Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Fastighetsnämnd (18) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 24 april 2019 kl. 14:00-15:40. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Torbjörn Johansson (C) Krister Karlsson (SD) Peter Vencel (S) Ersättare Sven Palmkvist (M) Sawsan Salih (S) Magnus Hedman (KD) Rasmus Eliasson (S) Övriga deltagare Bo Lindmark, Kerstin Lorick, Martin Zetterman, Emil Bagler, Ulrika Ståhl samt Sofia Lyberg. Justeringsplats Fastighetskontoret, Nymansgatan 23 Paragrafer Justeringsdag Sekreterare... Sofia Lyberg Ordförande... Carl-Johan Berthilsson Justerare... Kent Gustafsson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Fastighetsnämnd Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Fastighetskontoret, Nymansgatan 23 Underskrift Sofia Lyberg

2 Fastighetsnämnd (18) Ärenden FN 20 Dnr FN Val av justerare... 3 FN 21 Dnr FN 2019/00024 Fastighetsnämndens yttrande med anledning av granskningsresultat av politikers förutsättningar att bedriva sitt uppdrag... 4 FN 22 Dnr FN 2019/00030 Fastighetsnämndens ställningstagande till Lokalförsörjningsstrategin FN 23 Dnr FN 2018/00015 Begäran om tilläggsanslag för Gullbrandstorpsskolan, tillfälliga lokaler. 8 FN 24 Dnr FN 2019/00045 Fastighetsnämndens ställningstagande till detaljplan för Söndrum centrum, Eketånga 3:205 samt del av 3:1 och 3:2 m.fl FN 25 Dnr FN 2019/00026 Fördelning av driftsbidrag till Lokalhållande föreningar FN 26 Dnr FN 2019/00052 Antagande av risk- och sårbarhetsanalys FN 27 Dnr FN 2019/00065 Överföring av objekt 29781, Steninges fritidshem, till samhällsbyggnadskontoret FN 28 Dnr FN 2019/00033 Ekonomisk redovisning FN 29 Dnr FN 2019/00008 Redovisning av delegationsbeslut FN 30 Dnr FN 2019/00009 Information... 18

3 Fastighetsnämnd (18) FN 20 Dnr FN Val av justerare Kent Gustafsson (S) väljs att tillsammans med ordföranden (M) justera protokollet.

4 Fastighetsnämnd (18) FN 21 Dnr FN 2019/00024 Fastighetsnämndens yttrande med anledning av granskningsresultat av politikers förutsättningar att bedriva sitt uppdrag 1. Fastighetsnämnden beslutar att överlämna yttrande till revisorerna i Halmstad. 2. Fastighetsnämnden ger fastighetskontoret i uppdrag att utreda möjligheten att med hjälp av en konsult genomföra en årlig utvärdering av nämndens och förvaltningens arbete för att effektivisera samarbetet, med start våren Revisorerna i har gett PwC i uppdrag att granska politikers förutsättningar att genomföra sitt uppdrag. Syftet med uppdraget är att bedöma om de förtroendevalda i kommunstyrelsen, barn- och ungdomsnämnden och fastighetsnämnden har förutsättningar att kunna bedriva ett ändamålsenligt politiskt arbete och med en tillräcklig intern kontroll. Uppdraget ingår som en del av revisionsplanen för år Granskningen visar på att de förtroendevalda i barn- och ungdomsnämnden, fastighetsnämnden och kommunstyrelsen till delar har förutsättningar för att kunna bedriva ett ändamålsenligt politiskt arbete med en tillräcklig intern kontroll. Detta grundas på att merparten av de som intervjuats anser att de har relativt goda förutsättningar för att bedriva sitt politiska arbete och med en tillräcklig intern kontroll. Roll- och ansvarsfördelningen upplevs i huvudsak som tydlig, men att det samtidigt finns ett behov av att diskutera detta mellan politik och förvaltning. I granskningen framkommer följande rekommendationer: - Fastighetsnämnden erhåller en utbildning i ekonomi- och verksamhetsstyrning samt uppföljning av den verksamhet de ansvarar för. - Diskussioner kring roll- och ansvarsfördelning förs tidigt på den nya mandatperioden mellan de förtroendevalda och förvaltningen. På så sätt skapas en förståelse för de olika rollerna. - Fastighetsnämnden genomför en årlig utvärdering av nämndens och förvaltningens arbete för att effektivisera samarbetet. Revisorerna önskar ta del av de åtgärder som fastighetsnämnden avser att vidta med anledning av granskningsresultatet, svar önskas senast den 15 maj 2019.

5 Fastighetsnämnd (18) Fastighetsnämndens yttrande: Alla förtroendevalda i har erbjudits möjlighet att genomgå två introduktionsutbildningar inför nuvarande mandatperiod. Syftet med introduktionsutbildningen var bland annat att ge alla förtroendevalda möjlighet att skapa en förståelse om den förtroendevaldas roll och uppdrag i kommunens organisation. Utbildningen berörde ansvaret som förtroendevald i en nämnd, ekonomi, kommunal styrning, upphandling och internkontroll. Fördjupningsutbildningar kommer även att erbjudas under året inom bland annat kommunal ekonomi. Fastighetsnämndens delegationsordning har även tagits upp som ett ärende i februari, vilken beskriver nämndens och förvaltningens beslutanderätt och ansvarsområde och reglemente. Fastighetsnämnden har även fått en introduktion i hur fastighetskontorets organisation arbetar kopplat till nämndens roll, under nämndens sammanträde i mars, vilket även inkluderade ekonomi. Varje år genomförs planeringsdagar där fastighetsnämnden är involverad i framtagandet av verksamhetsplanens alla delar, inklusive internkontrollplan, där nämndens förtroendevalda diskuterar i grupper. Fastighetsnämnden ger fastighetskontoret i uppdrag att genomföra en årlig utvärdering av nämndens och förvaltningens arbete för att effektivisera samarbetet, med start våren 2020, med hjälp av en konsult. s beredning Granskningen har genomförts genom intervjuer med representanter från fastighetsnämnden samt kommundirektör och t.f. förvaltningschef på fastighetskontoret. Vidare har dokumentation till fastighetsnämnden i form av kallelser och protokoll gåtts igenom. Svaret till revisorerna har på fastighetskontoret beretts av t.f. förvaltningschef. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att överlämna yttrande till revisorerna i Halmstad. Fastighetsnämnden ger fastighetskontoret i uppdrag att utreda möjligheten att med hjälp av en konsult genomföra en årlig utvärdering av nämndens och förvaltningens arbete för att effektivisera samarbetet, med start våren sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

6 Fastighetsnämnd (18) FN 22 Dnr FN 2019/00030 Fastighetsnämndens ställningstagande till Lokalförsörjningsstrategin Fastighetsnämnden beslutar att överlämna yttrandet till kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade den 26 februari 2018, KSU 22, att sända lokalförsörjningsstrategin på remiss till fastighetsnämnden för synpunkter på platser för nya gymnasieskolor, grundskolor, förskolor, särskilt boende samt idrottshallar. Fastighetsnämnden uppmanas att svara utifrån sitt verksamhetsområde och hur det kan påverka den verksamhet som fastighetsnämnden ansvarar för, med sista svarsdatum den 6 maj Fastighetsnämnden har bedömt att ett byggprojekt av en permanent skolbyggnad tar minst cirka 3,5 till 4 år att färdigställa från att en beställning av förstudie erhålls. Förskolor går normalt sett något snabbare att uppföra. Ovanstående tider förutsätter att projekten flyter på utan störningar såsom överklagade bygglov, upphandlingar m.m. Fastighetsnämnden har inte beaktat det faktum att om allt för många projekt realiseras samtidigt så kan både fastighetskontoret som marknaden få problem att möta behovet. De skolor som önskas vara färdigställda 2022 (Östergårdsskolan, Vallåsskolan, Ranagårdsskolan samt Fyllingeskolan) har cirka 3,5 år kvar till ett färdigställande och därav kan det bli svårt att möta detta behov. Befintlig skola i Getinge bedöms kunna möta ett behov om 450 elever. Är behovet ytterligare 450 elever eller en ombyggnad/nybyggnad på befintlig plats så måste arbetet med ett sådant projekt startas omgående då fastigheten har många verksamheter som måste beaktas, såsom förskola, tillfällig etablering, badanläggning samt idrottshall med bowlingverksamhet. Furulundsskolans behov kan bli svårt att möta då denna fastighet har kända begränsningar samt en tillfällig etablering vid en möjlig nybyggnad. Fastighetsnämnden förespråkar en utredning om möjligheterna för en möjlig utökning på denna fastighet.

7 Fastighetsnämnd (18) Grundskolebehov från 2024 och framåt bedöms fortfarande möjliga att möta om arbetena med dessa startas omgående och att planarbetena med dessa färdigställs i närtid. Grundskolepaviljongen i Åled/Oskarström ser fastighetsnämnden som något problematisk då ramavtal för paviljonger saknas. Blir ett nytt ramavtal färdigt under 2019 så bedöms det vara möjligt att möta behovet. Behoven av permanenta förskolor bedöms kunna mötas. s beredning är på fastighetskontoret berett inom bygg- och projektavdelningen. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att överlämna yttrandet till kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

8 Fastighetsnämnd (18) FN 23 Dnr FN 2018/00015 Begäran om tilläggsanslag för Gullbrandstorpsskolan, tillfälliga lokaler Fastighetsnämnden föreslår att kommunfullmäktige beviljar fastighetsnämnden ett tilläggsanslag för etablering samt avetablering av mottagningskök i Gullbrandstorpsskolans paviljonger, samt hyran för denna del. Totalt kronor i driftsmedel till anslagsområde 209, Förvaltningsfastigheter, och att finansiering sker via kommunens eget kapital. Fastighetsnämnden har färdigställt Gullbrandstorpsskolans paviljonger inkl. tillfälligt mottagningskök samt matsal enligt beställning från samhällsbyggnadskontoret daterad den 12 juni Projektet har under tiden utökats från att endast omfatta en utökning av lektionssalar till att även omfatta ett mottagningskök samt matsal. Mottagningsköket samt matsalen är en förutsättning för att kunna utföra den permanenta ombyggnaden av Gullbrandsskolans mottagningskök till tillagningskök, se beslut KF 42, 22 maj Etableringskostnaderna uppgår till totalt 7,1 miljoner kronor. Avetableringskostnaderna bedöms uppgå till totalt 2,9 miljoner kronor. Totalt 10 miljoner kronor. Kostnaden för att anpassa mottagningsköket i paviljongen uppgår till totalt 3,7 miljoner kronor och bedömd avetableringskostnad uppgår till 1,45 miljoner kronor. Hyran för hela paviljongetableringen är budgeterad till kronor i månad. Hyran för mottagningskök samt matsal är bedömd till cirka kronor i månaden. Det tillfälliga köket samt matsalen bedöms kunna avetableras efter cirka 12 månader då det permanenta köket är färdigställt. Den totala hyran för kök samt matsal bedöms till kronor. I budgeten finns det avsatt 5 miljoner för projektet. Denna budget sattes då det endast var aktuellt med lektionssalar och belastar barn- och ungdomsförvaltningens driftbudget då lektionssalarna syftar till en utökning av skolan. När det sedan blev aktuellt med en utökning av paviljongprojektet så gjordes inte någon justering av budgeten. Därav uppkommer ett behov av tilläggsanslag för tillkommande del. Denna utökning ska inte belasta barn- och ungdomsförvaltningens driftsbudget då det inte är att betrakta som en utökning av skolan utan en evakuering under pågående investeringsprojekt.

9 Fastighetsnämnd (18) Evakueringskostnaden för mottagningskök samt matsal blir således kronor för anpassning av kök, kronor för avetablering samt kronor i hyra. Totalt kronor. s beredning är berett inom bygg- och projektavdelningen. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att bevilja fastighetsnämnden ett tilläggsanslag för etablering samt avetablering av mottagningskök i Gullbrandstorpsskolans paviljonger, samt hyran för denna del. Totalt kronor i driftsmedel till anslagsområde 209, Förvaltningsfastigheter, och att finansiering sker via kommunens eget kapital. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

10 Fastighetsnämnd (18) FN 24 Dnr FN 2019/00045 Fastighetsnämndens ställningstagande till detaljplan för Söndrum centrum, Eketånga 3:205 samt del av 3:1 och 3:2 m.fl. Fastighetsnämnden har inga invändningar mot detaljplanen för Söndrum centrum, Eketånga 3:205 samt del av 3:1 och 3:2 m.fl. KSU beslutade den 19 mars 2019, 40, att samråd ska ske om detaljplan för Söndrum centrum, Eketånga 3:205 samt del av 3:1 och 3:2 m.fl. Fastighetsnämnden har fått ärendet som en remiss med sista svarsdatum den 30 april Planområdet utgörs av Söndrum centrum som ligger ca 3,5 km väster om centrala Halmstad. Totalt omfattar området drygt 2 hektar. Huvudsyftet med detaljplanen är att möjliggöra en utveckling av Söndrum centrum där funktionen som centrumnod stärks. Syftet är att utveckla centrumnoden som mötesplats genom att tillföra en torgyta och att stärka servicen med fler lokaler. Runt torget samlas centrumfunktionerna och ytor tillskapas för möten mellan invånarna, där människorna bereds plats istället för bilar. Detaljplanen syftar även till att komplettera och bredda bostadsutbudet i Söndrum med lägenheter i flerbostadshus. Flera byggrätter för centrumändamål tillskapas, dels i bottenvåningen i ett nytt hus vid det nya torget, dels i en större byggrätt väster om befintlig dagligvarubutik. Dessutom möjliggörs centrumanvändning på fler byggrätter inom planområdet, där det också möjliggörs för bostäder. För att visuellt markera att platsen är ett stadsdelscentrum planeras högre hus än resten av stadsdelen. Detaljplanen innebär att fyra nya flerbostadshus kan uppföras, som tillsammans rymmer drygt 55 lägenheter. Detaljplanen innebär också att trafiksituationen kommer att förbättras för fotgängare och cyklister. En ny cykelväg kommer att knyta ihop områdena norr och söder om planområdet, eftersom det finns skola i närområdet och skolbarn behöver passera. s beredning har beretts inom fastighetsavdelningen.

11 Fastighetsnämnd (18) faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden har inga invändningar mot detaljplanen för Söndrum centrum, Eketånga 3:205 samt del av 3:1 och 3:2 m.fl. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

12 Fastighetsnämnd (18) FN 25 Dnr FN 2019/00026 Fördelning av driftsbidrag till lokalhållande föreningar Fastighetsnämnden beslutar att fördela 2019 års anslag till lokalhållande föreningar på sådant sätt att kronor ges som bidrag, samt att kronor reserveras för akuta åtgärder som kan uppkomma hos föreningarna. 2. Fastighetsnämnden beslutar att från bidragen dras kronor till renoveringsoch underhållsfonden som fastighetskontoret förfogar över tills föreningarna gör anspråk på dessa. 3. Fastighetsnämnden beslutar att ändra den andra meningen i grundreglerna för de lokalhållande föreningarna. Den nuvarande meningen Bidraget har som mål att täcka del av eventuella driftsunderskott för den s.k. lokalhållande föreningen/stiftelsen ersätts av: Bidraget har som mål att hjälpa den s.k. lokalhållande föreningen/stiftelsen med fastighetsunderhåll och fortsatt verksamhet. Fastighetskontoret har från de lokalhållande föreningarna begärt in ekonomisk redogörelse för verksamhetsåret 2018, liksom redogörelse för uthyrningsbar yta, antal hyrestillfällen samt specifikation av intäkterna för uthyrning. Föreningarnas redogörelser och rapporter har legat till grund för förslaget till fördelning av bidragen års bidrag till lokalhållande föreningar är kr. Av anslaget tas kr till fastighetskontorets administration. Således återstår kr att betala ut. Fastighetskontoret föreslår att fastighetsnämnden beslutar att fördela årets anslag till de lokalhållande föreningarna på sådant sätt att kr ges som bidrag, samt att kr reserveras för akuta åtgärder som kan uppkomma hos föreningarna. Fördelningsmetoden för de lokalhållande föreningarna syftar till att stimulera föreningarna till fortsatt arbete med ökade hyrestillfällen och hyresintäkter. Före år 2010 fördelades bidraget till 80 % av driftunderskottet. I de fastställda grundreglerna framgår det att fördelningen sker enligt följande: 50 % av anslagna medel fördelas i förhållande till byggnadens storlek, 25 % fördelas i förhållande till hyresintäkter och uthyrningar, resterande 25 % fördelas i förhållande till antal hyrestillfällen. Målet med bidraget bör därför formuleras om i grundreglerna för att spegla den nuvarande fördelningsmetoden.

13 Fastighetsnämnd (18) s beredning är berett inom fastighetsavdelningen. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut 1. Fastighetsnämnden beslutar att fördela 2019 års anslag till lokalhållande föreningar på sådant sätt att kr ges som bidrag, samt att kr reserveras för akuta åtgärder som kan uppkomma hos föreningarna. 2. Fastighetsnämnden beslutar att från bidragen dras kr till renoverings- och underhållsfonden som fastighetskontoret förfogar över tills föreningarna gör anspråk på dessa. 3. Fastighetsnämnden beslutar att ändra den andra meningen i grundreglerna för de lokalhållande föreningarna. Den nuvarande meningen Bidraget har som mål att täcka del av eventuella driftsunderskott för den s.k. lokalhållande föreningen/stiftelsen ersätts av: Bidraget har som mål att hjälpa den s.k. lokalhållande föreningen/stiftelsen med fastighetsunderhåll och fortsatt verksamhet. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

14 Fastighetsnämnd (18) FN 26 Dnr FN 2019/00052 Antagande av risk- och sårbarhetsanalys Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets förslag till risk- och sårbarhetsanalys. Det övergripande syftet med riskhanteringsarbetet i är att: Ge beslutsunderlag för beslutsfattare och verksamhetsansvariga. Ligga till grund för genomförande av fortsatta verksamhetsspecifika risk- och sårbarhetsanalyser. Utgöra underlag för planering och genomförande av förebyggande åtgärder vilka syftar till en reducering av identifierade hot och risker. Bidra till att ge en riskbild av hur kommunens verksamheter kan påverkas. Ge ett underlag för information om samhällets risker till allmänheten. Vid arbetets slut har kommunkoncernen, på alla nivåer, en framtagen analys av dess: - Skyddsvärden - Risker - Konsekvenser - Förslag och beslut om åtgärder I förlängningen kommer det finnas en upparbetad systematik kring riskhantering i kommunen. Dvs. riskhantering kommer att vara en återkommande årlig process i kommunen. s beredning har beretts inom fastighetsavdelningen, analysen har gjorts i samarbete med deltagare från varje avdelning. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets förslag till risk- och sårbarhetsanalys. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

15 Fastighetsnämnd (18) FN 27 Dnr FN 2019/00065 Överföring av objekt 29781, Steninges fritidshem, till samhällsbyggnadskontoret Fastighetsnämnden beslutar att flytta objekt 29781, Steninges fritidshem, från verksamhet 209 till verksamhet 299, vilket innebär att ansvaret förs över till kommunledningsförvaltningen. Överföringen sker från och med den 1 juli Barn- och ungdomsförvaltningen har fattat beslut om att lämna Steninges fritidshem. Barn- och ungdomsförvaltningen har sagt upp hyresavtalet och kontraktet upphör den 30 juni Om objekt inte hyrs av kommunal verksamhet ska de förvaltas av kommunledningsförvaltningen. Fastighetskontoret föreslår därför att Steninges fritidshem överförs från verksamhet 209 till 299 från och med 1 juli s beredning är på fastighetskontoret berett av fastighetsavdelningen. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att flytta objekt 29781, Steninges fritidshem, från verksamhet 209 till verksamhet 299, vilket innebär att ansvaret förs över till kommunledningsförvaltningen. Överföringen sker från och med den 1 juli sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

16 Fastighetsnämnd (18) FN 28 Dnr FN 2019/00033 Ekonomisk redovisning Fastighetsnämnden godkänner den ekonomiska redovisningen, med tillhörande helårsprognos. Ekonomisk uppföljning har upprättats för perioden januari till och med mars 2019 med tillhörande helårsprognos per 31:e december s beredning är berett av ekonomiavdelningen på samhällsbyggnadskontoret, kommunledningsförvaltningen. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden godkänner den ekonomiska redovisningen, med tillhörande helårsprognos. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

17 Fastighetsnämnd (18) FN 29 Dnr FN 2019/00008 Redovisning av delegationsbeslut Fastighetsnämnden har tagit emot redovisningen av delegationsbeslut. Följande anmäls till fastighetsnämnden: om bidrag för bostadsanpassning samt överklaganden. Anställande av personal

18 Fastighetsnämnd (18) FN 30 Dnr FN 2019/00009 Information Fastighetsnämnden har tagit emot informationen. Projektredovisning Uppföljning FM-service Bemanningsplan Granskning lokalförsörjning Granskning s fastighetsförvaltning Nämndens studiebesök på fastighetskontoret, förslag Övrig fråga togs upp om konsultbehovet framöver

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-06-26 1(8) Plats och tid Halmstad Arena, sammanträdesrum Aten, 26 juni 2019 kl. 13:00-14:00. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-03-27 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 27 mars 2019 kl 14:00-16:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-05-29 1(15) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 maj 2019 kl. 14:00-16:20 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-12-12 1(11) Plats och tid Svarta Örnshuset, Erik Dahlbergsgatan 2, den 12 december 2018 kl 13:15-14:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-11-14 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 14 november 2018 kl 14:00-15:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-08-29 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 augusti 2018 kl 14:00-14:45 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD) Fastighetsnämnd 2016-11-23 1(19) Plats och tid Nymansgatan 23, Galgberget, 23 november 2016 kl 14:00- ande Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14) Fastighetsnämnden 2015-12-16 1(14) Plats och tid: Tullhuset, Strandgatan 1, kl. 13:10-14:45 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande, 112-115 Ola Johnsson (M) Kent

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13) Fastighetsnämnden 2015-10-21 1(13) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00 14:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Per Carlsson (FP)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-09-27 1(12) Plats och tid Hotel Skansen i Båstad, 27 september 2018 kl. 09:00-10:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), vice ordförande Ola Johnsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Plats och tid: Scandic Crown, Göteborg, kl. 15:10-17:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16) Fastighetsnämnden 2015-11-25 1(16) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00-14:40 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-04-26 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 april 2017 kl 13:15-16:10. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande 1(11) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl 18:30-20:25 Paragrafer 49-58 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby.

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. 1(6) Tid och plats Tisdagen den 18 februari kl. 08.00 08.32. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. Beslutande Tilda Ragnarsson (M), tjänstgörande ersättare för Magnus Gunnarsson (M) Lars-Ove

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Snöstorp, Rådhuset Halmstad, onsdagen den 30 januari 2019 kl 15.15-17.45 ande Ledamöter Anna Fallkvist, (M), Ordförande Leif Grenlund, (S), Vice ordförande Anne-Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2019-05-22 1(16) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Slottet, 22 maj 2019 kl 09:00-16:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Lars El Hayek (S), Vice ordförande

Läs mer

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65.

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65. Tekniska nämnden 2015-11-26 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar Östberg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor 1(9) Miljönämnden Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:30-18:30 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Tornebjer Torslid (S), Ordförande Jan-Ove Berntsson (S), 1:e vice ordförande Angelica Lundgren Bielinski

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S) 1(2) Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Insjön, 8.30-9.45 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2017-02-22 1(17) Plats och tid Stadsbiblioteket, Klarasalen, 22 februari 2017 kl 13:15 15:40 ande Ledamöter Sven Palmkvist (M), Ordförande Stefan Hansson (S), Vice ordförande Bertil Nilsson

Läs mer

Ove Ivarsen (S) Karin Schmidt (L) Johan Hjertén (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

Ove Ivarsen (S) Karin Schmidt (L) Johan Hjertén (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 1(6) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 09:00 09:30 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Servicenämnden kl. 13:00 1(11) Innehållsförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Servicenämnden kl. 13:00 1(11) Innehållsförteckning Servicenämnden 2016-11-24 kl. 13:00 1(11) Innehållsförteckning Sida SEN 57/16 Upphandling partneringentreprenör Billingehov... 4 SEN 58/16 Slutredovisning investeringsprojekt 2016... 5 SEN 59/16 Servicenämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M)

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M) 1 (11) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 14 februari 2019 kl 14:00-15:20 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny Thomasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-01-29 1-13 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 15:30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden (15)

Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden (15) Hellm t8lö Teknik- och fritidsnämnden 2019-06-24 1(15) Plats och tid Stationsgatan 48 A, Spaden, 24 juni 2019 kl 13:00-18:00 ande Ledamöter Håkan Björklund (C), ordförande Micael Nilsson (S), 1:e vice

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-02-13 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-02-13, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Personalavdelningens smtr, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet ska

Läs mer

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stadshuset Lycksele, klockan 13.00-14.30 ande Ledamöter Elis Ivarsson, ordförande Eva Strömberg ersättare för Peter Danielsson Margareta Berg Eva Borgström ersättare för Gun-Brith Stenvall

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll H3lmSt3fl 2019-02-25 1 (13) Plats och tid Arena, Athen, 25 februari 2019 kl 13:30-16:30 ande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Micael Nilsson (S), 1:e vice ordförande Jan Prytz (M) Erika Olivares

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp)

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 09.00 11.30 Paragrafer 11-15 Beslutande Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Mattias Petersson (KD), vice ordförande

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 10:00-12:00 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S)

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(8) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.33 20.00 Paragrafer 22-28 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-10-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder onsdagen den 21 oktober 2009, kl 13.00 på Långekärrs skola. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Beslutande Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Beslutande Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg Tid och plats Teleborgs slott, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Kennerth Sjögren (S) Ann-Mari

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Jolanta Walkow (S) Robert Ottosson

Läs mer

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Riktlinje 2011-05-30 Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar KS-584/2010 Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2005.

Läs mer