Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f."

Transkript

1 Helsingfors Föreningsbrev 1/2015 Det händer inom FSO. Som jag i fjol dessa tider önskade att utvecklingen skall aldrig ta slut. Toppidrottgruppen och VALO söker fortfarande sina positioner. Kojonkoski sade i sitt utlåtande (Helsinginsanomat 4.2.) att man inte har råd att anställa personliga tränare. Detta tar sjukt speciellt när det gäller individuella grenar. Så tränarfrågan faller i grenförbundens, föreningarnas/akademierna/team X och idrottarnas famn. Men i FSO forsätter vi med att sakta bli ännu bättre igen i fjol nya landslagsuppdrag, fina framgångar i olika tävlingar och mycket annat har kommit under året. Nu har vi vädrat tillsammans ordet miljö och jag hoppas det kan gå vidare. Som det redan börjat hända i Österbotten och Nyland. VI SKALL TA VARA PÅ DET VI HAR OCH BYGGA PÅ DETT! I år har vi en rivstart med utbildning och läger. Rumänien börjar vara klart samt träningarna för första FM läger i Ikalis. Övrigt har vi fortfarande tyngdpunkten, som tidigare, i träningsverksamheten. Och den har aldrig varit så omfattande som den är i dag. Det skulle vara fint om vi tillsammans forsätter med och i föreningarna att koordinera och bygga upp ett samarbete lokalt med träningar och läger. I Åbo är det nästan för mycket. Men just då behövs föreningen för att hjälpa idrottaren hitta röda tråden. Vi skall ta vakt på våra föreningar så att alla har en möjlighet till koordinerade och kvalitativa träningar i samarbete med grannföreningarna och andra lokala aktörer. Vår styrka är att vi har många föreningar som håller på aktivt på varsitt håll. Då är vi tillgängliga och synliga. Men nu är det nog med brandtal. Sen är det ju att komma ihåg att FSO har 70 års jubileum i år. FSO börjar ett projekt för unga ledare i föreningarna. Utbildning Fortfarande gäller det att kontakta oss om ni vill ha en utbildning till er förening/ar!

2 Banläggaransökningar/-skolning Under år 2015 kommer vi att arrangera banläggarutbildning i föreningarna. Här vill jag passa på att påminna om den första utbildningen som man kan hålla i föreningen. Kolla SSL sida. Banläggarskola arrangeras vid behov. Det är möjligt att arrangera skolning på plats, även för mindre grupper. Var gärna aktiva och kontakta mig eller Sabina. Stegen i utbildningen är klara. Föreningen, klass 2 och klass 1. För att få ett 1 klassens kort är det obligatoriskt att delta på SSL banläggare seminarium. Nu i höst tänker FSO arrangera ett seminarium på svenska i Östebotten där man kan höja sitt kort från klass 2 till klass 1. Mera information kan du få genom att kolla på FSO hemsida eller SSL ratamestaritoiminta. Nya banläggare och de som vill förnya sina banläggarkort bör sända in en ansökan till Finlands Svenska Orienteringsförbund/TVU. Jag uppdaterar listan på banläggare, inom FSO, på vår hemsida under tävling/banläggare. Verktyget är ju IRMA. Även banläggning har att göra med att skapa miljö i föreningen. Jag utmanar alla banläggare att planera bra teknikträningar i föreningarna redan nu under vintern i samråd med de som sedan håller träningarna. Exempel på olika teknikträningar finns på FSO hemsidan under sidan utbildning/tränarutbildning/o-teknik. Tränarutbildning SSL har förnyat innehållet på sin tränarutbildning. Man har gjort materialet mera kompakt samt kombinera eldarutbildning och tränarutbildning. Vi har med Sabina varit med i processen och har befogenheten att utbilda enligt det nya formatet. All material är ännu på finska. STG1 tränarutbildning Solvalla och Norvalla FSO arrangerar i samråd med FSI tränarutbildning i Solvalla och Norvalla. Där håller FSI först den allmänna delen och sen följande dag har de olika grenarna turen med sin grenspecifika del. Utbildningen är tänkt för de som vill fungera som ledare eller tränare i föreningen. I den nya utbildningen har man mera fram hur man kan jobba i en förening. Ni kan läsa mera om utbildningen på FSO eller FSI hemsida. Målsättning för år 2015 är att arrangera ett tränarseminarium för FSO tränare. Detta skulle ta plats i samband med banläggarseminariet. Det kan ju hända att det finns synergi i temat.

3 Vänligen kontakta oss när någon förening önskar arrangera grenspecifik tränarutbildning STG 1. Utbildningen tar en hel dag eller två kvällar! Arrangörsutbildning Orientering för dig. I samband med att Finlands Svenska Orienteringsförbund firar 70 år ordnas projektet Orientering för dig. Det är ett projekt som riktar sig till ledare, till engagerade personer i föreningarna eller till sådana som vill vara aktivt med i föreningslivet. Målsättning är att skapa resurs i våra föreningar. Projektet är öppet för alla. Vi vill utbilda en grupp personer som sen kan hjälpa i föreningarna och på olika läger som ledare, tränare och utbildare i specifika ämnen. Läs mera på FSO hemsida. Vår första träff är 6-8 mars 2015 på Solvalla. Priset för den helgen är 40 och där ingår logi, mat och allt program. Förfrågningar Ungdomsutskottet-UU ordförande Ida-Marie Skogvik, Årligen har det arrangerats utbildning för FSOM arrangören. Ifjol utvidgade vi målgruppen så att tillfället är öppet för alla intresserade. Tillfället arrangeras på denna ort där följande FSOM går. Tidpunkten är på hösten året innan FSOM är ju arrangören PIF och KSF i Åboland. På detta tillfälle behandlas ärenden runt tävlingsarrangemang. FSO har publicerat material på sin hemsida som föreningarna kan ha nytta av. Kolla Utbildning och material hemsidan. Föreningsstödet För idrottsföreningarna i Svenskfinland är det NU dags att ansöka om ett ekonomiskt föreningsstöd. FSI:s föreningsstöd kan sökas fr.o.m. den 7 februari kl. 18:00 t.o.m. den 7 mars vid midnatt. Ansökan görs på Föreningsstödet kan beviljas för idrottsverksamhet och projekt inom idrott. Barnoch ungdomsverksamhet prioriteras. Både deltagande i och anordnandet av utbildning och kunskapshöjande verksamhet samt informationsspridning uppmuntras. Läs mera på FSO eller FSI hemsida. Nu gäller det att ansöka när färeningarna tänker delta i olika FSO utbildningar. T.ex. 4 personer ledarutbildning 200 euro. Beslut om bidrag fattas av Finlands Svenska Idrotts styrelse.

4 Medlemsavgiften - FSO har betalat föreningarnas medlemsavgift till SSL i januari FSO betalar till SSL medlemsavgiften för alla FSO medlemsföreningar. I betalningen ingår inte de FSO föreningar som skilt anmält att de inte vill vara medlemmar i SSL. SSL bokför betalningen i IRMA enligt den lista som FSO skickar. Vi har Esbo IF som skrivit ut sig och OK Trian som ny förening - Föreningar betalar sin medlemsavgift till FSO, avgiften är 120. Avgiften fastställs årligen. FSO skickar en räkning under februari Alla FSO föreningar som arrangerar nationella tävlingar, har orienterare som deltar i föreningens namn i SSL tävlingar eller verksamhet, har registrerade banläggare, arrangerar öppna träningar och använder IRMA skall vara medlemmar även i SSL. Föreningar som inte har en dylik verksamhet och deltar inte i SSL koordinerad verksamhet skall skilt meddela FSO att de avstår från medlemskapet i SSL. Om SSL av misstag sänder ut räkningar betala dem inte. Tävlingsverksamhet FSOM i skidorientering för har inte varit attraktiv för våra föreningar. GIF arrangerade tävlingar med kort varsel i år FSOM i fotorientering 2016 har blivit beviljat till Pargas IF och Kimito SF samt år 2017 till IK Falken Mästerskapen i orientering arrangeras vartannat år i Nyland-Åboland och vartannat år i Österbotten. Vart tionde (10) år arrangeras tävlingarna på Åland. FSOM i orientering avgörs 7 9 augusti i Kronoby. Mera info på IK Kronan och GIF hemsida. Nu gäller det vara i god tid ute och fundera på deltagande. I år arrangeras ungdomens 10mila i Sverige samma helg. Så det gäller för föreningarna ta beslut om vi vill behålla våra tävlingar som en av Finlands största alue-m. I år igen har FSOM en stor betydelse när vi väljer idrottare till FSO träningsgrupper. Där kan vi tävla med alla FSO:are på samma sträck. Storlägret arrangeras i samband med FSOM 2015 i Kronoby. IK Kronan sköter lägerarrangemangen. Lägerinbjudan kommer senare under våren. Information finns på Kronans och GIF hemsida.

5 Baltic Junior Cup BJC 2014 var i Polen. Vi hade många fina klassegrar. Men vi skall träna vidare. Vi har en liten lucka i äldre klasserna som vi kan träna fast. I år gäller det Skåne. Datumet är så att tävlingen inte kolliderar med FM och andra stora tävlingar i de alla nationer som deltar. Träning Träningsgrupperna Första lägret, i Solvalla, är avklarat med över 30 deltagare. Inom kort kommer IR medlemmarna att få en förfrågan där vi vill tillsammans med idrottarna komma överens om gemensamma regler. Målet kunde ju vara att bygga upp en modell på en BRA träningsdag på ett läger. Vi skall inte glömma det sociala men idrotten torde komma först. För alla gruppmedellemmar är det ytterst viktig att ha en försäkring som täcker eventuella kostnader ni har, om ni insjuknar före ett läger. (flygbiljett mm.) IR-medlemmarna har bundit sig att delta i verksamheten och lägren är en viktig del av den. Förhinder kan alltid komma men då måste man anmäla orsaken för att inte delta. Följande IR-läger är i Rumänien Gruppens storlek blir ca 30 idrottare. Mera info om lägret finns redan på hemsidan under träning och läger/gruppbrev. Vi hinner hem passlig 6 dagar före vårens första viktiga tävlingar nationellt sett. Och sen börjar olika uttagningar och FM-tävlingar. NoSö- gruppens FM läger arrangera i Ikalis och IR-gruppen Inbjudan till alla läger skickas till idrottarna c två månader före lägret och den publiceras på FSOs hemsida under träning och gruppbrev. Träning i Österbotten Sabina kommer att dra träningar för gymnasiets elever med den plan som Gymnasiet har gjort. Utöver detta kommer Alue-Länsi att ha 2-3 träningar i veckan enligt den plan som man har gjort med föreningarna, SSL och VRIA. Sabina drar även träningsdagar med föreningarna men detta kräver lite aktivitet från föreningarnas sida. Hon deltar på läger med Gymnasiet och SSL samt FSO Sisu-projektet sporrar unga uthållighetsidrottare Ännu har vi ett SISU-läger kvar för gruppen födda. Finlands Svenska Idrott tillsammans med grenförbunden vill utveckla uthållighetsidrotten i Svenskfinland genom ett Sisu- projektet. I verksamheten

6 medverkar förutom FSI även Finlands Svenska Orienteringsförbund, Finlands Svenska Skidförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Projektet forsätter även Genom Sisu-projektet vill man samla unga uthållighetsidrottare till fem gemensamma träningsläger. Under lägerdagarna betonas kvalitativ träning och gemenskap. Idrottarna får även en inblick i hur man tränar i andra uthållighetsgrenar. De grenarna som är representerade är orientering, längdskidåkning, skidskytte, långdistanslöpning, gång, simning och cykling. Projektgruppen har valt att i detta skede satsa på ungdomar som är födda åren 2001 och Under den 2-åriga projekttiden kommer man att arrangera fem träningsläger på olika idrottsinstitut. Vid varje träningsläger kommer det även att finnas ett speciellt tema i uppfostrandet av unga idrottare. Dessa teman är förebyggande hälsovård, testning av fysiska egenskaper, mental hälsa, kost och på det sista lägret en tillbakablick på vad man lärt sig. Vid varje läger kommer det att finnas en eller flera framgångsrika finlandssvenska uthållighetsidrottare som berättar om sin karriär, speciellt hur de idrottade i de yngre tonåren. Under lägerdagarna ges också tillfälle att prova på de övriga idrottsgrenarna. Det har varit bra läger och grundkoncept. Idrottarna har varit positiva i att pröva nya sätt att träna. De har fått nya kamrater. Mest är det tränarna som har hamnat tänka nytt. Man kommer inte att tänka att idrottarna har, på grund av grenarna, olika underlag, målsättningen är kanske inte i första hand att dra maximala grenträningar för en idrottare som inte är van med detta. Vi tränare har litet att evaluera. Vårmötet hålls 11 april. Platsen är Nokiavägen 2-4 Helsingfors. Mötet börjar kl Kallelsen kommer att skickas till föreningarna samt publiceras på hemsidan. Glöm inte FSOs hemsida. Där finns massor av information. Nyheterna finns på framsidan. Alla gruppbrev till träningsgrupperna, föreningsbreven till föreningarna, sammandrag från alla läger och mycket annat. OBS! Vänligen meddela FSO om föreningen byter kontaktperson dvs. den som skall få information från av oss. SSL aktuellt Det som gäller oss alla är reglerna. Några förändringar har skett. De kompletta reglerna finns på SSLs hemsida. Här ett kort sammandrag av de aktuella förändringarna.

7 SSL har på fem olika möten ändrat reglerna under år Jag skriver inte upp ändringaran. Ni ka läsa dem på SSL hemsida. Ändringarna och i kraft varande reglerna. Övrigt FSO kommer under år 2015 att anställa en ny Verksamhetsledare/tränare. Mera om detta när styreslen har processen klar. Tidtabellen är på senhösten. Kristian

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. 17.12.2015 Föreningsbrev 2/2015 Bättre sent en aldrig! FSO föreningar och idrottare har varit starkt framme i olika val till värdetävlingar i år. FSO föreningar

Läs mer

VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F.

VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F. VISION, MISSION OCH STRATEGI 2019 FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND R.F. VISION Orientering i Svenskfinland på alla nivåer 2 MISSION Erbjuda möjligheten att idka orienteringssporten genom hela livet

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. VISION, MISSION & STRATEGI VISION FSO:s verksamhet skapar goda förutsättningar för sina medlemsföreningars orienterare att på idrottarens väg från barn till elit

Läs mer

Förbundets motions- och tävlingsverksamhet har fyra huvudmålsättningar:

Förbundets motions- och tävlingsverksamhet har fyra huvudmålsättningar: FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN 2016 1. ALLMÄNT Finlands Svenska Orienteringsförbund (FSO) är ett koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla

Läs mer

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten

så att de kan idka och utveckla orienteringssporten i Svenskfinland. Förbundet anser det viktigt att idrotten VERKSAMHETSPLAN 2019 (FSO) är en koordinerande intresse- och serviceorgan. Förbundets målsättning är att upprätthålla de bästa möjliga verksamhetsförutsättningarna för sina medlemsföreningar, så att de

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Föreningsbrev 3/2012 Helsingfors 17.12.2012 En säsong är avklarad och ett nytt år är i startgroparna. FSO har haft fina framgångar i FM-tävlingarna. Under sommaren

Läs mer

1) Val av ordförande och sekreterare för mötet, Till mötesordförande valdes Kaj-Olof Lindgren och till mötes sekreterare valdes Kristian Forsell

1) Val av ordförande och sekreterare för mötet, Till mötesordförande valdes Kaj-Olof Lindgren och till mötes sekreterare valdes Kristian Forsell FSO HÖSTMÖTET 2015 14.11.2015 PROTOKOLL Vid förbundets höstmöte behandlades följande ärenden: Förbundsordföranden hälsade alla välkomna. Han hade en kort genomgång av år 2015 där han lyfte fram de fina

Läs mer

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet OK Raseborg juniormöte 1.2.2016 kl.18.00 Föredragning 2/2016 Juniorutskottet 1. Mötets öppnande - Kl. 18.10 2. Närvarande och föredragning - Benkt Fagerlund, Pia Westerberg, Jonna Öblom, Annette Sjöberg,

Läs mer

FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND

FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND FSO nyheter 02/2018 FSO FÖRTJÄNSSTECKEN FSOM I SKIDORIENTERING FSO PERSONAL OCH VÅRMÖTE NAGUCAMP ANSÖK OM FÖRENINGSSTÖD VÅRLÄGER I LETTLAND WORLD ORIENTEERING DAY STEG 2 TRÄNARUTBILDNING FSO FÖRTJÄNSSTECKEN

Läs mer

H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm

H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm H Ö S T M Ö T E T Hotell Vallonia Korsholm 08.11.2014 Korsholm 08.11.2014 FSO:s höstmöte lördagen den 8 november 2014 klockan 13 på Hotell Vallonia, Centrumvägen 3, 65610 KORSHOLM. Protokoll Vid förbundets

Läs mer

Planering av barn- och ungdomsbanor

Planering av barn- och ungdomsbanor Planering av barn- och ungdomsbanor Utbildningens innehåll Del 1, Barnets värld + utvecklande av banläggarens kompetenser Barnets orienterings- och tävlingsvärld Utbud av barntävlingar i regionen/närområden

Läs mer

FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER VÅRLÄGER I LETTLAND

FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER VÅRLÄGER I LETTLAND FSO nyheter 05/2018 FSO STORLÄGER I GRANULLA FSOM FSO TRÄNINGSDAG 3.3 SISU-LÄGER 16-18.3 VÅRLÄGER I LETTLAND 27.3-2.4 FSOM 10-12.8.2018 FSOM 2018 arrangeras 10-12.8.2018 i Grankulla och Esbo. Fredagen

Läs mer

ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5)

ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5) ORIENTERINGSSEKTIONEN 1 (5) VERKSAMHETSPLAN 2019 1. Verksamhetsidé Grundtanken för orienteringssektionens verksamhet är att utveckla en orienteringsverksamhet i Sibbo och Östnyland som är mångsidig, konkurrenskraftig

Läs mer

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET 2019- PIFFEN Sektionens aktiviteter Elit- och juniorverksamhet, tränings- och tävlingsverksamhet Upprätthållande av kartor och arrangemang av tävlingar Veteran, motions-

Läs mer

F.11 Arrangörsrätten till FSO:s mästerskapstävlingar beviljas av Finlands Svenska Orienteringsförbund (se 20.2.). Frågan handläggs av styrelsen.

F.11 Arrangörsrätten till FSO:s mästerskapstävlingar beviljas av Finlands Svenska Orienteringsförbund (se 20.2.). Frågan handläggs av styrelsen. F.1 Allmänt Dessa direktiv kompletterar, för Finlands Svenska Orienteringsförbunds mästerskaps (FSOM:s) del, orienteringens grenregler och preciserar påbuden i punkt 20. Direktiven har fastställts av FSO:s

Läs mer

Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två läger:

Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två läger: GB12 INBJUDAN 16.8. 18.8. IR FM-läger och NoSö-läger 18. 20.8. Trevlig sensommar. Kämpa hårt på FSOM i Malax och ha ett bra Storläger i Närpes. Skolorna börjar men vi forsätter. Jag har packat ihop två

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. IR LÄGER 24. 30.6. I VUOKATTI PROGRAM OCH DELTAGARE Hej! Sommaren är kort. Vårens tävlingar är förbi JUKOLA/VENLA och hårda uttagningstävlingar väntar! Här slutliga inbjudan och deltagarlista till dem

Läs mer

Ansökan till snabbstyrkegrenarnas yrkestränarexamen 2014-2015

Ansökan till snabbstyrkegrenarnas yrkestränarexamen 2014-2015 Ansökan till snabbstyrkegrenarnas yrkestränarexamen 2014-2015 Anvisning Utbildningens innehåll bygger på de examensgrunder som fastställts av Undervisningsstyrelsen. http://www.oph.fi/download/111517_tranare_yrkesexamen.pdf

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf GB11 2015 INBJUDAN ÅLAND 2015 IR-LÄGER! Nu siktar vi på uthållighetslägret på Åland. Vi börjar lägret tisdagen 14.07.2015 kl. 0740 i Åbo hamn och slutar lägret torsdagen 23.7.2015 i Åbo. Vi har ett intressant

Läs mer

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år.

Ekonomiskt Stöd kr per förening/år. Det finns sju olika paket att söka under 2019 DSF har förenklat och försökt hjälpa föreningarna genom att skapa i färdiga idéer som föreningarna ska söka sina projekt igenom. Det finns även möjlighet att

Läs mer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer ORIENTERING Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer 1 Orienteringssektionen i Solf IK har ca 40 aktiva juniorer och dessutom en växande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Läroplan för handbollslinjen vid Solvalla Idrottsinstitut

Läroplan för handbollslinjen vid Solvalla Idrottsinstitut Läroplan för handbollslinjen vid Solvalla Idrottsinstitut Handbollslinjen vid Folkhälsan utbildning Ab Solvalla idrottsinstitut är resultatet av ett samarbete mellan FHU, Finlands handbollsförbund och

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke

Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Framtidsträff medel-/långdistanslöpning i Närke Tid och plats: Tisdag den 28 september 2004, kl. 18.00 20.00 i Idrottens Hus, Örebro Deltagare: Tobias Forsmark, Ann Hyvärinen, Jari Hyvärinen från KFUM

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2016

VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2016 VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2016 4. Resultat och Balansräkning för år 2016 5. Revisions berättelse 2016 1 Helsingfors 22 februari 2017 Medlemsföreningarna

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Strategi 2012-2015. Hösten 2012

Strategi 2012-2015. Hösten 2012 Strategi 2012-2015 Hösten 2012 Delar du vårt intresse för skidning? Pargas IF:s skidsektion ser som sin uppgift och privilegium att utveckla skidsporten i Pargas med omnejd. I vår mångsidiga verksamhet

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Godkänd av Finlands Svenska Idrotts styrelse ANTIDOPINGSPROGRAM

Godkänd av Finlands Svenska Idrotts styrelse ANTIDOPINGSPROGRAM ANTIDOPINGSPROGRAM 1. FINLANDS SVENSKA IDROTT Finlands Svenska Idrott är de svenskspråkiga idrottsförbundens samlande organisation med uppgift att stöda och företräda våra medlemmar i gemensamma frågor

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning?

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Management Då är det här rätt utbildning för dig... 40 sp CENTRET FÖR LIVSLÅNGT LÄRANDE VID

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Isseglarförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern

Läs mer

NYLBR och några andra

NYLBR och några andra Helheten avgör - Undervisningen baserar sig på - SOFT böcker - Orientera för att ha kul 6-13 år - Orientera För att lära sig att träna 16 år - Idrottsledare för barn och ungdom - SSL utbildningsmaterial

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Ungdomsledarträff 11 juni Välkommen!

Ungdomsledarträff 11 juni Välkommen! Välkommen! Agenda 18.15-20.15 o Fika o Info om Rikslägret o Info om Bagheera-stafetten o Info om utvecklingsläger på Domarudden o Info om utvecklingsläger och USM-resan o Sommarlägret - ett rullande schema

Läs mer

FSO VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2017

FSO VÅRMÖTE. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Möteskallelsen. 2. Föredragningslista. 3. Årsberättelse 2017 FSO VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2017 4. Resultat och Balansräkning för år 2017 5. Revisionsberättelse 2017 1 Helsingfors 25 mars 2018 Medlemsföreningarna

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO

HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO HUR LÄGGA UPP TRÄNINGEN? Fredric Portin, Förbundstränare FSO Vänta inte på att något eller någon ska göra saker enklare för dig. Den perfekta tiden kommer aldrig Fysiska grunder Livet, tidsanvändningen

Läs mer

Föreningsträdet Simning. Framtiden

Föreningsträdet Simning. Framtiden Föreningsträdet Simning Framtiden Junior- och seniortiden Skola - idrott Framtidens ledare Aktiva 16 år Handledning Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Fotboll på Gymnasiet Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret 2009-2010.

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås Idrott och hälsa Emma Holström Borås Dylan Williams fem nyckelsstrategier 1. Tydliggör mål och kunskapskrav 2. Skapa aktiviteter som synliggör lärandet 3. Återkoppling som för lärandet framåt 4. Aktivera

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011

Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * Kjell Herberts Kristinestad den 20 maj 2011 * *... skulle den samlade lokala, regionala och nationella informationen om svenska aktiviteter vara mindre synlig och betydligt mera fragmentarisk och spretig

Läs mer

FSI:S MÅNADSBREV I MARS 2011

FSI:S MÅNADSBREV I MARS 2011 FSI:S MÅNADSBREV I MARS 2011 I MARS VÅREN NÄRMAR SIG Jag sitter och skriver detta i Falun, en anrik tävlingsort i de nordiska grenarna på skidor. Våren har anlänt även hit, trots att snön ännu i ligger

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2019) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

FSG INFORMERAR MAJ 2017

FSG INFORMERAR MAJ 2017 FSG INFORMERAR MAJ 2017 En varm och avkopplande sommar önskas alla gymnastikvänner! I detta brev hittar du bl.a.: Sommarens och höstens händelser VM i estetisk truppgymnastik i Helsingfors 26-28.5 FSG-dagen

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Föreningslyftet Fotboll

Föreningslyftet Fotboll Föreningslyftet 2019 Fotboll 190207 Idrottslyftet 2019 Paket 1: Spelarlyftet 5.000 kr (1-2 ungdomslag 12-19 år) 7.500 kr (3-6 ungdomslag 12-19 år) 10.000 kr (7 eller fler ungdomslag 12-19 år) Paket 2A:

Läs mer

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna )

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna ) De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2017) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Nytt från Steg för Steg

Nytt från Steg för Steg Nytt från Steg för Steg HÖSTEN 2016 Hänt sedan senast Erfarenhetstalarna deltog i Världen i Byn och Jakobs dagar under sommaren. Videofilmer från evenemangen kan ses på vår hemsida och på Facebook. Steg

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f FSO VÅRMÖTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Möteskallelsen 2. Föredragningslista 3. Årsberättelse 2018 4. Resultat och Balansräkning för år 2018 5. Revisionsberättelse 2018 1 Medlemsföreningarna i FINLANDS SVENSKA

Läs mer

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Ansvariga för träffen: Peter Zetterström ansvarig för Elitmiljön i Stockholm/Södertälje och Håkan Carlsson SOFT Förbundskapten Närvarande: SOFT centralt:

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND r.f. Styrelsen för FINLANDS SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUND r.f. avger till vårmötet i förbundets stadgar förutsatt berättelse över verksamheten för år 2015. Styrelsen

Läs mer

Svensk orientering världens bästa

Svensk orientering världens bästa Svensk orientering världens bästa Svensk orientering vill vara världens bästa idrott. Genom att vara det kan vi växa genom att attrahera och behålla fler människor till världens bästa idrott. Vi vill ha

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Då är det här rätt utbildning för dig...

Då är det här rätt utbildning för dig... Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Då är det här rätt utbildning för dig... CENTRET FÖR LIVSLÅNGT LÄRANDE VID ÅBO AKADEMI OCH YRKESHÖGSKOLAN

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

IRMA - startsida. Byt språk. Logga in

IRMA - startsida. Byt språk. Logga in IRMA - startsida Byt språk Logga in Inloggning Användarnamn = licensnummer Lösenord vid första inloggningen: Fyra sista tecknen i personsignum eller Födelsedatum i formatet ddmmåå Annars kontakta administratör

Läs mer

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post:

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post: Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan 4 621 21 Visby tfn: 207057, 0768-540760 e-post: peter.nilsson@gotsport.se www.gotsport.se Föreningen När man gör en säsongsanalys, så bör man

Läs mer

FSG INFORMERAR DECEMBER 2016

FSG INFORMERAR DECEMBER 2016 FSG INFORMERAR DECEMBER 2016 Nu har vi snart julen här, och det är dags att summera ihop året som gått och se fram mot år 2017. I detta brev hittar du information om: Datum för vinterns och vårens händelser

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2013-2014 En sund hobby i trevligt sällskap! Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer umgås

Läs mer