Inledning. Registrering Snabbstart för tavlingsanmalan.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se"

Transkript

1 Inledning Jag tänkte att jag skulle göra en enkel guide till en första tävlingsanmälan. För att komma in i tavlingsanmalan.se första gången så måste man börja med göra en registrering. Registreringen är till dels för att kontrollera att e-postadressen finns och dels för att försvåra för robotar att ta sig in i tavlingsanmalan.se. En del andra försiktighetsåtgärder är också vidtagna. Det finns t.ex. ingen klickbar e-postadress synlig. Det är tråkigt men nödvändigt. Registrering Som sagt, man måste registrera sig för att komma in. Första gången så trycker jag på Registrera mig. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 1(28)

2 Lite information om hur det går till visas högst uppe i fönstret. Jag fyller i min e-postadress och det lösenord som jag vill använda. Jag trycker på <Registrera>. Då skickas en kod till den angivna e-postadressen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 2(28)

3 Efter ett tag så kommer informationen till min e-postadress. Meddelandet skickas direkt när man trycker på <Registrera> men av olika skäl så kan det ta lite tid. Meddelande kommer från Meddelandet innehåller den kod som jag ska använda för att slutföra registreringen. Användare och lösenord visste jag sedan tidigare tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 3(28)

4 Jag följer instruktionerna i meddelandet. Jag tar upp och anger min e-postadress och lösenordet igen. Denna gång trycker jag på <Logga in>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 4(28)

5 Sidan känner av att jag inte har aktiverat mitt konto än och frågar efter min aktiveringskod. Jag anger lösenordet ännu en gång samt den kod som jag fått. Jag trycker på <Aktivera>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 5(28)

6 Inloggad! Det verkar som att jag är ensam om att vara inloggad. Ett fönster med lite instruktioner för nya användare visas för mig. Det är samma instruktioner som visas om jag trycker på Kom igång i marginalen. Den här dialogen som finns under rubriken Registrering behöver bara göras vid denna första inloggning. Inloggning Det normala sättet att ta sig in i tavlingsanmalan.se är att logga på sig. Jag anger min e-postadress och lösenord samt trycker <Logga in>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 6(28)

7 Inloggad igen! tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 7(28)

8 Registrering av ryttare I instruktionerna för nya användare kunde jag läsa att ryttare och häst måste registreras innan man kan anmäla sig. Jag vill registrera mig själv som ryttare och trycker på Ryttare i marginalen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 8(28)

9 En tom ryttarlista visas. Jag trycker på <Ny ryttare>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 9(28)

10 Jag fyller i namn och ser sedan att det finns en symbol för hjälp för fältet SIF nr, jag klickar på den. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 10(28)

11 Ett fönster med hjälp för fältet kommer upp. Jag vet redan hur numret ska se ut, det står på baksidan av tidningen Islandshästen. Jag vet också att man har olika medlemsnummer i familjen om man har ett så kallat familjemedlemskap, fast man har bara en tidning, så det nummer som står på tidningen är kanske inte rätt nummer. Är man osäker på vilket nummer man har får man kontakta SIFs kansli som håller reda på det. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 11(28)

12 Jag anger åtminstone de nödvändiga uppgifterna. Jag skriver uppgifterna som jag vill att de ska se ut i start- och resultatlistor. Det skickas även listor till SIF som publiceras på deras web. Födelsedatumet används för att kunna avgöra vilken åldersklass man hör till. Mobilnumret ska jag byta, så jag väntar med att fylla i det. Jag kan komplettera med det senare. Jag vet jag att det är bra att ange mobilnumret om t.ex. sekretariatet behöver på tag på mig, min häst är kanske ute och går olovandes. Jag trycker på <Spara>. Jag glömde visst att fylla i Lokalförening så ett felmeddelande visas. Det står en liten stjärna vid fältets ledtext som betyder att fältet är obligatoriskt att fylla i, men den tänkte jag inte på. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 12(28)

13 Jag fyller i lokalförening och trycker på <Spara> igen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 13(28)

14 Nu är jag sparad som ryttare! tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 14(28)

15 Registrera häst Jag vill också registrera min häst och trycker på Hästar i marginalen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 15(28)

16 Jag trycker på <Ny häst>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 16(28)

17 Jag anger uppgifterna. Även här är jag lite noga med stavningen så att det ser bra ut i de olika listorna. Jag trycker på <Spara>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 17(28)

18 Nu är också min häst registrerad! tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 18(28)

19 Välja tävling och registrera anmälan Vi ska ju tävla också. Jag måste först välja en tävling. Jag trycker på Tävlingar i marginalen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 19(28)

20 Hm Det finns bara en tävling upplagd än så länge, Örnäs vinterkval. Den passar oss utmärkt. Jag trycker på Örnäs vinterkval. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 20(28)

21 Här står uppgifterna om tävlingen. Vilka grenar, vad det kostar m.m. Jag trycker på <Ny anmälan>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 21(28)

22 Jag väljer den ryttare som ska tävla, jag själv i det här fallet. Jag väljer förstås den bästa hästen. Jag väljer de klasser som jag vill rida och i vilket varv. Vad grenarnas beteckningar betyder och vilka kvalgränser som gäller m.m. kan man läsa i Jag trycker på <Spara>. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 22(28)

23 Otroligt! Jag har gjort en anmälan. Det har varit lite segt ibland, men med lite tålamod kommer man långt. Jag kommer inte med i deltagarlistan förrän jag har betalat och någon har godkänt min anmälan. Jag kan inte heller se vilka andra som är med i deltagarlistan om min anmälan inte blivit godkänd. Det kan ta lite tid. De som arbetar med tävlingarna gör ju det på fritiden. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 23(28)

24 Om jag vill se de anmälningar som jag har gjort så kan jag trycka Anmälningar i marginalen men i det här fallet så gör jag som instruktionen säger och trycker på tävlingsnamnet Örnäs vinterkval för att kontrollera att allt ser Ok ut. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 24(28)

25 Här finns lite ny information som t.ex. hur mycket jag ska betala. Ibland kan en hänvisning finnas till tävlingens propositionstext om det t ex är olika avgifter för klubbmedlemmar och övriga. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 25(28)

26 Mina anmälningar Om jag vill kolla mina egna anmälningar så trycker jag på Anmälningar i marginalen tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 26(28)

27 och då får jag se en sammanställning av de anmälningar som jag har gjort. Det är samma fönster som visades då jag sparade min anmälan tidigare. Om jag trycker på Örnäs vinterkval så får jag upp min anmälan för den tävlingen. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 27(28)

28 Ändra i registreringarna Jag har märkt att man kan ändra i de olika registreringsbilderna. Jag kan t.ex. byta varv och lägga till eller ta bort en gren. Jag kan också byta häst. Det går att ändra ett tag, tävlingsarrangören avgör hur länge. Vissa saker går inte att ändra. Om man skrivit fel namn på hästen t.ex. så får man lägga till en ny, byta till den i anmälan och sedan ta bort den felstavade hästen. Generellt så kan man säga att ju närmare tävlingsdagen man kommer desto svårare blir det att ändra. Ryttarbrevet som innehåller åtminstone ett preliminärt program skrivs ut en tid innan tävlingsdagen är t.ex. beroende av hur många som tävlar i de respektive grenarna. På tävlingsdagen görs inga ändringar, då är startlistor, domarblanketter mm utskrivna. Till sist Kolla vad som finns under de olika rubrikerna i marginalen, där finns det kanske mer information som hjälper dig. tavlingsanmalan.se Karin Lundblad 28(28)

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för att du ska känna dig säker när du själv börjar arbeta

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001 Lättläst om att betala tillbaka lån tagna efter den 30 juni 2001 2015 1 2 Välkommen till CSN Här kan du läsa om hur du betalar tillbaka det lån som kallas annuitetslån. Det är pengar som du lånat när du

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress

Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress Här är lite instruktioner hur man gör för att för registrera sig på forumet. Observera att endast medlemmar i Tollarps Mc-klubb med den e-postadress som man fått av klubben kan registrera sig här. När

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en ackrediterad återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.sedomän måste registrera domännamnet

Läs mer

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro Sidan1(25) Innehållsförteckning Årsskifteskörning... 2 1. Redovisningsperioder... 3 2. Periodavslut... 4 3. Avsluta bokföringsår... 6 4. Påbörja bokföringsår... 7 5. Kontrollera styrparametrar Redovisning...

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

För att komma till webbutikens Inloggningssida klicka på: Länk till Inloggningssida Bilden av Inloggningssidan

För att komma till webbutikens Inloggningssida klicka på: Länk till Inloggningssida Bilden av Inloggningssidan Så här fungerar DeLaval webbutik. Här visar vi hur du skapar order i DeLaval webbutik. Vi har även lagt in en del Tips! på hur du kan göra det enklare. Det finns också en instruktion som visar hur du skapar

Läs mer

Användarmanual small

Användarmanual small S Användarmanual small Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Produktprofil...6 Korrektur...7 Produktkategorier...8 Mallprodukt...8 Originalprodukt...8 Lagerprodukt...9 Beställning...9 Teknisk specifikation...

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Fortnox AB 2007-2013 Kulturhuset Ab och Svenska studiecentralen 7.2.2013 Version 1.7. Inledning Tack för att du har valt att använda Kulturhuset ab:s Bokföringsprogram

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning

JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning ÄNNU JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning 1 Nu blir Tidningar mer Lönsamma och rutinerna Enklare! Under 2014 kommer plastade tidningsbuntar att vara ett minne blott och ersätts av helt nya och moderna

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Vad jag vill med denna kurs är att vi ska använda oss av olika mappar, som gör det överskådligt.

Vad jag vill med denna kurs är att vi ska använda oss av olika mappar, som gör det överskådligt. ORDNING och REDA Jag har inte varit aktiv inom SeniorNet mer än några år, men har träffat flera som haft datorer, som varit minst sagt röriga. Därmed inte sagt att de som ägt dem varit röriga, snarare

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer