Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet (15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Maritha Johansson (DF) Lennart Germundsson (Astma) Linné Torbjörnsson (ÅSS) Gun Ahlm (STAM) Kerstin Hägertz (HRF) Ersättare Anders Rosén (S) Tove Bergman (MP) Imre Gulyas (S) Daniel Wångsten (L) Bertil Bengtsson (FUB) Övriga deltagare Gun-Britt Lydén, föreningen för anhörigvårdare Justeringsplats Socialförvaltningen Paragrafer Justeringsdag Sekreterare... Torbjörn Lagergren Ordförande... Suzanne Åkerlund Justerare... Maritha Johansson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Kommunala handikapprådet Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen Underskrift Torbjörn Lagergren

2 Kommunala handikapprådet (15) Ärenden KHR 24 Mötets öppnande 3 KHR 25 Val av justerare 4 KHR 26 Godkännande av dagordning 5 KHR 27 Inbjudna gäster 6 KHR 28 Föregående protokoll KHR 8 KHR 29 Inkomna ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen 9 KHR 30 Inkomna skrivelser 10 KHR 31 Rapport från KHRR (kommunala handikapprådets referensgrupp) och KHR 32 dess arbetsgrupper 11 Handikappkonsulenten rapporterar-informerar om pågående aktuella frågor 12 KHR 33 Övriga frågor 14 KHR 34 Mötet avslutas 15

3 Kommunala handikapprådet (15) KHR 24 Mötets öppnande Mötets ordförande, Suzanne Åkerlund hälsar ledamöter och tjänstemän välkomna och förklarar mötet öppnat.

4 Kommunala handikapprådet (15) KHR 25 Val av justerare Till att justera dagens protokoll valdes Maritha Johansson.

5 Kommunala handikapprådet (15) KHR 26 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes med tillägg i punkt 9, h, Diskussion kring nytt namn för kommunala handikapprådet och handikappkonsulenten. Även en övrig fråga/information anmäldes av Kerstin Hägertz.

6 Kommunala handikapprådet (15) KHR 27 Inbjudna gäster Gun-Britt Lydén ordförande i Anhörigföreningen och utnämnd till hedersdoktor Högskolan Halmstad. Gun-Britt berättar: 1,3 miljoner i Sverige vårdar, stödjer eller hjälper regelbundet en närstående. De flesta av dem är i yrkesverksam ålder. Deras insatser sparar samhället 177 miljarder kronor varje år. Det är många gånger tungt och svårt, men också något som många gör, om man får rätt förutsättningar och stöd. Anhöriga skall enligt Socialstyrelsens vägledning till kommunerna få erkännande, respekt och delaktighet i sin roll från all personal i socialtjänstens verksamheter. Det mest grundläggande anhörigstödet är vård och omsorg med god kvalitet för de närstående, som anhöriga kan känna sig trygga med. Nyckelfaktorer är tillräckligt med välutbildad personal, personalkontinuitet och att statusen för vård- och omsorgsarbete höjs. Kunskaper om anhörigas roll och villkor måste också ingå i alla berörda personalgruppers grundutbildning. De stödinsatser och den vård som anhöriga ger ska vara frivilliga när det gäller vuxna, inte en plikt så att de har möjlighet att ta del av anhörigstödet. Barnperspektivet måste finnas med också när det gäller anhöriga, annars kan deras liv och utvecklingsmöjligheter hämmas. Vårt samhälle blir också alltmer mångkulturellt vilket ställer krav på kunskap om olika synsätt på anhörigroller och att människor med olika bakgrund får information, så de har möjlighet att ta del anhörigstöd. Det kommer att bli allt fler i alla åldrar som behöver samhällets stöd och hjälp och det blir allt färre yngre som kan stå för såväl skatteunderlag som vård- och omsorgsinsatser. Behovet av att anhöriga bidrar med att vårda, stödja eller hjälpa en närstående kommer därmed att öka. Sverige måste därför på allvar se till att villkoren blir goda eftersom det krävs av ett mänskligt samhälle, av folkhälsoskäl och av samhällsekonomiska skäl. Utan anhörigas obetalda insatser stannar Sverige! Det krävs en helhetssyn där man ser att anhöriga inte är något sekundärt, och att rimliga villkor för dem är till nytta inte bara för de anhöriga utan också för deras närstående, för arbetslivet och för hela samhället. Detta är en stor framtidsfråga! I Sverige finns det till exempel ca personer med demenssjukdomar, deras sjukdomar kommer numer i tidigare ålder och ca av dem bor i eget boende. Dessa sjukdomar uppmärksammas och diagnostiseras hos yngre (< 65 år), men tyvärr saknas boendeform i de flesta kommuner. I Halmstad har Anhörigföreningen arbetat för denna boendeform under flera år. Kommunfullmäktige har nu beslutat att denna ska finnas i Halmstads kommun och att socialförvaltningen ska ha ansvaret. Föreningen har vid två tillfällen om året dialogmöten med hemvårdsförvaltningens presidium och önskar att få detta även med socialförvaltningens presidium.

7 Kommunala handikapprådet (15) Föreningen arbetar brett med att belysa anhörigperspektivet och har ständiga kontakter med primärvården, sjukhusen, kommunerna/förvaltningar som bedriver äldreomsorg/ växelvård, dagverksamhet, personlig assistans och socialt stöd och service, samt även att få till stånd en hospisvård.

8 Kommunala handikapprådet (15) KHR 28 Föregående protokoll KHR Efter genomgång av föregående protokoll lades detta till handlingarna.

9 Kommunala handikapprådet (15) KHR 29 Inkomna ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen Inga nya ansökningar har inkommit till kommunstyrelsen eller till kommunala handikapprådet.

10 Kommunala handikapprådet (15) KHR 30 Inkomna skrivelser Inga skrivelser har inkommit till kommunala handikapprådet.

11 Kommunala handikapprådet (15) KHR 31 Rapport från KHRR (kommunala handikapprådets referensgrupp) och dess arbetsgrupper a) Referensgruppen har skickat skrivelse till Högskolan i Halmstad angående behov av funktionshinderkunskap inlagt i lärarutbildningarna. Inget svar ännu. b) Kommunala handikapprådets referensgrupp meddelar att de kommer att bjuda in till politikerdebatt framöver (inför valet 2018). c) Referensgruppen berättar också att ordförande i styrelsen för föreningshuset Husknuten, Torgny Wahrenberg har i en aktningsvärd ålder av 84 år avsagt sig uppdragen som styrelsens ordförande. Vice ordförande Maritha Johansson tar hand om klubban till årsmötet.

12 Kommunala handikapprådet (15) KHR 32 Handikappkonsulenten rapporterar-informerar om pågående aktuella frågor a) Stipendier, i år har det inkommit fem nominerade uppsatser, stipendienämnden skall nu läsa och rangordna dessa efter de statuter som kommunen jobbar efter. Stipendierna skall delas ut av kommunfullmäktiges ordförande Johan Rydén den 4 december på Högskolan i Halmstad. Stipendiaterna inbjuds till en lunch direkt före prisutdelningen som sedan följs av en föreläsning av Maria Johansson, numer ordförande i föreningen Lika Unika. Föreläsningen är gratis och allmänheten bjuds in utan föranmälan. b) Tillgänglighets- och bemötandepriset Till årets Tillgänglighets- och bemötandepris har det inkommit fem nomineringar och priset skall i år delas ut på näringslivsgalan den 3 november på Tylöhus. c) Tillgänglighetsgruppen redovisar sitt deltagande i arbetet med tillgängligheten under Tall Ships Races. Det visas en liten film om tillgängligheten samt att gruppen inlämnat flera synpunkter på brister i tillgängligheten till projektledaren för eventet. Arbetsgruppen har sammanträtt två gånger och diskuterat tillgängligheten under evenemanget, man genomförde även en rundtur för synskadade precis före öppnandet, tillgänglighetsinspektion efter checklistan och tillgänglighetsinformation har funnits på TSR hemsida, mm. Rådet beslutar att checklistan, filmen samt inlämnade synpunkter efter eventet skall på något sätt delges kommunstyrelsen som redovisning och diskussion inför kommande event. d) Informerar om den kommande mässan Funka för livet 2017 som går av stapeln den 5-16 november i Halmstads Arena. Halmstads kommun är medarrangör och kommer att finnas på plats i olika former. e) Generaldirektören Malin Ekman Aldén och Avdelningschefen Lina Pastorek från Myndigheten för delaktighet föreläste den 4/10 om den nationella funktionshinderspolitiken, FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar samt otillgänglighetskriteriet i diskrimineringslagen. De fick även en kort redovisning om hur vi i Halmstad arbetar strategiskt med funktionshinderspolitiken i kommunen från lednings- och styrningsperspektiv. Det gjordes även en historisk tillbakablick som tydliggör hur arbetet i kommunen har fortskridit.

13 Kommunala handikapprådet (15) f) Ny uppföljningsrunda av kommunens Temaår 2015 är på gång. År 2016 genomfördes en uppföljning som resulterade i en del inkluderingstankar i verksamhetsplaner på förvaltningar och bolag. Nu håller handikappkonsulenten på med en ny runda bland förvaltningsledningar och bolagsledningar för att försöka utröna om arbetet med inkluderingsfrågorna finner mer fasta former och på så sätt verkligen blir en naturlig del i den ordinarie verksamheten. Delredovisning är inlämnad till kommunchefen och slutredovisning lämnas före årsskiftet. g) Svärjarhålan och Gröningen. Sommaren 2017 hölls Svärjarhålans omklädningsrum (dam och herr) öppna dygnet runt för att det ska finnas ett bad som är tillgängligt för alla även efter att badvärdarna gått hem kl Omklädningsrummet med brits har dock hållits stängt efter då badvärdarna gått hem med anledning av oro för ev. skadegörelse men man kommer fortsätta undersöka alternativa lösningar för att kunna göra detta omklädningsrum mer tillgängligt för dem som behöver tillgång till den utrustning som finns där. Omklädningsrummen på Gröningen kommer likt tidigare år att stängas då badvärdarna går hem för dagen och anledningen till det är att det erfarenhetsmässigt varit mer skadegörelse där genom åren och att man därför inte vågar låta anläggningen stå öppen dygnet runt. Försöket i Svärjarhålan verkar fallit väl ut, har hittills inte hört något om skadegörelse eller dylikt, sommaren inte varit den mest optimala ur väderlekshänseende vilket kan ha betydelse. h) Namnförslag diskuterades för att om möjligt modernisera det gamla namnet Kommunala handikapprådet till kanske Kommunala Funktionsrättsrådet och tjänstemannatiteln handikappkonsulent till Funktionsrättskonsulent eller möjligtvis Funktionsrättsstrateg beroende på frågornas förankring i FNkonventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar. FNkonventionen som nationen hänger upp sin funktionshinderspolitik på kallas ofta funktionsrättskonventionen som anses lite kortare och enklare att säga. Om rådet har sitt grunduppdrag i FN-konventionen så stämmer det bra med den nationells och internationella synen på vad som skall styra funktionshinderspolitiken. Namnidéerna diskuterades och nu kommer de att diskuteras vidare i referensgruppen inför kommande möte den 7 november, därefter återkommer frågan till kommunala handikapprådet.

14 Kommunala handikapprådet (15) KHR 33 Övriga frågor Kerstin Hägertz informerar om ett ganska nytt hjälpmedel som börjat lanseras i Sverige, IQoro. Då IQoro aktiverar kroppens eget inprogrammerade system för från mun, hjärna till magsäck, förklarar det varför IQoro har positiv inverkan på så många olika funktioner, såsom sväljsvårigheter, reflux, rethosta, snarkning och sömnapné. Våra mest basala funktioner som att andas, äta svälja och tala använder nämligen samma muskler och nervbanor, men på olika sätt. Det finns en projektbeskrivning om hur IQoro använts i ett projekt i Hudiksvall kring måltids- och sväljproblematik vid Ingsta äldreboende, rapporten sänds till rådets ledamöter i digital form. Man kan även läsa mer i länken till internet, info@myoroface.com; eller på telefon

15 Kommunala handikapprådet (15) KHR 34 Mötet avslutas Ordförande Suzanne Åkerlund tackar ledamöterna och tjänstemännen för väl genomfört möte och förklarar mötet avslutat.

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. s kommun V W, Kommunala handikappråde t 2017-06-1 5 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 15 juni 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Kommunala handikapprådet 2016-05-26 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 11 Godkännande av ärendelista 18 12 Föregående sammanträdesprotokoll 19 13 Anhörigstöd 20 14 Representant till Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd 21 15 Frågor från Länsrådet för funktionsnedsättningar

Läs mer

Bakgrund. 1. Verka för alla målgruppers rätt till kommunalt stöd. Beslutat Årsmöte 2016 FÖRSLAG

Bakgrund. 1. Verka för alla målgruppers rätt till kommunalt stöd. Beslutat Årsmöte 2016 FÖRSLAG Bakgrund 1,3 miljoner i Sverige vårdar, stödjer eller hjälper regelbundet en närstående. De flesta av dem är i yrkesverksam ålder. Deras insatser sparar samhället 177 miljarder kronor varje år. Det är

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2016-12-08 Plats och tid: Sven Jonsons gata, Restaurang Karl, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Hanna Hellström, utvecklingssekreterare

Hanna Hellström, utvecklingssekreterare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Mus-Olle, måndagen den 13 maj 2019 klockan 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, ordförande Karin Jonsson, samhällsbyggnadsnämnden Johan Nilsson, RBU Jämtland

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan 1(8) Plats och tid Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den, klockan 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Jenny Palin, barn och utbildningsnämnden, ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-14:15 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet Kling (S) Eva Pettersson (S) ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson.

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson. PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alebyggens lokaler, Nödinge, kl 08:00-12:30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf, 57 60, 62 Gert Karlsson (s) ordf, 61, 63 65 Irene Hellkant (s) Kjell Stensson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom

Läs mer

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Helén Stenrosen, omsorgschef Gitana Grikainiene, sekreterare 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF) Bojan Nilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer 2(7) Plats och tid Torup, Svedala kommunhus 2017-11-23, kl 16:30-17:30 Paragrafer 1-4 ande Se sid 2 Övriga deltagande Se sid 2 Underskrift sekreterare Moa Blom Underskrift ordförande Per Mattsson Utses

Läs mer

Aspås skola, måndagen den 15 maj 2017, klockan

Aspås skola, måndagen den 15 maj 2017, klockan 1(10) Plats och tid Aspås skola, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Carina Grahn Hellberg, barn och utbildningsnämnden, ersättare Peter Grundström,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (c), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

28 mars 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

28 mars 2017 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 28 mars 2017 kl. 14.000 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Erling Emsfors (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Bohusrummet klockan 18:00-21:00 ande Mona Haugland (S) Ordförande i rådet Jan Tollesson (L) Kommunstyrelsen Martin Högstedt (UP) Kommunstyrelsen Matilda Jansson (L)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer