PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING"

Transkript

1 PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING för bostäder inom Lindö strand, område B (del av Roddaren)

2 Innehållsförteckning 1. Markanvisningstävling för område B, del av Roddaren inom Lindö 2: a. Bakgrund b. Tävlingsuppgiften c. Tidsplan Förutsättningar och planer för tävlingsområdet a Antaget detaljplaneprogram för del av fastigheten Lindö 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) b. Kommunens intentioner för tävlingsområdet och detaljplaneområdet som helhet 4 2. c. Gator och parkering d. Översvämning e. Allmänna anläggningar och teknisk försörjning Former för tävling, markanvisningsavtal och genomförande a. Tävlingsförslagets form och innehåll b. Kontakt och komplettering under tävlingstiden c. Detaljplan, avtal och genomförande d. Utvärdering av inlämnade tävlingsförslag Bilagor (11)

3 1. Markanvisningstävling för område B, del av Roddaren inom Lindö 2:1 För att välja samarbetspartners för utvecklingen av bostadsområdena A och B inom detaljplaneområde för Lindö 2:1 genomför Norrköpings kommun två parallella markanvisningstävlingar. Detta dokument redovisar förutsättningarna och kraven på tävlingsbidragen för tävlan inom område B, del av Roddaren inom Lindö 2:1. Tävlingsområde B är drygt 1,3 hektar stort och inrymmer uppskattningsvis lägenheter i 1-3 våningar i form av radhus, parhus och flerbostadshus. 1.a. Bakgrund Norrköpings kommun har för avsikt att initiera en förtätning av bostadsbebyggelsen intill Bråviken i Lindö. Ett detaljplaneprogram som antogs för hela småbåtshamnen och stranden i juni 2010 illustrerar en intention om cirka nya bostäder i blandad form samt ett nytt hamncentrum och utvecklad hamnoch strandpromenad. Området ligger cirka 5 kilometer från centrala Norrköping och ansluter till befintlig bostadsbebyggelse, huvudsakligen bestående av villor. I ett första skede kommer östra delen av programområdet att detaljplaneras vidare. Detta östra detaljplaneområde benämns som Lindö strand. Planområdets avgränsning illustreras på framsidan i detta dokument. Förutsättningarna för en attraktiv rekreations-, aktivitets- och boendemiljö är mycket bra i Lindö hamn- och strandområde. Här finns vackra siktlinjer mot Bråviken och Kolmården samt närhet till vatten, natur, rekreation och friluftsliv. Abborreberg med dess naturområde och kulturhistoriska bebyggelse ramar in programområdet i öster. 1.b. Tävlingsuppgiften Markanvisning för delar av detaljplaneområdet kommer att genomföras genom tävling. I detta skede genomförs tävling på område A (Kullen) och B (del av Roddaren). För tävlingsområde B består uppgiften i följande: - Tävlanden ska presentera ett förslag på utformning av den bostadsbebyggelse som avses genomföras inom tävlingsområdet. - I förslaget ska också ingå hur hela detaljplaneområdet kan utformas i relation till tävlingsområdet samt till de förutsättningar som redovisas i avsnitt 2 av detta dokument. - Tävlanden ska också offerera ett pris per kvadratmeter BTA. Det är möjligt att bara lämna intresse för en del av tävlingsområde B. Den eller de intressenter som avser genomföra en helhetslösning kommer dock att premieras. 1.c. Tidsplan För markanvisning tävlingen gäller följande tidsplan. Datum för tecknande av avtal är preliminärt. Beroende på mängden inlämnade förslag kan utvärderingstiden av inlämnade tävlingsförslag för område B komma och utökas, vilket innebär en förskjutning av nämndbeslutet för föreslagen vinnare. 3(11)

4 I samband med bostadsmarknadsdagen bjuder Norrköpings kommun in till markanvisningstävling Det kompletta tävlingsmaterialet som ska ingå i bedömningen ska vara kommunen tillhanda (instämplat) senast detta datum Föreslagen vinnare tas upp till beslut i stadsplaneringsnämnden Markanvisningsavtal tecknas. 2. Förutsättningar och planer för tävlingsområdet 2.a Antaget detaljplaneprogram för del av fastigheten Lindö 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) I juni 2010 antogs ett detaljplaneprogram som fastslår de generella intentionerna och förutsättningarna för tävlingsområde B och omgivande detaljplaneområde i det fortsätta planarbetet och utvecklingen. Följande visionspunkter från programmet utgör Norrköpings kommuns övergripande intention med utvecklingen av Lindö strand och småbåtshamn: Fler Norrköpingsbor till hamnen för rekreation, bad, utflykter och andra friluftsaktiviteter. Här finns Norrköpings kontakt med havet. De offentliga platserna i hamnområdet ska vara Lindös vardagsrum. Större utbud av restauranger, försäljningsbodar och andra mindre verksamheter samt service som bidrar med liv och rörelse i hamnen. Spännande lekplatser och fler barnvänliga miljöer. Badplats som är tillgänglig för alla. Badet är ett av Norrköpings få utomhusbad med god tillgänglighet till och från Norrköpings centrum. Attraktiva bostäder nära vatten. Utvecklingen av Lindö hamn ska bidra till ett diversifierat utbud av bostäder i Lindö. Attraktiv marin miljö med tillgängliga bryggor och strandpromenad. Lindö är till största delen ett småhussamhälle med bostadshus i varierande arkitektonisk utformning. Ambitionen är att den nya bebyggelsen ska bidra till en ny karaktär och större mångfald i bostadsutbudet i Lindö. 2.b. Kommunens intentioner för tävlingsområdet och detaljplaneområdet som helhet Ett antal alternativa skissförslag redovisas i programmet för olika delområden. Förslagen visar exempel på typ av bostäder och verksamheter samt exempel på olika skalor och täthetsgrad för bebyggelsen. Nedanstående avsnitt ska betraktas som preciseringar till relevanta avsnitt i programmet. Roddaren inklusive tävlingsområde B För området som i programmet benämns Roddaren inklusive tävlingsområde B gäller nedanstående förutsättningar för förslagslämnande. 4(11)

5 Ny bebyggelse ska följa den princip för lågt och tätt som presenteras i programmet. Området ska innehålla bostadsbebyggelse med blandade hustyper huvudsakligen i 2 3 våningar, dock ej friliggande enbostadsvillor. Högre flerbostadshus (upp till 5 våningar) placeras lämpligast utmed det nya huvudstråket. Flerbostadshus i upp till fyra våningar kan uppföras vid foten av skogsbacken i anslutning till Lindövägen i söder. Kvarteren ska ha en öppen karaktär med hög grad av tillgänglighet för allmänheten. Intill huvudstråket i västra delen av tävlingsområde B har i programmet föreslagits en kanal, alternativt ett sammanhängande parkområde längs med huvudgatan. Förslaget bör ta hänsyn till att en öppen yta bör avsättas i detta område. De befintliga byggnader som idag används för fotbollsklubbens verksamhet kan rivas om behov finns för föreslagen bebyggelse. Kommunen genomför rivningen och står för kostnaden av denna. Inspirationsbilder för området Roddaren, inklusive tävlingsområde B. Hamncentrum, område C Den arkitektoniska ambitionen är hög för det nya centrumet som placeras i norra delen av detaljplaneområdet. Ett eller ett par hus får vara profilerande och ges en modern gestaltning, spännande volymer som betonar mötet mellan hav och land. 5(11)

6 Centrumet är tänkt att innehålla lokaler för båtklubbarnas verksamhet, hamnkontor med service för båtturister, konferenslokal för ca personer, restaurang/café, kontor och butiker. Torget ska kunna användas för varierande utomhusarrangemang såsom bio, konserter, marknader och fungera som en dynamisk uppställningsyta vid båttävlingar. Torgytan ska vara minst 2500 kvm stor för att kunna hantera båtklubbarnas behov. Förutom sandstrand och badmöjligheter kan det intilliggande badstrandområdet erbjuda plats för bangolf, kallbadhus, lek, strandvolleyboll, grillning med mera. Inspirationsbilder för området Hamncentrum. Kullen, område A Området karaktäriseras av starkt kuperat terräng med vacker växtlighet. Befintlig bebyggelse inom området består av ca 5 sommarstugor. Ny bebyggelse inom Kullen erbjuds möjlighet att ersätta denna bebyggelse. Kullen bedöms kunna innehålla cirka 9-16 lägenheter i form av villor, radhus och parhus. Där höjdskillnaderna är stora och kräver suterränglösning kan husen vara 6(11)

7 upp till 3 våningar. Närmast Babordsvägen i sydost anpassas de nya husens våningsantal till befintlig bebyggelse. Byggnader och bebyggelsens täthet ska anpassas till terrängen och naturen. Nya hus placeras lämpligast på ryggåsar och på ett sätt som skapar möjligheter till siktlinjer och utblickar mot vattnet. Detaljplaneområdet som helhet Ytor och byggnader inom detaljplaneområdet ska utmärkas genom att de på ett tydligt sätt skapar attraktiva miljöer för boende och besökare. Blandade boendeformer och integrering av serviceutbud, tillvaratagande av områdets goda förutsättningar, samt en genomtänkt och nyskapande utformning av byggnader och ytor är viktiga ingredienser i dessa attraktiva miljöer. Bebyggelsen ska också ha en effektiv markanvändning, vilket innebär att förslag som kan kombinera hög exploateringsgrad med stora inslag av tillgänglighet och öppenhet är eftersträvansvärda. Befintliga träd inom detaljplaneområdet bör behållas i så stor utsträckning som möjligt. Bebyggelse i detaljplaneområdet ska sträva efter en så effektiv energianvändning och liten negativ miljöpåverkan som möjligt. Upprustning och utveckling av strand- och hamnpromenad är en viktig del i utvecklingen av programområdet. Förslag på hur ett attraktivt och tillgängligt gång- och cykelstråk längs med vattnet kan tillskapas efterfrågas. I huvudsak ska egenskapsgränser i bifogad strukturskiss följas i förslaget för detaljplaneområdet. Mindre justeringar tillåts i förslagen i det fall det bidrar till ett tydligare uppfyllande av intentionerna för området. 2. c. Gator och parkering Inom och omkring tävlingsområdet kommer nya lokalgator att byggas av kommunen. Deras preliminära sträckning framgår av bifogad strukturskiss. Lokalgatorna kommer att utformas för att uppfylla råden i VGU, vägars och gators utformning (utgiven av SKL och Trafikverket). Den planerade lokalgatan som sträcker sig från Lindövägen till hamncentrum (södra piren) kommer att utgöra den primära infarten till hamncentrumet och ska vara anpassad för biltrafik, kollektivtrafik samt gång- och cykeltrafik. Eventuellt tillkommande vägar inom kvartersmark byggs av ägaren av kvartersmarken. Vägarna ska vara utformade på ett sätt som möjliggör sophämtning, snöplogning och dylika funktioner. Boendeparkering löses antingen inom den egna tomten eller i parkeringshus som nyttjas och bekostas av en eller flera fastighetsägare. Parkeringslösningar som uppmuntrar till ett hållbart resande och har en effektiv markanvändning är eftersträvansvärda. Flerbostadshus ska ha minst 1 boendeparkering och 0,3 besöksparkeringar per lägenhet. Närhet till cykelparkering samt möjlighet att parkera inomhus är viktiga faktorer för att stimulera till ett mer hållbart resande. 7(11)

8 2. d. Översvämning Området kring Lindö strand och småbåtshamn är låglänt. För delar av programområdet kommer åtgärder att behöva tas för att hantera framtida risker för översvämningar enligt de nivåer som SMHI prognostiserat. Pågående utredningar syftar till att utreda hur man bäst förbereder området för eventuella översvämningar. Utredningar och eventuella åtgärder kommer att genomföras och bekostas av Norrköpings kommun för området som helhet, snarare än kvarterseller byggnadsspecifikt. Förslagen bör ta hänsyn till en trolig generell markhöjning i detaljplaneområdet (Kullen undantaget) på cirka 1 meter. I den mån man avser genomföra bebyggelse med förhöjd lägsta boendenivå är detta en fördel. 2.e. Allmänna anläggningar och teknisk försörjning Området kommer att anslutas till kommunalt vatten och avlopp. Fjärrvärme finns framdraget till området. Möjlighet att ansluta ny bebyggelse till fjärrvärmenätet utreds. Anslutningsavgifter för vatten och avlopp, el, med mera betalas till respektive huvudman enligt gällande taxor. Kommunen kommer att stå för kostnaden för anläggande av allmän platsmark och vara huvudman denna i detaljplaneområdet. Kommunen bekostar anläggande av allmän plats såsom lokalgator, gång- och cykelbanor samt parker. Dagvatten bör i möjligaste mån hanteras genom öppna diken. Förutsättningarna för lokal fördröjning är begränsade på grund av den relativt låga marknivån. I programmet finns ett förslag på möjligt omhändertagande genom en öppen kanal som går in i området. Djupare utredning kommer att genomföras inom detaljplanearbetet. Förslag som innehåller principer för samnyttjande av parkeringsytor, gemensamma sophämtningsställen och återvinningsstationer samt en sammanhängande grönstruktur är önskvärda. 3. Former för tävling, markanvisningsavtal och genomförande 3. a. Tävlingsförslagets form och innehåll Tävlingsförslaget ska vara inkommet senast till: Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret att: Jonas Sivervik Norrköping För bud eller inlämning i reception är besöksadressen Trädgårdsgatan 21. Tävlingsförslaget ska lämnas som fysiska pappershandlingar och som pdf-filer på CD eller USB-minne. Förslaget ska innehålla följande tre delar: I. Information om förslagslämnaren - Förteckning över den eller de byggherrar som står bakom tävlingsförslaget, deras/dennes samarbetspartners och arkitektkontor 8(11)

9 - Kontaktuppgifter till den kontaktperson som byggherren/byggherrarna avser ska företräda tävlanden i kontakterna med Norrköpings kommun. - Eventuella referensobjekt som byggherren vill åberopa som exempel på genomförda projekt med relevans för markanvisningstävlingen. II. Tävlingsförslaget Det inlämnade tävlingsförslaget ska i text och bild, genom illustrationer och kartor visa upp föreslagen bostadsbebyggelse inom tävlingsområde B, samt hur man föreslår att övriga delar av detaljplaneområdet ska utformas. Följande ska (minst) ingå: - Situationsplan i skala 1: Planer för byggnader, gaturum och funktioner inom tävlingsområde B i skala 1: En enkel digital 3D-modell över gaturum, funktioner och bebyggelse inom tävlingsområde B. - Illustrationer på föreslagen bebyggelse och utformning i övriga detaljplaneområdet. I övrigt ska ingå relevanta ritningar, modeller, bilder och illustrationer som redovisar utformning, omfattning och utbredning, bostäder och övriga byggnader, liksom sammanhanget mellan olika användningar och funktioner. Texten ska förklara innehållet i förslaget genom både målande idébeskrivningar och relevanta mått och siffror. Tydlighet är eftersträvansvärt, kommunen har tolkningsföreträde i de fall där materialet är otydligt. Norrköpings kommun ges rätt att använda idéer och koncept ifrån inlämnade förslag inom ramen för detaljplanearbetet. Norrköpings kommun kommer att sträva efter att möjliggöra den föreslagna utformningen och bebyggelsen i tävlingsområde B inom detaljplaneprocessen. Norrköpings kommun har ingen skyldighet att använda det förslag på utformning av detaljplaneområdet som ingår i det vinnande bidraget, men kommer att sträva efter att möjliggöra den föreslagna utformningen och bebyggelsen i tävlingsområde B inom detaljplaneprocessen. III. Markpris I förslaget ska markpris för tävlingsområdet offereras, uttryckt i kronor per kvadratmeter BTA, exklusive anslutningsavgifter och andra kostnader kopplade till genomförandet av den egna kvartersmarken. I offererat pris bör följande beaktas: - Norrköpings kommun står för alla kostnader för framtagande av detaljplan och detaljplaneutredningar. - Norrköpings kommun står för kostnaderna för utredning och eventuell efterföljande hantering av miljöföroreningar, arkeologi samt områdesövergripande översvämningslösningar inom detaljplaneområdet. - Ingen gatukostnadsersättning för lokalgator, parker och annan allmän platsmark kommer att tas ut. 9(11)

10 Se avsnitt 3.c. för fördelning av övriga kostnader. 3.b. Kontakt och komplettering under tävlingstiden Under perioden till ställs frågor rörande markanvisningstävlingen till Tina Bosnjak Erixon, Från och med och fram till tävlingstidens utgång ställs frågor rörande markanvisningstävlingen till Jonas Sivervik, E-posten ska innehålla frågeställarens kontaktuppgifter och vara märkt Markanvisningstävling Lindö område B. Innehållet i frågor och svar som är av relevans för samtliga tävlanden kommer att göras tillgängliga på nedan angiven webbplats, dock utan att frågeställarens eller dennes företags identitet avslöjas. Detta dokument och dess bilagor kommer att finnas tillgängliga på utsedd webbplats, Här kommer även eventuellt kompletterande information och justeringar av underlag och tävlingsprogram att tillgängliggöras. 3.c. Detaljplan, avtal och genomförande Fördelning av kostnader för detaljplan och genomförande Detaljplanen kommer att arbetas fram i samverkan med de intressenter som får markanvisning i området utifrån inlämnade förslag. Norrköpings kommun bekostar alla utredningar och projekteringar som krävs för framtagande av färdig detaljplan liksom kostnaden för själva detaljplanen. Norrköpings kommun kommer också att bekosta eventuell hantering av befintliga miljöföroreningar och arkeologi. Byggherren bekostar i samband med genomförandet av detaljplanen samtliga anslutningsavgifter och övrig teknisk försörjning, kostnader för bygglov och bygganmälan, lagfartskostander, fastighetsbildning och övriga tillstånd. Byggherren ska ansvara för och bekosta samtliga bygg- och anläggningsåtgärder inom den kvartersmark som ingår i köpeavtalet. Byggherren ska också bekosta de projekterings- och anläggningsarbeten som kan behövas i anslutande allmän platsmark till följd av exploatörens arbeten inom kvartersmarken. Byggherren svarar för framtagande av underlag rörande den kommande bebyggelsen inom markanvisat område i den mån det behövas för detaljplanearbetet och för att säkerställa att bebyggelsen kan genomföras enligt förslaget. Markanvisning och köpeavtal När vinnare av markanvisningstävlingen utsetts tecknas markanvisningsavtal. Detaljplanearbetet kommer sedan att utreda möjligheten att genomföra förslagen bebyggelse inom tävlingsområde B. Den slutliga omfattningen av byggrätten beror på vad som framgår av den lagakraftvunna detaljplanen och kan komma att avvika från vad som framgår av det vinnande tävlingsförslaget. Om avvikelsen är mer än 25 procent, så kan lämnat pris per kvadratmeter BTA bli föremål för justering. Markanvisning får ej överlåtas på annan part utan Norrköpings kommuns skriftliga medgivande. Detta gäller även överlåtelse till närstående företag. Markanvisningsavtalet är giltigt i två år efter det att detaljplanen vunnit laga kraft. 10(11)

11 Köpeavtal tecknas när detaljplanen vunnit laga kraft, fastighetsbildning genomförts och exploatören efter projektering och i bygglovsansökan visat att den kommande bebyggelsen uppfyller kraven i markanvisningsavtalet. 3.d. Utvärdering av inlämnade tävlingsförslag Inlämnade tävlingsförslag kommer efter tävlingstidens utgång att utvärderas av en bedömningsgrupp bestående av en utsedd grupp med representanter från stadsbyggnadskontoret i Norrköpings kommun. Denna grupp kommer att utifrån uppställda tävlingskriterier föreslå en vinnare. Föreslagen vinnare presenteras till stadsplaneringsnämnden för beslut. Vinnare kommer att utses utifrån bedömning av följande faktorer: - Hur väl tänkt bebyggelse inom tävlingsområde B stämmer överens med de förutsättningar och intentioner för detaljplaneområdet som presenterats i detta dokument och i antaget detaljplaneprogram. - Hur väl föreslagen utformning av detaljplaneområdet som helhet bidrar till att uppfylla de förutsättningar och intentioner för detaljplaneområdet som presenterats i detta dokument och i antaget detaljplaneprogram. - Lämnat markpris (BTA) Särskilt fokus i bedömningen sätts på attraktiv arkitektur, hållbarhet, öppenhet och tillgänglighet, samt mångfalden i bebyggelsen. Den samarbetspartner som kommunen väljer för tävlingsområde B ska måste uppvisa ekonomisk stabilitet, långsiktig uthållighet och förmåga att fullfölja ingångna avtal och påbörjade projekt. Ingen ersättning delas ut för ej vinnande förslag. 4. Bilagor Följande bilagor finns till detta tävlingsprogram: - Antaget detaljplaneprogram tillhörande del av fastigheten Lindö 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) - Karta över områden för markanvisningstävlan i skala 1:3000 (A3) - Strukturskiss över detaljplaneområdet i skala 1:3000 (A3), daterad Fastighetskarta i skala 1:2000 (A3) - Höjdsatt sketchup-modell över programområdet - DWG-fil över programområdet - Perspektiv över utformning av ny huvudgata 11(11)

PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING

PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING PROGRAM FÖR MARKANVISNINGSTÄVLING för bostäder inom Lindö strand, område A (Kullen) 2011-06-14 Innehållsförteckning 1. Markanvisningstävling för område A, Kullen inom Lindö 2:1...3 1.a. Bakgrund...3 1.b.

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Bygg i Norrköping Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Var med och skapa Norrköping! Byggkranarna syns över stadens hustak. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av drygt

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

PROGRAM GODKÄNNANDEHANDLING. Vårt diarienummer SPN-583/2008 214

PROGRAM GODKÄNNANDEHANDLING. Vårt diarienummer SPN-583/2008 214 PROGRAM tillhörande detaljplan för del av fastigheten Lindö 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) inom Lindö i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, Fysisk planering den 2 juni 2010 GODKÄNNANDEHANDLING

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck.

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck. Hallstahammar är kommunen som gått från 15000 invånare till knappt 16000 invånare inom loppet av åtta år. Kommunens attraktiva läge som boendeort med bra skolor och äldreomsorg tillsammans med en långsiktig

Läs mer

Småkvarter, Sundsstrand

Småkvarter, Sundsstrand Småkvarter, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för fyra småkvarter i Sundsstrand. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga ett antal småkvarter inom det nya bostadsområdet

Läs mer

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå.

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. Riktlinjer VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. RIKTNINGAR Visar vad som är avgörande att prioritera för Luleå som samhälle halvvägs till Vision Luleå 2050. Balanserar de värden och intressen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista.

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Exploateringskontoret bjuder härmed in till att

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2018-07-17 Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna

Läs mer

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 TÄVLINGSPROGRAM Foton: Tävlingsområdet Ängahagen och intilliggande flerbostadshusområde Assberg i Skene. Samtliga bilder i tävlingsprogrammet

Läs mer

Markanvisningstävling för Karlshamn 2:1

Markanvisningstävling för Karlshamn 2:1 Markanvisningstävling för Karlshamn 2:1 Inbjudan till markanvisningsförfarande för bostadsbebyggelse i Karlshamn Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Inbjudan till markanvisningstävling... 3 1.2 Kommunal

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Hanna Andersson 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för 1(7) SPN-583/2008 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande program till detaljplan för del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) inom Lindö i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, fysisk

Läs mer

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Varbergs kommun Inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus och

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2015-09-21 KS 2013/0480 50126 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

SPN 583/2008 214. NORRKÖPINGS KOMMUN Stadsbyggnadskontoret

SPN 583/2008 214. NORRKÖPINGS KOMMUN Stadsbyggnadskontoret SPN 583/2008 214 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING Planprocessen Planprocessen får sin start när en intressent kommer med en begäran om att få göra eller ändra en detaljplan. Kommunen kan också ta initiativet

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad Inlämnas senast 22/4 2014 Frågor Frågor och beställning av underlag kan göras till: Projektledare Magnus Gustavsson Stadsbyggnadskontoret, Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel: 08-591 262 40 Mobil: 0707-631

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markanvisningar och hur byggherrar som vill delta i markanvisningar ska göra i sin kontakt med Eslövs kommun. Avser endast försäljning

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA Inbjudan till markanvisningstävling gällande fastigheten Tråsättra 1:879 Innehåll Inbjudan... 3 Bakgrund... 3 Kommunens ambitioner... 4 Tävlingsområde... 5

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun.

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1 Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. 1(10) Inbjudan till markanvisningstävling för byggrätter på Sädgåsen

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Frågor och svar angående markanvisningstävlingen för Skanstorget

Frågor och svar angående markanvisningstävlingen för Skanstorget Fastighetskontoret Frågor och svar angående Hur ska den allmänna omröstningen gå till? Alla som bor i Göteborgs kommun och är 16 år eller äldre kommer att kunna rösta i den kommande omröstningen. Varje

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1 Bilaga 1 Mellan Värmdö kommun, org nr 212000-0035, 134 81 Gustavsberg, ( Kommunen ), och Företaget, org nr xxxxxx-xxxx, adress, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL avseende upplåtelse

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se www.tyreso.se Inbjudan till markanvisningstävling Tyresö

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg

Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg Germund Larsson 08-508 275 21 germund.larsson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg Exploateringskontorer bjuder härmed in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-08-16 MSN 2017/97 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen 63-81 i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen.

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen. 1 Mellan Järfälla kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0043, nedan kallad Kommunen, och Brabo Stockholm AB, org nr 556610-1696, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Sidan 2 av 5 Lidköping vid Vänern, Stan växer och vi behöver fler bostäder. Ge oss ert förslag! Sidan 3 av 5 BESKRIVNING AV OMRÅDET

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning KS.2017.0178 Sida 1 (6) 2017-04-04 Gustav Svebring 0413-625 47 Gustav.Svebring@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Riktlinjer för markanvisning Ärendebeskrivning Den 1 januari 2015 trädde ny lagstiftning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen 2:13 m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Tallhagen : m fl, Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden 2014-04-14 1 (6) STARTPROMEMORIA Norra centrum Fisksätra Dnr KFKS 2014/261-214 Projekt 9544 vägen, Fisksätra Detaljplan för, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden Kartan visar områdets

Läs mer

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Detaljplan. 3. Markanvisning. 4. Överlåtelse av mark. 4.1 Framtida förvärv. 4.

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Detaljplan. 3. Markanvisning. 4. Överlåtelse av mark. 4.1 Framtida förvärv. 4. 1(7) Markanvisningsavtal Mellan Lunds kommun, genom dess kommunstyrelse, org.nr. 212000-1132, Box 41, 221 00 Lund, nedan kallad Kommunen och Lunds kommuns fastighets AB, org.nr. 556050-4341, Box 1675,

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] 2011-10-24 Plannummer: 53-31 Referens Kristofer Uddén DETALJPLAN FÖR Tornet 4 m.m. (f.d. Tornbergsskolans tomt) Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning SENIORBOENDE Handlingar ska vara Nynäshamns kommun tillhanda senast 2019-06-24 klockan 17.00 Inbjudan Ni inbjuds härmed till att delta i en av Nynäshamns kommun utlysta markanvisningstävling för ett seniorboende

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Bygg i Norrköping. - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014

Bygg i Norrköping. - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014 Bygg i Norrköping - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014 Var med och skapa Norrköping! Det byggs i Norrköping. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av strax över 400 bostäder.

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar

Riktlinjer för kommunala markanvisningar Riktlinjer för kommunala markanvisningar Framtagen av: Antagen av kommunfullmäktige: 2017-04-12 54 Innehåll... 3 Lag om riktlinjer för kommunala markanvisningar... 3 Syfte... 3 Handläggningsrutiner och

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Mjölnaren med närområde (Omvandling av Västgötegatan med bostäder, hotell, butiker, parkeringshus, med mera) inom Nordantill i Norrköping

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

Riktlinjer för kommunal markanvisning och exploateringsavtal i Burlövs kommun,

Riktlinjer för kommunal markanvisning och exploateringsavtal i Burlövs kommun, 1/6 FÖRFATTNINGSSAMLING BKFS 2018:2 DIARIENUMMER KS/2017:593-251 Riktlinjer för kommunal markanvisning och exploateringsavtal i Burlövs kommun, 2018 2022 Antagna av kommunfullmäktige 2018-03-19, 24 Träder

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov.

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. MARKANVISNINGSTÄVLING Elisabeth Rosenberg 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Bild: Tomter avsedda för ny byggnation Prospekt Markanvisning i norra Motala Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Motala kommun Samhällsbyggnadssenheten

Läs mer