Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv"

Transkript

1 Pia Olsson-Ljungberg Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten Timmermannen 16, Västergatan 12, Eslöv Ärendebeskrivning Skansporten AB ansöker om bygglov för flerbostadshus med totalt 64 lägenheter samt fem lokaler i kvarteret Timmermannen i centrala Eslöv. Fastigheten på 2794 m² ligger i hörnet Västergatan/Västerlånggatan och omfattar även en mindre park vid Västergatan/Kanalgatan som tidigare ägts av Eslövs kommun. I samband med att parken tas i anspråk för byggnation kommer en mindre grönzon av Kanalgatan direkt norr om Västergatan att rustas upp. De inlämnade handlingarna stämmer till stor del med det skissförslag som legat till grund för detaljplanen. På fastigheten utnyttjas 5350 m² av tillåtna 5700 m² BTA för bostäder och 650 m² av tillåtna 700 m² BTA för lokaler. Bebyggelsen är sluten mot gatorna i hela bottenvåningen med två högre huskroppar vid Västerlånggatan, 9 respektive 6 våningar, och en lägre byggnad med 4 våningar mot Västergatan. En 2-plansbyggnad avslutar den nya bebyggelsen mot norr. Fasadmaterial är tegel i ljusa nyanser av vitt, gult och grått. Huvudentréerna accentueras med tegel i en mörkare kulör. Mot Västergatan finns en hög port som avskärmar buller och ger räddningstjänsten möjlighet att nå gårdssidan. Lokalerna är lokaliserade mot Västergatan och fyra av dem har entré mot gatan. Lägenheterna i de två lägre byggnaderna nås via loftgångar mot gården, de övriga via invändiga trapphus. Gemensamma barnvagns- och rullstolsförråd finns på bottenvåningen i de två högre husen. Lägenhetsförråd finns på vinden i huset mot Västergatan och inom en del lägenheter. Varje lägenhet förses med tvättutrustning. En liten gemensam uteplats finns på gården. Plats för 120 cyklar finns på fastigheten, dels på gården och dels mot gatan. Totalt 18 biluppställningsplatser finns för hyresgästerna, 3 stycken på Timmermannen 16 och övriga på den angränsande fastigheten Timmermannen 10. Ramper har anordnats på gården för att överbrygga nivåskillnaden till grannfastigheten i norr. Detta gör det också möjligt för räddningstjänsten att köra genom kvarteret. Beslutsunderlag Ansökan om bygglov Nybyggnadskarta och situationsplan (2 stycken) Planritningar (14 stycken) Sektionsritningar (4 stycken) Fasadritningar (4 stycken) Färgsättningsförslag 1(5)

2 Beredning Ärendet lämnades in till Ett tillägg till gällande detaljplan E 296 var då under arbete och förvaltningen fick besked att avvakta med handläggningen. Tillägget gällde en anpassning till den nya parkeringsnormen samt en ändring av planbestämmelserna för att möjliggöra hörnlägenheter mot korsningen Västergatan/Västerlånggatan. Tillägget E 308 vann laga kraft Detta tillägg innebär bland annat att hörnlägenheter som har sin ena sida mot Västerlånggatan och sin andra sida mot Västergatan får vara enkelsidiga om de utformas med en teknisk lösning som säkerställer att 55 dba inte överskrids vid fasad. Tekniska lösningar kommer att krävas på flera lägenheter för att uppfylla detaljplanens krav på antal boningsrum mot bullerdämpad sida. Det underliggande parkeringsgarage som fanns med i den ursprungliga detaljplanens norra del har nu utgått och ersatts med krav på bil- och cykelparkering enligt parkeringsnormen. Enligt detaljplan E 296 ska tillkommande bebyggelse utformas med särskild hänsyn till den omgivande stenstadens särart och med i huvudsak tegelfasader. Kvarteret ska slutas mot gaturummet och entréer ska accentueras och orienteras mot gatan. Entrépartiet mellan de två huskropparna utmed Västerlånggatan ska ägnas särskild uppmärksamhet vad gäller färg- och materialval samt detaljutformning. Den stora porten i den södra fasaden nämns inte i detta sammanhang. För nybyggnation krävs en nybyggnadskarta som underlag för situationsplan. Nybyggnadskartan upprättas av förvaltningen när ansökan om förrättning lämnats till lantmäteriet. Ärendet (reglering av parken samt del av Timmermannen 10 till den befintliga fastigheten) inkom till lantmäteriet Nybyggnadskartan skickades till sökande för att sedan revideras efter nya uppgifter. Fastighetsregleringen är nu registrerad. I samband med fastighetsregleringen ska enligt genomförandebeskrivningen i detaljplanen ett servitut upprättas som möjliggör utfart norrut från Timmermannen 16 över Timmermannen 10. Detta har skett En första omgång reviderade bygglovsritningar lämnades in Då aviserade sökande att handlingarna troligen skulle komma att ändras efter att upphandling av entreprenör skett. Förvaltningen avvaktade med detaljgranskningen till de nya ritningarna lämnats in. Reviderade handlingar lämnades in med justeringar fram till Ytterligare en revidering väntas innan nämndens sammanträde (planstridigt förråd vid loftgång på Hus A ska bort). Ansökan bedöms efter denna ändring vara planenlig. Detaljgranskningen av planlösningarna ur tillgänglighetssynpunkt kommer att ske innan nämndens sammanträde. Kraven på bullerdämpning kommer att stämmas av vid det tekniska samrådet. Detaljplanen innehåller många olika tillåtna byggnadshöjder, men det är bara den södra delen som har en bestämmelse om våningsantal. Byggnadshöjden beräknas på ett sätt som gjort det möjligt för sökande att lägga på ett extra våningsplan på de båda högre byggnaderna. Gatufasaden 2(5)

3 Västergatan/Västerlånggatan har bedömt vara den beräkningsgrundande fasaden för byggnadshöjden. Utnyttjad BTA är beräknad exklusive loftgångar, balkonger, portar i murar och utvändiga förråd. Utnyttjandegraden bedöms dock som planenlig. Det vore önskvärt att en större friyta för utevistelse kunnat ordnas, men det är många funktioner som ska rymmas på obebyggda delen av fastigheten. Många lägenheter har balkonger i söder- eller västerläge men dessa är mot bullerstörd sida. För dessa finns en gemensam uteplats på gården på ljuddämpad sida. Enligt detaljplanens administrativa bestämmelser får bygglov inte ges för ändrad markanvändning förrän markföroreningar har avhjälpts till en nivå som motsvarar Naturvårdsverkets riktvärden. Något intyg på detta har inte lämnats in. En möjlighet kan vara att föra in ett villkor om detta i bygglovsbeslutet. Startbesked har lämnats i ett parallellt pågående ärende om rivningslov för en butiksbyggnad på fastigheten. Sökandes avsikt är att påbörja rivningsarbetena när bygglov för flerbostadshusen beviljats. Enligt 9 kapitlet 30 Plan- och bygglagen (2010:900) (PBL) ska bygglov ges för en åtgärd inom ett område med detaljplan, om åtgärden överensstämmer med detaljplanen och om åtgärden uppfyller kraven i 2 kapitlet 6 1 och 5 (lämplig med hänsyn till stadsbilden samt möjlighet att hantera avfall) och 9 (inte innebär betydande olägenhet för omgivningen). Åtgärden ska också uppfylla de krav på byggnadsverkets och tomtens utformning som följer av 8 kapitlet 1-3 och 9 (bland annat utseende och tillgänglighet samt tomtens ordnade). Yttranden Ansökan har bedömts som planenlig och grannfastigheterna har därför inte hörts. Miljöavdelningen har lämnat in ett yttrande om att markföroreningar har konstaterats och att fördjupad utredning och riskbedömning måste göras inför schaktning och byggnation. Räddningstjänsten Syd har yttrat sig med underlag av den brandskyddsdokumentation som lämnats in och anser att denna inte är heltäckande och måste ses över i sin helhet. En ny brandskyddsdokumentation är under projektering. Lagrum 9 kapitlet 30 plan och bygglagen (2010:900) PBL 8 kapitlet 1-3 och 9-10 plan och bygglagen (2010:900) PBL Motivering Byggnationen enligt ansökan bedöms som planenlig. Byggtekniska krav kommer att följas upp vid det tekniska samrådet. Detaljutformningen av entrépartierna kommer att behöva följas upp under den fortsatta projekteringen. Bygglov kan beviljas enligt 9 kapitlet 30 Plan- och bygglagen (2010:900). 3(5)

4 Förslag till beslut - Bygglov beviljas med stöd av 9 kapitlet 30 planoch bygglagen (2010:900), PBL med följande villkor: o Byggnationen får inte påbörjas förrän markföroreningar har avhjälpts till en nivå som motsvarar Naturvårdsverkets riktvärden. Upplysningar - Nybyggnaden ska stakas ut. Behörighet krävs. Kostnaden för utstakning debiteras separat om det utförs av. - Byggnader ska uppföras i radonskyddat utförande. - Ljudkrav enligt detaljplan E 296 samt tillägg E 308 ska hållas. - De regler för byggande som finns i plan- och byggförordningen, PBF 2011:338, som gäller bygglovet ska följas. - Kommunens parkeringsnorm ska tillämpas. - Varje lägenhet ska ha tillgång till en egen eller gemensam uteplats på gård eller takterrass där riktvärdena för ljuddämpad sida uppnås. - Planering av mark vid tomtgräns ska ske i samråd med berörda markägare och så att ytvatten inte kan rinna in på angränsande tomter. - Färgsättning och materialval ska ske i samråd med handläggande arkitekt. Entrépartiet mellan de två huskropparna utmed Västerlånggatan ska ägnas särskild uppmärksamhet vad gäller färg- och materialval samt detaljutformning. - Dagvatten: Maximalt 20 l/s och hektar får släppas till kommunens ledning. - Åtgärder som påbörjas innan beslutet vunnit laga kraft sker på egen risk. - Åtgärder får inte påbörjas förrän byggnadsnämnden lämnat ett startbesked (10 kapitlet 3 PBL). - Tekniskt samråd krävs i detta ärende. Kallelse till sammanträde för tekniskt samråd skickas separat. - För att genomföra åtgärden krävs en kontrollansvarig. Byggherrens förslag till kontrollansvarig är Camilla Werme. - Åtgärden ska ha påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från den dag som beslutet vinner laga kraft. (9 kapitlet 43 PBL). - Innan anläggningen får tas i bruk måste slutbesked ha meddelats enligt 10 kapitlet 4 PBL. 4(5)

5 Beslutet kommer att kungöras i Post- och Inrikes Tidningar. Ägare till grannfastigheter och andra berörda kommer att informeras. Enligt fastställd taxa utgör avgiften för bygglov kronor. Avgifterna kommer att faktureras. Avgiften för utstakning faktureras i samband med att utstakning sker. Ingela Lundqvist Förvaltningschef Christian Nielsen Bygglovschef 5(5)

Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen 5

Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen 5 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser SBN 2019/0012 Klicka här för att ange text. Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2451 Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-08-27 2018-1456 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Råstenen 1 Fastighetens adress: Hemvägen 18 Ärende: Nybyggnad av två flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-23 2018-0910 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Förmansvägen 17 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av 3 st. flerbostadshus, 105 lgh, Snurrom etapp 1

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av 3 st. flerbostadshus, 105 lgh, Snurrom etapp 1 Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-02-22 2016-5349 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rönnbäret 1 Fastighetens adress: Gatuadress ej satt ännu Sökande: Gyllene Parken AB Ärende:

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-02-21 SBN 2019/0072 Byggnadsinspektör Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2468 Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-04-04 2016-3762 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Vinrankan 14 Fastighetens adress: Sandåsgatan 18 Sökande: Eriksson & Ahlqvist AB Ärende:

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att:

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att: Datum Dnr BYGG.2016.1211 Torbjörn Bengtsson torbjorn.bengtsson@varmdo.se 08-570 476 51 Bygglovhandläggare Tjänsteskrivelse TJUSTVIK 1:10: Bygglov för nybyggnad av komplementbyggnad - förråd Förslag till

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-04-02 2016-5331 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Måbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Gyllene Parken AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-11-05 2018-1969 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Telemarken 1 Fastighetens adress: Gröndalsvägen 19a Ärende: Ändrad användining från hotell

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-21 2018-0409 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 5 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-09-01 2017-3323 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dunö 1:175 Fastighetens adress: Knipuddevägen 40b Sökande: Pedersen, Lars-Henrik Mattias

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ Ian Cortes. Nybyggnad av flerbostadshus, 64 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ Ian Cortes. Nybyggnad av flerbostadshus, 64 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ 2018-01-08 2017-5160 Ian Cortes Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Blickfånget 1 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning

Handläggare Datum Ärendebeteckning Handläggare Ärendebeteckning 2017-1282 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Enbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Hansabygg AB Ärende: Nybyggnad av förskola Förslag till beslut Bevilja bygglov

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-29 2018-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Motorn 4 Fastighetens adress: Engelska Vägen 2 Ärende: Nybyggnad av affärshus/ verkstad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-04-09 2018-0505 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bryggaren 23 Fastighetens adress: Storgatan 46 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 15

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-30 2016-5112 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hjortronet 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras.

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras. 37 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Avdelningschef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik. 38 Dnr 2016BNS0355/231 Utvändig ändring

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-21 2018-0409 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 5 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-06-12 2017-2353 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Älgen 1 Fastighetens adress: Sturckvägen 2 Sökande: Ärende: Kalmar kommun Nybyggnad av

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Uppförande av skolbyggnad Mats Lindström, Bygglovsingenjör

Uppförande av skolbyggnad Mats Lindström, Bygglovsingenjör Stadsbyggnadsförvaltningen Diarienummer BYGG.2016.811 Delegationsbeslut 2017-02-06 TORBERGET FASTIGHETSFÖRVALTIGS AKTIEBOLAG I HAIGE AB RUDSJÖTERASSE 2 136 81 HAIGE Beslut om bygglov Fastighet: SÖDERBY

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 09.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot Övriga närvarande Marie-Christine Svensson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-10-03 2017-3872 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Vårbruket 1 Fastighetens adress: Jakobsbergsvägen 20 Sökande: Kullman, Louise och Göransson,

Läs mer

BETSEDE 1:54, : Bygglov för uppförande av 4st enbostadshus (hus 1, hus 2, hus 3, hus 4)

BETSEDE 1:54, : Bygglov för uppförande av 4st enbostadshus (hus 1, hus 2, hus 3, hus 4) Datum Dnr 2015-08-19 BYGG.2015.56 1 Conrad Grut conrad.grut@varmdo.se 08-570 483 87 Bygglovhandläggare/Miljöinspektör BETSEDE ÄNG AB Tjänsteskrivelse BETSEDE 1:54, : Bygglov för uppförande av 4st enbostadshus

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN 49 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen om verksamheten samt uppdrag noteras. Förvaltningschef Sara Kopparberg informerar om verksamheten och redovisar statistik. En ärendebalanslista

Läs mer

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05 Planenligt bygglov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen (2010:900),

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-28 2018-0932 2018-0934 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 6, 7 och S:1 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 30 lgh (Månstenen

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-11452-575 Sida 1 (4) Brf Karlavagnen 34 Stockholm Lars Filipsson Upplandsgatan 34 113 28 STOCKHOLM Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-14183-575 Sida 1 (4) Stefan Renold Östgötagatan 70 Lgh 1302 116 64 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-31 2017-2676 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BYGG Pia Olsson-Ljungberg

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BYGG Pia Olsson-Ljungberg 2016-06-01 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BYGG.2016.41 Pia Olsson-Ljungberg 0413-62784 pia.olsson-ljungberg@eslov.se Bygglov för tre nya lägenheter samt ombyggnad av befintlig lägenhet på vind samt

Läs mer

BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED. Diarienummer: Beslutet avser:. Fastigheten 1:1, adress

BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED. Diarienummer: Beslutet avser:. Fastigheten 1:1, adress Planenligt bygglov och startbesked 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten 1:1, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Rävspelet 1 Nybyggnad av flerbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Rävspelet 1 Nybyggnad av flerbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-08-29 2018-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rävspelet 1 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus Förslag till beslut Bevilja bygglov för

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-18 2017-1912 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gösbäck 2:95 Fastighetens adress: Sökande: Kalmar kommun Serviceförvaltningen Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-23 2018-0539 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kumlet 1 Sökande: Obos Sverige AB Ärende: Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-2231 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kungsljuset 3 Fastighetens adress: Lasarettsvägen Sökande: Landstingsservice Bygg- och Förvaltarenheten

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av kontor, tvättunnel, miljötvätt (Brandbilen 2)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av kontor, tvättunnel, miljötvätt (Brandbilen 2) Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-01-17 2016-5722 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Oxhagen 2:1 Fastighetens adress: Scheelegatan Sökande: Ärende: Tvättornet AB Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-29 2017-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fundamentet 1 Fastighetens adress: Sökande: Gbj Construction AB Ärende: Nybyggnad av kedjehus,

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19896-575 Sida 1 (4) Magnus Bernhardsson Karlavägen 92 A 115 22 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-25 2017-0753 YTTRANDE Samhällsbyggnadsnämnden Fastighet: Bo 1:180 Fastighetens adress: Doppingvägen 1 Sökande: Jesper Liedstrand Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj.

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. 46 Information 1. Redovisningen och informationen noteras. Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. Byggnadsnämnden föreslås notera redovisningen och informationen.

Läs mer

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4).

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4). Bygglov med avvikelse från detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och

Läs mer

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden

Ansökan om bygglov för uppförande av flerbostadshus, Sabbatsberg 18, Tegnérgatan 62, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-08 Handläggare Maria Walfridson Telefon +46 (0)8-508 26 044 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-03-31 2016-6080 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Svensknabben 10 Fastighetens adress: Svensknabbevägen 15 Sökande: LW Södra Fastigheter

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-12-12 2017-5345 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:5 Fastighetens adress: Havrevägen 14 Sökande: Hallberg, Andreas och Andersson,

Läs mer

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och Säsongslov och tidsbegränsat lov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Säsongslov för planenlig eller liten

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus samt yttre ändringar

Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus samt yttre ändringar 1 (4) Kristofer Lundberggruppen Kristofer Lundberg Surbrunnsgatan 19 113 48 STOCKHOLM Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-02-02 2016-6005 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Moskogen 1:1, del av Fastighetens adress: Moskogen 101 (mellan Smedby och Trekanten) Sökande:

Läs mer

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4).

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4). Bygglov utanför detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Bygglov ges stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen

Läs mer

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Anna Modin Dnr BN 2019-000080 08-568 91 294 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19849-575 Sida 1 (4) Brf Oporto 1 Danko Melchior Sandhamnsgatan 13 115 40 Stockholm Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300 stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-12-05 2017-5175 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rimsmeden 7 Fastighetens adress: Rimsmedsvägen 21 Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Om- och

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-01-24 SBN 2019/0073 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2312 Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1 Förslag

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

GUSTAVSBERG 1:29, :Bygglov med startbesked för transformatorstation

GUSTAVSBERG 1:29, :Bygglov med startbesked för transformatorstation Datum Dnr 2016-01-20 BYGG.2015.6160 Roger Hagelin roger.hagelin@varmdo.se 08-570 481 47 Bygglovhandläggare Vattenfall Eldistribution AB ID. 213447, Ref Per Olov Johansson RU 2560 169 92 STOCKHOLM Tjänsteskrivelse

Läs mer

ÄLVSALA 1:1, : Rivningslov för transformatorstation och nybyggnad av transformatorstation med startbesked

ÄLVSALA 1:1, : Rivningslov för transformatorstation och nybyggnad av transformatorstation med startbesked Datum Dnr 2015-10-20 BYGG.2015.3930 76 Peter Leeb peter.leeb@varmdo.se 08-570 483 95 Bygglovhandläggare Vattenfall Eldistribution AB ID: 214835 Vattenfall Services Nordic AB, Frida Abrahamsson 169 92 Stockholm

Läs mer

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong Sundbybergs stad Exempelritningar Nybyggnad enbostadshus Tillbyggnad enbostadshus Mur och mark Plank Garage Inglasning av balkong Det här behöver du för att söka bygglov Handlingar Nedan ser du en checklista

Läs mer

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-12-27 B 2016-000483 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh Förslag till beslut 1. Bygglov

Läs mer

Kontrollansvarig för åtgärden är som byggherren föreslagit Kurt Lindqvist.

Kontrollansvarig för åtgärden är som byggherren föreslagit Kurt Lindqvist. TJÄNSTEUTLÅTANDE Bygglov Handläggare Tommy Carlmark 2016-05-31 Byggnadsnämnden i Örebro Fastighet: KUMLA 6:257 (SLINGVÄGEN 41) Ärendenummer: SHBG 2016-000851 Sammanfattning Ärendet avser nybyggnation av

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 15.45 Pirjo Veteli, S, ordf Thommy Svensson, KD, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på Delegationsbeslut Miljö- och byggnadskontoret 2015-11-12 Bygglovsenheten Sidan 1 av 3 Anders Lidgren Dnr 2015.970 Beslut D 1340 DINNESEN,JONAS RUNBOVÄGEN 2 A 192 48 SOLLENTUNA Beslut om bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1454 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Operatören 1 Fastighetens adress: Fjölebrovägen 53 Sökande: Ärende: Fredrik Berggren Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, undercentral med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, undercentral med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1451 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Teknikern 1 Fastighetens adress: Kalmarvägen 40 Sökande: Fredrik Berggren Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Mats Melin byggnadsinspektör Ingrid Andersson utskottssekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 4-8 Ingrid Andersson

Mats Melin byggnadsinspektör Ingrid Andersson utskottssekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 4-8 Ingrid Andersson 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 12.30-13.30 Beslutande Eva Aanerud-Karlsson (V) ordförande Arne Guldbrandsson (S) ersättare för Jan-Erik Nilsson (S) Bo Guldbrandsson

Läs mer

Bygglov för inredning av vind (8 lägenheter) samt fasadändring (nya balkonger) på flerbostadshus på fastigheten SMEDEN 4, Storgatan 38, Eslöv

Bygglov för inredning av vind (8 lägenheter) samt fasadändring (nya balkonger) på flerbostadshus på fastigheten SMEDEN 4, Storgatan 38, Eslöv 2016-10-05 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BYGG.2016.190 Pia Olsson-Ljungberg 0413-62784 pia.olsson-ljungberg@eslov.se Bygglov för inredning av vind (8 lägenheter) samt fasadändring (nya balkonger)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sonny Persson (S), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt

Läs mer

SÄCKPIPAN 12 (Uppgift utelämnas) - Byggsanktionsavgift för att ha påbörjat rivningsarbeten innan startbesked har getts

SÄCKPIPAN 12 (Uppgift utelämnas) - Byggsanktionsavgift för att ha påbörjat rivningsarbeten innan startbesked har getts NATUR- OCH BYGGNADSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-12-10 SBN 2014-000773 1 (2) Handläggare Sofia Düring Forslund sofia.during-forslund@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden SÄCKPIPAN

Läs mer

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Vilka handlingar behövs när jag ska söka bygglov? Eller göra en anmälan

Läs mer

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-05835-575 Sida 1 (5) Skolfastigheter i Stockholm AB SISAB Daniel Söder Box 47311 10074 Stockholm Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

ANSÖKAN OM LOV mm (EB.5:4) (Inlämnas i 2 ex)

ANSÖKAN OM LOV mm (EB.5:4) (Inlämnas i 2 ex) ANSÖKAN OM LOV mm (EB.5:4) (Inlämnas i 2 ex) Samhällsbyggnadsnämnden 275 80 SJÖBO Datum Ansökan gäller Bygglov Bygglov för tillfällig åtgärd, t o m datum Ändring eller förnyelse av beviljat lov dnr Marklov

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S) 1(2) Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Insjön, 8.30-9.45 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-07-07 2017-2106 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rev 4:34 Fastighetens adress: Bronsåldersvägen 13 Sökande: Svensson, Daniel och Bergenhem,

Läs mer

Olovligt byggande och bygglov i efterhand

Olovligt byggande och bygglov i efterhand TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-05-17 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (6) Dnr: 2012BNS0398 Byggnadsnämnden Olovligt byggande och bygglov i efterhand Förslag till beslut 1. Med stöd av 11 kap. 51 plan-

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 198 kl. 14:00-18:10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Thomas Pettersson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-22 2017-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Knapegården 1:106 Fastighetens adress: Marknadsgatan 3 Sökande: Du Rietz, Oscar och Ida

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-0673 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Djurängen 2:4 Fastighetens adress: Kungsgårdsvägen 50 Sökande: Ärende: Kubhuset i Kalmar

Läs mer

Gubbängen 1:1, Tallkrogen

Gubbängen 1:1, Tallkrogen Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (16) 2014-09-18 Handläggare Isra Hussein Telefon 08-508 27 150 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av 30 meter

Läs mer

SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och nybyggnad av 2 flerbostadshus samt installation av eldstad

SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och nybyggnad av 2 flerbostadshus samt installation av eldstad Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (7) YTTRANDE Sven-Erik Kangas 016-710 29 52 Till Stadsbyggnadsnämnden SVÄRDSLILJAN 1 Bygglov för ändrad användning av kontor/industribyggnad till bostäder och

Läs mer

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare,

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström SBN 2019/0087 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2329 Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, Berga 10:2 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

BESLUT OM BYGGLOV MED STARTBESKED

BESLUT OM BYGGLOV MED STARTBESKED A DELEGATIONSBESLUT Beslutsdatum Bygg MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Lidköpings kommun Nr Dnr: 2018MBN1288 Sökande: Lidköping Elnät Skaragatan 8 88 Lidköping TEKNISK Dnr.. 2018 0 3 Fastighet: Kartåsen 1:1 Ärende:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-02-13 2017-0614 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Konstruktören 1 Fastighetens adress: Reparatörsvägen 2 Sökande: Viding, Sam Mikael Ärende:

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-10:00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Per Daniels (M) Pär Andersson (KD) Per Florén (L) Tjänstgörande ersättare Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C)

Läs mer

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare,

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2019-01-30 Ärendebeteckning Michael Svanström SBN 2019/0086 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2327 Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, Ängö 2:8 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken Det enkla ärendet i praktiken Vad ska ansökan om lov och anmälan innehålla? De ritningar, beskrivningar och andra uppgifter som behövs för prövningen ENKLA ÄRENDEN Handlingar som krävs för beslut om startbesked

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN Innehållsförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN Innehållsförteckning BYGGNADSNÄMNDEN 2018-04-19 1 Innehållsförteckning (1) Information från sektor samhällsbyggnad 3 (2) Bygglov för tillbyggnad av flerbostadshus 4-7 (3) Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus 8-11 (4) Val

Läs mer

SNIGELN 1 Tidsbegränsat bygglov för ändrad användning av flerbostadshus till tillfälligt anläggningsboende t o m

SNIGELN 1 Tidsbegränsat bygglov för ändrad användning av flerbostadshus till tillfälligt anläggningsboende t o m Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) YTTRANDE Per Wiig 016-710 10 24 Till Stadsbyggnadsnämnden SNIGELN 1 Tidsbegränsat bygglov för ändrad användning av flerbostadshus till tillfälligt anläggningsboende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15) Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.00 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-10-02 2018-1504 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hajen 1 Fastighetens adress: Wernskjöldsgatan 7a Ärende: Ändrad användning av vind Förslag

Läs mer

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson SBN/2008:153

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson SBN/2008:153 SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson 2008-08-18 SBN/2008:153 Järva 4:11, Gustav III:s boulevard Förslag till beslut i Stadsbyggnadsnämnden Sammanfattning JM AB ansöker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Björken, torsdagen den 12 april 2018 kl 08:30-9:15 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Ursula Juntti Zitnick (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer