Dagordningen godkändes. Övriga frågor: Per Lundgren lyfter vårdplatssituationen inom NU-sjukvården och hur vi kan lösa den.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordningen godkändes. Övriga frågor: Per Lundgren lyfter vårdplatssituationen inom NU-sjukvården och hur vi kan lösa den."

Transkript

1 Närvarande Lena Johansson Nina Roos Maj Lätto Bo Lundgren Charlotta Wilhelmsson Lena Mossberg Carina Hansson Torbjörn Erneholm Tove Holmgren Marianne Laiberg Magnus Kronvall, t.o.m punkt 10. Anti Stridsman Per Lundgren Adj. Maria Fredriksson, kansli Adj. Amira Donlagic, kansli Förhindrade Ulrika Holmkvist Nina Roos Adj. Brita Lindahl, kansli 1. Godkännande av dagordning, anmälan övriga frågor. Dagordningen godkändes. Övriga frågor: Per Lundgren lyfter vårdplatssituationen inom NU-sjukvården och hur vi kan lösa den. 2. Föregående minnesanteckningar. Lades till handlingarna. Beslutspunkter 1. Mallar för uppdragsbeskrivning och utvecklingsarbete Ledningsgrupp ställer sig bakom att arbeta utifrån utsänt förslag vilket får utvärderas under vägen. 2. Ärendegång Ledningsgrupp ställer sig bakom att arbeta utifrån utsänt förslag vilket får utvärderas under vägen. 3. Representant Länssamverkan, Äldre Länssamverkan Äldre har sett över representationen från huvudmännen vilket har sett olika ut. Syftet med att se över representationen är att målet om en bra och sammanhållen vård ska kunna uppnås. Förslaget är att varje vårdsamverkansområde representeras av tre personer; en från kommun, primärvård och sjukhus. Vårdsamverkan Fyrbodals förslag är: Kommun: Maj Lätto, socialchef Tanum kommun Primärvård: Ulrika Holmqvist, Primärvårdschef Närhälsan. Sjukhus: Anti Stridsman, samordnare akutmedicinklinik.

2 Ledningsgruppen ställer sig bakom ovanstående förslag till representationen i Länssamverkan Äldre. 4. Förvaltning Koordinatorerna färdigställt förslag med tillhörande rutiner för kommuner, sjukhus, vårdcentral. Ledningsgruppen beslutar att göra en remissrunda till MAS nätverket och därefter beslut nästa ledningsgruppsmöte. 5. Representantskap Ledningsgruppen Nya ledamöter tillkommit i ledningsgruppen. Privata vårdcentraler i Fyrbodal representeras av Tove Holmgren, verksamhetschef VC Nordstan Vänersborg. Per Lundgren, chefsläkare NU sjukvården. Anti Stridsman, samordnare akutmedicinklinik NU sjukvården. Ordförandeskap diskuteras enligt stadgarna val av ordförande varje år. Rimligt att byta ordförandeskap relativt ofta utifrån att det är en samverkansorganisation, samtidigt är ett år en kort tid. Rimligt att inneha ordförandeskapet två år. Mötet väljer Lena Johansson som ordförande även Därefter tar primärvården över ordförandeskapet Organisationsplacering Samverkande sjukvård Amira Donlagic redogör för organisationsbilden som har börjat sjunka in i verksamheter men fortfarande upplevs den inte helt tydlig. De nya Närsjukvårdsgrupperingar börjar ta form och många av de mindre kommunerna har inkommit med namn på ordförande och vice ordförande. Samverkande sjukvård ett samverkansområde som ska införlivas i Vårdsamverkan Fyrbodal. Ledningsgrupp vuxna blir ledningsgrupp för samverkande sjukvård. Förslag är att samverkande sjukvård under 2016 arbetar vidare med sina befintliga grupperingar men ledningsgruppen blir nytt. Kommunrepresentation i arbetsgruppen samverkande sjukvård bör också ses över, i nuläget bara en kommunrepresentant. Charlotta Wilhelmsson informerar om att det har diskuterats med projektledare för Samverkande sjukvård och att detta får de utveckla tillsammans. Att Samverkande sjukvård arbetsgrupp ska gå över i beredningsgruppen för personer med sammansatta vård och omsorgsbehov blir svårt att genomföra direkt under 2016 utan det behövs en successiv överföring och under tiden behöver Samverkande sjukvård göra sig redo att kunna utveckla nya projekt. Organisatoriskt får Samverkande sjukvård ligga direkt under presidiet- tydligt utmärkt att de skiljer sig från övriga beredningsgrupper. Förtydliga i förslag till mötesstruktur så att samverkande sjukvård får en egen punkt på dagordningen. Det lyfts fram att projektledare för Samverkande sjukvård bör ingå i beredningsgruppen personer med sammansatta vård och omsorgsbehov för att få sammanhang och framtida utvecklingen av att inkludera Samverkande sjukvård under den beredningsgruppen. 7. Fastslå datum för LG 2016:

3 5/ / kan inte: Maj L, Lena M, Ulrika H ( kan ej, hitta ny tid ) 27/ kan inte: Magnus K 16/ kan inte: Ulrika (kan ej, hitta ny tid) 11/ Datum i april får ändras via ny doodle förfrågan och mötet i september får ändras under mötet i april 2016 när vi har alla representanter på plats. Övriga datum gäller. Diskussionspunkter 8. Omsorgskoordinatorer involvering av berörda parter på tidigare stadium Kommunerna har upplevt att det gått för snabbt framåt, de har fått information men inte varit så delaktiga. Önskvärt att arbeta utifrån processkartläggning där alla berörda involveras. Inkludera riskbedömning som är en förutsättning för framgång. Detta utifrån att ingående parter behöver förbereda sig och skapa förutsättningar inom sina organisationer för förändringen. NU sjukvården ber om ursäkt och instämmer med ovanstående. Omsorgskoordinatorer startade i november på NÄL akutmottagning och arbetssättet är inhämtat från Mölndal och andra akutmottagningar i regionen använder sig av detta arbetssätt. Sköra äldre, mångsökande patienter som inte har medicinska skäl för inläggning ska fångas upp av omsorgskoordinatorer som tar kontakt med vårdcentraler eller kommunen för vidare uppföljning av patienten på hemmaplan. Detta är regionalt uppdrag med medel för 2017 därefter utvärdering. 9. Arbetsgruppen läkemedel, samlat och tydlig ordinationsunderlag Amira Donlagic ger lägesrapport hur långt arbetsgruppen har kommit med sitt förslag, se bildspelet för närmare presentation nedan en sammanfattning: Uppdrag till arbetsgruppen: Lämna förslag till arbetssätt för tydligt och samlat ordinationsunderlag för vårdtagare inskrivna i kommunal hälso- och sjukvård med ett övertaget läkemedelsansvar. Arbetet sker i dialog med PV/NU gruppen inom NU sjukvårdens upptagningsområde. Arbetet utgör även ett delmoment i rutin för förstärkt utskrivningsprocess från slutenvård. Konklusion av arbetsgruppens arbete: Detta är vi överens om: Arbetsgruppen är överens om att följsamheten kring de RMR för läkemedelsgenomgångar och läkemedelsberättelse behöver förbättras och är en mycket viktig del i patientsäkerhetsarbetet. Pascal används till patienter som uppfyller RMR för dosexpedition Detta är vi inte överens om: Arbetsgruppen har i nuläget inte kunnat enas om att framföra ett förslag till gemensamt ordinationsunderlag: Primärvården kan på grund av riskerna för patientsäkerheten inte stå bakom förslaget att alla patienter med ett kommunalt övertaget läkemedelsansvar ska förskrivas i Pascal.

4 Kommunerna kan på grund av patientsäkerheten inte stå bakom förslaget med att ett särskilt, separat, samlat ordinationsunderlag används till de fristående förpackningarna hos Pascal-patienterna och till alla ordinationer hos patienter som inte har Pascal. NU-sjukvården anser att man borde fortsätta att utveckla det arbete som pågår med Pascal men ställer sig heller inte helt emot den listan som primärvården föreslår. Nästa steg är dialog med PV-NU gruppen och Ledningsgruppen förordar att arbetsgruppen tar in patientsäkerhetsenheten från Regionen. Förslaget som arbetsgruppen kommer fram till ska framställas utifrån processbeskrivning och en riskanalys ska göras. Informationspunkter Ren information till ledningsgruppen kommer hädanefter att utsändas som informationsbrev tillsammans med kallelse inför möten och brevet kommer att inkluderas i minnesanteckningar. 10. Bemanning kansliet Rekryteringsprocessen av tjänsten enhetschef för kansliet är färdig där arbetsgivaregruppen tillsammans med medarbetar och fackliga representanter har valt att erbjuda Amira Donlagic tjänsten som har tackat ja och tillförordnad tjänst går över i tillsvidare tjänst. 11. Kartläggning från MAS:ar (Medicinskt Ansvariga Sjuksköterskor i kommuner) Carina Fors, MAS Melleruds kommun redogör för kartläggningen som visar hur vårdövergångarna upplevs från kommunhåll, dvs när patienten kommer hem. Önskvärt från MAS nätverket är att även sjukhuset kunde göra samma sak. I Fyrbodal genomförs enkäten för andra året. Trollhättan har gjort egen undersökning i tre år. Chefsläkare tar med sig resultatet och önskvärt är att resultatet delas upp på vårdavdelningar för att direkt kunna gå till berörd avdelning. Bildspelet med uppdelningen på avdelningar bifogas minnesanteckningarna. Chefläkare rapporterar att förändringar har skett men det finns mycket annat som behöver förändras som NU sjukvården arbetar med. Ett exempel är att nu är det krav att preliminära läkarepikriser skrivs inom hela NU sjukvården. Mötet anser att när det gäller brister i läkemedelshanteringen d.v.s. fel styrka, ordinationer som inte stämmer ska det vara nollvision. Nu sjukvården rapporterar från regiongemensamma möte med chefsläkare som diskuterat avvikelsehanteringen och trögheten med att få återkoppling behöver arbetas bort. 12. Samverkande sjukvård Maria Klingberg presenterar vad Samverkande sjukvård bör fokusera på nästa år, vad som ska ligga i verksamhetsplanen 2016, se bifogat bildspel. Det kommer fram att projektgruppen behöver förstärkas med kommunrepresentanter. Jan Erik W meddelar att Färgelanda kommun önskar gå med i Samverkande sjukvård. Maria K undrar om ledningsgruppen önskar att något annat ska ingå i verksamhetsplanen. Mötet lyfter fram att det borde ske återrapportering till ledningsgruppen där statistik är en del men projektledare tillsammans med kansliet får utforma rapporterna.

5 13. Gemensam utvärdering sommarplanering Charlotta W och Amira D fick i uppdraget att genomföra utvärderingen av sommarenkäten. Charlotta redovisar svaren som kommit in från enkäter. Detta är litet underlag som ger en positiv bild av sommarsamverkan. Sammanfattningsvis: Sommarsamverkan via Lync (eller nu Skype) upplevs ha gett viss effekt Sommarsamverkan via Lync ska fortsätta Vissa saker kan förbättras t ex struktur och innehåll på mötena Ökad delaktighet från primärvården efterfrågas De som själva deltar är mer positiva går detta att utveckla? Ledningsgruppen tycker att sommarplaneringen ska utvecklas efter inkomna synpunkter och genomföras även nästa sommar Övriga frågor Vårdplatssituation inom NU sjukvården och hur ska vi lösa den? Chefläkare rapporterar att läget med vårdplatser inom NU sjukvården är väldigt ansträngt och samma bild delas även med andra sjukhus i Regionen. Sjukhusen vet inte vad som har hänt, svårt att hitta orsak till detta. Chefläkare har mandat att se över vårdplatssituationen och överbeläggningar är mer regel än undantag. I hans förslag till sjukhusdirektören ligger det att NU sjukvården behöver öppna upp fler vårdplatser. Det är en del utskrivningsklara patienter som inte kommer hem vilket motsvarar ca tre vårdavdelningar. Chefläkare Per Lundgren förklarar att han har skickat ut ett brev till kommunerna i vädjan om att hitta lösningar på problemet. Han har fått svar från nästan alla kommuner. Frågan är hur ska vi lösa den här gemensamma frågan? Det konstateras att kommunerna gör sitt yttersta att få hem patienter, vårdplatser i vissa kommunerna har utökats men det behövs mer långsiktiga lösningar. Mötet lyfter fram att problemet kommit fram till en brytpunkt där frågan behöver lyftas gemensamt av sjukhus, vårdcentraler och kommuner till politiker. Kommunikationen mellan vårdplaneringsenheten på sjukhuset, kommunerna och vårdcentralerna behöver ses över. Tillgängligheten till varandra behöver ses över. Det rapporteras att idag ser det olika ut. Frågan hinner inte diskuteras klart pga. tidsbristen men får följas upp vid nästa möte. Kontentan är att vi sitter i samma situation, vi har ökad befolkning, allt mer sjuka äldre och svårt sjuka som vårdas i hemmet. 15. Ärenden till nästa möte Uppföljning av ovanstående övrig fråga. Vid anteckningar Amira Donlagic

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan 2016-11-11 Närvarande: Kommun Lena Mossberg, socialchef Bengtsfors. Maj Lätto, socialchef Tanum. Region Norra hälso- och sjukvårdsnämnd Marianne Laiberg,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan 2016-05-27 Närvarande: Lena Johansson, förvaltningschef, omsorg, Trollhättan. Ordförande. Maj Lätto, socialchef Tanum. Malin Krantz, socialchef Uddevalla.

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna Vänersborg 2017-04-07 Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor. Dagordningen godkändes och tre övriga frågor anmäldes. 2. Föregående minnesanteckningar.

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna 2016-06-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkänns och två övriga frågor anmäls. - Nominering till bemanning av regional arbetsgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

2015-09-09 Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Vänerparken Vänersborg, FoUU-enheten, lokal Bohuslän 08:30-12:00

2015-09-09 Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Vänerparken Vänersborg, FoUU-enheten, lokal Bohuslän 08:30-12:00 2015-09-15/ MF Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Carina Hansson (ersätter Marianne Laiberg), Anti Stridsman (ersätter Ann-Sofie Rundberg), Amira Donlagic (ordf.), Maria Fredriksson Maria

Läs mer

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal Vänersborg 2016-01-20 Närvarande Region NU-sjukvården Majvor Martinsson, områdeschef område 3, Barnmedicin och Barn och ungdomspsykiatri, Trollhättan. Per Lundgren, chefläkare Trollhättan. VG PV (primärvård)

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg

Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg 2016-04-25 Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-05-22. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Gunnar Erlandsson, Maj Lätto, Bo Lundgren,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 2018-02-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkändes. 2. Val av ordförande/vice ordförande 2018 Ordförande/viceordförandeskapet

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Sven Bergelind, Karin Hallberg, Eva Källén, Inger

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013-12-18. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta Wilhelmsson, Bo Lundgren,

Läs mer

/mb. Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

/mb. Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Marianne Laiberg, Magnus Kronvall, Lars Wiklund, Gunnar

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Maria Fredriksson, Brita Lindahl, Maria Bruhn (ordf.) Förhindrade: Marianne Laiberg, Magnus Kronvall och Anette Forsberg Minnesanteckning Ledningsgruppens

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Gunnar Erlandsson, Maj Lätto, Bo Lundgren,

Läs mer

Ordförande hälsar Ann-Sofie Rundberg, stabschef NU sjukvården, välkommen till Vårdsamverkan Fyrbodals ledningsgrupp.

Ordförande hälsar Ann-Sofie Rundberg, stabschef NU sjukvården, välkommen till Vårdsamverkan Fyrbodals ledningsgrupp. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-02-20. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Gunnar Erlandsson, Maj Lätto- Karlsson, Charlotta

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Närvarande: Gunnar Erlandsson (ordf.), Anna-Karin Lindblom, Stina Leander, Christina Olsson, Margareta Wårlén, Camilla Henricson,

Läs mer

Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal

Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal Fyrbodals Kommunalförbund: Charlotta Wilhelmsson Socialhandläggar/beredningsansvarig Rehab chefer: Margot Stelling Munkedal, margot.stelling@munkedal.se,

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland , Medborgarkontoret Färgelanda

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland , Medborgarkontoret Färgelanda Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2015-03-09, Medborgarkontoret Färgelanda Närvarande: Gunnar Erlandsson (ordf.), Anna-Karin Lindblom, Lena Mossberg, Stina Leander, Monica Birgersson, Christina

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan Gemensamma spelregler för ledningsgruppen antagna 2018-02-02 Prioritera deltagande i möten. Vara förberedd. Mandat/tydlighet för vad man svarar för. Helhetsperspektiv, gemensamma nyttan. Respekt (roller,

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Magnus Kronvall, Brita Lindahl, Maria Fredriksson, Maria Bruhn (ordf.). Anette Forsberg och Ulla Arwidsson punkt 2-4. Förhindrade: Marianne Laiberg

Läs mer

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta Wilhelmsson, Maj Lätto-Karlsson, Anders Fischer, Gunnar Erlandsson, Ulrika

Läs mer

Dalslandsrummet, Mellerud

Dalslandsrummet, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2013-04-15, Dalslandsrummet, Mellerud Närvarande: Henry Einestedt (ordf.), Gunnar Erlandsson, Mona Lundahl Davies, Carina Johansson, Stina Leander, Christina

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Gemensamma spelregler för ledningsgruppen antagna 2018-02-02 Prioritera deltagande i möten. Vara förberedd. Mandat/tydlighet för vad man svarar för. Helhetsperspektiv, gemensamma nyttan. Respekt (roller,

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-05-27, Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Maria Ljungberg, Eva Källén, Annelie Örtendahl, Anita Alvång,

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Marianne Laiberg, Magnus Kronvall, Brita Lindahl, Maria Fredriksson, Maria Bruhn (ordf.) Förhindrade: Anette Forsberg Minnesanteckning Ledningsgruppens

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Elffröken, kommunhuset, Lilla Edet

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Elffröken, kommunhuset, Lilla Edet Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2013-05- 27, Elffröken, kommunhuset, Lilla Edet Närvarande: Sture Johansson (ordf.), Lena Johansson, Ulla Arwidsson, Maria Ljungberg, Yvonne Gunnarsson

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 2014-06-11 Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04 Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 Närvarande: Gunilla Augustsson, Niclas Lundström, Johanna Karlsson, Mervi Qvarnström, Åsa

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2007-10-07 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2007-09-11- minnesanteckningar Plats: Konferensrum, Vårdcentralen Munkedal Närvarande: Primärvården

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Uddevalla Sjukhus, lokal: Kiwi, Uddevalla

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Uddevalla Sjukhus, lokal: Kiwi, Uddevalla Minnesanteckning Ledningsgruppens AU 2013-05-17 Uddevalla Sjukhus, lokal: Kiwi, Uddevalla Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Carina Hansson, Magnus Kronvall, Ulrika Holmqvist, Maria Bruhn, Maria Fredriksson,

Läs mer

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 10 04 Vänersborg.

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 10 04 Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 10 04 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta Wilhelmsson, Maj Lätto-Karlsson, Gunnar Erlandsson, Sture Johansson, Nina

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Närvarande: Frånvarande: Anders Fischer, avdelningschef, Uddevalla Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Förslag till strukturering på lokal nivå

Förslag till strukturering på lokal nivå Förslag till strukturering på lokal nivå Bakgrund Svensk hälso- och sjukvård står inför stora utmaningar. Den demografiska och medicinska utvecklingen gör att efterfrågan på vård ökar i snabb takt. De

Läs mer

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna Kommunikationsplan Antagen av Ledningsgruppen Vuxna 2016-04-25 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Mål för kommunikationsarbetet... 2 Kommunikationsprocessens komplexitet... 2 2.1 Ambitionstrappan...

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust Anteckningar 1 (5) Dnr: nr Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust 140120 Närvarande: Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla kommun Doris Söderman, MAS, Uddevalla kommun Jan-Erik Samuelsson,

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs 2015-02-02 kl. 13.30 Plats: Kungshamns kommunhus Närvarande: Annica Stelling, Johan Petersson, Kerstin Löfving, Maria Ottosson Lundström, Pia

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2013-05-27, Bolstarummet, Kommunhuset, Mellerud

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2013-05-27, Bolstarummet, Kommunhuset, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2013-05-27, Bolstarummet, Kommunhuset, Mellerud Närvarande: Gunnar Erlandsson (ordf.), Carina Johansson, Stina Leander, Christina Olsson, Jan-Erik Johansson,

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02 1 (5) Handläggare Utredare Camilla Karlsson Telefon 0522-69 7047 camilla.a.karlsson@uddevalla.se Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust Närvarande Gunilla Dimsjö, enhetschef, Uddevalla

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Fritid Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Lite att göra vill flytta, negativ framtidssyn och mindre positiv livssyn Utbildning i genus och mångfald för fritidsledare

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2006-10-23 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2006-10-19 - minnesanteckningar Plats: Närvarande: Gunilla Gustafsson Mats Olson Annika Stelling

Läs mer

Minnesanteckningar från Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar från Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar från Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 18 11 30 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Ordförande Ulrika Holmqvist hälsar välkommen och öppnar mötet. Inga övriga frågor

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Vargen, NÄL

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Vargen, NÄL Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-02- 13, Vargen, NÄL Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Ulla Arwidsson, Maria Ljungberg, Camilla Högström, Eva Källén, Annelie Örtendahl och Brita Lindahl

Läs mer

Anvisning för läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation

Anvisning för läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation 1(5) Anvisning för läkemedelsgenomgång och läkemedelsberättelse samt dokumentation Bil. 2 b till Handbok för läkemedelshantering. Denna anvisning är framtagen av en arbetsgrupp från Läkemedelskommittén,

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal

Vårdsamverkan FyrBoDal Vårdsamverkan FyrBoDal /bo 2007-05-21 Närsjukvårdsgruppens Strömstad/Tanum möte 2007-05-11 - minnesanteckningar Plats Konferensrum Irmasalen, Strömstads kommun Närvarande: Kommun Florence Almhede Medicinskt

Läs mer

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland:

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: (1)8 Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: Uppföljning i alla vårdsamverkansområden har gjorts under 2016. Fortsatt implementering

Läs mer

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL 2014-06-17, 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Närvarande: Carina Deall, Carina Fors, Britt Collin, Helen Thorsson, Lena Andersson, Berith

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Trollhättans Statshus.

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Trollhättans Statshus. Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2012-03-15, Trollhättans Statshus. Närvarande: Sture Johansson (ordf.), Tommy Carlgren, Maria Ljungberg, Lena Johansson, Ulla Arwidsson, Mats Möller, Annelie

Läs mer

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 0.4 Utkast 1 (11) Projektplan Utfärdat av: Utf. datum: Godkänt av: Godk. datum: S Torstensson/G Augustsson 2016-12-16

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-04- 03, Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Maria Ljungberg, Camilla Högström, Eva Källén, Annelie Örtendahl,

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Olander Datum 20161019 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Tid 20161019 kl 08:3012:00 Plats Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Inbjudna

Läs mer

Metod Samma distriktssköterskor som 2007. Kontakterna har skett via hembesök och telefon.

Metod Samma distriktssköterskor som 2007. Kontakterna har skett via hembesök och telefon. Redovisning av 2008 års projekt Hembesök av distriktssköterska till sjuka äldre över 65 år som inte är inskrivna i hemsjukvården, för Primärvårdsområdena, och Bakgrund För beviljade medel från stimulansbidrag

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen Anneli Andersson Datum 2019-05-08 Delregional samordnare Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen BAKGRUND

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen Standardiserad utskrivningsprocess - startar på akutmottagningen Landstinget i Värmland Befolkningsmängd Värmland 275 904 Tre akutsjukhus Karlstad, Arvika och Torsby 30 vårdcentraler i länet Standardiserad

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Ersätta fax av epikriser med NPÖ

Ersätta fax av epikriser med NPÖ 1 (8) Riskanalys Datum 2018-01-11 Diarienummer NU-2018-00051 Västra Götalandsregionen NU-sjukvården/Enhet Analysledare: Marie Lundborg Telefon: 010-435 66 89 E-post: marie.lundborg@vgregion.se Ersätta

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Årsberättelse Årsberättelse Vårdsamverkan Fyrbodal gränsöverskridande samverkan

Årsberättelse Årsberättelse Vårdsamverkan Fyrbodal gränsöverskridande samverkan Författare: Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan. Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan 180504 Årsberättelse 2017 Vårdsamverkan Fyrbodal gränsöverskridande samverkan Innehållsförteckning Syfte...

Läs mer

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar 2009-05-15 Tid: Tisdag den 10 mars 2009, kl. 9.00-12.00 Plats: NÄL, Trollhättan Lars Alverbratt Gunilla Bexelius Pär Levander (sekr.) Lars Helldin (ordf.) Margaretha

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-02-20 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Mattias Carlsson, Oxelösund

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Uppdrag lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri version 1.0 Beslutad av styrgrupp 2018-12-06 1 (7) Dnr: nr 2018-12-07 Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal som geografiskt omfattar

Läs mer

Projekt in- och utskrivningsklar patient. - vårdkedjan för de mest sjuka äldre

Projekt in- och utskrivningsklar patient. - vårdkedjan för de mest sjuka äldre Projekt in- och utskrivningsklar patient - vårdkedjan för de mest sjuka äldre Bakgrund LGS beslutar 2009 att införa en gemensam modell för in- och utskrivningsklara patienter Regeringen anslår medel till

Läs mer

Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL

Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL Datum: 2018-10-25 Tid: 15:00-16:30 Plats: Gullbergsvass, lokal Bläckfisken Närvarande: Erika Hägg, Noomi Holmberg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christer Nygren, Christina

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 190222 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkändes och två frågor anmäldes: - PrimÖR:s skrivelse. - Ny representant

Läs mer

För en välfungerande vårdkedja. Patientsäkerhetskonferensen 22 september 2016

För en välfungerande vårdkedja. Patientsäkerhetskonferensen 22 september 2016 För en välfungerande vårdkedja Patientsäkerhetskonferensen 22 september 2016 1 Syftet med arbetet var att öka kunskaperna kring överbeläggningar och utlokaliseringar Syfte Att öka kunskaperna kring hur

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Uddevalla Sjukhus, lokal: Snäckan, Uddevalla

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Uddevalla Sjukhus, lokal: Snäckan, Uddevalla Minnesanteckning Ledningsgruppens AU 2014-02-06 Uddevalla Sjukhus, lokal: Snäckan, Uddevalla Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Magnus Kronvall, Ulrika Holmqvist, Maria Bruhn, Maria Fredriksson, Brita

Läs mer

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN SIP OCH LUSEN SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Både i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen står att läsa att en samordnad individuell plan ska tas fram när någon är i behov av insatser från både

Läs mer

Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal

Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal 2016-2017 Handlingsplanen utgår från regionala handlingsplaner och Vårdsamverkan Fyrbodals Verksamhetsplan och är framtagen för att säkra genomförandet

Läs mer

Tid: Måndagen den 23 oktober kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Måndagen den 23 oktober kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Måndagen den 23 oktober kl. 15.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Innehåll: Bakgrund Arbetsgrupp Beskrivning av arbetsmetod

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer