Anvisningar för katalogisering av fotografier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för katalogisering av fotografier"

Transkript

1 DATABASEN Anvisningar för katalogisering av fotografier Västerbottens museum 1995

2 Inledning Som ett led i Västerbottens museums arbete med att utveckla en databas för museisamlingar har nu turen kommit till fotografierna. I museets samling finns omkring negativ varav ca är kopierade och monterade i vårt bildarkiv. Bilderna är till övervägande del placerade i topografisk ordning efter socken- och bynamn. Digital registrering av fotosamlingen ökar sökmöjligheterna i materialet. Förutom på ort kan man söka på t ex fotograf, ämne och tidsperioder. Nedan kommer en beskrivning över fotoblanketten och hur man fyller i den samt en presentation av klassifikationssystemet Outline som ligger till grund för klassificeringen av bilder. Blanketten Blanketten för det fotografiska materialet bygger på samma princip som de övriga blanketterna i databasen Sofie (se tidigare skrivna handledningar). Alla blanketter bygger på SAMOREG-systemets tanke att föra samman uppgifter, som hör ihop, till block. Varje block innehåller sedan flera fält som preciserar uppgifterna. Sist i denna anvisning återfinns en fotoblankett som bör följas uppifrån och ner för att lättast förstå förklaringarna över blankettfälten nedan. Kod för museum: Här skrivs förkortningen på museet som innehar den registrerade bilden. Fältet fylls i automatiskt vid inskrift i databasen. Bild nr: Här skrivs den identifikation som varje bild får vid registrering. T ex J Litt/subnr: Flera bilder kan ha samma neg nr. För att varje bild ska få en specifik identifikation skrivs här det undernummer som bilden har, t ex 12 i bildnumret K 1245:12. Fotoår: I dessa 4 fält beskrivs under vilken tid fotografiet är taget. Om man vet exakt årtal skrivs detta i första fältet, t ex I det fallet lämnas de övriga fälten tomma. Om inte exakt årtal för fotograferingen kan fastställas används tidkoder. Det finns fyra olika koder: E = efter, F = före, C = cirka och T = tal (decennium). Med dessa koder kan man skriva in perioder, decennium osv. Exempel: 1. Bilden är tagen någon gång på 1920 eller 1930 talet. De 4 fälten fylls då i som följer: 1920 T 1930 T. 2. Du vet att bilden måste vara tagen före 1945: 1945 F 3. Du vet att bilden är tagen 1904 eller 1905: 1904 C Tkod-fälten försvinner efter inskrift och koderna ser något annorlunda ut i presentationsformen av Sofie. Acc nr: Det kan vid sidan av neg nr även finnas ett accessionnummer, det skrivs här. Motivkategori: Ett vidare sätt att klassificera en bild. Se nedan under rubriken Motivkategorier.

3 Samhör med: Beskriver den/de bilder som hör ihop med den bilden som registreras. Det kan t ex vara bilder på samma motiv tagna samtidigt eller en interiörbild och en exteriörbild på samma byggnad. Fotografiet kan även höra samman med föremål, arkivalier osv. I fältet skrivs alltså neg nr, föremålsnummer e d. Blanda inte ihop detta fält med fältet samtidigt förvärvat beskrivet nedan. Ingår i serie: Bilder kan kopplas ihop till serier. Det kan t ex vara en bildsvit som beskriver ett hantverk eller en byggnadsinventering. Varje serie namnges, det är detta namn som skrivs i ingår i serie-fältet. Bildnummer i serie: Bildnummer i serie-fältet fylls i automatiskt när en serie kopplas ihop vid inskriften. I detta fält anges vilket nummer bilden har i serien. Real nr: I dessa fem fält klassificeras bilden enligt Outlinesystemet. Ett realnummer är detsamma som ett outlinenummer. Enbart tresiffriga kombinationer av Outline används. Läs mer om hur klassificeringen går till nedan under rubriken Klassificering enligt Outline. Ämne: Här finns utrymme för max fem ämnesord, som knyts till bilden. Ämnet relateras till den ämneskategori som realnumret på samma rad står för. Ämnesorden skrivs i singularis. Läs mer om klassificeringen nedan under rubriken Klassificering enligt Outline. : Här skrivs alla namn som kan knytas till bilden. I Sofie finns ingen begränsning för antal namn. En rullist i presentationen gör det möjligt att se alla inskrivna namn. Land, län, kommun, härad, socken, ort, raä nr, kvarter/gata/väg och fastighet: Här skrivs de topografiska uppgifter som kan knytas till motivet. När det gäller kvarter/gata/väg och fastighet skrivs nummerbeteckningarna i särskilda fält för att göra dem sökbara. Uppgifterna för kvarter/gata och väg delar fält. Om flera uppgifter finns väljer den som registrerar vilken uppgift som skall bli sökbar i fältet, övrigt skrivs i anmärkningsfältet. Det finns även ett fält där arkeologiska bilder kan knytas till ett raä nummer. Efternamn och förnamn: Här skrivs namnet på fotografen. Copyright: Här skrivs vem som har copyright på bilden. Om det är Västerbottens museum förkortas det Vbm. Född och död: Gäller för fotografen. Här kan samma tidkoder användas som beskrevs ovan under fältet Fotoår. Land, län, kommun, härad, socken och ort: Fält för de topografiska uppgifter som gäller för fotografen. Bildtyp: I fältet anges vilken typ av bild som registreras t ex negativ, repronegativ, positiv, diapositiv, originalkopia, kopia. Format: Här antecknas det format som negativet eller positivet har t ex 6x6 eller 13x18. Material: Här skrivs om fotografiet är av glas, nitrat, acetat eller polyester. Teknik: I detta fält skrivs om det är frågan om en daguerrotyp, ferrotyp ed.

4 Bildtext: Här skrivs den text som ev redan finns till bilden, eller ett förtydligande av det man ser på bilden. Fältet expanderar vid inskrift. Anmärkningar: Detta fält utgör fritextfält. Här kan bl a uppgifter som inte framkommer någon annanstans på blanketten skrivas. Fältet expanderar vid inskrift. Samtidigt förvärvade andra bilder...: Här skrivs neg nr på alla de bilder som förvärvades samtidigt och som kom att ingå i samlingen. T ex J 6885-J Förutom bilder kan även arkivalier och föremål inkommit samtidigt, de skrivs också här. Publicerat: I detta fält antecknas den litteratur som bilden varit publicerad i. Fältet är konstruerat så att man genom att klicka på rutan kommer in i ett sidoregister med information om litteratur. Publiceringsfältet är tillgängligt för besökare. Förvärvat från efternamn, förnamn och ort: Här skrivs namnet samt orten på den som lämnat in materialet. på en institution ed skrivs in i fältet för efternamn. Förv. datum: Här antecknas när materialet förvärvades ex Förvärvsomständigheter: I fältet antecknas på vilket sätt bilden förvärvats, som gåva eller köp. I ett sidoregister kallat Värde skrivs ev inköpspris in. Detta register är enbart åtkomligt för personer med behörighet. Vård/kons: Uppgifter om vård och konservering knutna till bilden skrivs in i ett sidoregister enbart åtkomlig för personer med behörighet. I vård/kons-fältet antecknas om det finns någonting skrivet i registret, två alternativ finns N för nej och J för ja. Dnr: Här skrivs numret på den diarieförda handling som ev finns knuten till materialet. Fältet rymmer ett nummer av typen 1928/95. Reg. av: Fält för initialerna på den person som gjort registreringen. Reg. datum: Här antecknas när föremålet är registrerat. Tidigare samling, neg nr (motsv): Här antecknas om bilden haft någon tidigare nummerbeteckning, kanske hos fotografen. Bl nr: Blankettnummerfältet fylls i automatiskt med nummer 1 vid inskriften i datorn. Om det senare t ex sker en inventering kan den som ändrar eller tillför någonting på blanketten välja att skriva blankettnummer 2. Inskr. av: Fält för initialerna på den person som gör inskriften i datorn. Fylls automatiskt i när vedebörande loggar in i Sofie-in. Inskr. datum: Fält för inskriftsdatum. Fylls i automatiskt som ovan beskrivits.

5 Vad är viktigt? Att klassificera en bild är som att betrakta ett landskap, vi kan nästan vara helt säkra på att olika individer uppmärksammar olika saker i landskapet. Vad är viktigt i en bild? Det viktigaste är att utgå från helheten i motivet. Vad ville fotografen visa med bilden? Vad är det som händer på bilden? När, hur och var sker detta? Vid klassificering av bilder gäller det att inte tränga alltför djupt in i motivet och fästa sig vid alla detaljer. Om det däremot är någon detalj som är väldigt utmärkande noteras den naturligtvis som ämnes- eller nyckelord. Glöm inte att alla fält på blanketten är sökbara och att de kan användas tillsammans i olika kombinationer. Var konsekvent vid katalogiseringen. Saknas upplysningar om bildens motiv går det att lämna realnummeroch ämnesfälten tomma. Motivkategorin ska dock alltid fyllas i. Klassificering enligt Outline Det klassifikationssystem som vi valt att använda för fotografiskt material bygger på den svenska, utvidgade versionen av Ouline of Cultural Materials, enklare kallat Outline. Outline är ett ämnesklassifikationssystem utarbetat av Human Relations Area Files, i New haven i Connecticut. Outline delar in material i ämnesgrupper. Varje grupp, det finns 79 stycken, föregås av ett tvåsiffrigt nummer. Under varje grupp finns sedan underkategorier med tre siffror, kallat realnummer. Det är dessa tresiffriga realnummer som vi använder oss av vid klassificeringen av bilder. Om inte någon tresiffrig kategori passar kan man använda sig av den vidare gruppen men lägga till en 0:a bakom den tvåsiffriga kombinationen för att få en tresiffrig kombination. Detta ska dock i möjligaste mån undvikas. Till varje realnummer knyts ett ämnesord. I Outlinekatalogen finns ett alfabetiskt slagordsregister. Detta register används som lathund vid klassificeringsarbetet. Nya ämnesord läggs till allt eftersom de uppkommer. Ämnesordet ska skrivas i singularis för att ev samsökning med föremålsdatabasen ska bli möjlig. Samma företeelse bör alltid benämnas med samma ämnesord för att göra sökning och registrering möjlig. En auktoritetskontroll görs vid inskriften vilket innebär att ord som inte datorn känner igen ifrågasätts, det förhindrar felskrivningar och oacceptabla benämningar. Till bilden kan maximalt fem realnummer och lika många ämnesord tillföras. Bilden kan därmed betraktas ur fem olika synvinklar utan hierarkisk indelning. Det realnummer med tillhörande ämne som skrivs på den översta raden är alltså inte på något sätt överordnat de som skrivs på raderna under. Realnumret och ämnet på samma rad måste dock relatera till varandra. Förutom ämnesord finns utrymme för nyckelord till bilden. Det finns inget fält för dessa på blanketten. Nyckelorden förs in vid inskriftsmomentet. Nyckelord kan dels vara kompletterande, synonyma eller mer fria benämningar som inte regleras av auktoritetskontrollen. Nyckelord kan tillföras en bild i obegränsat antal.

6 Motivkategorier Förutom den ovan beskrivna klassificeringen efter ämnen och realnummer indelas bilderna i större grupper, s k motivkategorier. Det fotografiska materialet indelas f n in i åtta olika motivkategorier. Begreppen i motivkategorifältet behöver inte upprepas i realnummer- och ämnesfälten, fälten ska komplettera varandra. Ibland kan det vara svårt att avgöra vilken motivkategori som passar bäst till bilden. Det finns bara möjlighet att skriva in ett motivord. Det mest dominerande inslaget i bilden får utgöra motivkategorin. Nedan följer en beskrivning över de olika motivkategorierna: Verksamhet: Denna motivkategori används när det pågår en verksamhet på bilden. Ämnesfälten får precisera vilken verksamhet det är frågan om t ex slåtter, vävning, måltid. Föremål: Denna motivkategori används bara när syftet med bilden har varit att avbilda ett/flera föremål. I övrigt är det underförstått att föremål ingår i en verksamhet och då är det verksamheten som är väsentlig. Ämnesfälten preciserar vilket/vilka slags föremål det är och inom vilket verksamhetsområde de används. Landskap: En bred motivkategori. Ämnesfälten talar om vilket landskap det är frågan om t ex fjäll, by, åker, skog, sjö. Stadsvy: Ordet stad behöver inte upprepas i ämnesfälten, det räcker med att framhäva det som är framträdande och intressant i bilden, som t ex bilar, en torgmarknad, skyltar och affärer. De topografiska uppgifterna talar om var bilden är tagen. Byggnad: Motivkategorin används när en byggnad/byggnader är det dominerande i bilden. Ämnesorden talar om vilken slags byggnad det är frågan om och/eller vilken verksamhet som bedrivs där. Interiör: Ämnesorden preciserar det utmärkande som finns i interiörbilden. Ämnesorden kan också precisera vilken miljö som avbildas. Porträtt: Motivkategorin porträtt används när det är uppenbart att fotografen tänkt avporträttera en person. Det behöver inte bara vara ateljéporträtt. Denna kategori används enbart om det är en person som avbildas. Ämnesorden preciserar om det är fråga om ett mansporträtt, kvinnoporträtt eller barnporträtt. Ämnesfälten kan också tala om ifall det är frågan om ett porträtt på ett lik, en brud, en brudgum, en student, en lärare osv. Grupporträtt: Gäller som kategori på bilder med mer är en person avbildad. Ämnesorden talar om ifall det är frågan om brudfoto, familjeporträtt, studentfoto, konfirmandfoto osv. Gruppbilder som inte går att precisera får ingen ämnesbenämning alls

7 Foto Bildnr Litt/subnr Fotoår Tkod Slut Tkod Acc nr Motivkategori Samhör med Kod för museum Ingår i serie Bildnummer i serie Motivbeskrivning Topografiska uppgifter Land Län Härad Kommun Socken Ort Kvarter Nr Gata Nr Fastighet Nr Raä nr Uppgifter om fotografen Efternamn Förnamn Copyright Född Tkod Död Tkod Land Län Kommun Härad Socken Ort Tekniska uppgifter Bildtyp Format Material Teknik Bildtext Anmärkningar Förvärvsuppgifter Samtidigt förvärvade andra föremål, arkivalier, bilder, etc Publicerat Förvärvat från, efternamn Förnamn Ort Förv. datum Förvärvsomständigheter Vård/kons Dnr Reg. av Reg. datum Tidigare samling, neg nr (motsv) Bl. nr Inskr. av Inskr. datum

Anvisningar för katalogisering av fotografier version 6

Anvisningar för katalogisering av fotografier version 6 Anvisningar för katalogisering av fotografier version 6 Västerbottens museum 2004 Inledning Som ett led i Västerbottens museums arbete med att utveckla en databas för museisamlingar har nu turen kommit

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

ifyllnadsanvisningar 2012-05-24

ifyllnadsanvisningar 2012-05-24 ifyllnadsanvisningar Förord Dessa ifyllnadsanvisningar skrevs ursprungligen 1998, när Hemslöjdens arkivprojekt övergick till Hemslöjdens samlingar. Sedan dess har programvaran uppdaterats och nya ordlistor

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Manual till programmet 1.1

Manual till programmet 1.1 Manual till programmet 1.1 Var hittar besökare utställningen Sidans adress: www.historisk.hembygd.fi Var hittar du programmet och loggar in för att fylla i uppgifter Gå till sidan : http://historiskhembygd.app.huset.fi

Läs mer

1. För att registrera

1. För att registrera Att registrera bild i databas/kollektivt kulturarv Mars 2015, version 1.2 Du hittar databasen i din webbläsare: http://hembygd.ablm.se Logga in med ditt namn och lösenord. Var rädd om inloggningsuppgifter

Läs mer

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog.

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog. Handledning för BIBBLAN bibliotekssystem BIBBLAN är ett svensktutvecklat biblioteksprogram helt webbaserat, som innebär att man endast behöver en uppkopplad dator mot nätet. Man slipper dessutom tänka

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

1. För att registrera

1. För att registrera Att registrera bild i databas/kollektivt kulturarv Februari 2016, version 1.4 Du hittar databasen i din webbläsare: http://hembygd.ablm.se Logga in med ditt namn och lösenord. Var rädd om inloggningsuppgifter

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Uppsala universitetsbibliotek Uppdaterad februari 2019 Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera

Läs mer

Anvisningar för att fylla i djur-och medlemsregister Det är mycket viktigt att du inte ändrar någonting i rubrikraden i mallen!

Anvisningar för att fylla i djur-och medlemsregister Det är mycket viktigt att du inte ändrar någonting i rubrikraden i mallen! (FLOCKAR) Anvisningar för att fylla i djur-och medlemsregister Inmatning av uppgifter görs på ett vanligt kalkylblad i t ex Excel. Du kan ha dokumentet sparat som vanligt, dvs. i formatet.xls då du arbetar

Läs mer

BILDPOLICY. Equmeniakyrkan 2015

BILDPOLICY. Equmeniakyrkan 2015 BILDPOLICY Equmeniakyrkan 2015 BILDER ÄR KOMMUNIKATION Att uttrycka sig konsekvent i bild och text är betydelsefullt för vår kommunikation och identitet. Bilder kan visa människor, platser och upplevelser

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Att komma igång med DISGEN 8.2

Att komma igång med DISGEN 8.2 Att komma igång med DISGEN 8.2 Nedanstående bild är den man möter när man installerat programmet. I handledningarna för de olika versionerna av DISGEN finns beskrivning hur man kommer igång med inmatning

Läs mer

Format fo r import av objekt i Sofie

Format fo r import av objekt i Sofie Format fo r import av objekt i Sofie För alla filer gäller att avgränsade mellan objekt är radbrytning (CRLF) och avgränsningen mellan ett objekts fält är komma (,). Alla fält skall omslutas av citattecken

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-03-11 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN MANUAL VFU-WEBB FÖR VFU-KOORDINATORER INLEDNING 3 INLOGGNING 3 UTLOGGNING 3 SÖK STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE 4 SÖK STUDENTER PÅ VFU-KURS 5 VFU-PLACERING AV STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE

Läs mer

Lathund för uppsatsadministratörer

Lathund för uppsatsadministratörer Lathund för uppsatsadministratörer godkänn publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Det är nu möjligt att arkivera uppsatser digitalt i DiVA! Kontakta universitetsarkivet univark@uadm.uu.se

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

Terminologi och klassifikation. Användning av kontrollerad ordförråd vid Torekällbergets museum Södertälje

Terminologi och klassifikation. Användning av kontrollerad ordförråd vid Torekällbergets museum Södertälje Terminologi och klassifikation Användning av kontrollerad ordförråd vid Torekällbergets museum Södertälje Friluftsmuseum Grundad 1929 Torekällbergets Museum Först driven genom ÖSKF sedan 1963 i kommunens

Läs mer

Hantera fotografier, negativ och diabilder

Hantera fotografier, negativ och diabilder Hantera fotografier, negativ och diabilder Så vårdar vi vår historia för idag och imorgon Förvaring och arkivering Ett fotografi är inte beständigt för all framtid, även om det är optimalt framkallat.

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi 1 (28) Inledning 3 Fliken sökning... 4 Fliken Avancerad sökning... 5 Fliken Rapportutformning... 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Alla enhetens ärenden

Läs mer

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Registrera i DiVA en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Detta är en manual kring vilka uppgifter vi vill att du som utförare ska registrera i DiVA-konsortiets gemensamma

Läs mer

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter Registrera och publicera i DiVA en manual för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

DANTEK ELEVWEB HJÄLP. Dantek ElevWeb Hjälp. Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB. Sidan 1

DANTEK ELEVWEB HJÄLP. Dantek ElevWeb Hjälp. Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB. Sidan 1 Dantek ElevWeb Hjälp Version 1 Copyright 2016 by Dantek AB Sidan 1 Innehåll Introduktion till Dantek ElevWeb 3 Att söka i Dantek ElevWeb 4 3 sätt att söka 5 Trunkering 5 Fritextsökning 6 Hjälp via stavningskontroll

Läs mer

Örebro universitet. Elektronisk arkivering/publicering av självständiga arbeten (examensarbeten) i DiVA. Studentmanual. Reviderad 2012-02-06

Örebro universitet. Elektronisk arkivering/publicering av självständiga arbeten (examensarbeten) i DiVA. Studentmanual. Reviderad 2012-02-06 1 2012 Elektronisk arkivering/publicering av självständiga arbeten (examensarbeten) i DiVA Studentmanual Örebro universitet Reviderad 2012-02-06 Jeanette Ekman 1 När Ditt/Ert självständiga arbete/examensarbete

Läs mer

Manual Version För registrering av aktiviteter på

Manual Version För registrering av aktiviteter på Manual Version 2013-01-23 För registrering av aktiviteter på www.postenfritid.se 1. Gå in på adressen http://info.citybreak.com och logga in med era användningsuppgifter* 2. Klicka på Skapa ny produkt,

Läs mer

Manual VFU-webb för VFU-koordinatorer

Manual VFU-webb för VFU-koordinatorer 2016-01-13 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN Manual VFU-webb för VFU-koordinatorer INLEDNING 3 INLOGGNING 3 UTLOGGNING 3 SÖK STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE 4 SÖK STUDENTER PÅ VFU-KURS 5 VFU-PLACERING AV STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering Registrera och publicera i DiVA manuell registrering För att registrera en publikation manuellt gör så här 1. Sök i DiVA http://oru.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera uppgifter manuellt kan du importera referenser

Läs mer

Manual för medieadministratörer och redaktörer

Manual för medieadministratörer och redaktörer Manual för medieadministratörer och redaktörer Version 2.0 Datum: 2018-07-20 Innehåll Innehåll... 1 Support... 2 Kontaktuppgifter... 2 Logga in med ditt AD konto... 3 Behörigheter... 3 Arkiv... 4 VGR Fritt...

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2013-06-14) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

Använda SYV-spindeln

Använda SYV-spindeln 2015-02-19 Använda SYV-spindeln Instruktioner för att komma igång! 1 av 11 Komma igång! 1. Registrera en användare och logga in För att börja använda SYV-spindeln är det första du måste göra att registrera

Läs mer

UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur

UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur 1 UB:s sö ktjä nst - Söka artiklar och annan litteratur Innehåll Börja här... 2 Logga in... 2 Mitt konto... 3 Adressändring... 3 Spara sökresultat... 4 Sökhistorik & litteraturbevakning... 5 Söka, välja,

Läs mer

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA Universitetsbiblioteket Senast ändrad: 2016-12-12 2 Innehållsförteckning Linköpings universitetsbibliotek

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

Bildbaskontoret. Bruksanvisning. Handitek. anpassar tekniken till människan BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET

Bildbaskontoret. Bruksanvisning. Handitek. anpassar tekniken till människan BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET Bildbaskontoret Bruksanvisning Handitek BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET anpassar tekniken till människan Innehållsförteckning Introduktion... 3 Datorkrav...3 Om bildbaser... 4 Vad är en bildbas?...4 Varför

Läs mer

Sökhjälp för Bebyggelseregistret, BeBR

Sökhjälp för Bebyggelseregistret, BeBR Sökhjälp för Bebyggelseregistret, BeBR Fritextsökning gör du i fältet Ange ett eller flera sökord. Genom att skriva ett eller flera ord i fältet gör du en nyckelordssökning på ungefär samma sätt som i

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser - http://www.ub.umu.se/publicera/manualer

Läs mer

Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort. T99Webb /Landstinget Dalarna

Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort. T99Webb /Landstinget Dalarna Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort T99Webb 2017-05-02/Landstinget Dalarna Innehåll Startsida för kunskapstest... 2 Studiematerial... 3 Kunskapstest... 4 Startsida för utfärdare... 7

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Förändringar av anestesiartiklar

Förändringar av anestesiartiklar Förändringar av anestesiartiklar 2019-01-21 Manualen beskriver nedanstående förändringar som kan göras av anestesiartiklar. 1. Lägga till ny anestesiartikel 2. Lägga till befintlig anestesiartikel 3. Inaktivera

Läs mer

Publikationstyp Konferensbidrag

Publikationstyp Konferensbidrag Publikationstyp Konferensbidrag 1. Underkategori Underkategori är ett obligatoriskt fält för forskaren att fylla i. Fältet kontrolleras av granskare på biblioteket och ändring görs om kategorin inte stämmer

Läs mer

ATT ARKIVERA ANALOGA HANDLINGAR. en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen. Version 2, 2013-02-08

ATT ARKIVERA ANALOGA HANDLINGAR. en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen. Version 2, 2013-02-08 ATT ARKIVERA ANALOGA HANDLINGAR en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-08 Innehåll 1. Komma igång... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Arkivmaterial... 4 1.3

Läs mer

Hur matar man in en fråga?

Hur matar man in en fråga? Hur matar man in en fråga? Att starta Vi har utarbetat denna handledning för att hjälpa dig att förstå hur du ska använda det här systemet för förfrågningar. Det är jättelätt! Lär dig att surfa dig igenom

Läs mer

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23 Mobiltid Sida 1 av 23 Innehåll TIDREDOVISNING... 3 MOBIL TID... 3 Redovisa tid... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 LÖNEPERIODSTYP... 4 REGISTRERA RESA... 7 Förutsättningar för att registrera resa...

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Importera från PubMed till DiVA

Importera från PubMed till DiVA Importera från PubMed till DiVA Sök i DiVA http://oru.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera

Läs mer

Registrera monografiavhandling

Registrera monografiavhandling Registrera monografiavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla monografiavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

Uppdateringar av SKL:s medlems- och adressregister

Uppdateringar av SKL:s medlems- och adressregister ANVÄNDARMANUAL Uppdateringar av SKL:s medlems- och adressregister WEBBAPPLIKATION FÖR EXTERNA ANVÄNDARE Ansvarig för innehåll E-post: iregsupport@skl.se Uppdateringar av SKL:s medlems- och 1 Innehåll 0

Läs mer

Sö ka litteratur i ERIC

Sö ka litteratur i ERIC 1 Sö ka litteratur i ERIC Det finns två ingångar om man vill söka i databasen ERIC: Via webben gratis version från the Education Resources Information Center: Denna version kan vara bra att känna till

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Arbeta med Selected Works en lathund

Arbeta med Selected Works en lathund Arbeta med Selected Works en lathund Att redigera din egen Selected Works-sida Ta fram din sida och logga in via My Account längts ner på sidan. Klicka på Edit My Site för att redigera sidan. Gå nu vidare

Läs mer

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers.

Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Engelsk webbinfo Hantering av webbinformation i databasen för presentation på MIUNs engelska webb för Exchange Students (utbytesstudenter) och Free Movers. Underlag tas fram av ämnesansvarig och internationell

Läs mer

SimuWorld Internetportal

SimuWorld Internetportal SimuWorld Internetportal Övningsföretag Innehållsförteckning Övningsföretag...1 Innehållsförteckning... 1 Redigering av Övningsföretagets företagsuppgifter... 3 Uppläggning av elevlogin... 6 Ta bort elevlogin

Läs mer

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Uppdaterad 20111108 Enheten för Publiceringens infrastruktur Skolan för teknikvetenskaplig kommunikation och lärande (ECE) Vid frågor: pi-support@lib.kth.se

Läs mer

So ka artiklar och annan litteratur

So ka artiklar och annan litteratur 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom

Läs mer

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Ändra i tidigare registreringar... 2 Gör så här...

Läs mer

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder Arbetsorder Allmänt Modulen arbetsorder finns i versionerna ProXtra och Advicer av Näsgård Management. Arbetsorder kan skrivas ut i pappersformat eller öppnas via Näsgård MOBILE. Användare av Näsgård MOBILE

Läs mer

Begäran om borttagande av sekretessmarkering för särskilt tillfälle

Begäran om borttagande av sekretessmarkering för särskilt tillfälle Introduktion Begäran om borttagande av gällande förskolefotografering eller skolfotografering Innehavare av sekretessmarkering enligt 22 kap. 1 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) har skyddade

Läs mer

Lathund för studenter

Lathund för studenter Uppdaterad 2005-09-07 Lathund för studenter vid inläggning av uppsatser i Xerxes Xerxes: http://theses.lub.lu.se/undergrad/ INLÄGGNING AV UPPSATS I XERXES 1. Inloggning Gå in i Publicera i Xerxes i menyn

Läs mer

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Finlands svenska Marthaförbund rf SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Version 2 28.04.2014 Marika Seger Innehåll 1. INLOGGNING... 3 1.1 Hur loggar jag in?... 3 1.2 Lösenord... 3 1.3 Jag har glömt

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen WEBBREKRYTERING Sida 1 Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt

Läs mer

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi 1. Författare Fyll i lokalt användarid. ORCID-id är ett internationellt, unikt forskar-id. Ett ORCID-id innehåller 16 siffror: 0000-0002-1825-0097. Organisationstillhörighet

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling

Registrera sammanläggningsavhandling Registrera sammanläggningsavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla sammanläggningsavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Registrera monografiavhandling

Registrera monografiavhandling Registrera monografiavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla monografiavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Instruktion för användning av referensbibliotek i VISS version 3

Instruktion för användning av referensbibliotek i VISS version 3 Instruktion för användning av referensbibliotek i VISS version 3 Innehåll 1. Referensbiblioteket i VISS... 2 2. Att söka efter referenser i referensbiblioteket... 2 3. Inmatning av nya referenser... 3

Läs mer

En arbetssätt du bör lära dig Så använder du ort- och kartfunktionen

En arbetssätt du bör lära dig Så använder du ort- och kartfunktionen Lär dig mer om Disgen 8 del 63 Disgen 8 har två specialfunktioner ortfunktionen och kartfunktionen som är mycket intressanta att använda. I artikelserien Lär dig mer om Disgen kommer nu flera avsnitt i

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

PubMed gratis Medline på Internet 1946-

PubMed gratis Medline på Internet 1946- Klicka på 1. SÖK i E-biblioteket 2. Flik Databaser 3. PubMed PubMed gratis Medline på Internet 1946- www.ebiblioteket.vgregion.se Fritextsökning Skriv in de ord du vill söka på (AND läggs automatiskt in

Läs mer

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler 1 Skapad 2011-10-21 Reviderad 2013-10-02 Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler Innehållsförteckning 1 REGISTRERA 1.1 Användarkonto 3 1.2 Öppna MOA 3 1.3 Välj rätt process

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG KULTUR FÖR BARN OCH UNGA För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA Uppdaterad 2016-11-12 Registrera/publicera i DiVA En lathund för manuell registrering Registrera en publikation manuellt: 1. Sök i DiVA: http://ltu.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen

Läs mer

Innehållsförteckning. Nitha manual lokala administratörer Sida 1(11)

Innehållsförteckning. Nitha manual lokala administratörer Sida 1(11) Innehållsförteckning 1 Lathund för lokala adminstratörer i Nitha... 2 2 Administrera organisation... 3 3 Lägg till organisationsdata... 4 4 Redigera organisation... 5 5 Visa användare i Nitha... 6 6 Registrera

Läs mer

HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT

HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT 2017-08-16 INNEHÅLL Start... 3 Rättigheter... 3 Metadata... 4 Hitta på sidan... 5 Valv/bibliotek... 6 Kategorier... 7 Söka efter bilder... 8 Bilder... 9 Förstora bilden... 10

Läs mer

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA 1 av 9 Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA Tänk på att:!! Innan du registrerar en publikation, sök i DiVA och kontrollera om den redan finns inlagd. Om publikationen

Läs mer

Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen

Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen 181012 Modulen Infrastrukturer i LUCRIS Syftet med infrastrukturmodulen är

Läs mer

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-5 Manual Registrera och söka i Public 360 med sidopanelen i Outlook Manual för att

Läs mer

Så här använder du termbanken

Så här använder du termbanken Lathund 2014-05-055 Dnr 1.3-25607/2014 1(5) Regler och behörighet Emma Leeb-Lundberg emma.leeb-lundberg@socialstyrelsen.se Så här använder du termbanken Sök i termbanken På ingångssidan kan du söka i termbanken

Läs mer

Förslag till arbetsgång

Förslag till arbetsgång BILAGA 1 Förslag till arbetsgång Urval av fastigheter/by, avgränsning. Vilka byar och områden som ska inventeras diskuteras utifrån Janssons regionindelning av länet. Fastighetssökning Fastighetssökning

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling

Registrera sammanläggningsavhandling Registrera sammanläggningsavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla sammanläggningsavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Mars 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan.

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2014 11 26) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade?

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade? Register nr OBS! Ta ut en papperskopia som undertecknas. Anvisningar hur blanketten ska fyllas i finns i slutet av detta formulär. Anmälan om behandling av personuppgifter samt ändring av tidigare anmälan

Läs mer

Uppdaterad Registrera studentuppsats i DiVA

Uppdaterad Registrera studentuppsats i DiVA Uppdaterad 2017-02-15 Registrera studentuppsats i DiVA Gör så här: 1. Skapa omslag: Börja med att gå till http://www.ltu.se/ltu-cover för att skapa ett omslag till din studentuppsats. 2. Logga in i DiVA:

Läs mer