Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter från handikapporganisationerna Kerstin Hägertz HRF Lennart Germundsson Astma/allergi Linné Torbjörnsson ÅSS Gun Ahlm Stam Bertil Bengtsson FUB Maritha Johansson DF Annelie Abrahamsson Personskadeförbundet RTP Ann-Margret Andraey Reumatikerföreningen Hans Gardh SRF Övriga deltagande: Marie Langemark, Avdelningschef, Torbjörn Lagergren, handikappkonsulent Utses att justera: Justeringens plats och tid: Gun Ahlm Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer 1-12 Torbjörn Lagergren Ordföranden: Maritha Johansson Justerande:. Gun Ahlm ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunala handikapprådet : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Kungsgatan 12 Underskrift:. Torbjörn Lagergren

2 Kommunala handikapprådet (16) KHR 1 Mötets öppnande Mötets ordförande hälsar ledamöter och tjänstemän välkomna och förklarar mötet öppnat.

3 Kommunala handikapprådet (16) KHR 2 Val av justerare Till att justera protokollet valdes Gun Ahlm

4 Kommunala handikapprådet (16) KHR 3 Godkännande av dagordning Ny dagordning delades ut som kompletterats med sent inkomna ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen och en sent inkommen skrivelse. Dagordningen godkändes med dessa kompletteringar.

5 Kommunala handikapprådet (16) KHR 4 Inbjudna gäster Marie Langemark, avdelningschef för avdelningen Stöd och service samt tillförordnad avdelningschef för avdelningen boende och korttid är inbjuden för att förklara hur socialnämnden tänker hantera sin del av fritidsverksamheten för funktionsnedsatta personer i Halmstad kommun. Socialnämnden kommer från och med den första april i år inte att ha någon fritidskonsulent anställd på förvaltningen. I stället kommer en samordnare för fritidsfrågorna att tillsättas som har som uppdrag att samordna aktiviteterna för personer med funktionsnedsättning med andra förvaltningar och lokala föreningar för att utbudet till den funktionsnedsatta inte skall försämras över tid. Tanken är att finna nya vägar för den enskildes integrering i det ordinära aktivitetsflödet och stärka fritidsombudens uppgifter att se till att boende på gruppbostäder får tillgång till en meningsfull fritid. Kommunens ansvar att erbjuda meningsfull fritid för bland annat dem som bor i bostad med särskild service har inte förändrats. Det finns även ett antal personer som inte bor i bostad med särskild service och de kommer också att erbjudas vissa fritidsaktiviteter som till exempel de efterlängtade danserna en gång i månaden under minst 2016 eller tills de organiserats på annat sätt än genom kommunens fritidskonsulenter. Samordnaren kommer att ha ett samarbete och en överblick över kommunala avsatta medel för aktiviteter inom olika förvaltningar och arbeta för att ingen skall bli utan en meningsfull fritid. Socialnämnden har under 2016 avsatt kronor som kan sökas av olika organisationer och föreningar som önskar starta eller genomföra aktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Rådet framförde att det är viktigt att formulera vad som är meningsfulla aktiviteter så att det inte blir saker som att gå och handla eller få hjälp med sin personliga hygien. Rådet hoppas även att arbetssätten skall förbättra för den enskilde på sikt och öka inkluderingen.

6 Kommunala handikapprådet (16) KHR 5 Föregående protokoll KHR Genomgång av protokollet som utan synpunkter lades till handlingarna.

7 Kommunala handikapprådet (16) KHR 6 KHR verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelsen för kommunala handikapprådet för 2015 har varit utsänd inför mötet, berättelsen godkändes och beslutades sändas till kommunstyrelsen för kännedom som brukligt under de senaste åren.

8 Kommunala handikapprådet (16) KHR 7 Ansökningar om medel ur tillgänglighetsmiljonen I skrivande stund finns fem registrerade ansökningar, sista dagen för registrering till KS diarium är den 15 mars. a) Socialnämnden och Destination Halmstad gör tillsammans en ansökan om medel totalt ur tillgänglighetsmiljonen för att tillgängliggöra utställningen på Arenan maj 2016 Från Monet till Cezanne utställningen skall särskilt tillgängliggöras för synskadade. Den turnerade världsutställningen Monet till Cézanne De franska impressionisterna besöker Halmstad 19 maj 4 september. Den digitala konstupplevelsen tar besökaren tillbaka till 1800-talets Paris. Fantastiska målningar projiceras i enorm skala med otrolig detaljrikedom. I utställningen interageras besökaren med innehållet på ett helt nytt sätt. En pulserande symfoni av ljus, färger och ljud som kompletterar och förstärker varandra skapar vad besökare har kallat en oförglömlig upplevelse för alla sinnen. Rådet anser att ansökan medför ny teknik och erfarenhet till kommunen som kan återanvändas vid kommande evenemang av liknande karaktär. Viktigt att tekniken förvaltas väl och lånas ut till de nämnder och bolag som så önskar framöver. Rådet tillstyrker ansökan. b) Kulturnämnden tillsammans med Destination Halmstad ansöker om medel ur tillgänglighetsmiljonen omfattande kronor för att man under Halmstad Cityfestivalen 2016 vill uppmärksamma att vårt samhälle består av flera olika människor varav en del har en funktionsnedsättning. Förutom att hela festivalen fokuserar på att vara funktionsduglig så att alla människor kan ta del av festligheterna så kommer vi också att uppmärksamma estetisk talang som finns hos personer med intellektuell funktionsnedsättning genom olika kulturella inslag. Även funktionshinderorganisationer bjuds in att synliggöra sitt arbete, daglig verksamhet har marknad samt företag berättar om sitt arbete med att möjliggöra för alla med funktionsnedsättning. Halmstad Cityfestivalen skapar en möjlighet att ta kulturen till folket samt att det förberedande arbetet med Temaområdet inkluderar befintliga kommunala samt föreningsdrivna verksamheter och skapar ett nätverk där vi visar på vad vi kan göra tillsammans för att förbättre för personer med funktionsnedsättning.

9 Kommunala handikapprådet (16) Rådet anser att det kan bli ett bra tillfälle att tydliggöra att personer med funktionsnedsättningar är som alla andra och att de på samma sätt är tillgångar i samhället som man skall behandlas och bemötas med samma respekt som alla andra. Rådet tillstyrker ansökan. c) Socialnämnden gör ansökan om medel ur tillgänglighetsmiljonen för tillgänglighet och inkludering vid kommande TSR och Bordtennis VM : och : Hela 2015 hade kommunstyrelsen ett temaår med fokus på Den inkluderande kommunen. Tillgänglighet kommer att fortsätta vara en viktig fråga och bör ses bredare än fysisk tillgänglighet för funktionsnedsatta. Med de stora utmaningar samhället ställs inför idag och framöver gällande integration och språk, kommunikation, bemötande och värdskap samt den fysiska tillgängligheten behövs förenade krafter. Att det offentliga tar ledartröjan är en självklarhet men andra aktörer behöver också involveras för att nå ökad effekt. Halmstad kommun står 2017 än en gång värd för The Tall Ships Races. Vid TSR 2011 genomfördes ett stort arbete som fokuserade på fysisk tillgänglighet på eventområdet. Inför TSR 2017 är frågan lika aktuell men kräver ännu mer då vi behöver bredda begreppet för att få med fler delar av det vi kallar tillgänglighet. Rådet finner att ansökan inte kan inrymmas inom anvisningarna för att tilldelas medel ur tillgänglighetsmiljonen. Dels så har det tidigare utbetalt pengar från miljonen inför Tall Ships Races TSR 2011, då utbetalades till en projekttjänst, dels så kommer TSR 2017 och bordtennis VM 2018 vilket gör att det finns tid för ordinär budgetering. Alla evenemang som genomförs skall vara tillgängliga och tillgängligheten skall vara inkluderad i evenemanget. Rådet avstyrker ansökan. d) Utbildnings och arbetslivsnämnden ansöker om medel ur tillgänglighetsmiljonen för personals studieresa till Thailand och till anordnande av spridningskonferens, totalt :-. Ansökan görs för att personal från daglig verksamhet Linden skall kunna genomföra en studieresa till Thailand i syfte att kvalitetssäkra återvinningskedjan av aluminium (som används för tillverkning av benproteser) samt för arrangemang av en spridningskonferens för att sprida denna metod till kommuner runt om i Sverige. DV Linden arbetar sedan ca 1,5 år tillbaka med återvinning av aluminium från uttjänta värmeljus. Värmeljuskopparna erhålls från återvinningscentralerna på Willmanstrand och Flygstaden men även från spontana insamlingar som privatpersoner gör. Idén till insatsen fick personalen genom kontakt med liknande verksamhet i Stockholm. Det

10 Kommunala handikapprådet (16) återvunna aluminiumet transporteras och skänks till en organisation i Thailand som tillverkar benproteser som sedan skänks till behövande. Transporten av aluminiumet sker med hjälp av frivilliga, som tar med sig det när de åker till Thailand på semester. I dagsläget finns endast en organiserad mottagning och det är på Bangkoks flygplats. Det finns ett behov av att på plats besöka mottagningsenheten för att tillse att det återvunna materialet som skickas från Linden DV kommer till rätt ändamål samt för att etablera kontaktvägar med de aktörer som är involverade i hela kedjan (från mottagning av aluminium till tillverkning och distribution av benproteser) för att kunna ha löpande informationsutbyte i framtiden. Syftet är även att på plats etablera fler mottagningsenheter (dvs på fler flygplatser än Bangkok) och på detta sätt kunna öka mängden aluminium som skänks till den berörda organisationen. Rådet finner att verksamheten som bedrivs i daglig verksamhet Linden är en mycket positiv verksamhet och att det finns ett gott miljötänkande och gott bemötande med arbetstagarna. Rådet kan dock inte se nyttan med att sända tre personal utan brukare/arbetstagare på en sådan resa, går det inte på annat sätt att säkra transportvägarna? Rådet avstyrker ansökan med hänvisning till punkterna i anvisningarna som talar om nytänkande och nytta för kommunen och att resan och spridningskonferensen kan senareläggas och därmed budgeteras för 2017 samt att inga brukare förväntas delta i resan. e) Utbildnings och arbetslivsnämnden ansöker om medel ur tillgänglighetsmiljonen, totalt kronor för Funkismello Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar ansöka hos Kommunstyrelsen om medel motsvarande kronor ur tillgänglighetsmiljonen för att tillsammans med ABF Syd Halland genomföra ett Melodifestivalprojekt för personer från 15 års ålder med funktionsnedsättning. Att starta ett projekt som har som mål att Halmstad är en av de kommuner som tävlar i riksfinalen i Funkismello I Upplands Väsby kommun har man under flera år tidigare genomfört Väsby Melodifestival. Funkismello är ett evenemang för personer, från 15 års ålder med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, oavsett var i landet man bor. På festivalen uppträder artisterna i en professionellt arrangerad musikshow och representerar sin kommun. Syftet med projektet är att synliggöra den kreativa kompetens som bland annat finns på våra olika dagcenter i Halmstad. Att få möjlighet att vara med i ett större musikevenemang är en speciell upplevelse. Det lyfter upp de individer som deltar och gruppsammanhållningen stärks eftersom alla jobbar mot samma mål: Att få stå på scenen inför en publik. De blir sedda och får applåder. Sättet vi kommer att arbeta med är ett demokratiskt arbete. Detta stärker

11 Kommunala handikapprådet (16) individens personliga utveckling genom att alla kommer till tals. De lär sig att våga tala inför en större grupp samt att argumentera för sina idéer. Rådet finner att det tidigare utbetalats kronor och kronor för projekt Funkismello och att det är en värdefull och utvecklande verksamhet för deltagarna och där resultaten satt Halmstad på Funkismellokartan. Rådet ser dock inte att utbetalning av medel ur tillgänglighetsmiljonen för detta projekt för tredje gången är förenligt med anvisningarna för tillgänglighetsmiljonen. Rådet avstyrker ansökan.

12 Kommunala handikapprådet (16) KHR 8 Inkomna skrivelser a) Protokoll från KHR Varberg daterat Protokollet lades till handlingarna. b) Protokoll från HSO Laholm daterat Protokollet lades till handlingarna. c) Protokoll från HSO Laholm daterat Protokollet lades till handlingarna. d) Protokoll från HSO Laholm daterat Protokollet lades till handlingarna. e) Skrivelse angående vikten att bevara regionens Ljusterapi. Skrivelsen lades till handlingarna.

13 Kommunala handikapprådet (16) KHR 9 Rapport från KHRR (Kommunala handikapprådets referensgrupp) och dess arbetsgrupper a) Svaret på KHRRs skrivelse till kommunchefen och socialchefen angående handikappkonsulentens organisatoriska placering i Halmstads kommun. Rådet tog emot kommunchefens svar på referensgruppens skrivelse och ser fram mot kommande diskussioner och förslag på framtida organisering av tjänsten som handikappkonsulent. b) Skrivelse från KHRR till BUN och BUF om stödåtgärder av kvalitetsbedömning. Skrivelsen har ännu inte fått något svar och tiden för svar är ställt till den 30/4.

14 Kommunala handikapprådet (16) KHR 10 Handikappkonsulenten rapporterar/informerar om pågående aktuella frågor a) Temaåret 2015, Den inkluderande kommunen, en kortfattad sammanställning håller på att tas fram över det gångna årets aktiviteter och material som kommer att användas under uppföljningsarbetet Samtidigt har förberedelserna för kommande temaår påbörjats, För kommande generationer. b) Tillgänglighetsgruppen kommer att engageras i arbetet med Arboretum i Linehedsparken, Tillgängligetsanpassningen av idrottsplatser i Halmstad, samtal kring skyltning i centrum, Halmstads Cityfestival augusti 2016 med inkluderingstema, Tall Ships Races 2017 för att nämna några kommande och pågående projekt. c) Arvoden 2016 för ledamöterna i kommunala handikapprådet, arbetsutskottet, tillgänglighetsgruppen och referensgruppen redovisades.

15 Kommunala handikapprådet (16) KHR 11 Mötet avslutas En ny broschyr för Tillgänglighets och bemötandepriset 2016 visades upp och rådets ledamöter uppmanades att nominera entreprenörer till årets prisutdelning den 3 december på internationella handikappdagen. Sista nomineringsdagen är den 10 oktober.

16 Kommunala handikapprådet (16) KHR 12 Mötet avslutas Ordföranden Maritha Johansson tackar ledamöterna och tjänstemän för väl genomfört möte och förklarar detsamma avslutat.

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-29 1(18) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Tove Bergman (MP) Mariann Norell (V) Kommunala handikapprådet 2016-05-26 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-10-05 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2016-12-08 Plats och tid: Sven Jonsons gata, Restaurang Karl, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (6) Sammanträdesprotokoll 2015-03-02 Plats och tid Amsterdam, kl. 13:00-15:30 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid 2015-03-17 kl 11.00 Stadshuset Sekreterare Veronica Silén Ordförande Daniel Olsson

Läs mer

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Halmstad. Halmstads kommun V W, Sammanträdesprotokoll. Kommunala handikapprådet. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. s kommun V W, Kommunala handikappråde t 2017-06-1 5 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 15 juni 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl.

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl. orsammanträdesprotokoll1 Sid 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 28 april 2015, KL 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (16)

Kommunala Handikapprådet (16) Kommunala Handikapprådet 2015-02-16 1 (16) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI), ordförande,

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-20 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Tid 13.00 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-12-13, kl. 08:30-11.14 Mötet ajournerades mellan 09.35-10.26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2013-02-19 1 Plats och tid Biblioteket, 2013-02-19 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande Handikapprådets referensgrupp I Halmstads kommun Protokoll fört vid Handikapprådets referensgrupp ons. den 1 november 2016 KL: 17.30-20.00 Plats: Nässjögatan 10 Halmstad, föreningshuset Husknuten Närvarande

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Hanna Hellström, utvecklingssekreterare

Hanna Hellström, utvecklingssekreterare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Mus-Olle, måndagen den 13 maj 2019 klockan 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, ordförande Karin Jonsson, samhällsbyggnadsnämnden Johan Nilsson, RBU Jämtland

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-03-10 1 Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Beslutande Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset Maria Swalander MÖTESANTECKNINGAR Plats och tid: Haninge kommunhus, Rudsjöterrassen 2 den 30 maj 2017 kl.17:00-18:30 Närvarande: Petri Salonen, ordförande Maria Swalander, sekreterare Roja Isaksson Hans

Läs mer

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2012-09-04 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Tisdag den 4 september 2012, klockan 19:00 20:45 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Ibrahim Abdallah (S)

Läs mer

Protokoll Kommunala handikapprådet

Protokoll Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-05-13 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 16.00-17:45 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden Göran Ericsson (S), socialnämnden Marianne

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Handikapprådet. 26 februari 2013 Plats och tid Guldsmeden plan 4, tisdag den 26 februari, kl: 13.15 16.30 Birgitta Medin ordf Karin Eriksson FUB Ulf Nilsson SRF Åsa Nordkvist AAF Birgit L Sundström AFASI

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

Hjälpas Åt

Hjälpas Åt 2011-06-22 Sida 1 av 10 Plats och tid Hjälpas Åt 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kerstin Persson (s), Kommunstyrelsen Boris

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Restaurangskolans grupprum, 13.00-14.15 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Kommunstyelsen, ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8)

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8) Kommunstyrelsens Kultur-och föreningsutskott 17 september 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 09.00-10.10 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf Patrik Fornander Ersättare: Övriga

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-08-23 29 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Utskottet

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2015-11-02 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer