Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 Plats och tid Mikaelsgården Lindås,, kl. 13:00-15:10 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Stig-Ove Andersson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Per Sigvardsson (S) Inger Bark-Lagergren (MP) Sten-Olof Johansson (M) Ann Helene Jonsson (M) ersätter Emma Åhlander Hansson (M) Johan Jonsson (C) Bo Sunesson (C) Anders Johansson (KD) Mats Arbring (FP) Övriga deltagande Tommy Persson, kommunsekreterare Anette Strömblad, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef Maria Holgersson, personalchef Katarina Bondesson, förv.ekonom, Ann-Sofie Nylander Johnsson, controller Tema har haft egna överläggningar med följande inbjudna: Bolags- och nämnds presidier, kommunens ledningsgrupp, Anders Nilsson lektor Linnéuniversitetet och Håkan Hällström Svensk Fastighetsförmedling Utses att justera Anders Johansson (KD) Justeringens plats och tid Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00 Underskrifter sekreterare Paragrafer Tommy Persson ordförande justerare Ann-Marie Fagerström Anders Johansson Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse Datum för anslags Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda Underskrift Maria Henningsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:5 Kommunledningen informerar Kommunchefen informerar Den 19 maj håller kommunen sin årliga budgetdialog. Den 23 maj håller kommunen koncernkonferens som är indelad i två delar. En del handlar om att leda och styra med resultat. Representant från Sveriges Kommuner och Landsting föreläser. Andra delen handlar om projekt Emmaboda Vår framtid och den prioriteringslista som är framtagen. Personalchefen informerar Sjukfrånvaron första kvartalet 2014 ligger frånvaron på 5,0 %. Lönerevision 2014 Den är nu avslutad för alla avtalsutrymmen. Ekonomichefen informerar Befolkningsutvecklingen för det första kvartalet visar på ett plus på 26 personer. Det är främst den ökade inflyttningen som ligger bakom dessa positiva siffror. Ungdomsarbetslösheten har minskat med 5,2 % jämfört med motsvarande månad ifjol, men ligger fortfarande på en alltför hög nivå (20,5 %). Den totala arbetslösheten har minskat med 0,7 % med samma jämförelse och ligger 8,6 %. Näringslivsklimatet Kommunen har klättrat med 6 platser. Ann-Sofie Nylander Johnsson controller informerar Utfall tom april samt prognos för förvaltningarna 2014 presenteras. Underlag finns tillgängliga till sammanstärdet. Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut beslutar att anteckna informationen till protokollet.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:8 Budgetuppföljning 2014 Förvaltningsekonom Katarina Bondesson presenterar uppföljning av budget januari april Prognosen för årets resultat visar +/- noll mot budget. Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut beslutar att anteckna informationen till protokollet.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:137 Årsredovisning 2013 och revisionsberättelse 2013 för Samordningsförbundet i Kalmar län Årsredovisningen finns tillgänglig på kommunledningskontoret Samordningsförbundet i Kalmar län bildades from 1 oktober 2005 av Försäkringskassan, Landstinget, Länsarbetsnämnden och samtliga kommuner i Kalmar län i syfte att samordna aktiviteter för att få människor tillbaka till arbetslivet. Emmaboda kommun har således varit medlem i förbundet sedan dess start. Samordningsförbundet i Kalmar län har överlämnat sin årsredovisning för 2013 till förbundets medlemmar. Det är upp till varje medlem att pröva frågan om förbundsstyrelsen skall beviljas ansvarsfrihet. Revisorerna tillstyrker att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för perioden 1 januari till 31 december Beslutsunderlag Brev till medlemmarna om årsredovisning och revisionsberättelse 2013 Årsredovisning för 2013 inklusive bilaga med projektrapporter Granskning av årsredovisning 2013 Revisionsberättelsen för 2013 s presidiums förslag till beslut s förslag till Kommunfullmäktige att bevilja styrelsen för Samordningsförbundet i Kalmar län ansvarsfrihet för perioden 1 januari till 31 december 2013 och godkänna årsredovisningen för 2013 att överlämna Emmaboda kommunfullmäktiges besked om ansvarsfrihet till Samordningsförbundet.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:136 Ändring i förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län Sammanfattning Samordningsförbundets styrelse har kommit in med förslag till ny förbundsordning för Samordningsförbundet. Medlemmarna och förbundsstyrelsen kom överens om ett nytt förslag till en ny förbundsordning. Väsentliga förändringar är att: Beslut ska fattas som majoritetsbeslut och med två tredjedelares majoritet Försäkringskassans medverkan i styrelsen minskas från två till en ledamot Antalet vice ordföranden utökas från en till två Arbetsutskottet utökas från fyra till sex ledamöter Arbetsutskottet beskrivs som beredande och i viss mån beslutsfattande Förbundet kan bedriva insatser av förebyggande karaktär Mandattiden för ledamöter och revisorer förändras att gälla från 1 april efter det att val till fullmäktige har ägt rum Arvoden och ersättningar till styrelsens ledamöter betalas och av respektive medlem och utgå enligt de ersättningsregeler som gäller för Landstinget i Kalmar län Tillställande till medlemmarna av kvartals- och halvårsrapport och ändringar av redaktionell art har tagits bort Förslag är att beslut bör fattas om den nya förbundsordningen, inkommen , ska träda i kraft den 1 augusti 2014 och att förlänga mandattiden för nuvarande styrelseledamöter till den 1 april 2015 under förutsättning att förbundsordningen antas av samtliga medlemmar. Beslutsunderlag KS_2014_136 - Ny förbundsordning Samordningsförbundet i Kalmar län KS_2014_136 - Till medlemmarna om ändring i förbundsordningen Samordningsförbundet i Kalmar län KS_2014_136 - Förbundsordning Samordningsförbundet i Kalmar län Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut föreslår Kommunfullmäktige besluta att anta förslag till ny förbundsordning för Samordningsförbundet som träder i kraft den 1 augusti 2014, inkommen att förlänga mandattiden för nuvarande styrelseledamöter i Samordningsförbundet till den 1 april 2015

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 77 att ny förbundsordning för Samordningsförbundet inkommen och förlängning av mandatperioden för nuvarande ledamöter gäller under förutsättning att förbundsordningen antas av samtliga medlemmar.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:339 Besvarande av Medborgarförslag - Inrätta invandrarnas hus i "Vita huset" vid Bjurbäcksskolan Ett medborgarförslag har inkommit med förslaget att inrätta Invandrarnas hus i Vita huset. Medborgarförslaget är remitterat till Bildningsnämnden och Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Nämndernas svar på rubricerad Medborgarförslaget Bildningsnämnden framför bl.a. att den delar grundtanken med medborgarförslaget men har inga egna fastigheter och varken kan eller bör styra föreningarnas val av lokaler. Bildningsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige besluta att med detta yttrande anse medborgarförslaget besvarat. Teknik- och fritidsnämnden framför bl.a. att det är upp till varje förening att söka vilken form av lokal som behövs till den vilken verksamhet respektive förening vill bedriva. Kommunen ska inte styra föreningarnas val. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget med hänvisning till tekniska kontorets ståndpunkt. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att i enlighet med Bildningsnämndens beslut och Teknik- och fritidsnämndens beslut avslå medborgarförslaget och därmed anse det som besvarat Yrkanden Per Sigvardsson(S) yrkar ändring av beslutstexten till följanden: att kommunen är positiv till föreningsverksamhet som bedrivs i kommunen och välkomnar och stöttar de föreningar och organisationer som vill bedriva verksamhet i enlighet med de riktlinjer som kommunen har att följa. att därmed anse medborgarförslaget som besvarat. Inger Bark Lagergren(MP) tillstyrker Per Sigvardsson(S) förslag till beslut.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 79 s förslag till Kommunfullmäktige att kommunen är positiv till föreningsverksamhet som bedrivs i kommunen och välkomnar och stöttar de föreningar och organisationer som vill bedriva verksamhet i enlighet med de riktlinjer som kommunen har att följa att därmed anse medborgarförslaget som besvarat.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:320 Besvarande av Motion - Ungdomens hus i Vita huset vid Bjurbäcksskolan En motion har inkommit med förslaget att inrätta ett ungdomens hus i Vita huset. Motionen är remitterad till Bildningsnämnden och Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Nämndernas svar på rubricerad Motionen Bildningsnämnden framför bl.a. förslag att frågan om ett Ungdomens hus hänskjuts till de fokusgrupper som skapats för att arbeta med den lokala ungdomspolitiken (LUPP). Bildningsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige besluta att med detta yttrande anse motionen besvarad. Teknik- och fritidsnämnden framför att frågan om placering av ett eventuellt ungdomens hus ska komma från arbetet med Luppresultatet och sammanställning från fokusgruppsträffen hösten Ungdomar och berörda tjänstemän ska i samråd arbeta med ungdomarnas önskemål. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige att avslå motionen och hänvisar till det fortsatta arbetet med ungdomarna utifrån LUPP resultatet och fokusgruppsträffens sammanställning. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att i enlighet med Bildningsnämndens beslut och Teknik- och fritidsnämndens beslut besvara motionen genom att hänskjuta frågan om ett Ungdomens hus till det fortsatta arbetet med ungdomarna utifrån Lupp resultatet 2012 och fokusgruppsträffarna från hösten 2013.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:262 Besvarande av Medborgarförslag - Bevara den gamla skolbyggnaden ("Gula skolan") i Lindås och använd den till andra aktiviteter Medborgarförslag har inkommit till kommunen med förslag att Gula skolan skolan i Lindås bevaras och att denna skulle kunna användas huset till många saker, aktiveteter, som exempel en fritidsgård. Medborgarförslaget är remitterat till Bildningsnämnden och Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Nämndernas svar på rubricerat Medborgarförslag Bildningsnämnden framför att nämnden inte har några egna fastigheter och varken kan eller bör styra föreningarnas val av lokaler. Bildningsnämnden framför därför inga synpunkter på var föreningar ska bedriva sin verksamhet. Bildningsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige besluta att med förvaltningens yttrande anse motionen besvarad. Teknik- och fritidsnämnden framför det idag finns en lokalägd förening som bedriver fritidsgård i sina lokaler, Lindås Folkets Hus förening. Teknik- och fritidsnämnden ger bidrag till denna förening varje år och hyr lokaler för fritidsgårdsverksamheten. Teknik- och fritidsnämnden upplyser om att det i Lindås Folkets hus även finns möjligheter för andra föreningar att hyra lokaler. Teknik- och fritidsnämnden vill inte styra föreningarnas val av möteslokaler. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget med hänvisning till tekniska kontorets ståndpunkt. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att ställa sig positiv till medborgarförslaget inkommet och välkomnar de föreningar, organisationer och andra som vill använda lokalerna till lämplig verksamhet vilket prövas i vederbörlig ordning från fall till fall att därmed anse medborgarförslaget som besvarat.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:293 Besvarande av Motion - Bevara "gula skolan" (gamla skolbyggnaden) i Lindås Från Inger Bark Lagergren har Motion har inkommit med förslag att gula skolan ska bevaras. Motionsställaren framför vidare att denna även bl.a. stöder Medborgarförslag inkommit om att använda skolan som fritidsgård och som skolmuseum och aktiviteter som främjar entreprenörskap. Motionen är remitterad till Bildningsnämnden och Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Nämndernas svar på rubricerad Motionen Bildningsnämnden framför att nämnden äger inga egna lokaler och varken kan eller bör styra föreningarnas val av lokaler. En del av de föreslagna aktiviteterna kan eventuellt vidareutvecklas om nya föreningar bildas för ändamålet. För att driva föreningsverksamhet hänvisar bildningskontoret föreningarna till kommunens regler för föreningsstöd för eventuellt bidrag till lokalhyra och aktiviteter. För projekt om klimatbesparingar hänvisar nämnden till andra insatser. Genom avtal med bildningsförvaltningen bedriver en förening i dag fritidsgård i sina egna lokaler i Lindås Folkets hus. Föreningen har inte själv inkommit med önskemål om at byta lokal och förvaltningen anser att verksamheten fungerar väl där den bedrivs. Bildningsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige besluta att med detta yttrande anse motionen besvarad. Teknik- och fritidsnämnden framför att de beskrivna verksamheterna bortsett från loppis i motionen inte strider mot gällande detaljplan. Om Bildningsförvaltningen anser att det finns behov av skolmuseum och aktiviteter som främjar entreprenörskap så blir detta en ny kommunal verksamhet som tekniska kontoret ska försörja med lokaler och då med kostander som följd. Byggnaden är ombyggd och moderniserad för de verksamheter som senast varit där och har invändigt därför inte den gamla skolkaraktären kvar. Det är endast bottenplan som är inrett och tempererat. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige avslå motionen med motivet att det inte finns utrymme för nya verksamheter med kostnader som följd. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 83 att ställa sig positiv till motionen inkommen och välkomnar de föreningar, organisationer och andra som vill använda lokalerna till lämplig verksamhet vilket prövas i vederbörlig ordning från fall till fall att därmed anse motionen som besvarat.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:81 Besvarande av Medborgarförslag - utbyggnad av gymmet på Emmaboda badoch träningscenter Ett medborgarförslag har inkommit med förslaget att Teknik- och fritidsnämnden undersöker en utbyggnad av gymdelen på Emmaboda Bad- och Träningscenter. Förslagställaren menar att det råder överbelastning och trängsel vissa tider vilket kan vara ett hinder för fortsatt utveckling av verksamheten. En namninsamling är inlämnad som bilaga till medborgarförslaget. Medborgarförslaget är remitterat till Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Teknik- och fritidsnämndens svar på rubricerat Medborgarförslag Tjänsteman från Bad och träningscentrat utreder ihop med ansvarig från Actic olika förslag gällande utbyggnad. Fritidschef och teknisk chef utreder byggförutsättningarna och undersöker kostnader samt förhandlar med ansvarig från Actic. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå att föreslå Kommunfullmäktige att med beaktande av medborgarförslaget anse det som besvarat. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att meddela förslagsställaren att tekniska kontoret redan arbetar i linje med medborgarförslaget och därmed anse medborgarförslaget som besvarat.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:211 Besvarande av Medborgarförslag - Skapa förutsättningar för byggnationer strax utanför Emmaboda Ett medborgarförslag har inkommit med förslaget att Emmaboda kommun i samråd med markägare och byggentreprenörer undersöker möjligheterna att få till stånd byggnation på samhällsnära landsbygd av villor, marklägenheter och eventuellt rena hyresfastigheter. Vidare föreslås också att en tydligare landsbygdssatsning görs vad gäller marknadsföringsinsatser. Medborgarförslaget är remitterat till Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Teknik- och fritidsnämndens svar på rubricerat Medborgarförslag Nämnden menar att tankarna och idéerna är bra och ligger i linje med deras arbeta för att skapa ny byggnation i Emma kommun. För närvarande arbertas det med detaljplaneläggning i såväl Klättorp som vid Mursjön. Båda är exempel på tätortsnära landsbygdsboende och dessutom sjönära. Byggnation av enstaka hus på landsbygden handlar i huvudsak om att man hittat en plats man vill bygga på och själv kommer överens med markägaren. Kommunens roll blir i huvudsak bygglovshantering och att hitta bra lösningar för vatten och avlopp med mera. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att ställa sig positiva till förslaget och fortsätta jobba med den inriktning vi har. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att enlighet med Teknik- och fritidsnämndens beslut ställa sig positiv till förslaget och fortsätta arbeta med den inriktning som görs idag i överensstämmelse med översiktsplan och att därmed anse medborgarförslaget som besvarat.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:27 Besvarande av Medborgarförslag - Införa så kallad "aufguss" i bastun på Emmaboda bad- och träningscenter Ett medborgarförslag har inkommit med förslaget att det åtminstone under en viss period kunde vara intressant att införa så kallad aufguss i bastun på Emmaboda Bad- och Träningscenter. Förslagvis en dag i veckan. Medborgarförslaget är remitterat till Teknik- och fritidsnämnden för handläggning. Teknik- och fritidsnämndes svar på rubricerat Medborgarförslag Nämnden anser att den form av doftbastu som bedrivs idag på Emmaboda Bad- och träningscenter på torsdagskvällarna och att den informationen som de lämnar till allmänheten är fullt tillräcklig och tar hänsyn till alla besökare, även de med doftallergi. Informationen finns på kommunens hemsida, bad- och träningscenters presentations-tv, utskicksmaterial och Emmaboda tidning. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att avslå med hänvisning till att den verksamhet som bad- och träningscenter har idag är fullt tillräcklig och tillgodoser allas behov. Kommunstyrelseberedningens förslag till s förslag till Kommunfullmäktige att i enlighet med Teknik- och fritidsnämndens beslut avslå Medborgarförslaget med hänvisning till att den verksamhet som bad- och träningscenter har idag är fullt tillräcklig att därmed anse medborgarförslaget som besvarat.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:8 Förändring av budgetramarna avseende årets lönerevision Utifrån förhandlingsdelegationens beslut avseende årets lönerevision behöver budgetramarna justeras uppåt med 302 tkr till tkr. Detta kan finansieras med medel från kontot s förfogande. Dessa 302 tkr tillsammans med den ej fördelade lönerevisionen på tkr fördelas till resp. nämnd på följande sätt: 112 tkr, Bygg och Miljönämnden 23 tkr, Teknik och Fritidsnämnden 241 tkr, Bildningsnämnden 833 tkr och Socialnämnden 739 tkr. Se bilaga. Kommunstyrelseberedningens förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att merkostnaden för årets lönerevision med 302 tkr finansieras av s förfogande och att nämndernas budgetramar justeras enligt ovan inkl. den tidigare ej fördelade potten.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2013:127 Förvärv av mark, del av Broakulla 2:1 Förvärv av mark, del av Broakulla2:1. Enligt KS har Erling Karlsson förhandlat fram bilagda köpeavtal med säljaren av rubricerad fastighet. Förslaget till kommunstyrelse är att genomföra köpet för :- kronor plus kostnader för lantmäteriförrättningen. Beslutsunderlag 2014_181 Köpehandling - Broakulla 2_1 2014_181 Karta - Broakulla 2_1 Yrkanden Bo Eddie Rossbol(S), Stig-Ove Andersson(S) och Inger Bark-Lagergren(MP) yrkar bifall till förslaget. Mötet ajourneras 14:20 14:25 _ s förslag till Kommunfullmäktige att genomföra köpet för kronor plus kostnader för lantmäteriförrättningen.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr KS/2014:10 Meddelanden Sveriges Kommuner och Landsting med cirkulär: :14 Beloppsjusteringar i avtal om försäkringsersättning vid trafikskador på kommunala anläggningar :15 Vårpropositionen för år :16 Arbetsdomstolens dom, AD 2014 nr. 19 angående diskrimineringsersättningens storlek vid brott mot diskrimineringslagen och föräldraledighetslagen 15.2 Direktionsprotokoll Räddningstjänstförbundet Emmaboda- Torsås Dnr 2014: Sammanträdesprotokoll Emmaboda Bostad AB Dnr 2014: Protokollsanteckningar Central Samverkan Dnr 2014:21 _ Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut beslutar att anteckna informationen till protokollet.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Sten-Olof Johansson (M)

Sten-Olof Johansson (M) 2018-05-08 1 Plats och tid The Glass Factory, 2018-05-08, 13:00-16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Dan Bondesson (S) ersätter Jan-Olof Jäghagen (S) Per

Läs mer

2014-06-19 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

2014-06-19 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 79 (33) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00 21:40 Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (S) ordförande, Ann-Marie Fagerström (S) Ann-Charlotte Filipsson (C),

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 2013-11-25 116 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-03-06 1 Plats och tid Emmaboda Folkets hus, 2018-03-06, 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Sten-Olof Johansson (m) ordförande Stig-Ove Andersson (S) ersätter Ann-Marie Fagerström (s) Maria

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S)

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) 2014-04-07 51 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2014-04-07, 18:00 19:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sid 101 Plats och tid Beslutande Storegården i Vissefjärda onsdagen den 11 december 2013, kl 08.30-12:30 Per Sigvardsson (S) ordförande Annchristine Rosell (S) Anders Fransson (S) Christer

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström 2011-05-10 94 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2011-05-10, 13:00 14:45 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, 2014-03-18 13:00 17:00

Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, 2014-03-18 13:00 17:00 2014-03-18 37 Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, 2014-03-18 13:00 17:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Ann-Marie Fagerström (S) Stig-Ove Andersson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden Plats och tid Emmaboda idrottsplats inklusive rundresa i kommunen, kl.08:30 16:30. Ajournering 09:05-09.15. Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson,

Läs mer

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Leif Karlsson(M),

Sammanträdesdatum Leif Karlsson(M), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 136 (17) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00 20:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför., Ann-Marie Fagerström (S), Bo Sunesson(C) Emma Åhlander Hansson(M), Jan-Olof

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 2013-03-25 18 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Hans Fransson(sd), Maria Svensson(s),

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Bjurbäcksskolans Aula, Salongen,, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Stig-Ove Andersson (S)

Sammanträdesdatum Stig-Ove Andersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00-21:20 Beslutande Ej närvarande Bo Eddie Rossbol(S) ordför. Ann-Marie Fagerström(S) Bo Sunesson(C) Emma Åhlander Hansson(M)

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Plats och tid Beslutande Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda onsdagen den 22 februari 2012, kl 08.30-12.00 Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Samlingssal, Idrottsvägen Boda Glasbruk,, 18:00-21:15 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef

Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef 2018-03-26 1 Plats och tid Emmaboda Folkets hus, 2018-03-26, 18:00-20:00 Beslutande Se närvaroförteckning sid 2 Övriga deltagare Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef Utses att

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 3 april 2014 kl 08.30-13.30 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PJatsoch tid Stadshuset, kl 1300-14.35 BesllJlande Ledamöter Tore Nolberger (M) ordförande Lars Newman (Kd) Pierre Ryden (S) Övriga deltagande Catrin Hulmarker (M), ersättare Annica

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-08

Sammanträdesdatum 2014-10-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksgården matsal, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Näringslivets konkurrenskraft, Ann-Christine Torgnyson näringslivsutvecklare. Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00

Näringslivets konkurrenskraft, Ann-Christine Torgnyson näringslivsutvecklare. Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00 2014-05-05 68 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2014-05-05, 18:00 19:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(S), Gullvi Dahllöf(S),

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-15

Sammanträdesdatum 2015-06-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 15:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Christer Norrby (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-05-07

Sammanträdesdatum 2014-05-07 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Vissefjärda bibliotek,, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2018-11-12, kl. 1000-1100 Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) Anita Sköld (M) Linda Jonsson (V) Björn Sohlberg

Läs mer

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Engelbrektsrummet, Arboga kommun, Smedjegatan 5, Arboga 10 juni 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl 09.40-11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Andersson (C) Jenny Ulfvin (SD), tjg, ers. för Hans Lindström (SD), vice

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk, 2014-11-11, kl. 13:00 16:30

Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk, 2014-11-11, kl. 13:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 137 (20) Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk,, kl. 13:00 16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Stig-Ove Andersson (S) Erik Fors(S) ersätter Bo Eddie Rossbol

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksskolans textilslöjdsal, kl. 08:30 11:30 Ajournering 10:00-10:10 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson.

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson. PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alebyggens lokaler, Nödinge, kl 08:00-12:30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf, 57 60, 62 Gert Karlsson (s) ordf, 61, 63 65 Irene Hellkant (s) Kjell Stensson

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-02-24 1 (20) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-02-24 kl. 19.00-20.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Per Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (23)

Sammanträdesprotokoll 1 (23) Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Nöjes- & Cateringrestaurangen, Emmaboda,, kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer