HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT"

Transkript

1 HUR MAN ANVÄNDER IMAGEVAULT

2 INNEHÅLL Start... 3 Rättigheter... 3 Metadata... 4 Hitta på sidan... 5 Valv/bibliotek... 6 Kategorier... 7 Söka efter bilder... 8 Bilder... 9 Förstora bilden Alternativ för bild Ladda ner bild Organisera bild Flytta bild mellan Valven Markera flera bilder Ladda upp foto Mostphoto... 17

3 START Gå in på och logga in med det inlogg du har till Eira. När du har loggat in kommer det att se ut så här. Du kommer bara att se fotona som ligger i dom valv du har tillgång till. RÄTTIGHETER Det finns tre möjliga rättigheter som man kan ha. Man kan ha olika rättigheter i olika valv beroende på vad man får komma åt och använda. Rättigheterna som finns är Se (View), Bidra (Contribute) och Full kontroll. Se är den lägsta behörigheten och Full kontroll är den högsta. Man kan ha Full kontroll på ett valv medan man har Contribute på ett annat, View på två valv och inget på det sista. Rättigheterna bestäms av de ansvariga. Se (View) Denna rättighet gör att man kan se, ladda ner och använda bilderna i valvet. Bidra (Contribute) Om man har denna rättighet kan man, förutom det ovan, även ladda upp och organisera filer i valvet. Full kontroll Om man har full kontroll så kan man ändra rättigheter, tillgänglig metadata samt radera valvet.

4 METADATA Metadata ger information om olika saker. Det finns flera metadata men man behöver bara fylla i dom som är aktuella för bilden. Viktigaste är fotograf, fotodatum, samtycke från avbildad person och giltigt datum för bilden om det finns. Användning: Hur bilden får användas. Avdelning: Till exempel om bilden är från avdelningen Katthult på Hammarns förskola. Bildtext: Presenteras i samband med bild Fotodatum: Viktigast är årtalet så om man vet att bilden är från 2015 och är tagen på hösten men inte mer så kan man dra till med att den är tagen Fotograf: Vem som har tagit bilden. Giltigt datum för bilden: man skriver till vilket datum Hjo kommun får använda sig av bilden. Detta gäller främst bilder i Skyddade fotografer. Jobb inom kommunen: vad personen ifråga jobbar som inom kommunen. Leverantör: om bilden kommer från någon särskild hemsida eller liknade. Främst om den kommer från Mostphotos. Om bilden kommer från Mostphotos så måste man skriva om bilden är kommersiell eller redaktionell. Kommersiella bilder får användas till allt medan redaktionella får bara användas i nyhetsflöden och liknande. Person/er på bild: vem eller vilka som är på bild. Gäller främst om det är politiker eller liknade som kan vara bra att känna till namnen på. Placering: om man vill vara mer specifik vart bilden är tagen. Politiskt uppdrag: vad personen i fråga har för politiskt uppdrag så som kommunstyrelsens ordförande. Samtycke från avbildad person: om personen/personerna på fotot har gått med på att vara med på fotot eller inte. Räcker med att skriva ett ja eller nej. Övrigt: Om det är något annat man behöver veta om bilden.

5 HITTA PÅ SIDAN För att ladda upp bilder klickar man på Importera. På Sök på metadata är sökmotorn på sidan. Bibliotek är där dom olika valven ligger. Under Kategorier ligger alla kategorierna. På denna bild är Kategorier vald. Det ser man genom att texten är grå. Här finns Avancerade inställningar och är bara till för dom ansvariga för sidan. Där bestämmer man vad det ska finnas för metadata, skapa/ändra kategorier, globala rättigheter och media format. För att logga ut klickar du på Logga ut.

6 Inställningar funkar bara när man har valt ett valv och om man har rätt rättighet. Här kan man ändra namn och beskrivning för valvet och ändra rättigheter och metadata för det valda valvet. Trycker man på pluset kommer man till att skapa nytt valv och ny kategori. Detta kan endast admin göra som har full kontroll rättighet. VALV/BIBLIOTEK För att komma till Valven klicka på Bibliotek. Ni kommer främst att använda Allmänt valv där alla får använda bilderna. Klicka på det valv som ni ska vara i. Valven är mest till för att bestämma vem som får ha tillgång till bilderna. Man kan bara se dom bilder som finns i valven man har tillgång till. Ni kommer även att kunna använda Mostphotos valvet där alla bilder från Mostphotos ligger. När Alla filer markerade kan man se alla bilder som ligger i de valv man har tillgång till.

7 KATEGORIER Det finns flera olika kategorier och flera kategorier har underkategorier i en eller två nivåer. Kicka på pilarna bredvid kategorierna för att se vilka underkategorierna är. Som till exempel under huvudkategorin Djur ligger det sex underkategorier och under dem ligger det ytterliga kategorier. Som exempel har jag klickat fram Djur -> Bongårdsdjur som har bland annat häst, hönor och grisar som tredje steg.

8 SÖKA EFTER BILDER För att hitta särskilda bilder kan man använda sökfunktionen. Där söker man främst på metadata men det funkar att använda den som vanlig sökmotor. Om man söker på olika ord som syftar på kanske något musikinstrument så är det inte säkert att den hittar något, då det ordet kanske inte finns inlagt bland kategorierna. Sökfunktionen funkar bäst om man söker efter en person, fotograf, avdelning med mera, alltså det som kan finnas på metadatan. Ta annars och välj kategorier i kategorilistan för att söka efter något. Man kan alltid välja flera kategorier för att specificera sig. Om man ska göra en ny sökning är det viktigt att man klickar bort dom tidigare valen. Lättast är genom att klicka på krysset på den blå rutan. Om man letar efter en viss sorts bild kan man på kategorier markera någon eller några kategorier som har med bilden att göra. Om man till exempel vill har någon bild på Vättern så går man in på Vatten Sjö Vättern och markerar Vättern. Alla bilder som har fått kategorin Vättern kommer att dyka upp.

9 BILDER För att få fram informationen om en bild klicka på bilden. Den blir då grå runtom och information om bilden dyker upp till höger. Det finns två olika sidor med information om bilden, Information och Metadata. Under Information ser man information om bilden. Man ser bildens namn, bildens ImageVault ID, när den är uppladdad och av vem, vilka kategorier den har med mera. Det kan vara svårt att veta vilken som är vald men det är den som är gråaktig i texten som är vald. Under Metadata hittar man bildens metadata. Om man vill veta storleken på bilden ser man det här. Bildens storlek är i pixlar.

10 FÖRSTORA BILDEN Dubbelklickar man på en bild så dyker den upp förstorad. ALTERNATIV FÖR BILD När man har markerat en bild lyser tre knappar upp (beroende på ens rättighet) som man ger en olika val man kan göra med bilden. Knapparna är Ladda ner, Organisera och Flytta. Flytta knappen är bara tillgängligt för dom som har rättigheten Full kontroll och organisera knappen är bara tillgänglig för dom som har rättigheten Bidra (Contribute) och Full kontroll. Man ser vilka man kan använda då det bara är dom man kan använda som är vita.

11 LADDA NER BILD För att ladda ner en bild välj bilden du har tänkt ladda ner och tryck sedan på knappen Ladda ner. Du kommer då att få välja format, tryck då på Original som för tillfället är det enda alternativet. ORGANISERA BILD För att organisera (ändra bildens kategorier och/eller metadata) en bild klicka på bilden och sedan på Organisera.

12 Det ser nu ut så här. Bilden är till vänster. I mitten är Metadatan. Alla metadata finns där men fyll bara i det metadata som är aktuell. Till vänster är rullistan med Kategorierna. När du är klar klicka på spara. OBS! Var inte för länge på organisera för efter en liten stund så blir inte ändringarna sparade! FLYTTA BILD MELLAN VALVEN Flytta knappen använder du om du vill flytta den markerade bilden till ett annat valv. Detta kräver att du har behörighet i valvet du ska flytta bilden till.

13 MARKERA FLERA BILDER OBS! Var inte för länge på organisera för efter en liten stund så blir inte ändringarna sparade! Så ta högst 10 bilder åt gången. Om man har flera bilder som man vill ladda ner, flytta eller organisera kan man markera dessa genom att klicka i den lilla rutan i hörnet på bilderna. Man kan ha högst 50 bilder. För att se den lilla rutan för musen över bilden så blir den synlig och klicka i den. Dessa hamnar då nere i en lista som gör att man kan ordna med dessa. Välj vad du ska göra med bilderna med knapparna under bilderna. Om man trycker på till exempel Organisera knappen upptill så blir det bara den bilden som är gråmarkerad som man organiserar. När du är klar töm fillistan genom att trycka på knappen töm fillistan. LADDA UPP FOTO Bestäm vilken eller vilka bilder du har tänkt ladda upp. Ha dom uppe i utforskaren och markera bilderna. Om man har flera bilder som ligger efter varandra som ska föras över, håll ned shift tangenten på tangentbordet och klicka på den första bilden du ska ha och sedan på den sista bilden. Alla bilderna mellan dom ska nu vara markerade. För att ha bilder som är utspridda i mappen, håll in knappen Ctrl medan du klickar på bilderna du ska ha.

14 Klicka på valvet du ska ladda upp i och klicka på Importera. Du kommer till den här sidan. Var noga med att Mål är med rätt valv. Om inte, klicka på menyn och välj det valv du ska lägga upp bilderna i. OBS! Ta inte mer än 10 bilder åt gången! Tar man för lång tid på sig när man organiserar bilderna så sparas inget när man klickar på spara! Det enklaste sättet att föra över bilder är att dra dom markerade bilderna över till importera. Man kan föra över högst 50 foton åt gången. Man kan även trycka på knappen Lägg till filer men då får man leta fram bilderna genom mapparna vilket gör att det blir en omväg. Namnge bilden/bilderna innan ni laddar upp dem.

15 När man har lagt till dom bilder man vill ladda upp klickar du på Starta uppladdningen. Dom röda bockarna måste bli gröna. Det tar olika lång tid att ladda upp bilderna beroende på hur många bilder som man laddar upp och/eller storleken (filstorlek) på dem. Så fort alla markeringarna är gröna är dom redo. Tryck då på Organisera uppladdade filer. Starta uppladdningen knappen har blivit helt grå för att visa att det inte finns några bilder kvar att ladda upp.

16 Om man har flera bilder med samma metadata så är det lättas att trycka på För alla filer, Metadata och fyller sedan i den information som är aktuell för alla dem uppladdade filerna då informationen fylls i för alla aktuella filer. Till exempel om fotografen till alla foton är Anders Andersson, fyller man i hans namn här för att inte behöva fylla i namnet för varje foto var för sig. Det är likadant gällande knappen Kategorier intill. Om man har någon eller några kategorier som gäller för alla foton kan man markera dom som är gemensamma. När man är nöjd klickar man på spara. Om du tar för lång tid på dig så kan du få börja om. Bilderna ska nu ligga uppladdade i det valvet du har valt med den informationen som är ifylld. Om man som på bilden ska ha Evenemang Leva och Bo Hjo 2013 så kan man trycka på bara 2013 så bockas resten automatiskt i. Man kan klicka i så många kategorier och underkategorier man vill. När man är klar med metadata och kategorierna för alla fotona, går man vidare till att välja för varje foto om det är vissa metadata eller kategorier som stämmer för just det eller det fotot.

17 MOSTPHOTO Gällande bilder från Mostphoto så måste man i metadatan fylla i fotograf och leverantör och i kategorin fylla i om det är en kommersiell eller redaktionell bild. Det gör du genom att välja kategorin kommersiell/redaktionell och sedan välja en av dem. Detta gör att man vet hur man får använda dem. Kommersiell menas med att man får använda bilderna till allt medan redaktionella bara får användas till nyhetsflöde. För att hitta Mostphotos bilder som ska användas i till exempel en broschyr så klickar man i den underkategorin eller söker i sökmotorn på kommersiell. Lägg bilder från Mostphotos i valvet Mostphotos.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Guide för Valv, Kategorier och Metadata

Guide för Valv, Kategorier och Metadata Guide för Valv, Kategorier och Metadata Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Valv - Rättigheter... 3 3 Kategorier - Navigera... 6 4 Metadata Sök... 8 Guide for Vaults, Categories and Metadata in ImageVault

Läs mer

Skapa en Artikelsida i Episerver. Förbundets huvudsida kommer upp = CMS sidan

Skapa en Artikelsida i Episerver. Förbundets huvudsida kommer upp = CMS sidan Skapa en Artikelsida i Episerver Fyll i dina uppgifter Klicka på: Logga in Förbundets huvudsida kommer upp = CMS sidan I hemsidans övre vänstra hörn visas denna struktur: För att komma till din förening

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Checklista för lagring av bilder i Imagevault

Checklista för lagring av bilder i Imagevault Datum 2018-06-19 Checklista för lagring av bilder i Imagevault Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (8) Innehållsförteckning Lagring av bilder i Imagevault...

Läs mer

Webbskribent @ Tjörn. Handläggare: Peter Olausson, webbmaster Datum: 2015-03-19. Tjörn Möjligheternas ö

Webbskribent @ Tjörn. Handläggare: Peter Olausson, webbmaster Datum: 2015-03-19. Tjörn Möjligheternas ö Webbskribent @ Tjörn Handläggare: Peter Olausson, webbmaster Datum: 2015-03-19 Tjörn Möjligheternas ö Grundutbildning för skribenter på hemsidan och/eller intranätet Upplägg: Vi tar en titt på hur hemsidan

Läs mer

Skapa ett Bildgalleri i EPIserver

Skapa ett Bildgalleri i EPIserver Skapa ett Bildgalleri i EPIserver Bildgalleri skapar man under diverse flikar i Navigeringsträdet. Det är den mest använda typen av sidor när det gäller: Bildcollage på hemsidan. Här kan man lägga in bilder

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer 1 Innehållsförteckning: sida: 1. Hur man loggar in på sin webbsida 3 2. Såhär fungerar din webbsida 4 3. Hur man redigerar text 7 4. Hur man länkar text

Läs mer

Arbetsuppgifter. JPEG-filerna/kopiorna skall döpas om efter projektets mall: ÅÅ-MM-DD bildtitel Fotograf

Arbetsuppgifter. JPEG-filerna/kopiorna skall döpas om efter projektets mall: ÅÅ-MM-DD bildtitel Fotograf Arbetsuppgifter Tre bilder skall väljas ut från en dags fotografering för projektet 365 dagar. RAW-filer skall konverteras till JPEG (Vid fotografering i JPEG gör vi fullstora JPEG kopior för att inte

Läs mer

Bilder till bildspel på TV med Lightroom. Förberedelser

Bilder till bildspel på TV med Lightroom. Förberedelser Bilder till bildspel på TV med Lightroom En beskrivning av ett arbetsflöde i Lightroom för att anpassa bilder till ett bildspel som skall visas på en TVskärm i full HD 1920x1080 pixlar. HD formatet 1920x1080

Läs mer

Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator.

Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator. Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator. Webben är en outsinlig källa av bildmaterial och somligt får du använda gratis! Verktyget Länka in

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision den 3 september 2014 09:00 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

1. Gå till bildarkivet. (För att komma till bildarkivet klickar man på den lilla menyn i högra hörnet på navigatorn.)

1. Gå till bildarkivet. (För att komma till bildarkivet klickar man på den lilla menyn i högra hörnet på navigatorn.) Lathund Bildbank Detta är en lathund för hur man ställer in och använder bildbanken. Bildbanken hanterar högupplösta bilder och skalar automatiskt om dem till ett antal fördefinierade storlekar. Besökarna

Läs mer

Manual för användare av Nya Readsoft Online

Manual för användare av Nya Readsoft Online Hogia Performance Management AB Manual för användare av Nya Readsoft Online Användarinstruktion för Nya Readsoft Online användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Windows Live Photo Gallery - Windows 7

Windows Live Photo Gallery - Windows 7 Windows Live Photo Gallery - Windows 7 http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-live/photo-gallery avser Windows 7 Vad kan du göra i Windows Live Photo Gallery - Windows 7 Importera foton i Fotogalleriet

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 2 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till en länk i text 9 Lägga till länkar under

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Skapa mapp. * Gör så här: Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande.

Skapa mapp. * Gör så här: Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande. Ideell IT-förening där äldre lär äldre Skapa mapp Det finns många sätt att skapa mappar, men det enklaste sättet brukar vara följande. * Gör så här: 1. Se till att du befinner dig på den plats i datorn

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Region Skåne Verksamhetsledningssystem (VLS)

Region Skåne Verksamhetsledningssystem (VLS) Verksamhetsledningssystem (VLS) Projektledare VLS, J. Nilsson vls.skane@skane.se VLS Visiohandledning Datum 2015-02-24 Version 2.0 Dnr 1 (8) VLS Visiohandledning Enkel handledning till VLS Processritning

Läs mer

Manual för medieadministratörer och redaktörer

Manual för medieadministratörer och redaktörer Manual för medieadministratörer och redaktörer Version 2.0 Datum: 2018-07-20 Innehåll Innehåll... 1 Support... 2 Kontaktuppgifter... 2 Logga in med ditt AD konto... 3 Behörigheter... 3 Arkiv... 4 VGR Fritt...

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB Sid 1 Överföring av bilder från kamera Så här kommer kamerabilderna in i datorn: Koppla in datasladden som följer med kameran. Det är oftast en s.k. USB-sladd (änden som ska in i datorn ser ut ungefär

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

VGR mediebank. Logga in med ditt AD konto. https://mediadatabas.vgregion.se/fotoweb/ Accepterar bilder, filmer, dokument och vektorformat

VGR mediebank. Logga in med ditt AD konto. https://mediadatabas.vgregion.se/fotoweb/ Accepterar bilder, filmer, dokument och vektorformat VGR mediebank https://mediadatabas.vgregion.se/fotoweb/ VGR Mediebank samlar bilder och annan media så att förvaltningar och samarbetspartners kan hämta hem bilder utan att det ska finnas några tveksamheter

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument.

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Workshop Photo Story Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Tänk på att du bara får använda bilder som är OK ur upphovsrättsligt hänseende. Översikt

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser - http://www.ub.umu.se/publicera/manualer

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

Gran Canaria - Arbetsbeskrivning knapplänkar (Mediator 8)

Gran Canaria - Arbetsbeskrivning knapplänkar (Mediator 8) Gran Canaria - Arbetsbeskrivning knapplänkar (Mediator 8) I detta exempel kommer du att lära dig Att skapa en ny presentation från början Att skapa en enkel knapp Att använda händelseinställningar, events

Läs mer

Juni 2012. Manual. Mina anläggningar

Juni 2012. Manual. Mina anläggningar Juni 2012 Manual Mina anläggningar Ägare Leif Jougda Ansvariga personer Per Sandström Bengt Näsholm Leif Jougda Åke Sjöström Stefan Sandström Förslag och synpunkter skickas till Leif Jougda leif.jougda@skogsstyrelsen.se

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet.

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Lägga till en Nyhet När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Logga in Fyll i dina uppgifter som du även använder när du loggar in på eventor. Istället

Läs mer

Lathund för uppsatsadministratörer

Lathund för uppsatsadministratörer Lathund för uppsatsadministratörer godkänn publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Det är nu möjligt att arkivera uppsatser digitalt i DiVA! Kontakta universitetsarkivet univark@uadm.uu.se

Läs mer

6. Nu skall vi ställa in vad som skall hända när man klickar på knappen samt att markören skall ändra sig till en hand när markören är på knappen.

6. Nu skall vi ställa in vad som skall hända när man klickar på knappen samt att markören skall ändra sig till en hand när markören är på knappen. Fiskar Arbetsbeskrivning knappmeny (Mediator 8) I detta exempel kommer du att lära dig Att göra en mastersida med knappar Att använda en mastersida på andra sidor Att använd funktionen Alignment Arbetsgång

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund ImageVault 1 IMAGEVAULT För att kunna göra de ändringar och uppdateringar som du önskar på er sida så behöver du veta vad ImageVault är och används till. En beskrivning av

Läs mer

Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument

Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Läs mer om it i lärandet på webben: www.spsm.se/itilarandet Tips och idéer för Chrome OS och Google Dokument Skriften är utgiven av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Läs mer

Manual E-butiken Innehåll:

Manual E-butiken Innehåll: Manual E-butiken Innehåll: Allmänt... 2 Logga in... 2 Översikt... 2 Kategorisera produkter... 3 Lägg till en produkt... 4 Lägg till produktbilder... 5 Ändra en produkt... 5 Skapa menysidor... 6 Ladda upp

Läs mer

Lägga till artiklar i Joomla

Lägga till artiklar i Joomla Lägga till artiklar i Joomla från framsidan Logga först in så att du är inloggad. Klicka sedan på Lägg till ny artikel i menyn under hem. Skriv in en rubrik på rubrikraden ej för lång! Skriv sedan artikeln

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite Innehåll Inloggningen Redigeringsfönstret Egenskaper Redigering av standardsida. Skapa ett nytt block Bildblock Länklista Lnu-Play Lägga till kontaktperson Personallistor Engelsk version. Fakta tips mm

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE. ViTex

ANVÄNDARGUIDE. ViTex ANVÄNDARGUIDE ViTex ViTex snabbguide 1. Inläsning till ViTex från inskannat dokument via kopiatorn 2. Uppläsning i ViTex 3. Navigation & Zoner 4. Ändra inställningar 5. Kontakt och Support 1. Inläsning

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual SiteVision version 5 sidan 1 Manual - Introduktionskurs SiteVision 2019-02-06 Version 5 Innehållsförteckning Logga in 2 Navigering och uppbyggnad 3 Redigera text 6 Om bilder på ale.se 9 Lägga till

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

Användarmanual Onepix Foto SVENSK

Användarmanual Onepix Foto SVENSK Användarmanual Onepix Foto SVENSK 2 Onepix Foto är en integrerad del av Onepix. Med Onepix Foto kan du lagra dina bilder i din DICOM databas tillsammans med dina eventuella röntgenbilder. Du kan dessutom

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO

WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO WEBBMANUAL FÖR HJO, KARLSBORG OCH TIBRO 2017-12-07 Sida 1 av 80 INNEHÅLL Logga in... 4 Hitta på sidan... 4 Allmän information... 5 Logga ut... 5 Ändra lösenord... 5 Explorer/Chrome... 5 Navigeringsfönster/Rotkatalog...

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

Streamingbolaget hjälp!"#$%&'()*+,%)$" Sida 1 av 9

Streamingbolaget hjälp!#$%&'()*+,%)$ Sida 1 av 9 !"#$%&'()*+,%)$" Sida 1 av 9 Innehållsförteckning Introduktion 3 Kontakt 3 Så här kommer du igång (snabbstart) 3 Översikt 4 Verktygsraden 4 Ladda upp en film 4 Mappvyn 5 Skapa mapp 5 Radera mapp 5 Filvyn

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter IT-körkort för språklärare Modul 9: Rätta skrivuppgifter Innehåll I. Rätta uppgifter i Word... 3 Markera fel med färger snabbt och enkelt... 3 Använd Words rättningsverktyg skriv kommentarer... 4 Gör ändringar

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild.

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild. Bilder (11) Det går att lägga en eller flera bilder till varje föremålspost. Det enklaste är att lägga in en bild, från den registrerade föremålsposten. Det går också att lägga in ett större antal bilder

Läs mer

Att få inskannad text uppläst med talsyntes

Att få inskannad text uppläst med talsyntes Att få inskannad text uppläst med talsyntes 1. Komma igång med ClaroRead Pro Starta talsyntesprogrammet 1. Gå till Startmenyn > Program > Claro Software 2. Klicka på för att starta talsyntesen. ClaroReads

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-bok på en dator! För datorer (PC/Mac) rekommenderar vi att använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions. 1. Skaffa lånekort och PIN-kod. För att låna e-medier krävs

Läs mer

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD Programmet består av 21 övningar som övar förmågan att känna igen bokstäver och ord. Här tränas såväl läsning som stavning och bokstavsordning. Du får hela tiden stöd av inspelat

Läs mer

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Du ska nu få lära dig hur du enkelt kan göra ett bildspel i PowerPoint. Utifrån det du snart har lärt dig kan du sen göra mer avancerade bildspel genom att

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

Spara dokument och bilder i molnet

Spara dokument och bilder i molnet Spara dokument och bilder i molnet Ett moln är en samling pyttesmå vattendroppar på 1 000 meters höjd eller till och med högre. Molnen är diffusa och ändrar hela tiden form. Det finns faktiskt en hel del

Läs mer

Handledning för att lägga in i EpiServer:

Handledning för att lägga in i EpiServer: www.oskarshamn.se/edit Handledning för att lägga in i EpiServer: 1. Bilder (JPG) 2. Tumnagelbilder (som kan bli stora när man klickar på dem) 3. Dokument (PDF) 4. Bildhantering (allmänt) EpiServer handböcker

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV 2016 - Version 3.2 A SERVICE FROM OPV INNEHÅLLSFÖRTECKNING LOGGA IN PÅ OPV STORAGE 3 STARTSIDA 4 MENYER 5 KATEGORIER 6 SÖK 7 LADDA NER Direktnerladdning 8 LADDA NER Kundvagn 9 NERLADDNINGSHISTORIK FÖR

Läs mer

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist GoTalk NOW Lathund för redigering i appen Senast redigerad 2017-04-28 av Henrik Hasselqvist Innehållsförteckning Startsidan 3 Skapa ny bok 4 Säkerhetskopiera-/återskapa bok från Dropbox 5 Redigera rutor

Läs mer

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver 1 Innehåll Inloggningen 3 Redigeringsfönstret 4 Redigering av standardsida. 6 Skapa ett nytt block 8 Bildblock 8 ImageVault 9 Vad är skillnaden

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

Manual för Readsoft Online- User/användare

Manual för Readsoft Online- User/användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online- User/användare Användarinstruktion för Readsoft Online user/användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att Instruktioner Lösenordet för Säkert Läge är edit. Välkommen till Prata! Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att locka till kommunikation genom färg, form och lekfullhet.

Läs mer

MANUAL. för administration av Toyota etruck

MANUAL. för administration av Toyota etruck MANUAL för administration av Toyota etruck 1 Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurser... 4 Register... 4 Inställningar... 4 Logga ut... 4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle... 5 Bokningar... 6

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Användarhandledning Version 1.12 2016-08-09 1 LOGGA IN... 3 1.1 FELMEDDELANDE... 4 2 VÄLJ MATCH... 5 2.1 SÖK MATCH... 5 2.2 BYTA MATCH... 5 2.3 LOKALA MATCHFILER...

Läs mer