Kommunala handikapprådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala handikapprådet"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträde, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Inger Larsson (FP) Representanter från handikapporganisationerna Maritaha Johansson (SD) Börje Carlsson (FUB) Annelie Abrahamsson (RTP) Lennart Germundsson (Astma & allergi) Ann-Margret Andraey (Reumatikerför) Gun Ahlm (STAM) Övriga deltagande: Jennie Johansson, ordförande Teknik- och Fritidsnämnden Imre Gulyas Jr, v ordförande Teknik- och Fritidsnämnden Dag Hultefors, ordförande Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Utses att justera: Justeringens plats och tid: Maritha Johansson Socialförvaltningen Sekreterare: Paragrafer Torbjörn Lagergren Ordföranden: Suzanne Åkerlund Justerande:. Maritha Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunala handikapprådet : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Kungsgatan 12 Underskrift:. Torbjörn Lagergren

2 Socialnämnden (19) KHR 28 Sammanträdets öppnande Ordförande Suzanne Åkerlund hälsade välkommen till dagens sammanträde.

3 Socialnämnden (19) KHR 29 Godkännande av dagordning Förslag till dagordning godkändes med några tillägg under punkten övrigt.

4 Socialnämnden (19) KHR 30 Val av justerare Till att justera dagens protokoll utsågs Maritha Johansson

5 Socialnämnden (19) KHR 31 Inbjudna gäster, presidier från Teknik- och Fritidsnämnden och från Utbildnings- och Arbetsmarknadsnämnden Jennie Johansson och Imre Gulyas, Teknik- och Fritidsnämnden. Man berör lite av det arbete som ligger inom nämndens olika verksamhetsområden, idrott- och fritid, lekplatser, parker- och grönområden samt gata/trafik. Idrott och fritid Anpassning av taxorna: Nolltaxa ska gälla även för organiserad och ledarledd gruppverksamhet i föreningsregi oavsett ålder, om en majoritet av deltagarna har en funktionsnedsättning. Rose-Marie Henriksson undrade hur man hanterar detta med dolda funktionsnedsättningar och 0-taxa? Det var något oklart inom Teknik- och Fritidsnämnden och Jennie J tar med sig frågan tillbaka. Tillgängligheten på Örjans Vall diskuterades livligt och stängningen 2010 av de iordninggjorda platserna för personer med rörelsehinder och rullstolar högst upp på läktaren mot Nissan. Platserna var rymliga och mycket bra i direkt anslutning till tillgänglig toalett samt under tak. Vid inspektion 2010 av räddningstjänsten och polisen kom man fram till att dessa platser var otrygga och omöjliga för en god utrymning i händelse av ett sådant behov. Närheten till läktaren för motståndarsupporters, den ökade användningen av bengaliska eldar, avsaknad av trygg utrymningsväg och den väldigt tillfälligt fungerande hissen anfördes som argument för att platserna skulle stängas. Nya platser iordningställdes i anslutning till tidigare befintliga platser för personer i rullstol och dessa inspekterades av personer både från funktionshindersrörelsen och från kommunen. Dessa platser har god utrymningsväg och befinns på samma höjd över planen som de sittplatser som finns för icke spelande spelare med deras anhöriga, men platserna är inte under tak, lite för trånga för att t.ex innersta personen i (större) rullstol skall kunna utrymma utan att flera av de andra blir inblandade, och det är längre till tillgängliga toaletter. Synpunkter har dock även framförts att dessa platser är bättre för dem som inte kan se så långt. Tanken som diskuterades vid förändringen av platserna var inte att detta skulle vara permanent utan en åtgärd för tillfället och under tiden arenan görs mer tillgänglig, säker och anpassas till nya krav på arenor från Kommunala handikapprådet är helt enigt om att Örjans valls tillgänglighet måste förbättras och att tidigare eller liknande platser återskapas och kan användas av personer i rullstol och deras ledsagare.

6 Socialnämnden (19) Park och natur Lekplatser: Inventering av tillgängligheten görs nu i samband med att vi genomför säkerhetsbesiktning på samtliga våra lekplatser. Bifogat finner ni den blankett som används vid inventeringen. När inventeringen är slutförd ska vi göra en sammanställning och utifrån den får vi sedan se hur vi går vidare. I första hand måste vi tänka på att få våra lekplatser säkra för att sedan i större utsträckning kunna jobba med tillgängligheten. Prioritet ett är för tillfället att ta bort eller åtgärda farliga lekverktyg. När besiktningarna är klara skall man göra en handlingsplan för åtgärder och över vilka lekplatser som skall tas bort. Tanken är att förnya lekplatserna totalt men samtidigt halvera beståndet. Vissa speciella lekplatser diskuterades särskilt under mötet däribland en viktig lekplats för barn som vistas på sjukhuset. Tanken är också att involvera handikapprådet efter inventeringen i frågor som t.ex ska samtliga lekplatser vara tillgängliga eller bara ett fåtal och i vilken utsträckning. Ansökan till KS om att tillgänglighetsanpassa Pippilekparken. Parker och grönområden: När förvaltningen jobbar med nya projekt är det idag inarbetat i deras rutiner att ta med tillgänglighetsfrågorna tidigt i projekten då vi anlägger nya parker och grönområden. Vandringsleder: Längs vandringsleder och utmed kusten gör vi varje år åtgärder för att förbättra tillgängligheten, det kan handla om att anlägga nya spänger eller välja bord/bänkar som är lämpliga ur tillgänglighetsaspekten. Gata och trafik Allmänt: Tillgänglighetsfrågor är inarbetat i projekten idag och tas alltid hänsyn till när vi t.ex. bygger om innerstadsmiljöer, korsningar, övergångsställen mm. Det kan handla om handikappanpassning av entréer, ledstråk, jämna material, sänkta kantstenar mm. Vi har som bekant även tagit beslut om att slopa trottoarpratare. Busshållsplatser: När det gäller busshållplatser efterlyser man fler busskurer och sittplatser vid varje hållplats. Anvaret för busshållplatserna (kurer mm,) skulle redan förra året lämnats över till Hallandstrafiken som ska svara för vilken standard det är på de olika hållplatserna beroende på antal resenärer mm. SHBK ansvarar för avtalsfrågan. I samband med översyn av busslinjerna görs i avvaktan på avtalet upprustning i samråd med HT när man t.ex. slår ihop två hållplatslägen till ett. Gång- och cykelbanor Ökad asfaltering av cykelbanorna innebär att tillgänglighetsproblem kommer att minska betydligt.

7 Socialnämnden (19) Det finns dock många dåliga gångbanor som både kommun och fastighetsägare svarar för. När det gäller de kommunala gångbanorna sker upprustning ofta samtidigt som man ser över t.ex. bostadsgatan men det görs även punktinsatser där det behövs. Upprustning är även på gång av Brogatan och Storgatan. Man arbetar med taktila stråk och kontraster för synsvaga och blinda, så kallade trottoarpratare är förbjudna i Halmstad men hur ser uppföljningen ut för dem som bryter förbudet? Man arbetar med gång och cykelbanor och under diskussionen framkommer det att personer med synproblematik klart inser problem med delade ytor med cyklar, 30-mopeder och till exempel segways. Kommunala handikapprådet, efterfrågar även vindskydd och sittplatser i busshållplatserna detta är dock ett problem som ligger på länstrafikens bord således Region Halland. Dag Hultefors, Utbildnings- och Arbetsmarknadsnämnden. Jag ska försöka beskriva arbetet med tillgängligheten utifrån både hårda och mjuka värden. Tillgänglighet till lokaler Tillgängligheten till de lokaler som utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen idag förfogar över har på det stora hela en god och tillfredställande tillgänglighet. Lokalerna som vi idag inrymmer våra verksamheter i är byggda från tidigt till sent 1900-tal och några har genomgått genomgripande renovering de senaste tio åren. Enkelt avhjälpta hinder I det dagliga arbetet tar fastighetsägaren egna initiativ och på eget bevåg genomförs enkelt avhjälpta hinder. På samma sätt när vår egen personal upptäcker att man med enkelt avhjälpta hinder kan öka tillgängligeten kopplas förvaltare in och åtgärder genomförs. Dessa kan vara automatiska dörröppnare, ramper m.m När de lokaler som vi använder genomgår en verksamhetsanpassning i form av ny/ombyggnation görs en tillgänglighetsbeskrivning. Det är projektledaren från FK som ser till att denna blir gjord av expertis inom kommunen eller av en utomstående konsult. Denna tillgänglighetsbeskrivning blir ett av underlagen vid projekteringen av verksamhetsanpassningen.

8 Socialnämnden (19) Tillgänglighet till kunskap (Här blir lite fokus på gymnasie/gymnasiesärskolan) För att öka tillgängligheten till kunskap kan vi ju givetvis prata om Skollagens 3 kap 6-12 och vad den säger åt oss att göra Vid några tillfällen har enskilda intresseorganisationer gjort utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen eller gymnasieskolorna uppmärksam på vissa elevers funktionsnedsättning och vad som behöver göras för att stödja just denna elevgrupp. Här har utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen den ståndpunkten utifrån Skollagen att alla som behöver hjälp och stöd skall få det. Det innebär att när hjälp och stöd sätts in särskiljer vi inte några specifika funktionsnedsättningar. Några exempel på hur man jobbar med att öka tillgängligheten till kunskap Individuella programmet på gymnasiesärskolan Denna elevgrupp har ofta svårt att själva beskriva vilket stödbehov de har. Här jobbar verksamheten med det individuella stödet och då framförallt i att utbilda personalen kring vilka tekniska hjälpmedel dessa kan använda, exempelvis paddor. Man är från nämnden övertygad om att föräldrakunskapen och kontakten med föräldrarna är viktigt men det är samtidigt stor nivåskillnad i olika anhörigas engagemang. Nationella program på gymnasiesärskolan Denna elevgrupp kan ofta själva beskriva vilket stödbehov de har och är mer medvetna om sin situation och kan känna sig exkluderade om stödet blir alltför individuellt. Här jobbar man mer med att utrusta klassrummen med tekniska hjälpmedel Individuella programmet på gymnasiesärskolan Utifrån ett idrottsligt- och hälsoperspektiv men även utifrån ett socialt perspektiv har verksamheten för avsikt att ansöka om medel från tillgänglighetsmiljonen för att eleverna ska kunna genomföra exempelvis Göteborgsvarvet. Teknikstöd i skolan- ett pedagogiskt projekt för elever med kognitiva svårigheter, Kommunala handikapprådet uttrycker sitt intresse att ta del av resultaten av projektet när det är klart 2013.

9 Socialnämnden (19) Projektet pågår till juni I Halmstad ägs projektet av utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. UAF:s målsättning med regeringsuppdraget är att elever med kognitiva svårigheter, i den kommunala gymnasieskolan och gymnasiesärskolan, genom teknikstöd bättre skall klara sin skolgång, öka sin måluppfyllelse och därigenom gå vidare till studier eller anställning Utvärderingen av projektet kommer att ha stor påverkan på hur gymnasieskolorna i framtiden kommer att jobba med tillgängligheten till tekniken i lärandet. Utvärderingen kan också komma att belysa hur detta teknikstöd kan följa enskilda i det framtida yrkeslivet. Andra stora frågor för nämnden (jobbar UAN med några små frågor?) Exempelvis Upphandling av Vuxenutbildningen Upphandling av Daglig verksamhet Samarbetsprojekt Daglig verksamhet - gruppboende Högre måluppfyllelse i gymnasieskolan Även några ord om daglig verksamhet Inom kommunen finns för närvarande ca 300 brukare i daglig verksamhet, nämnden har just beslutat att utsätta ca en tredjedel av verksamheten för upphandling. Ca 100 personer finns i så kallade företagsplacerad grupper eller enskilt placerade och denna gruppen berörs inte av upphandling. Det är i stället ca hälften av övrig daglig verksamhet som skall upphandlas. Frågan om upphandling eller ej diskuteras fram och tillbaka och beslut är fattat, boken Omsorg utan våld av Elisabeth Råberg kommer på tal vid diskussion om verksamheten för personer med autismspektrumstörningar och förslås inköpas till kommunala handikapprådets ledamöter.

10 Socialnämnden (19) KHR 32 Föregående protokoll Protokoll från Kommunala handikapprådet i Halmstad, daterat , godkändes och lades till handlingarna.

11 Socialnämnden (19) KHR 33 Inkomna skrivelser Kommunala handikapprådets protokoll från Hylte daterat , lades till handlingarna.

12 Socialnämnden (19) KHR 34 Rapport från referensgruppen Referensgruppens arbetsgrupper har kommit vidare i sitt arbete med sina tre utkristalliserade frågeområden som boendeområdet, arbetsmarknadsområdet och utbildningsområdet. Referensgruppen önskar höra hur Kommunala handikapprådet ställer sig till att gruppen sänder ut enkätundersökning till BVC- förskola grundskola och gymnasieskola med frågor om hur överlämnandet av barn/ungdomar sker mellan de olika verksamheterna. Man uppfattar att kunskapsbrist om barnens behov och färdigheter uppstår vid just dessa situationer. Kommunala handikapprådet uttryckte sitt gillande över initiativet. Skrivelse Arbete för alla. Referensgruppen har tidigare efterlyst var nämnda skivelse tagit vägen då man inte fått något svar eller reaktion från kommunstyrelsen? Skrivelsen är inkommen till Kommunstyrelsen och finns antecknad i KS protokoll med diarienummer KS 2011/0025 under Anmälningsärenden och sedan lagd till handlingarna. Referensgruppen sänder nu en ny skrivelse med önskan om svar både på sin första skrivelse och denna senaste. Kommunala handikapprådet uppmuntrar referensgruppen att arbeta vidare och uttryckte sitt gillande av skrivelsen. Referensgruppen redovisade även en skrivelse för Kommunala handikapprådet angående Kommunens hållbara utveckling som handlar om kommunens ansvar för sina innevånare med strålningsöverkänslighet. Skrivelsen sänds till samtliga ledamöter i kommunstyrelsen, ledamöter i Byggnadsnämnden och till tjänstemän på samhällsbyggnadskontoret.

13 Socialnämnden (19) KHR 35 Ansökningar av medel ur tillgänglighetsmiljonen kronor överfört från 2011 ger årets totala summa kronor att fördela. KS beslut : kronor till kunskapsdagar osynliga funktionshinder SN kronor till projekt tillgänglighetsguide SN och Hsd C/o kronor för allergianpassning av Slottsjordsskolan FK kronor är prognosen för stipendier och Tillgänglighets- och Bemötandepris. a. Kommunala handikapprådet har tillstyrkt kronor till studieresa, ny ansökan på väg från samhällsbyggnadskontoret med ökad kostnad kr och att resmålet ändras till att än en gång bli Barcelona och ev Zaragoza. Kommunala handikapprådet står kvar med sin tillstyrkan till studieresa med ändrat resmål och eventuellt ökad kostnad. b. Servicenämndens ansökan under våren 2012 om medel motsvarande kronor för utbildningsinsatser för anpassning av kost för personer med tugg och sväljsvårigheter. Utbildningen är riktad till bl.a. dietkockarna och skall leda till att inspirera personal till en mer konstnärlig form av matlagning. Servicenämnden har inkommit med kompletterande material till tidigare insänd ansökan med förtydligande av syftet med utbildningen. Kommunala handikapprådet anser att iden med att utveckla tillagningskonsten att göra kosten mer tillgänglig och tilltalande för dem den är ämnad skall med naturlighet ingå i grunduppdraget, Kommunala handikapprådet avstyrker ansökan. c. Teknik- och Fritidsnämnden ansöker om kronor för tillgänglighetsanpassning av temalekplats i Norre katts park. Lekplatsen brister i tillgänglighet då lekytorna idag utgörs av sand och är därmed svårtillgängliga för funktionshindrade. Tänkt anpassning består i att ersätta en del av fallytorna som idag besår av sand med gjuten gummimatta. Kommunala handikapprådet anser att det är mycket viktigt att anpassning görs men menar att Teknik- och Fritidsförvaltningen utöver sin budget i planeringsdirektivet blivit tillerkända 3 miljoner extra per år under tre år för utformning och anpassning av lekplatser. Lekplatser skall vara både säkra och tillgängliga vilket Kommunala handikapprådet menar ingår i

14 Socialnämnden (19) grunduppdraget, Kommunala handikapprådet avstyrker ansökan med motivering att ansökan inte uppfyller kriterium om nytänkande. Kommunala handikapprådet anser dock att om innovativa och nytänkande former av lekredskap eller liknande upptäcks, välkomnas ny ansökan.

15 Socialnämnden (19) KHR 36 Rapport från Handikappkonsulenten 1. Kommunala handikapprådet firar 2012, 40 års jubileum Handikappkonsulenten redovisar genomfört firande. 101 personer i byggnaden under kvällen, avgår 2 personer underhållning och 5 personer som servicepersonal, således deltar 94 personer i festen. Totalt inbjöds 130 personer förutom servicepersonal och underhållning, således 36 personer som inbjudits men ej deltog i festen. Total kostnad inklusive allt kronor, (lokal, mat, dricka, dukning, arvoden och presenter (362 kronor /deltagare). Pressinbjudan gick ut på måndagen den 10 september till samtliga medier på kommunens sändlista, ingen kom. Presenter mottogs från deltagare i 40-års firandet, Från Högskolan i Halmstad, vacker glasskål. Från Kommunfullmäktige i Halmstad en vacker ljuslykta. Från Kommunala handikapprådet i Laholm en bricka med Laholmsmotiv. Från referensgruppen i Kungsbacka en vacker blomma. Från Region Halland en inbjudan till hela Kommunala handikapprådet att delta i uppträdande med Jonas Helgesson den 12/12 i föreningshuset Husknuten. Från HFAB en vacker blomma. Flera mail, tackkort och telefonsamtal har inkommit från deltagare i firandet som uttryckt sitt varma tack till Kommunala handikapprådet för en trevlig och välstämd fest. Kommunala handikapprådet riktar ett varmt tack till festarrangörerna, medverkande servicepersonal och till underhållare. 2. Kriterier, Tillgänglighets- och Bemötandepriset 2012 Skrivelse med förändrade kriterier var uppe till diskussion och godkändes i Kommunala handikapprådet den 22/3 för vidare befordran till KS. Liten ombearbetning har gjorts av handläggare på stadskontoret (Joakim Norström) dock har inte själva kriterierna förändrats Kommunala handikapprådet godkänner den reviderade skrivelsen med ytterligare en smärre justering i texten för vidare befordran till Kommunstyrelsen för beslut.

16 Socialnämnden (19) Kommunala handikapprådet riktar även en stark önskan om att priset i fortsättningen skall ha sin naturliga plats inom samma organisation som delar ut andra priser till företagare och entreprenörer, diskussioner om detta önskemål har nu funnits i flera år. 3. Stipendier Högskolan i Halmstad 2012 Halmstads kommun delar årligen sedan 2001 ut stipendier till förtjänstfullt utförda examensarbeten och uppsatser på C och D-nivå inom området handikappvetenskap till studenter vid Högskolan. Hitintills har det endast inkommit 2 uppsatser men fler väntas, stipendienämnden sammanträder den 25 oktober klockan för att utse årets stipendiater. Stipendienämnden består av Hans-Jörgen Wahlhed Socialchef, Ann-Charlotte Westlund Kommunfullmäktiges ordförande och Magnus Tideman - professor Högskolan i Halmstad, handikappkonsulenten är sekreterare för mötet. 4. Öppet möte under hösten med Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet beslöt att anordna ett öppet möte där man träffar allmänheten/medborgarna den 21 november och diskuterar/berättar om rådets arbete och funktion samt lyssnar av deltagarnas synpunkter och tankar om ett samhälle för alla. Mötet är tänkt att genomföras med bred uppslutning från kommunala handikapprådet under ca 2 timmars tid ca platsen är ännu oklar.

17 Socialnämnden (19) KHR 37 Övriga frågor Regionhandikapprådet inbjuder hela Kommunala handikapprådet den 12/12 till stand up med Jonas Helgesson kl på föreningshuset Husknuten i Halmstad. Handikappkonsulenten sänder snarast ut en förfrågan men önskan om snabbt svar, till hela Kommunala handikapprådet om vilka som önskar delta. Regionhandikapprådet inbjuder Kommunala handikapprådet s au till träff i Falkenberg den 9 november, kl med avslutande lunch för gemensamma diskussioner. Mötet föreslår att Anders Rosén, Hans Gardh och Torbjörn Lagergren deltar. Regionhandikapprådet inbjuder till den 4/10 någon politiker och en representant från funktionshinderorg. till RHRs ordinarie möte i Halmstad kl för att berätta och informera om rådets arbete. Mötet föreslår att Suzanne Åkerlund och Torbjörn Lagergren deltar. Regionhandikapprådet inbjuder 2 deltagare från varje alla kommuners Kommunala handikappråd att delta kostnadsfritt den 11 oktober, kl på konferens om neuropatisk smärta med namnet Varför gör det ont på Laxbutiken i Falkenberg. Gun Ahlm önskar delta och anmäler sig själv.

18 Socialnämnden (19) KHR 38 Mötets samlade beslut 1. Teknik- och Fritidsnämnden ansöker om kronor för tillgänglighetsanpassning av temalekplats i Norre katts park. Lekplatsen brister i tillgänglighet då lekytorna idag utgörs av sand och är därmed svårtillgängliga för funktionshindrade. Tänkt anpassning består i att ersätta en del av fallytorna som idag besår av sand med gjuten gummimatta. Kommunala handikapprådet avstyrker ansökan med motivering att ansökan inte uppfyller kriterium om nytänkande. Kommunala handikapprådet anser dock att om innovativa och nytänkande former av lekredskap eller liknande upptäcks, välkomnas ny ansökan. 2. Servicenämndens tidigare ansökan under våren 2012 om medel motsvarande kronor för utbildningsinsatser för anpassning av kost för personer med tugg och sväljsvårigheter har kompletterats. Utbildningen är riktad till bl.a. dietkockarna och skall leda till att inspirera personal till en mer konstnärlig form av matlagning. Kommunala handikapprådet anser att iden med att utveckla tillagningskonsten att göra kosten mer tillgänglig och tilltalande för dem den är ämnad, skall med naturlighet ingå i grunduppdraget, Kommunala handikapprådet avstyrker ansökan. 3. Kommunala handikapprådet har tidigare tillstyrkt kronor till studieresa, ny ansökan på väg från samhällsbyggnadskontoret med ökad kostnad kr och att resmålet ändras till att än en gång bli Barcelona och ev Zaragoza. Kommunala handikapprådet står kvar med sin tillstyrkan till studieresa med ändrat resmål och eventuellt ökad kostnad. 4. Kriterier, Tillgänglighets- och Bemötandepriset Kommunala handikapprådet godkänner den reviderade skrivelsen med ytterligare en smärre justering i texten för vidare befordran till Kommunstyrelsen för beslut. 5. Kommunala handikapprådet beslutar anordna ett öppet möte där medborgare kan träffa rådet och diskutera tillgängligheten och tillgänglighetsarbetet i kommunen. Tid den 21 november 2012 ca platsen ännu inte bestämd. 6. Boken Omsorg utan våld av Elisabeth Råberg kommer på tal vid diskussion om verksamheten för personer med autismspektrumstörningar och beslutas inköpas till kommunala handikapprådets ledamöter.

19 Socialnämnden (19) KHR 39 Mötets avslutande Ordförande tackade handikapprådet för väl genomfört sammanträde och förklarade mötet för avslutat.

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-05-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Inger Larsson (FP), Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2012-03-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Inger

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Christina Warman (M) Kommunala handikapprådet 2014-12-03 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Gunilla Andersson (M) Imre

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Imre Gulyas (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-10-09 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-12-07 1(14) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 december 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-12-08 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne Åkerlund Maritha Johansson SD Anders Rosén Elsa

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M),

Kommunala handikapprådet 2012-11-29. Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Christina Warman (M), Kommunala handikapprådet 2012-11-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-12-05 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2014-05-22

Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Kommunala handikapprådet 2014-05-22 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP) Christina Warman (M) Gunilla Andersson (M) Christer Henriksson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S) Kommunala handikapprådet 2015-12-10 Plats och tid: Halmstad Arena, Jutarum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Anders Rosén (S) Ella Kardemark (KD) Tommy Lundkvist (FP) Imre Gulyas (S)

Läs mer

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas (S) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2016-10-06 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (L), ordförande Marianne Norell (V) Ewa Sjögren (M) Imre Gulyas

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell (V) Tove Bergman (MP) Kommunala handikapprådet 2015-10-08 Plats och tid: Nässjögatan 10, Föreningshuset Husknuten, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Marianne Norell

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-05-16 Plats och tid: Kungsgatan 12, socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:30 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson (M) Anders Rosén (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2013-10-10 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Gunilla Andersson

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-03-10 1 Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Beslutande Halmstads kommun: Handikapporg: Suzanne

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi Johansson (S) Svein Henriksen (MP) Kommunala handikapprådet 2014-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Imre Gulyas (S) Gunilla Andersson (M) Gullvi

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET, KHR 2010-09-29 1 Socialnämndens sammanträdesrum, Kungsgatan 12, Halmstad, kl 17.00-19.00 Halmstads kommun: Handikapporg: Anders Rosén Maritha Johansson SD Rose-Marie Henriksson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-04-05 1(18) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 april 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Henriksson (S) Ella Kardemark (KD) Ewa Sjögren (M) Tove Bergman (MP)

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2018-06-07 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 7 juni 2018 kl 17:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), ordförande Mariann Norell (V) Ella Kardemark (KD) Tove Bergman (MP)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V

Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Kommunala handikapprådet 2016-03-17 Plats och tid: Socialnämndens sammanträdesrum, Westerbergs gata 10, våning 6 17:00-20:00 Beslutande: Rose-Marie Henriksson (S) Tove Bergman MP Mariann Norell V Representanter

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-03-30 1(17) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 30 mars 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Anders Rosén (S) Ewa Sjögren (M) Mariann

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Restaurangskolans grupprum, 13.00-14.15 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Kommunstyelsen, ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet

555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 555 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2006-11-16 kl 13.00 16.00 ande Bengt Nilsson, s Margareta Ottosson Edgar Hofvergård Agneta Goth Veronica Lendvai Gerd

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP)

Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman (MP) Tommy Lundkvist (FP) Kommunala handikapprådet 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-20:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Ella Kardemark (KD) Imre Gulyas (S) Tove Bergman

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-07

Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Kommunala handikapprådet 2011-12-07 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 17:00-19:00 Beslutande: Suzanne Åkerlund (FP), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Anki Lind (S) Christina

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-12-16 22 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2014-12-16 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Hans Nordgren, FUB Kent

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.30 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (c), ledamot Jenny

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 Beslutande Ulla-Britt Jonsson Michael Martinsson Tomas Junkka Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala handikapprådet 2017-10-05 1(15) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, 5 oktober 2017 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Suzanne Åkerlund (L), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Mariann Norell

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO

Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson HSO Agneta Wiss Carlsson HSO Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30-16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson HSO Uno Martinsson HSO Bertil Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: 2014-01-20. Plats och tid Hövdingasalen Nödinge, kl 10:00-12:00

PROTOKOLL 1(11) Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: 2014-01-20. Plats och tid Hövdingasalen Nödinge, kl 10:00-12:00 PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Hövdingasalen Nödinge, kl 10:00-12:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Ordförande Rose-Marie Fihn, Kommunstyrelsen Ingrid Hellberg, Omsorg- och

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset

MÖTESANTECKNINGAR. Kommunala handikapprådet (KHR) 1. Kulturhusets entré. 2. Tillgänglighet i kommunhuset Maria Swalander MÖTESANTECKNINGAR Plats och tid: Haninge kommunhus, Rudsjöterrassen 2 den 30 maj 2017 kl.17:00-18:30 Närvarande: Petri Salonen, ordförande Maria Swalander, sekreterare Roja Isaksson Hans

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30.

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Plats och tid Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-06-17 8 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén Parsmo,

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer