Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Sven Jonsons gata, Restaurang Karl, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP) Representanter från handikapporganisationerna Maritha Johansson (DF) Hans Gardh (SRF) Annelie Abrahamsson (RTP) Lennart Germundsson (Astma & allergi) Linné Torbjörnsson (ÅNGEST) Övriga deltagande: Ann-Margret Andraey (Reumatikerför), Bertil Bengtsson (FUB), Ewa Sjögren (M), Anders Rosén (S), Imre Gulyas (S), Tommy Lundkvist (FP), Gun Ahlm (STAM), Kerstin Hägertz HRF, Bengt Bengtsson (Neuroförb), Carina Jacobsson, Tall Ships Races Utses att justera: Justeringens plats och tid: Maritha Johansson Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Torbjörn Lagergren Ordföranden: Justerande: Suzanne Åkerlund. Maritha Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunala handikapprådet : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Ernst Wigforss plats 5 Underskrift:. Torbjörn Lagergren

2 Kommunala handikapprådet (14) KHR 35 Mötets öppnande Mötets ordförande, Suzanne Åkerlund hälsar ledamöter och tjänstemän välkomna och förklarar mötet öppnat.

3 Kommunala handikapprådet (14) KHR 36 Val av justerare Till att justera protokollet valdes Maritha Johansson.

4 Kommunala handikapprådet (14) KHR 37 Godkännande av dagordning Föreliggande dagordning godkändes.

5 Kommunala handikapprådet (14) KHR 38 Inbjudna gäster, Carina Jacobsson TSR, Tall Ships Races. Carina är projektledare för projekt TSR, Tall Ships Races som 2017 skall ha sin starthamn i Halmstad, 2011 var Halmstad racets målhamn. Carin jobbar med en projektgrupp som för tillfället omfattar fyra heltidstjänster och två deltidstjänster. TSR är en segeltävling för skolfartyg och den har genomförts varje år sedan 1956 fast på olika håll i världen. Racet ägs och startades av något som kallas Sail training international beroende på oron över att dessa nu omoderna fartyg skulle skrotas och försvinna ur tiden. Tävlingen har ett ungdomsfokus och vänder sig till ungdomar från 15 år till 25 års ålder, tanken är att lära dem att segla, umgås och tampas mot väder och vind på liten yta samt att arbeta i team. Dessa ungdomar blir traineer ombord och varje år får mellan 3000 till 4000 ungdomar den möjligheten års segling pågår under tiden 30/6 till 3/7, man samlas i Halmstad varifrån man gemensamt seglar till en startlinje som går utanför Malmö och härifrån besöker man sedan 4-5 hamnar med målgång i Stettin/ Polen. Ett ungdomsråd arbetar nu med programmet i Halmstad och man samarbetar med flera förvaltningar, företag och bolag m.fl. Viktigt för evenemanget är att visa på Gott Värdskap. Man kommer att ha ca 200 volontärer som skall bistå fartygen med det mesta och dessa skall utbildas och kommer att stå för mycket av det viktiga värdskapet mot fartygsbesättningar och besökare till evenemanget. Projektgruppen kommer att fortsätta med planeringen genom att bland annat starta olika arbetsgrupper t.ex. för tillgänglighetsfrågor där KHR, genom kanske i första hand sin tillgänglighetsgrupp, härmed inbjuds att medverka. KHR förväntar sig att det skall finnas möjlighet även för personer med funktionsvariationer att få beträda däcken, besöka fartygen och delta i kortare seglatser på havet utanför Halmstad. Det är viktigt att evenemanget blir tillgängligt både på fartygen men också på land såklart. Det är många faciliteter som skall fungera som toaletter, kollektivtrafik, parkeringar, angöring för färdtjänst och taxi, restauranger, barer, caféer och andra detaljer som sitt/viloplatser och tillgång till vatten samt mycket mer.

6 Kommunala handikapprådet (14) KHR 39 Föregående protokoll KHR Efter genomgång av fattade beslut lades protokollet till handlingarna.

7 Kommunala handikapprådet (14) KHR 40 Inkomna skrivelser Inga inkomna skrivelser till dagens möte.

8 Kommunala handikapprådet (14) KHR 41 Rapport från KHRR (kommunala handikapprådets referensgrupp) och dess arbetsgrupper Gruppen har haft ett mycket bra möte med Christer Johansson som är projektledare på Teknik- och fritidsförvaltningen. Christer berättade och visade kartor, planer och bilder över planeringen av utbyggnaden av Resecentrum och ombyggnationer/förbättringar av Storgatan och Brogatan. Christer tog till sig gruppens tankar kring materialet och den tänkta utvecklingen samt svarade på gruppens frågor i den mån det var möjligt. KHR tillgänglighetsgrupp och referensgrupp kommer att hållas informerade och få möjlighet att delta i kommande resonemang.

9 Kommunala handikapprådet (14) KHR 42 Handikappkonsulenten rapporterar/informerar om pågående aktuella frågor a) Uppföljning av temaåret 2015, Den inkluderande kommunen Handikappkonsulenten har nu gjort besök hos sammanlagt 18 förvaltningar och bolag och redovisat till kommunchefen en uppfattning om vad man talar mycket om inom kommunen och skulle vilja prioritera inom framtida inkluderingsarbete. Enkelt uttryckt skulle man kunna sammanfatta besöken med att de viktigaste inkluderingspunkterna att arbeta vidare med som har störst spridning inom kommunens olika verksamheter är: 1. Arbete åt alla, vi måste bli bättre på att erbjuda jobb till personer med funktionsnedsättningar. Arbete spelar stor roll för bland annat självkänsla, att verkligen ha en plats i en social samvarosituation och allmänt välbefinnande. 2. Välfärdsteknologi, vi behöver inför framtidens behov av personal i omvårdnad, stöd och service satsa på att dra nytta av den framväxande tekniska utvecklingen. Tekniken kan lösa insatser som inte behöver ta personaltid i anspråk, att få över personal till de mänskliga mötena. b) Föreläsningen Välfärdsteknik och dialog?? KHR i Halmstad genomförde en föreläsning om välfärdsteknologi av Mia Lundholm och Kristian Hafskjär den 3 november från Hallandsscenen i Stadsbiblioteket. Det började med en föreläsning om en påhittad person Stina och hennes olika tekniska stöd- och hjälpmedel i hennes varda, därefter en kortare workshop kring tankar under föreläsningen och avslutningsvis en dialog om hur ni ser på framtidens teknik i vård, omsorg, stöd och service. Efter föreläsningen följde en dialog med åhörarna. Yttranden från besökare och mötesansvariga. Viktigt att kunden själv väljer vilken teknik som skall användas i det enskilda fallet. Nattkamera kunde vara tryggheten för t.ex personer med epilepsi och diabetes. Tekniken skall ge tid över för det mänskliga mötet. Personal som handlar varor utan att brukaren är med är direkt slöseri med arbetstid. Dörrlås som låser upp när brandvarnaren löser ut.

10 Kommunala handikapprådet (14) Åhörarna uttalade en oro för att tekniken skulle minska möjligheterna till det personliga mötet. Öka isoleringen för brukaren/kunden. Bredband via fiber är ett måste för den nya tekniken. P-tillstånd borde kunna digitaliseras i samarbete med innovationsingenjörerna på Halmstad Högskola, skulle kunna vara ett internationellt projekt?? Mötesplatser på nätet i förenings- och kommunal regi vore värt att prova. c) Stipendier Samtliga examensarbeten kan den som så önskar få tillträde till efter kontakt med handikappkonsulenten. Stipendium om kr tilldelas Karolina Gajnok för magisterexamensarbetet om 30 högskolepoäng med titeln Rätten till hälsa En komparativ studie av Sveriges och Ungerns implementeringsstrategi av konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Uppsatsen är skriven i ämnet Handikappvetenskap. Stipendium om kr delas mellan Alexandra Johansson och Alexandra Källström för Upplevelser av stigmatisering inom hälso- och sjukvården hos personer med självskadebeteende som är ett magisterexamensarbete om 15 högskolepoäng i ämnet Omvårdnad. Stipendier för arbete på grundnivå: Stipendium om kr delas mellan Beatrice Bolmgren och Johanna Strömberg för examensarbetet i Informatik om 15 högskolepoäng med titeln Riktlinjer för ökad tillgänglighet och användarupplevelse En studie om att skapa riktlinjer för att förena tillgänglighet och användarupplevelse på responsiva webbplatser. Ytterligare tre examensarbeten var nominerade till stipendienämnden men de tilldelades inget stipendium då stipendienämnden har att rätta sig efter stipendiedirektiven som säger att det är tre uppsatser/examensarbeten som kan premieras. De tre icke prissatta uppsatserna beskrivs kortfattat nedan. Ulrica Broddstedt har skrivit ett magisterexamensarbete (30hp) i Handikappvetenskap på avancerad nivå inom funktionshinderområdet Att komma till yttring en undersökning om vuxnas syn på den egna rollen i mötet med barn med funktionsnedsättning där det uppstår kommunikativa barriärer, bidrar med mycket viktig kunskap om en till antalet liten grupp men en grupp där funktionsnedsättningarna är betydande, tidig dövblindhet kombinerat med intellektuell funktionsnedsättning. Sabine Andersson, Mari Nyhlén har skrivit sin uppsats kring Barns upplevelser av att leva med synnedsättning, omvårdnadsprogrammet om 15 högskolepoäng.

11 Kommunala handikapprådet (14) Barn med funktionsnedsättningar upplever mer problem med hälsan och har lägre livskvalitet än barn utan funktionsnedsättning. En integrativ litteraturstudie användes för att beskriva och belysa barns upplevelser av att leva med synnedsättning. En analys av 13 artiklar utfördes. Anton Amundsson och Jesper Göransson har skrivit sitt examensarbete på grundnivå (kandidatexamen), 15 högskolepoäng inom ämnet/kursen utbildningsvetenskap. Jag tycker att det är mitt jobb som lärare att se till att alla blir inkluderade, på sina villkor - en kvalitativ studie om den inkluderande undervisningen för elever med funktionsnedsättning. Syftet med examensarbetet var att undersöka hur lärare i grundskolans senare år i ämnet idrott och hälsa arbetar för att skapa en inkluderande undervisning för elever med funktionsnedsättning samt deras syn på inkludering av elever med funktionsnedsättning. I studien valdes kvalitativa intervjuer som datainsamlingsmetod med åtta lärare i skolämnet idrott och hälsa och en fenomenografisk ansats tillämpades för att analysera det empiriska materialet. d) Tillgänglighets- och bemötandepriset Tilldelas Korsbakke Bakery. Motivering: Tillgängligheten och inkludering i samhället har många olika ansikten och juryn har inför årets prisutdelning valt att fokusera på att premiera ett nominerat företag som bakar tillgängliga varor för överkänsliga personer och att de levererar sina alster till tiotalet olika andra företag inom och utanför kommunen, företag som i sin tur säljer vidare till kunden. Korsbakke kan även erbjuda utbildning inom allergier & intoleranser till företag och personalgrupper. e) Rapport från möten med Kanotklubben och med Halmstad konståkningsklubb. Besöket hos Kanotklubben 16/11började med en rundvandring på klubbens tomt och att man visade sina förvarings- och klubblokaler. Därefter bjöds på fika och diskussion om hur man kan anpassa verksamheten för att kunna ta emot personer med olika funktionsnedsättningar. Samtalen skall fortsätt men man beslöt att: Kanotklubbens regler skall gälla, simkunnighet minst 200 meter, flytväst osv. Anhörig kan ta över ansvaret från kanotklubben för sitt barn vid kanottur då anhörig och barn har flytvästar och följer säkerhetsregler i övrigt. Förslag att man under till exempel maj månad 2017 anordnar en öppet hus dag då funktionshinderorganisationernas medlemmar deltar i klubbaktiviteter. Att det vore bra att bilda en liten arbetsgrupp med deltagare från funk.org. och från Kanotklubben för att lägga upp en plan/schema för genomförandet

12 Kommunala handikapprådet (14) av en sådan aktivitetsdag. Träffas, Fika, korvgrillning, åka båt, paddla kanadensare osv? Fortsätta fundera över hur man kan anpassa kanoter och eventuellt lyftanordning för att kunna ta sig i- och ur båtarna/kanoterna. Fundera över vilka hjälpmedel som skulle behövas och om man eventuellt skall ansöka om pengar till detta, tillgänglighetsmiljonen, socialförvaltningens föreningsstöd mm. Möte med konståkningsklubben, i lokalerna på Husknuten. Personer från fyra olika funktionshinderorganisationer träffade företrädare från Halmstad konståkningsklubb (HKK), tjänsteman från Teknik- och fritidsförvaltningen samt handikappkonsulenten. Det bjöds på ett trevligt samtal som kortfattat kan sammanfattas i följande punkter och konstateranden: Det finns ingen is i hallen med No Fall-anläggningen mellan veckorna Detta gör det svårt att få kontinuitet i isträningen för vissa personer med funktionsnedsättning. Hade varit önskvärt att det vore öppet hela året och inte stängt i 6 månader. HKK köper is i Hässleholms kommun och Mölndals kommun. Funktionshinderorganisationerna anser att det vore bra att få använda No Fall som en familjeaktivitet eller social grej. Selarna är inte tillgängliga om inte HKK är på plats då det krävs en utbildad tränare/instruktör. Slutsatsen från HKK och handikappförbunden är att alla vill hitta en lösning till användandet av No fall anläggningen. Att få tid på isen under helgen hade varit bäst för att få det att fungera för personer med funktionsnedsättning. Varannan vecka 1 gång på helgen. Ex eller kanske 1 ggr/månad kunde varit en bra början att testa med. Tid i ishallen lördag eller söndag, efter 10:00, går det? Dialog finns mellan HKK och parasportförbundet för att utveckla verksamheten, man jobbar även med särskolan kontinuerligt, barn från 6 år och uppåt.

13 Kommunala handikapprådet (14) KHR 43 Övriga frågor a. Sammanträdesdagar 2017 för KHR fastslogs. Samtliga möten kl mars torsdag (tillg.milj 15/3) 15 juni torsdag 05 oktober torsdag (tillg.milj 30/9) 07 december torsdag Sammanträdesplan 2017 KHR au. Samtliga möten kl mars onsdag 31 maj onsdag 20 september onsdag 22 november onsdag Referensgruppens planerade möten februari tisdag 11 april tisdag 05 september tisdag 07 november tisdag b. Det har inkommit en inbjudan från ABF, RBU, FUB och DHR till manifestation för personlig assistans och LSS. Manifestationen genomförs den 13/12, kl 16 -> ca 18 vid Rådhuset i Halmstad. Inbjudan med hålltider för programmet delades ut vid mötet. c. Vid mötet togs även upp att man uppmärksammat att förbudet mot så kallade trottoarpratare i kommunen inte efterlevs. Man måste tillsammans med cityhandlarna finna en lösning för annonsering och framkomlighet.

14 Kommunala handikapprådet (14) KHR 44 Mötet avslutas Ordföranden Suzanne Åkerlund tackar ledamöterna och tjänstemän för väl genomfört möte, för det gångna årets arbete och engagemang, förklarar mötet avslutat. Alla önskar varandra en God Jul och Ett Gott Nytt År.

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Kommunala handikapprådet 2016-05-26 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-10-05 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande Handikapprådets referensgrupp I Halmstads kommun Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november 2016 KL: 17.30-20.00 Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. s kommun V W, Kommunala handikappråde t 2017-06-1 5 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 15 juni 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (8) Paragrafer 7-11 Plats och tid Ylle, Kommunkansliet, Klippan kl. 18.00-20.35 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2011-04-13 1. enligt bifogad närvarolista. 29 april 2011 kommunhuset

Kommunala Handikapprådet 2011-04-13 1. enligt bifogad närvarolista. 29 april 2011 kommunhuset Kommunala Handikapprådet 2011-04-13 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 13 april 2011 kl. 13.00-15.10 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Handikapprådet. 26 februari 2013 Plats och tid Guldsmeden plan 4, tisdag den 26 februari, kl: 13.15 16.30 Birgitta Medin ordf Karin Eriksson FUB Ulf Nilsson SRF Åsa Nordkvist AAF Birgit L Sundström AFASI

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Bertil

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 3 mars 2015 kl. 10:00 12:00 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom (M)

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-02-11 1 Plats och tid Tullbackagården, 2010-02-11 kl 17.30-18.40 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord 1(7) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg May

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Anders Rosén Maritha Johansson SD Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 10 maj 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-06-13 20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och omsorg

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

Cecilia Vestergaard, områdeschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare Lena Kansbod, landsbygdsutvecklare

Cecilia Vestergaard, områdeschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare Lena Kansbod, landsbygdsutvecklare Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 14:30-16:30 Beslutande ledamöter Ersättare Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Bernt Ekström, vård-

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden

Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-03-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 17:15 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan 1(8) Plats och tid Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den, klockan 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Jenny Palin, barn och utbildningsnämnden, ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer