Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 9 februari 2011 Ärenden: BUN au 8 Årsredovisning BUN au 9 Bidrag till fristående förskola i form av tilläggsbelopp 2010 BUN au 10 Barnomsorg på obekväm arbetstid BUN au 11 Medborgarförslag uppföljning - följa och redovisa organisationen kring yngre elever med asperger BUN au 12 Fenomenalen BUN au 13 Internationell strategi barn- och utbildningsnämndens yttrande BUN au 14 Överföring av resultat 2010 BUN au 15 Beslutsattestanter BUN au 16 Skolskjutsupphandling BUN au 17 Handikappråd BUN au 18 Val av ytterligare ersättare till et BUN au 19 Nämnden den 13 april 2011 BUN au 20 Anmälningsärenden BUN au 21 Övriga ärenden

2 2 Plats och tid: Signalisten, Gute, Visby onsdagen den 9 februari 2011, klockan Paragrafer: 8 21 Beslutande: V S MP C M Brittis Benzler, ordf. Meit Fohlin Lisbeth Bokelund Anders Larsson Simon Härenstam Övriga deltagare: Peter Molin, skoldirektör Josefin Winnfors, nämndsekr. Per Olof Sahlberg, verksamhetsutvecklare Elisabeth Österdahl, ekonomichef, 8-16 Karin Sandberg Täpp, verksamhetsutvecklare, 8-16 Barbro Engström, informatör 8 Anne Gardelius, koordinator, 16 Utses att justera: Justeringens plats och tid; Underskrifter; Simon Härenstam Barn- och utbildningsförvaltningen Sekreterare... Josefin Winnfors Ordförande... Brittis Benzler Justerande... Simon Härenstam Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Underskrift: Datum för anslags nedtagande Barn- och utbildningsförvaltningen, Visborgsallén 19, Visby...

3 2011/ BUN au 8 Årsredovisning Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att överlämna årsredovisningen till regionstyrelsen och ledningskontoret. Arbetsutskottets beslut Att ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att redovisa orsakerna till underskottet vad gäller skolskjutsupphandlingen och återkomma till nästa. Skoldirektör Peter Molin redogjorde för de viktigaste punkterna i årsredovisningen. Ekonomichef Elisabeth Österdahl redogjorde kort för ekonomin. Årsredovisningen i sin helhet presenteras i barn- och utbildningsnämnden den 23 februari 2011.

4 2009/234 4 BUN au 9 Bidrag till fristående förskola i form av tilläggsbelopp 2010 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner informationen. Föräldrakooperativet Tofflan har överklagat beslutet att avslå deras ansökan om tilläggsbelopp Förvaltningsrätten återförvisade ärendet till barn- och utbildningsnämnden i december Barn- och utbildningsförvaltningen har begärt och mottagit underlag från Tofflan föräldrakooperativ men anser att det inte är tillräckligt varför ytterligare kompletteringar ska begäras.

5 5 BUN au 10 Barnomsorg på obekväm arbetstid Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att starta upp barnomsorg på obekväm arbetstid enligt alternativ 1 och i vissa fall med komplettering enligt alternativ 3 enligt de tider som angivits i alternativ 1, med början senast i juni Arbetsutskottets beslut Att ge i uppdrag till barn- och utbildningsförvaltningen att återkomma med förslag till regler och tidsplan för utförande av barnomsorg på obekväm arbetstid till barn- och utbildningsnämnd den 23 februari 2011 samt utförligare analys om nattis till barnoch utbildningsnämnd den 13 april Ärendet aktualiserades vid barn- och utbildningsnämndens den 26 mars 2010 och har varit uppe i barn- och utbildningsnämnden vid ett flertal tillfällen. Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 12 november 2010 att ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att återkomma med behovsunderlag vid barn- och utbildningsnämnden den 26 januari Kommunfullmäktige beslutade om budgettillförsel motsvarande 1,4 mkr för att införa barnomsorg på obekväm arbetstid. Vid barn- och utbildningsnämndens den 19 januari 2011 uppdrogs förvaltningen att räkna på hur många nätter i hemmet som tilldelad budget räcker till, hur andra kommuner löst det och presentera en flexibel organisation som kan erbjudas vid flera orter på Gotland. Ur Skollagen (2010:800) som trädde i kraft den 1 augusti 2010 men tillämpas från och med den 1 juli 2011 står det i 25 kap. Annan pedagogisk verksamhet 5 Kommunen ska sträva efter att erbjuda omsorg för barn under tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrars förvärvsarbete och familjens situation i övrigt. Kort sammanfattning efter kontakt med ett flertal kommuner i landet Det är mycket svårt att beräkna hur stora kostnaderna blir på grund av att vi inte vet föräldrarnas arbetstider. Nästan ingen kommun har kunnat uppge vad kostnaden är för omsorg vid obekväm arbetstid. Fler och fler kommuner försöker hitta olika lösningar för att i viss mån kunna erbjuda föräldrar omsorg vid obekväm arbetstid. Gemensamt för alla kommuner är att det krävs tydliga regler för att kunna planera verksamheten. Vissa kommuner har börjat med att erbjuda endast kvällsomsorg, för att se hur behovet ser ut. De utökar eventuellt med nattomsorg om behovet uppstår/ökar. Vanligast är att ha en kvälls- och nattöppen avdelning på en ort i kommunen, så kallad Nattis. En kommun har så kallade jourdagbarnvårdare, det är två anställda på samma ort som samplanerar sina arbetstider. En personal (barnvakt) som hämtar barnet på förskola/fritidshem och går till barnets hem är en lösning som några kommuner erbjuder. En kommun har slutat på grund av att det var svårt att ha kontroll över personalens arbetsmiljö. De hävdade också att det blev höga kostnader (ska undersökas mer).

6 6 BUN au 10 Kostnader 1,4 mkr uppskattas räcka till 7000 arbetstimmar per år, 583 arbetstimmar per månad och 135 arbetstimmar per vecka. Det räcker till att erbjuda ca 44 arbetstimmar/vecka på tre platser/orter, deltidstjänster för att det ska fungera med arbetstider/arbetsrätt osv. Detta är endast räknat på en uppskattad lön inklusive ob-ersättning, ingen mat eller driftskostnad är inräknad i det. 1,4 mkr är beräknat för att kunna bedriva en nattöppen avdelning i Visby. Alternativ till diskussion/beslut: 1. Omsorg vid obekväm arbetstid erbjuds måndag till och med fredag Kl och lördag och söndag En förskoleavdelning alternativt pedagogisk omsorg på tre orter/platser kan ta emot barn under dessa tider med personal anställd för denna verksamhet. (Tidig morgon, vardagkvällar och dagtid på lördag/söndag= 44,5 tmr/v) Beräknad kostnad 1,4 mkr. 2. Omsorg vid obekväm arbetstid erbjuds måndag till och med torsdag k.l och fredag kl till och med måndag kl vid en förskoleavdelning i Visby. (Vardagar och helger dygnet runt= 110,5 tmr) Beräknad kostnad 1,4 mkr. 3. Omsorg vid obekväm arbetstid erbjuds i hemmet med personal anställd av barn- och utbildningsförvaltningen. Måndag till och med torsdag kl och fredag kl till och med måndag kl där behovet finns. (Kvälls- och nattomsorg erbjuds över hela ön) Svårt att beräkna kostnad. Förvaltningens förslag Behovet av omsorg vid obekväma arbetstider vad vi vet idag är tidiga morgnar, kvällar och helger. Förvaltningen föreslår att vi ska starta med att erbjuda tidig morgon, kväll och helg. I nuläget bedömer förvaltningen att vi avvaktar med erbjudande om nattomsorg. Vi måste säkerställa att vi kan erbjuda personalen en god arbetsmiljö och se till att barnen får en trygg omsorg.

7 2010:92 7 BUN au 11 Medborgarförslag uppföljning - följa och redovisa organisationen kring yngre elever med asperger Arbetsutskottets beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner informationen. Efter ett medborgarförslag om att inrätta en särskild undervisningsgrupp för yngre elever med Aspergers syndrom har förvaltningen uppdragits att följa utvecklingen för dessa elever. Grunden för stöd till elever är att detta ska ges i elevens vanliga skolsituation. I dialog med Barnhabiliteringen och BUP hävdas att det idag finns elever som inte klarar en skoldag med stöd i sin vanliga klass. För dessa elever förespråkar man en anpassad undervisningssituation i en mindre grupp. Förvaltningen förordar att grunden alltid ska vara att eleven ges stöd i sin vardagliga skolsituation. För ett fåtal elever behöver undantag göras varför förvaltningen kommer att planera särskilda insatser för dessa elever. Ärendets beredning Vid beredning av ärendet har kontakter med Barnhabiliteringen, BUP, specialpedagoger och föräldrar tagits.

8 2010/216 8 BUN au 12 Fenomenalen Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner informationen. Skoldirektör Peter Molin informerar om att en verksamhetsövergång är på gång. Vid barn- och utbildningsnämnd den 22 september 2010 beslutade nämnden att återta nämndens förslag angående stiftelse som ny organisationsform och i stället föreslå att Fenomenalen återgår till att vara en verksamhetsform som tillhör barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde. En framställan gjordes till kommunstyrelsen som den 28 oktober 2010 tar upp frågan. Kommunstyrelsens beslutar att framställningen inte ska föranleda någon ytterligare åtgärd eftersom verksamheten kvarligger hos barn- och utbildningsnämnden.

9 2010/608 9 BUN au 13 Internationell strategi barn- och utbildningsnämndens yttrande Arbetsutskottets förslag till beslut Att barn- och utbildningsnämnden inte yttrar sig. Region Gotlands internationella strategi har skickats ut på remiss till bland annat nämnderna. Eventuella synpunkter ska vara inskickade senast den 31 mars Barn- och utbildningsnämnden har en policy för internationellt arbete där de specifika frågorna gällande skola och utbildning återfinns.

10 10 BUN au 14 Överföring av resultat Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden hemställer hos kommunstyrelsen om att 2010 års resultat avräknas nämndens egna kapital efter genomförd förhandling om underskottets storlek. Överföring av 2010 års resultat sker i enlighet med Regler för styrning och uppföljning i Gotlands kommun, vilket innebär att förhandlat överskott överförs 75 procent och förhandlat underskott i sin helhet.

11 11 BUN au 15 Beslutsattestanter 2011 Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att till generella attestanter utse Ordförande Brittis Benzler Skoldirektör Peter Molin Ekonomichef Elisabeth Österdahl Enligt kommunens attestreglemente ska varje nämnd utse personer med rätt att beslutsattestera eller vara ersättare för dessa. Nämnden ska ansvara för att upprätthålla en aktuell förteckning över beslutsattestanter som anger omfattningen för respektive beslutsfattares ansvar. Enligt barn- och utbildningsnämndens delegationsordning har ekonomichefen rätt att utse attesträttsinnehavare, fortlöpande revidera under året samt häva attesträtt.

12 2011/ BUN au 16 Skolskjutsupphandling Arbetsutskottets förslag till beslut Att et beslutar om följande frågor i skolskjutsupphandlingen Avtalstid Tidsplan Säkerhet Fordonskrav Miljökrav Regelverket: avstånd, tid i buss Beslut på ovan punkter är nödvändigt för att kunna genomföra upphandlingen. Kollektivtrafikens avtal måste vara vägledande i avtalet så att deras nuvarande turer kan användas. Information om upphandlingen med begärda kompletteringar kommer att ges på barn- och utbildningsnämnd den 23 februari Ärendets beredning Konsultfirman OptiPlan har optimerat alla områden för att få fram nya turer. Bussgruppen har gått igenom materialet. Upphandlarna, OptiPlan och koordinatorn kommer tillsammans att paketera de olika områdena.

13 13 BUN au 17 Handikappråd Arbetsutskottets beslut Att bordlägga ärendet. Representant från barn- och utbildningsnämnden till handikapprådet ska utses.

14 14 BUN au 18 Val av ytterligare ersättare till et Arbetsutskottets förslag till beslut Att barn- och utbildningsnämnden beslutar att till ytterligare ersättare i barn- och utbildningsnämndens välja - Sara Mingert (FP) Till ersättare i barn- och utbildningsnämndens har valts - Andreas Persson (S), att inträda vid förhinder för Meit Fohlin - Bo Hansén (V), att inträda vid förhinder för Brittis Benzler - Jörgen Renström (MP), att inträda vid förhinder för Lisbeth Bokelund - Stefan Nypelius (C), att inträda vid förhinder för Anders Larsson - Sven Forslund (M), att inträda vid förhinder för Simon Härenstam - Sara Mingert (FP), att inträda vid förhinder för Anders Larsson Vid ytterligare förhinder ska ersättarna kallas in ur majoritetsgruppen respektive oppositionsgruppen i den ordning som de upptas i detta protokoll. Vid barn- och utbildningsnämnd den 19 januari 2011 gavs förvaltningen i uppdrag att undersöka om det finns något i barn- och utbildningsnämndens reglemente som hindar att oppositionen har tre ersättare i barn- och utbildningsnämndens. I det fall det är möjligt tas ett tilläggsbeslut om en ersättare till från oppositionen vid nästa barn- och utbildningsnämnds sammanträde. I barn- och utbildningsnämndens reglemente stadgas inget om hur många ersättare et ska ha. Det finns inte heller någon bestämmelse i kommunallagen som hindrar att ytterligare ersättare väljs.

15 15 BUN au 19 Nämnden den 13 april 2011 Arbetsutskottets beslut Att godkänna informationen. Ordförande Brittis Benzler informerar om att det kommer finns en punkt till dagordningen om ärenden till nästnästa nämnd eftersom det inte kommer vara något presidiemöte. Frågor som et vill aktualisera är då möjliga att anmäla.

16 16 BUN au 20 Anmälningsärenden Arbetsutskottets beslut Anmälningsärenden läggs till handlingarna Lista enligt bilaga.

17 17 BUN au 21 Övriga frågor Dialog Skola Gotland Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner informationen. Peter Molin informerade om tidsplanen för information och dialog om Skola Gotland Visby.

18 18 BUN au 21 Övriga frågor Skolpliktsärenden Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner informationen Per Olof Sahlberg informerar om hur skolpliktsärenden hanteras inom förvaltningen och hur barn- och utbildningsnämnden informeras.

19 19 BUN au 21 Övriga frågor Personuppgiftsombud Arbetsutskottets förslag till beslut Att utse Josefin Winnfors och Ann-Britt Björklund till personuppgiftsombud. Ett personuppgiftsombud är en person som ska hjälpa den personuppgiftsansvarige, barn- och utbildningsnämnden, att uppfylla lagens krav och bidra till att skapa ordning och reda. Det minskar riskerna för fel och därigenom för skadeståndskrav och andra extra kostnader för den personuppgiftsansvarige. I personuppgiftslagen 3 definieras personuppgiftsombud så här: "Den fysiska person, som efter förordnande av den personuppgiftsansvarige självständigt skall se till att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt". I personuppgiftslagen finns inga formella krav på den som ska utses till personuppgiftsombud. Men för att denna person ska kunna utöva sina uppgifter självständigt bör han eller hon ha tillräckliga kvalifikationer för att sköta kontakterna med Datainspektionen. Ombudet ska anmälas till Datainspektionen, men en sådan anmälan innebär inte någon lämplighetsprövning.

20 20 BUN au 21 Övriga frågor Lärarbehörighet Arbetsutskottets förslag till beslut Att arbetet med inventeringen av lärarbehörighet på Gotland presenteras vid nästa nämndsammanträde. Barn- och utbildningsförvaltningen inventerar lärarbehörigheterna på Gotland som ett led i de krav som ställs i nya skollagen.

21 21 BUN au 21 Övriga frågor IT Arbetsutskottets beslut Att uppdra till förvaltningen att skriva ett brev till regionledningen för att påtala bristerna i nuvarande IT-organisation. Tidigare hade barn- och utbildningsförvaltningen en egen IT-avdelning med ansvar för att leverera datorer till elever och lärare i skolorna. I och med att den delen nu lagts på serviceförvaltningen upplevs att elever och lärare inte i samma utsträckning får de resurser de har rätt till och inte heller att det sker så skyndsamt det bör. Barn- och utbildningsförvaltningen har ett stort flöde av IT-ärenden med den stora volym datorer, program och fysiska platser som inryms i förvaltningen. Som brukare upplever förvaltningen och nämnden att det finns en förbättringspotential i hela beställningsprocessen till färdig leverans.

22 REGION GOTLAND Anmälningsärenden, barn och utbildningsnämnds den 9 februari Protokoll kommunfullmäktige. Kf 35 Ändring av regler om ersättning till kommunalttroendevalda Protokoll kommunfullmäktige. Kf 38 Val av förtroendevalda inför ny mandatperiod fr.o.m. 2011, samt jävsfråga gällande kultur och fritidsnämnden Från Kommunlex, kursverksamhet. Juridik för nya förtroendevalda i barn och utbildningsnämnd eller motsvarande Från pwc. Utbildning. Lär dig hantera offentlighetsprincipen Från pwc. Utbildning. Effektiva sammanträden för ordförande och vice ordförande i styrelser och nämnder Från pwc. Utbildning. Nämndadmnistration och protokollsarbete Skolkonferens med Datainspektionen, 11 april Protokoll från regionstyrelsens. Rs 17. Insatser för unga som isolerar sig i hemmet Beslut Skolinspektionen. Fortsatt godkännande av och rätt till bidrag för Athene Fardhem som fristående grundskola i Gotlands kommun. Ny huvudman är Pysslingens Förskolor och Skolor AB Beslut Skolinspektionen. Fortsatt godkännande av och rätt till bidrag för Atheneskolan Visby som fristående grundskola i Gotlands kommun. Ny huvudman är Pysslingens Förskolor och Skolor AB.

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011 Ärenden: BUN BUN 22 BUN 23 BUN 24 BUN 25 Val av ytterligare ersättare till

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 23 februari 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 23 februari 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 23 februari 2011 Ärenden: BUN 9 Årsredovisning BUN 10 Beslutsattestanter 2011 BUN 11

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Ärenden: BUN 1 BUN 2 BUN 3 BUN 4 BUN 5 BUN 6 Presentation av barn- och utbildningsnämnden och tjänstemän, introduktion

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Ärenden: BUN au 102 Internbudget 2011 driftbudget BUN au 103 Ansökan om tillfällig utökning av förskoleplats vid

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012 1 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012 Ärenden: BUN 11 BUN 12 BUN 13 BUN 14 BUN 15 BUN 16 BUN 17 BUN 18 BUN 19 BUN 20 BUN 21 BUN 22 BUN

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn och utbildningsnämnden Protokoll Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott Onsdagen den 10 mars 2010 Ärenden: Au 25 Au 26 Au 27 Au 28 Au 29 Internkontrollplan Interkommunal ersättning Bidrag till

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011 Ärenden: au 33 Delårsrapport 1/2011 au 34 Jämställdhetsarbete på förvaltningen au 35 Barnomsorg

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012 Ärenden: BUN 1 Förändrad grundskoleorganisation och besparing - Medborgarförslag

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 26 november 2009 Ärenden: 97 Internbudget 2010 98 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av En samlad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 15 januari 2010 Ärenden: Au 1 Val av ny ledamot till Barn- och utbildningens arbetsutskott Au 2 Au 3 Nämndarbetet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag 29 september 2016 kl.16.30 18.00 i konferensrum Yngern, Nykvarns kommunhus. Thomas Wiberg (NP), ordförande Lembit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för barn- och, reviderat oktober 2014 1 (6) 2014-10-27 Reglemente för barn- och Antaget av kommunfullmäktige 152/2013-11-25. Reviderat av kommunfullmäktige med avseende på antalet ledamöter

Läs mer

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 11 mars 2011 Ärenden: BUN au 23 BUN au 24 BUN au 25 BUN au 26 BUN au 27 BUN au 28 BUN au 29 BUN au 30 Skolskjutsupphandling

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C), Ordförande Lars-Göran

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012 Ärenden: BUN 74 Delårsrapport 2 BUN 75 BUN 76 BUN 77 BUN 78 BUN 79 BUN

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-31 Handläggare Jens Westlund Telefon: 08-508 33 754 Till Utbildningsnämnden 2015-04-09 Riktlinjer

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011 Ärenden: BUN 91 Ansökan av utökning av fristående förskola BUN 92 Ansökningar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 13 november 2009 Ärenden: Au 79 Internbudget 2010 Au 80 Au 81 Au 82 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (14)

Barn- och Utbildningsnämnden (14) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-09-24 1 (14) Plats och tid Hjortviken, kl. 15.00 16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c), ordförande Ingridh Anderén (m) Margaretha Malmsjö

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 15.00 18.31 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Richard Jerneborg (M) Eva-Lotta

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 27 april 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 27 april 2011 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 27 april 2011 Ärenden: au 44 Rapport från uppföljning Plan för intern kontroll 2010 au 45 Delårsrapport 1/2011

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Tid och plats: Dejeskolan kl 15.00-16.45 Avser : 11-22 ande: Benny Pedersén (S), ordförande Inger Stenström (S) Myrna Labusan-Jönsson (S) Anita Hagelin (S) Hamid

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 6 november 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 6 november 2013 REGION GOTLAND arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 6 november 2013 Ärenden: BUN au 87 BUN au 88 BUN au 89 BUN au 90 BUN au 91 BUN au 92

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-01-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00-12:30 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Denny

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Byggnadsnämnden PROTOKOLL

Byggnadsnämnden PROTOKOLL Byggnadsnämnden PROTOKOLL 2014-01-14 1 Presentation av byggnadsnämnden och samhällsbyggnadsförvaltningen 2 Val av ledamöter och ersättare till byggnadsnämndens arbetsutskott 3 Beslutsattestanter 2015 4

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Sanktioner mot fristående förskola

Sanktioner mot fristående förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Karin Sandberg-Täpp Telefon 0498 26 94 63 E-post karin.sandberg-tapp@gotland.se Dnr BUN 2013/318 Datum 2013-05-29 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Flädie, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 31 januari 2017 kl. 18.30 20.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Lars Carlén (S) Richard Jerneborg

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-05 61 (70) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, fredagen den 5 september 2014, kl. 08.30-09.55 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) 51-55 Jörgen Andersson (C), tjänstg ers

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- & UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- & UTBILDNINGSNÄMNDEN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Ängelholms Kommun KFS Antagen: Kommunfullmäktige 20 september 1999 80 Gäller fr o m: 1 oktober 1999 Reviderad KF 2007-10-29 179, KF 2009-02-23, 34. 211 A REGLEMENTE FÖR BARN-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad:

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad: Reglemente Utbildningsnämnden Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2014-09-29 Reviderad: 2019-01-15 Dnr: Bun 2014/159 Reglemente för Utbildningsnämnden Kommunfullmäktige ansvarar för

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09 Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 mars 2011, kl 15.30 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Bokslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012 1 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012 Ärenden: BUN 24 Strategisk plan och budget 2013-2015 BUN 25 Särskolans

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.20 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c), till kl 12.15 Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 20 augusti 2014, klockan 16.00 17.25 ande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl 1 (5) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 15.45 16.10 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer