som god omsorg säkerställs, uppnå god ekonomisk hushållning och förutsägbarhet samt förenklad administration mellan myndighetsavdelning och verkställighet. Frigjord tid hos handläggarna kan istället läggas på uppföljning och att säkerställa att den enskilde får sina behov tillgodosedda. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 37/2019 föreslagit omsorgsnämnden att införa en ny ersättningsmodell för särskilt boende med start 1 januari 2021, där ersättningsnivåerna fastställs av nämnden senast i september Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 16 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bl.a. följande förslag och bedömningar kring ändringar i ersättningssystemet: Den fasta budgeten för kommunala enheter och det fasta dygnsersättningen till privata utförare kvarstår. Vad gäller den rörliga resursfördelningen ska alla omsorgstagare framöver ges en grundersättning. Förslaget framåt är att insatser tas bort från besluten. Grunden är den nivå som anges i 11 (33)

12 vägledningen. Enda tillägget på omsorgstagarnivå som kan beviljas är om en omsorgstagare har trakeostomi, då detta kräver ständig tillsyn. Avsikten är att de personer som beviljas särskilt boende genomgående har stora vårdoch omsorgsbehov, vilket gör en ersättningsnivå ändamålsenlig. Bedömningen är att den nya hanteringen bör ge ändamålsenliga insatser, där mer tonvikt läggs på genomförandeplan och uppföljning från myndighetsavdelningen för att säkerställa god kvalitet i omsorg och vård för den enskilde. Detta kommer att spara mycket tid för myndighetsavdelningen och verksamheten. Med en grundersättning ges även större förutsägbarhet i kostnaderna. För särskilda boenden med under 40 lägenheter ges en extra ersättning om 500 tkr för att säkerställa tillräcklig nattbemanning och kunna uppfylla lagstiftarens krav. Det ska undersökas vidare om det är ändamålsenligt att ge Östregården en fast budget. Detta för att kunna ha ett specialiserat boende riktat till personer med demenssjukdom, stor oro och psykisk funktionsnedsättning. Den nya ersättningsnivån gäller från och med den 1 januari påföljande år. Första året för nya ersättningssystemet är 2021, där ersättningsnivåerna ska fastställas senast i september Anledningen är att verksamheten ska ges rimlig tid att anpassa sig till nya modellen och att nå ökad stabilitet i beläggningen och vårdtyngden hos privata utförare. Implementering och uppföljning kommer ske enligt plan som fastställs hösten Funktionaliteten i nya ersättningssystemet som helhet bör följas upp inför Bilaga till tjänsteskrivelsen: modellskiss över nuvarande och kommande ersättningsmodell särskilt boende Yrkanden Lars Rejdnell (L) med instämmande av Suzanne Frank (M): Bifall till arbetsutskottets förslag med följande ändring: Följande stycke: där ersättningsnivåerna fastställs av nämnden senast i september 2020 ändras till: enligt vad som framgår av ärendet. 12 (33)

13 Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att omsorgsnämnden beslutar i enlighet med Lars Rejdnells (L) yrkande. Beslutet skickas till För kännedom Privata utförare inom särskilt boende i Växjö kommun 13 (33)

14 54 Dnr Återrapportering av uppdrag att ta fram en kunskapsjour för sjuksköterskor s beslut godkänner redovisningen av uppdraget. har i sitt beslut 90/2017 gett förvaltningschefen följande uppdrag i nämndens verksamhetsplan för I en stor organisation med en hel del ensamarbete kan det ibland saknas någon att diskutera med. Vi vill därför att förvaltningen utreder om det är möjligt att organisera sjuksköterskeorganisationen så att en erfaren sjuksköterska alltid finnas tillgänglig för rådgivning och stöd för resten av sjuksköterskorna. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 38/2019 föreslagit omsorgsnämnden att godkänna redovisningen av uppdraget Muntlig redovisning av uppdrag ifrån omsorgsförvaltningens avdelningschef för sjuksköterskor. 14 (33)

15 55 Dnr Återrapportering av uppdrag kring inomhustemperaturer i kommunala boenden s beslut uppdrar följande till förvaltningschef: att temperatursänkande åtgärder på särskilda boenden vidtas enligt vad som framgår i ärendet. att läget vad gäller höga temperaturer och insatta åtgärder följs. att omsorgstagare informeras om sitt egenansvar i enlighet med bilaga 1. att ombe fastighetsägarna att söka relevant ersättning för fasta installationer ifrån Boverket Sommaren 2018 var förhållandevis varm. Risk finns för att kommande somrar når samma temperaturer. För att motverka allvarlig ohälsa i samband med värmen gjorde verksamheten löpande insatser för att svalka utrymmen och omsorgstagare. Ett konstaterat fall där vätskebrist ledde till sjukhusvistelse finns för sommaren 2018 i hela verksamheten. Många, både omsorgstagare och medarbetare, kände sig påverkade av värmen. har uppdragit till förvaltningschefen att i dialog med berörda fastighetsägare utreda vilka krav på temperatur i innemiljö som bör ställas vid ny- och ombyggnad av särskilda boenden och bostäder med särskild service. I uppdraget ingår att även undersöka vilka åtgärder som behövs för att möta dagens riktvärden i befintliga kommunala boenden och att informera om vad den enskilde boende bör ansvara för. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 39/2019 föreslagit omsorgsnämnden att uppdra följande åt förvaltningschef: vidta temperatursänkande åtgärder på särskilda boenden enligt vad som framgår i ärendet. följa läget vad gäller höga temperaturer och insatta åtgärder informera omsorgstagare om sitt egenansvar i enlighet med bilaga 1 15 (33)

16 Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 16 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår följande: Möjligheten till svala miljöer i samband med värmebölja har granskats hos alla kommunala särskilda boenden och bostäder med särskild service. Särskilda bostäder som bedrivs i fastigheter med kommunen som ägare eller där kommunen står som hyresgäst bör få tillgång till en portabel klimatanläggning. Åtgärden bedöms ge god effekt och innebära en rimlig kostnad. Totalt sett handlar det om ca 30 anläggningar. Två särskilda boenden har identifierats med behov av extra åtgärder utifrån uppmätta temperaturer och inspektion från miljö och hälsa. Det handlar om Birka och Borgmästaren där mer kraftfulla och stationära klimatanläggningar bör installeras. På Borgmästaren monteras även markiser upp i söder/västerläge i gemensamhetsutrymmena. Ytterligare åtgärder har undersökts som att överlag satsa på kraftfullare och stationära klimatanläggningar, markiser och att plantera träd i söder/västerläge. Beaktat begränsad tydliggjord ytterligare effekt och omfattande kostnader prioriteras dessa åtgärder i nuläget bort. Investeringarna föreslås belasta omsorgsnämnden med en tio- respektive femtonårig avskrivningstakt som motsvarar ca 50 kr per år. Därtill kommer el- och underhållskostnader. Vidtagna åtgärder och hur de faller ut ska följas under de närmsta åren. Upptäcks efterhand lokala behov av större insatser kommer dessa hanteras löpande. Bilaga 1: råd till enskilda vid höga temperaturer. Beslutet skickas till För åtgärd Växjöbostäder Vidingehem För kännedom Privata utförare inom särskilt boende 16 (33)

17 56 Dnr Återrapportering av uppdrag att utreda möjligheten att omvandla det särskilda boendet Bågen till ett trygghetsboende s beslut beslutar: att inte genomföra en omvandling av Bågen från särskilt boende till trygghetsboende att ge förvaltningschefen i uppdrag att lämna förslag på andra alternativ för minskad ekonomisk risk inom särskilt boende, eller alternativ för att reducera antalet platser i särskilt boende Reservation Carin Högstedt (V) reserverar sig emot beslutet. Ledamöterna ifrån Socialdemokraterna reserverar sig emot beslutet. har de senaste åren haft för stort antal platser i särskilt boende. Inom budget finns utrymme att driva 725 platser vilket gör att överantalet behöver hanteras för att få till en kostnadseffektiv och hållbar ekonomi samt kvalitetssäkrad vård och omsorg. Därför beslutade att avveckla Ingelshov, att göra Evelid till ett samlat center för tillfälliga placeringar samt ge förvaltningschefen i uppdrag att utreda möjligheten att omvandla Bågen till trygghetsboende (enligt förvaltningens utredning i ärendet med hemtjänstlokaler i bottenplanet). Utredningen har utgått från att tillskapandet av hemtjänstlokaler på Bågens bottenplan för hemtjänstgrupperna Teleborg och Vikaholm endast blir aktuellt om Bågen omvandlas till trygghetsboende. Om en sådan omvandling inte blir aktuell måste andra lokalalternativ sökas för hemtjänstgrupperna. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 40/2019 föreslagit omsorgsnämnden att: att inte genomföra en omvandling av Bågen från särskilt boende till trygghetsboende 17 (33)

18 att ge förvaltningschefen i uppdrag att lämna förslag på andra alternativ för minskad ekonomisk risk inom särskilt boende, eller alternativ för att reducera antalet platser i särskilt boende Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 16 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att en sammanvägning av faktorer som talar för och emot en omvandling av Bågen till trygghetsboende leder till att faktorerna som talar emot en omvandling överväger. Att hyran för lägenheterna ökar med ca 1.600:-/mån eller ca 30%, att hyran för hemtjänstlokaler ökar med ca kr/år samt konsekvenserna för omsorgstagarna, både permanent och under ombyggnadstiden, är några av de mest framträdande faktorerna. Därtill kommer att ca 150 trygghetsbostäder planeras i Växjö under de närmaste åren samtidigt som efterfrågan är oviss. Speciellt oviss är kanske efterfrågan på trygghetsbostäder på 46,9 kvm, med relativt små sovrum. Utredning av förutsättningarna att omvandla Bågen till ett trygghetsboende. Yrkanden Julia Berg (S) med instämmande av Carin Högstedt (V), Andreas Liljenberg (S) och Fitim Krasniqi (S): Bifall till arbetsutskottets förslag med följande ändring: Den andra att-satsen kortas till: att ge förvaltningschefen i uppdrag att lämna förslag på andra alternativ för minskad ekonomisk risk inom särskilt boende. Ulf Hedin (M): Bifall till arbetsutskottets förslag. Beslutsordning Ordförande frågar vilket av yrkandena som ska antas och konstaterar att omsorgsnämnden beslut enligt eget yrkande. Omröstning begärs. Ordförande godkänner följande ordning för omröstningen: Ja för att bifalla arbetsutskottets förslag. Nej för att bifalla Julia Bergs (S) yrkande. 18 (33)

19 Omröstningsresultat Ledamöter Ersättare som tjänstgör Jaröst Nejröst Anna Zelvin (KD) Gitten Öholm (KD) JA Julia Berg (S) NEJ Benny Johansson (M) JA Suzanne Frank (M) JA Anna Gustbée (M) JA Margareta Jonsson (C) JA Lars Rejdnell (L) JA Gunnel Jansson (MP) JA Alije Mikullovci Kera (S) Fitim Krasniqi (S) NEJ Andreas Liljenberg (S) NEJ Erika Lagergren (S) NEJ Marianne Paine (S) NEJ Carin Högstedt (V) NEJ Hannes Jónsson (SD) JA Ulf Hedin (M), ordförande JA Omröstningsresultat 9 6 Avstår Ordförande finner att nämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag, med 9 ja-röster emot 6 nej-röster. 19 (33)

20 57 Dnr Statsbidrag för habiliteringsersättning inom daglig verksamhet 2019 s beslut fördelning av statsbidrag för habiliteringsersättning enligt förvaltningschefens förslag, med den ändringen att den senare utbetalningen görs i november istället för december. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2019 fördela medel till kommunerna i stimulansbidrag för habiliteringsersättning. Socialstyrelsen betalar ut medlen under 2019 och de kan användas till och med den 31 december Statsbidraget syftar till att införa, bibehålla eller höja en låg dagpenning till dem som deltar i daglig verksamhet enligt LSS (habiliteringsersättning). Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 41/2019 föreslagit omsorgsnämnden att Yrkanden Ulf Hedin (M) med instämmande av Anna Gustbée (M), Benny Johansson (M), Gunnel Jansson (MP) och Lars Rejdnell (L): Bifall till arbetsutskottets förslag med följande ändring: den senare görs i november istället för december. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 20 (33)

21 58 Dnr Svar på skrivelse ifrån föreningen För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, angående lämplig storlek på kommunens habiliteringsersättning för daglig verksamhet s beslut 1. besvarar skrivelsen från FUB Växjö enligt förvaltningschefens förslag. 2. noterar att den, under förutsättning att ekonomiska förutsättningar finns, ställer sig positiv till att höja ersättningsnivån. FUB Växjö För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning har genom en skrivelse till omsorgsnämnden föreslagit en höjning av habiliteringsersättningen från och med 2019 (se bilaga 1). FUB hemställer till omsorgsnämnden att acceptera förslaget. Bedömning Inom ramen för 2019 års statsbidrag för habiliteringsersättning föreslås, likt föregående år, en generell utdelning vid två tillfällen under året (juni och december). Utdelningen sker till personer som deltar i daglig verksamhet enligt LSS. Syftet med de generella utdelningarna är att genom det tillfälliga statsbidraget höja habiliteringsersättningen under år Modellen innebär att ersättningen höjs under året utan att permanent höja ersättningsnivån. Anledningen till detta är att stimulansmedlen är tillfälliga och att omsorgsnämnden inte har någon information om eventuellt fortsatta medel för 2020 och framåt. En permanent höjning som föreslås av FUB skulle innebära utökade kostnader från och med året statsbidraget försvinner. I nuläget finns inte beslut om några sådana utökningar i nämndens budget. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 42/2019 föreslagit omsorgsnämnden att besluta följande: 1. besvarar skrivelsen från FUB Växjö enligt förvaltningschefens förslag. 2. noterar att den, under förutsättning att ekonomiska förutsättningar finns, ställer sig positiv till att höja ersättningsnivån. 21 (33)

22 Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 15 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att inom ramen för 2019 års statsbidrag för habiliteringsersättning föreslås, likt föregående år, en generell utdelning vid två tillfällen under året (juni och december). Utdelningen sker till personer som deltar i daglig verksamhet enligt LSS. Syftet med de generella utdelningarna är att genom det tillfälliga statsbidraget höja habiliteringsersättningen under år Modellen innebär att ersättningen höjs under året utan att permanent höja ersättningsnivån. Anledningen till detta är att stimulansmedlen är tillfälliga och att omsorgsnämnden inte har någon information om eventuellt fortsatta medel för 2020 och framåt. En permanent höjning som föreslås av FUB skulle innebära utökade kostnader från och med året statsbidraget försvinner. I nuläget finns inte beslut om några sådana utökningar i nämndens budget. Skrivelse ifrån föreningen För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Beslutet skickas till För kännedom FUB Växjö 22 (33)

23 59 Dnr Förlängning av avtal för "Kultur i daglig verksamhet" s beslut beslutar att förlänga avtal med Studiefrämjandets avdelning i Småland-Gotland avseende Kultur i daglig verksamhet under perioden Under 2011 bedrevs projektet Scenen är din av Studiefrämjandet på uppdrag av omsorgsförvaltningen och inom ramen för daglig verksamhet. Omfattningen var 1 dag i veckan för 25 personer. Från och med 2012 är driften av verksamheten upphandlad för två år i taget och avtal är tecknat med Studiefrämjandet. Det nu gällande avtalet gäller för perioden och omfattar verksamhet en dag i veckan för personer. Avtalet går att förlänga med två år vid ett tillfälle. Om avtalet förlängs ska utföraren meddelas senast sex månader innan den tidigare avtalsperiodens slut, det vill säga senast Totalkostnaden för ett år för verksamheten är kronor exklusive moms. Vid förlängning justeras ersättningen för den kommande tvåårsperioden med definitivt omsorgsprisindex (OPI) för 2020 Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 43/2019 föreslagit omsorgsnämnden att förlänga avtal med Studiefrämjandets avdelning i Småland-Gotland avseende Kultur i daglig verksamhet under perioden Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 15 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bl.a. att verksamheten är uppskattad av de omsorgstagare som deltar i den och de årliga föreställningarna lockar stor publik både inom och utom omsorgsförvaltningen. Yrkanden Carin Högstedt (V) med instämmande av Margareta Jonsson (C): Bifall till arbetsutskottets förslag. 23 (33)

24 Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att omsorgsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. 24 (33)

25 60 Dnr Revidering av omsorgsnämndens dokumenthanteringsplan s beslut ändrar nämndens dokumenthanteringsplan avseende följande delar: Minnesanteckningar ifrån arbetsplatsträffar ska bevaras och levereras till kommunarkiv efter 5 år. Samtliga patientjournaler ska bevaras. Ingen uppdelning görs mellan hantering före och efter införande av system för elektronisk förvaring. Förtydligande i det avsnittet Allmänt om arkivering inom omsorgen, gällande att ordet bevaras används i planen för de handlingar som ska levereras till kommunarkivet, samt tillägg i slutet att arkivering alltid ska göras i enlighet med den europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR). s dokumenthanteringsplan fastställdes senast i nämndens beslut 12/2019. I denna version gjordes bl.a. ändringen att hanteringen av minnesanteckningar ifrån arbetsplatsträffar ändrades från leverans till gallring. I nämndens beslut 11/2018 ändrades hanteringen av patientjournaler på så sätt, att endast de journaler som avser patienter födda dag 5, 15 eller 25 i en månad bevaras: övriga gallras efter att de har sparats så länge som Patientdatalagen föreskriver. Kommunarkivet har sedermera inkommit med en skrivelse i vilken nämnden uppmanas att ändra hanteringen av dessa två handlingsslag till fullständigt bevarande. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 44/2019 föreslagit omsorgsnämnden att ändra nämndens dokumenthanteringsplan avseende följande delar: Minnesanteckningar ifrån arbetsplatsträffar ska bevaras och levereras till kommunarkiv efter 5 år. 25 (33)

26 Samtliga patientjournaler ska bevaras. Ingen uppdelning görs mellan hantering före och efter införande av system för elektronisk förvaring. Förtydligande i det avsnittet Allmänt om arkivering inom omsorgen, gällande att ordet bevaras används i planen för de handlingar som ska levereras till kommunarkivet. Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 16 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Förslag till ny dokumenthanteringsplan. 26 (33)

27 61 Dnr Revidering av omsorgsnämndens delegationsordning s beslut fastställer reviderad delegationsordning. Föreslagna ändringar gäller en samling till delegationsordningens sista avsnitt ( Övergripande ärenden ) av de delar som gäller följande inom ett eller flera av de lagrum där nämnden ansvarar för myndighetsutövning: Hantering av överklaganden (yttranden, att utse ombud, och att överklaga dom som upphäver beslut fattat av tjänsteperson) Anmälan enligt Lex Sarah Anmälan av ej verkställda insatser Ändringen görs för att förenkla dokumentets struktur och förtydliga att delegationen gäller oavsett om ärendet rör ett beslut enligt socialtjänstlagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, eller lagen om bostadsanpassningsbidrag. De paragrafhänvisningar som funnits sedan tidigare bibehålls i de nya punkterna. Språkligt används termerna tjänsteperson (istället för handläggare ), domstol (istället för Förvaltnings- och Kammarrätt ), samt dom eller beslut från domstol (istället för dom ) i berörda punkter, för att undvika formella luckor i delegationsordningen avseende t.ex. vem beslutsrätten delegerats till eller i vilken instans som ett mål behandlats. Tidigare delegater bibehålls, förutom att avdelningschef föreslås kunna ansvara för alla yttranden över överklaganden som gäller beslut som fattats av tjänsteperson (i nuläget är yttranden som gäller beslut fattade av avdelningschef delegerade till förvaltningschefen). Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 45/2019 föreslagit omsorgsnämnden att fastställa reviderad delegationsordning. Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 16 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Förslag till ny delegationsordning. 27 (33)

28 62 Dnr s sammanträdestider Nytt datum för sammanträde i november s beslut flyttar sammanträdet den 27 november till samma tid tisdagen den 26 november. s planerade sammanträde den 27 november sammanfaller med datumet för den kommungemensamma Chefens Dag. För att möjliggöra att berörda tjänstepersoner kan delta på bägge bör datumet flyttas. Beslutsunderlag Förvaltningschefen har i en skrivelse daterad den 29 maj redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. 28 (33)

29 63 Dnr Information från ledamöter s beslut noterar informationen. Benny Johansson (M) informerar om genomfört studiebesök på det särskilda boendet Solgården och tackar för att erbjudna studiebesök har varit väl förberedda Julia Berg (S), andre vice ordförande, noterar studiebesöket hos hemvårdens nattpatrull och instämmer i att besöken varit väl förberedda. 29 (33)

30 64 Dnr Förvaltningschefen informerar s beslut noterar informationen. Ewa Ekman, förvaltningschef, informerar om: Utdelning av hedersbelöning till medarbetare som arbetat 25 år i kommunen samt kommande uppmärksammande av omsorgstagare som har haft insatsen daglig verksamhet i 25 år Inköp av tryggsäckar med tips och artiklar för stöd i vardagen, som bl.a. kommer att visas för omsorgstagare i hemvården Test att erbjuda digitala inköp och varuleveranser till omsorgstagare vid två hemvårdsenheter tillsammans med ICA Maxi och nämnden för arbete och välfärd. Väntas börja under mitten av sommaren. Om försöket faller väl ut breddinförs upplägget från första kvartalet Automatisering av kontroll av vilka genomförandeplaner som behöver uppdateras, Matilda sparar tid för enhetschefer och underlättar uppföljning av genomförandeplaner Avtal mellan Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting. Lönerevision fortsätter lokalt. Avtalet inkluderar att identifiera särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor för lönehöjning, samt en ändring av heltidsmåttet för tjänstgöring nattetid till 34,4 timmar: Växjö kommun har idag satt motsvarande mått till 34,0. Synpunkter ifrån privata utförare angående förändrade ersättningsnivåer Anmälan enligt Lex Maria i särskilt boende angående en händelse där en omsorgstagare drabbades av uttorkning. Anmälan enligt Lex Maria i särskilt boende där vården brustit i flera avseenden, bland annat att ett sår på en omsorgstagares fot förvärrades Två omsorgstagare vid Evelid önskar ej flytta ifrån boendet. Förvaltningen inväntar beslut ifrån Förvaltningsrätten angående överklagande av nämndens beslut att samla tillfälliga platser i särskilt boende till boendet och avser sedan att gå vidare. Ambitionen är att nå överenskommelser i dialog. 30 (33)

31 Bemanning inför sommaren ser i nuläget ut ungefär som det brukar göra i slutet av maj. Några enheter har drabbats av sena avhopp även i år. Seniorguiden har skickats ut till samtliga kommuninvånare över 75 år 31 (33)

32 65 Dnr Frågor ifrån ledamöter och ersättare s beslut noterar informationen. Carin Högstedt frågar vilken månad som nämndens internbudget kommer att behandlas: Ulrika Örnström, avdelningschef för ekonomi, svarar att internbudgeten behandlas i november månad. 32 (33)

33 66 Dnr Övrigt s beslut noterar informationen. Ulf Hedin (M), ordförande önskar de närvarande en trevlig sommar. 33 (33)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende onsdagen den 5 juni 2019 kl.

Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende onsdagen den 5 juni 2019 kl. KALLELSE Omsorgsnämnden 2019-05-29 Omsorgsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 20 Tid och plats onsdagen den 5 juni 2019 kl. 13:30 i A-salen Henrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:35 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande, 52 del av 61 Per Säbom (S), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Juan Soto (S), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice

Läs mer

Karl-Erik Nedfors (C) Ronnie Kemner (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S)

Karl-Erik Nedfors (C) Ronnie Kemner (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S) Tid och plats A-salen, kl. 13:40-17:20 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Anna Zelvin (KD), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Ove Löfqvist (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50 Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Margareta Jonsson (C), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Ronnie Kemner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-17:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Ronnie Kemner (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Elaine Sandell Belin (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S)

Elaine Sandell Belin (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S) Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Ronnie Kemner (M), tjänstgörande ersättare för Camilla Albinsson (KD), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-05-18 Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 14:00-14.35 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

Karl-Erik Nedfors (C) Ida Eriksson (M) Margareta Jonsson (C) Gunnar Nordmark (L) Per Säbom (S)

Karl-Erik Nedfors (C) Ida Eriksson (M) Margareta Jonsson (C) Gunnar Nordmark (L) Per Säbom (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter Konferensrum på Parketten, förvaltningen för arbete och välfärd, Vintervägen 9 C. kl. 13:30-16:50 Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16 Tid och plats A-salen, kl. 13:35-16:10 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Anna Gustbée (M) Ove Löfqvist (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-15:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Anna Zelvin (KD), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Elaine Sandell Belin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:00-18:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Övriga Anställda vid omsorgsförvaltningen, 28, 29

Övriga Anställda vid omsorgsförvaltningen, 28, 29 Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Robert Nordmark (M), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD) Elaine Sandell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(14) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:00 19:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:10 Beslutande Ledamöter Anders Landin (L), Ordförande Arijeta Reci (S), 1:e vice ordförande Christoffer Nordmark (M) Karl-Erik Rosén (M) Cecilia Birgersson (C) Annika

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson 2019-10-09 1 (14) Plats och tid Beslutande Höörs kommun, Kommunhuset, Konferensrum Backasalen Onsdagen den 9 oktober 2019 kl. 14:00 16:00 Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl Ajournering; kl Beslutande

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl Ajournering; kl Beslutande 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl 13.30-16.50 Ajournering; kl. 15.10-15.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Annelie Johnsson (C) Ingrid Ekström (SD) Anneli Persson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17) 2013-11-19 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 19 november 2013 kl. 8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Annelie Olin (C) Viktor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 ande Övriga Sidan 2 Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Rolf Högberg (FP) Kenneth Dafgård

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-12-13 1/16 Sammanträdestid: 2017-12-13 kl. 9.00 13.30 Ajournering kl. 11.55-12.20 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 80-83 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 Ajournering, kl. 17.00 17.10 Beslutande Lisbet Westerberg (c) Inger Leander (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Socialnämnden, protokoll

Socialnämnden, protokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset Harrie onsdagen den 7 juni kl. 18:30-19:25 ande ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats E-salen, kl. 11.00 12.35 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande, Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD)

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD) Protokoll 1 (14) Beslutande organ Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan 17.00 19.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M) Solweig Sundblad,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Göteborgsvägen 7, Bruket, Mölndal kl. 16:30-21:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Beslutande Hjässan Solgården, tisdagen den 26 februari 2019 kl 09:00-12.00. Sammanträdet ajournerades mellan 10:00-10:15. Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg (S), Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Daniel Kristiansson (MP) Ingegerd Gagnerud (FP) Krister Kindberg (KD) Johnny Boström (S) t o m kl 13.00

Daniel Kristiansson (MP) Ingegerd Gagnerud (FP) Krister Kindberg (KD) Johnny Boström (S) t o m kl 13.00 sid 1 (10) Tid och plats Onsdag den 12 juni 2013, kl. 9.00-15.12 (Information kl 9.00 12.15) Falken, Järnvägsgatan 4 Sammanträdet ajournerades för lunch 12.15-13.00 samt för gruppmöte 13.45-14.30 Tjänstgörande

Läs mer

Peggy Hall, förvaltningssekreterare

Peggy Hall, förvaltningssekreterare Omsorgsnämnden 2014-03-12 1(12) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 12 mars 2041 kl. 13.15 15.30 Ajournering under 17 kl. 14.15 14.30 och mellan 17 och 18 kl. 14.50 15.00. Justerade

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer