Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, :00 17:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, 2014-03-18 13:00 17:00"

Transkript

1 Plats och tid Möjligheternas Hus AB, Emmaboda, :00 17:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Ann-Marie Fagerström (S) Stig-Ove Andersson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Per Sigvardsson (S) Inger Bark-Lagergren (MP) Sten-Olof Johansson (M) Emma Åhlander Hansson (M) Johan Jonsson (C) Bo Sunesson (C) Anders Johansson (KD) Mats Arbring (FP) Tommy Persson, kommunsekreterare Jan Demerud, ekonomichef och tf kommunchef Katarina Bondesson, förvaltningsekonom Ann-Sofie Nylander Johnsson, controller Nämndernas redovisning av sitt bokslut Möjligheternas Hus AB, Jan Bonell VD Utses att justera Inger Bark-Lagergren (MP) Justeringens plats och Järnvägsgatan 28, Emmaboda, kl. 09:00 tid Underskrifter sekreterare Paragrafer Tommy Persson ordförande justerande Ann-Marie Fagerström Inger Bark-Lagergren (MP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse KOMMUNSTYRELSEN Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda Anna Adolfsson

2 Kommunledningen informerar KS/2014:5 Ny entreprenör till kommunens turisbyråen är Trafik caféer i Bergslagen AB. Lönerevisionen pågår och ny lön utbetalas från och med april månad I januari månad ökade kommunens invånarantal med 33 personer. Kommunstyrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet.

3 KS/2013: Besvarande av Medborgarförslag - Gratis gymnastik för pensionärer Medborgarförslag inkom rörande att kommunen inför gratis gymnastik för pensionärer för att ge individen bättre hälsa, minska antalet vårdtillfällen och spara pengar. Medborgarförslaget är remitterat till teknik- och fritidsnämnden för utredning. Teknik- och fritidsnämndens ståndpunkt: Det finns mycket aktiviteter för pensionärer till rimliga priser i vår kommun. Det finns elljusspår på alla orter i kommunen som är gratis. Det finns ett nytt fint ute gym vid simhallen som är gratis. Korpen och vissa pensionärsföreningar har pensionärsgympa till kostnad av cirka kronor per termin. Ett årskort på badet kostar 900 kronor. Årskort på gymmet kostar kronor. Det finns boule och bowling för pensionärer i Nöjeshuset. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget då det finns mycket aktiviteter för pensionärer till rimliga priser i vår kommun. Beslutsunderlag 2.1 KS_2013_319 - Medborgarförslag - Gratis gymnastik för pensionärer 2.2 Teknik- och fritidsnämndens beslut par 9 Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att i enlighet med Teknik- och fritidsnämnden beslut avslå medborgarförslaget då det finns mycket aktiveteter för pensionärer till rimliga priser i vår kommun.

4 KS/2013:7 37 Årsredovisning 2013 Kommunledningskontoret redovisar kommunens årsredovisning Förändringen av eget kapital i koncernen uppgår till 6,9 Mkr (föregående år 11,7 Mkr). Förändringen av eget kapital i kommunen uppgår till 1,0 Mkr (föregående år 8,4 Mkr). Beslutsunderlag 3.1 Årsredovisning 2013 Kommunstyrelsepresidiets förslag till beslut Kommunstyrelsens beslutar att godkänna föreliggande bokslut samt koncernbokslut 2013 och nämndernas verksamhetsberättelser för Kommunstyrelsepresidiets förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att godkänna årsredovisningen Yrkanden Stig-Ove Andersson (S) yrkar bifall till Kommustyrelseberedningens förslag till beslut. Mötet ajourneras 16:30-16:34 Johan Jonsson (C), Bo Sunesson (C), Anders Johansson (KD), Mats Arbring (FP) deltar inte i beslutet. Beslutet lämnas skriftligt vid sammanträdet. Sten-Olof Johansson (M) och Emma Åhlander Hansson (M) meddelar att de kommer att lämnar in en protokollsanteckning inför justering avdagens sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens beslutar

5 att godkänna föreliggande bokslut samt koncernbokslut 2013 och nämndernas verksamhetsberättelser för Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att godkänna årsredovisningen 2013.

6 KS/2013: Verksamhetsberättelse för Hållbar Hälsa och Miljö 2013 Hållbar Hälsa och Miljö har diskuterat Vad har vi gjort under 2013 och vad tar vi med oss till 2014 och lämnar utifrån denna redovisning Verksamhetsberättelse för Hållbar Hälsa och Miljö Huvudpunkterna under året har varit samverkan och information med diskussion och föredragningar om Barnkonventionen, folkhälsomål 3, barn och ungdomars uppväxtvillkor och LUPP undersökningen, folkhälsomål 1 Delaktighet och inflytande i samhället. Vidare har Hållbar Hälsa och Miljö samordnat och samverkat kring Fair Trade, miljöfrågor som den traditionella trafikantveckan med trafikregleringsförslag och aktiviteter, Earth Hour och Håll Sverige Rent kampanjen. Folkhälsofrågor som information om bildningsförvaltningens arbete med Föräldrastödsverksamheten, förslag om livsmedel och breddad inriktning på upphandlingen, remissyttranden och förslag med anledning av förslag till ny folkhälsopolitisk plan för Kalmar län, revidering av Emmaboda kommuns egen folkhälsoplan, inledande diskussioner om arbetet med och prioriteringar av Miljö och folkhälsofrågor. Beslutsunderlag 4.1 Verksamhetsberättelse för Hållbar Hälsa och Miljö Förslag till beslut Kommunstyrelsen antecknar Verksamhetsberättelse för Hållbar Hälsa och Miljö 2013 till protokollet. Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsens beslutar att med kännedom lägga Verksamhetsberättelse för Hållbar Hälsa och Miljö 2013 till handlingarna.

7 KS/2014: Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension /AKAP-KL) Bakgrund Sveriges kommuner och Landsting (SKL) samt Arbetsgivarförbundet Pacta har träffat överenskommelse med samtliga arbetstagarorganisationer gällande ett likalydande pensionsavtal inom den kommunala sektorn. Det helt avgiftsbestämda pensionsavtalet gäller från och med den 1 januari 2014 för arbetstagare födda 1986 eller senare. Samtidigt har överenskommelse träffats om att KAP-KL från och med den 1 januari 2014 gäller endast för arbetstagare som är födda 1985 eller tidigare. AKAP-KL innebär ett modernt och långsiktigt hållbart pensionsavtal. Det ger arbetsgivarna ökade möjligheter att förutse och budgetera pensionskostnaderna. Samtidigt ger det bra och trygga pensioner för de anställda. Rörligheten både inom och mellan arbetsmarknadssektorerna underlättas och arbetsgivarnas möjligheter till kompetensförsörjning förbättras. Ärendets beredning Ärendet har handlagts av personalavdelningen. Ärendet har behandlats av ledningsgrupp, planeringsutskott samt varit med som informationspunkt på central samverkansgrupp den 23 januari Förvaltningens roll Personalavdelningen har rollen att ge service till förvaltningarna och något bolag gällande pensionsadministrationen. Konsekvensbeskrivning Inga kända konsekvenser. Ekonomiska konsekvenser I AKAP-KL är pensionsavgiften 4,5 procent på den pensionsgrundande lönen upp till och med 7,5 inkomstbasbelopp, vilket motsvarar en månadslön om kronor (2014), och 30 procent på de delar av den pensionsgrundande lönen som överstiger 7,5 inkomstbasbelopp. Pensionsavgiften, som uppräknas med prisbasbeloppets förändring, betalas årsvis av arbetsgivaren. För Emmaboda kommuns del innebär det inga kända ekonomiska skillnader eller konsekvenser jämfört med tidigare pensionsavtalet KAP-KL. Sammanfattning av ärendet Sveriges kommuner och landsting och Arbetsgivarförbundet Pactas respektive styrelser rekommenderar med anledning av Överenskommelse om Avgiftsbestämd KollektivAvtald Pension AKAP-KL, träffad den 4 oktober 2013, var och en av sina respektive medlemmar besluta att anta ovannämnda pensionsavtal till lokalt kollektivavtal.

8 Beslutsunderlag Cirkulär nr 13:55 med bilagor från Sveriges kommuner och landsting samt Pacta. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BELSUTAR att anta Lokalt kollektivavtal AKAP-KL som lokalt kollektivavtal med den utformning och det innehåll som framgår av Bilaga 5 i Överenskommelse om Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension AKAP-KL som de centrala parterna träffat den 4 oktober 2013, och att lämna protokollsutdrag över beslutet till de berörda arbetstagarorganisationerna som begär det. att anta att KAP-KL från och med den 1 januari 2014 gäller endast för arbetstagare som är födda 1985 eller tidigare.

9 KS/2011: Nytt ägardirektiv för Emmaboda kommuns bolag Bakgrund Inför varje års bolagsstämmor skall en översyn och en eventuell revidering av ägardirektivet göras. Ifjol gjordes denna revidering för första gången på länge. Årets förslag till förändringar framhäver främst kommunens och dess bolags ökade samverkan för att öka den totala kommunnyttan för kommunens medborgare. Det nya ägardirektivet skall gälla efter bolagsstämmorna i maj 2014 med undantag av den nya borgensavgiften som träder i kraft med början av år Ärendets beredning Arbetsgruppen, som har bestått av Bo Eddie Rossbol ( KF:s ordförande), Leif Karlsson (KF:s vice ordförande), Anette Strömblad (kommunchef) och Jan Demerud (ekonomichef), har under fyra möten arbetat fram ett förslag till nytt ägardirektiv för de kommunala bolagen. De olika politiska grupperingarna har sedan den 10:e februari 2014 haft tillgång till förslaget. Ärendet kommer att behandlas på kommunstyrelsemötet den 18:e mars. Förvaltningens roll Kommunledningskontoret har handlagt ärendet såsom framskrivning och utskick till berörda. Konsekvensbeskrivning Det nya ägardirektivet kan medföra ändringar i resp. bolags bolagsordningar. Ekonomiska konsekvenser En höjning av borgensavgiften från 0,15% till 0,40%, med nuvarande borgensåtagande, innebär ökade kostnader för de kommunala bolagen med tkr och som då blir motsvarande intäkt för kommunen. Detta kommer att gälla först år Beslutsunderlag Bilagan visar förslaget till nytt ägardirektiv. Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att anta förslaget till nytt ägardirektiv. Yrkanden Ann-Marie Fagerström (S) yrkar ändring av den föreslagna borgensavgiften

10 från 0,40 % till 0,30 %. Propositionsordning Propositionsordning ställs på Kommunstyrelseberedningens förslag mot Ann- Marie Fagerströms(S) förslag och finner att Kommunstyrelsen kommer besluta i enlighet med Ann-Marie Fagerströms(S) yrkande. Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att anta förslaget till nytt ägardirektiv med borgensavgiften med 0,30 %.

11 KS/2013: Remissvar Återföring av fosfor M2013/2076/Ke, M2012/2168/Ke Sammanfattning av ärendet Från Miljödepartementet har inkommit remiss angående Hållbar återföring av fosfor. Emmaboda kommun har getts möjlighet att inkomma med yttrande. Från Tekniska kontoret har avdelningschef Åsa Albertsson inkommit med förslag till yttrande. Miljödepartementet har inkommit med ny remiss Komplettering av delredovisning investeringsstöd för fosforåterföring. Remissvaren ska ha kommit in till Miljödepartementet senast den 31 mars Remissen vill de koppla till remissen Återföring av fosfor M2013/2076/Ke, M2012/2168/Ke som ligger till grund för detta ärende vid dagens Kommunstyrelse sammanträde och inkommen till kommunerna med deadline 28 februari Miljödepartementet vill att remissvaren behandlar båda rapporterna tillsammans. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet med motiveringen att Miljödepartementet har inkommit med komplettering av delredovisning investeringsstöd för fosforåterföring. Avdelningschef Åsa Albertsson har inkommit med reviderat yttrande med anledning av Miljödepartementets remiss M2013/3099/Ke, M2013/2076/Ke inkommet till Emmaboda kommun Beslutsunderlag 7.1 KS_2013_321 Missiv - Remiss - Återföring av fosfor 7.2 KS_2013_321 Remiss - Hållbar återföring av fosfor 7.3 KS_2013_321 Tilläggsremiss - Missiv - Komplettering delredovisning investeringsstöd för fosforat 7.4 KS_2013_321 Tilläggsremiss - Komplettering av delredovisning investeringsstöd för fosforsåterföeing 7.5 Yttrande Tekniska kontoret avdelningschef Åsa Albertsson reviderat Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

12 att som eget yttrande angående Miljödepartementets remiss Naturvårdsverkets redovisning av regeringsuppdrag om återföring av fosfor och Komplettering av delredovisning investeringsstöd för fosforåterföring översända Tekniska kontoret avdelningschef Åsa Albertssons yttrande inkommit

13 KS/2014:73 42 Tillämpningsanvisningar till avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Emmaboda 2014 Sammanfattning av ärendet Socialnämnden har inkommit med förslag till tillämpningsanvisningar för avgifter inom Äldreomsorgen och Handikappomsorgen. Anvisningarna är för insatser som beviljas enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Avgifterna avser insatser som beviljas enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Emmaboda kommun tillämpar ett enhetligt avgiftssystem för service och omsorg som innebär att avgiften beräknas på samma sätt oavsett boendeform. Avgifterna inom äldreomsorgen och handikappomsorgen grundas på prisbasbelopp, vilket för 2014 är kronor. Socialnämnden beslutade att fastställa tillämpningsanvisningarna till avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Emmaboda 2014 att föreslå kommunstyrelsen överlämna tillämpningsanvisningarna till avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Emmaboda 2014 till kommunfullmäktige för information. Beslutsunderlag 8.1 Tillämpningsanvisningar till avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Emmaboda Socialnämnden par 4 Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att fastställa från Socialnämnden inkommit Tillämpningsanvisningarna till avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Emmaboda att börja gälla

14 KS/2014:41 43 Yttrande Remiss Havs- och vattenmyndighetens redovisning av regeringsuppdrag om enskilda avlopp styrmedel för att nå en hållbar åtgärdstakt Miljödepartementet har inkommit med Remiss angående Havsoch vattenmyndighetens Hemställan om föreskriftsrätt rörande små avlopps miljöpåverkan M2012/1777/Nm och Framställan om ändring i miljötillsynsförordningen M2012/2674/Nm. Bygg- och miljönämnden har handlagt remissen och har inkommit med förslag till yttrande. Bakgrund Havs- och vattenmyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att bedöma hur snabbt de allra sämsta enskilda avloppen kan bytas ut och hur processen kan drivas på. Havs- och vattenmyndigheten ser att det krävs förstärkta insatser för att påskynda åtgärdandet av olagliga och dåliga små avlopp. Målet är at minska utsläpp av närsalter och hälsoskadliga ämnen. Havs- och vattenmyndigheten önskar att få urärda föreskrifter om små avlopp i samverkan med Boverket. Havs- och vattenmyndigheten förordar en ädring i 3 kap. 5 första stycket 2 miljötillsynsförordningen (2011:13), så att bestämmelsens nuvarande lydelse enskilda avlopp enligt 9 kap. miljöbalken ersätts med följande text Små avlopp för hushållsspillvatten upp till och med 200 personekvivialenter enligt 9 kap. miljöbalken i de fall frågorna regleras i 13 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Bygg- och miljönämnden beslutade att Bygg- och miljönämnden i Emmaboda kommun har inga synpunkter i ärendet utan stödjer Havs- och vattenmyndighetens hemställan om föreskriftersrätt rörande små avlopps miljöpåverkan samt framställan om ändring i miljötillsynsförordningen (2011:23) Beslutsunderlag 9.1 Remiss - Havs- och vattenmyndighetens redov. om ensk. Avlopp 9.2 Bil. remiss - Framställan ändring miljötillsynsförordningen 9.3 Bil. remiss - Hemställan om föreskriftsrätt miljöpåverkan 9.4 KS_2014_41 BMN_par_12 - yttrande - enskilda avlopp Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att som eget yttrande på Miljödepartementets remiss inkommen skicka in Bygg- och miljönämndens yttrande som Emmaboda kommuns svar till Miljödepartementet.

15 KS/2013: Förslag till internkontrollplan för Socialnämnd, Teknik- och fritidsnämnd och Bygg- och miljönämnd 2014 I anledning av ett förnyat arbetssätt rörande kvalitetsledningsarbetet i Emmaboda kommun har internkontrollplan framtagits. Verksamheten avser att följa upp det interna arbetet och olika delar kommer att följas upp olika år. Vidare anges i internkontrollplanerna vem som följer upp och vem man rapporterar till samt frekvens och på vilket sätt uppföljning skall ske. Eventuella avvikelser skall rapporteras och åtgärdas. Delegat får inte ensam kontrollera sitt eget moment. Uppföljning och redovisning kommer att göras i samband med delårsbokslut och årsbokslut. Vår målsättning är att detta skall öka kvaliteten på verksamheten men också medvetenheten om verksamhetens mål, rutiner och handlingsplaner mm. Bildningsnämndens internkontrollplan 2014 antogs av Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslås besluta att anta föreslagna internkontrollplaner 2014 för Socialnämnd, Teknik- och fritidsnämnd och Bygg- och miljönämnd. Kommunstyrelseberedningens förslag Kommunstyrelsen beslutar att anta föreslagna internkontrollplaner 2014 för Socialnämnd, Teknik- och fritidsnämnd och Bygg- och miljönämnd.

16 KS/2014:10 45 Meddelanden Sveriges Kommuner och Landsting med cirkulär: :5 Brott mot utlänningslagen då arbetstillstånd saknats :6 Budgetförutsättningar för åren :7 Ny lag om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn :08 Arbetsdomstolens dom 2014 nr. 14 om det skett en verksamhetsövergång enligt 6 B LAS när kommun tillfälligt övertog driften av personlig assistans i brukares hem :09 Ett nytt beräkningssätt införs i Allmänna bestämmelser Granskning av hjälpmedelsnämndens verksamhet revisionsrapport Kalmar kommun Dnr 2014: Gåvobrev fältkök med tillbehör till Emmaboda kommun Carl-Bertil Nilsson Dnr 2014: Protokoll kommunala handikapprådet Dnr 2013: Protokoll kommunala pensionärsrådet Dnr 2014: Mötesanteckningar Hållbar Hälsa och Miljö Dnr 2014:277 I pappersformat: Tidskriften Hela Sverige ska leva riksorganisationen Hela Sverige ska leva Dnr 2014:10 _ Kommunstyrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet.

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S)

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) 2014-04-07 51 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2014-04-07, 18:00 19:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

HALMSTADS KOMMUN KALLELSE

HALMSTADS KOMMUN KALLELSE HALMSTADS KOMMUN KALLELSE Sida Kommunstyrelsens personalutskott 2014-02-11 1(2) Box 153 301 05 Halmstad Tfn: 035 13 97 28 E-post: kommunstyrelsen@halmstad.se Plats: Sammanträdesrum 227, Rådhuset Sammanträdesdatum

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-03-06 1 Plats och tid Emmaboda Folkets hus, 2018-03-06, 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Sten-Olof Johansson (m) ordförande Stig-Ove Andersson (S) ersätter Ann-Marie Fagerström (s) Maria

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 2013-11-25 116 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-17 sid 21 Plats och tid Konferensrum Moberg, kommunhuset, 2014-02-17, kl. 13:00-16:15 Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Per Adolfsson (S) ersättare för Kristina Ideström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOL 1(12) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, personalkonsult Lena Jatko, kommunchef Anita Sköld, M, insynsplats

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOL 1(12) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, personalkonsult Lena Jatko, kommunchef Anita Sköld, M, insynsplats PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-09-02, kl 0900-1230 ande Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Eva Kumpula, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Sten-Olof Johansson (M)

Sten-Olof Johansson (M) 2018-05-08 1 Plats och tid The Glass Factory, 2018-05-08, 13:00-16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Dan Bondesson (S) ersätter Jan-Olof Jäghagen (S) Per

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 2013-03-25 18 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Hans Fransson(sd), Maria Svensson(s),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Lena Jatko, kommunchef G Lindmark, administrativ chef, 111 Anita Sköld, M

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Lena Jatko, kommunchef G Lindmark, administrativ chef, 111 Anita Sköld, M PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2013-12-16, kl 0930-1000 Beslutande Kurt Wennberg, S Åke Johdet, S Anne Niska, S Johny Lantto, S Laila Mäki, S Maria Alldén, V

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 Plats och tid Mikaelsgården Lindås,, kl. 13:00-15:10 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Stig-Ove Andersson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S) Maria Ixcot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset,, kl. 08.00 12.00 Beslutande Maria Ixcot-Nilsson (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ingrid Adolfsson (S) Jarkko Pekkala (S) Annika Karlsson

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

PROTOKOLL 1 (32) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (32) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 13:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Göte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Plats och tid Personalkontoret, kl. 8.30 11.00 Beslutande Lena Andersson (M) Ulla Svensson (S) Göran Stark (S) Marianne Nord Lyngdorf (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Ann-Marie Fagerström 11-19 Sten-Olof Johansson 20-23

Ann-Marie Fagerström 11-19 Sten-Olof Johansson 20-23 2013-02-05 17 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-02-05, 13:00 14:10 Beslutande Ann-Marie Fagerström (s) ordförande 11-19 Lena Holmqvist (s) ersättare för Ann-Marie Fagerström(s) 20-23

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden Plats och tid Emmaboda idrottsplats inklusive rundresa i kommunen, kl.08:30 16:30. Ajournering 09:05-09.15. Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson,

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef. Ann-Marie Fagerström 2011-05-10 94 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2011-05-10, 13:00 14:45 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Redogörelse för överenskommelse om Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension (AKAP-KL) m.m.

Redogörelse för överenskommelse om Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension (AKAP-KL) m.m. Redogörelse för överenskommelse om Avgiftsbestämd KollektivAvtalad Pension (AKAP-KL) m.m. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt Arbetsgivarförbundet Pacta har den 19 juni 2013 träffat överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sid 101 Plats och tid Beslutande Storegården i Vissefjärda onsdagen den 11 december 2013, kl 08.30-12:30 Per Sigvardsson (S) ordförande Annchristine Rosell (S) Anders Fransson (S) Christer

Läs mer

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson (S) ordförande Annika Karlsson (S) Christer Norrby (S) Inger Rossbol

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 74 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 Ordförande Bo Lager (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Esa Jääskeläinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski (S) Stig Johansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-08-27

Sammanträdesdatum 2007-08-27 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 27 augusti 2007, kl 08.30-12.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-15

Sammanträdesdatum 2015-06-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 15:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Christer Norrby (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 224 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 17.00-18.00 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Gull-Britt Svensson (s) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Öjersbogården, 13.15 14.50 Beslutande Övriga närvarande Eva Hölke (S) ordförande Christer Wallin (S) vice ordförande Fredrik Johansson (V) Mattias Björlestrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(19) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Plats och tid Notariet, tisdagen den 7 juni 2016 kl 13.00-14.05 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (14) Plats och tid Vänortsrummet kl. 13-17:30 Beslutande Sune Lang (S), ordförande Stefan Sandberg (S), vice ordförande Yvonne Wendelius (S) Ulf Henningsson (S), ersättare för Ann-Christin Persson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer