Sessionssalen, Hultsfred kl Rosie Folkesson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sessionssalen, Hultsfred kl Rosie Folkesson"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M ej 1-2 Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare Jan Robertsson 1-2 Michael Leijonhud 3-4 Michael Hesselgård 8 Rosie Folkesson Utses att justera Underskrifter Paragrafer 1-10 Sekreterare Ordförande Justerande. Britt Idensjö. Lars Rosander. Rosie Folkesson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Britt Idensjö

2 Sammanträdesprotokoll 2 (13) Skogsförvaltaren Östra Smålands Kommunalteknikförbund KSAU 1/2015 Dnr 2015/ Skogsanbud rotposter 2015 Arbetsutskottets beslut Följande köpare antas till respektive post: Post nr 1 Setra Trävaror AB Post nr 2 Sydved AB Distrikt Kalmar Post nr 3 Sydved AB Distrikt Kalmar Åke Bergh deltar ej i ärendet eller beslutet på grund av jäv. Östra Smålands Kommunalteknikförbund har infordrat anbud på tre rotposter på kommunens fastigheter. Vid anbudstidens utgång hade fem anbud inkommit. Skogsförvaltare Jan Robertsson redogör för ärendet.

3 Sammanträdesprotokoll 3 (13) Skogsförvaltaren Östra Smålands Kommunalteknikförbund KSAU 2/2015 Dnr 2015/ Skogsanbud gallring 2015 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar anta anbud från Sydved vad gäller gallring Åke Bergh deltar ej i ärendet eller beslut på grund av jäv. Östra Smålands Kommunalteknikförbund har infordrat anbud på gallring på kommunens fastigheter. Två anbud har inkommit. Skogförvaltare Jan Robertsson redogör för ärendet.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (13) Kommunstyrelsen KSAU 3/2015 Dnr 2015/2 319 Remiss - Funktionellt prioriterat vägnät Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att bifalla föreslagna prioriteringar i enlighet med Trafikverkets förslag. Trafikverket har skickat ett förslag till funktionellt prioriterat vägnät på remiss. Remissvar ska vara Trafikverket tillhanda senast 15 februari Infrastrukturkansliet har lämnat följande yttrande: Trafikverket har tagit fram ett underlag som beskriver det vägnät som funktionellt ska prioriteras. Det handlar om regionalt viktiga vägar generellt, nationellt och internationellt viktiga vägar, vägar för godstransporter, vägar för långväga personresor, vägar för kollektivtrafik samt vägar för dagliga personresor. Detta remissvar gäller Hultsfreds och Högsby kommuner i enlighet med uppdrag från dessa. De vägar som direkt berör oss är RV 23/34 från Ålem och norrut samt RV 47 från Oskarshamn västerut. Båda vägarna har anslutning till E22 och är väl utpekade som strategiska och viktiga vägar. Den skillnad vi ser mot tidigare prioriteringar är att sträckan Ålem Glahytt på RV 23/34 inte är utpekade som viktiga stråk för långväga persontransporter och kollektivtrafik. Detta är relevant eftersom RV 47 planeras bli mötesfri 2+1 väg för sträckan Oskarshamn Glahytt och med planerad förbifart Bockara. Därmed får vi ett bra och trafiksäkert flöde från/till kustområdet och med E22 för våra kommuner. Övriga vägar som är väl utpekade och i samtliga funktioner är dessutom RV 37 västerut mot Åseda/Växjö för Högsby kommun, samt RV 23 söderut mot Åseda/Växjö för Hultsfreds kommun. I och med att de vägar som berör oss båda kommuner är så väl utpekade som viktiga och avgörande stråk med de funktioner som lyfts ser vi kommuner att drift och underhåll av de utpekade vägarna säkerställs på en

5 Sammanträdesprotokoll 5 (13) hög nivå sett över tid, samt att de framtida regionala transportplanerna har en bärande grund för satsningar på dessa vägar vad gäller investeringar.

6 Sammanträdesprotokoll 6 (13) Kommunstyrelsen KSAU 4/2015 Dnr 2014/ Samråd om regional cykelstrategi för Kalmar län Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att ställa sig bakom förslaget till cykelstrategi för Kalmar län i enlighet med underlag daterat Regionförbundet i Kalmar län har sänt ut samråd om regional cykelstrategi för Kalmar län på remiss. Eventuella synpunkter på förslaget ska vara Regionförbundet tillhanda senast den 31 mars Utvecklingskontoret har lämnat följande yttrande: Sedan slutet av 2013 och med ett fokus på delaktighet har arbetet med att skapa cykelstrategi för Kalmar län genomförts 2014 och under Regionförbundets ledning. Vi har haft en god möjlighet till påverkan och arbetet har präglats av att uppnå en så god helhetssyn som möjligt. Sammanhängande leder med god funktion och en ökad trafiksäkerhet har varit övergripande målsättningar. Underlaget har arbetats fram i enlighet med fyrstegsprincipen. Det har naturligtvis funnits önskemål om mer och fler åtgärder än vad ekonomin tillåter under perioden men prioriteringar har genomförts på ett klokt sätt. En utbyggnadsordning av cykelleder har föreslagits vilken är väl genomgången och förankrad. Vad gäller frågan om möjlighet till kommunal medfinansiering för cykelleder utanför tätort ser undertecknad inte det som möjligt inte minst med hänsyn till att det bara sedan några år tillbaka gäller att cykelled inne i tätorter finansieras helt av kommunen, där fanns tidigare statliga stöd att söka på 50 %. Utvecklingskontoret föreslår att Hultsfreds kommun ställer sig bakom förslaget till cykelstrategi för Kalmar län.

7 Sammanträdesprotokoll 7 (13) Kommunstyrelsen KSAU 5/2015 Dnr 2014/ Upphävning av beslut om uthyrning av lokaler hos socialnämnden Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att upphäva tidigare beslut i kommunfullmäktige 140/ om att socialförvaltningens lokaler ska vara tillgängliga för uthyrning samt ingå i det enhetliga taxesystemet som gäller för övriga kommunala lokaler. I och med detta föreslås vidare att berörda lokaler får nyttjas utan kostnad i enlighet med socialnämndens beslut 130/ Kommunfullmäktige beslutade 140/ att de av socialförvaltningens lokaler som är tillgängliga för uthyrning ska inrymmas i det enhetliga taxesystemet som gäller för övriga kommunala lokaler. I en utredning som gjordes av socialförvaltningen konstaterades att det fanns tre lokaler som var tillgängliga för uthyrning. Linnea i Silverdalen, Violen i Järnforsen samt Lundagården i Mörlunda. Socialnämnden beslutade 140/ att godkänna ovanstående lokaler för uthyrning. Övriga lokaler inom socialförvaltningen ansågs inte vara tillgängliga för allmänheten. Samtidigt beslutades att boende på enheten har rätt att låna utrymmena för egna aktiviteter, att väntjänstens aktiviteter har företräde till lokalerna samt att lokalerna får lånas ut till övrig kommunal verksamhet. Vid genomgång av socialnämndens taxor upptäcktes att taxan för uthyrning av lokaler inte funnits med i nämndens sammanställning av beslutade taxor sedan beslutet togs Förvaltningens verksamheter har inte heller debiterat någon hyra vid de tillfällen lokalerna varit uthyrda. Lokalerna lånas inte ut till privatpersoner eller föreningar i någon stor utsträckning. Förvaltningen kan också konstatera att det inte är enkelt att hantera debitering vid de tillfällen som uthyrning sker. Det är svårt att skilja ut de fåtal tillfällen då lokalernas användning inte har koppling till äldreomsorgen. Rutinerna för bokning och utlämning av nycklar ser olika ut för de tre lokaler som är aktuella.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (13) Förvaltningen lyfter frågan till socialnämnden, utifrån att berörda lokaler ska undantas uthyrning och administration av detsamma. Socialnämnden beslutade 130/ att upphäva tidigare beslut i socialnämnden 140/ Vidare beslutades att föreslå kommunfullmäktige att upphäva beslutet 114/2009 om att socialförvaltningens lokaler ska vara tillgängliga för uthyrning, samt att berörda lokaler får nyttjas utan kostnad. Beredning Socialnämnden 140/2009, 130/2014 Kommunfullmäktige 114/2009 Kommunstyrelsen 119/2009 Kommunstyrelsens arbetsutskott 487/2009

9 Sammanträdesprotokoll 9 (13) Ekonomikontoret KSAU 6/2015 Dnr 2015/13 Remiss av Finansdepartementets promemoria Ändrad inkomstutjämning för kommuner och landsting Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ser det angeläget att kommunen lämnar ett yttrande och ger ekonomikontoret i uppdrag att ta fram ett förslag till yttrande samt återkomma till arbetsutskottet senast 24 mars för att kunna få med yttrandet till kommunstyrelsens sammanträde 14 april Finansdepartementet har sänt ut Ändrad inkomstutjämning för kommuner och landsting på remiss. I promemorian lämnas förslag till förändringar i systemet för kommunalekonomisk utjämning. Det föreslås att den länsvisa skattesatsen, som används vid beräkningen av inkomstutjämningsavgifter, för de kommuner och landsting som betalar en avgift ska fastställas utifrån 85 procent av medelskattesatsen 2003 för kommunerna respektive landstingen. Därutöver föreslås en avskaffning av det särskilda bidrag som, inom ramen för strukturbidraget, kompenserar de kommuner och landsting som fick lägre intäkter eller högre avgifter till följd av sänkningen av inkomstutjämningsavgiften De förändringar som föreslås i denna promemoria innebär i huvudsak en återgång till de regler som gällde för beräkning av inkomstutjämningsavgifter fram till utgången av Avslutningsvis föreslås ett nytt införandebidrag. Samtliga förändringar föreslås träda i kraft den 1 januari Eventuellt remissvar ska vara Finansdepartementet tillhanda senast den 16 april 2015.

10 Sammanträdesprotokoll 10 (13) Kommunstyrelsen KSAU 7/2015 Dnr 2014/ Skrivelse med begäran om ändring i lokala ordningsföreskrifter gällande elljus- och motionsspår Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige om att ändra formulering av 18 i Lokala ordningsföreskrifter för Hultsfreds kommun enligt förslag nedan. På förekommen anledning föreslår Kultur- och fritidsförvaltningen att kommunfullmäktige antar en ny skrivning av 18 i Lokala ordningsföreskrifter för Hultsfreds kommun. Då det förekommit att ridning, framförande av häst eller framförande av motorfordon på kommunala badplatser och i motions- och elljusspår samt anlagda skidspår vintertid, bör skrivningen av 18 förtydligas. Nuvarande skrivning 18 : Ridning och framförande av hästar får ej ske på kommunala badplatser eller på kommunala elljusspår. Ej heller på strandpromenaden utmed sjön Hulingen i Hultsfred. Förslag till ny skrivning 18 : Ridning och framförande av häst eller framförande av motorfordon, till exempel motorcykel eller moped får inte ske på kommunala badplatser eller på iordningsställda elljusspår- och motionsspår. Förbudet mot ridning gäller även på strandpromenaden utmed sjön Hulingen i Hultsfred. Gång, löpning eller cykling är förbjudet vintertid i anlagda skidspår på elljusspår- och motionsspår.

11 Sammanträdesprotokoll 11 (13) Räddningschefen KSAU 8/2015 Samverkan räddningstjänsten Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet har mottagit information och räddningschefen får återkomma när förslag ska behandlas. Räddningschef Michael Hesselgård informerar om arbetet med förslag till samverkan inom räddningstjänsten för Hultsfreds, Högsby, Mönsterås, Oskarshamns och Vimmerby kommuner.

12 Sammanträdesprotokoll 12 (13) Högsby kommun Kultur- och fritidschefen Kommunchefen KSAU 9/2015 Dnr 2014/168 Samverkan inom kultur och fritid - möte Arbetsutskottets beslut Mötesdatum är fastställt och ärendet får återkomma efter mötet om hur det fortsatta utredningsarbetet ska genomföras. I samband med en omorganisation i Högsby kommun kom förfrågan om att diskutera samverkan inom området kultur och fritid upp. Högsby kommun har haft ärendet uppe nu och ett mötesdatum är satt till 12 februari kl 9. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 251/2014 Kommunstyrelsen i Högsby kommun 192/2014

13 Sammanträdesprotokoll 13 (13) KSAU 10/2015 Anmälningsärenden 1. Information inför övergång till en polismyndighet 2. Nystartade företag i kommunen 3. Ändring av datum för barn- och utbildningsnämndens utvärderingsdagar i februari samt för sammanträde i april och december Nya föreskrifter från SKL gällande bl.a. ändrade frister för brandskyddskontroll 5. Beslut från Högsby kommun gällande medel till energimässa Renhållningstaxa för Högsby kommun samt taxa för verksamhetsavfall till Kolsrums avfallsanläggning Information från Regionförbundet i Kalmar län gällande den planerade nedläggningen av Arbetsförmedlingens kontor i Kalmar län 8. Information från Datainspektionen 9. Redovisning av borgerliga vigslar Popkollo tackar för stöd under Granskning av detaljplan på fastighet i Virserum 12. Miljö- och byggnadsnämndens sammanträdesdagar 2015

Gunilla Aronsson, C Lena Hasting, S Mikael Petersson, FP Silva Andersson, S. Åke Bergh Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer

Gunilla Aronsson, C Lena Hasting, S Mikael Petersson, FP Silva Andersson, S. Åke Bergh Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 13.00-17.15 Beslutande Lars Rosander,C Rosie Folkesson, S John Hoffbrink, SD Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 december 2017 kl. 08:30-13.00 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 20 november 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Jan Robertsson Britt Idensjö, sekreterare Arvid Lindblad 21 Jens Karlsson 21-22

Lars Rönnlund, kommunchef Jan Robertsson Britt Idensjö, sekreterare Arvid Lindblad 21 Jens Karlsson 21-22 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 24 januari 2017 kl. 08:30-11.40 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Lars Rosander ej 176 Åke Nilsson 176. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lars Rosander ej 176 Åke Nilsson 176. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 29 augusti 2017 kl. 08:30-13:00 Beslutande Lars Rosander, C ej 176 Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 september 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 15 mars 2016 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 21 augusti 2018 kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 20 september 2016 kl. 08:30-11.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer......

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer...... Plats och tid Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Anders Andersson, KD Britt Idensjö, sekreterare Carl-Johan

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Malin Albertsson 191 Britt Idensjö, sekreterare Jens Karlsson 196 Arvid Lindblad 196

Lars Rönnlund, kommunchef Malin Albertsson 191 Britt Idensjö, sekreterare Jens Karlsson 196 Arvid Lindblad 196 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 september 2017 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 2 maj 2017 kl. 08:30-13.30 Beslutande Lars Rosander, C ej 104 Åke Nilsson, KD ej 104 Åke Bergh, M ej 104 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 29 januari 2019 kl. 08.30-11.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-14.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 13 mars 2018 kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Öviga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 juni 2018 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 15 december 2015 kl. 08.30-13.45 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M, ej 257 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl. 08.30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 8 mars 2016 kl. 08.30-13.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08: Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Se särskild närvarolista

Se särskild närvarolista Plats och tid Tingssalen, Högsby, måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00-12:15 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Jens Karlsson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 april 2018 kl. 14:00-16.05 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare Carina Erlandsson, MP 36-44 (tjg 45-46)

Läs mer

Rosie Folkesson 302, Åke Nilsson 303

Rosie Folkesson 302, Åke Nilsson 303 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 december 2017 kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 303 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Hans Andersson 115. Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer.

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Hans Andersson 115. Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08.30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen måndagen den 21 mars 2016 kl. 09:00 11:30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Roger Pettersson, controller, 11-14 Elin Svensson, renhållningsingenjör, 11-12

Läs mer

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Helena Grybäck Svensson 121 Peter Olson 122

Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Helena Grybäck Svensson 121 Peter Olson 122 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Per-Inge Pettersson, C Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen i kommunhuset, Hultsfred 26 april 2016 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C ej 88 Åke Nilsson, KD ej 88 Åke Bergh, M ej 88 Tommy Rälg, S Lena Hasting, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s. Ann-Gret Sillén, socialchef

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s. Ann-Gret Sillén, socialchef Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.50 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred måndagen den 23 oktober 2017 kl. 08:30-10:00 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 juni 2016 kl. 08:30-12:30, 15:30-16:30

Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 juni 2016 kl. 08:30-12:30, 15:30-16:30 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 juni 2016 kl. 08:30-12:30, 15:30-16:30 ande Lars Rosander, C ej 132 Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-02-24 kl. 10.50-12.00. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 32-33 Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Sessionssalen, Hultsfred 2015-02-24 kl. 10.50-12.00. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 32-33 Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.50-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 32-33 Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00

Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 11 oktober 2016 kl. 08:30-13:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 11 april 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 8.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 augusti 2015 kl. 08.30-12.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius...

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius... 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.50 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Kira Berg, s

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

6. Svar på remiss gällande Samråd om regional 2014/200 KS 019 cykelstrategi för Kalmar län- Michael Leijonhud, infrastrukturkansliet

6. Svar på remiss gällande Samråd om regional 2014/200 KS 019 cykelstrategi för Kalmar län- Michael Leijonhud, infrastrukturkansliet ~ HULTSFREDS ~KOMMUN Kommunstyrelsen Kallelse 1 (2) Ersättarna för kännedom 2015-02-04 Tid för sammanträde Lokal Tisdagen den JO februari 2015 kl. 14.00 Spara dina handlingar tilllmmmunfullmäktiges sammanträde.

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Hultsfreds gymnasium, Hultsfred 23 april 2018 kl. 18.30-19.55 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Emma Oscarsson, sekreterare Felicia Kurjenkallio, dataskyddsombud

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 maj 2017 kl. 08:30-12:15 Beslutande Lars Rosander, C Anders Andersson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2001- kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-16.30 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2012-08-14 kl. 08.30-12.00

Sessionssalen, Hultsfred 2012-08-14 kl. 08.30-12.00 Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Kira Berg, s ej 504 Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.40 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD ej 16 Tomas Söreling, S Gunilla Aronsson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Mattias Wärnsberg. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Mattias Wärnsberg. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred kl Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 11.35-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Carola Nilsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Ove Engkvist, s Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 6 december 2016 kl. 08:30-12:30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 september 2017 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 augusti 2015 kl. 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-17.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD 228-240, 242 Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 21 maj 2019 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Nermina Mizimovic, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Lars Rosander, c Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.45 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Sievert Andersson, M

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tommy Rälg, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tommy Rälg, S Tomas Söreling, S Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-13.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tommy Rälg, S 223-224 Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer