Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f."

Transkript

1 Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f Föreningsbrev 2/2015 Bättre sent en aldrig! FSO föreningar och idrottare har varit starkt framme i olika val till värdetävlingar i år. FSO föreningar har gjort mycket bra resultat i FM tävlingarna, hela 80 medaljer och 10- tal plaketter. Det är ett av de bästa resultaten på länge. Sen får vi inte glömma 3:e placeringen i Baltic junior Cup i Småland, som tangerar bästa resultat än någonsin. Träningsgrupperna har kört ett digert lägerprogram samt ett fint FSOM i Kronoby på sommaren och i samma knutar på vintern SKIDO FSOM. Tack för detta. Nu har man hittat modellen hur FSI och de olika grenförbunden kommer att försätta för att göra idrott i Svenskfinland möjligt. Ingen stor dramatik. Grenförbunden är självständiga men penning strömmen koordineras på ett nytt sätt. Vi bör ta vakt på de möjligheter vi har i att hålla på med vår sport. Vi har alla förutsättningar att behålla den nivå vi har i dag och kanske till och med göra det ännu bättre. FSO kommer att anställa en grenchef. Man har varit mycket aktiv i rekryteringsprocessen men ännu har man inte hittat en lämplig person till tjänsten. Jag kommer att börja med ett nytt jobb inom FSI från och med Sabina försätter i sitt arbete i Österbotten men kommer att ta en större roll i att ordna läger för FSO. Jag jobbar en dag i veckan för FSO tills FSO hittar en efterträdare. Jag vill tacka för mig. Det har varit fint att få jobba med er alla. Speciellt kommer jag att sakna alla de fina dagar jag kunnat vara med på läger med våra idrottare. Arbetet blir aldrig färdigt. FSO hade sitt höstmöte Där var det personval som gällde. Kaj-Olof Lindgren återvaldes till förbundsordförande för åren och som viceordförande fortsätter Roald v. Schoultz för åren Nya styrelsemedlemmar med suppleanter för åren Nina Simosas suppleant Ulrika Holmgren (ny) Anders Westerlund suppleant Lars Janlöv Robin Fröberg suppleant Anders Nordell Ulrika Holmgren blev invald vid SSL:s förbundsmöte till SLL:s styrelse som suppleant Grattis!

2 Utbildning Vi fortsätter med FSO:s 70-år projektet Orientering För Dig, ett projekt som även FSI stöder. Målsättningen med projektet är att alla som vill skulle hitta sin plats i vår verksamhet, t.ex. utbilda intresserade i just det som de tycker om och de vill göra och hjälpa till i. Vi försöker skapa resurser för föreningarna. Om detta lyckas kan vi under hösten servera små paket till föreningarna i just det som man önskar. Utbildningen baserar sig på SSL STG 1 material samt litet till. Det att vi annonserar att man i föreningarna bara behöver beställa utbildning vid behov, tycks inte vara ett bra system, ingen beställer! Vi vet att det finns ett behov. Vi har försökt arrangera tränarutbildning på Solvalla och Norrvalla i samråd med FSI men det kommer inte deltagare. Ett nytt projekt, tränarutbildning i samband med SISU verksamheten, väckte inte heller intresse i våra trupper. Men vi fortsätter. Nu har vi på gång med OK Kristina och ÖID utbildning för ledare och tränare i föreningen. Dagsdato ser det ut som det blir av i månadsskifte jan-feb 2016 i Korsholm Temat på utbildningen verksamhet i föreningen och juniorledare. Mera om det i slutet av december. Vänligen kontakta oss Om någon förening önskar arrangera grenspecifik tränarutbildning STG 1 eller annan utbildning så slår vi fast en dag eller två. Banläggarskola arrangeras vid behov. Det är möjligt att arrangera skolning på plats även för mindre grupper. Kompetens för dragaren är klass 1 kort och samarbete med FSO för att kunna koordinera materialet och kostnader. Var gärna aktiv och kontakta mig eller Sabina. För att få ett 1:a klassens kort är det obligatoriskt att delta på SLL:s banläggarseminarium. Konsultering är på gång med SSL för att FSO skall kunna arrangera ett svenskspråkigt seminarium. Vi har i planerna att arrangera ett seminarium på svenska i Österbotten. Men det blir att se. Tävlingsverksamhet FSOM 2016 i Pargas och Kimito Tävlingarna är publicerade i Irma. Datum är Distans på fredagen är kortdistans minuter 1: På lördagen 1: för de klasser som har skalan i FM. Övriga 1: Inbjudan kommer att publiceras senare på våren. Storlägret arrangeras av PIF Arrangörskap utlyses för FSOM i skidorientering och FSOM i fotorientering (2017 Österbotten, ). Anhållan skall vara FSO styrelsen tillhanda senast

3 Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Ändring i FSOM-direktiven - FSO styrelsemötet 3/2015 godkände på föredragning av FSO tävlingsutskottet (TVU) nya FSOM direktiven. De finns på FSO hemsida. Nya Mästerskap klasser i sprint tävlan och tydlig fördelning på de olika disciplinerna fredag sprint, lördag långdistans och stafett i medeldistans karaktär. Nya reglerna träder i kraft med omedelbar verkan och de tillämpades redan under FSOM I besluten lades vikten på att behålla FSOM attraktivt för föreningar och tävlande. FSOM i skidorientering är på gång. Mera om det SSL regler och annat. Sista nyheterna från SSL är hårda tider. Man har ett behov att spara in euro från verksamheten. Man påbörjar samtal med personalen. På samma gång tar man upp ett problem att antalet på tävlingsorienterare har minskat men i övrig växer orienteringen. När det gäller grenreglerna; har enligt mig ett lyckat beslut gjorts. Detta gäller Junior klasser i FM. En kort översättning följer här: H/D 17 klassen tas bort från alla discipliner förutom i sprint orientering. Då är klassfördelningen samma som på värdetävlingen. FM tävlan blir på detta sätt även en uttagningstävling till värdetävlingarna. I förändringen ingår även det att på FM i medeldistans tävlar klasserna och på samma bana. Förändringen kommer i kraft från början av Sprint tävlan andras inte! Kolla SSL grenregler från sida 66. Flesta förändringarna är just för sprint distans.

4 SSL tränarseminariet i Kisakallio Lojo i slutet av januari. Anmälning ända fram till Träning Läger Lägerprogrammet för 2016 är klart. Nu har vi varit österut. Följande Vårlägret blir i Sverige. Fortfarande söker vi oss till områden som i nära framtid kommer att arrangeras värdetävlingar. Lägren är för att ge en möjlighet, nya kartor och miljöer, som man inte kan få i alla föreningar. En diskussion torde tas plats på vilket sätt FSO skall fortsätta med verksamheten. För att kunna ha bra läger och för att kunna planera lägerprogram på rätt nivå är det mycket viktig att vi vet att våra idrottare deltar på lägren. En punkt som kunde utvecklas är ett grupp arvode som subventioneras när man deltar på ett läger. Om man inte kan delta skulle arvode inte returneras. Nu har vi ett system att idrottaren betalar bara då den deltar. Emellan får man en känsla att man väljer? Detta förorsakar en hel del extra arbete och kostnader i lägerplanering. Men det är TU och styrelsen som tar beslutet efter en behandling. Detta blir aktuellt tidigast för TU hade en mycket bra diskussion om att hur gå vidare. I TU är representanter från olika föreningar, så man kan ju tro att föreningen är med i planeringen. Ett stort bekymmer är den fullspäckade kalendern, speciellt om man håller på med två grenar. Resultaten visar ändå att en lägerverksamhet behövs. Kalendern bör skådas noga och i tid, för att kunna bygga upp det bästa möjliga FSO lägerpaket.

5 Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Startup läger är redan avklarat och Vårlägret i Sverige är följande. Efter lägret börjar ruletten med full fräs och programmet digert! Träningsmiljö En alltid aktuell sak är aktiv föreningsverksamhet. Jag tar än en gång upp det att man har efterlyst åtgärder för att behålla kvar våra orienterare i FSO-föreningar. Vad vi kan göra är att se till att vår verksamhet inom föreningarna och FSO är på den nivån att man inte måste byta förening, att det finns en möjlighet att träna med oss i FSO föreningar och nå bra resultat. Vi kan göra mycket för att bli ännu bättre. Mycket är redan på gång i östra Nyland och OK Trian. Vi försöker skapa en träningsmiljö inom FSO föreningar och FSO. Det är bra om föreningar kan fundera hur de vill och kan koordinera sina träningar och kunnande med grannföreningarna. Idén är att föreningen arrangerar en träning och i gengäld får föreningen tre andra träningar. På detta vis upprätthåller föreningarna kunnande, sparar på resurser och framöverallt skapar man en miljö där våra idrottare kan träna. Nu skall vi göra träningarna tillgängliga. OK Trian, som modell, är ett alternativ. Gemensam miljö där grundföreningen har en avgörande roll. Det är fint att IF Sibbo-Vargarna, OK Orient och AOK valde att skapa TRIAN. Jag tror att en stark lokalverksamhet är det som håller en sammanslagning i liv. Modellen är bra, alla får jobba för sitt, men man visar sig utåt stark i tävlingarna och framförallt har man skapat en miljö där de allra bästa kan utmana sig och få stöd i tränandet. Men det finns andra lösningar, det gäller bara att se sig om och göra möjligheten. VI BEHÖVER en bred kontakt till hela Svenskfinland vi behöver er alla. Några föreningar har redan gått med på det att de låter FSO träningsgrupper delta gratis eller emot en lite kartkostnad i föreningens träningar emot den service föreningarna får (tex serverutrymme). FSO vill vara med i denna utveckling. Serverhjälp Vi har fått ett önskemål om att kunna hjälpa föreningarna med en ADB -server för att kunna använda "Reittihärveli" på föreningens egna träningar. Vi kan erbjuda detta via domänen rg.idrott.fi (rg står för route gadget). Alla föreningar kan ansluta sig med ett eget konto. Ni kan kolla på Lösenordet är MEN. Tanken är att alla föreningar får en egen domän av typ ok okyr.rg.idrott.fi där de kan upprätthålla sina kartor mm.

6 Användningen av FSO servern är gratis för de föreningar som tillåter alla FSO idrottare som hör till våra träningsgrupper delta gratis på sina träningar. För övriga föreningar skulle det kosta, om de vill vara med. Kristian och Sabina

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 10.02.2015 Föreningsbrev 1/2015 Det händer inom FSO. Som jag i fjol dessa tider önskade att utvecklingen skall aldrig ta slut. Toppidrottgruppen och VALO söker fortfarande sina positioner.

Läs mer

Förbundets motions- och tävlingsverksamhet har fyra huvudmålsättningar:

Förbundets motions- och tävlingsverksamhet har fyra huvudmålsättningar: FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN 2016 1. ALLMÄNT Finlands Svenska Orienteringsförbund (FSO) är ett koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla

Läs mer

1) Val av ordförande och sekreterare för mötet, Till mötesordförande valdes Kaj-Olof Lindgren och till mötes sekreterare valdes Kristian Forsell

1) Val av ordförande och sekreterare för mötet, Till mötesordförande valdes Kaj-Olof Lindgren och till mötes sekreterare valdes Kristian Forsell FSO HÖSTMÖTET 2015 14.11.2015 PROTOKOLL Vid förbundets höstmöte behandlades följande ärenden: Förbundsordföranden hälsade alla välkomna. Han hade en kort genomgång av år 2015 där han lyfte fram de fina

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI VISION FSO:s verksamhet skapar goda förutsättningar för sina medlemsföreningars orienterare att på idrottarens väg från barn till elit

Läs mer

VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F.

VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F. VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F. VISION Orientering i Svenskfinland på alla nivåer 2 MISSION Erbjuda möjligheten att idka orienteringssporten genom hela livet

Läs mer

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten VERKSAMHETSPLAN 2019 (FSO) är en koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla de bästa möjliga verksamhetsförutsättningarna för sina medlemsföreningar, så att de

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Föreningsbrev 3/2012 Helsingfors 17.12.2012 En säsong är avklarad och ett nytt år är i startgroparna. FSO har haft fina framgångar i FM-tävlingarna. Under sommaren

Läs mer

F.11 Arrangörsrätten till FSO:s mästerskapstävlingar beviljas av Finlands Svenska Orienteringsförbund (se 20.2.). Frågan handläggs av styrelsen.

F.11 Arrangörsrätten till FSO:s mästerskapstävlingar beviljas av Finlands Svenska Orienteringsförbund (se 20.2.). Frågan handläggs av styrelsen. F.1 Allmänt Dessa direktiv kompletterar, för Finlands Svenska Orienteringsförbunds mästerskaps (FSOM:s) del, orienteringens grenregler och preciserar påbuden i punkt 20. Direktiven har fastställts av FSO:s

Läs mer

H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm

H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm 08.11.2014 Korsholm 08.11.2014 FSO:s höstmöte lördagen den 8 november 2014 klockan 13 på Hotell Vallonia, Centrumvägen 3, 65610 KORSHOLM. Protokoll Vid förbundets

Läs mer

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet OK Raseborg juniormöte 1.2.2016 kl.18.00 Föredragning 2/2016 Juniorutskottet 1. Mötets öppnande - Kl. 18.10 2. Närvarande och föredragning - Benkt Fagerlund, Pia Westerberg, Jonna Öblom, Annette Sjöberg,

Läs mer

FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER VÅRLÄGER I LETTLAND

FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER VÅRLÄGER I LETTLAND FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER 16-18.3 VÅRLÄGER I LETTLAND 27.3-2.4 FSOM 10-12.8.2018 FSOM 2018 arrangeras 10-12.8.2018 i Grankulla och Esbo. Fredagen

Läs mer

Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två läger:

Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två läger: GB12 INBJUDAN 16.8. 18.8. IR FM-läger och NoSö-läger 18. 20.8. Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf GB11 2015 INBJUDAN ÅLAND 2015 IR-LÄGER! Nu siktar vi på uthållighetslägret på Åland. Vi börjar lägret tisdagen 14.07.2015 kl. 0740 i Åbo hamn och slutar lägret torsdagen 23.7.2015 i Åbo. Vi har ett intressant

Läs mer

VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2016

VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2016 VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2016 4. Resultat och Balansräkning för år 2016 5. Revisions berättelse 2016 1 Helsingfors 22 februari 2017 Medlemsföreningarna

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. IR LÄGER 24. 30.6. I VUOKATTI PROGRAM OCH DELTAGARE Hej! Sommaren är kort. Vårens tävlingar är förbi JUKOLA/VENLA och hårda uttagningstävlingar väntar! Här slutliga inbjudan och deltagarlista till dem

Läs mer

ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5)

ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5) ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5) VERKSAMHETSPLAN 2019 1. Verksamhetsidé Grundtanken för orienteringssektionens verksamhet är att utveckla en orienteringsverksamhet i Sibbo och Östnyland som är mångsidig, konkurrenskraftig

Läs mer

FSO VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2017

FSO VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2017 FSO VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2017 4. Resultat och Balansräkning för år 2017 5. Revisionsberättelse 2017 1 Helsingfors 25 mars 2018 Medlemsföreningarna

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET 2019- PIFFEN Sektionens aktiviteter Elit- och juniorverksamhet, tränings- och tävlingsverksamhet Upprätthållande av kartor och arrangemang av tävlingar Veteran, motions-

Läs mer

NYLBR och några andra

NYLBR och några andra Helheten avgör - Undervisningen baserar sig på - SOFT böcker - Orientera för att ha kul 6-13 år - Orientera För att lära sig att träna 16 år - Idrottsledare för barn och ungdom - SSL utbildningsmaterial

Läs mer

Större kartskala 2019

Större kartskala 2019 [ SM ] Större kartskala 2019 Bakgrund och beskrivning av processen [ SOFT, november 2018 ] Bakgrund Frågan om större kartskala har diskuterats så länge orientering funnits. Under 2010-talet har frågan

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2017 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6 Bilagor Resultatbudget 3 Verksamhetsplan

Läs mer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer ORIENTERING Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer 1 Orienteringssektionen i Solf IK har ca 40 aktiva juniorer och dessutom en växande

Läs mer

FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND

FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND WORLD ORIENTEERING DAY STEG 2 TRÄNARUTBILDNING FSO FÖRTJÄNSSTECKEN

Läs mer

Planering av barn- och ungdomsbanor

Planering av barn- och ungdomsbanor Planering av barn- och ungdomsbanor Utbildningens innehåll Del 1, Barnets värld + utvecklande av banläggarens kompetenser Barnets orienterings- och tävlingsvärld Utbud av barntävlingar i regionen/närområden

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND r.f. Styrelsen för FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND r.f. avger till vårmötet i förbundets stadgar förutsatt berättelse över verksamheten för år 2015. Styrelsen

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f FSO VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2018 4. Resultat och Balansräkning för år 2018 5. Revisionsberättelse 2018 1 Medlemsföreningarna i FINLANDS SVENSKA

Läs mer

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo PROGRAM Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo Tid 15-16 november 2013 Adress Beskrivning Målsättning Sokos

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan HOF 2018

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan HOF 2018 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2018 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 4 Verksamhetsplan MTBO 4 Verksamhetsplan tekniska kommittén 5 10-årsplaner

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION SHAPELINK FÖRETAGSMOTION ROLIGARE, SMARTARE OCH BÄTTRE Här kommer vi snabbt gå igenom allt ni behöver veta för att komma igång med en smartare och roligare företagsmotionslösning. 1. Skapa en grupp 2.

Läs mer

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Bakgrund och syfte Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern

Läs mer

Distriktsmästerskapsanvisningar

Distriktsmästerskapsanvisningar Distriktsmästerskapsanvisningar DM DM-arrangemangen ska vara en av årets höjdpunkter för distriktets orienterare i olika grenar och tävlingarna ska vara attraktiva för såväl nya som etablerade löpare.

Läs mer

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Helene Cardell Olof Fraenell Thomas Engberg Plats: Skedvik 113 Tid: Onsdag 28 oktober kl 18-22 Kvällen inleddes

Läs mer

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till Inbjudan SM i skidskytte Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till SM / JSM / USM Sprint SM / JSM Jaktstart, USM Distans SM / USM Stafett Sveriges nationalarena för skidskytte

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse för PIF orientering 2007. Representation

Verksamhetsberättelse för PIF orientering 2007. Representation Verksamhetsberättelse för PIF orientering 2007 Representation Mats Dahlén, Simon Fröjdö, Robin Fröberg och Frida Lönnberg hörde till FSO:s Inre Ring 2007, och Charlotte Björklund, Tobias Henriksson, Emma

Läs mer

NÅID Orientering Verksamhetsberättelse (5)

NÅID Orientering Verksamhetsberättelse (5) NÅID Orientering Verksamhetsberättelse 2014 1(5) NÅID:s orienteringsutskott har under året 2014 bestått av följande personer: Annika von Schoultz, Anders Brink, Carola Ray och Rita Wickholm. Tävlingsverksamhet

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf Grupp brev 15-2/2014 PRAKTISKT RUNT RESA TILL BALTIC JUNIOR CUP 2014 (BJC) I GDYNIA POLEN! Nu gäller Baltic Junior Cup. OCH det lag vi åker med. Några ändringar. Vi åker med ett fint lag. Nu skall vi njuta

Läs mer

DEFINITION AV EN MÖJLIGHET

DEFINITION AV EN MÖJLIGHET En situation som kännetecknas av såväl frånvaro av oöverstigliga hinder som tillgång till de medel, inre eller yttre, som krävs för att övervinna de hinder som återstår DEFINITION AV EN MÖJLIGHET ORIENTERING

Läs mer

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Ånnaboda lördag den 24/11 Årets tema: Samverkan ÖLOF Föreningarna med fokus på ungdomsverksamheten! Program 09.00 Välkommen Inledning (Information från ÖLIF/SISU)

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

FSOM PÅ LÅNGDISTANS

FSOM PÅ LÅNGDISTANS TÄVLINGSDIREKTIV FSOM 12-14.8.2016/ uppdaterad 9.8.2016 FSOM PÅ LÅNGDISTANS 13.8.2016 PRELIMINÄRA TÄVLINGSDIREKTIV, DE SLUTLIGA TÄVLINGSDIREKTIVEN FINNS TILL PÅSEENDE PÅ ANSLAGSTAVLAN PÅ TC Arrangör: Pargas

Läs mer

HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO

HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO Vänta inte på att något eller någon ska göra saker enklare för dig. Den perfekta tiden kommer aldrig Fysiska grunder Livet, tidsanvändningen

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17

Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17 Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17 8.12.2013 2013 Målsättning Föreningen hävdar att man kan erbjuda det stöd som krävs för att hitta vägen från junior friidrottare till idrottare av världselit

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

TRÄNINGAR OCH TÄVLINGAR 2014. IF FEMMAN Orientering

TRÄNINGAR OCH TÄVLINGAR 2014. IF FEMMAN Orientering TRÄNINGAR OCH TÄVLINGAR 2014 IF FEMMAN Orientering Namn: Jag har under säsongen deltagit Gånger Denna tränings- och tävlingsdagbok gäller för de som är 14 år och yngre. Kryssa i de träningar och tävlingar

Läs mer

SKOGSPOSTEN 2009... 1 Orienterare!... 3 Junior- och nybörjarträning:... 3 Olika träningsformer... 4 Utförslöpning i slalombacke:...

SKOGSPOSTEN 2009... 1 Orienterare!... 3 Junior- och nybörjarträning:... 3 Olika träningsformer... 4 Utförslöpning i slalombacke:... SKOGSPOSTEN 2009 SKOGSPOSTEN 2009... 1 Orienterare!... 3 Junior- och nybörjarträning:... 3 Olika träningsformer... 4 Utförslöpning i slalombacke:... 4 Uppförsbacke på tid:... 4 Linje-OL:... 4 Stjärn-OL:...

Läs mer

Sveriges största grusrally. Start och mål i Tingsryd

Sveriges största grusrally. Start och mål i Tingsryd 38th Tingsryd 29-31 maj 2014 Tingsryd 9-11 maj 2013 www.southswedishrally.com Sveriges största grusrally South Swedish Rally Weekend Start och mål i Tingsryd i Tingsryd Foto: Tommy Fritzon, www.rallysidan.com

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Tid och plats: Tisdag den 28 september 2004, kl. 18.00 20.00 i Idrottens Hus, Örebro Deltagare: Tobias Forsmark, Ann Hyvärinen, Jari Hyvärinen från KFUM

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

MEDIAFAKTA 2015 UTGIVNINGSPLAN PRISLISTA WEBBANNONSERING

MEDIAFAKTA 2015 UTGIVNINGSPLAN PRISLISTA WEBBANNONSERING MEDIAFAKTA 2015 UTGIVNINGSPLAN PRISLISTA WEBBANNONSERING TIDNINGEN SKOGSSPORT FAKTA OCH UTGIVNINGSPLAN Svenska Orienteringsförbundet officiella organ. Tidningen ägs och drivs av förbundet. Utgivningsplan

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013

Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013 Gymnastikförbundet Idrottens Hus, 11473 Stockholm : 08-699 60 00 e-post: info@gymnastik.se www.gymnastik.se Certifieringskrav - Gymnastik NIU år 2013 Riksidrottsförbundet har tagit fram certifieringskrav

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004 Dragning nr 9 nov 2003 Supporterlotteriet 1 nr 81 Marianne Ericson 200 kr 2 nr 15 Mattias Ehn 50 kr 3 nr 88 Kjell Nygren 50 kr 4 nr 41 Maria Gustavsson 50 kr 5 nr 91 ----- 50 kr Dragning nr 10 dec 2003

Läs mer

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden.

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja

Läs mer

Conferatorloopen från idé till resultat

Conferatorloopen från idé till resultat Conferatorloopen från idé till resultat Conferatorloopen bygger på the S. Haeckel & R. Nolan s Business Learning Loop vilken är en teoretisk modell för effektiv inlärning. Det tar fyra steg söka, reflektera,

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

Lärgruppsplan Orientera för att lära sig träna. att träna 13-16 år

Lärgruppsplan Orientera för att lära sig träna. att träna 13-16 år Lärgruppsplan Orientera för att lära sig träna att träna 13-16 år Orientera för att ha kul Det här är en lärgruppsplan eller en vägledning om man så vill. Tanken med lärgruppsplanen är att den ska vara

Läs mer

FSG INFORMERAR MAJ 2014

FSG INFORMERAR MAJ 2014 FSG INFORMERAR MAJ 2014 Ett riktigt trevligt och varmt slut på våren och en varm och avkopplande sommar önskas alla gymnastikvänner! I detta brev hittar du: Information om sommarens läger FSG söker truppkoordinator

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrol markering: Kontrol Definition: Kartritare: Banläggare: Observera!

PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrol markering: Kontrol Definition: Kartritare: Banläggare: Observera! PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra (se bild). Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan. Kartritare:

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

Basprogrammet och tävlingsplanering

Basprogrammet och tävlingsplanering Basprogrammet och tävlingsplanering [ Tävlingskonferensen, Södertälje, 19-20 november 2016 ] Vad påverkar oss? Internationella programmet WOC beslutas med 4 års planering Euromeeting arrangeras i kommande

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Orienteringsbanor för unga och barn Från SSL material

Orienteringsbanor för unga och barn Från SSL material Orienteringsbanor för unga och barn Från SSL material - En orienteringsträning behöver inte alltid vara en vanlig tävlingsbana - Träningsmodeller finns med SSL: Träning i orienteringsföreningen eller SOFT

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll.

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll. Göteborg-Majorna OK Ungdomskommittémöte - Protokoll Tid: 2019-04-15 17:30 20:00 Plats: Hemma hos Andreas Närvarande: Frånvarande Andreas Persson (sammankallande) - Cathrine Davidson (sekreterare) Johan

Läs mer

Godkänd av Finlands Svenska Idrotts styrelse ANTIDOPINGSPROGRAM

Godkänd av Finlands Svenska Idrotts styrelse ANTIDOPINGSPROGRAM ANTIDOPINGSPROGRAM 1. FINLANDS SVENSKA IDROTT Finlands Svenska Idrott är de svenskspråkiga idrottsförbundens samlande organisation med uppgift att stöda och företräda våra medlemmar i gemensamma frågor

Läs mer

Strategi 2012-2015. Hösten 2012

Strategi 2012-2015. Hösten 2012 Strategi 2012-2015 Hösten 2012 Delar du vårt intresse för skidning? Pargas IF:s skidsektion ser som sin uppgift och privilegium att utveckla skidsporten i Pargas med omnejd. I vår mångsidiga verksamhet

Läs mer

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se Inledning Jag tänkte att jag skulle göra en enkel guide till en första tävlingsanmälan. För att komma in i tavlingsanmalan.se första gången så måste man börja med göra en registrering. Registreringen är

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Tekniska direktiv gällande banor för barn och i att arrangera tävlingar

Tekniska direktiv gällande banor för barn och i att arrangera tävlingar Tekniska direktiv gällande banor för barn och i att arrangera tävlingar Kuvat: SSL ja Raimo Laitinen SSL 2017 1 Terrängen lättframkomlig och kartan tydlig Terrängen skall vara trygg och säker - Trygg terräng

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

Protokoll Värmlands Bordtennisförbund planeringskonferens Dag: Lördagen den 5e maj Tid: Plats: Idrottens hus, Karlstad.

Protokoll Värmlands Bordtennisförbund planeringskonferens Dag: Lördagen den 5e maj Tid: Plats: Idrottens hus, Karlstad. Protokoll planeringskonferens 2018 Dag: Lördagen den 5e maj Tid: 09.00-13.00 Plats: Idrottens hus, Karlstad Deltagare: Hans Sundberg Jan Lindgren Jan Holmström Andreas Wiren Mattias Nilsson Olle Einarsson

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

NÅID orientering Verksamhetsberättelse (5)

NÅID orientering Verksamhetsberättelse (5) NÅID orientering Verksamhetsberättelse 2012 1(5) Orienteringsutskottet har under året bestått av följande personer: Annika von Schoultz, Susanna Lönnberg, Carola Ray och Rita Wickholm. Tävlingsverksamhet

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2013-2014 En sund hobby i trevligt sällskap! Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer umgås

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 08/12 Datum: 2012-11-26 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade 2013 12 Maj Internationell tävling Nybörjare och Avancerade Öppet för alla combat stilar: JU JUTSU, SHOoT-FIGHTING, MMA, THAIBOXING, WRESTLING, SUBMISSION WRESTLING, TAEKWONDO, KARATE, KUNG-FU, JUDO mm

Läs mer

Tävlingsdirektiv för FSOM 2008

Tävlingsdirektiv för FSOM 2008 Tävlingsdirektiv för FSOM 2008 Arrangör: IF Brahe Tävlingsledare: Dan Stenlund (tel. 050-5624924) Banläggare: Medeldistans Patrik Nyman, långdistans och stafett Jukka Aaltonen Tävlingsövervakare: Stig

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

Fem steg till succé Skoljoggen

Fem steg till succé Skoljoggen Skoljoggen Syfte Att skap en checklista som hjälper dig styra mot målet Uppgift: Du ska sätt upp ett rimligt mål för just dig, följa processen 5 steg för succé och sedan utvärdera varför det gick som det

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer