SKOLSTANOTISER. Nummer 4 läsåret 2012/2013 (april)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKOLSTANOTISER. Nummer 4 läsåret 2012/2013 (april)"

Transkript

1 SKOLSTANOTISER Nummer 4 läsåret 2012/2013 (april) Rektors ruta Skolsta Hej! Så har vi då firat påsk och laddat batterierna inför den sista fjärdedelen av läsåret. April, maj och juni kommer att erbjuda många spännande aktiviteter och utmaningar. Den 15 maj är det äntligen slutbesiktning av nya skolhuset. En vecka senare, flyttar vi över matsalen/köket och startar upp verksamheten i de nya lokalerna. Samtidigt kommer hela det nya huset att möbleras upp. När gamla matsalen och köket tömts, påbörjas i ordningsställandet av dessa lokaler, som bl.a. ska inrymma nya lokaler för förskoleklassen. Sedan följer ombyggnation av personalutrymmen och avdelning för förskolans 5:åringar. Detta inre arbete, beräknas klart i september. Hela projektet avslutas sedan i oktober med rivning av Tallenhuset och det sista iordningställandet av utemiljön. Lite utmaningar blir det alltså för oss en bit in på hösten! O, vad vi längtar till allt är klart! En sjudundrande invigningsfest planeras! Som ni sett planerar vi redan för nästa läsår. Organisationen för lå , skickades ut till er innan lovet. Vi har fått mycket god föräldrarespons på den. Tack för det!

2 Vi hoppas få möta er alla på föräldramötet 18 april kl Temat för kvällen kommer att bli Så funkar det! - sömn, stress och lite annat!. Vi har bjudit in Anna Nygren, som skrivit boken med samma namn. Hon kommer att tala om barns behov av sömn stressade barn ständigt uppkopplade barn (bättre avkopplad än uppkopplad?) barns behov av bra kost och motion Hon kommer också att ge oss vuxna personal och föräldrar - tips och råd. Vår förhoppning är att detta blir en intressant och givande fortsättning på förra årets tema som var Barn och IT. Glöm inte att anmäla dig! Andra aktiviteter och datum, som kan vara bra att notera är: 30/4 Elever och lärare lediga. Fritids stängt för planering. 10/5 Elever och lärare lediga. Fritids öppet. 16/5 Nämndbesök i Skolsta förskola och skola 27/5 Hälsa-på-dag i höstens nya klasser. 29/ 5 Skolstashowen för föräldrar och anhöriga (kväll) 30/5 Skolstashow på skolan för elever. 7/6 Elever och lärare lediga. Fritids öppet. 11/6 Skolavslutning i Lislena kyrka för 4-6, kl /6 Skolavslutning i Litslena kyrka för F-3, kl , är lediga eller deltar i fritids verksamhet. Mer info om Skolavslutningarna kommer! Vänliga och vårliga hälsningar från rektor Maria

3 Information om fortsatt byggnation av skolan Utomhus Vad? När? Hur? Vilka anpassningar krävs? Färdigställande av utomhusmiljön inför slutbesiktning, t.ex. gång ner mot bussentrén, plattor vid entréer. Påbörjas nu och ska vara färdigt till 15 maj. Entreprenören kommer att hålla alternativ gångväg öppen från Åbyvägen. När arbete utförs kommer aktuellt område stängslas in. Vaksamma vuxna rastvärdar! Lilla parkeringen görs om till skolgård och ny parkeringsplats färdigställs för förskolan. Rivning av Tallenhuset Påbörjas måndag 22/4 och avslutas senast 18/8. Augusti/september Alla skolföräldrar lämnar och hämtar sina barn från Åbyvägssidan eller från Palettensidan d.v.s via Tallens trädgård. Under innevarande vecka grusas gång genom Tallens trädgård för att underlätta tillgängligheten. Förskoleföräldrar lämnar från Björkebovägen. Avgränsad gångväg finns från parkeringen till förskolan. Under v. 17, kommer vår vaktmästare Robban finnas på plats under den mest intensiva lämningsperioden på morgonen, för att hjälpa till vid parkering och gång. Alla föräldrar ombedes iaktta stor försiktighet vid lämning och hämtning. Ta gärna fem minuter extra tid på dig, när du ska lämna/hämta ditt barn. Stress är en stor riskfaktor! Vi är nära mål nu - snart har vi en ny skola, med en härlig skolgård! Vi måste hjälpas åt! Vaksamma vuxna rastvärdar viktigt! All personal i både förskola och skola parkerar på Åbyvägsparkeringen. V. 22 kommer vi att kunna öppna de nya entréerna till skolan, vilket kommer att underlätta tillgängligheten. Fr.o.m. v. 22 går också alla transporter via Åbyvägen! Återkommer med information om detta!

4 Förskoleklass Tallen Dagarna hos oss i förskoleklass fortskrider som vanligt med inlärning av bland annat bokstäver och siffror. Utöver detta har vi simskola i halvklass varje måndag, lånar böcker på tisdagar, idrott på onsdagar och utedag på torsdagar där vi varvar pedagogiska lekar med fri lek. Vi dragit igång med ett nytt tema där vi ska få lära oss mer om bondgårdens djur. Vi kommer att få besöka Jälla lantbruksskola och få reda på en massa roligheter om de olika djuren. På musiken och i engelska har vi nu fokus på bondgårdsdjuren och vi sjunger engelska sånger och spelar spel som handlar om djuren. Ingen dag är den andra lik men vi har fantastiska dagar med massor av skoj! Fritids Tallen Här på fritids har barnen blivit väl bekanta med våra olika aktiviteter. På måndagar går vi till skogen, där äter vi mellis och leker med vad skogen har att erbjuda. På tisdagar och onsdagar är det full aktivitet i gympasalen då barnen får öva motorik i Annsos uppskattade djungelbana. Varannan torsdag har vi leklotteri där får barnen möjlighet att pröva olika spel och aktiviteter samt lära känna varandra och varannan torsdag erbjuds det en pysselaktivitet för de barn som vill. På fredagar har vi nu påbörjat veckans "fredagsmys" något som är mycket uppskattat. Barnen får under veckan lägga förslag på aktiviteter i en burk som vi sedan drar och avslöjar på tisdagens mellis. Hittills har fredagsmysen bjudit på bl.a kramkull, bio och disco. Just nu flödar kreativiteten på Tallen då vi inför vår Vernissage på fritidshemmens dag, bygger, pysslar och målar. Ni har riktiga mästerverk att se fram emot så välkomna hit den 14 maj mellan kl !

5 Granen Våra ettor växer både på längden och kunskapsmässigt. Vi arbetar en hel del med utepedagogik, något som är mycket populärt. En gång i veckan arbetar Annso och Elaine med smågrupper utomhus och på torsdagar går hela klassen till Trestensbacken där barnen tar sig an olika utmaningar och uppgifter med stor entusiasm. Vi har bland annat fått träffa på Fru Lika, Herr Plus, Herr Minus och Fröken Udda. Vi har testat våra olika sinnen och lärt oss om gamla mått. I no/so har vi arbetat med arbetsområdet Material omkring oss och vi har haft besök av Kaj Wallin från VaFab, Västerås. Han berättade för oss om framställning av biogas och om hur våra kompostpåsar kommer till nytta. Barnen visade ett stort intresse och goda kunskaper, vilket vi vuxna var mycket imponerade av. Människokroppen och våra fem sinnen har utforskats och studerats. I samband med detta skrev vi dikter, här kommer fyra av dikterna. Mina ögon kan se former Mina öron kan höra ljudet av prat Min näsa känner lukten av mig Min mun känner smaken av äpple Mina händer kan känna en hund Hunden är len Matilda Jag ser två mandariner Det luktar lim härinne Maten smakar mittemellan Jag hör att många skriker Mina byxor känns knöliga Felix Mina ögon kan se blommor Mina öron kan höra ljud från andra rum Jag kan känna doften av blommor i ett fönster Jag kan känna friheten i naturen Jag kan känna doften av blommorna Jag kan se alla elever i klassrummet Linnéa Jag ser en dator Jag hör musik Det luktar nybakat bröd Det smakar mat Jag känner ett bord Det känns skönt Isak

6 Innan vi gick på påsklov var det fest (Påsksmällen) här på skolan. Inför festen bakade vi rulltårtor i Granen. Tårtorna blev både goda och fina och de var vårt bidrag till den cirka 8.5 meter långa tårtan som vi avnjöt tillsammans med alla andra på skolan. Här är några av våra rulltårtebagare och de färdiga tårtorna! Det var lite om vad som hänt hos oss i Granen!

7 Rapport från a-lag 2-3 Då påsken tagit slut är vi nu alla laddade för kommande uppgifter och roliga övningar. Vi kommer inom de samhällsorienterade ämnena ha ett tekniktema. I matematiken börjar vi arbete med multiplikation och senare kring temperatur. Eleverna fortsätter i svenska att jobba med skrivande i olika former av skrivövningar, 3:orna börjar även med de nationella proven i svenska då de nationella proven i matematik är avklarade. På idrotten jobbar eleverna bl.a. med motorikövningar med fokus öga-hand, exempelvis basket, handboll detta kombinerat med lekövningar. 2:orna åker vidare till badhuset för att fortsätta öva simning. Fritids-Lärken (2-3) har haft ett händelserikt påsklov det har varit besök på badhus med både simning och lek i bassängerna. Lärken har även lagat egna våfflor till mellis och haft filmtime! Under påsklovsveckan blev det också en utedag i skogen med mat och lekar under dagen. Vid tangenterna Micke (A-lag 2-3)

8 Här kommer några vårdikter från klass Boken: Våren är här med glädje och sol. Åker bil till ängen och har picknick. Röda fina blommor kommer i rabatten. En liten blomma växer här. När våren kommer kvittrar fåglarna. Våren På våren är det ljust. På våren kan man cykla. På våren är det grönt. På våren kan man gå i korta kläder. På våren kan man grilla. Min vår dikt. Våren är här utan besvär. Regnet droppar på karmen Våren är varm. Blåsippan säger att det är vår. Våren har djur. Tranorna är komna. Våren är solig och väldigt rolig! Vår, fåglar, fröken och barn sitter i skogen hela dan. Ola frågar vad väntar vi på? Fröken sa, att himlen ska bli blå. Varför då, säger barnen då, för att ni snart sommarlov ska få. M in födelsedag. A nkorna simmar i dammen. R egnet tar bort snön. S nart är sommaren här. Våren Våren är här utan besvär. Regnet droppar på min arm. Våren är rolig. Det är blåsigt i skogen. Våren är solig. Man ser djuren. Råttorna börjar springa. Fåglarna börjar sjunga. Vårbild från Tallens trädgård!

9 Rapport från A-lag :orna 4:orna har spelat instrument på musiken. 5:orna arbetar just nu med rap på musiken. Båda 4-5:orna har startat upp ett biologi-tema, som sträcker sig under våren. de har precis lärt sig om fotosyntesen. Linden har startat en bokblogg. Adressen är: 6:orna är åter från London. De är pigga. De skriver om London nu. De har också skrivit brev till Argyle och tackat för senast. 6:orna fortsätter med nationella prov. Denna gång är det i Fysik. De skriver 3 gånger 60 minuter. Barnen är nervösa. Lönnens storfritids Vi har, under hela läsåret, jobbat mycket med ansvar, att hjälpas åt och att samarbeta. Vi tar ett gemensamt ansvar för vår fritidsavdelning. Både för vad vi ska göra tillsammans och att vi hjälps åt att hålla ordning på avdelningen. Varje fredag är det, vi på Lönnen, som dukar undan melliset inne i matsalen. Det har varit ett väldigt bra tillfälle för oss att få öva på allt detta. Att gå ut med soporna och komposten har inte varit de populäraste uppgifterna men det måste likväl göras och turas man om och om man hjälps åt så blir allt lättare. Vi har hjälpts åt med att lösa saker som: hur man gör med brödet för att det inte ska bli förstört under helgen och vad man behöver göra med disken för att det inte ska stå och torka fast över helgen. Barnen har åtskilliga gånger frågat, oss vuxna, om det är färdigt så att man får gå. Vi har då svarat att de ju vet, lika bra som oss, vilka sysslor som ska göras så det är bara att gå runt och kolla om allt är gjort. Nu har vi börjat med ett tema som vi kallar Art attack. Det innebär att vi skapar och tillverkar konst av olika slag. Den här veckan har vi, målat, byggt med tekniklego och Plus-Plus samt jobbat med lera. Vi kommer att fortsätta med det här temat fram till den 14 maj då vi har Fritidshemmens dag. Alstren kommer då att ingå i den vernissage som fritids kommer att bjuda in föräldrarna till.

10 SKOLSTA FÖRSKOLA EMBLA Nu inför påsken fick vi besök av påskharen. Vi fick följa morotsspår i vår jakt på det gömda påskägget som visade sig vara fullt av morötter! Haren var så snäll så alla fick smaka. Vi har även fortsatt med vårt tema skogens djur, där vi pratat om harar, ekorrar och även tigrar då barnen gillar tigrar. LÄRKORNA Lärkor har fortsatt med sitt tema lika olika, de har bl a gjort självporträtt. I övrigt har vi firat påsken med påskbord, påsksånger och en äggjakt där vi fick träffa påskharen! VILDARNA I vildegruppen fortsätter vi att jobba med temat lika-olika. Utifrån temat diskuterar vi betydelsen värdet i orden likaolika och gör praktiska övningar, där barnen får använda orden lika-olika. Praktiska övningarna där barnen får synliggöra skillnader t ex liten- stor.

11 VIKINGARNA Vi har haft ett fårtema tillsammans med vår lärarstudent Eva. Barnen har lärt sig en hel del om hur får lever, bor och behöver. Det blev både får, fårhus, staket och andra saker samt riktigt hö som tillverkades av oss alla. Det mest spännande var att få lukta på riktig fårull som Eva hade med sig från sina egna får. Ullen fick barnen sedan karda, spinna garn och tova som de sedan får med sig hem. Blev även ett häfte om hela temat samt en powerpointpresentation som man kan se på vår fotoram. Hälsningar vikingarna

12 Forum för samråd onsdag 20/3 kl , i Björkens klassrum Närvarande: Maria Flinck Thunberg, Kristina Backman, Birgitta Andersson, Sara Granholm Hörnkvist, Tina Karlsson, Ute Omnell, Niklas Lagström, Charlotta Due, Susann Bergström, Fredrik B Nilsson, Johan Zackrisson, Jonas Bärlund, Claes Edlund, Anna Nyström, Sophia Lindgren Dagordning 1. Föregående mötesanteckningar 2. Ekonomi 3. Organisation lå Kvalitetsarbete utfall enkäter identifierade styrkor och utvecklingsområden. 5. Planering föräldramöte (5:or kaffe?) 6. Föräldraråd 16/4 7. Skolorna i Enköpings tätort lokalutredningen. 8. Bygget tidsplan 9. Övriga frågor. 1. Föregående mötesanteckningar mat, specialpedagog föräldrars tillstånd för att publicera mailadresser Maria har pratat med nya komministern angående samarbete med skolan och kyrkan. Intresseföreningen har lagts ner. 2. Ekonomi Budget: Maria inleder med att kommunen har dålig ekonomi och att skolförvaltningen går back varje månad. Minuset är idag större, än det riktigt finns förklaringar till. Budgeten för Skolstaskolan är lagd och för första gången går skolan back med 350T för Det är första gången att Skolstaskolan gör negativ resultat. Förklaringen till detta är: mindre antal barn (några har slutat) lärarna har fått nya löneavtal (ingen kompensation från kommunen) och dålig ekonomi i kommunen finns begränsade pengar till stödresurser. Skolan har tid till 4/4 att meddela hur underskottet ska jobbas bort, bl.a. kommer det att innebära att föräldraledig lärare inte ersätts. Utbyggnad: Förvaltningens har backat på tidigare löfte om att stå för inventarier i nya skoldelen. Skolan måste låna 1,4 milj av investeringsbudgeten 1:a året Om skolan går back bärs kapitaltjänstkostnaden av kommunen 2:a året hjälp till hälften av kapitaltjänstkostnad, om skolan har ett underskott. 3:e året bär skolan själv kapitaltjänstkostnaden. Organisation lå Rektorn och personalen har diskuterad nya organisationen i 2 månader. Man har jobbat fram olika förslag och förslag nr 5 antogs till slut. För första gången kommer det blir åldersrena klasser. Det är lättare att jobba åldersrent för att kunna nå målen enligt läroplanen. Organisationsplanen bifogas protokollet.

13 Klass 5 har större behov av lärare och specialpedagoger. Det fördes även en diskussion om ämnesorienterad behöriga lärare som kommer att vara ett krav i alla klasser från Rektorn är noggrann med rekryteringen för att klarar kraven i läroplanen. FS hade inga synpunkter på den organisation som föredrogs. 3. Kvalitetsarbete utfall enkäter identifierade styrkor och utvecklingsområden Föräldrarenkät: Utvärdering av blanketterna från kommunen ( 50% svarade) och skolans egna (98% svarade i samband med utvecklingssamtalen) presenterades muntlig av Maria: Föräldrarna är jättenöjda med skolan. Där det kom fram individuella önskemål bad rektorn respektive klasslärare ta upp frågan med föräldrarna. Medarbetarenkät: Personalen är jätte nöjd med arbetsplatsen. Arbetsbördan för lärare upplevs dock som för stor p.g.a. många administrativa uppgifter och all dokumentation. Elevenkät: Elevenkäten presenterades av lagledare A lag 2 3 Birgitta Andersson och A lag 4 6 Sara Granholm Hörnkvist Frågorna till eleverna lydde: vad är vi nöjda med? vad ska vi jobba med? Svaren spretar mera än vid föräldrar och medarbetarenkäten. Årskurs 3: ingen stor arbetsro, för det mesta känner sig barnen trygga men nedåtgående trend, inte riktig delaktiga, skillnad i bemötande pojke flicka, några vet ej vem de ska vända sig till om de utsätts för något. Frågan om att gå vidare och vara nyfiken på lärande gav ingen bra siffra. Styrkorna: känner till målen, väl behandlat, bra kamrater Lagledare förklarade svaren med att barnen hade inte helt förstått frågorna 50% svarade ingen arbetsro, men visste inte varför de svarade på detta sätt. Årskurs 4 6: lika svar som hos 3 orna barnen vill har mer information hur de ligger till vid kunskapskraven, mer ansvar för skolarbete och bättre arbetsro i klassen. Lagledare kommenterar svaren med att personalen jobbar med arbetsro i klassen. Det är mycket problem i 4 och 5 och det behövs mycket personal Varje klass kommer att göra en kvalitetsredovisning. Föräldrarna undrade hur mobiltelefoner få användas i skolan. Just nu gäller det att telefonen ej får synas eller höras. Flera föräldrar tycker att användning av mobiler ska ej var tillåten och efterfråga en översyn av policyn.

14 4. Planering föräldramöte: Maria skickar ut en inbjudan till mötet 18/4. Möjlighet till barnpassning diskuterades. 5:orna fixar fika. 5. Föräldraråd 16/4 Kommunen bjuder in föräldraråden från respektive skola till samtal med skolnämnden. Även föräldrarna som ej är klassrepresentanter är välkomna. 16/5 besöker nämnden Skolstaskolan mellan kl.9 13 och vill gärna träffa föräldrarepresentanter. 6. Skolorna i Enköpings tätort lokalutredningen 21/3 vid nämndmöte klubbas sammanslagningen av Västerledsskolan och St Illian. Det blir en rektor, men det är ej bestämd vem. St Illian blir en större skola till HT 2014 ca 400 elever. Det är svart att säja hur många elever det blir. En ny friskola kommer att etablera sig (Entree skola) och Robinson planera att bygga ut sin verksamhet med högstadiet. 7. Bygget tidsplan 15/5 är det slutbesiktning för tillbyggnaden. Senast 30/9 ska alla andra delar vara klara (ombyggnad av bef matsal mm) Under september oktober rivs Tallen huset. 31/10 ska allt vara klart utomhus. Invigningsfest planeras till november Övriga frågor Det hade ej kommit in övriga frågor i förväg. Forumet diskuterade hantering av Facebook och kommentarer som skrivs av föräldrar om skolan. Maria berättade om nya skolsystern. I början kommer hon var tillgänglig på fredagar. Vid pennan Ute Omnell

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej!

SKOLSTANOTISER. Rektors ruta 2014-04-04. Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Hej! SKOLSTANOTISER Nummer 4 läsåret 2013/2014 (april) Rektors ruta 2014-04-04 Hej! Tack alla ni som kom till föräldramötet och bidrog med tankar och idéer kring hur vi tillsammans ska utveckla vår skola! En

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

SKOLSTANOTISER. Nummer 1 läsåret 2013/2014 (oktober)

SKOLSTANOTISER. Nummer 1 läsåret 2013/2014 (oktober) SKOLSTANOTISER Nummer 1 läsåret 2013/2014 (oktober) Rektors ruta Skolsta 2013-10-11 Hej! Äntligen börjar vi se slutet på byggnationen! Arbetet inomhus är i stort sett klart. Vi är helt inflyttade i det

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Blåbärets Kvalitetssäkring

Blåbärets Kvalitetssäkring Blåbärets Kvalitetssäkring ht-2012/vt-2013 Sammanställt av: Maria Henriksson Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. 2.

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Elevens och hans/hennes vårdnadshavares egna åsikter/synpunkter kring skolsituationen är nödvändiga att ta med i sammanställningen.

Elevens och hans/hennes vårdnadshavares egna åsikter/synpunkter kring skolsituationen är nödvändiga att ta med i sammanställningen. SEP Skola Elev Plan Denna kartläggning gäller vid frågeställning kring bristande måluppfyllelse, anpassad studiegång, ansökan till särskild undervisningsgrupp eller vid problematisk skolfrånvaro. Den skrivs

Läs mer

SKOLSTANOTISER. Nummer 3 läsåret 2012/2013 (februari)

SKOLSTANOTISER. Nummer 3 läsåret 2012/2013 (februari) SKOLSTANOTISER Nummer 3 läsåret 2012/2013 (februari) Rektors ruta Hej! Skolsta 2013-02-11 Så är vi då med full kraft igång efter jullovet! Vi har dansat ut julen, genomför utvecklingssamtal, står i startgroparna

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.39 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

Kattens Janssons månadsbrev

Kattens Janssons månadsbrev Kattens Janssons månadsbrev Okt-14 Hej föräldrar! Vi har fortfarande ett fokus på skogen och naturens härliga lekplats, dock är våra utflykter lite beroende på väder och vilka kläder barnen haft på sig

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

Veckobrev (v. 39) Hej!

Veckobrev (v. 39) Hej! Veckobrev (v. 39) Hej! Åter är det fredag igen och dagarna rinner förbi lika snabbt som regndropparna på fönsterrutan. Likt förra veckbrevet ber vi även i detta att se till att era barn har med sig rätt

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

2.3 Elevernas ansvar och inflytande

2.3 Elevernas ansvar och inflytande GENEVAD 2014 2.3 Elevernas ansvar och inflytande Målbeskrivning i skolan. och för sitt arbete i skolan, och mognad, undervisningen, svara för att eleverna får pröva olika arbetssätt och arbetsformer,,

Läs mer

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Kvalitetsarbete Kungshöjdens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens intressen...

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN - KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN LÄSÅRET 2014-2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning...3 Underlag och rutiner...3 Organisation och förutsättningar...3

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Terra Novaskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Det

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6.

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Protokoll från Vifolkaskolan föräldraråd 2014-10-01, utgåva 2014-10-12 Sid 1 Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Plats: Vifolkaskolans personalrum Datum: 2014-10-01, kl 18.00 Mötesdeltagare:

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen Läsåret 2011 2012 Arbetslaget som omfattas Kvalitetsarbetet omfattar arbetslaget vid Förskolan Kohagen och Kalvdansen.

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Boken om svenska för 3:an

Boken om svenska för 3:an Boken om svenska för 3:an Boken om svenska åk 1-3 består av tre arbetsböcker: Boken om svenska för 1:an, Boken om svenska för 2:an och Boken om svenska för 3:an. De bygger på kursplanens syfte, centrala

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. Vad är en

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15.

En liten påminnelse angående klubbens öppettider: Mån fre 8.00 16.30 Vi städar 16.15. KALENDARIUM vårterminen 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi himmelsfärdsdag - 14/5 2015 Lov 15/5 2015 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA Så här är vår vecka för t ex 3-5-åringar på Fjädern: Den första dagen i traditionell förskolemiljö med mycket

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Absolut Förälder har genomförts i årskurs 6-9, enligt följande koncept: två lektioner i årskurs 6, en åk 7 samt korta sammanfattningar i åk 7-9 i kommunala

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2011 FÖRSKOLA. Inglis Lindahl

KVALITETSREDOVISNING 2011 FÖRSKOLA. Inglis Lindahl 2011-03-17 KVALITETSREDOVISNING 2011 FÖRSKOLA Avsikten är att kvalitetsredovisningen skall lämnas direkt i detta formulär. Ansvarig skriver i de gråmarkerade fälten. Område/förskola/arbetslag: Ansvarig

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014

Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014 Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014 1 Björkhagaskolan 2014-08-15 Systematiskt kvalitetarbete Kvalitetsrapport 2013-2014 1. GRUNDFAKTA Enhetens namn Björkhagaskolan Antal elever (15 oktober)

Läs mer

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund Gefle Montessoriskola F-9 Kvalitetsredovisning 2008/2009 Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning, s.3 2. Stolta över, s.4 3.

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

Läsglädje med lek och musik

Läsglädje med lek och musik Katarina Södra Skola Katarina Bangata 41 116 39 STOCKHOLM Kontaktperson Kerstin Wärngård 08-508 42 412 kerstin.warngard@utbildning.stockholm.se Läsglädje med lek och musik Har du ibland elever som trots

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

SKOLPrOgram vår/sommar 2014

SKOLPrOgram vår/sommar 2014 SKOLProgram vår/sommar 2014 VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VISNING I DET MEDELTIDA LÖDÖSE Under hela medeltiden var Lödöse Sveriges enda hamnstad på västkusten. Här

Läs mer

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 1(17) Barn-ULF 2014-06-19 Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 Innehåll: Barn 10-18 år... 1 Barns arbetsmiljö och inflytande i skolan... 1 Barns ekonomi och materiella resurser... 3 Barns fritid och

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem är det som omfattas av planen. Ansvariga

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN

MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN MASKPROJEKT PÅ PINGVINEN Förra våren 2012 arbetade vi med Myran som tema och lärplattan var ett helt nytt verktyg för oss. Vi upptäckte då många fördelar med den. Vi har nu utvecklat arbetet med lärplattan

Läs mer

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012 Slippa-bada-vecka Som tur var kom höstlovet och befriade mig från en baddag. Jag satt hemma i köket på lördagsmorgonen och kände mig lite extra lycklig. På bordet brann ett stearinljus som jag hade tänt

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Kvalitetsrapport. Gräsö skola. läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport. Gräsö skola. läsåret 2014/2015 Kvalitetsrapport Resultat Gräsö skola Östhammars kommun läsåret 2014/2015 20150611 KVALITETSRAPPORT GRUNDSKOLA FRITISHEMMET Denna kvalitetsrapport innehåller inga tabeller eller diagram över resultaten.

Läs mer

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar!

CITRONNYTT vecka 24 F-klass - årskurs 3 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Vårterminens sista dag 11/6 Skolavslutning F-2 kl.9.00 eleverna börjar kl 8.30 i klassrummen 3-5 kl.10.30 eleverna börjar kl.10.00 i klassrummen Höstterminens första dag 20/8-14 Skolstart för

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Välkommen till uppföljningsdag för fritidshemspiloter!

Välkommen till uppföljningsdag för fritidshemspiloter! Välkommen till uppföljningsdag för fritidshemspiloter! - Piloten som ledare - Tillbakablick och elevenkät - Förberedelser för verksamhetsbesök - Kaffe och fralla - Att arbeta systematiskt med kvalitet

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014

Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Sportlovsprogram 17-23 februari 2014 Framtagen av Bromölla kommun Turism & Fritid i samarbete med Kultur & Bibliotek Med reservation för ev. ändringar och tryckfel Måndag 17/2 Måndag 17/2 NYMÖLLA FRITDSGÅRD

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2008/2009

Kvalitetsredovisning 2008/2009 Kvalitetsredovisning 2008/2009 Föräldrakooperativet vid Testeboå ekonomiska förening 1 Innehållsförteckning: sid. 1. Inledning..2 2. Grundfakta..2 3. System för kvalitetsarbete..4 4. Föreg. års åtgärder

Läs mer