Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Fastighetsnämnd (14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 14 november 2018 kl 14:00-15:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Anders Blomqvist (L) Urban Landström (S) Peter Vencel (S) Pierre Håkansson (C) Ersättare Magnus Hedman (KD) Rose-Marie Jönsson (S) Övriga deltagare Bo Lindmark, Ulrika Ståhl, Martin Zetterman, Kerstin Lorick, Malin Östlund samt Sofia Lyberg. Justeringsplats Fastighetskontoret Nymansgatan 23 Paragrafer Justeringsdag 28 november 2018 Sekreterare... Sofia Lyberg Ordförande... Carl-Johan Berthilsson Justerare... Kent Gustafsson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Fastighetsnämnd Datum då anslaget sätts upp 29 november 2018 Datum då anslaget tas ned 23 december 2018 Förvaringsplats för protokollet Fastighetskontoret, Nymansgatan 23 Underskrift Sofia Lyberg

2 Fastighetsnämnd (14) Ärenden FN 74 Dnr FN Val av protokollsjusterare... 3 FN 75 Dnr FN Godkännande av dagordning... 4 FN 76 Dnr FN 2018/00118 Fastighetsnämndens ställningstagande till bildandet av Alets naturreservat och detaljplan för del av Halmstad 1:1, m.fl FN 77 Dnr FN 2017/00039 Skador på fastighet, om- och tillbyggnad av Linehedsskolan... 7 FN 78 Dnr FN 2018/00122 Fastighetsnämndens verksamhetsplan FN 79 Dnr FN 2018/00006 Ekonomisk redovisning FN 80 Dnr FN 2018/00004 Redovisning av delegationsbeslut FN 81 Dnr FN 2018/00007 Information FN 82 Dnr FN 2018/00130 Delegering till fastighetsnämndens ordförande att teckna hyresavtal för kontorslokaler... 13

3 Fastighetsnämnd (14) FN 74 Dnr FN Val av protokollsjusterare Jämte ordföranden (M) utses Kent Gustafsson (S) att justera protokollet.

4 Fastighetsnämnd (14) FN 75 Dnr FN Godkännande av dagordning Fastighetsnämnden godkänner dagordningen för den 14 november 2018.

5 Fastighetsnämnd (14) FN 76 Dnr FN 2018/00118 Fastighetsnämndens ställningstagande till bildandet av Alets naturreservat och detaljplan för del av Halmstad 1:1, m.fl. Fastighetsnämnden har inga invändningar mot bildandet av Alets naturreservat och detaljplanen för del av Halmstad 1:1 m.fl. Ärendet Huvudsyftet med detaljplanen är att möjliggöra ett bildande av Alets naturreservat. Detaljplanen syftar till att upphäva delar av gällande detaljplaner för att möjliggöra en reservatsbildning. Den syftar också till att skapa en vändplan i slutet av Gentoftevägen och en besöksanläggning med informations- och servicebyggnader för Alets naturreservat. Alets naturreservat är det första kommunala naturreservatet. Området ligger centrumnära, därför värnas och förhöjs både områdets naturvärde och närrekreationsvärde genom att tillåta småskalig nybyggnation för besökare. Planförslaget bidrar till ekosystemtjänster och stärker biologisk mångfald i Alet. Detaljplanen medger byggrätt till en befintlig återvinningsstation, samt en tillkommande besöksanläggning, preciserad som informations- och servicebyggnader för Alets naturreservat. Delar av gällande detaljplaner som medger byggrätt för flerbostadshus inom planområdet kommer att upphävas. Del av kvartersmark utmed Gentoftevägen övergår till kvartersmark för besöksändamål i Alets naturreservat. Området i gällande detaljplan som angivits som parkeringsplatser i anslutning till Gentoftevägen ändras till Gata och utökas något söderut mot Aleskogen för att anordna en trafiksäker vändplan i Gentoftevägens ände. Fastighetsnämnden har fått ärendet som remiss med sista svarsdatum den 29 november Fastighetskontoret förslår att fastighetsnämnden lämnar remissvar utan invändningar mot bildandet av Alets naturreservat och dess detaljplan. Ärendets beredning Ärendet är på fastighetskontoret berett inom fastighetsavdelningen. Ärendet faller inte inom ramen för MBL.

6 Fastighetsnämnd (14) Förslag till beslut Fastighetsnämnden har inga invändningar mot bildandet av Alets naturreservat och detaljplanen för del av Halmstad 1:1 m.fl. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

7 Fastighetsnämnd (14) FN 77 Dnr FN 2017/00039 Skador på fastighet, om- och tillbyggnad av Linehedsskolan 1. Fastighetsnämnden beslutar att fastighetskontoret fortsätter med projektet enligt plan samt säkerställer att skadorna inte förvärras. Fastighetskontoret ska inkomma med redovisning angående sin syn på ansvarsfrågan, kostnadsuppskattning för samtliga åtgärder samt teknisk lösning. 2. Fastighetsnämnden beslutar att informera kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott om att de uppkomna skadorna kan medföra en kostnadsökning i projektet, beroende på ansvarsfrågan, och att den inte täcks i nuvarande budget, samt att projektet riskerar att försenas. Ärendet Under projektets gång har det uppdagats skador på befintlig del av skola. Skadorna måste åtgärdas för att skolan ska kunna ta den delen i bruk. De skador som uppdagats är: Asbests i takkonstruktionen. Vattenskador i stor del av bottenplattan samt i vissa väggar Ärendets beredning Ärendet är berett inom bygg- och projektavdelningen på fastighetskontoret. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden beslutar att fastighetskontoret fortsätter med projektet enligt plan samt säkerställer att skadorna inte förvärras. Fastighetskontoret ska inkomma med redovisning angående sin syn på ansvarsfrågan, kostnadsuppskattning för samtliga åtgärder samt teknisk lösning. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag med tillägget att informera kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott om att de uppkomna skadorna kan medföra en kostnadsökning i projektet, beroende på ansvarsfrågan, och att den inte täcks i nuvarande budget, samt att projektet riskerar att försenas.

8 Fastighetsnämnd (14) FN 78 Dnr FN 2018/00122 Fastighetsnämndens verksamhetsplan Fastighetsnämnden antar verksamhetsplanen för , innehållande verksamhetsmål, internbudget samt internkontrollplan. Ärendet Enligt visionsstyrningsmodellen ska varje nämnd och bolag fastställa en verksamhetsplan med internbudget. Fastighetskontoret har med utgångspunkt från kommunstyrelsens anvisningar tagit fram ett förslag till verksamhetsplan. Denna ska sedan utgöra underlag för rapportering på delårs- och årsbas. Internt i respektive förvaltning utgör verksamhetsplanen en grund för arbetsplaneringen. Under 2018 genomfördes val till riksdag, kommun och landsting. Detta påverkar arbetet med kommunens styrdokument Planeringsdirektiv med budget. Den 28 november 2017, KS 300, beslutades att en annan arbetsmetodik skulle tillämpas för valåret 2018 och planeringsdirektiv med budget jämfört med de senaste två valåren 2010 och Kommunchefen fick i uppdrag att ta fram ett ännu mer genomanalyserat och komplett underlag, inkluderande förslag på ekonomiska anslag och prioriteringar, för det politiska arbetet med planeringsdirektiv med budget som antas i december månad Kommunchefens underlag färdigställdes i maj 2018 och presenterades för politiken så att de politiska partierna och grupperingarna gavs möjlighet att analysera och arbeta med materialet under en längre period. Nämnder och styrelser uppmanas att planera sin verksamhet för 2019 och åren därefter utifrån den ekonomiska och verksamhetsmässiga plan som presenterats i planeringsdirektiv med budget , samt beakta de övergripande ekonomiska och verksamhetsmässiga förutsättningar som presenterades i kommunchefens underlag i maj Nämnderna ska besluta om en preliminär verksamhetsplan för 2019 (med planering för perioden ) i november 2018, men att kompletteringar utifrån antaget planeringsdirektiv med budget kan göras fram till och med februari 2019 då slutliga verksamhetsplaner behöver beslutas. Fastighetskontoret föreslår att fastighetsnämnden fastställer förslaget till verksamhetsplan för

9 Fastighetsnämnd (14) Ärendets beredning Verksamhetsmålen har arbetats fram i samarbete med all personal på fastighetskontoret på en gemensam förvaltningsdag, samt med fastighetsnämnden på planeringsdagar. Verksamhetsplanen ska tas upp i fastighetskontorets samverkansgrupp. Förslag till beslut Fastighetsnämnden antar verksamhetsplanen för , innehållande verksamhetsmål, internbudget samt internkontrollplan. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

10 Fastighetsnämnd (14) FN 79 Dnr FN 2018/00006 Ekonomisk redovisning Fastighetsnämnden godkänner den ekonomiska redovisningen, med tillhörande helårsprognos. Ärendet Ekonomisk uppföljning har upprättats för perioden januari till och med oktober 2018 med tillhörande helårsprognos per 31:e december 2018 Ärendets beredning Ärendet är berett av ekonomiavdelningen på samhällsbyggnadskontoret. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden godkänner den ekonomiska redovisningen, med tillhörande helårsprognos. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

11 Fastighetsnämnd (14) FN 80 Dnr FN 2018/00004 Redovisning av delegationsbeslut Fastighetsnämnden lägger redovisningen av delegationsbeslut till handlingarna. Ärendet Följande anmäls till fastighetsnämnden: om bidrag för bostadsanpassning oktober 2018 Förslag till beslut Fastighetsnämnden lägger redovisningen av delegationsbeslut till handlingarna. sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

12 Fastighetsnämnd (14) FN 81 Dnr FN 2018/00007 Information Ärendet PCB Projektredovisning Visning VR-studio

13 Fastighetsnämnd (14) FN 82 Dnr FN 2018/00130 Delegering till fastighetsnämndens ordförande att teckna hyresavtal för kontorslokaler Fastighetsnämnden ger ordförande Carl-Johan Berthilsson (M) i uppdrag att teckna hyresavtal för lokaler för den kommunala förvaltningsorganisationen inom ramen för en årshyra av högst 7,5 miljoner kronor. Ärendet Arbetsmiljön i Rådhuset har i takt med att förvaltningarna vuxit ifrågasatts. Flera anställda delar rum där ventilationen är avsedd för en person. Totalt finns 170 kontorsplatser i Rådhuset där det i dagsläget arbetar 230 personer. För att lösa situationen på ett hållbart sätt har kommunledningsförvaltningen letat alternativa kontorslokaler med syftet att kunna flytta ut viss verksamhet från Rådhuset, vilket kan frigöra yta för de delar som sitter kvar. Efter att ha tittat igenom vilka möjliga kontorslokaler som finns tillgängliga har man kunnat identifiera totalt ca 5000 kvm där förutsättningslösa samtal hållits med fastighetsägare. För att säkerställa att de lokaler som behövs för verksamheteten inte hyrs ut till annan verksamhet behöver kommunen agera snabbt. Kommunstyrelsen har därför den 6 november 2018, KS 293, beslutat att delegera åt kommundirektör att besluta om att säkerställa tillräckliga lokaler för den kommunala förvaltningsorganisationen inom ramen för en årshyra av högst 7,5 mkr. Med anledning av den skyndsamma hanteringen behöver fastighetsnämnden delegera till ordförande Carl-Johan Berthilsson (M) att teckna hyresavtal, då fastighetsnämndens beslut i december inte kan avvaktas. Ärendets beredning Ärendet är berett inom fastighetsavdelningen på fastighetskontoret. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Fastighetsnämnden ger ordförande Carl-Johan Berthilsson (M) i uppdrag att teckna hyresavtal för lokaler för den kommunala förvaltningsorganisationen inom ramen för en årshyra av högst 7,5 miljoner kronor.

14 Fastighetsnämnd (14) sgång Fastighetsnämnden beslutar enligt fastighetskontorets förslag.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-12-12 1(11) Plats och tid Svarta Örnshuset, Erik Dahlbergsgatan 2, den 12 december 2018 kl 13:15-14:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-03-27 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 27 mars 2019 kl 14:00-16:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-06-26 1(8) Plats och tid Halmstad Arena, sammanträdesrum Aten, 26 juni 2019 kl. 13:00-14:00. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD) Fastighetsnämnd 2016-11-23 1(19) Plats och tid Nymansgatan 23, Galgberget, 23 november 2016 kl 14:00- ande Ledamöter Carin Söderberg (S), ordförande Ola Johnsson (M) Per Carlsson (L) Magnus Hedman (KD)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-08-29 1(14) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 augusti 2018 kl 14:00-14:45 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (14) Fastighetsnämnden 2015-12-16 1(14) Plats och tid: Tullhuset, Strandgatan 1, kl. 13:10-14:45 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande, 112-115 Ola Johnsson (M) Kent

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2018-09-27 1(12) Plats och tid Hotel Skansen i Båstad, 27 september 2018 kl. 09:00-10:00 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), vice ordförande Ola Johnsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-05-29 1(15) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 29 maj 2019 kl. 14:00-16:20 ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13) Fastighetsnämnden 2015-10-21 1(13) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00 14:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Per Carlsson (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (16) Fastighetsnämnden 2015-11-25 1(16) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00-14:40 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Fastighetsnämnd 2019-04-24 1(18) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Galgberget, 24 april 2019 kl. 14:00-15:40. ande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), ordförande Carin Söderberg (S), 1:e

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Snöstorp, Rådhuset Halmstad, onsdagen den 30 januari 2019 kl 15.15-17.45 ande Ledamöter Anna Fallkvist, (M), Ordförande Leif Grenlund, (S), Vice ordförande Anne-Maria

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Valnämnden 2018-05-07 1(10) Plats och tid Stationsgatan 64, 7 maj 2018 kl 16:50-17:53 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Ante Hultin (S), 1:e vice ordförande Cassandra Bäckström (M) Homa

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-02-27 1(14) Plats och tid Halmstads teater, Esaias Thorén, 27 februari 2018 kl 09:00-16:10 ande ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Yngve Kihlberg (C) Sofia Levin (S) ( 37-39)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Fastighetsnämnden 2015-09-30 1(19) Plats och tid: Scandic Crown, Göteborg, kl. 15:10-17:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Kungen, Kungsgatan Halmstad, onsdagen den 27 februari 2019 kl 08.00-12.00 ande Ledamöter Anna Fallkvist, (M) Leif Grenlund, (S) Anne-Maria Smedberg, (M) Lenita Strandberg,

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Valnämnden 2018-02-12 1(16) Plats och tid Valkansliet, Stationsgatan 64-12 februari 2018 kl 16:00-18:08 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Ante Hultin (S), 1:e vice ordförande Anders Eriksson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 februari 2018 kl. 11.00 - ajournering 11.40-11.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Conny Tyrberg (C)

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2017-02-22 1(17) Plats och tid Stadsbiblioteket, Klarasalen, 22 februari 2017 kl 13:15 15:40 ande Ledamöter Sven Palmkvist (M), Ordförande Stefan Hansson (S), Vice ordförande Bertil Nilsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03 Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 3 juni 2015 kl. 8.15 8.40 Beslutande Tomas Kronståhl (S), ordf. Mats Hugosson (C) Gunnar Jansson (S) Harald

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabschef Kristin Åberg Nilsson, T.f. fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(8) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.33 20.00 Paragrafer 22-28 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve

Läs mer

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm 1(5) Plats och tid Lokal Oskarström, 3 oktober 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie

Läs mer

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl. 16.30-17.10 1 (9) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Thim

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:05 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2015-02-09 1(11)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2015-02-09 1(11) Servicenämnden 2015-02-09 1(11) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00 15:15 ande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Robert

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman 1(8) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 3 september 2019 kl 08:30-08:51 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Kerstin Ljungkvist (-),

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor 1(9) Miljönämnden Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:30-18:30 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Tornebjer Torslid (S), Ordförande Jan-Ove Berntsson (S), 1:e vice ordförande Angelica Lundgren Bielinski

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret Sydosts årsstämma

147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret Sydosts årsstämma 1(1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2019-05-20 144 Fastställande av dagordning 145 Kommunledningsförvaltningen informerar 146 Information om budget 2020 147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll H3lmSt3fl 2019-02-25 1 (13) Plats och tid Arena, Athen, 25 februari 2019 kl 13:30-16:30 ande Ledamöter Håkan Björklund (C), Ordförande Micael Nilsson (S), 1:e vice ordförande Jan Prytz (M) Erika Olivares

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-03-28 1(13) Plats och tid Castler, BAS, 28 mars 2019 kl 09:00 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Linda Marie Carlström (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1151 Plats och tid Lokal Oskarström, 13 juni 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Tony Stané

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2017-04-26 1(19) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 26 april 2017 kl 13:15-16:10. Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Michael

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP)

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Aranäsgymnasiet Klockan 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

... Karin Haglund. ... Jan Stefanson (KD) ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Karin Haglund. ... Jan Stefanson (KD) ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket,, kl. 09:00 11:08 Ajournering 10:10-10:20 ande Ledamöter Jan Stefanson, ordförande (KD) Martin Normark, 1:a vice ordförande (L) Camilla Janson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2019-10-28 1(16) Plats och tid Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412, 28 oktober 2019 kl 13:15-14.45 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Michael

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

Kulturförvaltningens kontor

Kulturförvaltningens kontor Kulturnämnden 2016-10-26 1(16) Plats och tid Scandic Hallandia, 26 oktober 2016 kl 13:15-14:30 ande Ledamöter Sven Palmkvist (M), Ordförande Stefan Hansson (S), Vice ordförande Ann-Sophie Uvenfeldt Cordes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-03-28 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer (S) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda 1(8) Plats och tid Våraskruv, Åseda, tisdagen den 30 april 2019 kl 08:35-09:02 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Anders Ljungkvist (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (11)

Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden 2015/11 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-18:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Strandberg (S), vice ordförande, tjänstgör

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(9) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 10.00 12.10 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Tranholmen, Mörby Centrum, kl. 18.00 19.05 Paragrafer 12 20 Beslutande Isabella Hökmark, ordförande (M) Margareta Sandell (L) tjg ers Kristin Eriksson, 2:e vice

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Blad Kommunstyrelsens ekonomiutskott 2013-10-29 29 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00- Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande Lena Karlsson (s) Peter Manner (v) Leif Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Blosset, onsdagen den 24 januari 2018 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer