Sessionssalen, Hultsfred kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sessionssalen, Hultsfred kl"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD , 242 Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Michael Leijonhud ,239 Britt Olsson, sekreterare Michael Hesselgård , 241 Mattias Wärnsberg Utses att justera Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Britt Olsson. Lars Rosander. Mattias Wärnsberg Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Britt Olsson

2 Sammanträdesprotokoll 2 (17) Infrastrukturkansliet KSAU 228/2013 Dnr 2013/ Remiss på förslag till nationell plan för transportsystemet Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar ge uppdrag till Michael Leijonhud, infrastrukturkansliet, att sammanställa yttrandet som ska utgå gemensamt från infrastrukturkansliet. Trafikverket har remitterat förslag till nationell plan för transportsystemet Innehållet i planförslaget har i stor utsträckning hämtats ur Nationell plan för transportsystemet Kapacitetsutredningen och de åtgärder som pekats ut i infrastrukturpropositionen och i regeringens direktiv om att upprätta förslag till nationell plan för transportsystemet Trafikverket har arbetat i enlighet med det nya planeringssystemet som beslutades av riksdagen Förslaget är trafikslagsövergripande och åtgärder har prioriterats för att i så stor utsträckning som möjligt bidra till de transportpolitiska målen. Fyrstegsprincipen, som innebär att möjliga förbättringar i transportsystemet ska prövas stegvis, har tillämpats för att säkerställa en god resurshållning och för att åtgärderna ska bidrag till en hållbar samhällsutveckling. Grunden för prioriteringarna har varit att i första hand vårda den infrastruktur som finns och att använda den mer effektivt. Förslaget till nationell plan har tagits fram i dialog med andra berörda aktörer. Trafikverket har strävat efter att skapa dialog och öppenhet om planens utveckling och innehåll. Hearingar och seminarier har genomförts på flera platser i landet. De löpande kontakterna med omvärlden har främst skett via Trafikverkets regioner och i olika samverkansgrupper. Michael Leijonhud, infrastrukturkansliet redogör för ett förslag som skulle skickas från infrastruktur och vara ett gemensamt yttrande från de kommuner som ingår. Remissvar ska lämnas senast 1 oktober 2013.

3 Sammanträdesprotokoll 3 (17) Kommunstyrelsen KSAU 229/2013 Dnr 2013/ Samrådsinbjudan - förslag till regional transportplan för Kalmar län Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar ge Michael Leijonhud, Infrastrukturkansliet, i uppdrag att ta fram ett förslag till yttrande som ska lämnas till kommunstyrelsen för beslut. Regionförbundet i Kalmar län har, på uppdrag av regeringen, upprättat ett förslag till transportslagsövergripande länsplan för regional transportinfrastruktur för perioden , kallad Regional transportplan för Kalmar län Regionförbundet inbjudet länets kommuner, den regionala kollektivtrafikmyndigheten samt berörda myndigheter och organisationer att yttra sig över planen. Andra organisationer eller privatpersoner är också välkomna att yttra sig över planen. Efter genomförd remissomgång kommer regionförbundet att fatta beslut om planen den 19 december Därefter skickas den till Näringsdepartementet. Under våren 2014 kommer regeringen att ta beslut om planens slutliga ekonomiska ram. Regionförbundet kommer sedan att fastställa planen senast 30 juni Trafikverket har uppdraget att upprätta nationell plan för transportinfrastruktur , vilken skickas på remiss under perioden 14 juni till 1 oktober Sammantaget visar den nationella och regionala planen statens investeringar i Kalmar län under perioden Eventuella synpunkter ska lämnas senast 27 september 2013.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (17) Skriftställarna Östra Smålands Kommunalteknikförbund KSAU 230/2013 Dnr 2013/ Skrivelse angående trafikfrågor i Järnforsen Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att Östra Smålands Kommunalteknikförbund får i uppdrag att lyfta frågan vid kommande möte med Trafikverket skickades skrivelse till Andreas Hult på Väg och trafik från boende i Järnforsen. Denna innehöll ett antal frågor som nu skriftställarna även översänt till kommunen. Skriftställarna har nu påmint om denna skrivelse varför arbetsutskott lyfter frågan.

5 Sammanträdesprotokoll 5 (17) Kommunstyrelsen KSAU 231/2013 Dnr 2013/ Ny taxa för miljö- och byggnadsnämndens verksamhetsområden enligt miljöbalken Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att anta föreslagen taxa för miljö- och byggnadsnämndens verksamhetsområden enligt miljöbalken (1988:808) för ikraftträdande 1 januari Vidare föreslås att tidigare antagna taxa enligt beslut i kommunfullmäktige 129/ upphör att gälla. Miljö- och byggnadsnämndens taxa för prövning och tillsyn enligt miljöbalken antogs i nämnden och fastställdes i kommunfullmäktige Med anledning av vissa förändringar i lagstiftningen finns det behov av att uppdatera taxan vad avser t ex verksamhetskoder. Då samarbete mellan miljö- och byggnadskontoret i Hultsfreds kommun och miljö- och byggförvaltningen i Vimmerby kommun inletts har även taxan bearbetats med avsikt att taxorna i de båda kommunerna ska harmoniseras. Ett motsvarande taxeförslag kommer att presenteras i Vimmerbys miljö- och byggnämnd med samma förslag till beslut. Miljö- och byggnadskontoret kommenterar att vissa paragrafer i taxan som beror på lokala ordningsföreskrifter och renhållningsordningar skiljer sig mellan kommunerna. Arbete pågår dock för att dessa skillnader ska minska på sikt och när del lokala bestämmelserna förändras kommer även taxan att kräva uppdatering. Beredning Miljö- och byggnadsnämnden 54/2013

6 Sammanträdesprotokoll 6 (17) Kommunstyrelsen KSAU 232/2013 Dnr 2013/ Överlämnande av skolhälsovårdsjournaler i original Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att godkänna överlämnande av skolhälsovårdsjournaler i original enligt förteckning för läsåret Enligt beslut av kommunfullmäktige , 93/2008, får överlämnande av skolhälsovårdsjournaler i original ske till annan myndighet under förutsättning att samtycke från vårdnadshavare/elev som uppnått sådan mognad att hon/han kan ta ställning ensam eller tillsammans med vårdnadshavare har inhämtats. Överlämnande av skolhälsovårdsjournaler gäller endast för upprättade journaler och beslut måste fattas årligen vid det tillfälle överlämnande ska ske, t ex inför skolstart. Förtecknade elever har flyttat utanför kommunen läsåret Beslut om överlämnande behövs för att kunna skicka deras journaler til respektive ny skola. Förteckningen gäller 77 journaler.

7 Sammanträdesprotokoll 7 (17) Kommunstyrelsen KSAU 233/2013 Dnr 2013/ Höjning av arvode till överförmyndaren Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att höja arvodet till överförmyndaren från 1000 kronor till kronor. Detta föreslås gälla från Arvodet uppräknas enligt sedvanlig uppräkning utifrån den genomsnittliga lönehöjningen för kommunens anställda. Vidare föreslås att en översyn av arvoden påbörjas så att ett tjänstemannaförslag till arvoden kan presenteras för partigrupperna så snart beslut om politiska organisationen från 2014 tagits. Överförmyndaren har idag ett fast arvode på 1000 kronor per år och därutöver sammanträdesarvode. Då överförmyndaren tidigare var anställd inom Överförmyndare i samverkan kunde en del skötas genom anställningen. Numera har överförmyndaren slutat sin anställning som tjänsteman inom Överförmyndare i samverkan och har därför önskemål om ett högre arvode med det ansvar och arbete som det innebär att vara överförmyndare. Vid en översyn om tidigare arvode för uppdraget som ordförande i överförmyndarnämnden, innan nämnden upphörde, kan ett rimligt arvode vara kronor. Utöver arvodet utbetalas även sammanträdesarvode i sedvanlig ordning.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (17) Kommunstyrelsen KSAU 234/2013 Dnr 2013/ Revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av översvämningen Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna yttrandet samt överlämna det som svar till revisorerna. Arbetsutskottet beslutade 52/ att ge räddningschef Michael Hesselgård i uppdrag att lämna förslag till svar på revisorernas granskning om kommunens hantering av översvämningen. Kommunchefen Lars-Erik Rönnlund har sammanställt ett yttrande vilket inleds enligt nedan: Under sommaren 2012 drabbades Hultsfreds kommun av omfattande översvämningar. PwC har av revisorerna i Hultsfreds kommun fått i uppdrag att granska kommunens hantering av frågan utifrån följande revisionsfråga: Hur hanterade berörda kommunala verksamheter sitt ansvarsområde vid sommarens översvämningar. Till detta har de sedan ställt upp ett antal kontrollmål/granskningsmål. Enligt rapportskrivaren så har flertalet intervjuer gjorts. Dock har ingen intervju gjorts med ordföranden för ledningsgruppen det vill säga ordföranden för kommunens katastrofledningsgrupp. Personal från gruppen har dock intervjuats. Inte heller har personen som innehade LiB(ledare i beredskap)-funktionen intervjuats. För övriga verksamheter har chefer/verksamhetsföreträdare intervjuats. Det framgår inte varför man avvikit från intervjumallen. I övrigt har flertalet styrdokument och rapporter ingått i revisionsunderlaget. PwC har i sin rapport 15 januari 2013 pekat på vissa områden där man anser att kommunen kan förbättra sitt arbete kring översvämningar. Dessa områden tas upp i yttrandet som punkt ett till fyra med tillhörande kommentarer och åtgärder. Som grund för förslag till åtgärder föreligger

9 Sammanträdesprotokoll 9 (17) räddningschefens tjänsteskrivelse om förslag till åtgärder. Kommunen har avvaktat med sitt svar eftersom efterspelet till översvämningarna fortsatt en längre tid. Bl.a. har dialogen om dammluckorna med länsstyrelsen, ägaren m.fl. lett till utslag i rättslig instans. Länsstyrelsen har nu även gjort en tillsyn av kommunens arbete enligt Lagen om skydd mot olyckor (LSO) SFS 2003:778. Länsstyrelsen gör återkommande tillsynsbesök då bland annat kontroll sker av kommunens ledningsplats, planläggningsläget i kommunen och uppföljning av genomförda övningar. Kommunchefen och räddningschefen har haft samråd om sina två tjänsteskrivelser. Därefter följer de fyra punkterna med förslag till åtgärder. Beredning 52/2013, 194/2013

10 Sammanträdesprotokoll 10 (17) Kommunstyrelsen KSAU 235/2013 Dnr 2013/ Utökad samverkan inom räddningstjänsten Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta om uppdrag till kommunchef Lars-Erik Rönnlund att tillsammans med räddningschef Michael Hesselgård verkställa föreslagna samverkansåtgärder som är möjliga att åstadkomma i samråd med samverkanskommunerna. Vidare föreslås att vad gäller frågan om en djupare samverkan i form av gemensam organisation får frågan återkomma senare om det skulle bli aktuellt på grund av nya omständigheter. I studien av framtida samverkan mellan räddningstjänsterna i Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn och Vimmerby, vilken genomfördes av PWC, redovisades möjliga samarbetslösningar. Deras bedömning är att räddningstjänstorganisationerna har goda möjligheter att tillsammans skapa en framtida kvalitativ och effektiv räddningstjänst men att det idag inte finns viljan. Rekommendationen är att utöka samverkan genom avtal inom utvalda område för att därefter i det längre perspektivet arbeta i en gemensam organisation. Vid genomgång av studien och dess resultat den 23 november 2012 i Oskarshamn så beslöt närvarande kommunstyrelseordförandena och kommunchefer att räddningscheferna i de aktuella kommunerna skulle arbetat fram underlag för utökad samverkan. Sammanfattningsvis redovisar räddningscheferna samverkansområden inom verksamheterna teknik/drift/service och övning/utbildning. Syftet med dessa val är i princip två, att man inom dessa verksamheter kan finna goda samverkanseffekter på en relativt kort tid. att det redan idag bedrivs en gemensam studie inom räddningstjänsterna i Kalmar län tillsammans med regionförbundet där verksamheter som operativ och förebyggande verksamhet hanteras, såsom gränslös samverkan.

11 Sammanträdesprotokoll 11 (17) KSAU 236/2013 Dnr 2013/ Inventering Silverån Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet konstaterar att inventeringen är genomförd vilket innebär att arbetet vad gäller översvämningsproblematiken fortsätter utifrån resultatet. Arbetsutskottet beslutade 194/ ge uppdrag till räddningschefen Michael Hesselgård att tillsammans med representanter för Östra Smålands Kommunalteknikförbund, länsstyrelsen och Emåförbundet utföra en inventering av Silverån för att se behov av eventuell rensning och andra åtgärder samt återrapportera resultatet av inventeringen till arbetsutskottet. På sammanträdet deltog representanter från Länsstyrelsen i Kalmar län, Emåförbundet, Silverdalens Företagspark och Östra Smålands Kommunalteknikförbund. Då informerades det om vilka åtgärder som vidtagits på dammluckorna vid f d pappersbruket i Silverdalen. Sedan domen i Mark- och miljödomstolen i december 2012 har vattennivån reglerats vilket i sin tur har gjort att räddningstjänsten inte behövt rycka ut för detta sedan december Vidare lyftes frågor om åtgärder för att förebygga inför kommande översvämningar. Efter genomförd inventering och utvärdering ska räddningschefen informera arbetsutskottet och efter det kan förslag till eventuella förebyggande åtgärder, bland annat i Lönneberga, tas fram. Länsstyrelsen kan vara behjälpliga vad gäller frågor om nedfallna träd i ån och träd som växer nära åkanten. Efter inventeringen kommer Emåförbundet att kontakta markägare där det är behov av åtgärder i Silverån. Beredning 194/2013

12 Sammanträdesprotokoll 12 (17) Östra Smålands Kommunalteknikförbund Kultur- och fritidschefen Ordförande ks Andre vice ordförande ks KSAU 237/2013 Dnr 2013/ Skrivelse från Hultsfreds Hembygdsförening om kommunens avisering av hyreshöjning för föreningshuset Arbetsutskottet beslut Arbetsutskottet beslutar att ett nytt möte med hyresgästerna i föreningshuset ska äga rum efter att ett förslag tagits fram i samråd med Östra Smålands Kommunalteknikförbund, kultur och fritid, kommunstyrelsens ordförande och andre vice ordförande. Kultur- och fritidschef Peter Adolfsson får uppdrag att bjuda in föreningarna till möte så snart datum fastställts. har tidigare beslutat 161/ att ge uppdrag till Östra Smålands Kommunalteknikförbund att installera mätare i föreningshuset för att möjliggöra mätning av husets förbrukning av värme, el och vatten. Mätningen startar 1 juli 2013 och fakturering kommer att ske till respektive förening utifrån hyrd lokalyta. Någon möjlighet att säkra för energiförsörjningen på sikt kan inte göras då det inte är fastställt vad som händer med området framöver. I samma beslut utsågs kultur- och fritidschef Peter Adolfsson till kommunens kontaktperson vad gäller kontakten med föreningarna. Hultsfreds Hembygdsförening har nu översänt en skrivelse om kommunens avisering om hyreshöjning för föreningshuset. Föreningen ifrågasätter starkt den aviserade hyran. Skälet är att föreningen anser att kommunen inte kan sätta en hyra som överstiger kommunens självkostnad. Skrivelsen avslutas med att hembygdsföreningen anser att utgångspunkten för fortsatta hyresöverläggningar är en hyra vars fasta del är noll kronor. Beredning 95/2012, 188/2012, 347/2012, 161/2013

13 Sammanträdesprotokoll 13 (17) KSAU 238/2013 Dnr 2013/ Uppdrag till kommunjuristen om skrivelse till konkursförvaltaren för en fastighet i kommunen Arbetsutskottets beslut Kommunjuristen informerar om att det är lämpligt att avvakta då beslut i ärendet inväntas. Arbetsutskottet gav 207/2013 kommunjurist Peter Olson i uppdrag att sätta samman en skrivelse till konkursförvaltaren för en fastighet i kommunen. Kommunjuristen har haft kontakt med konkursförvaltaren och det är lite som är på gång i ärendet varför kommunjuristen föreslår att avvakta i ärendet. Beredning 207/2013

14 Sammanträdesprotokoll 14 (17) Trafikverket KSAU 239/2013 Dnr 2013/ Stationsområdet i Hultsfred Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar översända beslutet till Trafikverket med önskemål om att ett beslut om rivning av lastkajer tas så att fortsatt utveckling av stationsområdet kan ske. Hultsfreds kommun vill gemensamt med Trafikverket verka för att utveckla stationsområdet i Hultsfred. Syftet är att höja nivån på området vad gäller funktion, säkerhet och upplevelse. Området ska på några års sikt både vara ett resecentrum värt namnet, och en vacker oas intill sjön Hulingen för både den tillfällige resenären/besökaren och kommuninnevånarna. Som grund i det gemensamma arbetet finns Gestaltningsprogrammet för centrala Hultsfred, som är skapat av den nya samhällsbyggnadsgruppen. Som ett första steg vill Hultsfreds kommun riva de gemensamt ägda lastkajerna och kommunens eget godsmagasin. Hultsfreds kommun önskar att Trafikverket utverkar ett beslut så att igångsättning med rivning av lastkajer ska kunna ske.

15 Sammanträdesprotokoll 15 (17) Fritidskonsulten Kumulus KSAU 240/2014 Dnr 2013/ Medlemskap och förfrågan om medverkan i projektet "Skaka om" (tidigare Full Koll) Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar ge uppdrag till fritidskonsulent Tommy Svensson Pöder att representera Hultsfreds kommun på det extrainsatta årsmötet som Kumulus kallat till. Ärendet kommer att tas upp igen efter att årsmötet genomförts och Tommy Svensson Pöder lämnat förslag till fortsatt handläggning. Tommy Svensson Pöder, fritidskonsulent, har lämnat följande yttrande: När det gäller medlemskap i Kumulus inför 2014 verkar det som att vi har en region (kommunerna) som inte är riktigt eniga om en gemensam fortsättning. När det gäller Hultsfreds kommun och fortsatt medverkan i Kumulus, ser vi som jobbar med dessa frågor positiva fördelar med att delta i detta medlemskap. Det får dock inte bli på bekostnad av befintliga medel som idag används i ungdomsverksamheten och inte till vilket pris som helst. Det får bli ett politiskt beslut om fortsatt medverkan eller ej. Det som är värt att notera för framtida funderingar är att vi inte skall acceptera ännu en höjning i detta medlemskap. Det känns som att gränsen är nådd när vi väger för och nackdelar i detta projekt. Vidare har även en förfrågan om deltagande i projektet som numera kallas Skaka om (tidigare Full Koll) kommit in. Dessutom har en kallelse till ett extra årsmöte nu kommit med anledning av vissa justeringar i stadgarna. Detta med anledning bland annat av att den övervägande delen styrelseledamöter måste representera det civila samhället och ideella sektorn, inte i offentlig verksamhet.

16 Sammanträdesprotokoll 16 (17) Räddningschefen KSAU 241/2013 Dnr 2012/ Avtal om IVPA i väntan på ambulans Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger räddningschefen i uppdrag att återkomma med besked i ärendet. Räddningschef Michael Hesselgård har tidigare informerat om att för att räddningstjänsten ska få utföra IVPA (i väntan på ambulans) så måste ett avtal skrivas med landstinget i Kalmar län. Räddningschefen informerar om att det nu överlämnats ett förslag till avtal som ska tas upp på landstingstyrelsen i september Beredning 141/2012, 59/2013

17 Sammanträdesprotokoll 17 (17) KSAU 242/2013 Anmälningsärenden 1. Cirkulär Budgetförutsättning 2. Ändrade sammanträdesdagar för miljö- och byggnadsnämnden hösten Socialnämndens beslut om att delta i ekonomikontorets uppföljning av revisorernas granskning av kontanthanteringen 4. Förlängd remisstid till 1/ för biogasstrategin

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Gunvor Nilsson, M Dennis Larsson, S Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Carina Littorin, MP Tommy Ejnarsson, V Mikael Pettersson, FP

Gunvor Nilsson, M Dennis Larsson, S Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Carina Littorin, MP Tommy Ejnarsson, V Mikael Pettersson, FP Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-17.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Monica Bergh, KD Jonny Bengtsson, S Pär Edgren, M Carola

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 20 november 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Rosie Folkesson

Sessionssalen, Hultsfred kl Rosie Folkesson Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 8.30-11.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M ej 1-2 Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 juni 2018 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 21 augusti 2018 kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 december 2017 kl. 08:30-13.00 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 8.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Lars Rosander ej 176 Åke Nilsson 176. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lars Rosander ej 176 Åke Nilsson 176. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 29 augusti 2017 kl. 08:30-13:00 Beslutande Lars Rosander, C ej 176 Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-11-18 kl. 08.30-12.20. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 305 Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S

Sessionssalen, Hultsfred 2014-11-18 kl. 08.30-12.20. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 305 Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 305 Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl. 08.30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 september 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Lennart Beijer, V Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP

Per-Inge Pettersson, C Lennart Beijer, V Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.30 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Gunvor Nilsson, M Carola

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10, 17.00-18.00 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuet i kl. 08.30-10.40 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v ej 173 Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-14.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred kl Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 11.35-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 15 mars 2016 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 21 maj 2019 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Nermina Mizimovic, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 20 september 2016 kl. 08:30-11.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Börje Karlsson, C Kenneth Rosén, V 11-14 Lennart Odengrund, C Britt Wireland Sorpola, S ersättare för Kenneth Rosén, V 15-16

Börje Karlsson, C Kenneth Rosén, V 11-14 Lennart Odengrund, C Britt Wireland Sorpola, S ersättare för Kenneth Rosén, V 15-16 Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 09.00-12.15 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Helena Grybäck Svensson 121 Peter Olson 122

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Helena Grybäck Svensson 121 Peter Olson 122 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Per-Inge Pettersson, C Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08: Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 11 april 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 13 mars 2018 kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Öviga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Carola Nilsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-15.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Carola Nilsson, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer......

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer...... Plats och tid Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Anders Andersson, KD Britt Idensjö, sekreterare Carl-Johan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 15 december 2015 kl. 08.30-13.45 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M, ej 257 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl. 08.30-13.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 13.30-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Dennis Larsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-16.30 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 7.30-12.00 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby,

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00

Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 29 januari 2019 kl. 08.30-11.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.45 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Sievert Andersson, M

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2012-08-14 kl. 08.30-12.00

Sessionssalen, Hultsfred 2012-08-14 kl. 08.30-12.00 Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15 Beslutande Lars Rosander, C Anders Andersson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.40 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande Robin Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Lars Rosander, c Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 13 februari 2018 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice ordförande Ingela Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.05 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(16)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(16) Sammanträdesprotokoll Sida 1(16) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 20 september 2016 kl 09:00-12:00 Ajournering: 09:10-09:30 Beslutande Ledamöter Tomas Peterson (M), Ordförande Helen Nilsson (S), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs

Stadshuset, sal Hälleforsnäs 181 Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08:30-09:30 Beslutande Jan-Erik Larsson (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Thomas Norander (M), 2:e vice ordförande Kristina Jävergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 6 december 2016 kl. 08:30-12:30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 2 maj 2017 kl. 08:30-13.30 Beslutande Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Mattias Wärnsberg. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Mattias Wärnsberg. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-14.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Tomas Söreling, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v Per-Inge

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer