Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING"

Transkript

1 Org.nr: Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare för stämman 3. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 4. Godkännande av dagordningen 5. Val av två justeringsmän (tillika rösträknare) samt tid och plats för justering av protokoll 6. Fråga om stämman blivit behörigen utlyst 7. Styrelsens årsredovisning 8. Revisionsberättelse 9. Ansvarsfrihet för styrelen 10. Motioner 11. Ersättning till styrelsen 12. Styrelsens förslag till budget och medlemsavgift 13. Val av styrelseledamot och suppleant 14. Val av ordförande till följande ordinarie årstämma 15. Val av en revisor och revisorsuppleant 16. Val av valberedning och sammankallande denna 17. Övriga frågor 18. Meddelande om plats och tid där stämmoprotokollet anslås

2 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2013/2014 1(8)

3 Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som mål att ha en bredd i ungdomslagen men att det i junior- och seniorlagen även fokuseras på idrottsliga prestationer. Ytterligare och utförligare information om föreningens målsättning finns beskriven i föreningspolicyn som finns att läsa i sin helhet på föreningens hemsida, Årsberättelse för tiden Styrelse Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ordförande: Joakim Norling Kassör: Lotta Berggren Sekreterare: Marita Stjärnek Ledamöter: Mikael Qvarnström och Britt-Inger Frank Styrelsen för Skogås Trångsund IBK får för verksamhetsåret avlämna följande årsberättelse. Valberedning Valberedningen inför stämman 2014 har bestått av: Bo Fager: sammankallande Marcus Höök Revisor Ordinarie revisor: Anders Brorson Revisors suppleant: Lars Stenström 2(8)

4 Styrelsemöten Under verksamhetsåret har styrelsen haft tio protokollförda styrelsemöten samt ett lagledarmöte. Styrelsen har utöver arbetat med att: genomföra ålagda uppgifter enligt protokoll efter årsstämma utarbeta underlag till årsstämman 2014 Följa lagar och förordningar för ekonomisk förening Utveckla och fördjupat sammarbetet med SISU och då främst med tankar och funderingar kring vad vi som innebandyförening vill och hur vi ökar gemenskapen i föreningen. Medlemmar Skogås/Trångsund IBK hade under säsongen ca 280 medlemmar. Innebandyskolan Ca 35 barn deltog i innebandyskolan och körde 8 ggr på hösten och 8 ggr på våren under ledning av p97 o p99. Ålderskullarna var Anmälda lag i seriespel under säsongen lag deltog i seriespel under säsongen Föreningen har pojklag från åldersgrupp 2006 upp till veteraner, samt ett damlag i föreningen. Föreningen har under året haft en flickgrupp med flickor i åldrarna Ekonomi Föreningens ekonomiska ställning framgår av resultat- och balansräkning. Utbildningar Vi har under säsongen skickat 15 ledare på olika utbildningar. Dessa var t.e.x. domarutbildning, grundutbildning, grön innebandyspelare, blå innebandyspelare, röd innebandyspelare, röd målvakten och röd spelsystem. Utöver det så var dom flesta ledare i föreningen och samtliga lag äldre än -01 med i skottskolan med Patrik Lönell. Patrik var hos oss i Skogåshallen under en hel dag och gick igenom en mängd skott och teknik. 3(8)

5 Lagen Herr Tävlingssäsongen inleddes med spel i DM som var en bra uppladdning för grabbarna där vi fick möjlighet att testa lite olika formationer samt system. Resultaten uteblev men vi såg det som en träningsturnering där vi fick en chans att få lite matcher i benen. Efter DM blev det uppladdning på Åland och för lagsammanhållningen blev det en kanonresa. Vi byggde ihop laget till en stark enhet och det visade sig i många av våra matcher att vi hade nytt av det. Spelarnas inställning har varit mycket god, vi hade en bra grupp som vi arbetat på ett par säsonger för att få ihop och kunde även stärka truppen med ett par förstärkningar som gjorde att vi höjde lagmoralen och kunde prestera på en nivå högre än förra året. Serieresultatet är vi i slutändan nöjda med, vi gick för första platsen men ett par bottennapp gjorde att vi fick nöja oss med kval, där skötte vi oss utmärkt och lyckades då ta oss upp en division som var det stora målet med säsongen. Säsongen avslutades med deltagande i Kvarnen Cup, med blandat resultat. //Emil Dam Veteran Veteranerna representerade föreningen i 2 seriespel den gångna säsongen varav det ena laget spelade i den högsta serien (div 1) och det andra i div 2. Målet med div 1 serien var att hålla sig kvar vilket också infriades. Om än väldigt knappt då det avgjordes i sista omgången då vi vann våran sista match och övriga resultat gick våran väg. I div 2 så placerade vi oss i mitten av tabellen. Under säsongen har det varit bra uppslutning på träningarna vilka vi har hållit i Skogåshallen på måndags kvällar. // Micke HJ HJ-truppen har varit manstark under hela säsongen och haft välbesökta träningar. I serien har vi fått möta mkt tufft motstånd från lag som anv. div3 serien som en träningsserie för deras div1 lag. Men trots detta har killarna kämpat i varje match och aldrig ansett sig slagna i förväg. Med sitt enträgna kämpande har vi lyckats att ta flera fina skalper, mot bl.a. Farsta och Värmdö för att nämna några. HJ ställde även upp i DM och kämpade väl, tyvärr räckte det inte hela vägen, men killarna var nöjda framförallt matchen mot Bele Barkaby som förlorades i matchens sista sekund. Killarna i P97 har även spelat med i HJ för att få in hur det kommer att kännas att få möta större och starkare killar. //Tomas 4(8)

6 P97 P97 spelade sin sista säsong i pojklagserien, inför säsongen var det många lag som valde att inte spela i serien. Totalt var det 5 lag anmälda och ett lag av dessa drog sig ur. Så förbundet bestämde då att vi skulle möta lagen 4ggr. 2ggr hemma och 2ggr borta, detta ha känts lite märkligt och i vissa fall svårt för killarna att tända till ordentligt när man visste vad tidigare resultat hade varit. Men killarna kämpade sig genom serien. Tyvärr har P97 inte haft många spelare denna säsong utan vi har flitigt lånat in spelare från P99, som har gjort ett jättejobb för att vi skulle kunna klara av att driva ett lag. //Tomas P99 Truppen har bestått av 16 spelare och 3 ledare. Vi har bedrivit seriespel i P99 div 2 och div 4. Spelet i div 2 har varit en spelmässig utmaning men vi klarade oss kvar där även inför nästa säsong. I div 4 kom vi på en hedrande 3:e plats. Träning har skett två gånger i vecka och vår träningsnärvaro har varit hög hela säsongen. Vi har också deltagit i ett antal cuper under säsongen, exempelvis Storvreta i Uppsala och Mälarenergi i Västerås. // Lotta P00 P01 Säsongen startade med fysträning utomhus i mitten av augusti för att vara väl förberedda fysiskt inför seriestarten. Vi har denna säsong haft förmånen att ha två träningar i stor hall och tränare denna säsong: Marcus Höök, Henrik Jitelius, Marcus Holmlund. Hjälptränare: Joel Lagerberg, Elias Persson-Berg och Adam Pettersson. Vi har haft ett lag i svår serie och ett lag i lätt serie. I svår serie vann vi lika många matcher som vi förlorade och hamnade femma vilket resulterar i spel i division 3 nästa säsong. I lätt serie gick det lite tyngre, tre vinster, två oavgjorda och elva förluster, I början av januari var vi i Uppsala på Storvretacupen för tredje året i rad. Vi gick till b-slutspel. Vi vann åttondelsfinalen mot ett lag från Ukraina men åkte tyvärr ut i kvartsfinalen mot Sirius. Under påskhelgen ställde vi upp i Påskcupen i Tullinge. Vi går till A-slutspel och når final. I finalen stod Ingarö för motståndet och vi förlorade tyvärr finalen med 1-3 men slutade på silverplats. Vi är i dagsläget 21 st killar i laget. Några killar som har slutat har kommit tillbaka vilket är roligt. Stämningen är god i laget och vi har väldigt kul ihop. //Anna Lavett. 5(8)

7 P04 Vi har en trupp på 21 spelare där vi hade ett lag anmält för seriespel. Försäsong jobbades mycket med att få killarna att jobba som ett lag vilket resulterade i en mycket god avslutning på säsongen. Vi hade ett 2 dagars träningsläger efter nyår där vi fokuserade på att ha kul och knyta ihop lagkänsla rejält. Vi avslutade säsongen med en mindre cup där vi vann samtliga matcher på bra spel och mycket god kämparglöd. //Peter, Micke och Johan P05 Denna säsong har vi i P-05 laget spelat vår sista säsong i Minicupen. Vi har deltagit i 3 sådana cuper varav en arrangerade vi själva i Skogåshallen. Vi har även spelat ett antal tränings matcher på stor plan för att förbereda oss lite inför kommande utmaningar nästa säsong då vi börjar spela seriespel på stor plan. Vi har 28 spelare i truppen och deltagar antalet på våra träningar brukar ligga på ca spelare per träning. //Micke P06 Flickgruppen Vi har under den gångna säsongen startat upp detta flicklag och har som flest varit 10 st spelare som deltagit på träningarna. Våra träningar har vi genomfört i Mörtviksskolans idrottshall. Vi har tränat en timme i veckan och tjejerna har gjort stora framsteg under säsongen. Inför nästa säsong blir den stora uppgiften att få in fler tjejer i laget så att vi kan genomföra bl.a. lite träningsmatcher. Övrigt Föreningen firade under verksamhetsåret 20 års jubileum. Detta uppmärksammades extra på föreningens traditionsenliga julturnering. Julturneringen som är en av årets stora händelser spelades av ca 100 medlemar med ett stort åskådarantal. Föreningen har en bra återväxt med de yngsta spelarna i de yngsta lagen. Idrottsmässigt var en annan stor händelse lördagen 5 april strax efter 15:00 då det stod klart att föreningens A-lag vann sin andra kvalmatch och därigenom avancerade upp till division 3. Avslutningsvis vill vi i styrelsen tacka alla spelare, ledare samt föräldrar för en väl och bra genomförd säsong. 6(8)

8 Motioner Motion angående byte av klubbleverantör Jag har fått information att klubben har flera väldigt mycket bättre erbjudanden kring officiell leverantör av material till klubben än nuvarande och vill därför lyfta en fråga att byta ifrån Bareko till något av dessa erbjudanden exempel det från Unihoc och Länna sport. Bareko ligger dumt till och har ett dåligt utbud av innebandy artiklar samt att det är lång leveranstid och höga priser på deras material. Av Unihoc och Länna sport skulle vi få betydligt bättre rabatter samt möjlighet för våra medlemmar att åka dit och handla till rabatten som erbjuds. Mvh Emil Schönhoff Herrlaget Styrelsens ställningstagande på motion angående klubbleverantör Motionären tar upp en viktig fråga för föreningen och dess medlemmar. Motionären anser att vi bör byta leverantör av material. Styrelsen har kontaktat nuvarande leverantör och gått igenom avtalet som finns med denna leverantör samt sett över möjligheterna till att ta sig ur detta avtal. Det man har kommit fram till är att det skulle kosta föreningen minst kr som vi har fått ut i fri varor enligt avtal dom 2 åren vi har använt oss av avtalet. Vi har också påtalat tillgängligheten, utbud samt priser med nuvarande leverantör och detta är något vi kommer att fortsätta föra en dialog om. Utifrån ovanstående föreslår styrelsen att stämman avslår motionen. Bilaga 1. Valberedningens förslag till styrelse Bilaga 2. Revisionsberättelse Bilaga 3. Balansrapport Bilaga 4. Resultatrapport Bilaga 5. Budget för (8)

9 Skogås den 6 maj 2014 Joakim Norling Lotta Berggren Marita Stjärnek Ordförande Kassör Sekreterare Mikael Qvarnström Ledamot Britt-Inger Frank Ledamot 8(8)

10 Bilaga 1. Valberedningens förslag till omval respektive nyval av medlemmar till styrelsen samt valberedningen och revisor till Skogås-Trångsund IBK enligt nedan: Omval/Nyval av ledamot: Föreslagen på ett år. Omval/Nyval av ledamot: Föreslagna på två år. Nyval av suppleant: Föreslagen på ett år. Nyval av valberedning. Föreslagen på? år. Omval/Nyval av revisor: Föreslagen på ett år. Omval/Nyval av ordförande: Föreslagen till följande ordinarie årsstämma. Valberedningen Bo Fager Marcus Höök. 1(1)

11

12

13 RESULTATRÄKNING Belopp i kr Not Rörelsens intäkter Medlemsavgifter Övriga intäkter Summa rörelsens intäkter Rörelsens kostnader Material Serieavgifter Arvode styrelse/revisorer Administration Övriga kostnader Summa rörelsens kostnader RÖRELSERESULTAT Resultat från finansiella poster Ränteintäkter och liknande intäkter Räntekostnader och liknande kostnader Summa finansiella poster Resultat efter finansiella poster ÅRETS RESULTAT

14 BALANSRÄKNING Belopp i kr Not TILLGÅNGAR Kassa 1 447, ,50 Plusgiro , ,43 Sparkonto , ,64 SUMMA TILLGÅNGAR , ,57 EGET KAPITAL OCH SKULDER EGET KAPITAL Bundet eget kapital Reservfond Fritt eget kapital Balanserat resultat , ,45 Årets resultat , ,88 Summa eget kapital , ,57 SKULDER Kortfristiga skulder Upplupna kostnader Öresavskrivningar Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER , ,57

15 NOTER Not 1 Övriga intäkter Kommunalt aktivitetsstöd Statligt aktivitetsstöd Bingopengar Idrottslyftet Övrigt Not 2 Serieavgifter Licenser Serieavgifter Domararvoden SvIBF Not 3 Övriga kostnader Lokal hyror Domaravtal Tränaravtal Utbildning Lagpott Övergångar Övriga kostnader Sportnik Bankkostnader Julturnering (jubileum)

16 Budget 13/14 Resultat 13/14 Budget 14/15 Intäkter Medlemsavgifter ) Kommunalt bidrag Statligt bidrag Bingo Ränta Idrottslyftet ) Summa Kostnader Hyra lokaler Material ) Serieavgifter Förbundsavgifter Domaravgifter Styrelsearvode Utbildning ) Licenser Bankkostnader Administration Övergångar Domaravtal Tränaravtal Inköp programvara Övriga kostnader Lag pott Julturnering Summa Resultat ) Kategori Avgift Antal Summa Seniorer, Juniorer, Veteraner kr kr Ungdomar i seriespel kr kr Knattar kr kr Innebandyskola 500 kr kr Ledare 100 kr kr kr 2) Faktisk kostnad utbildning = = kr 3) Faktisk kostnad material = (tidigare avsatta medel för inköp av nya matchkläder)

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Näravarande på mötet: Ordförande Suppleant Kanslist Valberedning Fl-05 Gul Fl-99 Fl-09 Fl-03 Gul Fl-05 Gul Fl-06 Gul Sponsorgruppen Medlem Medlem Samuel Öhberg Patrik Lindahl

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

Western Riders Association of Sweden

Western Riders Association of Sweden Western Riders Association of Sweden Sidan 1 av 2 Föredragningslista vid ordinarie Förbundsårsstämma med WRAS, 2009-04-26. Stämman öppnas. 01. Upprop samt fastställande av röstlängd för mötet på grundval

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2015 på Lilis Tallrik i Dalby 2016-03-30. Närvarande: 28 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

LKK Medlemsmötesprotokoll 2011-11-14. 5 Val av mötesordförande och mötessekreterare

LKK Medlemsmötesprotokoll 2011-11-14. 5 Val av mötesordförande och mötessekreterare LKK Medlemsmötesprotokoll 2011-11-14 Plats: Hangaren Tid: 2011-11-14, kl 19:00 1 Mötet öppnas Ordförande förklarar mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes. Samtliga personer

Läs mer

Årsredovisning. Creador AB

Årsredovisning. Creador AB Årsredovisning för Creador AB 556832-1680 Räkenskapsåret 2013 1 (5) Styrelsen och verkställande direktören för Creador AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Sunderby Sportklubb GSSK Basket Fotboll Hockey Gymnastik Skidor Innebandy. Innebandysektionen. Verksamhetsplan

Sunderby Sportklubb GSSK Basket Fotboll Hockey Gymnastik Skidor Innebandy. Innebandysektionen. Verksamhetsplan Innebandysektionen Verksamhetsplan 2014-2015 Innebandysektionens verksamhetsplan säsongen 2014-2015... 4 Ledstjärnan... 4 Inledning och bakgrund... 4 Innebandysäsongen... 4 Långsiktiga Mål... 4 Mål för

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2016 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FIRAR 90 ÅR! 1925 2015 CLEMENSNÄS IF 90 ÅR. Clemensnäs Idrottsförening har nu varit verksam i 90 år. Den 16:e februari firade vi detta med öppet

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Närvarolista bifogas protokollet. 144 Ordförande Anders Björfeldt hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012

ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012 ÖREBRO LÄNS FRÖODLINGSFÖRENING ÅRSREDOVISNING FÖR ÅR 2012 775000-2854 Föredragningslista Årsstämma den 27 februari 2013 kl. 18.30. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande 3. Val av protokollförare 4. Fastställande

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2007 Verksamhetsberättelse för SkottaNet Ekonomisk Förening Organisationsnummer 769611-2797 1. Funktionärer Verksamhetsåret 2007 Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299 www.innebandy.se/vasterbotten INNEHÅLL Ordförande har ordet...3 Verksamhetsberättelse året som har gått...4

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: Klockan 19:00 tisdagen den 12 april 2016 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Årsredovisning Söralids Vägförening

Årsredovisning Söralids Vägförening Årsredovisning Söralids Vägförening 2(9) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Balansräkning... 5 Resultaträkning... 6 Notförteckning... 7 Revisionsberättelse... 9 3(9) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Bostadsrättsförening Porten i Uppsala får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2004-0-0 till och med 2004-2-3. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi

Läs mer

Björnö tomtägareförening 802419-2885. VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Styrelsenwww.ingaro.com

Björnö tomtägareförening 802419-2885. VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Styrelsenwww.ingaro.com VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Dag 2011 03 01 Tid 18.30, registrering från 18.00 Plats Brunns skola, matsalen Förslag till dagordning 1) Årsmötet öppnas av styrelsens ordförande

Läs mer

Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24

Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24 Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24 Närvarande: Sensei Johan Edin, Sempai Alicia Edin, Emma W Flodén, Patrik Sörman, Sebastian Heberlein, Mikael Bergström och Erik Wikström. 1 Mötet öppnas.

Läs mer

Stadgar Gerlesborg 2:1 ef 2015-11-18

Stadgar Gerlesborg 2:1 ef 2015-11-18 Stadgar för Gerlesborg 2:1 ekonomisk förening 290754/08 Diarie nr. Bolagsverket Affärsidé: Uthyrning och underhåll av ändamålsenliga lokaler till olika kulturverksamheter som drivs av KKV-B och andra föreningar

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna. 1(6) Protokoll fört vid Linköpings Skidklubbs årsmöte den 10 juni 2009 i Skidgården Hackefors. Årsmötet föregicks denna gång av utdelande av vandringspriser till klubbens bästa Vasaloppsåkare 2009, Liselott

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle.

Det är viktigt att så många som möjligt deltar så att medlemmarnas önskan speglas på ett korrekt sätt. På mötet serveras det kaffe och bulle. KODE NORRA BREDBAN D w w w. k o d e b o r. s e Du som är medlem i Kode Norra Bredband ek. för. kallas härmed till föreningsstämma. Plats: Solberga Golf o Konferens. Tid:Tisdagen 20 Juni, Kl. 19:00. På

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning

ÖREBRO SPORTKLUBB. Årsmöte / Föreningsstämma 2013. Förslag till dagordning ÖREBRO SPORTKLUBB Årsmöte / Föreningsstämma 2013 Dag Tisdag 16 april 2013 Kl 18.00 Plats ÖSK Ungdom, Klubbhuset, Ekäng, Landbotorpsallén 58, Örebro Förslag till dagordning 1. Upprop och fastställande av

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 Närvarolista: nostrad, Mattias Jernberg danlii, Daniel Liikamaa farsan, Tobias Lundquist firetech, Joakim Andersson glyph, Fredrik Andersson kongo, Fredrik Ahlberg ao, Andreas

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm.

Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Nya stadgar antagna första gången på extra stämma den 16 januari 2013 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa

Läs mer

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande för årsmötet

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 Närvarande var total 22 st av våra medlemmar varav huvudstyrelsen och alla sektioner var representerade samt stipendiaterna. 1 Mötets öppnande Årsmötet öppnades av

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 6 mars 2012 kl 10.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2013-03-09, Ljusterö Skyttecenter

Årsmötesprotokoll 2013-03-09, Ljusterö Skyttecenter Årsmötesprotokoll 2013-03-09, Ljusterö Skyttecenter 1. Mötets öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. Thomas Brottman öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Fastställde röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby Närvarande: Vojmådalens Skoterklubb,Vilhelmina Skoterklubb, Rönnäs Intresse & Idr.förening, Kittelfjälls Skoterförening, Klimpfjälls IIF, Stornäs Skoter & Intr.förening, Latikbergs Skoterklubb, Järvsjö

Läs mer

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall.

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall. Protokoll fört vid Svenska Varpaförbundets 62:a ordinarie förbundsmöte 2008-03-29 på Scandic Hotell, Bromma. 1 Förbundsmötets öppnande Förbundsordförande Lars Henriksen hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG 1. Mötet öppnas Ordförande Johan Norgren hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för Svenska Staffordshire

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 1:e ordinarie årsstämma Tid: 2/4-215 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat jämfört

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

SK Beduinerna. Årsmötesprotokoll 2009. Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00

SK Beduinerna. Årsmötesprotokoll 2009. Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00 SK Beduinerna Årsmötesprotokoll 2009 Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00 1. 28 medlemmar närvarande se bilaga 1. 2. Till mötes ordförande valdes Peter Gudbrand. Till mötes sekreterare valdes Dennis

Läs mer

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Boplatsens Samfällighetsförening Lund Samtliga delägare kallas till ordinarie föreningsstämma för Boplatsens Samfällighetsförening Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Dagordning 1.

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

för räkenskapsåret 2008

för räkenskapsåret 2008 ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSTERRASSEN I VÄRMDÖ Org nr 769600-1242 för räkenskapsåret 2008 Föreningens ordinarie föreningsstämma kommer att avhållas den 5 maj 2009 Brf Slottsterrassen i Värmdö kallar till

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015)

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015) STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM (antagna på årsmöte mars 2015) INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ... 4 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 5 1. Ändamål... 5 2. Sammansättning... 5 3. Tillhörighet m.m....

Läs mer