Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm. 2. Justering...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm. 2. Justering..."

Transkript

1 Kommunfullmäktige 8 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 mars kl Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl Kallade tjänstemän Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Vallentuna den Jan Birgersson Ordförande Anna Lindholm Kommunsekreterare Tfn: anna.lindholm@vallentuna.se 1.Upprop 2. Justering... Justeringen kommer att äga rum på kommunledningskontoret måndagen den. 3. Sammanträdets laga tillkomst 1 (17)

2 Innehållsförteckning: Sid 1.Upprop Justering Sammanträdets laga tillkomst Interpellationer Frågor Inlämnande av motioner Valärenden Motion Demoex: Höj standarden på kommunens hemsida Tryggare Vallentuna och Lugna Gatans verksamhet i Vallentuna IT-infrastrukturprogram Vallentuna vägförening slutrevision efter avveckling Skolpengsbelopp läsåret 2004/ (17)

3 4. Interpellationer Inlämnande av interpellationer skall ske till kommunfullmäktiges sekreterare senast den 1 mars Frågor 6. Inlämnande av motioner 3 (17)

4 7. Valärenden Dnr Tillkommande valärenden Länsstyrelsen har utsett ersättare Göran Pettersson (s) som ny ledamot i kommunfullmäktige Lena Lantz (s). Irma Liljekvist (s) har utsetts till ny ersättare efter Göran Pettersson (s). Länsstyrelsen har utsett ersättare Christina Björkenvall Starrost (s) som ny ledamot i kommunfullmäktige Agneta Westerberg (s). Jan-Erik Forsberg (s) har utsetts till ny ersättare efter Christina Björkenvall Starrost (s). Christina Björkenvall Starrost begäran om entledigande från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i barn- och ungdomsnämnden och ledamot i handikapprådet. Irma Liljekvist (s) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Gunnar Söderström s (s) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i fritidsnämnden. Lars Granbacka (fp) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i barn- och ungdomsnämnden. Lars Rundgren (m) begäran om entledigande från sitt uppdrag som ledamot i myndighetsnämnden för teknik och miljö. Roslagsvatten AB och Vallentuna Vatten AB 1 ordinarie revisor 1 ersättare för revisorn 1 ordinarie stämmoombud 1 ersättare för stämmoombudet Kvarstående valärenden Ersättare i barn- och ungdomsnämnden efter Sofia Johansson (m). Ledamot i socialnämnden efter Margot Hällqvist (kd). Ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden efter Magdalena Cerha (m). 4 (17)

5 8. Motion Demoex: Höj standarden på kommunens hemsida Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige bifaller motionen på så sätt att nämnderna uppmanas att följa kommunstyrelsens verksamhetsplan p 3.1: Kallelser till nämndsammanträden som publiceras på hemsidan inkluderar viktiga bilagor. Ärendet Parisa Molagholi (Demoex) föreslår i en motion att kommunfullmäktige skall besluta höja standarden på den politiska informationen från kommunens hemsida genom att publicera bilagor till kallelser och protokoll. Det är respektive nämndsekreterare som lägger ut kallelser och protokoll för publicering på hemsidan. Det är tekniskt fullt möjligt att också lägga ut bilagor (och att länka till dessa från huvuddokumentet). Vissa nämnder utnyttjar också detta redan idag. I Verksamhetsplan för för kommunstyrelsen finns inskrivet under Inriktningsmål och åtaganden följande: Kallelser till nämndsammanträden som publiceras på hemsidan inkluderar viktiga bilagor (gäller alla nämnder). Motionärens syfte är därmed tillgodosett i verksamhetsplanen. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 29 januari 17 föreslagit kommunstyrelsen besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen har den 16 februari 15 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Motion från Demoex. 5 (17)

6 9. Tryggare Vallentuna och Lugna Gatans verksamhet i Vallentuna Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att för första halvåret 2004 omfördela kr från kommunstyrelsen till fritidsnämnden för projektet Ett Tryggare Vallentuna Kommunstyrelsens beslut den 15 december Kommunstyrelsen beslutar att ge stiftelsen KFUM Fryshuset/Lugna Gatan ett bidrag på kr för Lugna Gatans verksamhet i Vallentuna förs första halvåret Kostnaden belastar kommunstyrelsens avsatta medel för Ett Tryggare Vallentuna. Anslagen fördelas halvårsvis och villkoras med att Lugna Gatan och kommunens personal sampatrullerar. Ärendet Kommunstyrelsen beslöt den 12 november 2001 att ställa sig bakom projektet ett Tryggare Vallentuna och bli huvudman för det. Målsättningen med projektet är att Det ska kännas tryggt och säkert att vistas på kommunens gator, torg och andra offentliga platser där ungdomar vistas. Drogmissbruk, bråk och skadegörelse bland kommunens ungdomar ska minimeras. Annan ungdomsbrottslighet ska minimeras. Nyrekryteringen till de kriminella ungdomsgängen ska stoppas. För verksamhetsåret 2003 har 1. Kommunfullmäktige den 16 december 2002 beslutat att omfördela kronor från kommunstyrelsens anslag till fritidsnämnden så att verksamheten med fältassistenterna kan fortsätta. 2. Kommunstyrelsen den 16 december 2002 beslutat att tilldela Lugna Gatan kr att täckas i KS OF. Vidare beslöt kommunstyrelsen att uppdra till kommundirektören att se över Tryggare Vallentunas organisation samt att ta fram ett förslag till ny organisation. Inför verksamhetsåret 2004 har kommunstyrelsen den 16 juni 2003 beslutat uppdra till kommunstaben att i samråd med fritidsförvaltningen belysa hur projektet Ett Tryggare Vallentuna ska kunna samordnas med Ungdomens Hus fr o m 2004 i avsikt att kunna reducera budgeterade medel. 6 (17)

7 I samband med kommunfullmäktiges behandling av budget 2004 har totalt en miljon kronor avsatts till kommunstyrelsens förfogande för det samlade projektet Ett Tryggare Vallentuna. Kommunstyrelsens uppdrag till kommundirektören att i samråd med fritidsförvaltningen se över organisationen för Ett Tryggare Vallentuna har resulterat i bifogad skrivelse från fritidsförvaltningen Redovisning av utredning om Ett Tryggare Vallentuna. I skrivelsen föreslås att Projektet Ett Tryggare Vallentuna permanentas från 2004 och att huvudmannaskapet och budgeterade medel för verksamheten överförs till fritidsnämnden samt att Organisationen för verksamheten i princip ska se ut som idag. Ungdomsfältverksamheten ska finnas kvar i minst samma omfattning som under 2003, vilket innebär att kr avsätts för denna verksamhet till Lugna Gatans juniorverksamhet ska finnas som en del i Ett Tryggare Vallentuna under 2004 och att alternativa former för en lokalt driven verksamhet utreds. Vidare har Stiftelsen KFUM Fryshuset och Lugna Gatan ansökt om sponsorbidrag till Lugna Gatans verksamhet i Vallentuna med kronor samt tillgång till lokal som ledare och juniorer kan operera ifrån. Kommunstabens synpunkter Projektet Ett Tryggare Vallentuna har under år 2003 främst bestått av två delar den kommunala fältverksamheten och Lugna Gatans juniorverksamhet i Vallentuna. Under hösten 2003 har även Nova Ungdomens Hus startat sin verksamhet i Vallentuna. I den utvärdering av projektet som genomfördes under hösten 2002 fanns följande tre linjer i ungdomarnas svar Se till att de tre grupperna finns kvar i framtiden (ungdomsfältarna, Lugna Gatan och Nattvandrarna). Fler poliser/hårdare straff för de som stökar/bekämpa droger. Bättre fritidsverksamhet för ungdomar. Kommunstaben noterar det ansvar och positiva intresse som finns bland olika aktörer (kommunens egen fritidsverksamhet, kyrkans ungdomsverksamhet och KFUM/Fryshuset) för en positiv ungdomsverksamhet. Till detta kommer den nya samlingsplatsen Nova - Ungdomens Hus -som också utgör en mycket viktig gemensam resurs i detta arbete. 7 (17)

8 Genom att kommunfullmäktige tillskjutit i stort oförändrade medel för projektet Ett Tryggare Vallentuna kan i stort oförändrat stöd utgå till fritidsnämndens ungdomsfältare och Lugna Gatans verksamhet. Kommunstaben anser att projektet Ett Tryggare Vallentuna även under år 2004 bör bedrivas som ett särskilt projekt under kommunstyrelsen. Skälet till det är dels att projektet är närpolisråd mellan den samlade kommunen och polisen samt att det viktigt att övergripande följa utvecklingen av en bra samverkan mellan kommunen satsningar på ungdomsverksamheten och frivilligorganisationernas insatser. Den samordning som fritidsförvaltningen har initierat under året är positivt för denna utveckling. En ev förändring av formerna för Lugna Gatans verksamhet får diskuteras inom projektets styrgrupp under I och med att Ett Tryggare Vallentuna föreslås bedrivas i projektform även under 2004 kommer styrgruppen/närpolisrådet att även fortsättningsvis ledas av kommunstyrelsen. Det förslag till organisation som lämnats av fritidsförvaltningen med en samordningsgrupp inkluderande drogförebyggande verksamhet, fältverksamhet och brottsförebyggande verksamhet under styrgruppen/närpolisrådet bör genomföras. Kommunstaben föreslår att fritidsnämnden tillförs 700 tkr för sin del i projektet och KFUM Fryshuset/Lugna Gatan 300 tkr. Ärendets tidigare behandling Yrkanden vid kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 131 Bo Ivgren (m) yrkar att kommunstyrelsen omfördelar 500 tkr till fritidsnämnden för projektet Tryggar Vallentuna 500 tkr omfördelas till Lugna Gatan. Hans Strandin yrkar bifall till fritidsförvaltningens förslag att projektet ett Tryggare Vallentuna permanentas från 2004 och huvudmannaskapet och budgeterade medel för verksamheten överförs till fritidsnämnden Lars-Bertil Ohlsson yrkar med stöd av Gunnel Orselius Dahl, Elisabeth Rydström (c) och Sten-Åke Adlivankin att kommunstyrelsen omfördelar 600 tkr till fritidsnämnden för projektet Tryggar Vallentuna 400 tkr omfördelas till Lugna Gatan. Anslagsutdelningen skall ske halvårsvis och utvärderas efter maj månads utgång för nytt beslut i juni. Pengarna skall villkoras med att sampatrullering ska ske mellan Lugna Gatan och kommunens personal. 8 (17)

9 Beslutsgång Ordförande Sten-Åke Adlivankin ställer proposition på Bo Ivgrens förslag, Hans Strandins förslag och Lars-Bertil Ohlssons förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Lars-Bertil Ohlssons yrkande. Votering begäres och verkställes. Ordförande ställer då Hans Strandins förslag mot Bo Ivgrens förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar att Strandins förslag blir motförslag vid voteringen. Ja-röst för bifall till Lars-Bertil Ohlssons förslag och nej- röst för bifall till Hans Strandins förslag. Följande röstade ja: Sten-Åke Adlivankin (m), Gunnel Orselius Dahl (fp), Marie-Louise Löwenbeck (m), Bo Ivgren (m), Ove Hahn (m), Jörgen Hellberg (fp), Elisabeth Rydström (c) och Lars-Bertil Ohlsson (kd) Följande röstade nej; Hans Strandin (s), Jaana Tilles (s), Göte Axelsson (s), Ann Georgsson (s) och Nicklas Steorn (mp) Med 8 ja-röster mot 5 nej-röster beslutar kommunstyrelsen i enlighet med Lars-Bertil Ohlssons yrkande att kommunstyrelsen omfördelar 600 tkr till fritidsnämnden för projektet Tryggar Vallentuna 400 tkr omfördelas till Lugna Gatan. Anslagsutdelningen skall ske halvårsvis och utvärderas efter maj månads utgång för nytt beslut i juni. Pengarna skall villkoras med att sampatrullering ska ske mellan Lugna Gatan och kommunens personal. Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins förslag. Nicklas Steorn (mp) reserverar sig till förmån för sitt eget förslag. Handlingar i ärendet 1. Ansökan om sponsorbidrag till Lugna Gatans verksamhet i Vallentuna 2. Lugna Gatan i Vallentuna 2001, 2002, Fritidsförvaltningens Redovisning av utredning om Ett Tryggare Vallentuna 9 (17)

10 10. IT-infrastrukturprogram Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige antar upprättat förslag till IT-infrastrukturprogram. Kommunstyrelsen får i uppdrag att upphandla infrastruktur enligt programmet under förutsättning av Länsstyrelsens godkännande. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar för egen del att överlämna förslaget till ITinfrastrukturprogram till länsstyrelsen för godkännande. Ärendet Staten har tillskjutit medel för utbyggnad av IT-infrastruktur ( bredband ) i en stor del av landet. För Vallentunas del kan maximalt 6,7 Mkr (33 %) i statsbidrag utgå vid en total projektkostnad av 20 Mkr. Förutsättningar är dels att kommunen har upprättat och länsstyrelsen har godkänt en plan för utbyggnaden, dels att kommunen medfinansierar med (minst) 5 %, dels att det går att finansiera resterande 62 % genom andra aktörer. Kommunen har träffat avtal med Adebra Nordic AB om konsulthjälp för att ta fram ett IT-infrastrukturprogram. Kostnaderna för detta täcks av statsbidraget. Representanter för kommunstaben, IT-enheten och samhällsbyggnadsförvaltningen har medverkat vid programarbetet. I programförslaget, daterat , konstateras att Vallentuna är välförsett med s k ortssammanbindande nät, medan områdesnät/ortsnät saknas (förutom i Vallentuna tätort, vilken dessutom överskrider storleksgränsen för bidragsberättigad ort, invånare). Programmet föreslår därför att utbyggnaden skall inriktas på att åstadkomma områdesnät i åtta områden, nämligen Karby/Brottby Lindholmen Kårsta/Ekskogen Roslagsstoppet och närområden Angarn och kringområden Garns-Ekskogen Bostadsområden längs Lingsbergsvägen (Gustavslund, Gröndal, Upprätta Lingsberg samtliga med prioriteringsgrad 1 samt övrig glesbygd med prioriteringsgrad (17)

11 Ärendets tidigare behandling Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 18 december 142 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen har den 12 januari 2 föreslagit kommunfullmäktige att anta upprättat förslag till ITinfrastrukturprogram. Kommunstyrelsen får i uppdrag att upphandla infrastruktur enligt programmet under förutsättning av länsstyrelsens godkännande. Kommunstyrelsen beslutade för egen del att överlämna förslaget till IT-infrastrukturprogram till länsstyrelsen för godkännande. Handlingar i ärendet 1. Förslag till IT-infrastrukturplan daterad (17)

12 11. Vallentuna vägförening slutrevision efter avveckling Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar att: 1. Revisorernas berättelse för Vallentuna Vägförening efter dess avveckling läggs till handlingarna. 2. Kommunfullmäktige noterar att föreningens kvarstående tillgångar enligt föreningsstämmans beslut överförts till kommunen för användning i dess väghållningsverksamhet. 3. Kommunfullmäktige uttalar kommunens tack till Vallentuna Vägförening, dess styrelseledamöter och övriga funktionärer, för det förtjänstfulla arbete som utförts under föreningens mångåriga verksamhetsperiod. Ärendet Vallentuna Vägförening är numera avregistrerad enligt Lantmäteriets beslut. Den av föreningsstämman i november 2002 valda styrelsen har haft som uppdrag att avveckla den ekonomiska verksamheten. Enligt beslut av kommunfullmäktige övertog kommunen väghållningen i Vallentuna tätort fr o m Föreningens revisorer har till kommunen överlämnat en revisionsberättelse avseende den slutliga avvecklingen av föreningen och dess ekonomi. Revisorerna tillstyrker att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet och att kvarstående tillgångar, kr :16, överlämnas till Vallentuna kommun i enlighet med föreningsstämmans beslut. Kommunstabens synpunkter Föreningens revisorer konstaterar att lagen om förvaltning av samfälligheter saknar tydliga bestämmelser om vem som beslutar i frågan om ansvarsfrihet i samband med avveckling. Man anser det inte meningsfullt att kalla in en föreningsstämma för beslut i ansvarsfrågan utan anser att ett sådant beslut kan tas i kommunstyrelsen, alternativt kommunfullmäktige. Kommunstaben instämmer i revisorernas bedömning att någon ny föreningsstämma inte behöver inkallas. Beslut är ju redan taget om avvecklingen och revisorernas berättelse intygar att avvecklingen skett på ett korrekt sätt. Staben infrågasätter mot denna bakgrund om något formellt beslut i frågan om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter behöver fattas. Revisorernas tillstyrkan borde i detta fall kunna betraktas som ett slutgiltigt beslut att ledamöterna erhållit ansvarsfrihet. 12 (17)

13 Den ekonomiska slutregleringen av föreningens räkenskaper innebär att kvarstående tillgångar överlämnas till Vallentuna kommun. Detta har beslutats av den sista föreningsstämman och åtgärden har verkställts under 2003 genom att kvarstående avräkningssaldo överförts till samhällsbyggnadsnämndens väghållningsverksamhet. Ärendets tidigare behandling Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 29 januari 10 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Kommunstyrelsen har den 16 februari 16 föreslagit kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. 13 (17)

14 12. Skolpengsbelopp läsåret 2004/05 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige fastställer följande skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2004/05: Skolform Belopp kr Höjning kr Förskola 1-2 år Förskola 3-5 år Familjedaghem 1-2 år Familjedaghem 3-5 år Sexårsverksamhet Grundskola Grundskola Fritidshem Barn- och ungdomsnämndens yttrande i ärendet ska inhämtas innan kommunstyrelsens sammanträde Ärendet Kommunfullmäktige har gett barn- och ungdomsförvaltningen i uppdrag att i samråd med kommunstaben presentera förslag till skolpengsbelopp läsåret 2004/05 för beslut i kommunfullmäktige den 8 mars Förvaltningarnas förutsättningar vid beräkningarna Förutsättningarna för förslaget utgörs dels av den budgetram som kommunfullmäktige avsatt för skolpeng i verksamhetsplanen 2004 och 2005, dels av prognoser över antalet barn i de olika verksamhetsformerna. Budgetramen för skolpeng under 2004 uppgår till 379 miljoner kr enligt kommunfullmäktiges beslut. För 2005 är motsvarande belopp 389 mkr exklusive eventuellt tillskott av medel från kommunstyrelsens budget för ofördelade medel. Som underlag för barnantalsberäkningarna har använts den senaste av kommunfullmäktige fastställda befolkningsprognosen, 03A, dock uppdaterad med de senaste befolkningsuppgifterna per Vid beräkning av antalet förskolebarn har använts den procentuella andel i respektive åldersklass som blev utfallet under år Förslag till skolpengsbelopp läsåret 2004/05 Förvaltningarna föreslår att skolpengsbelopp för läsåret 2004/05 fastställs enligt redovisning i bilaga. De föreslagna beloppen innebär en höjning med ca 4 % utom för de minsta barnen i förskola, 1-2 år, där höjningen föreslås bli 6 %. 14 (17)

15 Barn- och ungdomsförvaltningen motiverar den högre höjningen för 1-2-åringarna med att omsorgen för dessa barn kräver väsentligt högre personaltäthet vilket inte fullt ut kompenserats i de nu gällande beloppen. Det har därför varit visst motstånd från verksamheten att ta emot de yngsta barnen och detta bör kunna motverkas genom en något högre peng för dessa barn. Kostnaderna för skolpeng under 2004 med de nuvarande beloppen under vårterminen och de föreslagna höjningarna för höstterminen, samt i övrigt redovisade förutsättningar, innebär att kostnaderna för 2004 beräknas till drygt 376 miljoner kr eller ca 2,8 mkr lägre än budgetramen. Kommunstabens uppfattning är att detta är motiverat då det måste finnas ett visst utrymme som reserv för den händelse att barnantalet blir högre än prognostiserat. Det visas t ex av utfallet under 2003 då skolpengsbudgeten kom att överskridas med drygt en miljon kr på grund av ökat antal förskolebarn under slutet av året. Speciellt prognosen över antalet förskolebarn är känslig eftersom den kan påverkas både av inflyttningen och efterfrågesituationen. Förvaltningarnas förslag Kommunfullmäktige föreslås fastställa skolpengsbelopp för läsåret 2004/05 enligt redovisning i bilaga. Barn- och ungdomsnämndens förslag Barn- och ungdomsnämnden har den 10 februari 2 föreslagit att kommunfullmäktige fastställer följande skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2004/2005 i enlighet med förvaltningarnas förslag. Ärendets tidigare behandling Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 29 januari 10 föreslagit kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag med tillägget att barn- och ungdomsnämndens yttrande i ärendet ska inhämtas innan kommunstyrelsens sammanträde. 15 (17)

16 Yrkanden vid kommunstyrelsens sammanträde den 16 februari 17 Hans Strandin (s) yrkar med stöd av Nicklas Steorn (mp) enligt följande Vi föreslår att den kraftiga skillnaden i pengstorlek mellan de yngre och de äldre barnen i grundskolan minskas. Alla känner väl till att den största posten i skolpengen utgörs av personalkostnader. Det är också välkänt att satsning på de yngre barnaen betyder att man kan förebygga många problem, som annars dyker upp i slutet av skolgången. När påslagen görs i form av procenttillägg betyder det också att skillnaden ökar omotiverat mellan de båda åldersgrupperna. Vi föreslår att pengen i stället blir för Grundskola kr Grundskola kr I de skolor som innehåller de äldre barnen finns också de yngre, medan flera skolor enbart innehåller elever upp till år 6. I dessa skolor finns inga möjligheter till utjämning av den omotiverat stora skillnaden. Beslutsgång Ordförande Sten-Åke Adlivankin ställer arbetsutskottets förslag mot Strandins förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Votering begäres och verkställes. Ja röst för bifall till arbetsutskottets förslag och nej-röst för avslag till Strandins förslag. Följande röstade ja: Marie-Louise Löwenbeck (m), Bo Ivgren (m), Ove Hahn (m), Gunnel Orselius-Dahl (fp), Jörgen Hellberg (fp), Elisabeth Rydström (c), Lars-Bertil Ohlsson (kd) och Sten-Åke Adlivankin (m) Följande röstade nej: Hans Strandin (s), Jaana Tilles (s), Göte Axelsson (s), Ann Georgsson (s) och Nicklas Steorn (mp) Med 8 ja-röster mot 5 nej-röster beslutar kommunstyrelsen avslå Strandins förslag och istället föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med arbetsutskottets förslag. 16 (17)

17 Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins förslag. Nicklas Steorn (mp) reserverar sig till förmån för sitt eget yrkande. Handlingar i ärendet 1. Förslag till skolpeng för läsåret 2004/05 2. Barn- och ungdomsnämndens protokoll 17 (17)

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 27 januari Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 27 januari Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 januari 2003 kl 19.00 19.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Jan Birgersson (m) (ordförande)

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 10 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 10 mars 2003 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 november 2003 kl Kommunstyrelsen 13 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 13 november 2003 kl 18.00-20.30 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 november 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 november 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 24 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 24 november 2003 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 16 februari 2004 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 16 februari 2004 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunstyrelsen 16 februari 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 16 februari 2004 kl 18.00 Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Redovisning av utredning om Ett Tryggare Vallentuna

Redovisning av utredning om Ett Tryggare Vallentuna Fritidsförvaltningen Kommunstyrelsen Redovisning av utredning om Ett Tryggare Vallentuna Arbetsgruppens synpunkter och förslag Behovet av Ett Tryggare Vallentuna Anledningen till att kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 2006-05-08 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Tf

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-01-28 Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, förvaltningschef Kalle Sönnergren,

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-20 26 Årsredovisning för Vallentuna Förvaltnings AB 2013 (KS 2014.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 27 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 27 maj 2002 kl 19.00 20.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Jan Birgersson (m) (ordförande)

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22) Sammanträdesprotokoll 20 (22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-25 35 Svar på motion (MP) Skapa mötesytor mellan kommunpolitiken och (KS 2015.332) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 23 KS 2017.419 3 Kommunstyrelsen 2017-11-20 224 Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 (KS 2017.419) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fastställer skolpengen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Ställningstagande gällande kommunens aktier i Elverket Vallentuna AB 5 KS

Ställningstagande gällande kommunens aktier i Elverket Vallentuna AB 5 KS Ställningstagande gällande kommunens aktier i Elverket Vallentuna AB 5 KS 2017.276 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2017-06-20 DNR KS 2017.276 JOHANNA HARLING SID 1/1 KOMMUNSEKRETERARE

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1 Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2015-04-01 Kommunfullmäktige Tid 2015-04-13, kl. 19:00 Plats Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet 1 2.

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Ray Idermark (M) Ordförande Johanna Harling Sekreterare Tfn:

Ray Idermark (M) Ordförande Johanna Harling Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-04-18 Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Övriga kallade Mikael Carlgren, Kanlischef, Victor Kilén, Kommundirektör, Johanna Harling, Kommunsekreterare Ray Idermark

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Vikarierande kommunsekreterare Louise Steengrafe

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl Kommundirektör Kjell Johansson Vikarierande kommunsekreterare Louise Steengrafe Kommunfullmäktige 26 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 26 maj 2003 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan Kommunfullmäktige 2007-06-18 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2007-06-18, klockan 18.00 19.35 Beslutande Övriga deltagande Christina W Jansson (S) ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45 Kommunstyrelsen 8 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 8 september 2003 kl 18.00 19.45 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS

Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS 2015.461 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-11-17 182 Svar på motion (S) modern mötesteknik (KS 2015.461) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Svar på motion (S) modern mötesteknik 11 KS

Svar på motion (S) modern mötesteknik 11 KS Svar på motion (S) modern mötesteknik 11 KS 2015.461 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 214 Svar på motion (S) modern mötesteknik (KS 2015.461) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer