Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte. protokollförare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte. protokollförare."

Transkript

1 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (8) Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan-- samt kulturvårdsärenden och bygglovsärenden, naturvårdsärenden Närvarande: Anders Bodin (ordf), Birgitta Bremer, John Chrispinsson, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Ingemar Josefsson, Margaretaa Olofsson, Inga Varg, Iréne Vestman; Henrik Nerlund, sekreterare, Monica Hector, handläggare, Cecilia Skog, handläggare och protokollförare Förhinder r att närvara hade anmälts av: Winston Håkansson, Magnus Olausson och Hanna Zetterlund Vid sammanträdet närvarade även: Caroline Henrysson, Peter Lundevall, Eva Båvendal, Magnus Johansson, stadsbyggnadskontoret Tidpunkt: , kl Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3DD 1. Dagordning Förelåg nyy föredragningslista 2. Förgyllda Bägaren 2 m.fl., Selmedalsvägen, Axelsberg, förslag till detaljplan (SR ) Skönhetsrådets yttrande över Förgyllda Bägaren 2 m.fl.

2 Sida 2 (8) (forts 2) Selmedalsvägen, förslag till detaljplan. Caroline Henrysson, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Detaljplaneförslaget innebär att en ny förskola med tillhörande gård ersätter en befintlig garagebyggnad somm ligger i anslutningg till ett bostadshus vidd Selmedalsvägen. Det övre garageplanet ersätts i förslaget med m en ny förskolebyggnad. Garaget under mark behåller sin nuvarande utbredning men garagerampen flyttas och integreras i den nya byggnaden. Den en våningg höga förskolan kommer att ansluta mot skivhuset och delar av markplanet i bostadshuset kommer att användas av förskolans verksamhet. Garagebyggnaden på fastighetenn Förgyllda bägaren 2 anses ha särskilt kulturhistoriskt värde och är grönklassad. Gestaltningen av den föreslagna förskolebyggnaden ska, enligt remisshandlingarna, i hög grad relatera r till det befintliga garaget och gavelfasaderna ska ges g särskildd omsorg avseende material och utförande. Skönhetsrådet instämde i att det befintliga garaget kan ersättas avv en förskola men ansåg inte stadsbyggnadskontorets bedömning vad gäller gestaltningen vara riktig. Enligt rådet räcker det om fotavtrycket av den befintliga byggnadenn blir kvar men m att förskolan inte gestaltningsmässigt behöver minna om ett garage. Rådet förespråkade istället att förskolan får en för r ändamålet mer uttrycksfull gestaltning, inte nödvändigtvis genom starka kulörer och avvikande material utan u snararee med en lekfullhet i uttryckett som visar att detta är ett senare tillägg. Beslöt rådet att tillstyrker förslagg till detaljplan med ovanstående erinran om den föreslagna gestaltningen av förskolan.. Hänsköts ärendet för beslut vid nästkommann ande ordinarie sammanträde.

3 Sida 3 (8) 3. Ordenskapitlet 10 och Ordensmästaren 19 m.fl. Gubbkärrsvägen, förslag till detaljplan (SR ) Skönhetsrådets yttrande över Ordenskapitlet 10 och Ordensmästaren 19 m.fl., Gubbkärrsvägen, förslag till detaljplan. Peter Lundevall, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontorets detaljplaneförslag innebär att fyra flerbostadshus om totalt cirka 900 lägenheterr och underbyggt parkeringsgarage kan uppföras vid v Gubbkärrsvägen. I ett av husen planeras ett LSS- boende i bottenvåningen. Planen inbegriperr även att en före detta panncentral planläggs för bostadsändamål och att Gubbkärrsvägen rustas upp med busshållplatser i nya lägen. Planförslaget ärr en del av det större programområde som remitterades rådet under årr 2011 och en detaljplan för ett närliggande områdee vid Tyska Bottens väg bereddes parallellt med m ärendet, se 4. Rådet ställde sig positivt till programsamrådet med undantag för det område som föreslogs vidd Mälarblick. Rådet ansåg även nu att förslaget till förtätning längs Gubbkärrsvägen är möjligt och att det finns ambitioner i förslaget som bådar gott, särskilt ville rådet nämna återbruket av panncentralen för f bostadsändamål. Rådet ställde sig positivt till placeringen av de tillkommande volymerna mott gatan och uppskattade den tydliga ambitionen att hitta ett formspråk med stark arkitektonisk gestaltning. Rådet ansåg dockk att det finns flera aspekter i förslaget som behöverr bearbetas vidare, i synnerhet gestaltningsmässigt, för att det ska bli ett gott tillskott i miljön. De tre byggnadskropparna, i samrådsmaterialet benämnda Norra kvarteret, Mellankvarteret och Södraa kvarteret har, enligt vadd rådet anförde, fått ett allt för sammanhållet formspråkk vilket gör att de i sin dominans förstärker skalförskjutningen i de för området höga byggnaderna ytterligare. Gestaltningen karaktäriseras av det gula fasadmaterialet och plåttakets framträdandee gestaltning. Här blir det änn mer olyckligt då planförslagets i ett allt för tidigt t skede preciserar arkitekturen, strängt styrande med illustrationer infällda i plankartan. Rådet ansåg att

4 Sida 4 (8) (forts 3) byggnaderna bör, inom det starka formspråket, ges en inbördes individualitet som är tydligare. Dee bör dessutom omfördelas i volym så att det norra kvarterets ljusa och mycket enkla gavlar inte reser sig stumma mot platsbildningen och som fond i Gubbkärrsbackens lutande sträckning. Här ansåg rådet det tydligt att byggnaden behöver sänkas en våning. Rådet ansåg att takets neddragning över två våningsplan reducerar den gestaltning som spelar med volymernaa mot gårdssidan för att istället gee fasaden mot gatan ett uttryckk av att bestå av två fasadmaterial och att det uttrycket förstärks av att taket inte går att läsa i kortsidornas gavlar. Rådet ansåg vidare att det är viktigt att bottenvåningarna bearbetas vidare för att gee en öppen karaktär, här särskilt den myckett viktiga fasaden som vänder sig utåt mot skogspartiet på motsatt sida denn smala Semestervägen. Beslöt Skönhetsrådett att tillstyrka förslag till detaljplan för området gällande byggnadernas placering men att avstyrka byggnadernas gestaltning. Hänsköts ärendet för beslut vid nästkommann ande ordinarie sammanträde. 4. Nockebyhov 2:22, Tyska Bottens väg, Nockebyhov, förslag till detaljplan (SR ) Skönhetsrådets yttrande över Nockebyhov 2:22, Tyska Bottens väg, Nockebyhov, förslag till detaljplan. Peter Lundevall, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontorets detaljplaneförslag möjliggör 20 radhus ochh två flerbostadshus (cirka 60 lägenheter) utmed Tyska Bottens väg, ett mindre torg skapas vid korsningen med Mälarblickk och ett gångstråk inom parkmarken rustas upp. Bottenvåningarna som omgärdarr torget är avsedda för kommersiella lokaler.

5 Sida 5 (8) (forts 4) Planförslaget är en del av det större programområde som remitterades rådet under år 2011 och en detaljplan för ett närliggande område vid Gubbkärrsbacken bereddes parallellt med ärendet, se 3. Rådet ställde sig i programsamrådet positivt till en bebyggelse på platsenn med undantag för denn förtätning som föreslogs inom området Mälarblick. Att ett större programområde beretts under ett sammanhållet samråd har givit en god översyn avv områdets kvalitativa tillgångar avseende naturmark så väl som kulturhistoriskt värdee men underr sammanträdet diskuterade rådet skuggförhållanden för de tillkommanden husen i den relativt branta norrsluttningen. Denna etapp av Nockebyhovs förtätning karaktäriserass av en mjukare och tydligt femtiotalsin spirerad arkitektur än den som samtidigt bereds för Gubbkärrsb backen. Arkitekturen ärr välanpassad i sin grundläggandee gestaltningg men har i samrådshandlingarnaa illustreratss med en färgsättning som är främmande i området. Rådet önskade att tilläggen med radhus och flerbostadshus, som inte på något n sätt bildar ny front utan snarare tätt sammanfogas i den befintliga b bebyggelsen,, skulle förhålla sig något närmare den karaktär k somm redan råder utan att bli pastischer. Radhusen skulle mycket väl kunna få en mer gestaltad och mindre repetitiv utformning där individualiteten fångas i detaljer snarare än olikaa färger och bättre fångar femtiotalsarkitekturens styrka änn i yta. För flerbostadshusen bör gestaltningen mot platsbildningen i Tyska Bottens väg/dalgången/mälarblick omstuderas till ett mer slutet hörn som likt gestaltningenn i arkitekturen på motsatt sida Tyska Bottens väg omsluter och inte reser sig mot t korsningen. Här ansåg rådet även att flerbostadsh husets möte med den tillkommande radhuslängan bör omstuderass så att skalorna möts på ett mindre dramatiskt sätt, till gagnn för gaturummet. Beslöt Skönhetsrådett att tillstyrka förslag till detaljplan för Tyska Bottens väg med ovanstående erinrann gällande gestaltning. Rådet önskade byggloven för etappen remitterade i senare skede. Hänsköts ärendet för formellt beslut vid nästkommande ordinarie sammanträde.

6 Sida 6 (8) 5. Vasastaden 1:16, blivande Algoritmen, nybyggnad av flerbostadshus med lokaler och o förskola, bygglov (SR ) Skönhetsrådets yttrande över Vasastaden 1: :16, blivande kv. Algoritmen, nybyggnad av flerbostadshus med lokaler och förskola, bygglov. Eva Båvendal, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Bygglovsansökan avser nya bostadshus i blivande kvarteret Algoritmen i Hagastaden. Kvarteret får två torn mot Hagaesplanaden respektive Norra Stationsgatan. Tornen mot Norra Stationsgatan föreslås få fasader f av matrisgjuten vitpigmenterad betong med ballast av vit svensk dolomit. Fasadernaa mot Hagaesplanaden får motsvarande material gjuten i relief som efterbehandlas med sandblästring som frilägger delar av ballasten. För de två lägree bostadshusen som vetter mott Lise Meitners gata respektive Dalagatan föreslås två olika nyanser av tegel ingjuten i betong.. Mot gårdarna får dessa fyraa bostadshuss vitmålade betongfasader. Skönhetsrådet framförde redan i ett tidigt skede kritik mot den kvartersstruktur och de byggnadshöjder somm sedan kom att fastställass i detaljplanen. I de bygglov för bostadskvarteren som rådett hittills behandlat är tätheten och de smala, schaktliknande gårdarna också det d som är mest problematiskt. Det ena bostadshusett vid Lise Meitners gataa ska rymma två förskolor med plats för ca 100 barn. Den trånga bostadsgården kommer i första hand användas av a och utformas för förskolebarnens behov. Det gruppboende som ska inrymmas i bostadshuset mot Dalagatan får dock ingen egen uteplats. Boende når via sitt trapphus gemensamma takterrasser. I det föreliggande bygglovet har de fyra hörnhusen givits en mer omsorgsfull gestaltning. Tornen mot Hagaesplanaden har betongelement gjutna i relief därr skarvarna mellan elementen blir en dell av gestaltningen. I kvarterets tornn mot Norra Stationsgatan föreslås en matrisgjuten vit betong där elementskarvarna inte blir en del av gestaltningen vilket rådet också ställer sig tveksamt till. Vit betong gjuten på de sätt som föreslås kräver en mycket duktigg leverantörr som kan hålla genomgående hög kvalitet på betongelementen. Rådet ansåg

7 Sida 7 (8) (forts 5) att stadsbyggnadskontoret bör ställa krav påå att sökande tar fram mockup för de två olika typerna av betongelement, i underlaget benämnda K1 och K2. Vidare ansåg rådet att en omarbetning av fasaderna på de lägre bostadshusen vid kvarteretss långsidor är nödvändig. Bostadshusen i kvarteret bör också ha bottenvåningar somm i utformning och material skiljer sigg åt för att skapa en variation som gör den enskilda byggnadenn såväl som gatubildenn mer intressant. Slutligen anförde rådet att stadsbyggnadskontoret i sittt arbete med Hagastaden i en gemensam elevation för kvarteren i Hagastaden stämmer av att de olika projekten är samstämda i skala och kvalitet mot Hagaesplanaden och Norra Stationsgatan som är stadsdelenss huvudgator. Beslöt Skönhetsrådett att avstyrka bifall till ansökan om bygglov i föreliggande utformning. Hänsköts ärendet för formellt beslut vid nästkommande ordinarie sammanträde. 6. Marieberg 1:15, Smedsuddvägen 2, Marieberg, nybyggnad av restaurangbyggnad, Boulebar (SR ) Skönhetsrådets yttrande över Marieberg 1:15, Smedsuddsvägen 2, nybyggnad av restaurangbyggnad.. Magnus Johansson, stadsbyggna adskontoret,, redogjordee för ärendet. Bygglovsansökan avser nybyggnad av restaurang Boulebar i Rålambshovsparken som ersättning för den n byggnad som brann ner tidigare i år. Förslaget består av två lägre huskroppar innehållande kök, personalutrymmen, förrådd och toaletter samt mellan dem en rumsligt öppen del d med sittplatser både inomhus och utomhus under tak. Den föreslagna byggnaden är enligt uppgift helt planenlig och utformas med en träfasad beståendee av ribbor. Mittdelens sadeltak fårr motsvarande träribbor i furu på svart takpapp..

8 Sida 8 (8) (forts 6) Skönhetsrådet uppfattade förslaget till ny byggnad för Boulebar som en förbättring i förhållande till den restaurangpaviljong som tidigaree stod på platsen. Rådet påpekade dock att underlaget måste kompletteras med specifikationer om ribbornas dimensioner och avstånd sinsemellan så att slutresultatet blir b det utlovade. Vad gäller kulören framgick under föredragningen att sökande önskade parksoffegrönt. Rådet vill erinra om att staden använder sig av kulörenn NCS S8010-G10Y, även ä kallad stockholmsgrön, för gatumöbler med mera. Stockholmsgrön innehåller dock mycket svärta och för en så stor byggnadsvolym vore en något ljusare grön kulör att föredra. Beslöt rådet att tillstyrka bifall till ansökan om bygglov. Hänsköts ärendet för formellt beslut vid nästkommande ordinarie sammanträde. 7. Förklarades sammanträdet avslutat. Stockholm Anders Bodin Ordförande Cecilia Skog Protokollförare Vidi: Henrikk Nerlund Sekreterare

Dagordning

Dagordning Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 7-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) 2012-8 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 3 september 2012 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 4-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 1-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet Rådet till skydd för Stockholms Stockholms Sida 1 (5) 2013-05-20 5-2013 Närvarande: Henrik Nerlund (ordf), Fredrik von Feilitzen, F Eiee Herlitz, Cajsa Holmstrand, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson, Erling

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 3-2010 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (7) 3-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET Handläggare: Cecilia Skog Telefon: 08-508 29 766 2011.03.14 SR Dnr 2011-0055 (S-Dp 2006-19499) Till Stadsbyggnadsnämnden Länsstyrelsen i Stockholms län

Läs mer

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (9) 3-2015 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen.

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (9) 2018-1 Närvarande: Fredrik von Feilitzen, ordförande 1-5, Anders Bodin, ordförande 6-22, Birgitta Bremer, Anders Johnson, Ingemar Josefsson, Anders

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06

ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06 HMXW ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06 Gestaltningsprogram etapp II regler etapp II Följande generella regler gäller för gestaltning av bebyggelsen i Gävle Strand etapp II. Dessa regler ska följas, men är skrivna

Läs mer

Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (7) Protokoll från delegationsmöte. Rådet till skydd för. Varg. dskontoret.

Dagordning. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (7) Protokoll från delegationsmöte. Rådet till skydd för. Varg. dskontoret. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (7) 5-2015 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan-- samt kulturvårdsärenden

Läs mer

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista.

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (6) 9-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 5-2011 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen med närområde inom Kneippen i Norrköping Vårt diarienummer den 27 augusti 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(8) Innehållsförteckning Syfte

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Tidpunkt: , kl Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Tidpunkt: , kl Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (10) 2-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden,

Läs mer

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson SBN/2008:950

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson SBN/2008:950 SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson 2008-09-15 SBN/2008:950 Järva 2:2, kv Kapplöpningen, Galoppvägen Uppförande av flerbostadshus Förslag till beslut i Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 4-2012 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Dagordning. kvarteren. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte.

Dagordning. kvarteren. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (8) Rådet till skydd för. Protokoll från delegationsmöte. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (8) 2-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan-- samt kulturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 1-2012 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Sida 1 (7) 2018-08-29 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden överlämnar

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm Kulturförvaltningen Stadsmuseet Sida 1 (6) 2014-09-12 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08-508 315 61 Till Kulturnämnden 2014-09-23 Nr 10 Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2010-5 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 10 maj 2010 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen, Uppsala kommun

Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen, Uppsala kommun Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Astrid Nyström 2013-01-29 Diarienummer BUN-2012-1621.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för GESTALTNINGSPROGRAM kvarteret Höken tillhörande detaljplan för kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 Vårt diarienummer med närområde inom Kneippen i Norrköping den 22 maj 2012 reviderad

Läs mer

Inom planområdet förbereds även yta för ett gruppboende.

Inom planområdet förbereds även yta för ett gruppboende. Detaljplan för Ekgården södra (Ritorp 1:1 mm) P 04015 planbeskrivning 7 Verksamhet Norr om och i direkt anslutning till planområdet ligger en mekanisk verkstad. Antal uppskattade transporter per dag med

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling

Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling 2016-05-27 Innehållsförteckning s. 1 Platsen 2 Stadsbildsanalys 3 Kvarteret Bollen idag 4 Förslaget: Kvarteret Bollen 5 Ny gård, Montessori-förskolan

Läs mer

TOLLARE 1:426, Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, komplementbyggnader, parkeringsplatser och murar

TOLLARE 1:426, Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, komplementbyggnader, parkeringsplatser och murar 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-08-18 B 2015-000355 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden TOLLARE 1:426, Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, komplementbyggnader, parkeringsplatser och murar Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019 Sida 1 (8) 3/2019 fört vid s sammanträde måndagen den 4 mars 2019 kl. 13:30-15:15, Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Övriga närvarande Inga Varg Ordförande Leif Bolter Katarina Borg Birgitta Bremer Elisabet

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) DNR: 1.5.3.-18/11 2011-02-02 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-02-10 Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i

Läs mer

GESTALTNINGSPRINCIPER

GESTALTNINGSPRINCIPER BILAGA PLANBESKRIVNING GESTALTNINGSPRINCIPER Volym och skala Kvarteret mellan Norra Promenaden och Slottsgatan tredelas av gatorna i två husgrupper med bostadsbebyggelse och en med hotellverksamhet/kontor.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 1-2013 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER) Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-02-16 STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

Läs mer

Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm

Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm YIMBY Yes in my Backyard. 2009-11-04 Diarienummer: 2007-36100 2009:22 Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm - Inledning Nätverket YIMBY ser mycket positivt på en förtätning i kvarteret Tobaksmonopolet.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage)

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-11-10 Handläggare Caroline Henrysson Telefon 08-508 27 222 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Förgyllda

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Tidpunkt: , kl Lokal: Kanslilokalerna, Hantverkargatan 3H. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Tidpunkt: , kl Lokal: Kanslilokalerna, Hantverkargatan 3H. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (11) 7-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden,

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Gestaltningsprogram Smedby gård Åkersberga

Gestaltningsprogram Smedby gård Åkersberga Gestaltningsprogram Smedby gård Åkersberga INLEDNING För att värna önskade kvaliteter, områdets karaktär och utformningen av byggnader och mark, upprättas i samband med detaljplan ett gestaltningsprogram.

Läs mer

protokollet. Protokoll Sida 1 (8) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Herlitz, Tidpunkt: Lokal: n 4. skönhet

protokollet. Protokoll Sida 1 (8) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Herlitz, Tidpunkt: Lokal: n 4. skönhet Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (8) 2014-1 Närvarande: Anders Bodin, John Chrispinsson, Fredrik von Feilitzen, Eie Herlitz, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson, Henrik Nerlund, Magnus Olausson,

Läs mer

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (10) 2015-10-01 Handläggare Elise Ljung Telefon 08-50827558 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE DEL 2

ANTAGANDEHANDLING. Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE DEL 2 ANTAGANDEHANDLING Kvalitets- och gestaltningsprogram för TOLLARE Upprättad okt 2011 Kompletterad mars 2012 Projekt nr 9309-4 Diarie nr KFKS 2007/492 214 ANSLUTER TILL DELPLAN 4 DEL 2 Till detta kvalitetsprogram

Läs mer

3.2.3 Bebyggelse mot stadsparken

3.2.3 Bebyggelse mot stadsparken 3.2.3 Bebyggelse mot stadsparken (GATA 2 och 8) Parkrummen ska avgränsas av tydliga bebyggelsefronter och gator (GATA 2 och 8). Bebyggelsen samverkar med det storskaliga parkrummet i skala och utgör en

Läs mer

Kvarter 1:8. Byggnadsutformning. Bebyggelse mot Stadsparken/Boulevarden. Bebyggelse mot mot gata 3. Bebyggelse mot kvartersgata/gata 4b

Kvarter 1:8. Byggnadsutformning. Bebyggelse mot Stadsparken/Boulevarden. Bebyggelse mot mot gata 3. Bebyggelse mot kvartersgata/gata 4b Kvarter 1:8 Kvarteret ligger i den västra delen av detaljplanen i ett av de mest centrala l ägena inom hela utbyggnadsområdet Täby park. ARBETSMATERIAL BYGGHERRE: JM AB ARKITEKT: Erséus Arkitekter AB ca

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Gestaltningsprogram Kamelian 2. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Gestaltningsprogram Kamelian 2. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gestaltningsprogram Kamelian 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Situationsplan 2 Gestaltningsprogram Kamelian 2 Vy från Nejlikan Bakgrund och syfte Gestaltningsprogrammet har till syfte att beskriva utformningen

Läs mer

Detaljplan för Sicklaön 202:9

Detaljplan för Sicklaön 202:9 GESTALTNINGSPROGRAM MED ILLUSTRATIONER 2006-10-26 Detaljplan för Sicklaön 202:9 Nacka kommun Innehållsförteckning Gestaltningsprogram, mål och syfte 2 Beskrivning av planområdet 2-3 Angöring, parkering

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för Giggen 25 i stadsdelen Tallkrogen, Sbk Dp

Remissvar angående förslag till detaljplan för Giggen 25 i stadsdelen Tallkrogen, Sbk Dp Kulturförvaltningen Kulturmiljöenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-08-05 Handläggare Mari Ferring Telefon: 08-508 31 573 Till Kulturnämnden 2013-08-29 Nr 6 Förslag till beslut Kulturförvaltningen

Läs mer

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-11 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Studentbostäder på KTH Campus

Studentbostäder på KTH Campus Studentbostäder på KTH Campus karta över planerade studentbostäder DROTTNING KRISTINAS VÄG NORRA Byggherre: ByggVesta Arkitekt: Utopia Arkitekter TEKNIKRINGEN (RÖDA KORSET-PARKEN) Landskapsarkitekt: Urbio

Läs mer

Dagordning. s ärenden i. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (9) Protokoll från delegationsmöte. Rådet till skydd för.

Dagordning. s ärenden i. Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (9) Protokoll från delegationsmöte. Rådet till skydd för. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (9) 8-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan-- samt kulturvårdsärenden

Läs mer

Protokoll Sida 1 (12) Rådet till skydd för Stockholms Närvarande: Tidpunkt: Lokal: skönhet. Lidingö, samråd s.

Protokoll Sida 1 (12) Rådet till skydd för Stockholms Närvarande: Tidpunkt: Lokal: skönhet. Lidingö, samråd s. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (12) Närvarande: Anders Bodin, John Chrispinsson (from 17), Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Erling Norrby, Inga Varg (from 9), Mia Torpe, Iréne

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se Nockebyhov Landskaps-PM 1 Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I Entré Judarskogen Innehåll C.4 Ny parkväg förbi Nockebyhovsskolan...3 B.3 E.1. Ny parkväg från Nockebyhovsskolan mot Gubbkärrsskogen...4 A.4

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Kvarteret Nebulosan Vasastan, Stockholm Gestaltningsprogram

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Kvarteret Nebulosan Vasastan, Stockholm Gestaltningsprogram Kvarteret Nebulosan Vasastan, Stockholm Gestaltningsprogram .-,--., '..'' '.\ ' '' \ \ \ I '7_ - i ' l N... \ _\ ',,_. - i ---- > I.... -.. il lilt pir. i \ - _,,.I> - ' ''.' ('-.-.' tr. i >,:, '.......

Läs mer

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSPRINCIPER, ETAPP 4 PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2016-05-23 FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER UNDERLAG ETAPP 4 Årstafältet - en plats för möten Illustration Archi5 Box 8314,

Läs mer

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-08 Handläggare Maria Walfridson Telefon +46 (0)8-508 26 044 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (12) 2018-5 Närvarande: Ingemar Josefsson, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Elisabet Jermsten, Anders Johnson, Anders

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Sida 1 (7) 2019-05-02 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG STADSARKITEKTKONTORET planavdelningen 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 Detaljplan för fastigheten Pelikanen 8 i Norrtälje stad. Dnr 04-10234.214 PLANBESKRIVNING

Läs mer

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Ann-Sofi Rundquist SBN/2009:1271

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Ann-Sofi Rundquist SBN/2009:1271 SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Ann-Sofi Rundquist 2009-12-16 SBN/2009:1271 Uarda 2 (blivande Uarda 5), Lokvägen Uppförande av kontorshus Förslag till beslut i Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Trollhättan 30 m.fl. (del av Galleriankvarteret) - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för Trollhättan 30 m.fl. (del av Galleriankvarteret) - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Norrmalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.3.-336/2015 Sida 1 (9) 2015-06-22 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Norrmalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Det flesta lägenheterna har en genomgående planlösning eller lägenheter över hörn, och får då även en lugnare sida mot gården.

Det flesta lägenheterna har en genomgående planlösning eller lägenheter över hörn, och får då även en lugnare sida mot gården. Kv 6 Proteinet SBC /Vera Bouwfonds /Veidekke /Brunnberg & Forshed L O K A L 9 B U T I K L O K A L B A R N S 6 C A F É Fasad mot Norra Stationsparkens östvästliga axel, skala 1: 500 Fasad mot väster och

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2013-1 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 14 januari 2013 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Laga kraft 2014-04-11 Sara Eriksdotter Planchef Rikard Lundin Planarkitekt 1 Syfte Gestaltningsprogrammets syfte är att illustrera

Läs mer

OK IDOK I A RK ITEK TE R KOLGÅRDEN 12

OK IDOK I A RK ITEK TE R KOLGÅRDEN 12 OK IDOK I A RK ITEK TE R IDÉ I vår vision av Kolgården 12 kombineras ett modernt arkitektoniskt grepp med kvalitativa bostäder vars detaljer har en tydlig förankring i den lokala byggnadstraditionen. Den

Läs mer

2015-9. 2015, kl. 13.30. Protokoll Sida 1 (10) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Iréne Vestman. Tidpunkt: Lokal: skönhet

2015-9. 2015, kl. 13.30. Protokoll Sida 1 (10) Rådet till skydd för Stockholms. Närvarande: Iréne Vestman. Tidpunkt: Lokal: skönhet Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (10) 2015-9 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, B John Chrispinsson, Fredrik vonn Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Anders

Läs mer

Ärende 25. Planbesked för Luna 9

Ärende 25. Planbesked för Luna 9 1 (3) Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-02 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Luna 9 Diarienummer: SBN-2015-01734 Fastighet: Luna 9 Sammanfattning av ärendet Telge fastigheter

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (6)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-07 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 273 22 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag

Läs mer

DETALJPLANEFÖRSLAG ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP

DETALJPLANEFÖRSLAG ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS DETALJPLANEFÖRSLAG KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP 2016-07-01 AIX ARKITEKTER AB HUDIKSVALLSGATAN 8 113 30 STOCKHOLM TEL +46 8 690

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av KV FRIDHEM M M Centrala Staden

Ändring av detaljplan för del av KV FRIDHEM M M Centrala Staden Ändring av detaljplan för del av KV FRIDHEM M M Centrala Staden 11F ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Stadsbyggnadsförvaltningen STADSARKITEKTKONTORET Upprättad den 29 november 2011 ANTAGEN AV BTN

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Tjänsteskrivelse, Rovan 5, Storgatan 62 A-C Uppförande av flerbostadshus

Tjänsteskrivelse, Rovan 5, Storgatan 62 A-C Uppförande av flerbostadshus SOLNA STAD Stadsbyggnadsförvaltningen 2011-03-09 SID 1 (5) SBN/2011:151 TJÄNSTESKRIVELSE Tjänsteskrivelse, Rovan 5, Storgatan 62 A-C Uppförande av flerbostadshus Förslag till beslut i stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

ANGÅENDE NY DETALJPLAN FÖR DEL AV KV. LIBAU, FASTIGHETEN 24:9, GÄVLE

ANGÅENDE NY DETALJPLAN FÖR DEL AV KV. LIBAU, FASTIGHETEN 24:9, GÄVLE Gävle kommun Samhällsbyggnadsavdelningen Att: Lena Boox 801 84 Gävle ANGÅENDE NY DETALJPLAN FÖR DEL AV KV. LIBAU, FASTIGHETEN 24:9, GÄVLE Undertecknad har anlitats som antikvarisk sakkunnig i samband med

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström BUN

Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström BUN BON ZÖ[^O\^Z Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2013-12-16 BUN-2013-1988 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för kvarteret Klacken

Läs mer

Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum, etapp 2

Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum, etapp 2 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2017-04-11 1 (5) Christina Bolinder planarkitekt Diarienummer 2015KSM0290 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum,

Läs mer

Planbeskrivning Samrådshandling

Planbeskrivning Samrådshandling Planbeskrivning Samrådshandling Datum 2010-06-08 Dnr BMR/2010:28 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för fastigheten Svalan 10 inom Sparreholm, Flens kommun, Södermanlands län Handlingar

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv

Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv Pia Olsson-Ljungberg 0413-62784 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv Ärendebeskrivning Skansporten AB ansöker

Läs mer

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun KOMMUN Handläggare Astrid Nyström KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Datum Diarienummer 2013-10-10 BUN-2013-1491.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala

Läs mer

Samrådshandling. GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande Detaljplan för Del av Gripsholm 4:1 Tredje Backe, Mariefred STRÄNGNÄS KOMMUN

Samrådshandling. GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande Detaljplan för Del av Gripsholm 4:1 Tredje Backe, Mariefred STRÄNGNÄS KOMMUN Samrådshandling GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande Detaljplan för Del av Gripsholm 4:1 Tredje Backe, Mariefred STRÄNGNÄS KOMMUN Upprättat 2010-10-22 Sweco Architects 2 Innehåll Inledning, bakgrund 3 Trädgårdsstaden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET Handläggare: Cecilia Skog Telefon: 08-508 29 766 2010.11.22 SR Dnr 2010-0360 (S-Dp 2009-11340-54) Till Stadsbyggnadskontoret Ang. Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp Kulturförvaltningen Sadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-30 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 508 31561 Till Kulturnämndens kulturmiljöutskott 2015-05-11 Nr 6 Remissvar angående förslag

Läs mer