Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Coompanion Kooperativ Utveckling Jämtlands län Verksamhetsberättelse 2018 Coompanion Kooperativ Utveckling Jämtlands Län ek. för. har i och med 2018 års utgång, bedrivit verksamhet i 30 år. Föreningen har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

2 Styrelsen 2018 Styrelsens sammansättning har under verksamhetsperioden till varit följande: Ledamöter Björn Sandal, ordf, Östersund Thomas Andersson, Östersund Katarina Grut, vice ordf, Östersund Robert Björngard, Krokom Louise Öhnstedt, Krokom Tore Hansson, Strömsund Ylva Eriksson, Östersund Ersättare Veronika Eklund, Bräcke Stefan Nilsson, Ragunda Astrid Lönn Jern, Krokom Kristina Söderlund, Krokom Ida Krusevi, Östersund Birgitta Bitte Nilsson, Härjedalen Jennie Lantz, Krokom

3 Revisorer Revisorer valda för perioden fram till ordinarie föreningsstämma har varit Viveca Asproth, Karl-Göran Eriksson och Auktoriserad revisor är Carl- Johan Öhman, Grant Thornton. Valberedning Valberedning valda för perioden fram till ordinarie föreningsstämma har varit Kristina Ernehed sammankallande, Mia Högström och Anna-Karin Olsson. Medlemmar 2018 års fördelning enligt nedan: Representerar Antal Kommuner 8 Region Jämtland 1 Härjedalen Kooperativa företag 48 Övriga organisationer 3 Summa 60 Styrelsemöten Styrelsen har under 2018 haft sju protokollförda styrelsemöten. Anställda Under 2018 har följande personer varit tillsvidareanställda: Per-Olof Persson, verksamhetsledare/rådgivare med tjänstgöringsgrad på 0,8 Jessica Ottosson, rådgivare med tjänstgöringsgrad på 1,0 Anna Olofsson Frestadius rådgivare med tjänstgöringsgrad på 1,0 T O M Medlemskap Coompanion Jämtlands län innehar nedanstående medlemskap: Coompanion Kooperativ Utveckling Sverige Samling Näringsliv ek.för. Arbetsgivarföreningen KFO REVES (städer och regioner i Europa i samverkan med social ekonomi) SEMN, Social Ekonomi Mellersta Norrland, ideell förening och samverkansplattform Egenanställningsföretag Convoy ek.för. Föreningsarkivet i Jämtlands län STATISTIK Antal grupper i rådgivning: 43 Antal nystartade företag/ verksamheter som vi rådgivit: 11 Antal personer i rådgivning: 112 varav 67 kvinnor och 45 män Antal personer i information eller rådgivning med utomnordisk bakgrund: 45 Av de 109 rådgivna personerna är 22 personer om socialt företagande Antal personer som fått information: 205 varav 123 kvinnor och 82 män Antal personer i utbildning: 29 varav 21 kvinnor och 8 män

4 VERKSAMHETEN Ni har väl sett vår nya hemsida? jamtland.coompanion.se Coompanion Jämtlands läns grunduppdrag om nyföretagande och medlemstjänster bedrivs genom följande affärsområden på regional (och nationell) nivå: företagssamverkan, vård och omsorg, arbetsintegrerande socialt företagande, landsbygdsutveckling samt sociala innovationer och samhällsentreprenörskap. Spridning Coompanion Jämtlands län är aktiv på sociala medier och finns på Twitter, Instagram och Facebook. Coompanion Jämtlands län skickar nyhetsbrev och inbjudningar via ett nätbaserat verktyg. Utöver ett antal inbjudningar till konferenser och möten har det under året skickats ut nio nyhetsbrev med information om tidigare, aktuella och kommande händelser. Under verksamhetsåret har Coompanion använt digitala tjänster genom främst Paloma och Facebook för att sprida inbjudningar, information och annonsering av lediga tjänster.

5 Årets Kooperativ är en utmärkelse som delas ut av Coompanion Jämtlands län och vinnaren nomineras även till årets kooperativ i Sverige. I samband med föreningsstämman år 2018 delade Coompanion Jämtlands län ut utmärkelsen Årets Kooperativ i Jämtlands län 2018 till Spilloteket med följande motivering: Hållbarhet, demokrati och delaktighet i fokus där alla ges utrymme att synas och växa är ledord för Spillotekets arbete. Allt för att tillsammans på ett kreativt och nyskapande vis skapa ett hållbart samhälle. Genom att använda befintligt material och återbruka är Spilloteket med och skapar nya, innovativa produkter genom lärande för barn, unga och vuxna Spilloteket säger själva Vi vill att barn och unga ska känna att de inte förbereder sig för livet utan att de lever och är delaktiga just nu och med dem orden visar arbetskooperativet att de är ledande i vägen för en ny värld och en hållbar planet.

6 PROJEKT Växande och hållbara arbetsintegrerande sociala företag I arbetsintegrerande sociala företag arbetar personer som får rehabilitering eller arbetspraktik, utbildning eller språkträning. De arbetsintegrerande sociala företagen driver affärsmässig produktion av varor och/eller tjänster, som vilket företag som helst. Vinsten återinvesteras dock i den egna, alternativt i en liknande, verksamhet. Genom att anpassa arbetsuppgifter och hur arbetet organiseras görs det möjligt för fler människor att ha ett arbete. I arbetsintegrerande sociala företag erbjuds möjligheten att arbeta 100% av sin förmåga, något som kan vara svårt på många andra arbetsplatser. Projektet är ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen som är projektägare och Coompanion, Östersunds kommun och Samordningsförbundet i Jämtlands län. Projektet finansieras via program från Tillväxtverket. AKTIVITETERNA FÖR ASF ÄR ATT: Skapa förutsättningar för arbetsintegrerande sociala företag (ASF) att bli hållbara genom att utveckla en stödstruktur innehållande handledarutbildning och rådgivning för nya och befintliga ASF. Kompetensutveckla sociala företag i att delta i upphandling. Utreda huruvida IOP kan vara en modell om att avtala samarbete mellan kommun och ASF. Genomföra etableringsanalyser inför ställningstagande om start av ASF. Entreprenörsutbildning för personer som är verksamma i ASF. Påverka policy och program som omfattar ASF. Sprida vidare kännedom om hur upphandla med sociala kriterier och avtala med reserverade kontrakt.

7 ASF Akademin ASF Akademin är ett socialfondsprojekt som erbjuder kompetensutveckling till arbetsintegrerande sociala företag runt om i landet för att arbetsträningen ska bli ännu bättre och kvalitetssäkrad. Projektet rustar även ledare i företagen för att kunna möta de unika förutsättningar som finns i just sociala företag. ASF Akademin arbetar nära myndigheter, som till exempel Arbetsförmedlingen, för att företagens tjänster ska motsvara vad myndigheterna kräver. Om företagen kvalitetssäkrar sina tjänster inom arbetsträning och har ett ledarskap som är anpassad efter företagets unika förutsättningar då kan varje individ utvecklas på ett tryggt sätt och bli bättre rustad för framtida jobbutmaningar. ASF Akademin innehåller tre delar: Ledarskapsutbildning, utbildning för att kvalitetssäkra arbetsträning samt validering. Eftersom projektet är nationellt kan de flesta sociala företag i Sverige vara med! Hittills är 150 företag anmälda och utbildningarna hålls på ett tiotal orter. I projektets referensgrupp ingår Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, SKL, Tillväxtverket, Skoopi, Certasf och Coompanion. Coompanion Sverige är projektägare. Projektet pågår från 2018 till 2020 och har stöd från Svenska ESF-rådet. Servicelyftet Projekt servicelyftet arbetar med främja att kommersiell service på landsbygd kan etableras eller utvecklas via tillämpning av ny teknik eller nya samverkansformer. Projektet är ett samarbete mellan sex län i Sverige där Coompanion Kalmar är projektägare och Coompanion Jämtlands län är projektpart. Under 2018 har projektet gjort insatser i främst Bräcke och Krokoms kommun med marknadsundersökning och affärsutveckling i hur ökad tillgänglighet till kommersiell service kan uppnås via tillämpning av ny teknik. Projektet finansieras med medel från Tillväxtverket och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

8 MOA (ERUF) Det är svårt för företag inom den sociala ekonomin/ civilsamhället att finansiera nystart, tillväxt och utveckling genom lån eller krediter. Just kooperativa företag har svårare att finansiera affärsutveckling inom företaget på grund av att det traditionella finansieringssystemet inte är anpassat utifrån dessas verksamhetsinriktningar och förutsättningar. Inom projekt MOA som Coompanion är projektägare till mellan HÖILANDET åren skall verksamheten tillhandahålla: Informationsträffar om mikrofinansiering vilka handlar om hur JER STEINK INDRE FOSEN mikrofonder är uppbyggda och dess möjligheter förrissa kooperativ, TRONDHEIM sociala företag, samhälls-entreprenörer och entreprenörer på ÖSTERSUND OPPDAL-RENNEBU landsbygden m fl. Träffarna syftar även till att undersöka på vilket sätt privata och offentliga aktörer i länet kan bidra till fondens utveckling. A ffärsutveckling innebär kreativa och inkluderande workshops för företag/föreningar inom social ekonomi. Detta med fokus på produkt-/tjänsteutveckling, produktpresentation, sälj och merchandise, involvering och attityder, årstidspromotion, implementeringsstrategi och föreningslära. Projektet finansieras av medel från Tillväxtverket och Region Jämtland Härjedalen. Mikrofonden Z Mikrofonden hjälper till med finansiering genom att erbjuda garantier och finansiering till föreningar, kooperativ, samfund, sociala företag, stiftelser, byalag, utvecklingsgrupper och entreprenörer på landsbygden i Jämtlands län. Mikrofonden Z ska förmedla kapital och kompetens genom kreditgarantier till verksamheter inom den sociala ekonomin i Jämtlands län. Mikrofonden Z startades 2013 av Coompanion Jämtlands län, Hela Sverige ska leva Jämtlands län och SEMN. Mikrofonden Z är medlemmar i Mikrofonden Sverige vilken är ett samarbete mellan Hela Sverige ska leva, Coompanion, Ekobanken och JAK-banken. Genom medlemskapet i Mikrofonden Sverige kan verksamheten bedrivas då den är registrerad hos Finansinspektionen och fungerar som nav för regionala mikrofonder. Coompanion Jämtlands län bereder ansökningarna samt administrerar Mikrofonden Z. Garantier, en, finansiering, borg ÖRNSKÖLDSVIK finansiellt stöd och rådg ivning är några av våra SUNDSVALL erbjudanden.

9 ikk kter og rådgivermetod och rådgivningsmetodik / Eksempler, samfunnseffe RESENS Exempel, samhällseffekter HÖILANDET STEINKJER INDRE FOSEN RISSA TRONDHEIM OPPDAL-RENNEBU ÖRNSKÖLDSVIK ÖSTERSUND SUNDSVALL H EXEMPEL, SAMHÄLLSEFFEKTER OC EKSEMPLER, RÅDGIVNINGSMETODIK ERMETODIKK SAMFUNNSEFFEKTER OG RÅDGIV RESENS (InterReg) Regional utveckling och samhällsentreprenörskap i Norge-Sverige. Projektet har fokus på forskning och utveckling av samhällsentreprenörskap och social innovation samt socialt företagande som drivkrafter för regional utveckling. Mittuniversitetet är projektägare i ett samarbete med, Nord Universitet, Coompanion i Jämtlands och Västernorrlands län, Kompetansesenter for brukarerfaring og tjensteutvikling, Nasjonalparken Näringshage, Åkroken Business Incubator, Leiv Eiriksson Nyskaping AS, Flyndra AS, Östersunds kommun, Örnsköldsviks kommun, Fosen Regionråd, Rissa Kommune, Høylandet kommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune. Projektets syfte är att skapa gränsöverskridande förståelse och lärprocesser för hur regional förnyelse kan gynnas genom samhällsentreprenörskap och social innovation samt att bidra till gränsöverskridande samarbete kring kunskaps- och modellutveckling i Nordens Gröna Bälte.

10 SLUTORD Verksamhetsåret 2018 blev ett händelserikt år. Vi har blivit medlemmar i företagens samarbetsplattform Samling näringsliv Jämtland Härjedalen ek.för. och delar nu även kontorslokal med dem på Campus i Östersund. Vi har även påbörjat samtal om samarbete verksamhetsmässigt kring att söka mentorer bland företagare till sociala företag och att skapa en innovations- och kommunuikationsplattform kring företagande och socialt entreprenörskap. Vi finns även lokaliserade i Ås på Torsta, där Jämtlands Grönanäringar finns. Här finns också ett viktigt nätverk för våra idéer om företagande. Styrelsen som valdes vi föreningsstämman är delvis ny och föryngrad och med en ny ordförande. Vi har arbetat tematisk på våra möten, dvs tagit upp och fördjupat tankarna kring social och kooperativt företagande. Styrelsen kunde även delta i en studieresa/utbildningsresa till Edinburgh inom Mittuniversitetets projekt RESENS, Regionalt Samhällsentreprenörskap i Norge Sverige, där vi kunde studera den mångfald av företagande inom begreppet Social Enterprise som vuxit fram och bidragit till ett breddat företagande som arbetar med att skapa social och samhällelig nytta. Arbetet med Coompanion går framåt. Känslan och intresset för gemensamt företagande ser ut att öka, vi ökar kontaktytor och nätverken växer. Styrelsen tackar personalen för ett bra arbete och ser att 2019 blir året då verksamheten vidare kommer att utvecklas. Styrelsen genom Björn Sandal, ordförande Björn Sandal, ordförande.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

RESENS. Regional utveckling och samhällsentreprenörskap i Norge- Sverige

RESENS. Regional utveckling och samhällsentreprenörskap i Norge- Sverige RESENS Regional utveckling och samhällsentreprenörskap i Norge- Sverige RESENS www.miun.se/resens www.nord.no/resens 1/1 2016 31/12 2018 Interreg Sverige-Norgeprogrammet 2014-2020. Insatsområde: 1.0. Innovativa

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland

Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag. Johanna Fredriksson Social innovation i Halland Förstudie Arbetsintegrerade Sociala Företag Johanna Fredriksson Social innovation i Halland 2016-11-18 Bakgrund Tillväxtverket utlyste förstudiemedel Fler jobb genom arbetsintegrerade sociala företag till

Läs mer

Tillväxtverket och sociala företag Tylösand 22 maj 2018 Helena Nyberg Brehnfors och Eva Carlsson

Tillväxtverket och sociala företag Tylösand 22 maj 2018 Helena Nyberg Brehnfors och Eva Carlsson Tillväxtverket och sociala företag Tylösand 22 maj 2018 Helena Nyberg Brehnfors och Eva Carlsson Tillväxtverket Varför arbetar vi med socialt företagande? Ett Sverige med fler företag som vill, kan och

Läs mer

Projekt medfinansierade av

Projekt medfinansierade av Projekt medfinansierade av RESENS - Regional utveckling och samhällsentreprenörskap i Norge-Sverige 2016-2018 1. Projektidé Förutsättningar till självförsörjning och god social sammanhållning är centralt

Läs mer

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting Ett samhällsekonomiskt perspektiv på socialt företagande - en hållbar föreläsning i landstingshuset, Luleå eller online www.nll.se/folkhalsa den 6 okt 2014, kl 1530-1645 Folkhälsocentrum Norrbottens läns

Läs mer

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning)

Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Samhällsnytta och tillväxt utan vinst(utdelning) Den sociala ekonomins möjligheter och utmaningar. Alla dessa trassliga begrepp Social ekonomi Civila samhället Socialt entreprenörskap Demokratiskt företagande

Läs mer

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet

Coompanion. främja kooperativt företagande. affärsutveckling. regionalt, nationellt och internationellt nätverk. Vi har 25 kontor i landet Coompanion främja kooperativt företagande affärsutveckling regionalt, nationellt och internationellt nätverk Vi har 25 kontor i landet stöd från Tillväxtverket, kommuner, Landsting och medlemmar Vad vi

Läs mer

Socialt företag en väg till egen försörjning

Socialt företag en väg till egen försörjning VÄSTERÅS STAD AMA arbetsm arknad Socialt företag en väg till egen försörjning Reidun Andersson & Sm ajo Murguz Socialt företagande En väg till arbetsmarknaden Tillväxtverkets definition av ett arbetsintegrerade

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen 2017 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3

Läs mer

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland 01054 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-08-25 RS140295 Johan Lindberg, utvecklingsledare Näringslivsavdelningen 072-216 26 75 johan.hansson-lindberg@regionhalland.se Regionstyrelsen

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen 2018 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3

Läs mer

Föreliggande policy avses vara styrande för Falkenbergs kommun under perioden och skall därefter revideras.

Föreliggande policy avses vara styrande för Falkenbergs kommun under perioden och skall därefter revideras. Datum 2014-07-28 Fastställd av Kommunfullmäktige 2014-12-16 243 Policy för socialt företagande i Falkenberg. KS 2014-345 Inledning Denna policy utgår från att vårt samhälle är ekonomiskt organiserad i

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2013 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Policy för socialt företagande i Falkenberg. KS 2014-345

Policy för socialt företagande i Falkenberg. KS 2014-345 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-18 358 Policy för socialt företagande i Falkenberg. KS 2014-345 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen.

Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen. Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen. Entusiastiska kollegor berättar om sina erfarenheter med arbetsintegrerande sociala företag - ASF. Att få ett jobb ska inte behöva vara omöjligt.

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande

PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande PRESSMAPP Samarbete för socialt företagande Arrangör: SKOOPI - Sociala arbetskooperativens intresseorganisation - och Tillväxtverket i samarbete med företagsrådgivaren Coompanion och Allmänna Arvsfonden

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

Utveckla socialt entreprenörskap och sociala företag

Utveckla socialt entreprenörskap och sociala företag Utveckla socialt entreprenörskap och sociala företag Uppdraget Vårt gemensamma uppdrag är att skapa förutsättningar för att fler sociala entreprenörer och sociala företag ska kunna bidra till att lösa

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Reviderad av kommunstyrelsen 2018-03-06, 64 Denna

Läs mer

Region Skåne. Utveckling av arbetsintegrerande sociala företag. Bilaga till beslutsförslag , dnr

Region Skåne. Utveckling av arbetsintegrerande sociala företag. Bilaga till beslutsförslag , dnr Ulf Kyrling Ulf.kyrling@skane.se Datum 2016-06-27 Version Dnr 1 (7) Bilaga till beslutsförslag 2016-06-27, dnr 1602102 Utveckling av arbetsintegrerande sociala företag Skåne är på väg att positionera sig

Läs mer

Inspel från Social Entrepreneurship Network

Inspel från Social Entrepreneurship Network Inspel från Social Entrepreneurship Network Sven Bartilsson Coompanion Eva Carlsson, Tillväxtverket Anna-Lena Wettergren Wessman, ESF-rådet Vad kan/bör vi lära av Social entrepreneurship network Social

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2015 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

fungera.se FEB2012 PROGRAM Program med förslag på politiska insatser som bidrar till att idéburet företagande växer och utvecklas.

fungera.se FEB2012 PROGRAM Program med förslag på politiska insatser som bidrar till att idéburet företagande växer och utvecklas. fungera.se FEB2012 PROGRAM FÖR ÖKAT och utvecklat idéburet företagande Program med förslag på politiska insatser som bidrar till att idéburet företagande växer och utvecklas. PROGRAM För ökat och utvecklat

Läs mer

PROGRAM FÖR ÖKAT O CH UT VECK L AT IDÉBUR E T FÖRE TAGANDE

PROGRAM FÖR ÖKAT O CH UT VECK L AT IDÉBUR E T FÖRE TAGANDE fungera.se FEB2012 PROGRAM FÖR ÖKAT O CH UT VECK L AT IDÉBUR E T FÖRE TAGANDE Program med förslag på politiska insatser som bidrar till att idéburet företagande växer och utvecklas. PROGRAM För ökat och

Läs mer

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun

Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 12 1 (5) Policy för den sociala ekonomin och socialt företagande i Timrå kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2015-05-26, 129 Denna policy anger Timrå kommuns förhållningssätt

Läs mer

RÅDGIVNING, UTBILDNING, UTVECKLINGSINSATSER OCH PROJEKT

RÅDGIVNING, UTBILDNING, UTVECKLINGSINSATSER OCH PROJEKT OM COOMPANION Vi finns på 25 orter i landet Har ca 130 medarbetare Omsätter drygt 100 milj kr Har ca 900 medlemmar Startar ca 600 ekonomiska föreningar per år Rådgiver ca 4 500 personer/år Informerar ca

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

2016-01-28 I Jämtland Härjedalens nyskapandeprocess ville vi skapa en regional arena för dialog om vilka frågor som är viktigast för oss att samskapa kring utifrån våra gemensamma behov och önskningar

Läs mer

VILKA ÄR VI? Vi är ger rådgivning och stöd till människor som vill starta företag tillsammans.

VILKA ÄR VI? Vi är ger rådgivning och stöd till människor som vill starta företag tillsammans. VILKA ÄR VI? Vi är ger rådgivning och stöd till människor som vill starta företag tillsammans. ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG EN VIKTIGT DEL AV COOMPANION Företagsformer Aktiebolag (SVB) Ekonomisk

Läs mer

CERTIFIERA ERT ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG HOS SKOOPI KOPIA

CERTIFIERA ERT ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG HOS SKOOPI KOPIA CERTIFIERA ERT ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG HOS SKOOPI KOPIA SKOOPI har tillsammans med SIS, Swedish Standards Institute tagit fram en process för certifiering av arbetsintegrerande sociala företag.

Läs mer

REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP

REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP 1 SEPTEMBER 2018 31 OKTOBER 2020 BESLUTAD 2018-09-19 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 4 BAKGRUND 5 SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP FRÅN GLOBAL TILL

Läs mer

STRUKTURFONDER VAD ÄR DET?

STRUKTURFONDER VAD ÄR DET? STRUKTURFONDER VAD ÄR DET? Har du en smart projektidé som främjar jobb, tillväxt eller grön ekonomi? En idé som bidrar till att Mellersta Norrland (Jämtlands län och Västernorrlands län) ligger i framkant

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Bibbi Westhed, projektledare

Bibbi Westhed, projektledare Bibbi Westhed, projektledare Projekt Kompetensbyrån Genom individuella insatser och strategisk påverkan bidra till att utveckla och stärka sociala företag i Dalarna Kompetensbyrån Projektets övergripande

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde Kallelse till s sammanträde 205-0-08 Kl. 08.5 i Gillestugan Bräcke Folkets Hus KALLELSE 2 205-0-08 LEDAMÖTER Sven-Åke Draxten, S, ordförande Närv OMRÖSTNINGAR JA NEJ JA NEJ JA NEJ JA NEJ Jörgen Persson,

Läs mer

Social ekonomi. Maria Johansson

Social ekonomi. Maria Johansson Social ekonomi Maria Johansson Organisation Program för social ekonomi i Västra Götaland Regionstyrelsen, Regionutvecklingsnämnden, Kulturnämnden, Folkhälsokommittén, Kommittén för rättighetsfrågor Sociala

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:1019 av Annelie Karlsson och Thomas Strand (båda S) Socialt företagande och arbetsintegrerande sociala företag

Motion till riksdagen 2015/16:1019 av Annelie Karlsson och Thomas Strand (båda S) Socialt företagande och arbetsintegrerande sociala företag Enskild motion Motion till riksdagen 2015/16:1019 av Annelie Karlsson och Thomas Strand (båda S) Socialt företagande och arbetsintegrerande sociala företag Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Dialog med samråd ålder 14 september 2016 Bakgrund samt fakta vad gäller social ekonomi Var är vi idag i arbetet med Överenskommelsen?

Läs mer

Socialt företagande. Tillsammans kan vi minska utanförskapet i Köping Arboga Kungsör

Socialt företagande. Tillsammans kan vi minska utanförskapet i Köping Arboga Kungsör Socialt företagande Tillsammans kan vi minska utanförskapet i Köping Arboga Kungsör Samordningsförbundet Västra Mälardalen står bakom satsningen på socialt företagande i KAK, Köping - Arboga - Kungsör.

Läs mer

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009

alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla PRESSMAPP Almedalsveckan 2009 alla kan bidra alla kan påverka alla kan arbeta = Socialt f öretagande tillväxt och vinster för alla 100% PRESSMAPP Arrangör: - Sociala arbetskooperativens intresseorganisation - och företagsrådgivaren

Läs mer

Välkomna till dagens mini-seminarium. om social ekonomi, civilsamhället, samverkan

Välkomna till dagens mini-seminarium. om social ekonomi, civilsamhället, samverkan Välkomna till dagens mini-seminarium om social ekonomi, civilsamhället, samverkan Dialog med Regional utveckling 7 november Några begrepp och fakta Västra Götalandsregionens samverkan med och stöd till

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Nationella Överenskommelsen Definition social ekonomi Verksamheter inom den sociala ekonomin har allmännytta eller medlemsnytta,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Social Innovation i Halland

VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Social Innovation i Halland VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Social Innovation i Halland 18 november 2016 Samhället står inför stora och ofta komplexa utmaningar som segregation, klyftor mellan stad och land, utanförskap och klimathot.

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 2012-04- 12 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn på verksamheten/insatsen/projektet Utveckling av arbetsintegrerade sociala företag på Gotland Bakgrund, problemområde

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Mall för slutrapportering förstudie

Mall för slutrapportering förstudie Mall för slutrapportering förstudie 18 utvecklingsgrupperna processar nu vidare inför kommande utlysningar, en del satsar på PO1 (30 miljoner) och en del på PO2 (50 miljoner) till hösten. Oavsett vilket

Läs mer

Motion till riksdagen: 2014/15:2173 av Annelie Karlsson m.fl. (S) Socialt företagande arbetsintegrerande sociala företag

Motion till riksdagen: 2014/15:2173 av Annelie Karlsson m.fl. (S) Socialt företagande arbetsintegrerande sociala företag Enskild motion Motion till riksdagen: 2014/15:2173 av Annelie Karlsson m.fl. (S) Socialt företagande arbetsintegrerande sociala företag Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen tillkännager för regeringen

Läs mer

Insats ASF arbetsintegrerande sociala företag

Insats ASF arbetsintegrerande sociala företag ASF SKAPAR JOBB - SAMVERKAN FÖR EN INKLUDERANDE ARBETSMARKNAD Insats ASF arbetsintegrerande sociala företag Samordningsförbund Stockholms stad - 5 juni 2018 Insats Arbetsintegrerande sociala företag Samordningsförbund

Läs mer

Kommunförbundet Skåne EU & Bryssel

Kommunförbundet Skåne EU & Bryssel Kommunförbundet Skåne EU & Bryssel Brysselnätverket 31 augusti 2017 Johanna Haward, EU-samordnare Kristina Jauhiainen Larsson, Samordnare Brysselkontoret Välkomna till Hässleholm och Brysselnätverksträff!

Läs mer

Stadgar. Fastighetsnätverket för energi och miljöfrågor i Örebro län

Stadgar. Fastighetsnätverket för energi och miljöfrågor i Örebro län Stadgar Fastighetsnätverket för energi och miljöfrågor i Örebro län 1 Ändamål Fastighetsnätverket verkar för en hållbar bygg- och förvaltningsprocess som gynnar affärsutveckling, innovativa processer,

Läs mer

Fler kvinnor driver och utvecklar företag!

Fler kvinnor driver och utvecklar företag! Fler kvinnor driver och utvecklar företag! Resultat 2007 2009 för programmet Främja kvinnors företagande Drygt 86 000 personer har hittills haft nytta av programmet Främja kvinnors företagande. Programmet

Läs mer

Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018

Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Titel Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Omslagsbild: Författare: Kontaktperson: Lieselotte Van Der Meijs Kristin

Läs mer

Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län

Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län Uppdrag från Region Kronoberg via Tillväxtverket från Regeringen Arbetsmarknadsdepartementet Näringslivsdepartementet

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan offentlig och idéburen sektor e8 verktyg för utveckling av arbetsintegrerande sociala företag!

Överenskommelse om samverkan mellan offentlig och idéburen sektor e8 verktyg för utveckling av arbetsintegrerande sociala företag! Överenskommelse om samverkan mellan offentlig och idéburen sektor e8 verktyg för utveckling av arbetsintegrerande sociala företag! 22 februari 2012 Christoph Lukkerz, regional koordinator Nätverk Social

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Från Arjeplog till Malmö Bildades 2009 Finns på 9 orter Drygt 370 medarbetare Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft Bättre förutsättningar för företagande Attraktiva regionala miljöer

Läs mer

ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG EN VIKTIGT DEL AV COOMPANION

ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG EN VIKTIGT DEL AV COOMPANION ARBETSINTEGRERANDE SOCIALA FÖRETAG EN VIKTIGT DEL AV COOMPANION Sociala hänsyn kan handla om olika delar Arbetstagares rättigheter Lika möjligheter och rättigheter för kvinnor och män Tillgänglighet Rättvis

Läs mer

Landsbygdforum 2009 i Värmland Fredag 27 nov Dömle Herrgård

Landsbygdforum 2009 i Värmland Fredag 27 nov Dömle Herrgård Landsbygdforum 2009 i Värmland Fredag 27 nov Dömle Herrgård Föredrag Så kan man göra om lokal kapitalbildning och mikrolån Ulla Herlitz Hela Sverige ska leva Projekt Lokal finansiering för landsbygdens

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012

Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 UTLYSNING Kooperativ utveckling Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens år 2012 Sista ansökningsdag den 22 november 2011 Inbjudan att ansöka om medel för aktiveter under Kooperationens

Läs mer

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag POLICY 1 (5) Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag Den här policyn vänder sig till chefer och medarbetare som kommer i kontakt med arbetsintegrerande sociala företag

Läs mer

Ägaranvisning för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB

Ägaranvisning för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB Sida 1 (3) Ägaranvisning för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB, nedan kallat bolaget, ägs av Almi Företagspartner AB (51 %), nedan kallat moderbolaget,

Läs mer

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017

Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 12 (17) Sammanträdesdatum 2015-01-20 8 Ansökan från Coompanion Västmanland om bidrag för verksamhetsåren 2015-2017 Dnr 2014/1269 ~Z INLEDNING Ansökan har inkommit

Läs mer

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999 2013 fokus framåt Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar

Läs mer

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi

Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Prioriteringar 2015 Program för social ekonomi Insatsområden 1. Social innovation och socialt entreprenörskap 2. Opinionsarbete, kunskapsspridning och kompetensutveckling 3. Sociala ekonomins förutsättningar

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Beslut om Ägardirektiv för ALMI Företagspartner Östergötland AB

Beslut om Ägardirektiv för ALMI Företagspartner Östergötland AB BESLUTSUNDERLAG 1/2 Kompetensförsörjning och företagande Malin Thunborg 2015-07-06 Dnr: RUN 2015-257 Beslut om Ägardirektiv för ALMI Företagspartner Östergötland AB Region Östergötland och den nationella

Läs mer

Socialdemokraterna Haninge. Haninge 2009-04-17. Social ekonomi. Det är något för Haninge!

Socialdemokraterna Haninge. Haninge 2009-04-17. Social ekonomi. Det är något för Haninge! Socialdemokraterna Haninge Haninge 2009-04-17 Social ekonomi Det är något för Haninge! 2 (6) Innehållsförteckning Social ekonomi Vad är det?... 3 Den sociala ekonomin viktigt verktyg... 3 Principiell överenskommelse

Läs mer

Coompanion Sörmland. Verksamhetsberättelse 2014

Coompanion Sörmland. Verksamhetsberättelse 2014 Coompanion Sörmland Verksamhetsberättelse 2014 Coompanion Sörmland Verksamhetsberättelse 2014 Ärendelista enligt stadgarna 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet Sekreterare för mötet Två justerare

Läs mer

Coompanion Sörmland. Verksamhetsberättelse 2014

Coompanion Sörmland. Verksamhetsberättelse 2014 Coompanion Sörmland Verksamhetsberättelse 2014 Coompanion Sörmland Verksamhetsberättelse 2014 Ärendelista enligt stadgarna 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet Sekreterare för mötet Två justerare

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Europeiska socialfonden 2014-2020 Men först vad kan vi lära av socialfonden 2007-2013! Resultat Erfarenheter Bokslut i siffror 2007-2013 25 % av deltagarna i arbete 65 000 arbets platser Hälften av kommunerna

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2016 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson

Läs mer

För ökat och utvecklat idéburet företagande

För ökat och utvecklat idéburet företagande PROGRAM För ökat och utvecklat idéburet företagande Detta utgör ett gemensamt program för idéburet företagande innehållande förslag på politiska förändringar som skulle kunna bidra till idéburet företagandes

Läs mer

ASF i Kronoberg - på lång sikt -

ASF i Kronoberg - på lång sikt - ASF i Kronoberg Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronoberg. 12 regioner med stöd från Tillväxtverket maj 2017 till oktober 2018 ASF i Kronoberg

Läs mer

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Plats Östersundsrummet, Östersunds Rådhus Tid 14 januari 2019, kl 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 ande Övriga deltagare Utses att justera Enligt

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

RIKTLINJE ARBETSINTEGRERANDE SOCIALT FÖRETAGANDE (ASF)

RIKTLINJE ARBETSINTEGRERANDE SOCIALT FÖRETAGANDE (ASF) RIKTLINJE ARBETSINTEGRERANDE SOCIALT FÖRETAGANDE (ASF) Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019-2021 Innehåll 1. Samordningsförbundet i Jämtlands län... 3 2. Förbundets värdegrund... 3 3. Vår vision... 3 4. Målgrupp... 3 5. Verksamhetsinriktningar... 3 5.1. Skapa samverkan...

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 4 3.1 Styrelsen... 4 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Det är smart att driva företag kooperativt. Det förenar det bästa av två världar resultatorientering och mänsklighet.

Det är smart att driva företag kooperativt. Det förenar det bästa av två världar resultatorientering och mänsklighet. Det är smart att driva företag kooperativt. Det förenar det bästa av två världar resultatorientering och mänsklighet. Socialt Företagande Info om Coompanion Definition sociala företag Inuti och utanför

Läs mer

2. Tillväxtverkets arbete med social innovation och sociala företag

2. Tillväxtverkets arbete med social innovation och sociala företag Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Sammanträde Plats: Norra Hamngatan 14, Göteborg 2013-04-26 kl 9:30-15:00 NÄRVARANDE Ledamöter: Ulrika Frick, VGR ordförande Per Pellby, VGR Lars Jusonius,

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

Handläggarutbildning Arbetsintegrerande sociala företag ASF

Handläggarutbildning Arbetsintegrerande sociala företag ASF Handläggarutbildning Arbetsintegrerande sociala företag ASF Om Coompanion Fyrbodal Startade för drygt 30 år sedan. Finns 25 fristående Coompanion i Sverige Har i uppdrag från Tillväxtverket att arbeta

Läs mer

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Projektbeskrivning Projektets namn Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Sammanfattande projektbeskrivning Syftet med projektet är att genom innovativa metoder och samverkansformer mellan ideell,

Läs mer

Hur går det med finansieringen?

Hur går det med finansieringen? Hur går det med finansieringen? Denna rapport är framtagen på uppdrag av Temagruppen Entreprenörskap och Företagande inom social ekonomi och handlar om finansiering av företag inom social ekonomi och arbetsintegrerande

Läs mer

Plattform för entreprenörskap och social ekonomi ett europaperspektiv i Örebro

Plattform för entreprenörskap och social ekonomi ett europaperspektiv i Örebro Plattform för entreprenörskap och social ekonomi ett europaperspektiv i Örebro Gordon Hahn Jobbar för en organisation som heter Serus och har varit med och tagit fram en plattform för hur man kan jobba

Läs mer

Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin 2015-11-10

Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin 2015-11-10 Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Nationell politik för social ekonomi 2010 beslutade regeringen om nya mål och en ny inriktning för politiken för det civila samhället:

Läs mer

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län

Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Tjänsteskrivelse 2015-03-25 Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Samhällsentreprenörskap och sociala innovationer i region Jönköpings län Förslag till beslut Samhällsentreprenörskap

Läs mer

Socialfondsprogrammet

Socialfondsprogrammet Socialfondsbroschyr 2015.indd 1 Europeiska socialfonden 2014 2020 2015-03-26 11:21 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer