Veteran-ol med SportIdent

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Veteran-ol med SportIdent"

Transkript

1 Veteran-ol med SportIdent OE2010. Reviderad Inledning Dokumentet beskriver hur en veteranorientering kan arrangeras med SportIdent. Skärmdumpar hämtas från SportSoftwares program OE2010. Det fungerar på motsvarande sätt med OE2003 och OLA. Det kanske blir varianter för dessa om jag får tid OE2010 laddas ner från OE2003. OE2003 laddas ner från SportSoftwares svenska supportsida Där finns också svenska manualer och hjälpfiler. OLA laddas ner från SI-Config för programmering av SI-enheter laddas ner från Där finns också manualer. Guide för att administrera tävling i Eventor: _Administrera_tavling.pdf Registrera tävlingen i Eventor Veteranerna håller reda på tävlingsprogrammet och vet att inbjudningar och resultat finns på DOF:s veteransida. Om vi vill få övriga orienterare att delta bör tävlingarna finnas i Eventors tävlingsprogran. För att kunna registrera tävling i Eventor måste man vara inloggad och ha rollen Arrangemangsansvarig. Roller tilldelas av klubbens Administratör i Eventor. För att se vem som är administratör välj Klubben>Information efter inloggning. Välj Arrangemang>Lägg till ny tävling. Välj Närtävling och klicka på [Gå vidare]. Välj Allmänna uppgifter.

2 Fyll i tävlingens uppgifter motsvarande ovan och klicka på [Spara]. Den klubb man är inloggad med är färvald som arrangörsklubb. Om det ska ändras eller namn på funktionärer ska anges välj Arrangörer och funktionärer. Välj Arena för att ange tävlingen på karta. Klicka i kartbilden för att ange platsen. Klicka på [Spara] och välj Klasstyper.

3 Markera orienteringslöpning. Klicka på [Spara] och välj Klasser. Välj Börja med en tom klassuppsättning. Välj Lägg till klass och skapa klasser enligt ovan. Kortnamnet måste vara samma som i OCAD om automatisk koppling mellan bana och klass ska ske. Klicka på [Spara] och väljdokument. Välj Lägg till inbjudan.

4 Om inbjudan redan finns på klubbens eller DOF:s hemsida kan länken anges. Annars bläddras filen fram från datorns hårddisk. Klicka på [Spara]. Registreringen är färdig. Status är satt till Skapad och ska inte ändras. Vi tar ju inte emot anmälningar via Eventor. Skapa tävling Starta OE2011. Välj Tävling>Ny Klicka på [OK]. Beskrivningen bör vara tävlingsnamnet och datumet följt av klubbnamnet längst till höger. Då kommer det med på start- och resultatlistorna med klubbnamnet nära centrerat på raden i huvudet.

5 Första gången en funktion väljs visas: Klicka på [OK]. Fyll i enligt ovan och klicka på [OK]. Klasser Välj Anmälningar>Redigera.

6 Välj flik Klasser. Klicka på plustecknet för att skapa en klass. Skapa enligt ovan. Banor OCAD I OCAD8: Skapa först banorna. Skapa sedan klasserna ock koppla dom till rätt bana. Banfil till OE: Välj Arkiv>Exportera bansammanställning. Markera Klasser och klicka på [OK]. Välj filnamn och klicka på [Spara].

7 I OCAD9 och OCAD10: Skapa först banorna. Skapa sedan klasserna och koppla dom till rätt bana. Avmarkera Skapa klasser automatiskt. Banfil till OE: Välj Banor>Exportera>Banor (XML) Välj filnamn och klicka på [Spara].

8 Importera Välj Banor>Importera Om filen kommer från OCAD8, välj istället filformat OCAD exportfil (text). Välj filen och klicka på [OK]. För att klasserna ska bli kopplade till rätt banor måste klassbeteckningen i OCAD ock kortnamnet i OE vara samma. Om klasserna inte är kopplade i OCAD välj Banor>Klasser och koppla manuellt.

9 Programmera enheterna Ställ datorns klocka efter fröken ur. Starta SI-Config. Koppla in masterstation. Välj rätt com-port. Välj Indirekt. Skriv in kodsiffra och Aktiv tid. Välj Funktion. Klicka på [Skriv].

10 När programmeringen är klar visas enhetens batterikapacitet. För mer information se manualen Guideline Sportident v5 ( Koppla ihop utrustningen Anslut en eller två masterstationer, skrivare för resultatutskrift och eventuellt kvittoskrivare för utskrift av sträcktider. Använd alltid samma USB-portar för att inte behöva ändra inställningarna i programmet. Hämta färskt arkiv Arkivet är en databas med alla klubbar och löpare som finns i Eventor. Det kan uppdateras med filer som hämtas från Eventor. Till OE hämtas arkiv enklast från SportSoftwares svenska supportsida ( Filerna uppdateras regelbundet under säsongen. Välj Arkivet>Återställ Arkivet är beskrivningen för det valda arkivet. Välj den nedladdade filen. Om Skapa ett nytt arkiv inte är markerat kommer valt arkiv att skrivas över. Om Skapa ett nytt arkiv är markerat får man välja mapp för det nya arkivet. Beskrivning är namnet för arkivet i den nedladdade filen.

11 Välj Arkiv>Välj för att välja bland befintliga arkiv. Direktanmälan Välj Anmälningar>Direktanmälningar Välj inställningar enligt vänstra panelen. Klicka på [*] till vänster om kolumnnamnen i högra panelen för att visa kolumnväljaren. Välj kolumner att visa.

12 Välj Stämplingssystem>COM-port. Välj porten till vilken masterstationen som ska användas för registrering av SI-brickorna vid anmälan är ansluten. Välj Stämplingssystem>Starta om. Om rätt port är vald ändras den röda pricken till grön. När den som ska anmäla sig sticker ner brickan i masterstationen visas bricknumret i listan. Bricknumret kan också skrivas in. Tryck sedan på [Tab]. Om brickan finns i arkivet visas namn och klubb. Om inte måste namnet skrivas in. Om deltagare från samma klubb är registrerad kan klubben väljas från lista. Om inte klicka på arkivpanelens namnlist under listan med anmälda. Arkivpanelen öppnas då.

13 Klicka på klubbkolumnens huvud för att välja den. Skriv början på klubbnamnet tills klubben blir vald i listan. Klicka på för att sätta in klubben. Om det inte är en klubb ansluten till SOFT går det att skapa en ny klubb. Klicka på i direktanmälningsfönstret. Fönstret Mata in ny klubb öppnas. Skriv in det nya namnet i Ortfältet. Välj rätt klass. Markera Hyrda om det är en hyrbricka, som ska lämnas tillbaks efter målgång. Tryck [Retur] för att slutföra registreringen.

14 Längst ner visas aktuell klass och antal anmälda i klassen (inklusive pågående registrering). Om det har blivit fel i registreringen går det att gå tillbaks och markera raden med fel. Då visas Klicka på [Ja]. Den tomma raden försvinner och den önskade raden blir aktiv och kan ändras. Efter rättning klicka på [Retur]. Då visas Klicka på [Ja]. Klicka på [Retur] igen. OBS!! Innan ny bricka läses in måste ändring ske till inmatningsläge annars kommer den rättade deltagarens bricknummer att skrivas över. Klicka på eller tryck på [Insert] för att ändra till inmatningsläge. Ändringar kan också göras i anmälningsfönstret. Välj Anmälningar>Registrera. Väl flik Deltagare. Växla fönster Flera fönster kan vara öppna samtidigt. För att växla mellan fönstren välj Fönster

15 Välj föster som önskas överst. Läs in från SI-pinnen Välj På tävlingsdagen>läs in brickor Välj Stämplingssystem>COM-port. Välj porten till vilken masterstationen som ska användas för avläsning av SI-brickorna efter målgång är ansluten. Det kan inte vara samma som för registrering av anmälan. Välj Stämplingssystem>Starta om. Om rätt port är vald ändras den röda pricken till grön. Inställningar om ingen utskrift av sträcktider sker.

16 Om utskrift av sträcktider ska ske med kvittoskrivare, välj etikett Split time sheet vert. A4(1). Inställningar Resultatblad automatisk. Då visas dialogen Skriv etiketter. Välj rätt skrivare.

17 Under raden visas vilka kontroller som eventuellt hoppats över och om det är hyrbricka som ska återlämnas. Om det är rätt stämplat visas tiden. Längst ned visas senaste inläsning med större text. Om brickan inte finns registrerad blir den oparad. Panelen Oparad visas. I vänstra listan ska den bricka som ska paras vara vald. Sökning efter deltagare att para med kan ske genom inmatning i sökfältet. Klicka först på huvudet för den kolumn (lämpligen efternamn) där sökning ska ske. Mata in sökningen tills rätt deltagare hittas. Välj raden med önskad deltagare. Klicka på för att para. Inläsningen visas på samma sätt som vid normal inläsning. Om deltagaren inte finns registrerad måste den först registreras (direktanmälan). För att nyregistrerad ska visas uppdatera med.

18 Enhet fungerar inte Om en kontrollenhet inte fungerar och löparen stämplat i kartan kan stämpling sättas in. Välj Under tävlingsdagen>utvärdera brickorna. Markera löparen det gäller. Tider och stämplingar visas. Högerklicka på den kodsiffra som saknas. Välj Lägg till. Tid kan matas in men det är inte nödvändigt. Klicka på [OK]. Kontrollen blir godkänd.

19 Om flera deltagare påverkats av den felaktiga enheten, går det att lägga in kontrollen för alla. Välj Åtgärder>Lägg till kontroll. Ange kodsiffran och klicka på [OK]. Lista över alla korrigerade deltagare visas. Obs! bara deltagare som läst in brickan efter målgång korrigeras. Fel på bana Om det är fel kodsiffra på någon kontroll eller annat fel på banan, välj Banor>Banor.

20 Under flik Banor klicka till höger i fältet Kontroller för den bana som ska ändras. Om ny kontroll som inte finns i högra listan ska sättas in, skapa ny kontroll under flik Kontroller. När banan är ändrad och sparad välj Under tävlingsdagen>utvärdera brickorna. Välj Åtgärder>Stämpelkontroll. Lista över alla korrigerade deltagare visas som ovan.. Om fel bana är kopplad till klassen välj välj Banor>Klasser. Rätta kopplingen och spara. Utför ny stämpelkontroll som ovan.

21 Kvar i skogen Välj På tävlingsdagen>saknade deltagare När fönstret först öppnas är alla deltagare selekterade. Fönstret kan ligga kvar öppet och saknade kan uppdateras med klick på [Uppdatera]. Om nya deltagare har registrerats måste också selekteringen uppdateras. Klicka på [Välj allt/välj inget].

22 Skriv ut resultat Preliminära resultat Välj Resultat>Preliminär>Klasser

23 Klicka på Inställningar för att öppna inställningspanelen (visas till vänster men här inklistrad till höger). Under Automatisk rapport kan man ställa in om man vill ha utskrift automatiskt med valt tidsintervall för klasser som ändrats. Lämpligt vid större tävlingar. Det går att ändra layouten på listan. Klicka på så visas redigerafönstret. Klicka på [*] i huvudet för klassraden eller deltagarraden för att välja vilka fält som ska visas. Till vänster visas fälten för klassraden och till höger för deltagarraden. Kolumner klan flyttas och bredden kan ändras. Efter klassen visas hur många deltagare som är med i resultatet för klassen och hur många som är anmälda. Status är klockslaget för utskriften. Startnr är inte nummerlappsnummer utan ID för deltagaren. Det är bra att ha med om något ska ändras för deltagare. Officiella Välj Resultat>Officiella>Klasser Inställningar som för preliminära listan. Redigering av layout jan göras.

24 För att skapa fil att lägga in på hemsidan välj Publicera. Klicka på mappen under Fil för att öppna fildialigen och välja filnamn. För att skapa fil för export till Eventor välj Exportera.

25 Sträcktider Välj Resultat>Sträcktider>Klasser Inställningar som för preliminära listan. Redigering av layout jan göras. För att skapa fil för export till WinSplits och Eventor välj Exportera.

26 Resultat till Eventor och WinSplits Eventor Logga in i Eventor. Välj Arrangemang>Klubbens tävlingar Välj aktuell tävling Välj Dataöverföringar Bläddra fram resultatfilen (XML-format). Klicka på Ladda upp. Bläddra fram sträcktidsfilen (XML-format). Klicka på Ladda upp.

27 Klicka på [Importera] För att se resultatet klicka på Resultat. Sträcktiderna laddas upp automatiskt till WinSplits och länk skapas i Eventor.

28

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003.

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. Förberedelser Manual OE2003 Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. 1. Starta programmet OE2003. 2. Välj Tävling Återställ från Säkerhetskopian. 3. I dialogrutan

Läs mer

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos.

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Manual Meos Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Följande moment beskrivs: 1. Skapa tävlingen i Eventor (administratörsrätt krävs) 2. Exportera tävlingen från

Läs mer

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING Förberedelser Starta programmet MeOS Vill man använda löpardatabasen från Eventor, vid anmälan och målgång, måste man kryssa i Använd Eventor och sedan importera

Läs mer

Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning

Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning Sida 1 av 21 Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning Innehållsförteckning Sportident för träning... 1 Utrustning... 1 Användning... 2 Lägg banorna i Purple Pen... 2 Rekommenderade

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Startguide, stafettävling

Startguide, stafettävling Startguide, stafettävling Baserad på OLA 5.0.0-26 Dokumentversion: 20120131 Författare: Redigering och layout: Oskar Berg, Halmstad Henrik Bengtsson, SOFT Niklas Wrane, SOFT Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (9)

Läs mer

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren 1 Handledning för Stafett med OLA Version: 2017-10-12 Författare: Ingemar Gillgren Grunder för användning av OLA vid individuell tävling finns i en annan handledning. Den innehåller även en mängd grundläggande

Läs mer

Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang.

Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang. Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang. Utrustning: Bärbar PC med operativsystemet Windows XP eller senare. (Obs! Om datorn inte har längre

Läs mer

Tidtagning med Eresults Lite programmet

Tidtagning med Eresults Lite programmet Tidtagning med Eresults Lite programmet Till en början: Börja med att anlsuta i EMIT läsaren till datorn genom att plugga in den gråa USB kabeln till USBporten där det står EMIT -> Starta sedan EResults

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR SPORTIDENT-SYSTEMET

INSTRUKTIONER FÖR SPORTIDENT-SYSTEMET INSTRUKTIONER FÖR SPORTIDENT-SYSTEMET SI_instruktioner.doc, Revision 01, 2009 09 15 ANSLUTNING AV MASTERENHETEN OCH INSTÄLLNING AV PORT-ADRESS I SI-CONFIG Den här instruktionen används för att ansluta

Läs mer

MeOS på KM Handledning 1.0

MeOS på KM Handledning 1.0 1 MeOS på KM Handledning 1.0 Denna handledning är till hjälp för dig som skall arrangera KM. Du behöver inte ha någon erfarenhet utav MeOS eller tidtagning med hjälp utav Sportident. En viss datorvana

Läs mer

OEvent Manual. Version 1.2. ÅID-orientering

OEvent Manual. Version 1.2. ÅID-orientering OEvent Manual Version 1.2 ÅID-orientering Innehåll 1. Import fil från ÅIDs kansli Emit.txt och Tider.txt 2. Logga in och starta OEvent och importera filen Emit.txt Välj databas och importera från Emit.txt

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida Manual ViktoriaBoule 4.0 www.viktoriaboule.se Programmets startsida 1 1 Inledning ViktoriaBoule är ett lättanvänt dataprogram för administration av bouletävlingar. Programmet följer Bouleregler för veteraner

Läs mer

Version

Version Version 2018-04-05 2018-04-07 hans@kruskopf.se benny@rendalen.se 1 Tävlingsadministration med MeOS 1. UPPKOPPLINGAR 2. PROGRAMNEDLADDNING 3. EN TYPISK TÄVLING 4. DATABAS 5. LIVERESULTAT 6. WINSPLITS 7.

Läs mer

Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida

Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida Manual ViktoriaBoule 4.0 www.viktoriaboule.se Programmets startsida Från och med 2018-01-01 är ViktoriaBoule en Fri programvara. Detta betyder att vem som helst får använda ViktoriaBoule utan kostnad.

Läs mer

Användarhandbok Stafett Tävling

Användarhandbok Stafett Tävling Användarhandbok Stafett Tävling OS2003 Edition Sverige Version 10.3 Skapad: 14.3.2007 Redigerad: 23.4.2008 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera dataöverföringar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera dataöverföringar...4

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

INTRODUKTIONSKURS Sport-Ident Degerfors OK

INTRODUKTIONSKURS Sport-Ident Degerfors OK INTRODUKTIONSKURS Sport-Ident Degerfors OK 2008-02-04 Sid 1/19 Kursinnehåll Syfte Genomgång av funktionalitet hos - Hårdvara - Mjukvara Genomgång av handhavandeinstruktioner Tips och råd vid programmering

Läs mer

Guide Eventor Administrera tävling

Guide Eventor Administrera tävling Guide Eventor Administrera tävling Version 2.8, 2012-05-11 Den här guiden hjälper dig att göra följande: Guide Eventor Administrera tävling...1 Lägg till ny tävling...2 Tävlingstyp: Mästerskapstävling,

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

Användarhandbok Individuell Tävling

Användarhandbok Individuell Tävling Användarhandbok Individuell Tävling OE2003 Edition Sverige Version 10.3 MT2003 Version 10.3 Status: 6.3.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

Användarhandbok Individuell Tävling

Användarhandbok Individuell Tävling Användarhandbok Individuell Tävling OE2003 Edition Sverige Version 10.3 MT2003 Version 10.3 Skapad: 14.3.2007 Redigerad: 23.4.2008 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Instruktion. För att använda banläggarstödet i OCAD 8 version 8.13. För innehållet svarar Karl Bergstrand 0503-101 14 kb@hbok.se

Instruktion. För att använda banläggarstödet i OCAD 8 version 8.13. För innehållet svarar Karl Bergstrand 0503-101 14 kb@hbok.se Instruktion För att använda banläggarstödet i OCAD 8 version 8.13 För innehållet svarar Karl Bergstrand 0503-101 14 kb@hbok.se Instruktion för banläggarstöd i OCAD 8 Öppna OCAD 8 Välj Arkiv, Nytt. Välj

Läs mer

Sportidentutbildning 2009-03-14

Sportidentutbildning 2009-03-14 Sportidentutbildning 2009-03-14 Per Magnusson per@lok.se Agenda SI-pinnar och SI-enheter SI Config Programmering av enheter ÖOF:s SI-utrustning Hur arrangörer använder Sportident Vad kan gå fel? SI på

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

IT, kommunikation, media och marknadsföring

IT, kommunikation, media och marknadsföring Grundkurs tävlingsledning och tävlingskontroll, pass 3: IT, kommunikation, media och marknadsföring Passets innehåll Vad en tävlingsledning bör känna till om: IT och moderna media Eventor och tidtagningsprogram

Läs mer

Lathund för Eventor. Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller

Lathund för Eventor. Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller https://eventor.orientering.se/ För att kunna logga in på Eventor behöver du ha inloggningsuppgifter. Dessa får du via Lerums SOKs kansli. När du loggat

Läs mer

Instruktion för användning av IP Skogen Göteborgs träningspaket

Instruktion för användning av IP Skogen Göteborgs träningspaket Instruktion för användning av IP Skogen Göteborgs träningspaket Lennart Almström Version 1.3, 27 aug 2018 OBS! Om du får något problem med träningspaketet, glöm inte att lägga en lapp om det i väskan så

Läs mer

Administrera klubbaktiviteter

Administrera klubbaktiviteter Guide Eventor Administrera klubbaktiviteter Version 2.0, 2013-10-06 Syfte Guiden beskriver hur klubbaktiviteter och anmälningar till dessa administreras i Eventor. Den riktar sig till användare med personlig

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Innehållsförteckning Installation av programmet 2 Inknappning av onlinekontroller 2 Inmatning av biografier

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Sportidentutbildning 2009-02-07

Sportidentutbildning 2009-02-07 Sportidentutbildning 2009-02-07 Per Magnusson per@lok.se Agenda SI-pinnar och SI-enheter SI Config ÖOF:s SI-utrustning Hur arrangörer använder Sportident Programmering av enheter Vad kan gå fel? SI på

Läs mer

Administrera tävling. Arrangera tävling

Administrera tävling. Arrangera tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

Instruktion för utcheckningsfunktionen

Instruktion för utcheckningsfunktionen Instruktion för utcheckningsfunktionen Version 1, 2003-04-15/Rev 2006-04-19/PAN Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Samband med supportpersonal... 2 2 Översikt... 2 3 Godkänd löpare... 3 4 Felfall... 4 4.1 Felstämpling...

Läs mer

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Manual 2: Administrera evenemang och tävlingar Administrera anmälningar Administrera dataöverföringar 2013-12-15 Innehåll

Läs mer

Översikt Norrcup EVENTOR. Anmälan WEB. Manuellt. Resultat Skärm/lappar. Tidtagning m.m. MeOS. På plats. SportIdent. Banläggning Purple Pen.

Översikt Norrcup EVENTOR. Anmälan WEB. Manuellt. Resultat Skärm/lappar. Tidtagning m.m. MeOS. På plats. SportIdent. Banläggning Purple Pen. Översikt Norrcup Anmälan WEB EVENTOR 1 4 På plats Manuellt SportIdent Tidtagning m.m. MeOS Resultat Skärm/lappar 3 SportIdent Banläggning Purple Pen 5 2 Kartor Förberedelse Lägg upp tävlingen i Eventor

Läs mer

Import / export av personer i Vaka 2.

Import / export av personer i Vaka 2. Import / export av personer i Vaka 2. Med hjälp av Microsoft Excel kan du skapa en fil för att importera personer. Detta kan vara en stor fördel om du redan har en Excel lista över personer som skall tilldelas

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Användarmanual för Printerpaket 3. Version Firmware i BS7-P lägst: 5.59

Användarmanual för Printerpaket 3. Version Firmware i BS7-P lägst: 5.59 Användarmanual för Printerpaket 3 Version 1.2 2007-08-16 Firmware i BS7-P lägst: 5.59 Användarmanual Printerpaket 3 Delar 1. GPT-4378-Gebe Flash-IrDA-V.24 thermo-printer 2. BS7-P Printerstation (avläsningsenheten)

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Ladda in rutt från klockan i datorn

Ladda in rutt från klockan i datorn Ladda in rutt från klockan i datorn Inläsning av data från GPS-enheter och datafiler kan ske på ett antal olika sätt. Avläsning via USB-kabel för GarminsForerunner-modeller. Trådlös avläsning av GarminForerunner-enheter

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Manual för publicering av tävlingar på MapandCoach

Manual för publicering av tävlingar på MapandCoach Version 1.0 140528 Manual för publicering av tävlingar på MapandCoach Steg 1 Skaffa inlogg på MapandCoach Gå in på MapandCoachs hemsida http://www.mapandcoach.se/ Ange Namn, Email och ett lösenord och

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Handhavandeinstruktion för Igot-U GT-120

Handhavandeinstruktion för Igot-U GT-120 Handhavandeinstruktion för Igot-U GT-120 2014-10-02 1 Utgåva 2 Innehåll 1. Starta och stäng av gps:en 2. Ladda gps:en 3. Importera gpsrutt från gps till dator 3.1. @trip 3.2.1 Importera rutt till Sports

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Manual: Anmälan till tävling

Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehåll Inledning 1 Om IndTA 1 Anmäla till tävling för föreningsmedlem 2 Visa anmälningslista 4 Avanmälan 5 Anmäla till

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d Innehåll Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d... 2 Importera utskriftsinställningar... 2 Tips och tricks... 6 Utskriftsinställningarnas uppbyggnad... 6 Förstörd inställningsmall...

Läs mer

Arrangera enkel tävling med två datorer med IP Skogen Göteborgs datorpaket GOF91/92 eller GOF93/94 och MeOS

Arrangera enkel tävling med två datorer med IP Skogen Göteborgs datorpaket GOF91/92 eller GOF93/94 och MeOS Arrangera enkel tävling med två datorer med IP Skogen Göteborgs datorpaket GOF91/92 eller GOF93/94 och MeOS Lennart Almström Version 1.4 16 sep 2018 Anmälan Avläsning/Anmälan GOF91 GOF92 Innehåll Innehållet

Läs mer

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy.

Namnge formuläret och klicka på Ok. Man kommer då till denna vy. Hemsida - Formulär I den här manualen ska vi gå igenom hur man skapar ett formulär. Börja med att logga in på er IdrottOnline-sida och gå in under Redigeraläge. När ni gjort detta så klickar ni upp resursfönstret,

Läs mer

PM Banläggning i OCAD 12 CS

PM Banläggning i OCAD 12 CS PM Banläggning i OCAD 12 CS 2017-02-23 // Jakob Emander 1 Arbeta i Ocad OCAD är det mest spridda programmet för att framställa orienteringskartor och lägga banor och finns i olika versioner. Denna manual

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.1.1

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.1.1 Manual Enkät Senselogic AB Version 2.1.1 Innehållsförteckning 1 Användningsområde...1 2 Inställningar för enkät...1 2.1 Fliken Allmänt...1 2.2 Fliken frågor...2 2.2.1 Gemensamma inställningar:... 2 2.2.2

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Manual Sportident Onlinekontroll via GPRS

Manual Sportident Onlinekontroll via GPRS Manual Sportident Onlinekontroll via GPRS 2010-08-22 Komponenter För att använda onlinekontroll över GPRS behövs tre delar: GPRS modul (GPRS-modem med samlingsbox och batterier). PC-mjukvara BBRClient

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Huvudfönstret för GroupWise

Huvudfönstret för GroupWise Huvudfönstret för Det mesta arbetet i utförs i huvudfönster. Huvudfönstrets olika delar beskrivs nedan. HUVUDMENY visas längst upp i och innehåller menypunkter: Arkiv, Redigera, Visa, Åtgärder, Verktyg,

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här:

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här: Quickguide till SmartPigs - Inställningar När du vill använda SmartPigs i WinPig.net är det ett antal inställningar som ska göras. De beskrivs här nedan. Hur du registrerar i SmartPigs beskrivs i dokumenten

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.3

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.3 Manual Enkät Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Användningsområde... 1 2 Inställningar för enkät... 1 2.1 Fliken Allmänt... 1 2.2 Fliken Frågor... 2 2.2.1 Textfråga... 3 2.2.2 Envalsfråga...

Läs mer

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet.

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet. Senast ändrad 2014-11-12 Manual för aetiming Installation aetiming Programmet kräver operativsystem minst Windows XP och dator (PC). Programmet kräver också att ditt operativsystem är uppdaterat med de

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera dataöverföringar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera dataöverföringar...

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera anmälningar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera anmälningar... 3 Administrera

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Alla filer och program vi behöver finns under katalogen c:/ocad8/. Kartorna vi använder som bakgrundsfiler finns under c:/ocad8/kartor/. De är sedan indelade

Läs mer