Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Dennis Larsson, s Lars Rosander, c Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Lennart Michanek, mp Britt Olsson, sekreterare Tommy Rälg, s Gunilla Aronsson, c Utses att justera Silva Andersson Sture Persson Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Britt Olsson. Kira Berg. Silva Andersson Sture Persson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Britt Olsson

2 Ekonomikontoret 2(15) KS 54/2009 Dnr 2009/ Finansiering av utbildningsinsatser för politiker (Ekonomidag med Jan-Inge Hansson) Kanslichef Magnus Blomberg har gjort en sammanställning med förslag till finansiering för utbildningsinsatser som gjorts för politiker. Dels har en konversationskurs i engelska dels utbildningsdag i kommunalstyrning och kommunal ekonomi genomförts. Den sammanlagda kostnaden är kronor inklusive moms (73 922,47 exklusive moms). Kommunstyrelsens arbetsutskott 314/09 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsett får finansiera utbildningsinsatser för politiker.

3 Tekniska kontoret Rockparty 3(15) KS 55/2009 Dnr 2009/ Ny bilaga till avtal om upplåtelse av mark mellan Rockparty och Hultsfreds kommun Kommunjurist David Tollstern har tidigare redogjort på arbetsutskottet för en ändring av bilaga till tidigare avtal med Rockparty om upplåtelse av mark till festivalen. Tidigare 3 ersätts med ny text där ny årlig ersättning är kronor. Med anledning av förlängd festivalperiod och de åtgärder som vidtagits för att möjliggöra mottagande av en publik på personer ska en särskild ersättning om kronor erläggas. Detta blir då kronor för år Betalning ska ske senast 31 juli Kommunjuristen informerade om att särskilda markavtal med Rockparty vad gäller parkeringsytorna upprättas. Kommunstyrelsens arbetsutskott 281/09 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner ny bilaga till avtal om upplåtelse av mark mellan Rockparty och Hultsfreds kommun

4 Revisorerna 4(15) KS 56/2009 Dnr 2009/ Granskning av individ- och familjeomsorgen i Hultsfreds kommun De förtroendevalda revisorerna har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att göra en granskning av individ- och familjeomsorgen. Granskningen ligger inom den av revisorerna beslutade revisionsplanen. I rapporten Granskning av individ- och familjeomsorgen I Hultsfreds kommun redovisas gjorda iakttagelser och en revisionell bedömning. Rapporten är överlämnad till socialnämnden för beaktande och åtgärd samt att svar väntas på planerade åtgärder med anledning av rapporten senast 15 september Rapporten lämnas till kommunfullmäktiges presidium och kommunstyrelsen för kännedom. Kommunstyrelsens arbetsutskott 288/09 Kommunstyrelsens beslut Rapporten är mottagen.

5 Revisorerna f k Ekonomikontoret Inköpschefen 5(15) KS 57/2009 Dnr 2009/ Granskning av fordonsekonomi och intern kontroll De förtroendevalda revisorerna har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att göra en granskning över kommunens fordonsekonomi och den interna kontrollen. Granskningen ligger inom den av revisorerna antagna granskningsplanen. I rapporten redovisas gjorda iakttagelser och en revisionell bedömning. Av rapporterna framgår att de granskade nämnderna har en god intern kontroll över sina fordon. Revisorerna överlämnar rapporten till kommunstyrelsen och socialnämnden för beaktande och åtgärd. Rapporten lämnas till kommunfullmäktiges presidium för kännedom. Arbetsutskottet beslutade 111/ att ge inköpschef Michael Leijonhud i uppdrag att lämna ett förslag till svar på revisorernas kommentarer i rapporten. Inköpschefen har lämnat ett förslag till svar, daterat Kommunstyrelsen godkände 21/ förslaget till svar på revisorernas rapport samt överlämnar svaret till revisorerna. Socialnämnden har översänt sitt beslut för kännedom 55/ där man påtalar att det finns felaktigheter under punkt 3 om fordonsekonomi. Controller Ola Gustafsson har översänt komplettering till socialnämndens svar på revisionens granskning av fordonsekonomi och intern kontroll. Kommunstyrelsens arbetsutskott 111/09, 144/09, 289/09 Kommunstyrelsen 21/09 Socialnämnden 55/09 Kommunstyrelsens beslut Ekonomikontoret ges i uppdrag att i samråd med inköpschef Michael Leijonhud utreda prisuppgifter vad gäller kommunbil, hyrbil och egen bil och redovisa till kommunstyrelsen.

6 Regionförbundet Jönköpings län Inköpschefen 6(15) KS 58/2009 Dnr 2009/ Förslag till regional transportplan för Jönköpings län Regionförbundet Jönköpings län översänder förslag på remiss. Regeringen har uppdragit åt länsstyrelser och regionförbund att upprätta långsiktiga planer för investeringar i regional transportinfrastruktur för åren Direktiv om planeringens genomförande lämnades i januari 2009 och uppdraget ska redovisas till regeringen senast 2 november Regionförbundet Jönköpings län har det samlade politiska ansvaret för det regionala utvecklingsarbetet. Planeringen av infrastruktur är ett av flera viktiga områden för att skapa regional tillväxt och utveckling. Parallellt med framtagandet av regionala transportplaner arbetar trafikverken med att presentera en nationell plan. I Jönköpings län ingår investeringar på E4, rv 26, rv 40 och hela järnvägsnätet i den nationella planen. I arbetet med den regionala transportplanen ska även en miljöbedömning som beskriver planens effekter och avväganden som har lett fram till förslaget tas fram. Arbetet med att ta fram miljöbedömningsdokumentet pågår och detta kommer att skickas ut i ett kompletterande utskick i slutet av augusti. Innehållet i detta förslag till regionala transportplan beslutades av Regionförbundets styrelse 4 juni Remissförslaget finns även utlagt på regionförbundets hemsida: Yttrandet ska vara regionförbundet tillhanda senast 25 september Inköpschefen Michael Leijonhud lämnar följande förslag till yttrande efter uppdrag av arbetsutskottet 295/ Jönköpings län har tillsammans med Kalmar län och de tre andra länen i östra Götaland upprättat en gemensam systemanalys för att säkerställa att en samstämmig och riktig bild ges för vad regionerna ser som strategiskt viktigt. Att ett hållbart transportsystem med fokus på regionförstoring förverkligas har varit det övergripande. Det är första gången ett gemensamt arbete genomförts vilket har varit avgörande för att lyfta fram samband och

7 7(15) helheter. Den vägsträcka som berör oss i vad som kan kallas närområde är rv 47 förbi Holsbybrunn, Alseda och Sjunnen, en större investering som kommer att medföra minskad restid, högre transportkvalitet och bättre trafiksäkerhet. Anläggningskostnaden är beräknad till 113 miljoner kronor och byggtiden är 3 år. I övrigt konstaterar inköpschefen att den regionala transportplanen för Jönköpings län är koncis och överskådlig samt ger inte något mer att önska. Kommunstyrelsens arbetsutskott 295/09, 309/09 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner inköpschefens förslag till yttrande och ser positivt på att vägsträckan dras förbi Holsbybrunn, Alseda och Sjunnen.

8 Inköpschefen 8(15) KS 59/2009 Dnr 2009/ Tre remisser - förslag till planer för transportinfrastrukturen åren : Nationell transportplan, Regional transportplan och Miljökonsekvensbeskrivning På uppdrag av regeringen håller en ny regional transportplan för investeringar i transportinfrastrukturen för åren att tas fram för Kalmar län. Transportplanen ska, enligt EU-direktiv samt Miljöbalkens 6 kap, miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning har upprättats. Samtidigt upprättar Vägverket och Banverket en nationell transportplan som för Kalmar län omfattar vägarna E22, riksvägarna 25 och 40 samt länets järnvägar. Den regionala transportplanen tillsammans med miljökonsekvensbeskrivningen ska överlämnas till regeringen den 2 november Regeringen fattar beslut om den slutliga tilldelningen av medel till länen i januari Myndigheter, kommuner och allmänhet (såväl organisationer som enskilda) inbjuds att lämna synpunkter på - Nationell transportplan remissversion Regional transportplan för Kalmar län åren remissversion Miljöbedömning av den regionala transportplanen. Synpunkter på dessa tre remisser lämnas skriftligt senast 31 augusti 2009 till Regionförbundet i Kalmar län, Box 762, Kalmar. Remisstiden är 6 juli 31 augusti Ärendet behandlas av regionförbundets styrelse den 24 september Planerna finns tillgängliga på Inköpschef Michael Leijonhud redogör för att yttrandet påbörjats och att svar avvaktas från regionförbundet. Samråd kommer att ske med Vimmerby och Högsby kommuner.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 308/09 9(15) Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner yttrandet efter inköpschefens komplettering av yttrandet samt ger inköpschefen i uppdrag att sammanställa en gemensam skrivelse med Högsby, Kinda, och Vimmerby kommuner under förutsättning att innehållet i det redovisade yttrandet ej ändras.

10 Kommunfullmäktige 10(15) KS 60/2009 Dnr 2009/ Finansiering av busskurer, omfördelning i budget Hultsfreds kommun har beviljats ett bidrag netto av staten på maximalt kronor för utbyte av busskurer och anpassning av hållplatser. Förutsättningen är att vi själva finansierar 50 % av investeringen. Länet fick totalt kronor att fördela varför vår tilldelning måste anses vara mycket god. Arbetet ska vara genomfört senast 31 oktober För att kunna ta del av så högt medfinansieringsbelopp som möjligt föreslås en omfördelning i budgeten för år 2009 med kronor (resterande finns i befintlig budget). På konton för kostnader för buss, bil och spårbunden trafik och färdtjänst finns kronor att nyttja. Med dessa insatser kommer vi att få ändamålsenliga och handikappanpassade väderskydd över hela kommunen vilket är av stor vikt både för resenärerna och att vi höjer upplevelsen av att åka kollektivt. Antalet väderskydd som pengarna räcker till är 33 styck. Kommunstyrelsens arbetsutskott 304/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna att kronor överförs från konton kostnader för buss, bil och spårbunden trafik och färdtjänst till finansiering inköp av busskurer.

11 Kommunfullmäktige (15) KS 61/2009 Dnr 2009/ Framflyttning av ikraftträdande av ny städorganisation Kostchef Karin Anemyr har tidigare redogjort på arbetsutskottets sammanträde för tidigare beslut i kommunfullmäktige 22/ där den nya städorganisationen skulle träda i kraft Med anledning av de besparingskrav som ställs på städorganisationen att spara kronor framför kostchefen önskemål om att flytta fram starten av nya organisationen till Genom detta skulle underlaget kunna genomlysas bättre och ge en mer hållbar organisation nu när förutsättningarna ändras. Kommunstyrelsens arbetsutskott 274/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att beslutet i kommunfullmäktige 22/ ändras så att ikraftträdandet av den nya städorganisationen skjuts fram till

12 Kommunfullmäktige 12(15) KS 62/2009 Dnr 2009/ Valdistriktsindelningen vid valen 2010 Kommunen ska enligt 4 kap 17 vallagen se över indelningen i valdistrikt året närmast före det år då ordinarie val till riksdagen ska hållas. Länsstyrelsens beslut om indelning i valdistrikt ska meddelas senast 1 december 2009 för att beslutet ska kunna tillämpas vid valet Kommunfullmäktiges beslut ska sändas till Länsstyrelsen senast 30 september Anser kommunen att nuvarande valdistriktsindelning kan vara oförändrad även vid valen 2010 ska detta anmälas till Länsstyrelsen senast 30 september Arbetsutskottet beslutade 216/ att ge valnämnden i uppdrag att senast lämna yttrande/förslag avseende kommunens valdistriktsindelning. Ett valdistrikt ska normalt omfatta 1000 till 2000 röstberättigade för att anses lagom stort. Länsstyrelsen påpekar att Rosenfors valdistrikt enbart kommer att omfatta ca 350 röstberättigade vid valet Sju av kommunens tolv valdistrikt har färre röstberättigade än 1000 personer. Länsstyrelsen anser att det är mycket viktigt att så långt som möjligt underlätta för den som vill rösta att kunna rösta. Detta för att motverka tendenser till lägre valdeltagande. Befolkningens geografiska fördelning gör att behovet av en god spridning av vallokalerna i kommunen är stor. Kommunen har också en relativt stor andel röstberättigade, nära en tredjedel, som är över 65 år och som inte är så rörliga. Lokalernas placeringar ger för närvarande, ur tillgänglighetssynpunkt, valdeltagarna mycket goda förutsättningar att rösta. Förutsättningarna blir genast sämre om en eller flera vallokaler dras in. Valnämnden beslutade 40/ att föreslå att valdistriktsindelningen bibehålls oförändrad för att sedan ses över inför valet Kommunstyrelsens arbetsutskott 293/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att valdistriktsindelningen för valet 2010 bibehålls oförändrad samt att översyn sker inför valet 2014.

13 Kommunfullmäktige 13(15) KS 63/2009 Dnr 2009/ Valkretsindelning vid 2010 års landstingsval Kalmar läns landsting har översänt remiss för yttrande om valkretsindelningen vid 2010 års landstingsval. Länet är indelat i sex valkretsar av vilka Hultsfreds och Vimmerby kommuner tillsammans utgör en gemensam valkrets. Valnämnden har översänt beslut om förslag att befintlig valkretsindelning under valet 2010 tillstyrks. Valnämnden 41/09 Kommunstyrelsens arbetsutskott 292/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige tillstyrka befintlig valkretsindelning under valet 2010.

14 Kommunfullmäktige 14(15) KS 64/2009 Dnr 2009/ Överlämnande av skolhälsovårdsjournaler i original Enligt beslut i kommunfullmäktige 93/ får överlämnande av skolhälsovårdsjournaler i original ske till annan myndighet under förutsättning att samtycke från vårdnadshavare/elev som uppnått sådan mognad att han/hon kan ta ställning ensam eller tillsammans med vårdnadshavare har inhämtats. Överlämnande av skolhälsovårdsjournaler gäller endast för upprättade journaler och beslut måste fattas årligen vid det tillfälle överlämnande ska ske, t ex inför skolstart. Totalt 76 elever har flyttat utanför kommunen läsåret och beslut om överlämnande behövs för att kunna skicka deras journaler till respektive ny skola. Arbetsutskottet beslutade 315/ att ge kanslichef Magnus Blomberg i uppdrag att se över om ev delegation är möjligt när det gäller ärenden av denna karaktär. Kommunstyrelsens arbetsutskott 315/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna överlämnande av skolhälsovårdsjournaler enligt förteckning

15 15(15) KS 65/2009 Anmälan av delegationsbeslut m m Följande delegationsbeslut och beslut, som av annan anledning inte fordrar kommunstyrelsens handläggning, anmäls till kommunstyrelsen Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds Kommunala Industri AB AB Hultsfreds Bostäder Delegationsbeslut Kanslichefen vikarie vikarie Ekonomichefen Avskrivning fordringar, :15 kronor Tekniska chefen Förköp Alkohollagshandläggaren Pkt 10.3 serveringstillstånd Pkt serveringstillstånd Pkt 10.7 serveringstillstånd Pkt 10.2 serveringstillstånd Pkt 10.3 serveringstillstånd

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson 1(12) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl 1(9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.45 Beslutande Kira Berg, s Gunilla Aronsson, c Tommy Rälg, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Carola Nilsson, s Lars Rosander,

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.35 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Gunilla Abrahamsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Lars Rosander, c Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2009-06-30 kl. 08.30-11.25. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2009-06-30 kl. 08.30-11.25. Per-Inge Pettersson 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius...

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius... 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.50 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Kira Berg, s

Läs mer

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14:00-15.15 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.05 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Protokoll Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Tid för kommunstyrelsens sammanträden. 3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä.

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä. JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-29 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 10.00 11.22 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Tommy Ejnarsson, v Konny Bogren, s Lennart Beijer, v Åke Bergh, m Torbjörn Wirsenius,

Läs mer

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-02 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.28 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10, 17.00-18.00 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(8) Landskrona siad Plats Rum 604 Tid Kl. 16.00-16.45 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Inga Janson (L), ordforande Lennart Pettersson (M) Niklas KarlsssH (S), viee sfelfuranse Beng! JshansssH (S) Kristina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2 i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Lena Berndin (M), ordförande Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

fft! /J;a./J t?k&~ Marcus Andersson ~R/~?--- Varbergs kommun Valnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ersättareej tjänstgörande

fft! /J;a./J t?k&~ Marcus Andersson ~R/~?--- Varbergs kommun Valnämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ersättareej tjänstgörande 1-5 Plats och tid ande Stadshuset, sammanträdesrum A2, kl. 8.30-9.00 Ulf Prahl, (C) Inger Karlsson, (S) Andreas Björklund, (M) Lennaii Andren, (M) Karl-Johan Wiktorp, (FP) Vivi-Anne Karlsson, (S) Folke

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström 1(12) Plats och tid Missionskyrkan i Järnforsen, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 juni 2018 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Dag Thulin (M) Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) Mikael Johansson (S) Rigmor Holmqvist-Ödman (S)

Dag Thulin (M) Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) Mikael Johansson (S) Rigmor Holmqvist-Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-02 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping kl 13.00-14.15 Beslutande Dag Thulin (M) Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Carola Nilsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

Lennart Ljungälv (S) Maria Truedsson (MP) Bengt Johansson (V) Jan Malmgren (M) Pia Lang-Olsson (KD) Axel Paulsson (C) Stefan Liljenberg (SD)

Lennart Ljungälv (S) Maria Truedsson (MP) Bengt Johansson (V) Jan Malmgren (M) Pia Lang-Olsson (KD) Axel Paulsson (C) Stefan Liljenberg (SD) KALLELSE Datum Sida 2017-09-07 1 (3) VALNÄMNDEN Plats och tid Kallade ledamöter För kännedom Övriga kallade Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 17:15 Göran Dahlgren

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Anderson Tomas Datum 2017-08-24 Diarienummer KSN-2016-1303 Valnämnden Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuet i kl. 08.30-10.40 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v ej 173 Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-16.30 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 15 mars 2016 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna klockan 15.30-16.40 Beslutande M - MBP Lennart Svensson tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén (M), klockan 16.00-16.40, 13-15

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-14.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Tomas Söreling, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v Per-Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 2017-09-13 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 Göran Dahlgren (S), Ordförande Bo Hansson (M), I:e vice ordförande Lena Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S)

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, Stadshuset Klockan 13:00 14:40 Beslutande Insynsledamöter Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) Bernt-Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 Övriga deltagande

Läs mer

Inger Hult BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Inger Hult BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VALNÄMNDEN 2017-04-18 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 16.00-16.45. Beslutande Annie-Marie Carlsson (M) ordförande, Michael Hagberg (S) 1:e vice ordförande, Katarina Rosenlund-Svensson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (11)

Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden 2015/11 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-18:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Strandberg (S), vice ordförande, tjänstgör

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Kira Berg, s ej 504 Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-21.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 14 Mars 2016, kl 17.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Alingsås kommun, principer för indelning

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(10) Plats och tid Svedala kommunhus, mötessal Aggarp, tisdagen den 5 september 2017 Kl 18.00-19.00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M)

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Valnämnden 2018-03-12 1 Plats och tid Kommunhuset Vara kl. 15.00-16.25 Beslutande Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Valnämnden (12)

Valnämnden (12) Valnämnden 2013-11-18 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 18 november 2013 kl. 13.00 16.05 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Hans Cedergren (KD) Ingrid Årdh-Strid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl. 08.30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KF 215 9 oktober 2017 Diarienummer KSN-2016-1303 Kommunfullmäktige Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 9.00-11.15 ande Gunilla Nilsson, C Conny Daag, M Peter Åkermark, KD Silva Andersson, S Jonny Bengtsson, S Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Sevederummet, onsdagen den 13 september 2017 kl 10:00-11.30 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15.

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-01-18 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, 2018-01-18 kl. 14:00-15.00 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S)

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Flygeln, Kl. 14.00-15.05 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) Ersättare

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Konny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Allan Seger, s

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Konny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Allan Seger, s 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-15.15 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Konny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Allan Seger, s Peter

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 september 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer