Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14)"

Transkript

1 Fastighetsnämnden (14) Plats och tid: Tullhuset, Strandgatan 1, kl. 13:10-14:45 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande, Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Matilda Rosander (S) Bo Fridolph (SPI) Fredrik Johansson (C) Urban Landström (S), Övriga deltagande: Urban Landström (S) , Magnus Hedman (KD), förvaltningschef Patrick Kristensson, drift- och förvaltarchef Kerstin Lorick, byggteknisk chef Marcus Holmgren, funktionschef ekonomi Malin Östlund samt nämndadministratör Sofia Lyberg. Utses att justera: Kent Gustafsson (S) Justeringens plats och tid: Nymansgatan 23, 17 dec 2015 Sekreterare: Paragrafer Sofia Lyberg Ordföranden: Carl-Johan Berthilsson Justerande:. Kent Gustafsson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Fastighetsnämnd : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Fastighetskontoret Underskrift:... Sofia Lyberg

2 Fastighetsnämnden (14) FN 106 Val av protokollsjusterare Jämte ordföranden (M) utses Kent Gustafsson (S) att justera protokollet

3 Fastighetsnämnden (14) FN 107 Godkännande av dagordning Fastighetsnämnden godkänner dagordningen för sammanträdet den 16 december 2015, med tillägg av informationspunkterna: - Förslag angående miljöbyggnation, Bo Fridolph (SPI) - Projektredovisning - Personalliggare

4 Fastighetsnämnden (14) FN 108 FN2015/0224 Hyresavtal Vidablick, Rikshem Fastighetsnämnden beslutar att delegera till förvaltningschefen och vice ordförande (S) att skriva på hyresavtalet med Rikshem för Vidablick. Samhällsbyggnadskontoret har gett fastighetskontoret i uppdrag att teckna ett nytt hyresavtal för äldreboendet Vidablick för socialförvaltningens verksamhet.

5 Fastighetsnämnden (14) FN 109 FN2015/0213 Detaljplan för Valthornet 2 m.fl. Vallås centrum - remissvar Fastighetsnämnden har inget att invända mot detaljplanen Valthornet 2, Halmstad. Samhällsbyggnadskontoret har upprättat en detaljplan för Valthornet 2. Planens syfte är att vitalisera Vallås centrum med ökad aktivitet och trygghet genom mänsklig närvaro hela dygnet. Detaljplanen syftar också till att 150 bostäder tillåts uppföras i Vallås centrum. Fastighetsnämnden har fått ärendet som remiss med sista svarsdatum den 22 december. Fastighetsnämnden har verksamhet i närområdet men har inga synpunkter. s beredning har ingen koppling till fastighetsnämndens verksamhetsplan Samrådshandling med tillhörande detaljplan är framtagen av samhällsbyggnadskontoret på uppdrag av KS 2015/0529. handlagt av drift- och förvaltarenheten. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden har inget att invända mot detaljplanen Valthornet 2, Halmstad. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

6 Fastighetsnämnden (14) FN 110 FN2015/0005 Ekonomisk redovisning Fastighetsnämnden beslutar att lägga den ekonomiska redovisningen med tillhörande helårsprognos till grund för den fortsatta ekonomiska planeringen. Ekonomisk uppföljning har upprättats för perioden januari till och med november 2015 med tillhörande helårsprognos per den 31:e december s beredning Varje nämnd ska månatligen, från och med mars, med undantag av juni och juli, lämna ekonomisk rapport till kommunstyrelsen. Nämnderna ska dessutom vid tre tillfällen under året - per den 30 april (delårsrapport) respektive den 31 augusti (delårsbokslut) samt i samband med årsbokslut göra rapportering till kommunfullmäktige. är berett inom ekonomiavdelningen, samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att lägga den ekonomiska redovisningen med tillhörande helårsprognos till grund för den fortsatta ekonomiska planeringen. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

7 Fastighetsnämnden (14) FN 111 FN2015/0001 Delegationsbeslut Med hänvisning till fastighetsnämndens delegation anmäls följande beslut: - Fastighetskontoret anmäler beslut om bostadsanpassningsbidrag under november Fastighetskontoret anmäler beslut om personalärenden.

8 Fastighetsnämnden (14) FN 112 FN2015/0150 Fastighetsnämndens delegationsordning, revidering Fastighetsnämnden beslutar att godkänna revideringen av delegationsordningen med följande ändringar: - För ekonomiärenden, grupp C, byggnadsentreprenader, ska max 100 basbelopp gälla. Däremot har förvaltningschefen delegation på att starta de projekt där uppdraget kommer från samhällsbyggnadsutskottet, vilket läggs till i delegationsordningen. - Under punkt 1, Upphandling, Grupp C, tas följande text bort: "Exkl UHplan". Delegationsordningen är till för att tydliggöra den kommunala verksamhetens styrning och därmed belysa beslutanderätten i de olika frågorna. Delegationsordning är framförallt ett redskap för fastighetsnämnden och fastighetskontoret i sin helhet. Fastighetsnämnden bestämmer fastighetskontorets beslutanderätt. Handläggare och tjänstemän använder delegationsordningen som ett redskap för att klarlägga sin roll i en enskild sakfråga eller ett visst sakområde. Förvaltningschefen använder delegationsordningen för en övergripande bild av verksamheten och för att samtidigt se sin egen roll i verksamhetens styrning. Delegationsordningen är i behov av att uppdateras. Ändringarna innebär bland annat att vidaredelegeringen inte längre specificeras med titel, utan enbart om vidaredelegering är möjlig eller inte. Vidaredelegering sker istället enligt separat lista, upprättad av förvaltningschef. Vad gäller grupp C föreslår fastighetskontoret att basbeloppen höjs för byggnadsentreprenader, från 100 till 200 basbelopp och övriga inköp, från 15 till 30 basbelopp. I grupp D anges förhyrningar i basbelopp istället för antal år. Fastighetskontoret föreslår att fastighetsnämnden godkänner ändringarna. s beredning har ingen koppling till fastighetsnämndens verksamhetsplan har beretts av fastighetskontorets ledningsgrupp. Samråd med kommunjurist har skett.

9 Fastighetsnämnden (14) togs upp i fastighetsnämnden den 25 november, 96, men bordlades till den 16 december. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att godkänna revideringen av delegationsordningen. sgång S-gruppen ajournerar sig kl. 13:50-14:00. Efter diskussion beslutar fastighetsnämnden att godkänna revideringen av delegationsordningen med följande ändringar: - För ekonomiärenden, grupp C, byggnadsentreprenader, ska max 100 basbelopp gälla. Däremot har förvaltningschefen delegation på att starta de projekt där uppdraget kommer från samhällsbyggnadsutskottet, vilket läggs till i delegationsordningen. - Under punkt 1, Upphandling, Grupp C, tas följande text bort: "Exkl UHplan".

10 Fastighetsnämnden (14) FN 113 FN2015/0151 Ringblommans förskola - återsändande av ärende Fastighetsnämnden beslutar att skicka tillbaka ärendet till kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, att placera två avdelningar ny förskola intill Ringblommans förskola, Andersberg, med anledning av miljö- och hälsoskyddskontorets yttrande. Samhällsbyggnadskontoret beställde den 4 maj 2015 sex nya avdelningar förskola i centrala Halmstad. De sex avdelningarna skulle placeras vid Nyhem, Östergård och Andersberg. Det är en tillfällig lösning med paviljonger. Någon förstudie har inte utförts för att verifiera platsens lämplighet. För att bedöma platsens lämplighet för förskolemiljö vid tomten Halmstad 8:1, krävde miljö- och hälsoskyddskontoret i bygglovsskedet in en bullermätning, samt en markprovtagning, eftersom tomten Halmstad 8:1 ligger i anslutning till en gammal deponi. Bullermätningen visade på hög ekvivalent ljudnivå vid fasad mot bussgatan. Markprovtagningen visade på högt stående grundvatten som dessutom var förorenat av vissa metaller. Då grundvattennivån kan variera med årstid och nederbörd menar miljö- och hälsoskyddskontoret att man bör undvika att schakta i marken så att grundvattnet inte riskerar att komma upp till ytan. Under projekteringsfasen har det också upptäckts att en större elkabel är placerad under/intill den tänkta placeringen av förskolan. Fastighetskontorets förslag till beslut innebär att uppdraget att placera två avdelningar förskola på tomten Halmstad 8:1 avbryts då miljö- och hälsoskyddskontoret, i och med dessa miljöutredningar, i sitt yttrande till byggnadskontoret bedömt att platsen inte är lämplig för förskolemiljö. Fastighetskontoret bedömer att det kan bli svårt att upprätta en förskola på tomten Halmstad 8:1 om inte entreprenörer tillåts att schakta i marken. Grundvattnet ligger på en meter djup och VA-ledningar måste ner på frostfritt djup ca 1-1,5 meter ner i marken. Bullerutredningen har visat att acceptabel ljudnivå överskrids vilket innebär omfattande åtgärder för att klara bullernivåer.

11 Fastighetsnämnden (14) För att klara skyddsavstånd till elkabel i mark krävs en omprojektering av byggnadens placering. En flytt av byggnaden innebär att bullermätningen behöver revideras. Utifrån samtliga problemställningar i projektet anser fastighetskontoret det inte är motiverat att fortsätta projektet. s beredning har beretts av byggteknisk enhet, fastighetskontoret. faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att skicka tillbaka ärendet till kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, att placera två avdelningar ny förskola intill Ringblommans förskola, Andersberg, med anledning av miljö- och hälsoskyddskontorets yttrande. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

12 Fastighetsnämnden (14) FN 114 FN2015/0151 Teknikförskolan - återsändande av ärende Fastighetsnämnden beslutar att ge fastighetskontoret i uppdrag att utreda ärendet vidare. Samhällsbyggnadskontoret beställde den 4 maj 2015 sex nya avdelningar förskola i centrala Halmstad. De sex avdelningarna skulle placeras vid Nyhem, Östergård och Andersberg. Det är en tillfällig lösning med paviljonger. Någon förstudie har inte utförts för att verifiera platsens lämplighet. För att bedöma platsens lämplighet för förskolemiljö vid tomten Halmstad 6:1, krävde miljö- och hälsoskyddskontoret i bygglovsskedet in en buller- och partikelmätning. Bullermätningen visade på för hög ekvivalent ljudnivå på utemiljön, både med och utan bullerdämpande åtgärder. Partikelhalten visade sig ligga på 17µg/m3 luft, vilket överstiger målvärdet 15µg/m3 luft. Fastighetskontorets förslag till beslut innebär att uppdraget att placera två avdelningar förskola på tomten Halmstad 6:1 avbryts då miljö- och hälsoskyddskontoret, i och med dessa miljöutredningar, i sitt yttrande till byggnadskontoret bedömt att platsen inte är lämplig för förskolemiljö. För att sänka andelen partiklar på fastigheten krävs exempelvis åtgärder som att omdirigera trafik, sänka hastighet eller dylikt, vilket inte ligger inom fastighetskontorets åtagande. Bullerutredningen har visat att acceptabel ljudnivå på hela utemiljön överskrids både med och utan bullerdämpande åtgärder. s beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har beslutat att ge fastighetsnämnden i uppdrag att i samverkan med barn- och ungdomsförvaltningen placera paviljong för två avdelningar förskola i anslutning till Teknikförskolan på Nyhem. har beretts inom byggteknisk enhet, fastighetskontoret faller inte inom ramen för MBL.

13 Fastighetsnämnden (14) Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att skicka tillbaka ärendet till kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, att placera paviljong för två avdelningar förskola i anslutning till Teknikförskolan på Nyhem, med anledning av miljö- och hälsoskyddskontorets yttrande. sgång Fastighetsnämnden beslutar att ge fastighetskontoret i uppdrag att utreda ärendet vidare.

14 Fastighetsnämnden (14) FN 115 FN2015/0006 Information - Underhållsplan Förslag från Bo Fridolph (SPI) med anledning av kommunens handlingsplan för hållbar energi. togs att kontoret arbetar fram policy enligt fastighetsnämndens verksamhetsmål Projektredovisning - Personalliggare

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13) Fastighetsnämnden 2015-10-21 1(13) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00 14:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Per Carlsson (FP)

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16) Fastighetsnämnden 2015-11-25 1(16) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00-14:40 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-06-26 1(8) Plats och tid Halmstad Arena, sammanträdesrum Aten, 26 juni 2019 kl. 13:00-14:00. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-12-12 1(11) Plats och tid Svarta Örnshuset, Erik Dahlbergsgatan 2, den 12 december 2018 kl 13:15-14:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-11-14 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 14 november 2018 kl 14:00-15:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-03-27 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 27 mars 2019 kl 14:00-16:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Plats och tid: Scandic Crown, Göteborg, kl. 15:10-17:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD) Fastighetsnämnd 2016-11-23 1(19) Plats och tid Nymansgatan 23, Galgberget, 23 november 2016 kl 14:00- ande Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-08-29 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 augusti 2018 kl 14:00-14:45 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-05-29 1(15) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 maj 2019 kl. 14:00-16:20 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-09-27 1(12) Plats och tid Hotel Skansen i Båstad, 27 september 2018 kl. 09:00-10:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), vice ordförande Ola Johnsson

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2015-11-09 1(7) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:00 ande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Perihan

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-09-06 1(8) Plats och tid: Hotell Torekov, kl 11:00 17:30 Ajournering 12:00-13:00 och 15:45-16:15 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 Räddningsnämnden 2011-05-05 1(5) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monika Björnehammar (M) Anna Carlsson

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2012-03-15 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17)

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl. 13:15-15:50 ande: Eva-Marie Paulsson (S), ordförande Jane Thorell (M) Dan Öjvind Gasstorp (C) Tommy Lundkvist (FP) Nils Werner

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.45 13.00 Beslutande Anki Jarl, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-06-18 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Reino

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2015-01-21 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), vice ordförande Cecilia Öhman

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: ande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Grå Tisdagen den 18 februari 2014, klockan 16:00 16:20 Anna Mörée, ordf. (M) Sven Arne Nilsson (KD) Lars-Olle Tuvesson (S) Sören Rudmer (M) Bengt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2013-03-11 1(8) Plats och tid: Karl XI Servicehus kl 13:30-14:45 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande...

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande... 1(9) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 8.00-14.30 Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum 2014-10-01 Beslutande Lars-Erik Nyström (C) ordförande Markus Lewintus (M) Lisbeth Åkestrand (M) Marcus Ingelsbo

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-04-24 1(18) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 24 april 2019 kl. 14:00-15:40. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10 Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-26 n 1 av 10 Plats och tid: Hotel Skansen Båstad kl. 09:30 ca 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Robert Bengtsson. Sekreterare: Paragrafer 12-17 Gunni Heland. Robert Bengtsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Robert Bengtsson. Sekreterare: Paragrafer 12-17 Gunni Heland. Robert Bengtsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Servicenämnden 2011-03-01 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1, kl 13:30-16:30 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Sherazade Belkaid Nilsson (S) Robert Bengtsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-01-21, kl. 18:30-20:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M)

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S) PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Långön, Folkets Hus, kl 17:15-18:25 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Tid och plats 5 mars 2019, kl. 13:00 15:15 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 18-33 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Snöstorp, Rådhuset Halmstad, onsdagen den 30 januari 2019 kl 15.15-17.45 ande Ledamöter Anna Fallkvist, (M), Ordförande Leif Grenlund, (S), Vice ordförande Anne-Maria

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14)

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Plats och tid Katrineholmssalen, Safiren, Katrineholm, kl. 14.30 16.45 Ajounering kl. 15.40-15.50 ande Tjänstgörande Ersättare Ove Melin, ordförande (s), Matti Turunen (s),

Läs mer

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M)

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M) Servicenämnden 2016-02-08 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:30 ande: Övriga deltagande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-6 2 1 Information och överläggningar...5 2 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 3 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2017-2019...7 4 Digital agenda för utbildningsnämnden...9

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2015-12-15 102-107

Protokoll. Utbildningsnämnden 2015-12-15 102-107 Utbildningsnämnden 102-107 2 102 Information och överläggningar......5 103 Remiss från Kommunstyrelsen - Kvalitetsstrategi för Alingsås kommun...6 104 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2016-2018...8

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-01-07, kl 13.00 15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström,

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87 SOCIALNÄMNDEN 2016-12-07 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-04-26 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 april 2017 kl 13:15-16:10. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden Kulturnämnden 2012-06-27 1(11) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl 15:15-16:20 ande: Lena Ekman (M), ordförande Eva-Marie Paulsson (S) Dan Öjvind Gasstorp (C) Anna Ohlsson (S) Tommy Lundkvist

Läs mer