Kommunala handikapprådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala handikapprådet"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M) Representanter från handikapporganisationerna Maritha Johansson (SD), ordförande Rolf Larsson (STROKE) Hans Gardh (SRF) Börje Carlsson (FUB) Annelie Abrahamsson (RTP) Övriga deltagande: Lennart Germundsson (Astma & allergi), Gun Ahlm (STAM), Linné Torbjörnsson (ÅNGEST), Ann-Margret Andraey (Reumatikerför) Utses att justera: Justeringens plats och tid: Börje Carlsson Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Torbjörn Lagergren Ordföranden: Maritha Johansson Justerande:. Börje Carlsson

2 Socialnämnden (16) KHR 15 Sammanträdets öppnande Dagens ordförande Maritha Johansson hälsade välkommen till dagens sammanträde.

3 Socialnämnden (16) KHR 16 Godkännande av dagordningen Förslag till dagordning godkändes med några tillägg under punkten övrigt.

4 Socialnämnden (16) KHR 17 Val av justerare Till att justera dagens protokoll utsågs Börje Carlsson.

5 Socialnämnden (16) KHR 18 Inbjudna gäster, presidier från Byggnadsnämnden och Barn och Ungdomsnämnden Gunilla Andersson byggnadsnämnden och Inger Larsson Barn- och Ungdomsnämnden, beskriver sina respektive nämnders tankar om tillgänglighetsarbetet inom sina respektive områden. Gunilla Andersson Mycket kring enkelt avhjälpta hinder är gjort i Halmstad och det har varit och är ett gott samarbete med de privata fastighetsägarna. Det kan ibland bli svårigheter när det gäller tillgängligheten i historiska byggnader men det finns en levande diskussion med Kultur i Halland om olika tänkbara lösningar även där och inom nämndens område handlar det mest om fysisk tillgänglighet. Man ser även problem vid renoveringar av t.ex gamla hus utan hiss eller där det finns en så kallad halvtrappa upp till hissen och redan där är det ju problem. Byggnadsnämnden försöker arbeta med en öppen attityd och efter budskapet om att göra rätt från början och slippa ombyggnationer beroende på missad tillgänglighet. Man tar från nämnden och tjänstemännens sida gärna emot synpunkter från organisationerna och hoppas att det under hösten kan bli tillfälle till en ännu djupare dialog mellan många nyanställda tjänstemän och funktionshinderrörelsen, viktigt att ta till vara på de kunskaper som finns inom organisationerna. Gunilla avslutar med att tipsa om att man borde ta kontakt med barnvagnstillverkarna för att få ner bredderna på vissa barnvagnstyper! Inger Larsson Inger berör den Nationella strategin för genomförande av funktionshinderpolitiken och refererar till kapitel om utbildningspolitiken, detta är ett viktigt dokument som samtliga i kommunala handikapprådet och referensgruppen fått sig tillsända. Det finns flera grundfaktorer som påverkar hur skolan skall arbeta och tänka och här nämns några bärande principer som gäller i Halmstad: - att kunna röra sig fritt och verka i samhället. - en skola för alla även om vi har en bit kvar där - hjälp från barnhabiliteringen vad gäller både fysisk och social miljö - hörsel miljön ses ständigt över, mjuka mattor, mikrofoner och ljudabsorbenter - främja rörligheten och deltagandet genom dörrautomatik, ramper, hårdbelagda gångar/planer, gungor för fler än en åt gången - synbefrämjande insatser som god belysning, minskad bländrisk, kontrastmålning, särskilda datorskärmar, arbetsytor i olika färger

6 Socialnämnden (16) - pedagogiska och byggtekniska insatser med mycket personliga anpassningar - personalutbildning för simundervisning och så vidare. Man kan också vara lite självkritisk, i skolans värld behöver man ändå bli bättre på att tro på elevens kunnande och förmågor och det skall vara lättare för eleven att välja skola. Få mer kunskap om olika hjälpmedel och var dessa kan nås och hålla vid liv de olika kontakter som finns samt skaffa sig nya för att finna nya vägar för pedagogiken och elevens utveckling. Skolan inbjuder till mer kontakt och samarbete med funktionshinderorganisationerna och andra som kan bidra till en positiv utveckling. Från rådets ledamöter framhålls också att den sociala miljön är viktig och att den erbjuds även efter den ordinarie skolgången vid till exempel övergång till daglig verksamhet och till arbete, den livslånga utbildningen, som gäller i högre eller lägre grad beroende på funktionsnedsättning. Efter dagens redovisning och information från Byggnadsnämnden och Barn & Ungdomsnämnden föreslås att till nästa möte inbjuda Teknik- och Fritidsnämnden samt Utbildnings och Arbetslivsnämnden för att informera om deras respektive nämnders syn på och arbete med tillgänglighetsfrågorna och andra stora frågor för nämnderna.

7 Socialnämnden (16) KHR 19 Föregående protokoll KHR s protokoll , Protokollet godkändes i övrigt och lades till handlingarna.

8 Socialnämnden (16) KHR 20 Inkomna skrivelser KHR protokoll från Hylte daterat , lades till handlingarna. Uppföljningsrapport 2011, efter revision från 2008 angående tillgänglighetsarbetet i kommunen. Rapporten mottogs och eftersom innehållet ger en viss kritik angående kommunens tillgänglighetsarbete så beslutar rådet att till nästa möte inbjuda Teknik- och Fritidsnämnden för diskussion och ömsesidig information.

9 Socialnämnden (16) KHR 21 Rapport från referensgruppen Referensgruppens arbetsgrupper har inte ännu kommit vidare från det rapporteringsläget som rådde vid KHR:s möte den 22 mars 2012 det finns dock planerade möten under de närmaste dagarna.. Referensgruppen har även aktualiserat frågor kring pågående projekt som man under en längre tid varit inblandade i såsom: Projekt Badrullstolar med Hälsoteknikcentrum Projektet pågår och Hälsoteknikcentrum på Högskolan i Halmstad är intresserade, man tittar på olika modeller och funderar kring hur man kan modifiera modellerna så att de kan passa våra stränder. Man undersöker också om det finns ett ekonomiskt intresse för import eller liknande i någon form av eget företagande. Referensgruppens ledamöter tror inte att det kan bli någon större säljsuccé men att ett visst sortiment av så kallade badrullstolar bör finnas inom hjälpmedelsverksamheten för att kunna erbjudas till personer med detta önskemål. Skrivelse Arbete för alla. Referensgruppen efterlyser var nämnda skivelse tagit vägen då man inte fått något svar eller reaktion från kommunstyrelsen? Skrivelsen är inkommen till Kommunstyrelsen och finns antecknad i KS protokoll med diarienummer KS 2011/0025 under Anmälningsärenden och sedan lagd till handlingarna. Projekt Offentlig toalett med lyftanordning Sedan cirka två tillbaka pågår diskussioner med, i början flera olika företag och numer är det ett företag som visat intresse för frågan, inom den närmaste tiden skall ett möte bli av med verksamhetens chef och därefter värderar handkappkonsulenten om det finns möjlighet att gå vidare mot ett genomförande av idén med lyftanordning på toalett i privat regi i samverkan med kommunen. Redovisning kommer att ske till kommunala handikapprådet och referensgruppen.

10 Socialnämnden (16) KHR 22 Ansökningar av medel ur tillgänglighetsmiljonen Till dagens möte finns det tre ansökningar om medel från årets Tillgänglighetsmiljon som skall diskuteras Ansökan från Fastighetskontoret och Barn- och ungdomsnämnden för att fysiskt tillgänglighetsanpassa skola för elever med svår allergi. Rådet anser att det är viktigt att lokaler och miljön är anpassad för elever med särskilda behov och anser att anpassning för kända behov skall planeras och budgeteras löpande allt eftersom man kan förutse behov. Rådet har tagit del av hur det är tänkt med anpassningen och finner att det inte handlar om ny teknik, nya material eller liknande utan mer om en avskild och anpassad miljö som inte funnits tidigare inom skolan. Kommunala handikapprådet avstyrker utifrån kriterierna om nytänkande och nytt lärande i anvisningarna, ansökan om bidrag ur tillgänglighetsmiljonen. Servicenämnden ansöker om medel på kr ur den s.k. tillgänglighetsmiljonen. Medlen skall användas till att öka tillgängligheten till en god måltid för äldre med tugg- och sväljsvårighet. Utbildning och nya metoder skall leda till bättre kost för gruppen äldre med tugg och sväljsvårighet. Rådet anser att detta låter spännande om det medför nytänkande, förbättrad tillgänglighet till kosten och att det inte redan ingår i uppdraget för förbättrad kost för äldre i Halmstad. Rådet konstaterar att man i planeringsdirektivet avsatt utöver förvaltningsramarna, 3,6 miljoner för att förbättra kosten för äldre. Rådet konstaterade vid möte den 22 mars 2012 att man ville veta mer exakt vad som skall göras innan man önskar yttra sig slutligt. En ny och tydligare ansökan har tidigare sänts från Servicenämnden till kommunstyrelsen men den har inte kommit rådet till handa utan sändes först under själva möte till sekreteraren/handikappkonsulenten. Rådet har då svårt att under mötet yttra sig över den nya skrivelsen och önskar ytterligare avvakta att uttala sig tills handlingen/ansökan är genomläst och klar för till- eller avstyrkande. Arbete pågår med att förbereda en ansökan om medel ur tillgänglighetsmiljonen för att ca ett tiotal personer inom kommunen skall kunna göra en studieresa till några städer/orter i Europa som särskilt lyckats med sitt tillgänglighetsarbete.

11 Socialnämnden (16) Tillgänglighetsarbete som inte bara omfattar fysisk tillgänglighet, EU har nu under två års tid delat ut priset Access City Award och handikappkonsulenten fick uppdraget att fortsätta planeringen av skrivelse och förslag till reseprogram. Planen för tillfället innebär en resa till Avilá och Santander i Spanien. Avilá fick EU s förstapris 2010 som tillgängligaste staden av dem som ansökt om priset och staden Santander fick ett omnämnande 2011 av de tre bästa städerna i Europa (114 ansökningar/städer från 23 olika länder). Rådet ställer sig positivt till att det företas en studieresa för att medverka till ny kraft i kommunens tillgänglighetsarbete. Rådet ställer sig även positivt till en eventuellt kommande skrivelse med ansökan om ca kronor ur tillgänglighetsmiljonen för att finansiera resan. Deltagare i resan bör komma både från kommunen och från funktionshinderrörelsen

12 Socialnämnden (16) KHR 23 Förslag om Öppet medborgarmöte Under de senaste veckorna har det varit en mängd insändare där tillgängligheten inom kommunen diskuterats och som följd av detta har förslag väckts om att Kommunala handikapprådet skulle anordna ett öppet möte där medborgare kunde träffa rådet och diskutera tillgängligheten och tillgänglighetsarbetet i kommunen. Rådet ställer sig bakom förslaget och uppdrar åt handikappkonsulenten att planera inför ett sådant möte under hösten 2012.

13 Socialnämnden (16) KHR 24 Rapporter från Handikappkonsulenten Kommunala handikapprådet firar 2012, 40 års jubileum. Handikappkonsulenten redovisar sitt uppdrag från rådet att grovplanera inför ett firande av jubileet. Rådet mottog informationen och gav handikappkonsulenten uppdraget att göra en framställan till kommunstyrelsen om medel motsvarande kronor för att fira tilldragelsen för ca 100 personer. Handikappkonsulenten fortsätter med uppdraget att arbeta med frågan om när (förslagsvis 13/9), var och hur detta kan uppmärksammas, rådet yttrade även ett intresse för att en något bredare krets inbjuds till själva firandet. Handikappkonsulenten redovisar att arbetet med att sprida kunskap om funktionshinderfrågorna till nyckelpersoner inom och utom den kommunala kretsen fortsätter och att målet är en stark och tydlig kommunal inställning mot ett samhälle för alla.

14 Socialnämnden (16) KHR 25 Övriga frågor Påminnelse om Tillgänglighetsmarschen den 26/5. Samling på Stora torg kl Avmarsch till Norre Katts park via Storgatan. Kommunala handikapprådet har blivit ombett att yttra sig över ett strategidokument för Evenemang och Möten i Halmstad från Halmstad & C/o. Ett svar har färdigställts och redovisades under mötet samtliga punkter gicks igenom och kommunala handikapprådet ställer sig enhälligt bakom skrivelsen. Handikappkonsulenten får uppdraget att färdigställa och sända dokumentet till Halmstad & C/o.

15 Socialnämnden (16) KHR 26 Mötets samlade beslut Att till nästa möte, den 27 september, bjuda in Teknik- och Fritidsnämnden samt Utbildnings och Arbetslivsnämnden för att informera och berätta om deras respektive nämnders syn på och arbete med tillgänglighetsfrågorna och andra stora frågor för nämnderna. Ansökan från Fastighetskontoret och Barn- och ungdomsnämnden för att fysiskt tillgänglighetsanpassa skola för elever med svår allergi. Kommunala handikapprådet avstyrker utifrån kriterierna om nytänkande och nytt lärande i anvisningarna, ansökan om bidrag ur tillgänglighetsmiljonen. Servicenämnden ansöker om ur den s.k. tillgänglighetsmiljonen. Medlen skall användas till att öka tillgängligheten till en god måltid för äldre med tugg- och sväljsvårighet. Rådet har svårt att under mötet yttra sig över den nya skrivelsen och beslutar ytterligare avvakta att uttala sig tills handlingen/ansökan är genomläst och klar för till- eller avstyrkande. Rådet ställer sig positiva till att det företas en studieresa för att medverka till ny kraft i kommunens tillgänglighetsarbete. Kommunala handikapprådet beslutar anordna ett öppet möte där medborgare kunde träffa rådet och diskutera tillgängligheten och tillgänglighetsarbetet i kommunen under hösten Att göra en framställan till kommunstyrelsen om medel för att fira Kommunala handikapprådets 40-års jubileum Handikappkonsulenten får uppdraget att arbeta vidare med frågan om när, var och hur detta kan uppmärksammas och genomföras. Att sända diskuterat remissvar avseende förslag på Evenemangs- och Mötesstrategi för Halmstad, till Halmstad & C/o.

16 Socialnämnden (16) KHR 27 Mötets avslutande Kommunala handikapprådets vice ordförande, Maritha Johansson tackade handikapprådet för väl genomfört sammanträde och förklarade mötet för avslutat.

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-03-10 1 Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Beslutande Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Kommunala handikapprådet

Protokoll Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-05-13 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 16.00-17:45 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden Göran Ericsson (S), socialnämnden Marianne

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (-), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Ulla Lindberg, Reumatikerföreningen

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl. 11.15 11.30 Justerat den 7 / 12 2012 Magnus

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl. 15.00 18.40 Närvarande Övriga Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Kommunala handikapprådet 2016-05-26 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Handikapprådet. KHR: Kommunala handikapprådet. ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna

Handikapprådet. KHR: Kommunala handikapprådet. ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna Kommunala KHR Handikapprådet Kommunala handikapprådet ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna KHR: Kommunala handikapprådet ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

Sara Larsson (s), ersättare

Sara Larsson (s), ersättare 1(11) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Anneli Kuosmanen

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Jörgen Brink, FUB Annelie Nordh, Reumatikerföreningen Birgith Persson, Ljusdals Diabetesförening Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , möte 10

Sammanträdesprotokoll , möte 10 Norrmalms stadsdelsförvaltning Norrmalms råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (6) Sammanträdesprotokoll 2017-12-04, möte 10 Närvarande ledamöter Louise Lindström, rådets ordförande, Förbundet

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET TOKOLL 2:2013 SAMMANTRÄDE 11 MARS 2013 SID 1 (5 ) Närvarande: Ordförande Per Westberg Ordinarie ledamöter Gun-Marie Gunnars Birgith Grahn Åke Lindbohm

Läs mer

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-09-20 Tid Kl. 18.00 19:50 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 31-40 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Anders Rosén Maritha Johansson SD Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-02-05 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl.

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl. orsammanträdesprotokoll1 Sid 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 28 april 2015, KL 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor nantagen av Kommunfullmäktige 15 Innehållsförteckning RÅDETS UPPGIFTER...1 RÅDETS SAMMANSÄTTNING...1 BEREDNING AV ÄRENDEN...2 SAMMANTRÄDEN...2 PROTOKOLL...2

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. s kommun V W, Kommunala handikappråde t 2017-06-1 5 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 15 juni 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 7/2015 Sida 1 2015-08-24 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 Tidpunkt: Kl. 14.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Närvarande: Se sid. 2 1-11 Justerat 31 augusti

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten, Socialkontorets nedre plan, Tappströmsvägen 2 kl. 16:00-18:00 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30.

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Plats och tid Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11) 2008-12-04 1 (11) Plats och tid Högalidshemmet, salongen. Kl 13.30 16.20 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer