Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Representanter från handikapporganisationerna Maritha Johansson (SD) Lennart Germundsson (Astma & allergi) Linné Torbjörnsson (ÅNGEST) Ann-Margret Andraey (Reumatikerför) Gun Ahlm (STAM) Övriga deltagande: Kerstin Hägertz (HRF), Bertil Bengtsson (FUB), Bengt Bengtsson (Neuroförb), Mia Lundholm, Kristian Hafskjär Utses att justera: Justeringens plats: Maritha Johansson Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Torbjörn Lagergren Ordföranden: Suzanne Åkerlund Justerande:. Marita Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunala handikapprådet : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Westerbergs gata 10 Underskrift:. Torbjörn Lagergren

2 Kommunala handikapprådet (14) KHR 13 Mötets öppnande Mötets ordförande, Suzanne Åkerlund hälsar ledamöter och tjänstemän välkomna och förklarar mötet öppnat. Ordförande förklarar att smörgåstårtan före mötet var ett sätt att fira kommunens andraplats i årets tillgänglighetsbarometer från Humana.

3 Kommunala handikapprådet (14) KHR 14 Val av justerare Till att justera protokollet valdes Maritha Johansson

4 Kommunala handikapprådet (14) KHR 15 Godkännande av dagordningen Ny dagordning delades ut som kompletterats med en övrig fråga om att KHR bör ta initiativ till invånardialog kring framtidens funktionshinderpolitik i kommunen. Dagordningen godkändes med dessa kompletteringar.

5 Kommunala handikapprådet (14) KHR 16 Inbjudna gäster Mia Lundholm som arbetar med IT och utvecklingsfrågor på socialförvaltningen och Kristian Hafskjär som arbetar med teknikutveckling på hemvårdsförvaltningen och han samarbetar även med Halmstad högskola på området. Mia och Kristian gör en föredragning om framtidsteknologi inom vård och omsorg genom att ge en fingerad person olika hjälpmedel och stöd för sina funktionsnedsättningar så att åhörarna kan få en bild av hur tekniken kan bistå, hjälpa och bevara integriteten. Förevisningen innehåller illustrationer som är gjorda av Joakim Lundgren. Mia och Kristian berättar: I samband med att Halmstad hade temaår om inkludering fick vi i uppdrag att presentera hur välfärdsteknik kunde bidra till den inkluderande kommunen. Vi presenterade den för kommunstyrelsen under hösten och har därefter presenterat den både för hemvårdsnämnden, kommunstyrelsen och socialnämnden. Vi började med att ta reda på definitionen för Teknik för inkludering som används av Myndigheten för delaktighet och den låter så här: Digital teknik som syftar till att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för en person som har eller löper förhöjd risk att få en funktionsnedsättning. Utifrån detta så skapade man en fiktiv person Stina. Stina har både fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar. Stina bor ensam i en marklägenhet i Harplinge. Stina är cirka 55 år. Hon klarar att gå kortare sträckor utan stöd i sin bostad men utomhus använder hon permobil. Stina har nedsatt kognitiv förmåga och behöver stöd i att planera och strukturera sin dag. Hon har svårt att sortera intryck och information. På sista tiden har hon fått svårigheter att hitta även i kända miljöer. Stina är mån om sin integritet och vill inte att det ska springa massa personal i hennes bostad. Nu följer en del exempel på teknik som inkluderar. *Stina har en skärm på väggen vid fotgaveln. Via skärmen tar Stina själv kontakt med sitt boendestöd genom att trycka på en fjärrkontroll. De går sedan tillsammans igenom vad Stina har på sitt schema för dagen. Att arbeta med schema och struktur är vanligt förekommande för de brukare som har kognitiva nedsättningar. Genom att kommunikationen sker via bildtelefon ger det boendestödet en ökad möjlighet att få en uppfattning om Stinas allmäntillstånd. *Genom att sätta fötterna på sängmattan aktiveras belysning i sovrummet och i badrummet. Mia kommenterar att en golvplatta är att föredra framför en matta på grund av fallrisker.

6 Kommunala handikapprådet (14) *I badrummet har vi installerat ett golv med mer friktion är vad som är brukligt. *Via en skärm som finns på Stinas permobil knappar hon in vart hon ska. Om hon åker fel går det per automatik ett samtal till dottern som ringer upp Stina och guidar henne rätt. Detta är en stor trygghet för de båda två. Om Stina blir stressad av den uppkomna situationen kan dottern fjärrstyra permobilen. *Stina gör själv sina inköp med sin surfplatta. *Stina har tillgång till en skärm i hemmet där hon tar blodtryck och sticker sig i fingret, Stina bestämmer själv när hon gör detta på dagen. Utrustningen för blodtryck och blodvärde registreras på hennes skärm. Aktuella värden förs automatiskt över till hennes vårdcentral. *Via surfplattan ringer hon upp systern i Australien. *Stina vet att det är musikquiz på Kvarnlyckan men är idag inte alls sugen på att åka dit. Däremot vill hon gärna vara med quizen. Stina har en väninna som inte heller ville åka dit, de bildar tillsammans Digilaget och deltar online. De resonerar om frågorna via Skype och tar givetvis hem först pris. Föredragningen är mycket intressant och rådet funderar över att anordna ett föreläsningstillfälle för allmänheten och föreningslivet där Mia och Kristian kan utveckla tankarna om framtidsteknologins möjligheter och kanske hinder. Handikappkonsulenten får uppdraget att undersöka och planera för en sådan mer offentlig föreläsning i dialogform under hösten 2016.

7 Kommunala handikapprådet (14) KHR 17 Föregående protokoll KHR genomgång av fattade beslut. Föregående möte hade som huvudpunkt att till- eller avstyrka ansökningar ur tillgänglighetsmiljonen och att sända 2015 års verksamhetsberättelse för kommunala handikapprådet till kommunstyrelsen. Protokollet lades därefter till handlingarna.

8 Kommunala handikapprådet (14) KHR 18 Inkomna skrivelser Skrivelse från konsumentverket med en broschyr Testa din butik som är framtagen gemensamt med branchorganisationen Svensk Handel. Rådet diskuterar hur vi kan dra nytta av denna skrivelse? Konsumentverkets egen tanke om behovet av mer tillgängliga butiker, liknar signalerna vi sänder ut via vårt Tillgänglighets och bemötandepris. Rådet beslutar att ordförande och handikappkonsulenten försöker få till en träff med kommunens centrumsamordnare för att diskutera hur vi kan nå kommunens entreprenörer/handlare med tankarna som redovisas i broschyrerna och i kommunens tillgänglighets- och bemötandepris. Handikappkonsulenten undersöker tid för träff med centrumsamordnaren och beställer broschyren Butik för alla.

9 Kommunala handikapprådet (14) KHR 19 Rapport från KHRR (Kommunala handikapprådets referensgrupp) och dess arbetsgrupper Referensgruppen rapporterar att man nu fått svar på sina förfrågningar till barnoch ungdomsförvaltningen om vilka insatser som finns och utförs, riktade till barn/ungdomar med funktionsnedsättning för att hjälpa dem i skolsituationen. Arbetsgruppen för skola skall nu sätta sig och gå igenom svaret för att sedan bestämma hur man går vidare med frågan. Man rapporterade även från arbetsgruppen som planerar och förbereder inslag med fokus på funktionsnedsättningar under årets cityfestival som pågår mellan den augusti, den 12 augusti mellan klockan kommer cityfestivalen att ha som extra fokus på olika aktiviteter med hjälpmedelsprovningar, kulturinslag och informationer om förmågorna hos personer med funktionsnedsättningar med mera. Reklam för kulturnätterna och Halmstad Pride, /9-30/9 och 1/10 och Öppet hus på Husknuten föreningshuset på Nässjögatan 10, den 26/11.

10 Kommunala handikapprådet (14) KHR 20 Handikappkonsulenten rapporterar/informerar om pågående aktuella frågor Handikappkonsulenten rapporterar/informerar om pågående aktuella frågor. a) Funderingar från kommunala handikapprådets arbetsutskott om hur kommunen skulle kunna bli bättre på att erbjuda arbetsplatser för personer med funktionsnedsättning, arbetar någon med frågan? Samordningsförbundet har beslutat att genomföra arbetsplatsambassadörsutbildningar inom länet, nio utbildningstillfällen under 2016 och ARBETSPLATSAMBASSADÖREN är oftast en helt vanlig anställd som har ett ovanligt stort intresse för människor kort sagt, en person som är en god förebild i verksamheten. Ambassadören kan, rätt använd, fungera som en förstärkt PA-resurs till chefen och är ofta ett bollplank för sina medarbetare, dvs en viktig länk mellan ledning och personal. Frågor om hur man förebygger och förhindrar ohälsa sätts i centrum, ambitionen är att sänka sjukskrivningstalen. Ni erhåller även större kunskap om hur man kan stötta sjukskrivna medarbetare. Arbetsplatsen får en större öppenhet och förståelse för att människor är olika med olika egenskaper, kompetenser och färdigheter, men att de allra flesta duger. Genom att för en tid ta emot någon som står långt ifrån arbetsmarknaden får arbetsplatsen och ambassadören ett tillfälle att omsätta sina kunskaper om hur man lotsar en människa in i arbetsgemenskapen. Rollen innebär att ta ansvar för sig själv, hur man är mot sig själv och sina medmänniskor, det är den största uppgiften! Vinster för den som arbetstränar eller praktiserar: Möjlighet att få komma till arbetsplatser där man vill bidra till att öppna arbetslivet för fler människor, åtminstone för en tid, och påverka samhällsutvecklingen. En eller flera aktuella referenser leder till jobb snabbare. Rådet ger handikappkonsulenten i uppdrag att bjuda in förbundschefen Samuel Grahn till kommunala handikapprådets nästa möte den 6 oktober för att berätta mer om detta projekt. b) Kort information om olika aktiva arbetsgrupper, tillgänglighetsgruppen är inblandad i att ge synpunkter på de nya riktlinjerna för färdtjänsten,

11 Kommunala handikapprådet (14) Arboretum (trädguide) Linehedsparken, Cityfestivalen, Monet till Cezanne utställning på Arenahallen 19/5 4/9, Kulturstråk utmed Nissan. c) Uppföljningsarbete efter temaåret Nu börjar ett aktivt läge i uppföljningsarbetet av Temaåret 2015 med att kommunchefen, folkhälsostrateg och handikappkonsulenten påbörjar en besöksrunda där förvaltningar och nyckelpersoner inbjuds att diskutera hur och på vilket sätt temaåret satt spår i verksamheternas verksamhetsplaner och arbetssätt. Kommunchefen deltar i måna av tid i samtalen och i övrigt är det folkhälsostrategen och handikappkonsulenten som fått uppdraget att genomföra, sammanställa och redovisa resultaten av diskussionerna till delårsrapporten och till kommunstyrelsen. Besöken med kommunchefen som medverkande börjar i juni månad. d) Humanas Tillgänglighetsbarometer 2016, Halmstad har i årets barometer intagit en hedrande 2:a plats, 194 kommuner deltog i undersökningen som bygger på självskattning av hur man uppfyller på i förväg ställda frågor. Hela dokumentet kan nås via nedanstående adress eller helt enkelt via %20rapport.pdf Även Myndigheten för delaktighet har genomfört flera mer djupgående enkäter om hur kommunernas inkluderingsarbete tar sig uttryck, de olika områdena är utbildning, fysisk tillgänglighet, kultur, arbetsmarknad och idrott. Utifrån dessa enkäter har tyvärr inte Halmstad samma goda placering, resultaten i mätningen skall redovisas till kommunchefen i samband med uppföljningssamtalen med förvaltningar och bolag. Kommunjämförelse 2016, enkäter om tillgänglighet. Enkätägare/deltagande kommuner Halmstad Växjö Humana 195 kommuner 2:a plats 19:e plats MFD Idrott 233 kommuner 42 % av maxpoäng 64 % av maxpoäng MFD Kultur 231 kommuner 44 % av maxpoäng 62 % av maxpoäng MFD Fysisk tillg. 200 kommuner 58 % av maxpoäng 76 % av maxpoäng MFD arbetsmarknad % av maxpoäng 69 % av maxpoäng kommuner MFD Utbildning 203 kommuner 25 % av maxpoäng 78 % av maxpoäng

12 Kommunala handikapprådet (14) Det som syns ovan är en jämförelse mellan Halmstad kommuns och Växjö kommuns placeringar i både Humanas och i Myndigheten för delaktighets mätningar. Växjö har valts utifrån att Halmstad ofta tidigare jämfört sig med till exempel Växjö, Kalmar Karlskrona och Kristianstad.

13 Kommunala handikapprådet (14) KHR 21 Övriga frågor Förslag från en invånare att KHR tar initiativ till medborgardialog kring framtidens funktionshinderpolitik i Halmstad. Rådet tycker att idén är bra och handikappkonsulenten får uppdraget att planera för ett dialogtillfälle i frågan.

14 Kommunala handikapprådet (14) KHR 22 Mötet avslutas Ordföranden Suzanne Åkerlund tackar ledamöterna och tjänstemän för väl genomfört möte, önskar en skön sommar och förklarar mötet avslutat.

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-10-05 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Bertil

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2016-12-08 Plats och tid: Sven Jonsons gata, Restaurang Karl, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. s kommun V W, Kommunala handikappråde t 2017-06-1 5 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 15 juni 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-20 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Tid 13.00 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kommunhuset, socialförvaltningen

Kommunhuset, socialförvaltningen 1(9) Plats och tid Aspås skola, måndagen den, klockan 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, socialnämnden Niklas Rhodin, barn och utbildningsnämnden, tjg ers (kl:14.30-15.00) Peter Grundström,

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson.

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum Christer Damm. Kommunledningskontoret, Nödinge. Torbjörn Hall. Lennarth Nilsson. PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alebyggens lokaler, Nödinge, kl 08:00-12:30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf, 57 60, 62 Gert Karlsson (s) ordf, 61, 63 65 Irene Hellkant (s) Kjell Stensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Kommunala Rådet för 2010-04-08 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.45, Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp)

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl. 15.00 18.40 Närvarande Övriga Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (c), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-14:15 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet Kling (S) Eva Pettersson (S) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande Handikapprådets referensgrupp I Halmstads kommun Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november 2016 KL: 17.30-20.00 Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer