MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013"

Transkript

1 MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 Årsmöte onsdagen den 26 mars 2014 kl Härmed inbjuds Du till Munka-Ljungby Tennisklubbs(MLTK:s) årsmöte onsdagen den 26 mars kl i tennishallen. Vi hoppas på stor uppslutning för att diskutera både det gångna verksamhetsåret 2013 och framtiden. MLTK kommer att bjuda på fika. Väl mött! Dagordning 1. Årsmötet öppnas 2. Val av mötesordförande 3. Val av mötessekreterare 4. Val av två justeringsmän 5. Godkännande av dagordningen 6. Fråga om mötets behöriga utlysande 7. Styrelsens verksamhetsberättelse för år Revisionsberättelsen 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 10. Fastställande av medlemsavgifter för år Fastställande av budget och verksamhetsplaner för år Val av styrelse 13. Val av två interna revisorer 14. Val av två ledamöter för valberedningen 15. Övriga frågor/motioner 16. Årsmötet avslutas Verksamhetsberättelse för år 2013 MLTK avger härmed sin verksamhetsberättelse för tiden den 1 januari - den 31 december 2013, klubbens 42:a verksamhetsår. Styrelsens sammansättning Styrelsen har under året haft följande sammansättning: * Björn Kreuger Ordförande * Daniel Wahlgren Sekreterare * Erling Levin Kassör * Carl-Johan Kreuger Ledamot * Pierre Kristiansson Ledamot, adjungerad * Magnus Hansson Ledamot, adjungerad * Mikael Klint Suppleant * Kaj Andersson Suppleant Stig Olle Andersson och Arne Collén har varit klubbens revisorer, medan Ragnar Steen har varit kommunens revisorsrepresentant. Sammanträden Nio protokollförda sammanträden har hållits. Styrelsens arbete har främst bestått i beslut angående klubbens verksamhet, uppföljning av ekonomin, organisationen och fördelning av arbetsuppgifter.

2 Ekonomi * ansvarig var Erling Levin Förra årets verksamhet visade på ett mindre överskott på ca 1tkr (31 tkr). Under året har onormalt höga kostnader lagts på underhåll av anläggningarna enligt redogörelse nedan under anläggningssektionen. Kassabehållningen uppgick till ca 223 tkr (ca 209 tkr) vid årets slut. Budgeten för år 2014 föreslås ligga på +/- 0 tkr. Webbokningen Webbokningen har fått en god genomslagskraft. Vi har inte mindre än 410 inregistrerade användare. Sektionernas rapporter Sektionernas rapporter från respektive ansvariga under det gångna året: Anläggningssektionen *ansvarig var Pierre Kristiansson Anläggningen kräver hela tiden en kontinuerlig översyn. Efter en lång och kall vinter så kunde vi till sist börja på våra utomhusbanor. Eftersom vi skulle arrangera utomhustävlingar redan den 27/4 och inte kunde börja på utomhusbanorna förrän en vecka in i april, så blev det mycket jobb under en kort period med dessa. Dessutom oljade vi in bänkar, trädäck, bättrade på läktaren med färg, högtryckstvättade staket, jämnade ut parkeringen med grus m.m. Vi fick hjälp med att dränera vattnet från klubbhusets källare av kommunen, ett problem som har orsakat många års översvämningar av denna. Den kalla vintern gjorde också att vi fick byta ut en hel del av sprinklerna som frös sönder till självbevattningen av utomhusbanorna. Nya bättre och effektivare svampar till utomhusbanorna inhandlades. Klubben har diskuterat ett bollplank under många år, äntligen så blev detta verklighet. Inomhus så var det tid att byta ut lampor och glimtändare i armaturerna till banorna. Glimtändarna fanns inte i lager längre, varför vi fick byta ut hela startpaketet. Sammantaget kan konstateras att klubben under året drabbades av flera extraordinära kostnader i storleksordningen 30 tkr utöver budget, något som inte kunde förutses när budgeten faställdes. Kostnaderna rörde vatten och avlopp, fastighetsunderhåll, förbrukningsmaterial till utebanorna, reparationer och underhåll av installationer samt IT-tjänster. Trots de oförutsedda utgifterna kunde klubben redovisa ett positivt resultat. Kiosk- och trivselsektionen * ansvarig var Pierre Kristiansson: Kiosken som vi har öppen under Munkaspelen och Munka Ljungby Indoor Open sålde för ca 19.tkr, med en vinst på nästan 11.tkr. Vår så populära julfest samlade ca 75 deltagande medlemmar. Ingick gjorde julmat, bollregn, lotterier med fina priser, priser till alla tränande juniorer och prova på spel till alla som så ville. Träningssektionen * ansvarig var Magnus Hansson Årets verksamhet har präglats av att få igång träningen lite mer omväxlande och mer inriktad mot att i större utsträckning spela tennis och utvecklas oavsett nivå. Under verksamhetsåret har det tillkommit följande aktiviteter: Ett klubbutbyte samt tävlingsresor till Slöinge TK och Hässleholms TK samt ett 2- dagars klubbläger i Skummeslöv. Dessutom har klubbmatcher spelats under lov mm.

3 Detta för att stimulera och aktivera våra tennisspelare till mer tennisspel. Vi kommer att fortsätta utvecklas och variera kringaktiviteterna. Linnea Johansson, Erik Kronberg och Daniel Niklasson har tillsammans hjälpt klubben att genomföra planerade träningsaktiviteter. Antalet tränande juniorer har uppgått till mellan st, medan antalet tränande seniorer har varit cirka 30. I korta drag har träningsverksamheten genomförts i tre perioder under året: * Vårterminen inomhus i cirka 14 veckor * Sommaren utomhus i cirka 8 veckor * Höstterminen inomhus i cirka 14 veckor Träningsverksamheten bedrivs för samtliga ålders- och spelarkategorier. De yngsta spelarna är strax över 6 år, därefter erbjuds minitennis för spelare i åldern 7-9 år medan de äldre juniorerna kan välja på träning 1-3 ggr i veckan i två olika former: Träning eller sparring (matchspel). Ett flertal aktiviteter har genomförts för att skapa och öka intresset för tennis, t.ex Tennisens dag med annons i Lokaltidningen och med aktiviteter för alla deltagare. Har även haft Öppet hus, inbjudningar av skolor med information, sportlovstennis och tävlingsspel är några exempel. Samarbetet med Toftaskolan har fortsatt. Alla årskurssexelever har möjlighet att prova på tennis under skoltid genom Aktiv Fritid -projektet. Tävlingssektionen * ansvarig var Magnus Hansson: Fyra större egna tävlingsarrangemang har genomförts under året samt tre mindre som har vänt sig till spelare, som vill börja tävla. Munka Indoor Open Munka Ljungby Ute Cup Munkaspelen Munka Sprint Open IF SO Minitennistävling IF SO Miditennistävling IF SO Maxitennistävling Munka Indoor Open år 2013 En tävling som har skapat tradition och tennisglädje runt påsk varje år. Nu har vi bevisat att tävlingen som det pratades om att lägga ned för ett par år sedan går klart bra med cirka 80 startande detta år! Det visar att spelarna trivs här i Munka. Med tanke på hur mycket tävlingar som går samtidigt är det kanske dags att hitta en ny form eller tidpunkt för denna tävling. Munka Ljungby Ute Cup år 2013 Tävlingen var för femte gången sanktionerad. Matcherna spelades med avgörande boll vid Tävlingen ökade deltagarantalet även detta år. Tävlingen är nu lika stor som Munka Indoor Open. Det är glädjande att se att våra egna spelare deltar och kämpar väl.

4 Munkaspelen år 2013 Vår sommartävling, som åter tagit fart och börjat växa för sjunde året i rad. Jämfört med åren innan så tycks det som om våra tävlingsspelare i Skåne och i övriga Sverige upptäckt tävlingen igen. Vi kommer att jobba vidare med den så att den blir ännu bättre och därmed kunna öka deltagarantalet. Precis som tidigare år så genomförde vi junior- och seniorklasser. Utveckling i siffror: År 2007 hade vi 120 startande och förra året 443 stycken. En imponerande utveckling. Gemensamt för dessa tävlingar tackar vi alla matchledare/domare som ställde upp under dessa, utan er hade det inte blivit lika framgångsrikt. Samtidigt ett stort tack till samtliga föräldrar som hjälpte till i kiosken! Vi hoppas framöver att fler från klubben kommer att engagera sig under våra tävlingar, då dessa väntas växa. Munka Sprint Open år 2013 Munka Sprint Open var en nyhet där alla spelare garanterades minst 3 matcher och matcherna spelades i bäst av tre tiebreakset i poolform med slutspel. Alla matcher spelades färdigt under en och samma dag. Vi fick över 100 startande och detta innebar att vi fick utöka tävlingen med ännu en helg för att klara av att spela alla matcher. Tävlingen vände sig till såväl ung som gammal med följande klasser HS,DS PS10,12,14, FS 10,12,14. IF SO Minitennistävling Tävlingen riktade sig till pojkar och flickor 6-8 år, poolspel, alla fick sin första matchupplevelse i spel med mjukbollar på en minitennisbana. Alla deltagare fick diplom, T-shirt och medalj. IF SO Miditennistävling Tävlingen riktade sig till pojkar och flickor 9-11 år med spel på halvstor bana och med baslinjen 1,5 m innanför befintlig baslinje. Alla fick spela poolspel som sedan följdes upp av ytterligare ett nytt poolspel beroende på vilken placering man hade i den första poolen. IF SO Maxitennistävling Tävlingen vände sig till pojkar och flickor i åldern 9-12 år och spelades på stor bana med maxibollar. Matcherna spelades i supertiebreak och i poolform där alla garanterades 4 matcher. Här fick alla deltagare diplom, T-shirt och medalj. Idrottslyftet år 2013 Projekt har genomförts under året för att utveckla klubbens barn-och ungdomsverksamhet, stimulera tävlingsintresset, utbilda hjälptränare samt teknik/materialinköp till tennisverksamheten, bla ett bollplank. Valberedningen Har bestått av * Pierre Kristiansson (sammankallande) och Magnus Hansson. Supporterlotteriet m.fl. *ansvarig var Pierre Kristiansson Under det gångna året sålde vi ca 60 st. lotter à 110 kr =6600 kr och hälften av dessa pengar gick till vinster.

5 Medlemsantal Seniorer Juniorer Totalt Herrar Damer Totalt Tennisbanornas utnyttjande inomhus och utomhus Inomhus Utomhus Abonnemang Bokad strötid Interna serien Träning Seriespel Tävling Läger Totalt Tävlingsresultat MLTK har deltagit med följande lag i seriesammanhang under året. Angivna spelare har spelat flest matcher. Tennissyd herrar : Pojklag 10 år Daniel Wahlgren, Adam Larsson, Patrik Eek Hugo Eek, Elias Nilsson Främsta tävlingsframgångar: Hugo Eek Final Munka Indoor Open, PS 10 Vinst Munka-Ljungby Ute Cup, PS 10 Vinst Nya Örestadsspelen, PS 10, Landskrona Vinst Söndrums Vårturnering, PS 10, Halmstad Semi Silverstone Open, PS 10, Ljungby Final Munkaspelen, PS 10 Final Havsbadsspelen, PS 10, Ängelholm Semi Hörle Atomatic Knatte Cup, Smålandsstenar Final Eslöv Cup, PS 10 Final Sparbanken 1826 Open, Kristianstad Semi Munka Sprint Open

6 Elias Nilsson Final Munka-Ljungby Ute Cup, PS 10 Final Nya Örestadsspelen, PS 10, Landskrona Final Söndrums Vårturnering, PS 10, Halmstad Semi Öresundsspelen, PS 10, Helsingborg Final Hörle Atomatic Knatte Cup, Smålandsstenar Semi Eslöv Cup, PS 10 Semi Munka Sprint Open, PS 12 Årets pristagare Årets Spelare Hugo Eek,Årets Domare Erik Kronberg och Årets Tenniskompis Gustaf Bülow Slutord För en aktiv klubbverksamhet fordras ett engagemang från även andra än styrelsen. Gott om utrymme finns för ett sådant från i första hand seniorsidan och från föräldrar till spelande juniorer. Ett sådant engagemang blir helt nödvändigt om vi skall få en ännu bättre fungerande klubbverksamhet framöver. Styrelsen vill avslutningsvis tacka alla som på olika sätt stöttat klubben och varit den behjälplig. Munka Ljungby den 7 mars 2014 Styrelsen

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Årsmöte onsdagen den 25 mars 2015 kl. 19.00 (1) Härmed inbjuds Du till Munka-Ljungby Tennisklubbs(MLTK:s) årsmöte onsdagen den 25 mars kl.19,00

Läs mer

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018 (Org-nr )

MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018 (Org-nr ) 1 MUNKA LJUNGBY TENNISKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018 (Org-nr 839400-3837) Årsmöte onsdagen den 27 mars 2019 kl. 19.00 Härmed inbjuds Du till Munka-Ljungby Tennisklubbs(MLTK:s) årsmöte onsdagen

Läs mer

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Ordinarie stämma onsdag den 20 Februari 2019 klockan 19.30 i Stenhamraskolans matsal Dagordning 1) Fastställande av röstlängd 2) Fråga om mötet utlysts på

Läs mer

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015. Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015. Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Sidan 1 av 7 1 Mötets öppnande Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015 Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Ordförande Ari Ziegler hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 18 februari Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 18 februari Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Sidan 1 av 7 1 Mötets öppnande Protokoll fört vid årsmöte 18 februari 2016 Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Ordförande Ari Ziegler hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb Datum: 2018 10 20 Verksamhetsplan 2018/19 Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb tillhör de större idrottsklubbarna i Hörby och Höörs Kommuner med en tennisverksamhet öppen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 1 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Tullinge TK fortsatte att marknadsföra sig inom Botkyrka kommun under året via

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008.

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Närvarande: 25 medlemmar (bilaga 1) 1. Mötets öppnande Åhus Roddklubbs ordförande Rickard Håkanson hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2017/2018 Verksamhetsidé Stimulera både tävling-, motion- och veteranverksamhet Bra kvalité på anläggning och service Attrahera barn, ungdomar och vuxna som ska

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Bankeryds Tennisklubb

Verksamhetsplan 2016. Bankeryds Tennisklubb Verksamhetsplan 2016 Bankeryds Tennisklubb Inledning Klubben bildades 1958 och har idag drygt 500 medlemmar. Vi äger vår tennisanläggning på Furuvik, som består av tre inomhusbanor med Bolltexunderlag

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2013 30 april 2014 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Johan Nellbeck Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour If SO Tour Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour Projektledare Anders Heimklo Till vardags Stockholms Tennisförbund Historik Gunnar Lindahl, Stefan Malmqvist, Per Henricsson, Jan Himberg

Läs mer

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare.

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Huvudmål Öka trivseln i klubben. Både den fysiska miljön och erbjuda trevliga aktiviteter.

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Landvetter Tennisklubb är en förening som erbjuder tennisspel för alla åldrar och har en organiserad träningsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna. Klubben tillhandahåller

Läs mer

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HTK Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 Styrelsen för Huddinge Tennisklubb avger härmed verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för verksamhets-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 1 Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 Årets styrelse har bestått av: Nils Göran Ramberg, ordförande, Johan Ahnfelt, vice ordförande och sekreterare, Sanna Molin, Anders Nyman, kassör,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 26/2 1973 V ä s t e r å s BT K 2016-01-01 till 2016-12-31 Föredragningslista Västerås Bordtennisklubbs årsmöte i Västerås Klövernhallen 2017-05-17 klockan 18.00 1. Mötets öppnande

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg CURLINGRLUBBEN Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl. 19.00 Plats: Fridaskolan Vänersborg Närvarande: Enligt bifogad närvarolista 1. Mötet öppnas Jan

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Jan Ekberg Robert Lind Inge Hjelm Eva Krusén Jan Wetenius Anders Holtryd, suppleant Sören Karlsson, suppleant

Läs mer

usiftennis verksamhetsplan

usiftennis verksamhetsplan usiftennis verksamhetsplan ht2012 vt2015 vision: vi utvecklas som människor genom tennisen ledstjärnor: glädje, hälsa, ärlighet & ansvar Mål: 1. Beläggning tennisskolan: Säsong 1 (ht2012 - vt2013) - 85

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet Askims Bridgeklubbs årsmöte 24/9 2018 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justeringspersoner att jämte

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna TK

Verksamhetsplan Sollentuna TK 1. VISION & MISSION Verksamhetsplan Sollentuna TK Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige. Svensk tennis ska tillbaka till världsnivå. Mission: För alla inte som alla andra 2. VERKSAMHETSIDÉ Sollentuna

Läs mer

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson.

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson. Mötestyp ÅRSMÖTE Plats: Forum: Gothia Tennis Datum TENNISHALLEN, GRIMBOÅSEN 4 Onsdagen 27 maj. 2015 19:00 Mötesprotokoll från årsmötet 2015. Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe

Läs mer

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr Årsredovisning för verksamhetsåret 2013. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 4. Fastställande

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2013 som arrangeras HD. Tävlingen fick en kanonstart 2012 då drygt 150 spelare anmälde sig till våra dubbel- och mixedklasser. I år har över 200 spelare anmält sig

Läs mer

Verksamhetsplan VFTK, 2015

Verksamhetsplan VFTK, 2015 Verksamhetsplan VFTK, 2015 Innehåll; Vi har valt att lägga rubrikerna på vår plan för 2015 utifrån kriterierna för föreningsstödsansökan. Nedanstående ligger som grund för bedömning av de kommunala bidrag

Läs mer

Sockenvägen 290, Årsta,

Sockenvägen 290, Årsta, VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2008-09-01 - - 2009-12-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, info@eltk.se, www.eltk.se, 08-81

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet

Helsingborg TKs. Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Helsingborg TKs Barn-, Ungdoms- & Seniorverksamhet Filbornavägen 11 Hemsida: HTKs Barnverksamhet Tennis 12 FamiljeTennis 3-6 år Minitennis 5-8 år Akademi Röd 5-7 år Miditennis 7-10 år Akademi Orange 7-9

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Årsmöte Höglandsklättrarna Tranås KK

Årsmöte Höglandsklättrarna Tranås KK Årsmöte 2018 - Höglandsklättrarna Tranås KK Tid och plats Datum: 2018-02-19 Tid: 18:00 Plats: Klättersilon på Ringvägen 10, Tranås Närvarande Andreas Palmér Peter Mickelsson Natalie Ohlsson Anton Ydrestrand

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Ordförande har ordet Ängelholms Tennisklubb är en klubb i förändring! Vi har under 2017 byggt två Padelbanor i Havsbaden och utvecklats

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Information från TTK:s styrelse januari Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK,

Information från TTK:s styrelse januari Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK, Information från TTK:s styrelse januari 2017 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK, Nu har vårterminen 2017 dragit igång. I dagsläget är vi nu totalt 540 medlemmar i klubben. Vi i styrelsen

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå

, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen. Boulehallen, Umeå 2016-02-24, klockan 19 Årsmöte BS Nordboulen Plats ande Boulehallen, Umeå Ole Gröndal Carl-Olof Gustafsson Ewa Hahn Karp Majlis Israelsson Lennart Johansson Rune Karlsson Rut Karlsson Kjell Karp Staffan

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Dels stod klubben inför svåra ekonomiska problem, vilket ledde till ett flertal

Läs mer

Årsmöte Skinklöpet Tävlingskläderna Lions pris

Årsmöte Skinklöpet Tävlingskläderna Lions pris 6-2008 Årsmöte Skinklöpet Tävlingskläderna Lions pris Hejsan! Ordföranden har ordet Decembermörkret har lägrat sig, ljusstakarna är uppsatta, pepparkakorna inhandlade och glöggen avsmakad julen är på väg!

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Onsdagen den 24 april 2013 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om

Läs mer

Stockholms/Svealands Roddistrikt

Stockholms/Svealands Roddistrikt Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Stockholms & Svealands Roddistrikt får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2011 Styrelsen: Jan Knejp Bo Berglund Richard Sjöberg Markus Jonsson

Läs mer

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista

Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015. Föredragningslista Askims Bridgeklubbs årsmöte 28/9 2015 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justerare att jämte ordförande

Läs mer

Dagordning Bokslutsmöte 2013

Dagordning Bokslutsmöte 2013 DAGORDNING Kårhuset Lund, 5 mars 2013 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Bokslutsmöte 2013 Tid: Måndag 14 mars 2013 klockan 19.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 Mötet

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Landskrona Schackklubbs verksamhetsberättelse för år mars 2016

Landskrona Schackklubbs verksamhetsberättelse för år mars 2016 Landskrona Schackklubbs verksamhetsberättelse för år 2015 5 mars 2016 1 Styrelsen Styrelsens sammansättning Under verksamhetsåret 2015 har styrelsen haft följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Bilaga2 Osmo Arsmote Osmo GIF HK bsmo. Sid 1(6)

Bilaga2 Osmo Arsmote Osmo GIF HK bsmo. Sid 1(6) Bilaga2 Arsmote GIF HK 2009. 2008.05.01-2009.04.30 bsmo a Sid 1(6) Arsmote GIF HK 1. Motets oppnande. 2. Motets behoriga utlysande. 3. Godkannande av dagordning. 4. Val av ordforande samt sekreterare for

Läs mer

2.3. Medlemsavgift Medlemsavgiftens storlek beslutas av årsmötet och är för närvarande 150 SEK per familj.

2.3. Medlemsavgift Medlemsavgiftens storlek beslutas av årsmötet och är för närvarande 150 SEK per familj. FÖRÄLDRAFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802491-9592 1 ÄNDAMÅL Föreningen är en fristående föräldraförening, som arbetar för att stärka samarbetet mellan föräldrar/elever och skola. Föreningens uppgift

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

DAGORDNING FÖR HIHS:s ÅRSMÖTE. Torsdag den 18:e februari, 2016 kl.19:00 på Glysisvallen, Hudiksvall.

DAGORDNING FÖR HIHS:s ÅRSMÖTE. Torsdag den 18:e februari, 2016 kl.19:00 på Glysisvallen, Hudiksvall. DAGORDNING FÖR HIHS:s ÅRSMÖTE. Torsdag den 18:e februari, 2016 kl.19:00 på Glysisvallen, Hudiksvall. 1. Mötets öppnande. 2. Parentation. 3. Val av ordförande och sekreterare för dagens möte. 4. Val av

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013.

Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013. Protokoll fört på Årsmötet med Berghemsvänner den 2 mars 2013. Närvarande: 15 föreningsmedlemmar. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet var med behörighet kallat 3.

Läs mer