Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Representanter från handikapporganisationerna Hans Gardh (SRF) Annelie Abrahamsson (RTP) Lennart Germundsson (Astma & allergi) Gun Ahlm (STAM) Gunilla Wahlbeck (AFASI) Övriga deltagande: Christer Henriksson (C), Linné Torbjörnsson (ÅNGEST), Ann- Margret Andraey (Reumatikerför) Utses att justera: Justeringens plats och tid: Hans Gardh Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Torbjörn Lagergren Ordföranden: Suzanne Åkerlund Justerande:. Hans Gardh ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunala handikapprådet : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Kungsgatan 12 Underskrift:. Torbjörn Lagergren

2 Kommunala handikapprådet (16) KHR 28 Mötets öppnande Mötets ordförande, Suzanne Åkerlund, hälsar de församlade välkomna och förklarar mötet öppnat.

3 Kommunala handikapprådet (16) KHR 29 Val av justerare Hans Gardh valdes att jämte ordföranden justera protokollet.

4 Kommunala handikapprådet (16) KHR 30 Parentation Kommunala handikapprådets ledamot Rolf Larsson är avliden Rådet saknar och sörjer Rolf som en hängiven ledamot av kommunala handikapprådet och minns hans medmänsklighet och engagemang i en mängd frågor och uppdrag. Rådsledamöterna höll till Rolfs minne en tyst minut.

5 Kommunala handikapprådet (16) KHR 31 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes med två tillägg under 34, två inkomna ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen. Kulturnämnden ansöker om kronor för inköp av digital portabel hörslinga. Kulturnämnden ansöker om kronor för tillgänglighetsdagar på biblioteken.

6 Kommunala handikapprådet (16) KHR 32 Information Magnus Tideman var inbjuden till mötet men har tackat nej på grund av tidsbrist, återkommer gärna vid senare tillfälle. Rådet beslutar undersöka om Magnus Tideman kan tänka sig att medverka vid ett separat möte för att ge information till kommunala handikapprådet och eventuellt en utökad skara av politiker, tjänstemän och samtliga föreningar om behoven och följderna av inkludering, tillgänglighet och bemötande mm. förslagsvis under början av 2015.

7 Kommunala handikapprådet (16) KHR 33 Genomgång av föregående protokoll, KHR Rådet menar att det tar alldeles för lång tid att få svar på skrivelser som är sända från rådet till olika nämnder. Under 21 punkt a. sändes skrivelse till Socialnämnden och till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden angående habilitetsersättningen till arbetstagare i daglig verksamhet. Rådet har ännu inte mottagit något svar. Under 21 punkt b. sändes skrivelse till kommunchefen om vikten av en högre prioritering av tillgänglighetsarbetet i kommunen. Rådet anser att det är både politikers och tjänstemäns ansvar att optimera detta arbete och att det pågår en diskussion om hur detta skall ta sig uttryck i nämndernas verksamhetsmål, planeringar och uppföljningar. Under 22 punkt a. diskuterades uppföljningen av resultaten av utgivna pengar från tillgänglighetsmiljonen och det finns en önskan att nämnder som erhållit medel skall redovisa resultaten i sina verksamhetsberättelser. Protokollet lades efter dessa påpekanden till handlingarna

8 Kommunala handikapprådet (16) KHR 34 Ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen a) Från Teknik- och fritidsnämnden har det inkommit en ansökan om medel för byggandet av en tillgänglig Bubbelpool i Arena badet, man ansöker om kronor. Rådet avstyrker ansökan med motiveringen att detta handlar om verksamhet och projekt som med naturlighet skall ligga inom den ordinarie planeringen och driften. b) Från Teknik- och fritidsnämnden har det inkommit en ansökan om medel för uppförandet av No Fall i Arenahallen, det är en utrustning som med fördel kan användas av personer med funktionsnedsättningar vid isskridskoträning och vid träning inom konståkningsområdet. Man ansökte i första hand om kronor som man senare fick från Allmänna arvsfonden men då installationspriset ökad med kronor ansökte man om denna summa i stället i en kompletteringsansökan. Efter detta har Hallands idrottsförbund bidragit med kronor. På detta sätt har ansökningssumman från tillgänglighetsmiljonen sjunkit till kronor. Rådet tillstyrker ansökan om kronor ur tillgänglighetsmiljonen med motiveringen att detta gynnar stora gruppers möjligheter till medverkan i aktiviteter på is i en säkrare och tryggare miljö. c) Från Teknik- och fritidsnämnden har det inkommit en ansökan om medel för att tillgänglighetsanpassa Mickedala ridhus, ansökan är på kronor. Föreningen ser handikappridningen som en mycket viktig del av sin verksamhet men att det saknas bland annat hjälpmedel som underlättar ridning för personer med funktionsnedsättning. Med tänkta investeringar med hjälpmedel för att komma upp på hästryggen samt specialanpassad rid utrustning kommer föreningen att kunna starta fler rid grupper för funktionsnedsatta samt slussa in eleverna i den ordinarie verksamheten. Rådet tillstyrker ansökan med motiveringen att det handlar om trygga utrustningar som ger många personer i olika åldrar med funktionsnedsättning möjlighet att delta i verksamheten under trygga förhållanden för dem själva och för personal. d) Från Teknik- och fritidsnämnden har det inkommit en ansökan om medel för installation av belysning vid löparslinga i Linehedsparken, ansökan var på kronor. Efter att Teknik- och fritidsförvaltningen testat utrustningen har man återtagit sin ansökan och önskar återkomma när man funnit utrustning som bättre motsvarar behovet.

9 Kommunala handikapprådet (16) e) Stadskontorets ledningsgrupp har initierat ansökan om medel ur tillgänglighetsmiljonen för att göra kommunens nya kontaktcenter tillgängligt för alla. Man önskar anlita en Tillgänglighetskonsult till utformning av kontaktcenters tillgänglighet för kronor. Tillgänglighetskonsultens uppgifter skulle bland annat vara att göra kontaktcenter än mer tillgängligt, till exempel genom att analysera och avhjälpa dolda hinder och hinder som inte nödvändigtvis är fysiska. Rådet avstyrker ansökan med motiveringen att vid en liknande projektering och ombyggnad skall alla tillgänglighetsaspekter naturligtvis inrymmas i den ordinarie budgeten. Rådet önskar inte förstärka inställningen att först kommer den ordinarie planeringen och därefter kommer i bästa fall tillgänglighetsfrågan på bordet. f) Barn- och Ungdomsnämnden ansöker om medel för inköp av sex transportvagnar för vardera sex barn, ansökan omfattar kronor. Förslaget skulle öka tillgängligheten till omgivningen för barnen. Principen om allas lika värde underlättas genom vagnen på förskolan. Personalen blir mer flexibel att kunna använda sig av den närmaste omgivningen vilket är ett pedagogiskt tillskott. Upp till sex barn samlas i en vagn vilket ger en säkerhet vid utflykter då det går att ha uppsikt över barnen. Rådet avstyrker ansökan med motiveringen att vagnarna inte motsvarar kriterierna om nytänkande, tillförande av ny kunskap eller att de måste inköpas så snabbt att de inte kan ingå i budgetprocessen. g) Kulturnämnden ansöker om kronor för inköp av digital portabel hörslinga. Kulturnämndens verksamheter har som mål enligt verksamhetsplan , att arbeta med tillgänglighetsfrågor. En portabel hörslinga skulle innebära att fler med nedsatt hörsel skulle kunna ta till sig av det programutbud som erbjuds av kulturnämndens verksamheter. Tanken är att utrustningen kan användas inom flera av kulturförvaltningens verksamheter, såsom teater, föreläsningar, debatter och konserter. Rådet anser att tanken om utökade hörslingor är en bra idé och dessutom en nödvändig investering i de samlingssalar där det saknas slinga. Rådet avstyrker dock ansökan med motiveringen att slingorna funnits under många år och att det skall ingå i den ordinarie driften av verksamheten att deltagare med olika funktionsnedsättningar skall kunna ta del av utbudet.

10 Kommunala handikapprådet (16) h) Kulturnämnden ansöker om kronor för genomförande av tillgänglighetsdagar på biblioteken. Under tillgänglighetsdagar på biblioteken skulle verksamheterna kunna förmedla språkglädje och berättarlust till ännu fler under hösten 2014 och våren Tillgänglighetsdagarna möjliggör också för olika professioner att mötas och kompetensutveckla varandra. Rådet tillstyrker ansökan med motiveringen att informationsspridningen och att verksamheter öppnas upp för personer med flera olika funktionsnedsättningar tillsammans med andra sprider förståelse och acceptans för varandras olikheter och allas lika värde.

11 Kommunala handikapprådet (16) KHR 35 Inkomna skrivelser a) Protokoll från KHR/HSO Laholm Protokollet lades till handlingarna. b) Protokoll från KHR/HSO Laholm Protokollet lades till handlingarna. c) Skrivelse från kommunala handikapprådets referensgrupp angående handikappbaden, daterad Sommaren 2014 har varit problematisk på våra handikappbad. Hänsyn till de funktionsnedsatta med familjer har inte varit ok. Baden är meningen att alla ska kunna vara på. Men det har blivit så att familjer med barn och vuxna med funktionshinder har känt sig ovälkomna. Rådet ställer sig bakom skrivelsens innehåll och beslutar att sända skrivelsen vidare till Teknik- och fritidsförvaltningen med förslag att en diskussion tas upp med kommunala handikapprådets tillgänglighetsgrupp om olika lösningar på problemet. d) Skrivelse från kommunala handikapprådets referensgrupp angående behovet av Höj- och sänkbara toaletter, daterad Under sommaren har det inkommit önskningar från rullsanvändare om att det någonstans inom kommunen borde finnas höj- och sänkbara toaletter i det offentliga beståndet av toaletter. Enligt brevskrivaren finns detta i vissa andra städer. Svårigheten att installera en höj- och sänkbar toalettstol i en i övrigt handikappanpassat toalett torde inte vara så svår men hur man garanterar funktionaliteten är en annan fråga. Rådet ställer sig bakom innehållet i skrivelsen om behovet av en sådan toalett och önskar att frågan hanteras på bästa sätt för att uppnå önskad tillgänglighet. Handikappkonsulenten får i uppdrag att bevaka frågan. Skrivelsen är sänd till förvaltningscheferna för Teknik- och fritidsförvaltningen och för Fastighetskontoret. e) Information angående överklagad Översiktsplan (ÖP). Informationen mottogs och skrivelsen lades till handlingarna.

12 Kommunala handikapprådet (16) f) Skrivelse från kommunala handikapprådets referensgrupp angående Tillgänglighet för psykiskt funktionshindrade. Skrivelsen är daterad och togs upp på sammanträde med referensgruppen den 25/ Skrivelsen innehåller ett antal frågor som till största delen rör socialförvaltningen. Kommunala handikapprådet beslutar att skrivelsen lämnas till socialförvaltningen för att sedan besvaras direkt till referensgruppen. Svaret kommer även att redovisas för kommunala handikapprådet.

13 Kommunala handikapprådet (16) KHR 36 Rapporter från kommunala handikapprådets referensgrupp och dess arbetsgrupper a) Inspirationsdag den 13 september för föreningarna i föreningshuset Husknuten. Ca fyrtiotalet föreningsmedlemmar samlades under en heldag för att diskutera, hur man får nya medlemmar? Hur man engagerar medlemmarna och hur föreningarna kan ta tillvara på möjligheterna att påverka? Föreläste gjorde Lars Lidberg som är konsult från HRF (hörselskadades riksförbund) och Torbjörn Lagergren, handikappkonsulent i Halmstad kommun. Det hela arrangerades i samarbete mellan regionhandikapprådet, Halmstads kommuns kommunala handikappråds referensgrupp, HRF och ABF SydHalland. b) Nu skall det genomföras en Tillgänglighetsdag 12 oktober på stadsbiblioteket där alla föreningar har möjlighet att visa upp sin verksamhet och göra reklam för sin förening. I övrigt blir det uppträdande med föreläsningar, sång, musik och teaterskoj med Åsa Lauer. Konstutställning och mässa med funktionshindersorganisationerna. Det hela är ett samarrangemang mellan Stadsbiblioteket, ABF-SydHalland, Rädda barnen och Kultur i Halland.

14 Kommunala handikapprådet (16) KHR 37 Handikappkonsulenten rapporterar a) Det pågår en diskussion inom kommunen om hur man skall organisera kommunens tillgänglighetsarbete. Det handlar ytterst om hur tillgänglighetsarbetet skall kunna bli en naturlig del i alla nämnders och bolags ordinarie arbete. b) UD 2014, (Universal Design) internationell konferens i Lund inom området universell design. Grundligare redovisning på nästa möte med kommunala handikapprådet. c) Nationellt nätverksmöte om tillgänglighetsfrågor i Alingsås 16-17/10 representant från byggnadskontoret kommer med. Myndigheten för delaktighetsfrågor, Boverket och SKL (Sveriges kommuner och landsting) är arrangörer tillsammans med Alingsås kommun. d) En kortare uppräkning av olika projekt som det arbetas med inom kommunen som ställer krav på god tillgänglighet, nämnas kan Örjans vall, Fisketorget, Toa på handikappbaden, regler för uteserveringar/ skyltning, Socialförvaltningens nya kontorslokaler och Ernst Wigfors plats mm. e) Tillgänglighets och bemötandepris 2014, delas ut den 3/12 som är den internationella handikappdagen, prisutdelningen görs av kommunala handikapprådets ordförande. Det har inkommit tre nomineringar som juryn skall ta ställning till. f) Stipendier 2014, delas ut den 3/12 på Högskolan i Halmstad. Det har nominerats fyra olika uppsatser/examensarbeten som stipendienämnden skall ta ställning till.

15 Kommunala handikapprådet (16) KHR 38 Övriga frågor Frågan togs upp om möjligheten att förlägga nästa möte med kommunala handikapprådet till Arenahallen och för att samtidigt titta på installationen av No fall, Handikappkonsulenten får uppdraget att ställa frågan till Arenachefen.

16 Kommunala handikapprådet (16) KHR 39 Mötet avslutas Ordföranden, Suzanne Åkerlund, tackar ledamöterna och tjänstemän för väl genomfört möte och förklarar detsamma avslutat.

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Kommunala handikapprådet 2016-05-26 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-10-05 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-03-10 1 Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Beslutande Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Anders Rosén Maritha Johansson SD Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Restaurangskolans grupprum, 13.00-14.15 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Kommunstyelsen, ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Protokoll Kommunala handikapprådet

Protokoll Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-05-13 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 16.00-17:45 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden Göran Ericsson (S), socialnämnden Marianne

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8. Föregående protokoll 2018-02-26 och val av justeringsman 9.

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-09-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträde, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M)

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-05-26 1. Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-05-26 1. Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-05-26 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD

MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD M ARIA-GAMLA STANS STADSDELSFÖRVALTNING PROTOKOLL 3/2006 2006-03-20 MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD Justeras 22 /3 2006 Tomas Wahlström Erika Beliaev Datum 20 mars 2006 Klockan 15.30 17.30 Plats Maria

Läs mer

Sara Larsson (s), ersättare

Sara Larsson (s), ersättare 1(11) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Anneli Kuosmanen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 85-102 Carin L Andersson

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 85-102 Carin L Andersson KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.00-14.20 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Gert Cordes, Miljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset Maria Swalander MÖTESANTECKNINGAR Plats och tid: Haninge kommunhus, Rudsjöterrassen 2 den 30 maj 2017 kl.17:00-18:30 Närvarande: Petri Salonen, ordförande Maria Swalander, sekreterare Roja Isaksson Hans

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor Protokoll 2018-12-03 Rådet för funktionshinderfrågor Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2018-12-03 09:30-12:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer